SACCSIV – blog ortodox

Colegiul Medicilor pune BOTNIŢĂ doctorilor! De ce au fost ameninţaţi specialiştii că vor fi suspendaţi!

Posted in Coronavirus, Romania, vaccinare in masa by Vali on octombrie 18, 2021

Sursa: https://www.national.ro/coronavirus/colegiul-medicilor-pune-botnita-doctorilor-de-ce-au-fost-amenintati-specialistii-ca-vor-fi-suspendati-738931.html

Războiul cu pandemia a trecut la faza „bătălia cu doctorii care apar la TV”. După ce, sâmbătă, Raed Arafat a spus că, după părerea lui, ar trebui să li se închidă microfoanele celor care transmit neadevăruri despre virus, iată că, duminică, preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, a venit cu o variantă şi mai dură.

Acesta din urmă a înaintat soluţia suspendării „medicilor care spun neadevăruri la TV”.

Ce motive a invocat prof. dr. Daniel Coriu?

Suntem într-o situaţie dramatică, un moment foarte-foarte greu pentru existenţa noastră. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare. Prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor.

Deja ţara noastră este un exemplu negativ la nivel internaţional prin comparaţie cu ţările unde rata de vaccinare este peste 80%. Avem spitalele pline, nu mai putem face faţă cazurilor noi.

Am ajuns în această situaţie şi din cauza unor colegi medici, care au transmis public mesaje greşit. Mesaje nevalidate ştinţifiic, mesaje care au dus populaţie în eroare.

Pentru a corecta acest lucru, o să propunem la nivelul Guvernului un mecanism rapid de sancţionare prin suspendarea exercitării profesiei medicale pentru aceste persoane.

Să nu mă înţelegeţi greşit. Eu sunt pentru libera exprimare, dar medicul, atunci când este chemat la un post de televiziune sau îşi exprimă în media opinia, el este chemat ca medic, este vorba de opinia medicală.

Şi atunci oamenii cred în ceea ce spun şi nu are voie să transmită informaţii care pun în pericol sănătatea publică”, a mai explicat preşedintele Colegiului Medicilor din România”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, la postul Antena 3.

Vrea o lege pentru suspendarea doctorilor

Apreciez că în contextul pandemiei cu SAR-CoV-2, situatie exceptională în care se află întregul sistem medical, se impune existența unui mecanism rapid de suspendare a dreptului de exercitare a profesiei de către medicii care propagă, prin orice mijloace de comunicare, în spațiul public sau în timpul exercitării profesiei, opinii nefundamentate științific, false și care periclitează sănătatea publică.

Apreciez și susțin dreptul la liberă exprimare și la liberă informare, dar pe de altă parte trebuie să existe dreptul de a avea acces la informație corectă.

Sănătatea și medicina trebuie să se bazeze, pentru a avea fundament, pe știință, pe medicina bazată pe dovezi, pe studii clinice”, a mai zis prof. dr. Daniel Coriu.

Comentariu saccsiv:

Pe Daniel Coriu il gasim aici:

Drumul banilor 2015 (3). Topul sumelor virate de firmele farma: Medicii, detronaţi de un farmacist

 

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

    • dflorin78 said, on octombrie 18, 2021 at 4:20 pm

      https://terraflorin.wordpress.com/2021/10/12/virusul-nipah/

      Virusul NIPAH descoperit undeva între 1888–1988 (1947?) Rata mortalității: NIPAH, între 40% și 75%. Perioada de incubație: în medie 5-14 zile, dar în unele cazuri extreme până la 45 de zile, ceea ce poate însemna mult timp pentru o persoană infectată să îi infecteze pe alții fără să știe. – Nu există vaccinuri sau tratamente existente, dar un studiu clinic de fază 1 a unui candidat la vaccinul împotriva virusului Nipah (HeV-sG-V) a început în februarie 2020 […]

      Apreciat de 1 persoană

  1. dd_2d said, on octombrie 18, 2021 at 1:41 pm

    Cand hotii si penalii te roaga sa ai incredere in ei….. NU VREAU.
    Cand stiinta zice ca barbatii pot naste..pai frate aia nu mai e stiinta.

    Apreciat de 1 persoană

  2. ledpanell said, on octombrie 18, 2021 at 2:26 pm

    Cine-i asta? Un tataie ajuns sus in urma angajamentelor facute din timp. Nu l-a obligat nimeni sa se plimbe prin sua la studii. Se vede in CV-ul lui ca in 2002-2004 a fost in sua, ca de altfel multi politicieni care au ajuns in guverne! Problema e ca la politicieni pare explicabil si relativ usor de inteles. La cadre medicale, mai putin. Mai ales ca „lumina” nu vinde pe glob doar din sua, indiferent de domeniu, stiinta, pregatire profesionala. Studii politice, economice faceau politicieni postdecembristi tot pe acolo. Nimic dinspre Rusia, de parca ar fi maimute prin copaci, bananieri, mai primitivi ca africanii. Zic asa…ar trebui sa existe o reprezentativitate privind bursele, universitatile lumii in randul „bursierilor” de la noi.

