SACCSIV – blog ortodox

Este puţin probabil ca infectarea cu tulpina iniţială de Omicron să asigure protecţie împotriva variantelor actuale

Posted in Coronavirus by Vali on iunie 19, 2022

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/este-putin-probabil-ca-infectarea-cu-tulpina-initiala-de-omicron-sa-asigure-protectie-impotriva-variantelor-actuale_2434250.html

Sursa foto: cloudinary.com

Pacienţii vaccinaţi şi infectaţi apoi cu subvarianta Omicron BA.1 au dezvoltat anticorpi care pot să neutralizeze acea subvariantă şi tulpina iniţială de SARS-CoV-2, însă subvariantele care circulă în prezent au dezvoltat mutaţii care le permit să evite acei anticorpi, au raportat cercetătorii din China într-un studiu publicat vineri în revista Nature.
Subvarianta Omicron BA.2.12.1, care cauzează în prezent cele mai multe infectări în Statele Unite, şi subvariantele Omicron BA.5 şi Omicron BA.4, care alcătuiesc împreună 21% din totalul cazurilor noi americane, conţin mutaţii care nu sunt prezente în subvariantele iniţiale Omicron BA.1 şi Omicron BA.2.

Aceste subvariante noi „evită capacitatea neutralizatoare a anticorpilor obţinuţi după infectarea cu SARS-CoV-2 şi după vaccinare”, au precizat autorii studiului, realizat în cadrul unor experimente de laborator.

Două medicamente bazate pe anticorpi monoclonali – Bebtelovimab, produs de Eli Lilly, şi Cilgavimab, un compus al tratamentului Evusheld dezvoltat de AstraZeneca – pot în continuare să neutralizeze eficient subvariantele BA.2.12.1 şi BA.4/BA.5, au arătat experimentele de laborator.

Însă dozele booster ale vaccinurilor bazate pe varianta BA.1 a virusului, precum cele care sunt dezvoltate în prezent de companiile Pfizer-BioNTech şi Moderna, „ar putea să nu asigure o protecţie de spectru larg împotriva noilor subvariante de Omicron”, au avertizat autorii studiului.

Mai multe cercetări precedente, care nu au fost încă evaluate prin procedura peer-review, au sugerat că este puţin probabil ca persoanele nevaccinate şi infectate cu Omicron să dezvolte reacţii imunitare care să le ofere protecţie împotriva altor variante ale noului coronavirus.

„Părerea mea este că deşi ar putea exista anumite avantaje în dezvoltarea unui vaccin specific pentru Omicron, cred că se va obţine doar un beneficiu marginal în raport cu folosirea vaccinurilor şi a dozelor booster existente”, a declarat medicul Onyema Ogbuagu, cercetător în boli infecţioase la Facultatea de Medicină a Universităţii Yale din New Haven, Connecticut, care nu a participat însă la realizarea noului studiu.

„În pofida capacităţii noilor subvariante de a evita protecţia imunitară, putem să ne aşteptăm ca vaccinurile să ofere în continuare o protecţie împotriva formelor grave ale bolii. Dacă sunteţi programaţi să faceţi un booster, mergeţi să faceţi doza booster. Dacă am învăţat ceva până acum din experienţa clinică este faptul că este extrem de important să ne actualizăm schema de vaccinare pentru a menţine niveluri crescute de anticorpi anti-COVID-19 care circulă în sânge”, a adăugat acelaşi specialist.

Adolfo Garcia-Sastrre, cercetător în microbiologie şi boli infecţioase la Facultatea de Medicină Icahn asociată spitalului Mount Sinai din New York, a sugerat că o protecţie mai bună ar putea fi obţinută prin vaccinuri care ţintesc mai multe tulpini ale virusului sau prin vaccinuri intranazale care ar creşte protecţia faţă de riscul de infectare şi de transmitere, generând imunitate la nivelul mucoasei nazale, prima cale de pătrundere a virusului în organism.

