SACCSIV – blog ortodox

Comisiile Senatului au aprobat certificatului verde obligatoriu pentru angajați. Decizia finală aparține plenului Senatului

Stiri pe surse: BREAKING | Senatorii juriști au stabilit: Certificatul verde, obligatoriu pentru angajații de la stat

Comisiile Senatului au aprobat marți seara introducerea certidicatului verde pentru angajații de la stat. Documentul va fi obligatoriu în toate instituțiile din România. Decizia finală aparține plenului Senatului.

Dispozițiile privind certificatul verde se aplică autorităților, instituțiilor publice și de interes public, de utilitate publică și celorlalte unități publice, centrale și locale, regiilor autonome, operatorilor economici care își desfășoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan.

Printre domeniile incluse în proiect sunt educația, sănătatea, dar și Parlamentul. Prevederile nu se aplică autorităților și instituțiilor din cadrul autorității judecătorești.

Certificatul verde va fi obligatoriu pe perioada stării de alertă. Obligativitatea va intra în vigoare la 15 zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial.

În cazul obținerii certificatului verde prin testare, costul testului revine angajatului. Excepție vor face persoanele care au contraindicații medicale și nu se pot vaccina, testarea lor fiind plătită de angajator.

Pentru cei care refuză să arate certificatul verde se suspendă de drept contractul de muncă, fără plata drepturilor salariale, pentru o perioadă de 30 de zile. Dacă după cele 30 de zile, dacă angajatul nu prezintă certificatul verde, va fi dat afară.

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Nicusor said, on octombrie 26, 2021 at 10:16 pm

    Sa inteleg ca virusul circula prin parlament, admin locale, dar prin instante, nu?

    Apreciat de 1 persoană

  2. Miliarde de mulţumiri de la Noua Ordine Mondiala! said, on octombrie 26, 2021 at 10:33 pm

    Miliarde de mulţumiri de la Noua Ordine Mondiala!

    Dragi oameni,

     Suntem acum de aproape doi ani în marea noastră tranziție și, deși mai este încă un drum foarte lung de parcurs, am dorit să profităm de această ocazie pentru a vă mulțumi pentru ajutorul acordat permiţând proiectului să funcționeze atât de bine până acum, și pentru a vă încuraja să ne permiteți să continuăm.
    Trebuie să începem prin a spune cât de mulțumiți am fost de nivelurile de reținere arătate. Având în vedere natura planului, am luat în considerare în mod natural potențialul pentru niveluri ridicate de tulburări civile, dar am fost surprinși – plăcut surprinși trebuie spus – de absența generală a turbulențelor. Da, au existat câteva focare de întârziere şi acestea au însemnat că trebuie să luăm măsuri adecvate – pentru binele umanității – pentru a ne asigura că astfel de nemulțumiri nu sunt difuzate în întreaga lume. Dar, în general, v-aţi descurcat bine – indiferent de lucrurile pe care le faceți – ceea ce ne-a permis să ne descurcam cu afacerile importante ale zilei, în mare parte nestânjenite și cu extraordinar de puține bătăi de cap.
    Chiar mai plăcut decât reținerea au fost nivelurile excepționale de conformare și de acceptare a restricțiilor, în legătură cu care – sincer vorbind – am avut unele motive să ne îndoim că vom avea câştig de cauză, având în vedere natura lor.Într-adevăr, atunci când am ordonat guvernelor dumneavoastră să pună în aplicare punerea în carantină în masă a milioane de oameni sănătoși pentru prima dată în istorie; purtarea de bucăți de pânză pe fețele voastre; și întreaga rasă umană să fie injectată cu o nouă tehnologie de terapie genică, care nu a mai fost niciodată folosită într-un vaccin, nici nu a avut nici un studiu de siguranță pe termen lung, a existat o posibilitate reală să intuiţi că nu e lucru curat și pur și simplu refuză să se conformeze. Dar, datorită colegilor noștri din echipele de științe comportamentale din întreaga lume, s au adaptat informatiile pentru tine pentru si iata ca de bună voie ai înghiţit mesajele lor, totul a mers mult mai lin decât ne-am fi putut imagina vreodată.
    Desigur, acest lucru nu a fost adevărat pentru voi toți. Au existat într-adevăr unele încercări greșite de a se împotrivi agendei noastre importante, iar acest lucru ar fi putut fi problematic în cazul în care astfel de scandalagii ar fi avut o platformă. Cu toate acestea, având în vedere natura poziției și a statutului nostru, a fost, desigur, destul de uşor pentru noi să-i reducem la tăcere pe cei mai stridenţi violenti, refuzându-le posibilitatea de a-și exprima public opiniile, ceea ce, cei mai mulți dintre voi vor fi, sperăm, de acord, ca a fost justificat în interesul de a servi binele umanității. În ceea ce-i privește pe contravenienții  mizerabili standard, de cea mai mare parte a anihilării si manipularii lor aţi avut grijă chiar majoritatea dintre voi, care a asimilat util cauza în numele nostru, refuzând să-i asculte pe aceşti “teoreticieni ai conspirației” și “anti-vaxxeri”, și preluând în mod obedient toate știrile și opiniile de la instituțiile noastre si oficinele de „încredere”.
    Totuși, acest lucru nu este lipsit de o oarecare ironie. Deși a fost o parte importantă a planului nostru ca atât de mulți dintre voi să folosească etichetele peiorative pentru a-i descrie pe cei care susțin că ultimii doi ani au fost despre altceva decât narațiunea oficială pe care am stabilit-o, adevărul este că de-a lungul tranziției ne-am străduit să fim deschiși și sinceri cu voi despre planurile noastre atât cât era posibil. S-au făcut foarte puține lucruri în secret. De la bun început, și cu mult înainte ca cineva să ajungă aibă intepatura unui ac în braț, Bill Kill vă spunea că planul era să fie injectat fiecare om de pe planetă. Apoi, desigur, Klaus Schwab a precizat că aceasta a fost o fereastră unică de oportunitate de a reseta totul în modul în care doream să o facem de mai mulți ani. El chiar a continuat cu amabilitate să ofere câteva indicii atunci când a vorbit despre viitorul tău ca fiind o fuziune între identitatile tale digitale, fizice, și biologice. Echipa de marketing a lui Klaus Schwab chiar te-a anunţat că nu vei mai deține nimic, dar vei fi fericit. Desigur, partea cu fericirea a fost adăugată ca un strop de tachinare drăgăstoasă, dar realitatea este acesta: Am fost complet deschişi în legătură cu planurile noastre, și nimeni nu poate spune că acestea nu au fost la vedere.
    Nicăieri acest lucru nu a fost mai clar decât atunci când am pus întreaga echipă de pe tot globul să folosească aceeași frază:

