SACCSIV – blog ortodox

Despre India, fara isterie Covid-19

Posted in Coronavirus, India, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa by saccsiv on mai 7, 2021

Global Research: India, COVID and the Need for Scientific Integrity Not Sensationalism

India, COVID și nevoia de integritate științifică nu de senzaționalism

De Colin Todhunter

Global Research, May 04, 2021

Presa occidentală acordă în prezent o mare atenție Indiei și impactului aparent al COVID-19. Narațiunea este că în această țară coronavirusul face ravagii  – oamenii mor, cazurile scapă de sub control și spitalele nu pot face față.

Într-adevăr, pare să existe o problemă majoră în anumite părți ale țării. Cu toate acestea, trebuie să facem diferența între efectele COVID-19 și impactul altor factori. Trebuie să fim, de asemenea, foarte obosiți de rapoarte media senzaționaliste care denaturează situația.

De exemplu, la sfârșitul lunii aprilie, New York Post a publicat o poveste despre „creșterea” COVID din India, cu titlul spunând: „filmările arată oameni morți pe străzi”. Alături era o imagine a unei femei zăcând moartă. Dar imaginea era a unei femei întinsă pe podea dintr-o poveste din mai 2020 despre o scurgere de gaz în Andhra Pradesh.

Pentru a încerca să arunc o oarecare lumină asupra situației și să trec dincolo de panica și senzaționalismul media, am vorbit recent cu Yohan Tengra, un analist politic și specialist în asistență medicală cu sediul în Mumbai.

Tengra a efectuat o mulțime de cercetări în ceea ce privește COVID-19 și răspunsul global la acesta. El este co-autorul unui nou raport: „Cum rezultatele testelor RT-PCR și teste rapide ale antigenului cauzează interpretări eronate si sunt raportate creșteri înșelătoare în cazuri și decese”.

Pentru India, el spune:

„Nu vom ști niciodată statistic dacă infecțiile au crescut cu adevărat. Pentru a fi siguri, am avea nevoie de date suplimentare despre persoanele simptomatice care au fost testate pozitiv, fie cu un test de cultură de virus, fie cu PCR care utilizează 24 de cicluri sau mai puțin, în mod ideal sub 20 de cicluri.”

El a adăugat că India se confruntă în principal cu cazuri asimptomatice:

„De exemplu, în Mumbai au declarat cu două zile în urmă că din totalul cazurilor din oraș 85% erau asimptomatice. În Bangalore, peste 95% din cazuri erau asimptomatice!”

În raportul său, Tengra oferă dovezi științifice care indică cu tărie că transmiterea asimptomatică este nesemnificativă. El afirmă că, deoarece aceste cazuri cuprind majoritatea numărului de cazuri din India, ar trebui să punem la îndoială datele, precum și testele PCR și ciclurile utilizate pentru a detecta virusul în loc să acceptăm cifrele așa cum sunt.

La fel ca în multe țări de pe glob, Tengra spune că in India s-a făcut propaganda ca oamenii să se teamă la nesfârșit de virus. Mai mult, ei au, în general, impresia că trebuie să se intervină rapid pentru a trece cu succes prin infecție.

El notează:

„Sistemul medical în sine funcționează doar pentru a crește numărul de cazuri pozitive. Chiar și cu un test PCR negativ, utilizează scanări CAT și diagnostichează persoanele cu COVID. Aceste scanări nu sunt deloc specifice SARS-CoV-2. Cunosc cazuri despre persoane cărora li s-a cerut internarea de către medicii lor doar pe baza unui test pozitiv (medicii pot obține o reducere a facturii totale făcute atunci când trimit un pacient la un spital). Acest lucru s-a întâmplat și unei vedete din Bollywood, căreia i s-a cerut internarea de către medici, fără a avea simptome, ci doar cu un test PCR pozitiv.”

Testarea PCR defectuoasă și diagnosticul greșit, spune Tengra, combinat cu persoanele care doresc să intervină rapid chiar dacă au cele mai ușoare simptome, au umplut paturile de spital, împiedicând accesul celor care chiar au nevoie de ele.

Abordând lipsa mult mediatizată de oxigen, Tengra presupune că și acesta este un rezultat al unor politici inepte, exporturile de oxigen crescând în ultima vreme, rezultând în aprovizionări inadecvate de rezervă atunci când se confruntă cu o creștere a cererii.

Potrivit lui Tengra, rata mortalității in rândul cazurilor deCOVID-19 în India a fost de peste trei la sută anul trecut, dar acum a scăzut sub 1,5 la sută. Rata mortalității prin infecție este chiar mai mică, rezultatele sondajelor de ser arătând că acestea sunt cuprinse între 0,05% și 0,1%.

Directorii de la All India Institute of Medical Science și India Council of Medical Research au ieșit și au spus că nu există prea multe diferențe între primul și al doilea val și că există mult mai multe cazuri asimptomatice de această dată decât în „primul val”.

