SACCSIV – blog ortodox

Giuseppe Delicati, Oskar Schindler de Italia. Partea 3 din 3. Portretul unui medic demn

Posted in Coronavirus, Italia, vaccin by saccsiv on ianuarie 3, 2022

Acest articol este continuarea părților 1 din 3, Așteptarea la dr. Delicati, și 2 din 3.  Războiul împotriva drepturilor omului:

Giuseppe Delicati, Oskar Schindler de Italia. Partea 1 din 3. Așteptarea la dr. Delicati

Giuseppe Delicati, Oskar Schindler de Italia. Partea 2 din 3. Războiul împotriva drepturilor omului

AM PRIMIT PE E-MAIL:

 

Giuseppe Delicati, Oskar Schindler de Italia. Partea 3 din 3.

Portretul unui medic demn

Câte trăsături din acestea are medicul tău și

câtă încredere poți avea în el dacă nu le are?

 

Tinând cont de ceea ce am expus în articolele anterioare, eu argumentez că dr. Delicati reprezintă un model pentru multe trăsături tot mai rare la tagma medicală.

  1. Curajul moral și responsabilitatea socială de a apăra drepturile legale ale pacienților. Dr. Delicati le-a spus pacienților că dacă cineva îndrăznește să nu recunoască vreun act emis de el, pot să cheme carabinierii, sau să facă un denunț penal împotriva persoanei respective, sau pot să îl sune pe el pe telefon. Dr. Delicati respectă intimitatea pacienților săi și nu divulgă datele lor medicale în niciun mod care ar putea să-i afecteze negativ. Autoritățile nu au voie să ceară datele medicale confidențiale ale pacienților nici lui, nici pacienților. Dacă există suspiciunea unui fals sau a unei fraude, atunci autoritățile sunt obligate să aducă probe care susțin o asemenea acuzație.
  2. Minte deschisă. Dr. Delicati nu impune nimănui nici să se ”vaccineze”, nici să nu se ”vaccineze”. Ca medic în circuitul oficial, este obligat să răspundă fiecărui pacient cerințelor specifice pe care le are. Dacă mai mulți pacienți doresc să primească esenzione/esonero în baza unor cazuri documentate decât să se ”vaccineze anti-COVID”, atunci cine are dreptul să-l împiedice să-și facă treaba? În același timp, logic vorbind, nu este de mirare că pacienți din toată Italia vin la el pentru a primi esenzione//esonero pe care medicul lor le refuză în mod ilegal?
  3. Perseverența în ciuda războiului purtat împotriva lui în condițiile în care mulți alții ar fi renunțat până în prezent. Perseverența de a se priva de privilegiile financiare pe care fluxul crescut de pacienți i le-ar facilita prin menținerea unui tarif scăzut pentru pacienți și folosirea unui capital important pentru susținerea proceselor purtate pentru respectarea drepturilor pacienților săi.
  4. Vigoare, energie și bunădispoziție uimitoare în a răspunde tututor pacienților pe care îi poate servi cu zâmbetul pe buze, indiferent cât îi e de greu, chiar și dacă e nevoie să lucreze de la ora 11 până la ora 23.
  5. Onestitate, echitate și moralitate. Dr. Delicati nu a promis niciodată ceva care nu a putut livra. Nu a promis esenzione tuturor celor care l-au căutat, ba chiar i-a întors înapoi pe unii care au venit fără analize în baza cărora se poate verifica dacă există sau nu un temei.
  6. Dragoste și spirit de sacrificiu pentru semeni. Riscuri asumate într-o manieră care nu știu cât pot fi comparate cu cele ale lui Oskar Schindler. Dr. Delicati ar fi putut pur și simplu să se retragă și să se pensioneze mai devreme la căsuța lui atunci când i s-a impus să se ”vaccineze” ca să poată continua să profeseze. Chiar dacă el ar fi putut să se opună, să intenteze proces (pe care să-l câștige ulterior), s-a gândit la miile de pacienți pentru care a fost lăsat să lucreze în timpul în care a fost ”vaccinat”.
  7. Gentilețe, blândețe față de pacienți, mai ales față de bătrâni. Nu este doar disponibil a le răspunde oricând la telefon (vorbesc în mod deosebit despre pacienții înscriși la el ca medic de familie) ci și să le explice cu răbdare iar și iar ce tratamente să ia și la ce să fie atenți când le administrează pentru probleme de sănătate. Spre exemplu, s-a uitat pe analizele unei bătrâne și i-a dat imediat o rețetă pentru o problemă evidentă pentru care mulți alți medici au plimbat-o ca pe o minge de ping-pong de la unii la alții. Într-o vreme în care toleranța pentru bătrânii ce eliberează dioxid de carbon scade tot mai mult, mi se pare refreshing să mai vezi un medic care îi tratează și ca oameni în Italia.
  8. Leadership. Chiar dacă medicii nu-i urmează de teama consecințelor negative asupra carierei sau vieții, mulți pacienți îl consideră un fel de erou personal și vorbind despre el i se conferă o aură legendară. Dacă suficient timp va trece rămâne de văzut în istorie dacă nu cumva Oskar Schindler ar trebui considerat un fel de Giuseppe Delicati în loc de Giuseppe Delicati un fel de Oskar Schindler. Sper ca prin intermediul acestei serii de articole, mai mulți să-i urmeze.
  9. Modestie, umilitate. Dr. Delicati nu consideră că face vreun fel de serviciu sau favor pacienților săi, ci examinează în mod obiectiv rezultatele analizelor medicale cu care vin la el și susține că doar își face treaba. Este încă uimitor pentru unii pacienți (cei neînscriși la el ca medic de familie) că el cere doar 20 de euro pentru consultație, luând în considerare că:
  • de valoarea documentului pe care unii îl primesc, sute sau mii de oameni reușesc să continue să poată munci;
  • pentru majoritatea celor care vin din toate răspântiile Italiei, costă mai mult drumul până la Borgaro Torinese decât comisionul;
  • ar putea cu ușurință să ceară justificat mai mulți bani, dar nu o face;
  • pentru cei care și-l aleg ca medic de familie și au asigurare medicală consultația este gratuită.