    Să reconstruim trecutul mai bine!

    Și așa a fost o sursă reală de distracție pentru noi atunci când cei care au evidenţiat toate acestea ca pe o dovadă a unui fel de agendă pentru a distruge ordinea socio-economică existentă și a înlocuit-o cu o tehnocrație Transhumanistă completată cu un Social Credit ID System, au fost luaţi în batjocură si numiti Nebuni cu pălărie din tinichea, ca si cum si-ar fi bazat opinia pe Monitorul Conspiraţionist, şi nu pe Forumul Economic Mondial sau pe Bank of International Settlements.
    Foarte amuzant!
    Şi, privind spre viitor, trebuie să vă solicităm să continuați să fiți răbdători.
    Rabdare, rabdare, rabdare….
    O tranziție de această dimensiune și domeniu de aplicare în mod clar nu se poate face peste noapte, și există o mulțime de piese în mișcare, care va trebui să mişte într-un fel sau altul un număr de ani. Din fericire, ani de amorsare în masă pe povestea cu clima . Desigur, vom cere ca fiecare dintre voi să ia toate injectările de vaxxin (de rapel) pentru Covid, care vă vor fi oferite în următorul an, și speranța noastră este că vă veți îngriji voi înşivă de această parte importantă a planurilor noastre, fără a fi nevoie de constrângere, Sunt sigur că cei mai mulți dintre voi vor fi de acord că cei care refuză sau rezistă – anti-Vaxxers – vor avea ei înșiși vina  atunci când vom fi obligați să le negăm accesul la toate elementele de bază ale vieții, deoarece binele umanității este miza pusa in joc, nu-i așa?
    De asemenea, v-am ruga să vă gândiţi la noi. Deși ultimii ani a mers mult mai bine decât ne-am fi putut imagina vreodată, a fost totuşi un timp stresant de planificare a fiecărei mișcari următoare în timp ce ne întrebam  dacă majoritatea ar putea începe să pună întrebări incomode și de a acţiona pentru a contracara agenda la care am angajat planeta. Au fost multe nopți de insomnie. Multe zile de incertitudine. După cum s-a observat de la cei care au transformat lumea de-a lungul veacurilor, „destinul nostru este înalt și unic”. Dar noi împingem lucrurile înainte, așa cum trebuie. Pentru binele omenirii.

    Toate cele bune,

    Noua Ordine Mondiala

    P.S.
    Cei care citesc acest lucru și concluzionează că într-adevăr încercăm cea mai îndrăzneață reordonare a lumii care a fost vreodată văzuta, ţineţi minte: Aceasta nu e nimic altceva decât o teorie a conspirației.
    Fiţi liniştiţi!

    Sursa: 

     https://www.zerohedge.com/geopolitical/big-thank-you-global-oligarchy

    Apreciază

  3. Documentul va fi obligatoriu în toate instituțiile din România, atât de la stat, cât și de la privat. said, on octombrie 26, 2021 at 11:10 pm

    BREAKING NEWS! Certificatul verde, obligatoriu pentru TOȚI ANGAJAȚII (DOCUMENT) | Ziarul National
    https://www.national.ro/news/breaking-news-certificatul-verde-obligatoriu-pentru-angajatii-de-la-stat-740180.html

    Apreciază

  4. Apa trece, pietrele rămân said, on octombrie 26, 2021 at 11:13 pm

    Certificat verde obligatoriu care să ateste primirea unui vaccin EXPERIMENTAL???!!! În ce lume trăim? Chiar este o rușine să fim normali?

