SACCSIV – blog ortodox

LUMEA JUSTITIEI: Curtea de Apel Bucuresti a stabilit abia in ianuarie 2022 primul termen in dosarul unde studentul Adrian Secu cere constatarea inexistentei, pe motiv de nepublicare in Monitorul Oficial, a Ordinului 9490/2020 prin care seful DSU Raed Arafat a permis suspendarea internarilor si a interventiilor chirurgicale in cazurile non-urgente

Posted in Coronavirus by saccsiv on octombrie 26, 2021

Valentin Busuioc, Lumea Justitiei:

Macar acum, in ceasul al doisprezecelea, Parlamentul este dator sa se trezeasca si sa legifereze urgent obligatia in sarcina instantelor de a stabili termene rezonabile in procesele unde romanii solicita anularea abuzurilor starii de alerta. Altminteri, nimic nu impiedica judecatorii sa solutioneze actiunile la Sfantul Asteapta, dupa ce masurile pandemice vor fi oprimat deja zeci sau chiar sute de mii de romani. Iar asta pentru ca procesele vor sta la mila repartizarii aleatorii prin ECRIS.

Lumea Justitiei va prezinta un astfel de caz, unde Curtea de Apel Bucuresti a stabilit abia pentru data de 17 ianuarie 2022 primul termen. Este vorba despre dosarul nr. 6396/2/2021 (repartizat judecatoarei Carmen Andreea Necula), in care studentul la Drept Adrian Cristian Secu (foto) cere constatarea inexistentei – pe motiv de nepublicare in Monitorul Oficial – sau, in caz contrar, a anularea Ordinului nr. 9490/2020. Este vorba despre ordinul prin care seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta Raed Arafat le permite directorilor de spitale sa suspende dupa bunul plac internarile si interventiile chirurgicale in cazurile non-urgente, decizii acuzate ca vor grabi moartea bolnavilor. Lumea Justitiei v-a prezentat atat ordinul (click aici pentru a citi), cat si felul in care avocatul Adrian Toni Neacsu l-a demontat pas cu pas (click aici pentru a citi), precum si reactia avocatului Dan Chitic, de a cere retragerea cetateniei romane in cazul lui Arafat (click aici pentru a citi).

Revenind: ca argumente pentru anularea ordinului (in caz ca instanta va refuza constatarea inexistentei lui din cauza nepublicarii in MO), Adi Secu invoca faptul ca actul normativ incalca OG nr. 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, precum si ca adauga la Legea nr. 55/2020: o data fiindca introduce masura suspendarii internarilor si a operatiilor (necontinuta explicit in lege), iar a doua oara din cauza ca aceasta masura este luata prin ordin al sefului DSU, iar nu prin ordin comun al ministrilor Sanatatii si Afacerilor Interne, asa cum prevede art. 13 din Legea 55/2020.

Nu in ultimul rand, petentul arata ca dreptul la sanatate al romanilor este ingradit printr-un act infralegal (ordin), iar nu printr-o lege, asa cum impune art. 53 din Constitutie, intarit prin Decizia nr. 57/2020 a Curtii Constitutionale a Romaniei.

Incapatanarea judecatoarei

Inainte de a va lasa sa cititi actiunea, mentionam ca Adrian Secu a declarat pentru Lumea Justitiei ca in sedinta din 18 octombrie 2021, i-a solicitat judecatoarei Carmen Necula acordarea unui termen mai apropiat (in octombrie sau in noiembrie), dar magistrata a refuzat si a mentinut termenul din 17 ianuarie 2022.

Cititi va rog continuarea si principalele pasaje din actiunea lui Adrian Secu la:

https://www.luju.ro/liber-la-mormane-de-morti-curtea-de-apel-bucuresti-a-stabilit-abia-in-ianuarie-2022-primul-termen-in-dosarul-unde-studentul-adrian-secu-cere-constatarea-inexistentei-pe-motiv-de-nepublicare-in-monitorul-oficial-a-ordinului-9490-2020-prin-care-seful-dsu-ra

 

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. dd_2d said, on octombrie 26, 2021 at 11:50 pm

  Judecator stramb, justitie stramba. Ca asa e in UE si intr-o tara ca afara. Legile sunt pt a tine iobagii in staul si pt sclavii alesi sa de-a bine la stapani.

  De aia nu ma vaccinez.

  Apreciază

 2. Corolar said, on octombrie 27, 2021 at 6:30 am

  Datele sunt date, impactul este global, scuzele nu își au niciun sens. Vaccinul a eșuat și cu toate acestea este impus. Dar firesc ar fi ca după imunizarea unui număr mare de oameni, valurile să o ia în jos. Însă expunerea (conform datelor oficiale) este încă slabă. Cam 1 din 10 (mai precis 0.65 la ei și 0.81 la noi) are test pozitiv. Să zicem ca ar mai fi încă 10 pe lângă, caz în care aproape 100% sunt trecuți prin boală, caz în care asistăm la cântecul de lebădă al virusului (nu și al plandemiei!).

  Bănuiala mea este că vaccinul pur și simplu a dat curaj oamenilor, i-a făcut să se creadă imuni și prin urmare au ieșit afară și au accelerat ritmul de transmisiune a virusului, care altfel probabil s-ar fi propagat în valuri din ce în ce mai mici. Așa, avem (noi deocamdată și ceilalți în curând) un ditamai val care va face expunerea completă pentru toți și ulterior nu vom mai avea decât reinfectări periodice irelevante.