Acelaşi specialist, care nu a fost implicat în realizarea noului studiu, consideră că până când devine disponibil un vaccin creat specific împotriva unei variante virale, o nouă variantă ar putea să apară şi să devină dominantă.

Autor: Cătălin Lupășteanu, reporter

Tagged with: , ,

Varujan Vosganian: În mod ciudat, războiul din Ucraina are și o dimensiunea carnavelescă, de parcă s-ar turna un film de Tarantino

Posted in RUSIA, SUA by Vali on iunie 19, 2022

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/varujan-vosganian-in-mod-ciudat-razboiul-din-ucraina-are-si-o-dimensiunea-carnavelesca-ca-intr-un-film-de-tarantino_2434450.html

Sursa foto: rnews.ro

Fostul ministru Varujan Vosganian consideră „ciudat” faptul că este posibil ca liderii occidentali să meargă într-o țară aflată în război și să mai și promită ajutoare militare.

„Fiecare război are dimensiunea sa tragică, tineri soldați uciși în floarea vârstei, de-o parte și de alta, pentru o cauză care nu e a lor, mame care-și plâng fii, civili cuibăriți în adăposturi de frica bombelor, locuințe distruse, masacre și gropi comune. Iar războiul din Ucraina nu face, din păcate, excepție. In același timp, însă, nu putem să nu observăm că acest război are, în mod ciudat, și o dimensiune carnavalescă, de parcă s-ar turna un film de Tarantino.

În mod ciudat, o țară supusă invaziei primește în câteva luni vizite diplomatice cât n-a primit în toată istoria ei. Capitala este ba bombardată, ba încercuită, dar liderii lumii poposesc nestingheriți la Kiev. Deși trupele de ocupație bântuie țara, trenurile cu șefii altor state călătoresc mii de kilometri cu trenul, delectându-se cu peisajele primăvăratice. În alte războaie nimeni nu s-ar fi încumetat, de pildă, să facă vizite de încurajare pe frontul de la Verdun sau în orașele încercuite Leningrad sau Stalingrad, ba să mai și promită, sub privirile agresorilor, ajutoare de miliarde de dolari. Și te-ai fi așteptat ca deplasările astea printr-o țară ocupată să fie ținute la secret, ca nu cumva viețile aliaților de rang înalt să fie puse în pericol. Da’ de unde! Vizitele sunt anunțate cu surle și trâmbițe, de parcă ar avea loc în Hawaii, cu ghirlande de flori pe umeri, nu într-o țară al cărei cer e brăzdat de bombe și de rachete.

Ca să nu mai vorbim că cei patru șefi de stat și de guvern, la țol festiv, cu costum și cravată, au fost așteptați de gazdă în tricou, de parcă abia atunci aflase președintele Ucrainei de vizită și, în felul ăsta, le sugerează că avea treabă și ei îl rețin”, a scris Vosganian pe Facebook.

Noul șef al armatei britanice le-a spus trupelor să se pregătească să lupte și să învingă Rusia în cel de-al Treilea Război Mondial

Posted in RUSIA by Vali on iunie 19, 2022

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/noul-sef-al-armatei-britanice-le-a-spus-trupelor-sa-se-pregateasca-sa-lupte-si-sa-invinga-rusia-in-c_2435060.html

Noul comandant al armatei britanice, generalul Patrick Sanders, le-a spus trupelor să se pregătească să lupte și să învingă Rusia în cel de-al Treilea Război Mondial.

Generalul Patrick Sanders a fost numit în fruntea armatei chiar în această săptămână, iar la scurt timp a trimis un emoționant mesaj tuturor unităților, potrivit antena3.ro.

”Suntem generația care trebuie să pregătească armata să lupte din nou în Europa. Sunt primul șef al Statului Major General din 1941 care a preluat comanda armatei în umbra unui război terestru din Europa care implică o putere continentală.