    Apreciat de 1 persoană

  5. Daniel Giumba said, on octombrie 26, 2021 at 11:14 pm

    Nu este normal certificatul verde intr-o democratie PUNCT.
    Nu este normal sa impui – chiar si indirect – asa zisul vaccin. PUNCT
    Dar cu traim acum o era a nebuniei, este insa o solutie pentru angajatul de la stat sa nu faca vaccinul: pot sa-si lase locul de munca cald si bine platit si sa se angajeze la privat.
    Sau poate sa-si faca o afacere si sa lucreze pentru ei.
    Uite asa nu-i vom mai vedea ca se plang pe la televizor ca este munca multa si prost remunerata, ca doar in sectorul privat se castiga mai bine, nu?
    Sau in medie angajatii de la bugetul de stat castiga dublu?
    Nu numai ca vor ajuta economica tarii prin impozitele lor dar vor fi si mai putini care vor primi salarii de la bugetul statului.
    Va dau in scris ca nimeni nu v-a face asta, toti vor accepta vacciunul, am verificat deja la prieteni si rude, propunerea fiind definitiv respinsa…NIMENI NU LASA LOCUSORUL CALD DE LA STAT…ORICE AR FI…
    Asa ca…voi iesiti in strada si protestati pentru ca cei platiti bine din bugetul statului sa va dea amenzi ca protestati – culmea – ca ei sa nu fie obligati sa faca vacciunul…tare sau ce?
    Eu nu inteleg pe cine ar trebui sa sacrifice cei din conducere ca sa fac planul… cei din privat sa fie obligati sa faca vaccinul???…ca doar salariul lor e platit din bugetul de stat, nu?
    Saccsiv…sper sa-mi publici comentariul…
    Iertare daca am jignit cu ceva, dar asta e realitatea in care traim!

    Apreciază

    • astridcezara said, on octombrie 27, 2021 at 12:36 am

      Auzi mai Daniel Giumbo sau cum te-o chema…Daca ai peste 50 ani,esti un om super ok si constiincios,dar nu te mai angajeaza nici naiba la virsta asta,ce crezi ca poti face???
      Si ce afaceri mai merg si cu ce bani destept mai esti ca reciti niste lozinci cu locul cald..
      si la privat s-au inchis si se inchid gramezi de firme si or sa ceara toti certificatul
      apropo,tu din ce bani traiesti hai uimeste-ne…ca lozinci din gindirea lui Basescu stii

      Apreciază

      • gheorghe said, on octombrie 27, 2021 at 4:07 pm

        Daca te faci frate cu …. minciuna si te lasi violat… zici ca ar fi bine?
        Cum e sa fie tocmai la tine doza potrivita de „el;iminare” sau exact ceea ce iti ti-ar distruge sanatatea?
        Nu seamana a prostitutie, a dezbadejde sufleteasca cu iluzia „rezolvarii” materiale, trupesti… nu vezi ca e renuntare la minimul respect de sine? – caci cedezi decizia de proprietar al corpului propriu pentru iluzia supravietuirii…. (crezi tu) confortabile.
        .. stii cat de putin ii trebuie DE FAPT unui om ca sa traiasca, … si sa doarma linistit?
        Te duci PE JOS sa muncesti la camp si mananci fiertura de ierburi cu ce mai da Dumnezeu – da’ nu trebuie sa uiti: „in ce te gaseste, in aceea te va judeca!”
        Recunosc, inca nu sint in situatia asta insa aici unde sint costul vietii e mult mai mare iar plata chiriei lunare „obisnuita” de altfel… depaseste salariul mediu din Romania – cand te-a scos din sistem ajungi in strada aici!

        Apreciază

    • ledpanell said, on octombrie 27, 2021 at 5:07 am

      @Daniel Giumba
      Am lucrat si eu la stat, locul nu era cald nici la propriu nici la figurat, fiind probleme iarna cu incalzirea. Am studiat degeaba, diplome bune de sters undeva, ca sa aflu anii trecuti ca aveam cu vreo 300 lei in plus fata de un vanzator la chiosc. Nu pune botul la dezinformarea strategica cu aia de la stat, nesimtiti si puturosi. Si la privat e la fel, ca tot romani cu pile relatii suntem. Patronii prefera in tampenia lor sa-si pastreze fufe de secretare, rude, amici, si ii dau afara cu prima ocazie fix pe aia competenti. La nivel de corporatii strategice, e tot cam asa, dar sunt atenti si la competitivitate. Dar si pilele, rubedeniile conteaza.
      Sotia care lucra la privat avea salariul minim…dar am „aflat” dintr-un articol otravitor ca castiga dublu. Pentru ca o curva de ziarist scrisese la comanda, ca sa provoace lumea impotriva cutarei categorii. Lumea reala nu e aia de la televizor. E ca si cu iarna aia geroasa cu troiene de 2m care nu erau in toata tara ci pe un munte razlet, si gata, au creat panica.
      CA SA OBSERVI DACA ESTI MANIPULAT SAU NU, UNUL DIN CRITERII E URMATORUL: IA TOATE STIRILE, DIN ORICE DOMENIU, SI CLASIFICA-LE DUPA CELE CATEVA EMOTII, SENTIMENTE CARE DORESC SA LE PROVOACE-FURIE, INVIDIE, NEPUTINTA ETC. Daca sunt astea 3 si inca vreo 2, nu mai avem informatii ci razboi psihologic.
      In plus, daca s-ar muta toti la privat, s-ar rezolva legal si cu ei.