    Apreciază

  3. I.N. said, on octombrie 18, 2021 at 7:45 pm

    Un mincinos. Stie ca exista studii care infirma ceea ce spune dar ca un fariseu mincinos le ignora. Stie …si ca s-au facut teste pe animale si acestea au murit. Apoi au trecut la oameni. S-a recunoscut oficial.
    Minciunile unora ca el a dus la moartea oamenilor.
    Atunci insemna ca asta s-a vrut.

    Apreciat de 1 persoană

    • ledpanell said, on octombrie 19, 2021 at 11:21 am

      Si ce daca e mincinos? Adevarul spus din gura cui nu ne place e enervant, si preferam mai degraba minciuni de la persoane simpatice, cu imagine publica bine pusa la punct. Indiferent cat de grava ar fi treaba, nu depasim antagonismul animalic simpatie-antipatie. Ca si cum la asta s-ar reduce tot: cat de mult imi „place” sau nu o persoana.
      Fiecare a avut probabil simpatii, inclusiv politice, a fost deceptionat si banui ca nu-si explica cum. Sau nu incearca.
      Astept momentul cand se vor calca unii pe altii in picioare, si vor fi „crestini” doar cu cei apropiati, familie, calcand pe altii. Va fi atunci momentul optim sa ne dam arama…cel mai bun moment din viata cand o sa aratam daca e valabil tot ce-am spus, promovat sau nu.
      Personal, mi se pare ultraabject ca unii sa se foloseasca de religie DOAR pentru a identifica „pacatosi”. Ei cu siguranta neintrand in acea categorie. Sa caute citate din Biblie doar pentru a da cu bata in cap, cu argumentul legitimitatii. Altii fac oarecum similar, invocand stiinta. Dar tot la tribalisme gen „grupul nostru” si „grupul dusman” ramanem.
      De aia in Romania nu s-a putut si nu se va putea face o revolutie, revolta, orice (autentice, se intelege) nici macar cu 10 oameni. E exagerat de mult!! Deja cativa ii vor sabota pe ceilalti, chit ca vor pierde toti.

      Apreciază

      • I.N. said, on octombrie 19, 2021 at 12:28 pm

        Cum si ce daca e mincinos!? Colegiul medicilor. E sef si ia decizii. Taie si spanzura.. da. Primum non nocere. Sunt studii si argumente pertinente. Argumentele sunt …vorbarie multa si fara rost. Cine veea si este deschis cauta.
        Intre timp poate sa ne spuna domul de ce nu s-au facut autopsii celor intubati la ATI. Ca idee.
        Nu exista un dialog. Nu se vor rezolvari. Se impune ca intr-o dictatura.
        E dincolo de simpatie antipatie.

        Cei ca el au iesit in fata au mintit oamenii. Sau poate este putin lucru minciuna unora care a dus la moarte… In familia mea un caz concret, nu vorbesc din auzite.Fata care a murit a crezut specialistii de acest gen si acum e sub pamant!
        S-au puteti sa spuneti ce daca e mincinos dar maine vi se poate intampla dvs sau celor din juril dvs.
        Nu e ok sa spunem si ce daca minte! E ca si cum am spune ce daca minte si omoara oameni. Si criminalii in serie sunt si ei oameni, nu?!
        Nu este vorba de simpatie-antipatie ci de adevar.

        Apreciază

  4. ledpanell said, on octombrie 19, 2021 at 10:10 pm

    Special am pus intrebarea „Si ce daca e mincinos?” pentru a vedea daca exista reactii. Intr-adevar, doar re-activitatea a ramas, si nimic altceva. Avem impresia ca duc la ceva postarile, orice ar contine? Orice problema (si problemele-s vechi, de regula) a fost dezbatuta de zeci de mii de ori in ultimii 30 de ani, in diverse moduri. Cu abordari diferite, limbaj functie de persoana si nivel de instruire. A contat la ceva? Conteaza daca tii cu Steaua sau cu Dinamo? Ca esti de stanga sau de dreapta?
    Romanii s-au contrat 30 de ani, fiind in 2 tabere. Deci unii au facut bani grei, actionand, facand parte din sistem-politicieni, institutii de forta etc…iar altii au avut pareri, convingeri, deseori contradictorii. Pana si la identificarea problemelor au aparut divergente, daramite referitor la solutii.
    Cu mai bine de 15 ani scrisesem despre „Oamenii care nu exista”, anticipand de pe atunci ce se intampla acum. Intr-adevar, nu existam; doar cei care fac/sunt istoria exista.