Amenințarea durabilă arată că am intrat într-o nouă eră a securității. Este datoria mea să fac armata noastră cât se poate de letală și eficientă.

Momentul este acum și oportunitatea este a noastră să profităm.”

Autor: Andreea Năstase

Trupele Kremlinului au atacat o bază cu soldați americani din Siria. Risc de confruntare directă între militarii Rusiei și Statelor Unite

Posted in RUSIA, SUA by Vali on iunie 19, 2022

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/trupele-kremlinului-au-atacat-o-baza-cu-soldati-americani-din-siria-risc-major-de-confruntare-directa-intre-militarii-rusiei-si-statelor-unite_2434680.html

Sursa foto: SOFREP

Trupele ruse au efectuat luna aceasta o serie de atacuri împotriva coaliţiei conduse de SUA în Siria, lucru care stârneşte îngrijorare la Washington, potrivit The Wall Street Journal, scrie Adevărul.

Armata rusă a lansat atacuri aeriene asupra garnizoanei Al-Tanf, în apropiere de graniţa Siriei cu Iordania, în sud-estul Siriei, unde trupele americane desfăşoară o misiune de instruire şi consiliere a luptătorilor locali. La scurt timp după aceea, avioane de luptă ruseşti, inclusiv două Su-35 şi un Su-24, au survolat Al-Tanf înainte de a lovi postul de luptă din garnizoană.  Garnizoana Al-Tanf găzduieşte 200 de soldaţi americani. Militarii americani nu se aflau în apropierea bazei în timpul atacurilor şi nu s-au înregistrat victime.

Aceste acţiuni venite din partea trupelor Kremlinului i-au alarmat pe oficialii militari americani, care sunt îngrijoraţi de faptul că o eroare de calcul ar putea escalada într-un conflict neintenţionat între forţele americane şi cele ruseşti din Siria, relatează The Wall Street Journal.

Tagged with: , , , , , ,

Dan Tomozei: O zi istorică, în care nu s-a întâmplat nimic!

Posted in Romania by Vali on iunie 19, 2022

Sursa: http://dantomozei.ro/2022/06/17/o-zi-istorica-in-care-nu-s-a-intamplat-nimic/

Inutilă și de prost gust, vizita de ieri făcută la Kiev și Irpin de cei „trei+unu”. O vizită care contează doar pentru palmaresul de orgoliu al lui Iohannis, cu o valoare egală cu vizitele, la final de săptămână, la Sibiu.

Sunt execepții cazurile în care prezența președintelui Iohannis apare menționată în presa străină, care scrie despre liderii Franței, Germaniei și Italiei. Până și în China, ieri, presa a vorbit despre „Liderii francezi, italieni, germani se întâlnesc cu Zelenskyi la Kiev„, pentru ca abia astăzi, în reflectările-ecou să apară menționat Iohannis, pentru că apare în fotografiile de grup.

Ignorat de mass media occidentale – cele care contează, Iohannis și-a luat revanșa pe Facebook, unde a lansat trei mesaje și 27 de imagini. La mesaje, este depășit doar de președintele Macron (șase), în timp ce cancelarul german Scholz a lansat un singur mesaj cu o singură poză.

Este reconfirmat faptul că Iohannis, la fel ca Băsescu, se îmbată cu iluzia liderului regional. Singurii care încă îl promovează ca pe un providențial sunt dezechilibrații din presa la ordin de la București și gradații din servicii, care îi rezolvă, periodic, o medalie, o diplomă, scuză pentru o nouă plimbare pe bani publici. Altfel, lângă Iohannis nu are dispoziția să stea nici germanul Scholz. Nimeni nu discută cu o slugă, cum doar slugile lipsite de orgoliu se bagă singure în seamă, bagă capul în fotografie, lansează platitudini, vin și se întorc singure.