      Apreciază

    • Oana said, on octombrie 27, 2021 at 10:15 am

      Uite ca eu nu. Lucrez in invatamant. Am 3 copii, urmeaza al patrulea…. Va avea Dumnezeu grija de mine si de noi toti, chiar de raman fara loc de munca eu nu ma vaccinez. Cine m a creat? Dumnezeu care m a facut va avea grija si de mine si de toti cei care vor refuza vaccinul.

      Apreciat de 3 persoane

      • PG said, on octombrie 28, 2021 at 9:49 am

        Si eu sunt de acord cu spusele tale . Si eu refuz vaccinul . Toata nadejdea la Dumnezeu .

        Apreciază

  6. TVR și HotNews instigă la arestarea celor care contestă aberațiile instituționale pandemice. said, on octombrie 26, 2021 at 11:48 pm

    TVR și HotNews instigă la arestarea celor care contestă aberațiile instituționale pandemice. Românii desființează postul național | ActiveNews
    https://m.activenews.ro/stiri/TVR-si-HotNews-instiga-la-arestarea-celor-care-contesta-aberatiile-institutionale-pandemice.-Romanii-desfiinteaza-postul-national-170258

    Apreciază

  7. Paul said, on octombrie 26, 2021 at 11:50 pm

    Cat tupeu! Cine pe cine a votat? Noi pe ei sau ei pe noi? Nu vreți sa plecați voi ăștia din funcții cu propunerea geniala? Si trageți apa după voi.
    Cu voi la haznaua istoriei.

    Apreciază

  8. ledpanell said, on octombrie 27, 2021 at 5:31 am

    Cumva on-topic, pentru ca mi s-a mai dus o perna de sub fund, ca la nenea ala protejat de corectitudinea politica, si care are mai multe drepturi decat mine. Una din perne fiind unul din cercurile concentrice de confort psihologic care ne tine in loc. Victorie, am invins!, ca sa parafrazez pe unu…Dar a castigat doar confortul psihologic.
    Cu ani in urma eram convins ca singurul motiv pentru care vor iesi masele in strada va fi daca…va fi oprit internetul, fata de care generatii diferite au facut adictie. Nu pentru cresterea preturilor la utilitati, alimente, nu pentru stagnarea salariilor, adica chestii vitale, dupa piramida lui Maslow, ci dupa NET! Ei bine, netul va supravietui oamenilor.

    PROBLEMA FUNDAMENTALA e ca atat falsa opozitie cat si reala opozitie, ambele formate de diverse persoane, cu diverse interese, unele sincere, altele la comanda, de sus…au dus cam la acelasi lucru-blocarea populatiei, de fapt. Ce s-ar fi intamplat daca nimeni nu scria nimic, nicaieri?
    De ce nu s-a aplicat cenzura ca lumea, si nu doar asa, de fatada, ca sa traim in alta bula de adevar, cu alt confort psihologic, si anume de a avea acces la fructul interzis? Ca ne simtim reprezentati de cineva, ca gandesc si altii la fel? Si ce daca? Rezultatele finale conteaza. Avem deja unul-legiferarea certificacatului.
    Se zice ca o broasca daca o arunci in apa oparita, sare…dar la foc marunt o poti fierbe. Interesanta comparatie…mai ales ca a ajuns mediatizata in spatiul public de ceva ani, parca prevestitor pentru ce va fi!
    Daca focul mic si apa care se incalzeste e de la elitele lumii….opozitia sunt cei care amesteca apa usurel, cu lingurita. Contribuind. Nu face nimeni o gaura in vasul cu apa care va fierbe.
    Daca fiecare om a contribuit, fie si prin comentarii, cu 1 la 100 milioane…toate adunate la un loc au dus la ce avem acum, in lume.
    A functionat peste tot in lume. Internetul a fost lasat pentru :
    -diseminarea conceptului de pandemie peste tot, pentru toate categoriile-de la cei care au doar tv, pana la cei care au internet, nimeni sa nu scape.
    -testarea populatiei, a obedientei acesteia, a excesului de zel pe care-l fac unii, asmutiti
    -control total, identificarea punctelor de rezistenta si a importantei lor in ansamblu.
    -stres mediatic total, pentru a panica multilateral lumea si a paraliza gandirea logica, a afecta instinctele etc.

    Dupa criteriul eficientei, utilitatii si eficacitatii, sunt, in mare, doua categorii de mesaje pe internet-vaicareli si solutii. In cadrul solutiilor nu intra chestii lungi, scrise, complexe, care nu vor duce la nimic, daca nu ajung materializate in legi. Legile au castigat, cu toti reprezentantii poporului. Iar vaicarelile dau falsul sentiment al solidaritatii, pentru ca pare ca suntem de acord cu totii privind cutare problema sociala-de la coruptie la pensii mici, probleme din spitale si lista poate contina. Suntem de acord si atat. Alt confort psihic, alta perna de sub fund a lu nenea ala din primul paragraf.
    Pentru prima data in viata, e aproape irelevant daca s-a inteles sau nu ceva din ce-am spus. Unii isi fac probleme daca le va fi postat comentariul…eu de multe ori imi fac probleme daca merita sa apas Enter/Send etc la mesaje…
    P.S. Mihai Rapcea a zis ca degeaba castiga curtile de apel, si au si castigat, zonal, privind ilegalitatea starii de urgenta, daca inalta curte de casatie da de pamant cu ele. Nu se trece de curte, degeaba vorbim.