    Apreciază

    • I.N. said, on octombrie 20, 2021 at 5:06 am

      Da-mi voie sa nu fiu de acord cu tine. Oamenii sunt foarte diferiti.
      Este cam depresiv ce spui tu acolo. Poate aveai o pasa proasta. Capul sus omule!

      Nu scriem romane fara noima aici. Nu vorbim vorbe, nu facem literatura .Asta e treaba altcuiva. Aia desconsidera oamenii eficient , fac fum si diversiuni etc etc.

      Scopul celor scrise ( pe langa altele) este si de a deschide ochii celor din jur si de a comunica. De a fi oameni in primul rand.

      Apreciază

  5. ledpanell said, on octombrie 20, 2021 at 2:04 pm

    N-as aborda psihologic-subiectiv problema. Orice „depresie” e irelevanta-pentru toti. De la cei de la job pe care nu-i intereseaza de vreo problema medicala, inclusiv psihica…pana la cei care conduc lumea si, printre altele, au dorit si deprimarea oamenilor, eventual sa-i ajute sa se sinucida, ceea ce unii o si fac.
    Cred ca nu s-a inteles din ce-am postat…Sa fiu mai explicit: orice am comenta, oricat si oricum, nu va duce la vreun proiect de lege, initiat, votat de altii. Nici macar nu va influenta vreunul, cum nu s-a intamplat nici pana acum. Noi am fost dresati cu ordonante de urgenta, si expresia in sine e batjocoritoare-care urgenta, ca e vesnica urgenta asta de 30 de ani.
    Da, oamenii sunt foarte diferiti…dar rezultatul final e cel care conteaza.
    „Nu scriem romane fara noima aici. Nu vorbim vorbe, nu facem literatura .” Dar ce facem? „Deschidem ochii”?
    Ochii altora…care la randul lor poate vor deschide si ei ochii altora…Oops, in mai putin de o luna vacsu va fi obligatoriu. Probabil se va opri lumea din stat pe net-de voie de nevoie, sau de moarte.

    Apreciază

    • I.N. said, on octombrie 20, 2021 at 6:36 pm

      Ma rog pentru tine. Sincer. Te-ai aplecat prea mult in tine si ai ceva negura pe suflet. Realitatea e oricum si subiectiva si obiectiva. E o suma.

      Nu te vaccina omule si nu crede minciunile lor. Asta era ideea. Ar trebui sa invatam din ceea ce patesc altii.
      Dar ce face si ce crede fiecare…

      Ma rog pentru noi toti.

      Comunicarea conteaza mult. Isi are rostul sau. Sub orice forma ar fi ea. Asta cica diferentiaza oamenii si contribuie la progres in general. Ar trebui sa ajute cand exista cu adevarat. Are scop. Exista finalitate pornind de la o idee . Nu-i fara rost. Asa ajungi si la lege.
      Sa fie cine trebuie unde trebuie asta-i problema. Legea nu se face cu pumnul si bâta ci intai cu neuronul.

      Legi? Facute de catre oameni de o anumita factura…mda poveste poveste. Legile oamenilor sunt cum sunt. Oamenii nu sunt si n-au fost perfecti.Si asta de cad lumea. Nu de ieri de azi… Si lumea a existat si inainte de cei 30 de ani.
      Stii ce cenzura exista inainte de acei 30 de ani? Mult mai rau decat azi. Sper sa-ti dai seama ca asa distorsioneaza ei realitatea cum vor.
      Daca nu gandesti un pic dincolo de ceea ce se vede…sunt oameni care au cazut in capcana asta si doar si-au pierdut viata.
      Chiar crezi ca nu are rost sa-i avertizezi pe ceilalti? Eu cred ca da. Macar atat.

      Sper sa ne ingaduie Dumnezeu sa trecem si peste asta.

      Trebuie intai sa ne dorim sa existe o zi de maine ca aceasta sa poata exista.
      Pesimismul nu ajuta niciodata. Mai mult legă de mâini, de picioare etc..si mai rau de suflet.