Dintre mesajele lansate la Kiev, cel mai aproape de realitate este cel al cancelarului german:

„Pot garanta: Asistența financiară, umanitară și aprovizionare cu arme vom continua atâta timp cât Ucraina are nevoie de sprijinul nostru.” – Olaf Scholz

Macron s-a lansat în promisiuni lipsite de acoperire în plan concret:

„Împreună cu partenerii mei germani, italieni și români, confirmăm pentru președintele Zelensky că susținem acordarea imediat Ucrainei statut de țară candidată la UE.” – Emmanuel Macron

Câtă vreme statutul de candidat nu înseamnă absolut nimic. Turcia este cel mai bun exemplu, având 23 de ani de la primirea statutului de candidată la UE (1999), după ce a depus candidatura la finalul anilor ’80.

Dacă Turcia nu îndeplinește condițiile, cum și când ar putea să le îndeplinească Ucraina, o țară în care corupția este politică de stat, în care a fost abolită democrația, a fost impusă cenzura oficială, a fost anulat pluripartidismul, iar minoritățile etnice sunt călcate în picioare de politicile guvernamentale?

Despre ce vorbește Macron, câtă vreme pentru primirea statutului de candidată, Ucraina trebuie să primească votul tuturor celor 27 de state membre UE? În condițiile tensiunilor politice și diplomatice cu Ungaria, un singur vot împotrivă este suficient pentru ca delirul lui Macron să fie readus la realitate.

Cât despre „crimele de război comise pe teritoriul ucrainean” și asigurarea „că autorii acestor infracțiuni sunt trași la răspundere și pedepsiți conform dreptului internațional”, Macron trebuie să nu uite că Franța și țările UE sunt instigatoare și finanțatoare ale războiului din Ucraina.

Declarația de ieri a liderului de la Paris mi-a adus aminte de alt nefericit președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, și Libia. După ce l-a primit la Palatul Elysee pe Muammar Gaddafi, s-a decis bombardarea, distrugerea Libiei și omorârea lui Gaddafi, pentru că asta cereau interesele euro-atlantice. Apoi, după ce au trimis avioane care au bombardat țara, au omorât și schilodit libieni, Sarkozy și fostul premier David Cameron au mers în vizită la Tripoli pentru a vizita spitalele în care erau cei răniți, pentru a promite ajutor pentru reconstrucția Libiei.

Ieri, cei „trei+unu” au vizitat doar ruinele de la Irpin. Nu s-au văzut cu localnici, care în mod cert ar fi mulțumit pentru sprijinul dat de UE, de SUA, de NATO, președintelui în tricou Zelenskiy, dirijat și împins la război cu Rusia, președintelui care are mâinile pline de sângele copiilor și femeilor din Donbas, cetățeni ai Ucrainei! Despre acei cetățeni ai ucrainei nu se vorbește, pentru că sunt de etnie rusă. La fel cum nu se vorbește despre cetățenii Ucrainei de etnie română. Nu vorbște nici Iohannis, președintele României, un Zelenskiy al unei țări care, din fericire, nu a fost împinsă la conflict militar.

Trebuie să reținem minciuna promovată la nivel oficial de euro-atlanticii zilei, legată de conflictul din Ucraina și anume că este o „agresiune ilegală, nejustificată și neprovocată din partea Rusiei”, mizerie promovată și de Iohannis în toate ocaziile! Nimic mai FALS!

Agresiunea este ilegală, nejustificată și neprovocată, în egală măsură în care extinderea NATO și UE spre Est este legală, justificată și provocată nu de interferențele în viața politică și economică a țărilor. Această propagandă ieftină, în care crimele occidentului sunt scuzabile, în fața crimelor Rusiei, este o altă față nenorocită a Occidentului, este o altă demonstație a dublei măsuri cu care acționează SUA și UE.