    Apreciază

    • gheorghe said, on octombrie 27, 2021 at 4:59 pm

      Merita sa apesi Enter/Send la mesaje!
      Nu esti singur. Cine e de acord cu tine sau afla, invata ceva se bucura si e mare lucru sa adcui putina lumina in viata altcuiva, poate ca mai bine sa fie necunoscut – ceide langa tine, daca nu pretind sau sint obisnuiti nu mai sint surprinsi de binele pe care ilfaci lor; obisnuinta scade vigilebta si uneori duce char la nesintire…

      Poate ca te dezamagesc da’ a-ti pune o cat de mica speranta in „lege”, asta omeneasca – deja a devenit semn nu de slabiciune ci de lipsa de realism, …. din nefericire sau altfel spus, spre necazul si durerea noastra.
      Nu tu – stat de drept, nu tu – democtratie, nu tu – drepturile omului, nu tu – Constitutie dar DA – homosexualitate, DA – distrugerea economiei, adica a sitemului in care puteam sa castigam o paine, sa ne rezolvam problemele necesare supravietuirii si sa facem loc si de mici bucurii…

      Da – pentru crima-omucidere in mai multe forme:
      – my body my choice = avortul, careeste sacrificul ritualic fata de Molloh
      – falsa iubire de aproape prin omorarea pentru furt „cu acte” de organe pentru transplant
      – falsa „moarte demna” prin obligarea „aproapelui” sa te omoare
      – noua „facere de bine” fraudo-medicala: spitalul devenit centru de asasinare comandata, executata conform ritualului satanic mondial al OMS
      – tot o noua „facere” de bine: oferirea propriei vieti sau a copiilor pentru „sinucidere asistata” prin inoculare de toxine si otravuri pretins „terapie de protectie virala”
      – impiedicarea vietii prin sterilizarea economica-morala a tinerilor din ultimele generatii: „copilul costa!” si nu nai „facem”, ne distram si strangem rahatu’ dua caine ca o culme a dezvoltarii societatii umane!
      – mai sint, da’ mai ascunse…

      Cu politica – te dezamagesc probabil: democratia aparuta in ultimele secole si „umflata”cu pompa… serveste unui singur scop: oficializare diviziunii sociale.
      Fie ca spui stanga-drapta, liberali-conservatori, sau altceva… de fapt se definesc tabere opuse.
      Ma rog, s-au definit, multimea este divizata dar manipulatorii se inteleg foarte bine fiindca de fapt selectia si directia sint stabilte de cine controleaza banii si care le tine co-ele in menghina…
      In plus, aceasta divizare este foarte buna pentru asmutirea unora fata de altii (unii se divizeaza dar altul imparateste; … cum zicem noi, parca fara sa stim…. doi se cearta si al treilea castiga!).
      Rezultatul? – crize sociale, economice, suferinte pentru cei multi si cresterea averii pentru cine produce relele.

      „Drepturile omului?
      Sa fim seriosi – daca am mai putut calatori, cel mai mult a fost emigrarea pentru supravietuire – da, motivare economica insa „acasa” in mod sistematic s-a actionat de „putere” spre distrugerea posibilitatior de supravietuire cat de cat normala profesional, social, legal. Pentru „inegrare”, pentu „armonizare”, pentru…. nu conteaza ca a iesit totul pe dos.
      Cui foloseste sa fie libere toate credintele religioase?
      Celui care se opune majoritatii, celui care are alta mentalitate, alta morala, alte obiective…. marul stricat din gramada…
      Cine e avantaj de libera circulatie a capitalului?
      Cetatenii cei multi – din oricare tara…? Nici vorba – acelasi grup restrans de dusmani cunoscuti despre care nu mai ai voie sa vorbesti.

      … poti sa iei „Carta” in mana si sa revezi punct cu punct cine este realul beneficiar!
      Cine pierde … a pierdut dejaL si averea, si Tara…. credinta e sub atac sistematic si ajutata „din interior” sa fie pervertita, adica indracita…

      … noi insa ar trebui sa ne amomtom ca ar trebui SA STIM, nu doar sa credem ca sint povesti bune de terapie psihologica cele scrise in Cartea Apocalipsei, de exemplu!
      Si avem posibilitatea sa traversam aceasta mlastina puturoas, gretoas si plina de jivine in care am ajuns „luminos”. modern, civilizat, democratic, legal, … STIINTIFIC…. dar FARA DUMNEZEU ca sintem ocupati cu altele…
      Pote ca e momentul sa acceptam ca orientarea noastra spre pastrarea credintei CU ORICE PRET este singura strategie iar tactica – fie zilnica, fie pe termen scurt nu este de a demonstra cuiva ceva ori de a intra in confruntare cu „partea celalta”; „cu dracu’ nu se sta de vorba!”, nu-i asa?
      Nu vezi ca logica bunului simt, minima ratiune sint aruncate la gunoi in favoarea fortei anti-mane, anti-crestine?
      Ce putem face este sa evitam, sa „fentam” atacurile, sa avem rabdare si atewntie sa depasim obsracolele si capcanele is cand va veni momentul – mai devreme sau mai tarziu (da’ nu prea, se pare…) SA MARTURISIM ADEVARUL, sa nu ne pierdem „cu firea” si sa nu cadem in deznadejde – avem exemplul inaintasilor si in credinta, si in istorie care nu s-au lepadat de Hristos ca mod de gandire, de comportament…. ca mod de viata crestina.
      Sanatate si Doamne’ ajuta sa rezistam relelor care abia au inceput sa vina asupra noastra!

