SACCSIV – blog ortodox

CJSU: Timișoara și Giroc în carantină de noapte toată săptămâna. Restricții de weekend pentru alte localități

Posted in carantina, Coronavirus, Romania, STIRI by Vali on octombrie 1, 2021

Sursa: https://www.tion.ro/stirile-judetului-timis/cjsu-timisoara-si-giroc-in-carantina-de-noapte-toata-saptamana-restrictii-de-weekend-pentru-alte-localitati-1497385/

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, joi, noi măsuri anti-Covid pentru localitățile unde incidența a crescut peste anumite praguri. În Timișoara, Giroc, Parța, Remetea Mare și Sânmihaiu Român intră de vineri în vigoare carantina de noapte toate săptămâna, în timp ce pentru alte localități se aplică carantina de weekend.

Joi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, a decis măsuri suplimentare anti-Covid pentru mai multe localități.

Municipiul Timișoara, Giroc, Parța, Remetea Mare și Sânmihaiu Român au fost trecute pe Anexa 1 (incidența mai mare de 7,5/mia de locuitori), iar aici intră în vigoare carantina pe toată durata săptămânii. Ceea ce înseamnă că magazinele se închid în fiecare zi a săptămânii la ora 18, iar circulația pe timpul nopții după ora 20 se poate face doar în anumite excepții. Conform legii, vaccinații vor putea circula între orele 20 și 5 dimineața. Restaurantele, barurile, cafenelele sunt închise cu tot cu terase, nu se pot organiza evenimente în aer liber și sunt interzise nunțile sau botezurile.

Pentru localitățile Becicherecu Mic, Coșteiu și Giulvăz intră în vigoare carantina de weekend. Magazinele se închid, de vineri până duminică, la ora 18, iar circulația pe timp de noapte este permisă doar celor vaccinați după ora 20. Sunt restricții și pentru toată săptămâna, conform legislației în vigoare. Astfel, se închid, pe tot parcursul săptămânii, restaurantele și localurile în interior, sălile de sport, cinematografele sau piscinele, sunt interzise nunțile și botezurile, nu mai sunt permise concertele și festivalurile (nici în aer liber). Terasele restaurantelor sau cafenelelor pot rămâne deschise la 50% din capacitate, dacă funcționează în aer liber.

Bârna, Boldur, Cărpiniș, Foeni, Ghilad, Jebel, Liebling, Ciacova, Pesac, Pișchia, Secaș, Topolovățu Mare, Tormac, Belinț, Sânnicolau Mare au fost incluse pe Anexa 3, care cuprinde UAT-urile cu rata de infectare mai mare de 3 și mai mică de 6/1.000 de locuitori. În aceste localități devine obligatoriu certificatul verde.

Cenad și Fibiș au intrat pe Anexa 4, cu rata de infectare mai mare de 2 și mai mică de 3/1000 de locuitori.

Măsurile adoptate se vor aplica începând de vineri, 1 octombrie.

Conform Prefecturii Timiș, declarația pe proprie răspundere valabilă o găsiți AICI, în format PDF, iar de AICI poate fi descărcată în format editabil.

Vă reamintim, au fost discuții la nivel național despre introducerea în carantină a Timișoarei și despre schimbarea anumitor măsuri legate de incidență, purtate de Alin Nica, președintele CJ Timiș. Acesta le-a cerut premierului Florin Cîțu și ministrului Lucian Bode ridicarea restricțiilor pentru școli, restaurante și activități sportive, în baza certificatului verde. Cu o zi în urmă, premierul Florin Cîțu anunța că a propus modificarea măsurilor anti-Covid, astfel încât restaurantele, cafenelele și sălile de sport să rămână deschise pentru persoanele vaccinate.

editor Dan Oancia

De Oana Bocănici

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Cristian Daniel said, on octombrie 1, 2021 at 7:24 pm

    Excelent scris, ca intotdeauna. Cum se zicea inainte: citeste si da mai departe!

    https://www.activenews.ro/opinii/Vom-muri-si-vom-fi-liberi-169725

    Apreciază

  2. carla said, on octombrie 2, 2021 at 5:35 pm

    Deci ce trebuie să mai facem, că să ni se permită să respirăm din aerul lor? Nu am înțeles mai nimic din lungul discurs despre cum suntem infectați și distruși, și „nu putem fi lăsați liberi”. Ăștia ne asmut unii împotriva altora. Și nimeni nu le cere socoteală pentru zădărnicirea … încrederii oamenilor. Am înțeles doar că la mitingul împotriva vaccinării obligatorii au voie doar…cei vaccinați !! 👏

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.