SACCSIV – blog ortodox

John McAfee, creatorul antivirusului cu acelasi nume, a fost gasit mort in inchisoare dupa ce un tribunal spaniol a permis extradarea sa in SUA

Posted in ANTIVIRUS, inchisoare, puscarie, sinucidere by saccsiv on iunie 24, 2021

Ziare com: Milionarul John McAfee a fost gasit mort in inchisoare dupa ce un tribunal spaniol a permis extradarea sa in SUA

John McAfee, creatorul antivirusului cu acelasi nume, s-a sinucis miercuri, 23 iunie, intr-o inchisoare din Barcelona, in urma unei decizii judecatoresti de extradare in Statele Unite, unde era acuzat de evaziune fiscala potrivit publicatiei spaniole El Pais.

Moartea sa a fost anuntata la cateva ore dupa ce Curtea Nationala a Spaniei a aprobat extradarea lui in Statele Unite, unde acuzatiile de evaziune fiscala ar fi putut duce la o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 30 de ani.

Deciza ar fi putut fi contestata in apel, iar extradarea propriu-zisa ar fi necesitat aprobarea Guvernului Spaniei.
McAfee a fost arestat pe 3 octombrie anul trecut, pe aeroportul El Prat din Spania, in timp ce se pregatea sa fuga din tara in Turcia. In aceeasi luna, McAfee a fost acuzat in Tennessee de sustragerea de la plata impozitelor, dupa ce nu a raportat veniturile obtinute din promovarea criptomonedelor in timp ce facea activitati de consultanta, a tinut conferinte si a vandut drepturile asupra povestea vietii sale pentru un documentar.
Compania sa a fost vanduta catre Intel in 2011.
McAfee a dezvoltat software-ul timpuriu de securitate a internetului, iar in trecut si a fost cautat de autoritatile din SUA si Belize.
Procuratura din Tennessee a afirmat ca McAfee nu a depus declaratii fiscale din 2014 pana in 2018, in pofida faptului ca a incasat „venituri considerabile” din mai multe surse.
Potrivit unui rechizitoriu din 15 iunie, McAfee ar fi castigat milioane de dolari din sustinerea de conferinte, consultanta, promovare a criptomonedelor si vanzarea drepturilor la povestea sa de viata pentru un documentar. Actul de acuzare nu pretindea ca McAfee ar fi primit venituri in legatura cu McAfee Associates. Compania a fost vanduta catre Intel in 2011.
Intr-o audiere video la inceputul acestei luni, McAfee a sustinut ca acuzatiile impotriva sa sunt motivate politic si a spus ca isi va petrece restul vietii in inchisoare daca va fi returnat in SUA.
In martie, McAfee a fost de asemenea acuzat de o „inselatorie” in criptomonede in valoare de 13 milioane de dolari, dupa ce ar fi atras victimele pe Twitter.
Fondatorul McAfee Associates a fost lovit cu o serie de acuzatii, inclusiv spalare de bani si frauda, in instanta federala din Manhattan.
Acuzatiile s-au referit la doua scheme privind promovarea frauduloasa catre investitori a criptomonedelor, a aratat Departamentul Justitiei din SUA.

McAfee si garda sa de corp Jimmy Gale Watson Jr au fost acuzati de o schema de exploatare a Twitter de catre McAfee prin promovarea publica a ofertelor de criptomonede si a monedelor digitale, pe care le-au vandut ulterior odata cu cresterea preturilor, potrivit Departamentului Justitiei din SUA si US Commodity Futures.
Procurorul american din Manhattan, Audrey Strauss, a declarat ca McAfee, Watson si alti membri ai „echipei pentru criptomonede” ar fi castigat mai mult de 13 milioane de dolari de la investitorii „pe care i-au victimizat cu schemele lor frauduloase”.
Daca ar fi condamnat, McAfee s-ar fi confruntat cu pana la 60 de ani de inchisoare.
Potrivit Fox News, antreprenorul intentiona sa isi anunte candidatura la presedintie, din partea Partidului Libertarian, insa in martie l-a sustinut pe candidatul Vermin Supreme.
In iulie 2019, McAfee a fost arestat si ulterior eliberat de catre Fortele Armate Republicane Dominicane din Puerto Plata, dupa ce a fost suspectat ca detine arme de calibru inalt, munitie si echipament in stil militar in timp ce se afla pe barca sa.

Cine a fost John McAfee?