      Apreciat de 2 persoane

    • scortisoara said, on octombrie 27, 2021 at 10:25 am

      „”””Doamne, Iisus, nu mă lăsa! Să vezi tu atunci rugăciune când este dracul la ușă!” „”””””

      Oameni buni , dracul e la usa ….. Rugăciunea e singura arma , începând de azi voi participa și eu la privegherea aceasta . Eu oricum fac rugăciune noaptea ,după miezul nopții și am în permanenta candele aprinse în casa , în fiecare camera dar acum mă voi mula după programul celor care au inițiat aceasta priveghere . Știu cum trebuie citită Psaltirea .
      E o rugăciune a unor stareți de la Optina pe care am printat-o în format A4 cu font accentuat ,am îmbracat-o în țiplă și am pus-o pe perete la Icoane , potrivită pentru aceste timpuri :
      „Doamne Iisuse Hristoase , Fiul lui Dumnezeu , izbăvește-ma de anticrist , de asprimea vrăjmașă și de farmece. Amin !:

      https://mantuireaorg.blogspot.com/2021/10/miercuri-seara-27-octombrie-2021-vom.html

      Apreciază

  9. Elena said, on octombrie 27, 2021 at 12:07 pm

    Comisiile Senatului au aprobat introducerea certificatului verde pentru angajații de la stat
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/comisiile-senatului-au-aprobat-introducerea-certidicatului-verde-pentru-angajatii-de-la-stat-1714429
    26.10.2021 21:25
    Comisiile Senatului au aprobat introducerea certidicatului verde pentru angajații de la stat. Foto: Profimedia
    DIN ARTICOL
    Adrian Streinu-Cercel, nemulțumit că situaţia persoanelor care au trecut prin boală ca asimptomatici nu este reglementată în lege
    Comisiile reunite juridică şi de sănătate au acordat, marţi, cu majoritate de voturi, un raport de admitere cu amendamente la propunerea legislativă prin care personalul unor unităţi publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19. După ce va trece și de plenul Senatului, proiectul va merge la Camera Deputaților care e cameră decizională.
    Şedinţele celor două comisii, care s-au desfăşurat iniţial separat, au fost întrerupte de parlamentari de la AUR. Şedinţa a fost reluată, la ea participând fizic senatori PNL, USR şi UDMR. De asemenea, AUR a participat la şedinţa comună a celor două comisii cu un grup de deputaţi şi senatori.
    Potrivit formei iniţiatorilor, parlamentari de la PNL şi UDMR, propunerea legislativă stipulează că certificatul atestă îndeplinirea uneia dintre următoarele condiţii: trecerea a cel puţin 10 zile de la vaccinarea cu schema completă împotriva virusului SARS-CoV-2; trecerea prin boală şi încadrarea între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu acest virus şi rezultatul negativ certificat al unui test RT-PCR (valabilitate 72 ore) sau antigen rapid (48 de ore).
    Proiectul de act normativ prevede că personalul în cadrul unităţilor sanitare publice şi private, aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătăţii, din cadrul caselor de asigurări de sănătate, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne şi unităţilor subordonate, precum şi din cadrul laboratoarelor de analize medicale, este obligat să prezinte certificat digital al UE privind COVID-19.
    Printr-un amendament, a fost adăugat şi personalul din cadrul unităţilor de asistenţă medicală profilactică şi curativă şi persoanele fizice care activează ca furnizori de servicii medicale, de dispozitive medicale şi de medicamente.
    Adrian Streinu-Cercel, nemulțumit că situaţia persoanelor care au trecut prin boală ca asimptomatici nu este reglementată în lege
    „Dispoziţiile (…) se aplică şi autorităţilor, instituţiilor publice şi de interes public, de utilitate publică şi celorlalte unităţi publice, centrale şi locale, regiilor autonome, operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan. În cadrul entităţilor publice şi private, obligaţia prezentării certificatului digital al UE privind COVID-19 revine membrilor Camerei Deputaţilor şi ai Senatului, persoanelor care ocupă funcţii publice sau de demnitate publică, precum şi tuturor categoriilor de personal care îşi desfăşoară activitatea în cadrul respectivelor entităţi”, se arată în amendamentele adoptate de cele două comisii.
    Preşedintele Comisiei juridice, Iulia Scântei, a menţionat că şi vizitatorii acestor instituţii trebuie să se supună aceloraşi reguli, potrivit Agerpres.
    Costurile privind activitatea de testare pentru virusul SARS-CoV-2 sunt suportate de către personalul unităţilor publice, de membrii Camerei Deputaţilor şi Senatului, de persoanele care ocupă funcţii publice sau de demnitate publică, de persoanele fizice – furnizori de servicii medicale, de dispozitive şi de medicamente. Pentru personalul din cadrul unităţilor publice şi private care face dovada unei afecţiuni ce reprezintă contraindicaţie la vaccinare şi e stabilită de un medic de specialitate conform normelor medicale în vigoare, activitatea de testare se organizează cu suportarea costurilor de către angajator. Pentru unităţile private, costurile privind activitatea de testare pentru virusul SARS-CoV-2 sunt suportate conform procedurilor stabilite la nivelul acestora, se mai arată în propunerea legislativă amendată în comisiile de specialitate ale Senatului.
    Conducerea unităţilor publice şi private verifică certificatelor digitale prin intermediul aplicaţiei mobile „Check DCC”.
    Raporturile de serviciu în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul din unităţile publice şi private care nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 se suspendă de drept, fără plata drepturilor salariale, pe o perioadă de 30 de zile. Suspendarea se constată prin dispoziţia scrisă a organului de conducere al unităţii. În situaţia în care personalul din unităţile publice cumulează 30 de zile de suspendare, raportul de serviciu încetează de drept.
    Potrivit unui amendament al lui Florin Cîţu însuşit de comisie, suspendarea de drept nu operează sau, după caz, încetează în cazul persoanei vaccinate cu cel puţin o doză de vaccin. În acest caz persoana vaccinată beneficiază de testarea gratuită la locul de muncă exclusiv până la încheierea la termen a schemei complete de vaccinare, având obligaţia încheierii schemei complete în termenul stabilit de normele medicale. Dovada efectuării primei doze de vaccin se face cu adeverinţa de vaccinare.
    Nerespectarea obligaţiilor care revin în sarcina persoanele juridice reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50.000 lei la 100.000 lei, mai prevede proiectul.
    Prevederile nu se aplică autorităţilor şi instituţiilor din cadrul autorităţii judecătoreşti, fiindu-le aplicabile dispoziţiile Legii nr. 114/2021 privind unele măsuri în domeniul justiţiei în contextul pandemiei de COVID-19.
    Senatorul AUR Sorin Mateescu a apreciat că prin propunerea legislativă dreptul la muncă este îngrădit şi că testele trebuie să fie suportate de la bugetul de stat.
    Preşedintele Comisiei de sănătate, Adrian Streinu-Cercel, şi-a exprimat nemulţumirea, într-o intervenţie online, că situaţia persoanelor care au trecut prin boală ca asimptomatici nu este reglementată în lege.
    Propunerea legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unităţi publice şi private ar putea intra miercuri în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de primă cameră sesizată.

