SACCSIV – blog ortodox

Dereglează vaccinurile anticovid ciclurile menstruale ale femeilor?

Posted in Coronavirus, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa by saccsiv on iulie 20, 2021

CHILDREN’S HEALTH DEFENSE: Do COVID Vaccines Disrupt Women’s Menstrual Cycles?

Dereglează vaccinurile anticovid ciclurile menstruale ale femeilor?

Experții spun că este plauzibil faptul că vaccinurile COVID ar putea deregla ciclurile menstruale și solicită studii clinice pentru a urmări și monitoriza modificările.

Articol de Megan Redshaw

Cercetătorii solicită studii clinice pentru a urmări și documenta modificările menstruale la femeile vaccinate după ce unele femei au raportat tulburări ale ciclurilor menstruale în urma administrării vaccinului anticovid.

După ce au fost vaccinate cu una sau cu ambele doze de vaccin anticovid, femeile au raportat hemoragii cu cheaguri, întârzieri sau absența ciclurilor menstruale, simptome bruște de pre-menopauză, menstruații cu durata de o lună și sângerări abundente și neregulate.

„În ceea ce privește motivul pentru care femeile au un ciclu menstrual mai dificil, cred că nu știm sigur răspunsul la acest lucru”, a declarat pentru ABC7News doctorița Heather Huddleston, doctor endocrinolog pe probleme de fertilitate, de la Universitatea din California, San Francisco.

„Totuși știm că, pe lângă faptul că hormonii joacă un rol cu adevărat important în cadrul ciclului menstrual, sistemul imunitar joacă și el un rol în uter„, a spus ea. Huddleston a sugerat că „dacă există modificări, posibil datorate vaccinului, se poate ca acest lucru să afecteze subtil funcționarea sistemului imunitar în uter”.

O cercetătoare de la Universitatea din Illinois și-a descris propria experiență pe Twitter și a întrebat dacă alte femei au suferit tulburări menstruale după vaccinare. Răspunsul primit a fost ferm, așadar ea și colega ei de la Universitatea Washington din St. Louis au transformat această întrebare într-un sondaj formal.

Postarea pe Twitter a dr. @KateClancy din 24 feb 2021, ora 10:20 PM:

„O colegă mi-a spus că a auzit de la alte femei faptul că au avut menstruații dificile post-vaccinare. Sunt curioasă dacă și alte femei la menstruație au observat schimbări. A trecut o săptămână și jumătate de când am primit prima doza de vaccin Moderna, menstruația mi-a venit poate cu o zi și ceva mai devreme și sângerez șuvoi de parcă aș fi din nou la 20 de ani„.

Până în prezent, nu există date care să coreleze vaccinurile anticovid cu modificări ale menstruației. Însă doi experți de la Universitatea Yale au scris săptămâna trecută în ziarul The New York Times că ar putea exista o legătură.

„Există multe motive pentru care vaccinarea ar putea modifica menstruația”, au scris Dr. Alice Lu-Culligan, medic primar și doctorandă la Școala de Medicină a Universității Yale, și Dr. Randi Epstein, scriitoare rezidentă la Școala de Medicină a Universității Yale.

„În fiecare lună, mucoasa uterului se îngroașă, determinată de o creștere constantă a estrogenului, astfel încât un ovul fertilizat să poată fi implantat. Dacă nu are loc concepția, nivelurile de progesteron scad, ceea ce conduce la desprinderea în mare parte a învelișului uterin, provocând sângerarea menstruală”, au explicat doctoritele Lu-Culligan și Epstein.

Dar în menstruație intervine și sistemul imunitar, deoarece „îngroșarea și subțierea mucoasei uterine sunt facilitate de diferite echipe de celule ale sistemului imunitar și de semnale care intră și ies din aparatul reproducător”.

Vaccinurile sunt concepute pentru a declanșa un răspuns imun, iar ciclul menstrual este susținut de sistemul imunitar, așadar este posibil ca vaccinurile să schimbe temporar cursul normal al evenimentelor, au spus Lu-Culligan și Epstein.

De exemplu, un sistem imunitar activat ar putea afecta echilibrul obișnuit al celulelor imunitare și al moleculelor din uter, au explicat ele în editorial. „Studiile au arătat că acest tip de tulburări contribuie la modificări ale menstruației, inclusiv la fluxuri menstruale abundente”.

Alice G. Walton, colaboratoarea Forbes pe probleme de sănătate, este de acord. Ea a declarat că este plauzibilă o legătură între vaccin și neregularitățile menstruale, având în vedere interacțiunea dintre ciclul menstrual și sistemul imunitar – formarea și eliminarea mucoasei uterine sunt procese care depind de funcția imunitară.

Când corpul prezintă un răspuns imun, fie la o boală, fie la un vaccin, acesta se poate extinde la uter și poate afecta celulele imunitare care ajută la controlul ciclurilor menstruale. Mai mulți doctori au explicat cum ar putea funcționa acest lucru, inclusiv medicul specialist în fertilitate, Dr. Natalie Crawford.

„Știm că vaccinul anticovid provoacă un răspuns imun pentru a produce anticorpi într-un mod foarte asemănător cu ceea ce ar genera în corp infectarea cu covid, și chiar există un studiu care vorbește despre infectarea cu covid și cum afectează acest lucru menstruația”, a declarat Crawford.