  Vaccinul nu a ferit și nici nu a ajutat semnificativ la reducerea morților. Scăderea ratei mortalității în țările cu rată mare de vaccinare e datorată performanței sistemului medical și faptului că încă valurile actuale nu au sărit de capacitatatea spitalicească oricum mărită peste tot (nu la noi).

  În plus, expunerea chiar treptată la virus face ca organismele să dobândească imunitate treptat și evident că asta a ajutat ca numărul de morți să scadă acolo unde valurile nu au sărit de capacitatea sistemului medical. La care mai adăugăm faptul că orice nouă tulpină dominantă va avea o rată de mortalitate mai mică, altfel nu ar putea să se propage mai puternic ca altele, de unde și scăderea aparentă a puterii virusului.

  Din păcate UE s-a făcut de rahat neajutând România și alte țări, deși și ei vor avea nevoie în săptămânile care urmează deoarece există un delay și mai sunt țări care nu au încă efectul de turmă. O colaborare strânsă între țări ar fi ajutat imensi și ar fi scăzut drastic numărul de morți, dar UE a dovedit că dorește de la români doar să ia lemne, minerale și forță de muncă, de dat ne dau doar pe credit și doar hârtii tipărite. Nici măcar ajutor pe credit nu ne-au dat, deși probabil zeci de mii de doctori români vindecă de Covid nemți, francezi și italieni și mii de asistente românce contribuie la creșterea capacității medicale a sistemelor de sănătate din vest concomitent cu criza de personal din spitalele noastre care era prezentă încă înainte de plandemie.

  Apreciază

  • gheorghe said, on octombrie 27, 2021 at 5:11 pm

   Pozitiv la ce anume?
   Ce te face sa afirmi „testul este…” – ca nu e test!
   Cadem si noi in tipul de conversatie schizofrenica a covidienilor?

   Apreciază

 3. ecou al documentelor programatice said, on octombrie 27, 2021 at 6:36 am

  Pentru a înțelege corect ce se întâmplă în lume, trebuie să facem ecou documente programatice, precum „Protocoalele înțelepților din Sion”, „Raportul Muntelui de Fier” sau „Planul Kalergi”. Acesta din urmă a fost conceput în mod expres pentru Europa. Este posibil cel mai nebunesc din lumea conspirologiei. Totuși, fără a o admite în întregime, trebuie spus că majoritatea punctelor propuse în planul Kalergi se îndeplinesc. Pentru răul nostru.

  Europa se predă și este prea târziu pentru a reacționa – Invictus
  https://karensmithdotblog.wordpress.com/2021/10/26/europa-se-preda-si-este-prea-tarziu-pentru-a-reactiona/

  Apreciază

 4. Paul said, on octombrie 27, 2021 at 8:11 am

  Cât vor avea nevoie de voi, va vor proteja
  Apoi….🙂

  Apreciază

  • Paul said, on octombrie 27, 2021 at 8:13 am

   Domnilor magistrați, vă vor proteja atata timp cât vor avea nevoie de „serviciile” dumneavoastră.

   Apreciază

 5. scortisoara said, on octombrie 27, 2021 at 9:25 am

  Apreciază

 6. scaneze irisul a un miliard de oameni până în 2023, mai exact pan la intronizarea lui antihrist... said, on octombrie 27, 2021 at 9:42 am

  Echipa care a dezvoltat o nouă criptomonedă vrea să grăbească adoptarea de monede digitale la nivel mondial și pentru a face acest lucru intenționează să scaneze irisul a un miliard de oameni până în 2023, mai exact…

  A new cryptocurrency called worldcoin wants to scan 1 billion people’s iris by 2023 to speed up digital currency adoption | Currency News | Financial and Business News | Markets Insider
  https://markets.businessinsider.com/news/currencies/worldcoin-orb-scan-eyes-iris-sam-altman-y-combinator-cryptocurrency-2021-10
  ADN, acum irisul ….si ce mai umeaza dupa?!
  Dedicatie speciala din partea ocultei pt bobor!
  👎
  L.A. – Ochii tai (VIDEOCLIP OFICIAL) –
  👎
  YouTube

  Apreciază

 7. NEXT LEVEL said, on octombrie 27, 2021 at 10:25 am

  NEXT LEVEL
  🤫
  Aceste restricții ar presupune, printre altele, ca persoanele nevaccinate să-și părăsească locuința doar dacă au un motiv întemeiat.

  Austria pregătește lagărele pentru nevaccinați! Planul în 5 pași | Ziarul National
  https://www.national.ro/coronavirus/austria-pregateste-lagarele-pentru-nevaccinati-planul-in-5-pasi-740195.html

  Apreciază

 8. Ideologia lagarelor FEMA este in desfasurare! said, on octombrie 27, 2021 at 10:40 am

  Fabricarea consimtamantul nostru pentru apartheid medical!?
  „Socialistul libertarian” Noam Chomsky sustine ideea unei segregari a umanitatii pe două niveluri
  Manufacturing our consent for medical apartheid? ‘Libertarian socialist’ Noam Chomsky comes out in support of a two-tier society
  https://www.rt.com/op-ed/538535-noam-chomsky-covid-vaccines/

  Apreciază

  • gheorghe said, on octombrie 27, 2021 at 5:15 pm

   Da’ sa stii ca e mai ieftin sa se declare obligatoriu „arestul la domiciliu”…. pe categorii de varsta, de clasifi care pseudo-medicala… e o problema cu mancarea da’ ceva apa, curent, … astea „ies” mai ieftin decat daca fac lagare.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: