SACCSIV – blog ortodox

Olanda își omoară fermierii pe altarul schimbărilor climatice

Posted in incalzirea globala, Olanda, schimbarea climei by saccsiv on ianuarie 5, 2022

Sursa: https://flux24.ro/olanda-isi-omoara-fermierii-pe-altarul-schimbarilor-climatice/

Fermierii olandezi sunt puşi cu spatele la zid de propriul lor guvern care le-a impus un ultimatum în contextul luptei împotriva schimbărilor climatice: fie îşi transformă fermele pentru ca acestea să fie mai sustenabile fie îşi schimbă meseria, informează AFP conform Agerpres.

Noua coaliţie guvernamentală vrea să aloce 25 de miliarde de euro până în 2035 pentru a ajuta sectorul agricol să îşi reducă în mod semnificativ emisiile de azot, un gaz de seră emis în special de îngrăşăminte şi dejecţiile animale. Obiectivul Guvernului este să ajute fermierii să facă trecerea la o activitate extensivă, să se reconvertească profesional, să inoveze sau să se mute, în cazul în care o fermă este amplasată în apropiere de o zonă naturală.

Chiar dacă nu este punctul de plecare al politicii sale, Guvernul de la Haga avertizează că nu exclude varianta exproprierii fermierilor recalcitranţi. Executivul susţine că nu are de ales. Marile proiecte de construcţii, care emit şi ele azot, necesare în contextul crizei de locuinţe au fost suspendate de Consiliul de Stat care a apreciat că ţara emite prea multe gaze cu efect de seră. Obligând sectorul agricol să îşi accelereze tranziţia climatică, Guvernul de la Haga speră să poată relua anumite mari proiecte de construcţii şi în acelaşi timp să reducă cu 50% emisiile de azot până în 2030.

Olandezii sunt conştienţi că ţara lor este prea mică pentru tot ceea ce îşi doresc să facă: agricultură şi industrie înfloritoare, un imens aeroport la Amsterdam-Schiphol, o densă reţea rutieră, locuinţe pentru toată lumea şi, în mijlocul tuturor acestor lucruri, zone Natura 2000 care trebuie protejate.

Acordul semnat de noua coaliţie guvernamentală nu menţionează în mod expres reducerea şeptelului, însă faptul că această măsură este de mult avută în vedere provoacă nemulţumiri în rândul sectorului.

Ţara cu 17,5 milioane de locuitori numără 100 de milioane de păsări, 12 milioane de porci şi patru milioane de bovine. Agricultura este responsabilă pentru 16% din emisiile de gaze cu efect de seră.

Crescătorii de animale, în multe cazuri fermieri de mai multe generaţii, se simt de mai mulţi ani neînţeleşi şi pierduţi, afirmă Corné de Rooij, un fermier din regiunea Brabant, sudul ţării. „Incertitudinea este enormă”, spune Corné de Rooij, adăugând că atât el cât şi colegii lui se confruntă cu noi norme care le cer din ce în ce mai multe investiţii. De exemplu, următorul său proiect îl va costa aproape un milion de euro pentru ca grajdurile sale să devină neutre din punct de vedere climatic. Corné de Rooij critică faptul că agricultura este o victimă facilă deoarece este primul sector care este arătat cu degetul când vine vorba de schimbările climatice.

Tagged with: ,

3 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Elena said, on ianuarie 5, 2022 at 4:02 pm

    https://bit.ly/3pQTyyq

    VENITURILE DIN SALARII, NEIMPOZABILE – cel putin 3 copii.
    Proiectul de lege, depus in Parlament. Daca va trece, vor beneficia de aceasta masura ambii parinti. Conditia pe care trebuie sa o indeplineasca (Documente)
    Deputatii AUR Adrian George Axinia si Lilian Scripnic, dar si deputatul independent Anamaria Gavrila au depus in Parlament un proiect legislativ care prevede ca veniturile din salarii obtinute de anumiti romani nu sunt impozabile.
    Este vorba despre propunere legislativa pentru completarea art.76 alin.(4) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal.
    Initiatorii arata ca vor in acest fel sa incurajeze natalitatea. Conform initiativei, nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit, veniturile din salarii si asimilate salariilor primite de ambii parinti, care au cel putin 3 copii.

    Apreciat de 1 persoană

  2. acelas said, on ianuarie 5, 2022 at 6:11 pm

    putem sa votam si noi ca sa nu patim ca olandezii?

    haideti sa votam dupa constiinta

    https://ziaristii.com/sondaj-cazul-unui-referendum-ro-exit-cum-ati-vota-pentru-iesirea-sau-pentru-ramanerea-romaniei-ue/

    Apreciază

    • carla said, on ianuarie 6, 2022 at 12:27 am

      Mă îndoiesc de faptul că interesează pe cineva ce vor românii. Devine din ce în ce mai clar că nu este locul nostru în ue.
      De fapt eu nu-mi amintesc să ne fi consultat cineva la intrarea acolo. Acum se acceptă mulți bani din pnrr. , care se vor aloca după obiceiul bine-cunoscut, intereselor de casă, pentru consultanță și alte vrăjeli, mărind datoria externă și dependența noastră față de structurile globaliste. Măcar dacă s-ar rezolva nevoile esențiale. Dar tocmai acestea sunt destabilizate (ENERGIE !!!) prin regulile impuse de primirea acestor bani și apartenența la imperiu.

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.