      Apreciază

  6. ledpanell said, on octombrie 21, 2021 at 8:20 am

    Multumesc pentru sfaturi. „Negura de pe suflet” se datoreaza nu atat trecutului, cat mai ales faptului ca deja a inceput sa fie prezent si viitor. Fiu de fost detinut politic, eram batut pana urlam, si apoi batut mai departe pana trebuia sa ma opresc din urlete, plans. Asta era regula, una din multele reguli ale terorii. Asa functiona „sistemul”-il „elibera” pe unul, care ramanea pe viata sclav in continuare, rescris ca o partitie de HDD/SSD, si „continua” cu familia, apropiatii ce invatase la parnaie. Neincredere totala, suspiciuni, lasitate cu mult peste medie. Pentru ca moldovenii sunt cei mai lasi de peste tot. Cei care nu-s, vai de ei!
    Nu autonaliza de tip psihanaliza a trecutului e cheia explicativa si nici utila; datele obiective arata ca am intrat cu succes in anii ’50, dar cu mult mai rau. Eu am avut parte de turnatori/informatori inca din liceu, facultate, master samd, apoi la servici. Am invatat multe observandu-i…ce psihologie au, ce tip de provocari aplica incat sa ajungi sa spui mai multe, parca incercand sa convingi pe cineva. Azi avem oameni similari, care te intreaba daca te-ai vacs, insistand cu un ton fals ca ei s-au imunizat. Bullshit! N-ar putea sa crape toate „exemplele astea de buna purtare”, asa ca se minte pe rupte. Ce ne-am face daca ar muri inainte de vreme (in cazul de fata, inainte de realizarea sarcinilor din fisa postului), si ar trebui racolati altii si altii? In plus, lumea s-ar prinde prea repede ca treaba e mult mai grava.
    Ma bazez pe observatii personale, analiza directa, nu inter-mediata de altii. Am avut de-a face si cu persoane care se ocupa cu brainwashing, incercand in timp sa induca o multitudine de idei, conceptii care sa saboteze complet individul. Printre altele sa para nebun. Fireste ca aia nu credeau ce spuneau si nu puneau in practica.
    Vazandu-se ca-s sanse putine de racolare aici, unii erau nerabdatori sa ma vada plecat cu bursa in strainatate, unde unora li se poate face orice, si li s-a si facut. Mare deceptie ca am refuzat orice bursa de studii, ba m-am autosabotat, din disperare, la un test de limba straina. Ca tot straina ramane.
    Personal, traiesc de peste 25 ani in lumea viitorului: cu informatori zilnic, la orice ora, care nu doar observa ci hartuie, haituiesc, trebuind mereu sa-ti apara frontal de undeva…de la 6 dimineata cand duc gunoiul pana la 10 seara. Nu se poate scapa de ei ci doar impaca cu ideea, dar asta nu rezolva obiectiv nimic. Sunt destul de rezistent sa suport multe, am trecut de faza tipic psihologiei „daca nu poti rezolva problema, schimba abordarea asupra ei”.
    Nu-i bai…cu sanatatea am luat-o inaintea altora, de ceva ani, ajungand aproape invalid. A fost o mare greseala sa am contact cu spitalul acum destui ani. Inca de pe atunci operau imbolnavirea populatiei apte de reproducere, sterilizari samd, indiferent de consecintele in plan personal. In trecut puneau pe unii pe un scaun iradiat…azi nu mai e nevoie…baga o bacterie, virus care nu vrea nimeni sa ti-l gaseasca si te cureti lent. Ba te mai fac si mincinos, excroc, de parca ai cere concediu medical pentru o fictiune. Stat sau privat, au acelasi sistem. Plin de imbecili tineri care privesc precum bovinele, fara sa incerce macar sa simuleze o urma de profesionalism, traductibila prin priviri cat de cat inteligente, atente macar.
    Ma gandesc la moarte zilnic, de multi ani, si asta nu e morbiditate, psihologic vorbind, ci pregatire pentru. Pregatire care n-o fac majoritatea batranilor de 70-90 ani chiar, care nu admit ca ar putea muri, si tot ce-i preocupa e f*** grija, combinata cu rautate si invidie. Insa precis nu vom prinde nici unul varstele alea, si nu in conditiile de acum.
    Multi spun Doamne ajuta! Apare si intrebarea daca meritam? La asta nu multi se gandesc. Am ajuns atat de individualisti, orbi, incat micile sau marile probleme ale oricui ne plictisesc de la primele cuvinte. Ajung familiile, prietenii sa se poarte ca vecinii in lift: Ce mai faci? ajunge intrebare de complezenta, adica zici Bine mersi, ca detaliile deja deranjeaza. Indiferenta a crescut enorm, si nu doar din motive economice.
    Cum s-ar putea autoevalua o buna educatie, si pregatire ca om? Sa ne imaginam ca am fi Adam, si va urma o lume dupa noi, generatii peste generatii, milenii. Suntem capabili sa educam „corect” un copil? Evident ca nu includ aici carti de psihologie sociala, psihologia familiei si altele. Se presupune ca nu intra nici cei care merg la Biserica sa li se ierte pacatele ca le reia mai vartos, sau cei care pana si la predica, sunt atenti la „cum s-a imbracat cealalta baba”, probabil gelosi si pe ce poseta are.
    Problema a inceput cand am inceput sa impacam crestinismul cu viata de zi cu zi…folosind din Biblie ce ne-a placut. Cine n-a auzit de „sa-i dam Cezarului ce-l al Cezarului”? Cat de convenabil! Si astfel i-am dat si sufletul, ca pe o moneda de schimb.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.