    Apreciază

  10. Elena said, on octombrie 27, 2021 at 12:15 pm

    Parlamentarii AUR, asalt la comisiile din Senat. Simion l-a îmbrâncit pe Fenechiu: „George, îți spun românește: nu poți să intri!”

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/parlamentarii-aur-asalt-la-comisiile-din-senat-simion-l-a-imbrancit-pe-fenechiu-george-iti-spun-romaneste-nu-poti-sa-intri-1714201

    Parlamentarii AUR au întrerupt marți ședința comisiei de sănătate din Senat, unde se discuta despre introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă, sub pretextul că lucrările sunt ținute secrete. Delegația AUR, condusă de copreședintele George Simion, a intrat apoi peste senatorii comisiei juridice, pe care i-a acuzat, de asemenea, că iau decizii ascunși de ochii românilor. Protestele senatorilor și încercarea de a bloca accesul au fost în zadar: George Simion l-a îmbrâncit pe senatorul PNL Daniel Fenechiu, care se pusese în ușă. Ședințele au fost suspendate, urmând să fie reluate în format online.
    „Suntem în Senatul României, unde vor să introducă nestatutar, împotriva legilor, la vot certificatul verde, adică și obligativitatea vaccinării sau test din banii proprii pentru personalul medical, pentru cadrele didactice”, a făcut introducerea George Simion, aflat în fruntea tuturor parlamentarilor AUR. „Românii trebuie să știe ce se întâmnplă!”, a adăugat el, înainte de a intra în comisia de sănătate.
    Ședința comisiei a fost întreruptă, după un schimb de replici și după ce președintele comisiei, Adrian Streinu Cercel (PSD), a părăsit sala.
    Delegația AUR s-a mutat apoi la comisia juridică, unde a întâmpinat o oarecare rezistență. Senatorul PNL Daniel Fenechiu a încercat să apere intrarea în sală cu propriul trup: „George, îți spun românește: nu poți să intri!”.
    Avertismentul nu l-a convins pe liderul AUR, care a forțat „baricada” și a intrat în sală, urmat de colegii săi de partid și de presă.
    Și dezbaterile de la comisia juridică au fost întrerupte în urma acestui incident. Daniel Fenechiu a susținut că dezbaterile interne nu sunt publice, urmând ca ședința propriu-zisă să fie transmisă, însă George Simion nu s-a lăsat înduplecat. Ca atare, membrii comisiei s-au ridicat și au părăsit sala, urmând să reia ședința în format online.

    Apreciază

  11. Elena said, on octombrie 27, 2021 at 12:26 pm

    Câtă “dragoste” pentru români.