John McAfee s-a nascut in 1945 la o baza a armatei SUA din Marea Britanie, iar apoi a crescut in Virginia.
Dupa ce a lucrat ca programator si proiectant de software pentru mai multe companii, inclusiv NASA, a inceput sa dezvolte software pentru combaterea virusilor.
In 1987, a fondat McAfee Associates, o companie de antivirusi pentru computere. In cele din urma, Intel a cumparat McAfee si a schimbat numele marcii – ceva despre care McAfee si-a exprimat multumirea.
In august 2009, The New York Times a scris ca averea sa personala a scazut de la 100 de milioane de dolari la 4 milioane de dolari. Acesta S-a mutat in Belize si a vrut sa gaseasca utilizari medicinale pentru plante pe terenul sau.
La conferinta DEF CON din LA, din august 2014, el i-a avertizat pe americani sa nu foloseasca smartphone-uri – sugerand ca aplicatiile sunt folosite pentru a spiona clientii care nu citesc acordurile regulile de confidentialitate.
El a anuntat ca va cauta sa obtina functia de presedinte al Statelor Unite, in campania prezidentiala din 2016, drept candidat al Partidului Libertarian. A pierdut nominalizarea Partidului Libertarian in fata lui Gary Johnson.

 

Comentariu saccsiv:

Nu stiu daca motivele reale pentru care il dorea SUA au fost doar cele insirate in articol si nici daca intr-adevar s-a sinucis.

Oricum insa, marile companii nu sunt deranjate cu astfel de investigatii (cel putin nu deocamdata):

Miliardarii care nu plătesc impozite

Deocamdata fugariti sunt doar cei mai mici:

DE CE TAXE? Sa ne amintim de celebrul documentar realizat de Aaron Russo – „AMERICA: FROM FREEDOM TO FASCISM“

Iar stapanii banilor nu vor fi fugariti niciodata:

Stapanii banilor: Creatura din Jekyll Island

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Spaceman said, on iunie 24, 2021 at 5:16 pm

    Anul trecut, John McAfee se temea pentru viața lui crezând că ‘greii’ vor să-l omoare ca să fie dat exemplu. Așa că a scris pe Twitter, când era deja închis în Spania, pe 15 octombrie 2020,

    „Sunt mulțumit aici. Am prieteni.

    Mâncarea e bună. Totul e bine.

    Să știți că dacă mă spânzur, a la Epstein, nu va fi vina mea.”

    Chiar și-a tatuat brațul, pe care a scris $WHACKD (HĂCUIT PENTRU BANI)

    Pe 16 iunie 2021 a postat pe Twitter,

    „SUA crede că am criptomonede ascunse. Aș vrea eu să am, dar s-au dizolvat în mulțimea mâinilor echipei Mc Afee (nu-ți cere nimeni să crezi asta), și toate bunurile mele rămase sunt puse sub sechestru. Prietenii mei s-au evaporat de teama asocierii.

    Nu am nimic.

    Încă, nu regret nimic.”

    Apreciază

    • Vali said, on iunie 25, 2021 at 1:18 pm

      Multumim ptr capturi si traducere dar cred ca ultima propozitie..in context „yet, I regret nothing” ..s-ar traduce cu o concluzie in genul „TOTUSI, nu regret nimic” si nu cu acel INCA..

      Apreciat de 2 persoane

      • Spaceman said, on iunie 25, 2021 at 2:12 pm

        @Vali

        Am ales să traduc în context ‘Încă’ și virgulă după, pentru a avea sensul ‘la care adaug’ și să nu se confunde cu ‘până acum, deocamdată’. Pentru că Yet e la început de propoziție și cu virgulă, dacă scria ‘And yet’ sau ‘however’ atunci trebuia tradus ‘și totuși’ – ‘totuși’ (în orice caz).

        Totuși, engleza mea e medie dar având captura de ecran pot primi măcar circumstanțe atenuante pentru traducere.

        Mulțumesc! 🙂

        Apreciază

      • VioletaB said, on iunie 25, 2021 at 11:37 pm

        „Yet” are sensul de adverb temporal „încă” doar când urmează verbului.

        Ex: He has not arrived yet – Nu a ajuns inca.

        La început de fraza și mai ales în contextul de mai sus, are sensul de a arata o opoziție, ceva contrar afirmației anterioare: „dar”, „însă”, „totuși”, cum a zis și Vali. Conotația cuvintelor este extrem de importanta pt transmiterea unui mesaj corect al traducerii.

        Apreciat de 1 persoană


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.