Cât despre Zelenskiy … acest amărât inconștient în tricou a transmis că ieri a fost … „o zi cu adevărat istorică”! Da. Încă o zi în care nu s-a întâmplat nimic deosebit, nu s-a schimbat nimic!

de Dan Tomozei

Tagged with: , ,

Ne rămân gândacii. Peste 10.000 de vite au murit în două-trei zile, de la „stresul provocat de căldură” în SUA

Posted in SUA by Vali on iunie 19, 2022

Sursa: https://r3media.ro/ne-raman-gandacii-peste-10-000-de-vite-au-murit-in-doua-trei-zile-de-la-stresul-provocat-de-caldura-in-sua/

Mii de bovine au decedat în Statele Unite, în doar două-trei zile, numărul lor ajungând la 10.000, informează presa de peste Ocean.

Conform publicației The Kansas City Star, epicentrul acestui adevărat masacru asupra bovinelor a fost în sudvestul Kansasului. Conform oficialilor Departamentului Agriculturii din Guvernul SUA, cauza a fost reprezentată de „factori de vreme, care au cauzat stres pentru vite”.

Mai precis, se pare că temperaturile au crescut brusc, de la o medie de 26-27 de grade celsius la 37-38 de grade pe 11 iunie. Această temperatură caniculară(?!) a fost înregistrată în zonă timp de trei zile, ceea ce a adus la decesul a mii de animale.

Deși la început s-a crezut că este vorba de 2.000 de capete, în realitate cifra este de 10.000, după cum informează specialiștii în agricultură citați de publicația The Kansas City Star.

„Datorită rapoartelor de la membrii noștri că a fost un număr semnificativ de decese în acea zonă a statului”, a declarat Scarlett Hagins, vice președintele unei asociații a fermierilor din Kansas, conform sursei citate.

Decesul atâtor animale într-un timp foarte scurt este un eveniment „unic și nefericit”, mai ales că vitele sunt rezistente la căldură. Conform acelorași specialiști, problema a fost că temperaturile nu au scăzut peste noapte, iar bovinele nu au mai rezistat.

Acest incident „unic” vine pe fondul unei ofensive împotriva consumului de carne, în special de vită. În toată lumea, din Noua Zeelandă și până în Uniunea Europeană se subliniază necesitatea reducerii capetelor de vite, pe motiv că existența acestora ar polua.

În același timp, Uniunea Europeană propune consumul de gândaci, iar personalități media precum Angelina Jolie fac reclamă mâncării pe bază de insecte.

Decizia de demolare a bisericii din Constanţa a fost suspendată provizoriu de instanţă, după ce parohia a contestat executarea silită

Posted in ORTODOXIE, Romania by Vali on iunie 19, 2022

Sursa: https://www.g4media.ro/decizia-de-demolare-a-bisericii-din-constanta-a-fost-suspendata-provizoriu-de-instanta-dupa-ce-parohia-a-contestat-executarea-silita.html

Decizia de demolare a bisericii din Constanţa a fost suspendată provizoriu de către Judecătoria Constanţa.

Parohia Izvorul Tămăduirii din Constanţa, biserica despre care instanţa a decis că a fost construită ilegal, a depus o contestaţie la executarea silită la Judecătoria Constanţa.

Până când judecătorii vor lua o decizie în acest dosar, instanţa a decis să suspende provizoriu decizia de demolare a bisericii.

“Admite cererea de suspendare provizorie a executării silite formulată de contestatoarea … . În temeiul art. 719 alin. (7) C. proc. civ., suspendă provizoriu executarea silită efectuată în dosarul de executare nr. 234/2022 al B.E.J. Beciu Stelian, până la soluţionarea cererii de suspendare a executării silite formulate în cadrul dosarului nr. 14901/212/2022 al Judecătoriei Constanţa”, se arată în decizia instanţei.

Hotărârea instanţei este fără cale de atac.

Instanţa a decis, în decembrie 2021, demolarea unei biserici din municipiul Constanţa, care a fost ridicată fără autorizaţie, iar potrivit deciziei, rămase definitive, Primăria Constanţa trebuia să demoleze acea construcţie în termen de 90 de zile. Termenul iniţial era 14 martie, dar a mai fost prelungit câteva luni.