    SUA intenționează să includă România și alte 3 țări în programul Visa Waiver. Românii ar putea intra fără viză pe teritoriul american

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sua-vor-include-romania-si-alte-3-tari-in-programul-visa-waiver-romanii-vor-putea-intra-fara-viza-pe-teritoriul-american-1714601

    Apreciază

  12. Elena said, on octombrie 27, 2021 at 12:46 pm

    „Delirul lui Rasputin al Moldovei în inima ortodoxiei, la Mănăstirea Durău

    …implantarea de cipuri, controlarea funcțiilor organismului prin rețelele 5G, teoria cu nanoparticole, oameni de care se lipesc magneți la locul injecției. Vaccinul este considerat otravă, însăși existența acestei pandemiei este negată. Scopul ar fi, susține preotul, reducerea masivă a populației de pe Pământ și instalarea unui Guvern mondial.
    Și instaurarea, după cum știți, a lui Antihrist care este omul Diavolului. Toți mai marii lumii colaborează pentru instaurarea acestui Guvern mondial antihristic și anticreștin”, a spus Teodosie Paraschiv într-una dintre predicile sale.
    Slujba din 3 octombrie 2021: „Vaccinul ne modifică ADN-ul”
    Exemplele sunt fără echivoc. Iată câteva fragmente dintr-o înregistrare realizată de un enoriaș la slujba din curtea Mănăstirii Durău. Pe 3 octombrie 2021, deci acum trei săptămâni. Vorbește părintele Teodosie Paraschiv:
    „Transumanismul este o mișcare care dorește crearea unui om nou, a unui om hibrid. Omul 2.0. Adică un om care să fie un fel de organism modificat genetic. Cum se ajunge aicea? Prin ARN mesager care este injectat prin aceste așa zise vaccinuri. Scopul acestor vaccinuri sau așa zise vaccinuri este ca să ne modifice ADN-ul, să ne transforme în hibrizi. Care să putem ușor să comunicăm, cum am spus, cu sistemul de calculatoare și cu rețeaua 5G. Reducerea populației prin vaccinare, găsiți aici (în carte – n.r.) declarațiile oamenilor politici despre cum vor să reducă populația. Prin vaccinare (…)”.

    Apreciază

  13. nimeni said, on octombrie 27, 2021 at 12:55 pm

    La ce bun atâta vorbărie fără nimic practic? De ce nu ieșim în stradă? Eu ies primul, numai să organizeze cineva!

    Apreciază

    • Toma said, on octombrie 27, 2021 at 6:15 pm

      Ieșirea în stradă e o sabie cu două tăișuri.
      Soluția este unitatea, atât în credință (ortodoxă), cât și în fapte.
      Să ne folosim de numărul nostru și să nu cedăm. Când ne vor obliga să ne vaccinăm, să spunem toți, NU.
      Nimeni nu are milă de tradători! Toți cei, care astăzi își batjocoresc frații de neam și credință, vor da socoteală Domnului, și ei înșiși vor fi trădați la rândul lor.
      Verticalitatea e una dintre principalele calități ale unui creștin.
      “C-o moarte tot suntem datori!
      Totuna e dac-ai murit
      Flăcău ori moş îngârbovit;
      Dar nu-i totuna leu să mori
      Ori câine-nlănţuit.” – George Coșbuc

      Apreciază

  14. Nenea said, on octombrie 27, 2021 at 1:45 pm

    Nu va agitati! ” După votul din Senat, propunerea legislativă va merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.”.

    Apreciază

    • ledpanell said, on octombrie 27, 2021 at 2:45 pm

      Cand cineva te impinge pas cu pas spre maginea prapastiei, speri sa se opreasca. Dupa ce incepi sa cazi, tot speri?

      Apreciază

  15. Elena said, on octombrie 27, 2021 at 1:57 pm

    Acum mulţi ani am citit prima dată Epistola Sf. Paisie Aghioritul care se încheia cu “…eu care sunt mai păcătos decât toţi păcătoşii “ şi am crezut că spune şi el ceva…, după ce am citit viaţa Sfântului mi-am dat seama de sfinţenia şi de smerenia sa. Am crezut ulterior că va fi intr-un viitor îndepărtat. Citind şi despre alte profeţii ale Sf. Paisie Aghioritul, când a apărut şi apelul Sf. Justin de Petru-Vodă (anul 2009), am început să realizez cu adevărat ce timpuri am început să trăim, ce urmează int-un viitor nu prea îndepărtat, timpuri proorocite… , Pr.Ilarion spunea că nu va fi acum aşa, că va fi o Intervenţie a lui Dumnezeu. Eu sper intr-o Intervenţie, nu mai poate continua omeneria cu atâtea invenţii. Dacă se vaccinează obligatoriu medicii, pe mâna cărora ajung oamenii chiar de la naştere, funcţionarii care interacţionează cu noi, cei care ne conduc şi dacă aceştia vor prinde posturi străine, nu vom putea trăi intr-o astfel de lume, chiar dacă nu ne vaccinăm noi, generaţia viitoare…

    Apreciază

  16. Marian said, on octombrie 27, 2021 at 5:47 pm

    @nimeni
    Se organizează un protest mâine, joi, la ora 20 în Piața Universitatii

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.