20 de euro este o sumă ridicol de mică pentru o consultație medicală în Italia și absurdă luând în considerare cheltuielile judiciare pe care dr. Delicati le suportă nu pentru a se apăra personal, ci pentru a lupta pentru respectarea drepturilor pacienților săi. Ar merita înființată o asociație care să facă crowdfunding pentru susținerea lui juridică.

  1. Autocontrol. Unii pacienți pot fi deranjant de insistenți sau consumatori cu timpul doctorului, drept pentru care are un comportament multifuncțional impresionant și în același timp politicos. Nu știu cum de poate să aibă atâta răbdare și tact. Este un exemplu de productivitate pentru mulți manageri pe care îi cunosc.
  2. Aprecierea frumuseții. Dr. Delicati a vizitat România și are o deosebită apreciere pentru plaiurile mioritice și locuitorii lor. Nu știu cât de bine vorbește română, dar cu siguranță înțelege română bine, cel puțin în scris. Deși nu cred că Dr. Delicati va renunța la ”lupta pe baricade juridice” și nici nu cred că are nevoie de vreun refugiu pentru că are deja o casă, cine dorește să-l invite să se retragă în România poate să-i scrie unei pretene de-a lui care poate prelua și transmite mesajele sale la adresa taosuda030 [at] gmail [punct] com.
  3. Speranță. Dr. Delicati este un far de speranță și inspirație pentru pacienții săi. Le dă speranță că pot continua să supraviețuiască păstrându-și demnitatea și sănătatea.
  4. Dreptate, justiție socială. Mulți oameni se simt șantajați, amenințați, forțați, să se ”vaccineze anti-COVID” fără măcar să știe dacă nu cumva le contravine drepturilor și sănătății lor un asemenea act. Unii dintre ei au ajuns chiar să fie înclinați să caute subterfugii ilegale, cum ar fi falsificarea documentelor cerute de autorități, prin care ei riscă să fie condamnați legal. Posibilitatea de a evita restricțiile nelegitime în mod legal, științific și legitim este o reală speranță. Întâlnirea cu dr. Delicati m-a făcut să devin mai conștient de drepturile pe care nu știam că le am și să explorez posibilitățile de a aminti autorităților că rolul lor declarat este de a lucra pentru mine, pentru că eu nu sunt proprietatea lor. Cine are nevoie să știe datele mele personale medicale pentru a-mi condiționa libertatea de mișcare comite o discriminare, o extorsiune și un abuz în serviciu, care sunt sancționabile în tribunalele italiene și românești prin plata de daune, amenzi și chiar închisoare. Iar dacă este cineva care își închipuie că poate să mă intimideze, sunt sigur că există cel puțin o altă autoritate la care se poate face plângere. Fiecare naș își are nașul, după cum sper să afle toți cei care amână prin abuzuri practica medicală a dr. Delicati.
  5. Simțul misiunii. Dr. Delicati are o idee foarte clară a rolului pe care îl are în lume și cu siguranță își apără locul primit. Într-o perioadă când tot mai mulți oameni se pierd în derivă, deznădejde sau depresie, Dr. Delicati reprezintă un model pentru cunoașterea sensului și scopului în viață.

Cine dorește să-i transmită (în română sau italiană) d-lui dr. Delicati mesaje de încurajare, propuneri de mutare în România sau fonduri-donații pentru sprijinirea juridică a cazurilor sale, o poate face luând legătura cu Valentina, o prietenă de-a lui, la adresa taosuda030 [at] gmail [punct] com.

 

Comentariu saccsiv:

Consider ca este exagerata comparatia cu Oskar Schindler.