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat atunci faptul că se află în dialog cu Primăria pentru găsirea unei soluţii, menţionând că nici municipalitatea „nu doreşte să-şi lege numele de o asemenea demolare”.

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a transmis, în luna februarie, o scrisoare deschisă adresată Arhiepiscopului Tomisului prin care îi spunea că nepunerea în aplicare a acestei decizii şi tergiversarea intrării în legalitate pot duce „la degradarea imaginii Bisericii ca instituţie şi tensionarea relaţiilor dintre comunitatea religioasă şi restul cetăţenilor acestui oraş”.

În urmă cu o săptămână, Arhiepiscopul Tomisului a oficiat o slujbă religioasă la această biserică şi a declarat că toţi cei care au dărâmat biserici au murit „în chinuri groaznice”, precizând că va „programa” „creştini şi preoţi” să rămână în biserica din municipiul Constanţa despre care instanţa a decis că trebuie demolată. ÎPS a adăugat: „mai degrabă mor eu decât să moară biserica aceasta”.

sursa: News.ro, sursa foto: Info Sud-Est

Copiii ar putea începe tratamentul trans la o vârstă mai fragedă, conform noilor recomandări

Posted in TRANSSEXUALISM by saccsiv on iunie 19, 2022

AP: Trans kids’ treatment can start younger, new guidelines say

Copiii ar putea începe tratamentul trans la o vârstă mai fragedă, conform noilor recomandări

De Lindsey Tanner, 15 Iunie 2022, AP

Această poză furnizată de Laura Short, îl arată pe Eli Bundy pe 15 aprilie 2022, la Deception Pass în Washington. În Carolina de Sud, unde un proiect de lege ar interzice tratamentele transexuale pentru copiii sub 18 ani, Eli Bundy speră să se opereze pentru îndepărtarea sânilor anul viitor, înainte de facultate. Bundy, în vârstă de 18 ani, care se identifică drept nonbinar, susține îndrumările actualizate ale unui grup internațional de sănătate transgen, care recomandă vârste mai mici pentru aplicarea unor tratamente. (Laura Short via AP)

O importantă asociație de sănătate transgender (transsexualitate) a redus vârsta minimă recomandată pentru începerea tratamentului de tranziție de gen, inclusiv a tratamentului cu hormoni sexuali și a intervențiilor chirurgicale.

(more…)

„Nu socotiti ca am venit sa aduc pace pe pamant; n-am venit sa aduc pace, ci sabie. Caci am venit sa despart pe fiu de tatal sau, pe fiica de mama sa, pe nora de soacra sa”

Posted in Duminica TUTUROR SFINTILOR by saccsiv on iunie 19, 2022

Evanghelia dupa Matei 10, 32-35; 37-38; 19, 27-30:

Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi şi Eu pentru el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri. Iar de cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor şi Eu Mă voi lepăda de el înaintea Tatălui Meu, Care este în ceruri.

Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie. Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.

Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Şi cel ce nu-şi ia crucea şi nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.

Atunci Petru, răspunzând, I-a zis: Iată noi am lăsat toate şi Ţi-am urmat Ţie. Cu noi oare ce va fi ? Iar Iisus le-a zis: Adevărat zic vouă că voi cei ce Mi-aţi urmat Mie, la înnoirea lumii, când Fiul Omului va şedea pe tronul slavei Sale, veţi şedea şi voi pe douăsprezece tronuri, judecând cele douăsprezece seminţii ale lui Israel. Şi oricine a lăsat case sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau ţarine, pentru numele Meu, înmulţit va lua înapoi şi va moşteni viaţa veşnică. Şi mulţi dintâi vor fi pe urmă, şi cei de pe urmă vor fi întâi.

Cititi va rog si:

Duminica Tuturor Sfinților. Predica Sfantului Nicolae Velimirovici