Un studiu publicat în revista Reproductive BioMedicine Journal, intitulat „Analysis of Sex Hormones and Menstruation in COVID-19 Women of Child-bearing Age„ (Analiza hormonilor sexuali și a menstruației la femeile de vârstă fertilă care au avut covid-19), a analizat retrospectiv femeile din China care contractaseră covid în mod natural și efectul infectării cu covid asupra hormonilor lor sexuali, asupra rezervei ovariane și asupra menstruației.

Studiul a constatat că 28% (sau 1 din 4) femei au suferit o modificare a duratei ciclului menstrual, 25% au suferit o modificare a volumului ciclului menstrual, iar concentrațiile hormonale suferiseră schimbări.

„Dacă un sfert dintre femeile care suferă de covid se confruntă cu modificări ale ciclului menstrual, cel mai probabil acest lucru are loc datorită unui răspuns de imunitate celulară”, a declarat Crawford. Ea a spus că nu ar fi surprinzător dacă femeile ar experimenta acest lucru și de la vaccin, de vreme ce vaccinul provoacă un răspuns imun similar.

Pentru a afla dacă vaccinul COVID dereglează într-adevăr ciclul menstrual, experții spun că ar trebui să existe un studiu controlat cu un grup placebo. În prezent, studiile clinice nu țin cont de monitorizarea ciclurilor menstruale, deci nu există date care să pună în context problemele raportate de femei.

„Menstruația este un lucru despre care nu avem suficiente cunoștințe”, a declarat dr. Hugh Taylor, director al Departamentului de Obstetrică, Ginecologie și Științele reproducerii de la Școala de Medicină a Universității  Yale. „Este un indicator important al sănătății unei persoane, la fel ca orice altă funcție corporală”.

Dacă atât de mulți factori pot afecta menstruația, iar menstruația este un indicator atât de important al stării de sănătate, de ce nu știm mai multe despre modul în care vaccinurile afectează menstruația?

Acest lucru face parte dintr-o lungă istorie a medicinei care nu ia în serios corpul femeilor, au declarat Lu-Culligan și Epstein. Acestea au explicat că abia în 1993 s-a dat o lege federală care a impus ca obligatorie includerea femeilor în cercetările finanțate de guvern, ceea ce ar putea explica de ce se știe atât de puțin despre modul în care noile medicamente și tratamente afectează sănătatea femeilor.

În loc să abordeze ciclurile menstruale ca fiind lipsite de importanță sau prea complicate, cercetătorii ar trebui să ia in considerare monitorizarea menstruațiilor în studiile viitoare ca fiind o potențială oportunitate, au declarat ele. Studiile clinice ar trebui să urmărească și să documenteze tulburările menstruale așa cum fac cu celelalte reacții adverse posibile.

Deocamdată, oamenii de știință sunt încă neinformați cu privire la multe lucruri legate de sănătatea femeilor, au declarat Lu-Culligan și Epstein. Dar a început un dialog pe aceasta temă, datorită femeilor care și-au exprimat părerile și experiențele.

 

Nota traducătorului: Ciclul menstrual durează minim 28 de zile și include perioadele de pre și post ovulație, iar menstruația este o etapa fiziologică a ciclului menstrual, cea de sângerare propriu-zisa pentru câteva zile (numită și perioada lunară de necurăție).

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Vaccinul anti Covid-19 si fertilitatea la femei

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. VioletaB said, on iulie 20, 2021 at 1:52 pm

    De pe meleaguri autohtone, cu probleme similare. Articol de pe un site anticreștin și pro tot ce tine de noua „normalitate”, dar care scrie pe față despre aceste probleme la femei din România care s-au injectat cu serul experimental. Atenție la „doctorița” aceea Mihaela promovată de site-ul Vice, o impostoare care se ocupa cu „medicina holistica” și care promovează pe Instagram .. diverse produse pentru masturbarea femeilor.

    https://www.vice.com/amp/ro/article/v7e749/efecte-secundare-vaccin-menstruatie

    Apreciat de 2 persoane

  2. Ca si expunerea prelungita sau brutala la norii toxici de pesticide de dezinsectie said, on iulie 22, 2021 at 12:43 am

    Stiu personal un caz din anul 2018. Femeie in jur de patruzeci de ani. La o luna dupa inhalarea unei doze mari de pesticid K-Othrine din aer, pulverizat cu scop de dezinsectie, hemoragie menstruala foarte puternica, cu cheaguri, care nu se mai oprea. S-a rezolvat abia dupa doua saptamani, dupa ce a folosit cateva doze mari de bitter suedez, dar ciclul menstrual a devenit de atunci neregulat. De unde stiu ca pesticidul a fost cauza? Pentru ca in avizul Ministerului se aminteste folosirea vitaminei K ca masura de interventie in intoxicatiile cu acest produs care „nu reprezinta nici un pericol pentru om si animal”, cum spune propaganda administratiilor locale care il folosesc. Vitamina K se foloseste exact pentru oprirea hemoragiilor. E posibil ca un rol foarte important sa-l fi avut solventul nafta cu care se amesteca K-Othrine si alte pesticide inainte de pulverizare. Benzenurile sunt foarte periculoase pentru ca expunerea prelungita la ele produce diverse boli ale sangelui.

    Apreciază

  3. […] Dereglează vaccinurile anticovid ciclurile menstruale ale femeilor? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.