SACCSIV – blog ortodox

Colapsul gigantului imobiliar chinez Evergrande ar putea afecta și România. Expert: Așa a început și criza globală din 2008

Posted in CHINA, colaps by Vali on octombrie 1, 2021

Sursa: https://alephnews.ro/economie/colapsul-gigantului-imobiliar-chinez-evergrande-ar-putea-afecta-si-romania-expert-asa-a-inceput-si-criza-globala-din-2008/

Foto stiridiaspora.ro

Gigantul imobiliar chinez Evergrande nu pare să poată evita colapsul. Și asta ar putea duce la o nouă criză economică globală. Analiștii compară situația cu cea provocată de Lehman Brothers în America.

China este a doua economie globală și din acest motiv tot ce se întampla cu această economie, fiind și principalul producător de produse manufacturiere , afectează toate economiile”, a explicat, la Aleph news, analistul de politică externă Iulian Chifu.

Afacerile imobiliare în China reprezintă 30% din întreaga economie, așa că eșecul EVERGRANDE aduce după sine pierderi de miliarde de dolari.

Așa a început și chestia globală din 2008 care ne-a afectat suficient de mult pentru că ați văzut ce a însemnat tăieri de prețuri și salarii, blocarea, înghețarea lor, reducerea cu 25 % . Asta nu înseamnă că se duce în mod automat într-o criză globală dar deja semnalele sunt foarte puternice și ele țin de modul în care și-a gestionat China economie”, a adăugat Iulian Chifu.

Situația devine și mai tulbure, dacă ținem cont de faptul că America are o problemă cu lichiditățile. În plus, bursele americane au luat-o în jos.

Americanii au un sistem de pafonare a creditării sau nivelul de creditare pe care îl poate accesa trezoreria astfel încât să poată finanța agregat toată datoria publică. Întotdeauna această negociere a plafonului de creditare a fost un motiv de dezbatere politică la nivelul congresului fiindcă congresul decide nivelul de plafonare care în momentul de față este de 28, 5 trilioane de dolari”, susține Alin Andrieș, Specialist în piețe financiare.

România ar putea suferi ca urmare a scăderii burselor. Și asta din cauza împrumuturilor pe care Ministerul Finanțelor le-a făcut pe piețele externe.

Totodată Alin Andrieș, analist financiar atrage atenția și asupra impactului pe care Bursa de valori București l-ar putea resimți.

„Crescând volatilitatea pe piețele internaționale de regulă bursa de valori de la București este conectată și este posibil să fie afectată în sensul scăderii sau creșterii volatilității prețurilor”, conchide specialistul Alin Andrieș.

de Ioana Reit

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Video: Criza energetica din China va lovi mai ales restul lumii

Nu vine “mama tuturor crizelor”, ci vine ceva atat de mare, incat ar trebui inventat un nou cuvant

 

Tagged with: , ,

13 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Colapsul gigantului imobiliar chinez Evergrande ar putea afecta și România. Expert: Așa a începu… […]

    Apreciază

    • dmaximilian said, on noiembrie 14, 2021 at 9:19 am

      situatia în noiembrie 2021:

      Evergrande evită incapacitatea de plată deoarece plătește dobânzi restante, dar se confruntă cu un termen limită pentru încă 366 milioane USD înainte de sfârșitul anului

      Cel mai îndatorat dezvoltator din lume a evitat neîndeplinirea obligațiilor cu plățile de ultimă oră pentru cupoanele restante, potrivit unor persoane familiare cu problema

      Evergrande are in prezent datorii totale de 308 miliarde de dolari

      Apreciază

  2. Cristian Daniel said, on octombrie 1, 2021 at 6:38 pm

    …superba coregrafia si ironia fanilor lui Legia Varsovia in meciul cu englezoii aia de la Leicester City…cand cârpele alea de englezi spalati pe creier au pus un genunchi in pamant (cica impotriva rasismului, vrajeala de Buftea), polonezii au intins un banner enorm pe care era scris: „Voi ingenuncheati in fata antihristului”

    https://veghepatriei.wordpress.com/2021/10/01/legia-varsovia-ingenunchiati-in-fata-lui-antihrist/

    Apreciat de 2 persoane

  3. gheorghe said, on octombrie 1, 2021 at 8:29 pm

    Orice datorie poate fi amanata, re-esalonata.
    Orice plata poate fi recunoscuta prin scrisoare si compensata in sistemul bancar.
    E vorba de IMOBILE, nu de … servicii tip fese-buci; exista fizic si trec in proprietatea finantatorului care este practic proprietar pana la achitarea imprumutului.
    Declansarea crizei se face „la comanda”, adica – nu vrea creditorul bunurile ci … banii.
    Aici e alta perversitate: banii in sine nu au valoare reala ci marfa.
    A refuza marfa inseamna a planifica blocajul financiar.
    Asta se pregateste de fiecare data, e asteptat momentul „loviturii”… daca-ti trebuie banca „centrala” si … finantare internationala!

    Apreciază

  4. Radu Humor said, on octombrie 1, 2021 at 10:54 pm

    Adevărata criză de-abia urmează :

    „În 1959, când marxismul cultural se împlântase deja în America și își arăta colții în mediul universitar, mai mulți jurnaliști i-au atribuit lui Nikita Hrușciov următoarea replică dată cu ocazia vizitei în SUA: ”Nepoții voștri vor trăi în comunism. Voi americanii sunteți atât de creduli. Nu, nu veți accepta comunismul de-a dreptul; însă vă vom da doze mici de socialism, până când vă veți trezi că aveți deja comunism”. Calculele politice ale administrației Biden și aripa progresistă a Partidului Democrat prescriu acum ultimele doze din rețeta lui Hrușciov pentru America.”

    Apreciază

  5. minionita said, on octombrie 2, 2021 at 3:17 pm

    Toata lumea face analize si lanseaza predictii dar de fapt si de drept nu exista decat o singura regula. Indiferent daca euro creste sau scade, daca economia globala duduie sau e pe butuci romanii o iau peste bot.

    Apreciază

  6. […] Colapsul gigantului imobiliar chinez Evergrande ar putea afecta și România. Expert: Așa a începu… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.