Tagged with: ,

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Adrian said, on ianuarie 3, 2022 at 5:14 pm

    Dar noi avem specialiști, de care trebuie să ascultăm !?!!! 🤦

    https://rumble.com/vruoa7-dr.-valeriu-gheorghi-miocardita-afecteaz-cel-puin-dou-organe-i-inima-i-cord.html

    Apreciat de 1 persoană

  2. Paul said, on ianuarie 3, 2022 at 6:28 pm

    Spectacol 5G si holografic în China prin care își urmărește scopurile în 2022: ecologia, încălzirea globala, cucerirea cosmosului

    Apreciază

  3. Bond said, on ianuarie 3, 2022 at 6:59 pm

    NOUTATI! Procesul Nuremberg 2.
    Reiner Fuellmich: „Noi constatări… Suficient pentru a demonta întreaga industrie (VAX)!”
    https://www.bitchute.com/video/M0vmjVc5mkQM/

    Apreciază

  4. Felix said, on ianuarie 3, 2022 at 8:14 pm

    Măsurile discutate în ședința de la Guvern:

    Continuarea vaccinării a fost subliniată ca fiind cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2. Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări, rămâne portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2.

    În privința situației din școli, pentru protejarea sănătății copiilor și a personalului didactic, s-a analizat eficiența programelor de testare a elevilor și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea de măști gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în școală.

    Pentru continuarea în bune condiții atât a funcționării serviciilor publice, cât și a activităților economice care să mențină locurile de muncă, au fost prezentate ca soluții alternanța program de lucru, respectiv șomaj tehnic. În acest sens, Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor se vor asigura că sunt pregătite resursele financiare necesare.

    În vederea asigurării unui nivel cât mai ridicat de informare corectă a populației, vor fi derulate activități de comunicare si informare, alături de demersuri de combatere a dezinformării.

    https://www.antena3.ro/coronavirus/sedinta-guvern-pandemie-covid-19-testare-elevi-in-scoli-624669.html

    Apreciază

  5. Kunta Kinte said, on ianuarie 4, 2022 at 7:19 am

    Referitor la Oskar Schindler: nevasta lui era in viata cund a aparut filmul si a sous ca sotul ei nu era asa cum a fost descris in film. Il interesau doar femeile,mancarurile si bauturile fine, nu il ibtetesa de necazul altora..etc.

    Apreciază

  6. acelas said, on ianuarie 4, 2022 at 12:28 pm

    bai Vizirule si doctorii lu peste, ai avut infarct, infarct „miocardic”? Nici macar miocardita, dupa cum se tot intampla. Adica nici macar asta

    https://t.me/StareaDeLibertate/271

    Dar bineinteles bai ca evitati termenul miocardic pt presa, pt ca este un termen atat de intalnit de vreo un an de cand se fac vaccinurile.., incat intr-o tara ca romania a devenit „anatemizat” pt a nu se mai da in presa prastie de doi bani de la noi.
    Scuipai in zeflemea cipuri din gura dupa ce te-ai vaccinat?

    https://www.antena3.ro/show/lucian-viziru-spital-suspiciune-infarct-624724.html

    Hahalerele de la antena baga titlu bombastic, Viziru a fost mutat de la terapie intesiva (adica chipurile e bine) cand colo nici nu a avut voie macar sa se miste, nu ca cei cu miocardita cum e tanarul de mai sus, pe care il ardea pieptul dar se putea misca.

    Cu un caz de talia lui Viziru, nu prea mare, un baietas de cartier, golanas, trecut de tinerete, dar suficient de cunoscut public, vaccinarea fortata s-ar fi terminat brusc, pe loc!, intr-o tara cu o presa cvasi normala. Sa ne inchipuim ce ar fi fost daca unul de marimea lui Viziru era nevaccinat si murea de covid. Vai ce ar fi „muls” presa cazul, se faceau cozi interminabile la centrele de vaccinare, s-ar fi transmis maratoane in regim non-stop de catre televiziuni de la aceste centre. Un fel de Toni Tecuceanu. Dar vai ce se chiunuie acum televiziunile sa nu lege prin niciun cuvintel cumva „stramb” ce a patit Vizirul vaccinatul cu infarctul. Sa ne spui si noua vizirule, desi nu o s-o faci niciodata, ce scrie in fisa de externare eliberata de medic. Ceva „miocardic”?

    Viziru scuipand cipul

    Oare n-o fi tot o mistocareala si treaba de la Floreasca, Vizirule?

    https://www.activenews.ro/stiri/Lucian-Viziru-un-actor-de-45-de-ani-care-s-a-filmat-vaccinandu-se-in-iulie-doar-ca-sa-i-poata-ironiza-pe-antivaccinisti-scuipand-cipuri-in-farfurie-SI-A-PETRECUT-REVELIONUL-IN-SPITAL-cu-probleme-la-inima.-I-s-a-intors-cipul-inapoi-171800

    hai ca pe tanara afecerista din Constanta au „rezolvat-o”. „Cica” e de la transplant ..

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.