Tengra susține că principiul este același pentru toți agenții infecțioși: ei infectează oamenii, iar majoritatea combat infectiile fără a dezvolta nici măcar simptome, unii dezvoltă simptome ușoare, un număr mai mic dezvoltă simptome grave și un număr și mai mic mor.

Deși viețile pot fi salvate cu prevenirea corectă plus strategiile de tratament, Tengra observă că majoritatea medicilor din India utilizează medicamente ineficiente și nesigure. Ca urmare, el susține că ratele mortalității ar putea crește din cauza tratamentelor inadecvate.

Așa cum s-a întâmplat în multe alte țări, Tengra remarcă modul în care sunt structurate ghidurile de certificat de deces în India, facilitează etichetarea cuiva ca deces COVID doar pe baza unui test PCR pozitiv sau a simptomelor generale. Prin urmare, este adesea dificil să se spună cine a murit de virus și cine a fost diagnosticat greșit.

Și problema diagnosticării greșite nu trebuie eliminată ușor. Într-un articol recent al specialistului Indiei, Jo Nash, „Criza COVID actuală a Indiei în context”, se remarcă faptul că focalizarea mesajelor mass-media și sursa multor scene înspăimântătoare ale suferinței sunt din Delhi, care este printre cele mai toxice orașe din lume, ceea ce duce adesea la închiderea orașului din cauza efectelor pe scară largă asupra sănătății respiratorii.

Nash susține, de asemenea, că bolile respiratorii, cum ar fi TBC și infecțiile tractului respirator, cum ar fi bronșita care duce la pneumonie, sunt întotdeauna printre primii zece ucigași din India. Aceste condiții sunt mult agravate de poluarea aerului și necesită adesea oxigen care poate fi în cantitate redusă în timpul crizelor de poluare a aerului, așa cum se întâmplă în această perioadă a anului.

În consecință, este rezonabil să afirmăm că totul nu este ceea ce ar putea părea a fi în ceea ce privește raportarea mass-media cu privire la situația actuală.

Este interesant faptul că acest „al doilea val” s-a corelat cu lansarea vaccinului (Nash oferă surse oficiale pentru a susține această afirmație). Tengra consideră că s-ar putea să nu fie întâmplător. El spune că datele despre „aefi” (efecte adverse după imunizare) subestimează foarte mult câte reacții adverse la vaccin au loc în țară.

Tengra spune că, pe baza sondajelor în teren și a datelor colectate de el însuși, există un număr imens de oameni care s-au îmbolnăvit după vaccinare, mulți dintre ei fiind apoi testați pozitiv COVID și internați în spital.

Stimularea financiară pentru medici pentru a diagnostica persoanele cu COVID ar putea însemna, de asemenea, că multe dintre persoanele care sunt bolnave de alte afecțiuni sunt plasate ca pacienți cu COVID, astfel ca, în același timp, pacienții cu alte probleme de sănătate rămân fără locuri în spital.

În urmă cu două luni, în India exista o mare reticenta fata de vaccinare. Tengra crede că guvernul a considerat ca trebuie sa sperie oamenii pentru a mari rata de vaccinare

El susține:

„Suntem la o răscruce de drumuri în momentul de a decide soarta țării noastre și va fi interesant să vedem cum se desfășoară acest lucru.”

Tengra lucrează cu avocați și alți cetățeni preocupați pentru a depune dosare legale pentru a contesta ideea transmiterii asimptomatice și testarea persoanelor sănătoase. Scopul este de a îmbunătăți, de asemenea, testarea în conformitate cu protocoalele bazate pe dovezi.

Dar asta nu este tot:

„Vom pune în discuție, de asemenea, lansarea actuală a vaccinurilor, subliniind problemele cu studiile care au fost efectuate, evenimentele adverse, decesele, pașapoartele de vaccinare și alte probleme legate de acest subiect.”

Tengra nu este singurul care provoacă narațiunea principală.

Un articol recent în ziarul National Herald din India al profesorului epidemiolog clinic dr. Amitav Banerjee, susține că situația actuală din India nu este din cauza letalității virusului, ci pentru că ajung un număr mare de cazuri în spital, care expune fisuri în serviciile de sănătate publică ale Indiei, în infrastructura și distribuția inechitabilă a serviciilor de sănătate. Chiar și în cele mai bune momente, susține el, există o nepotrivire între cerere și ofertă. Nu este de mirare, așadar, că acum vedem o situație de urgență – dar nu din cauza COVID.

La fel ca Yohan Tengra, Bannerjee pune la îndoială integritatea științifică a răspunsurilor la COVID și aceasta include lansarea vaccinurilor și problemele pe care acestea le-ar putea aduce în sine:

„Efectivul pentru vaccinarea în masă cu contribuții incerte în ceea ce privește eficacitatea este un mare pariu. Avem un vaccin împotriva tuberculozei de zeci de ani, care are o eficiență zero în prevenirea tuberculozei la populația indiană. Mai mult, există temeri că vaccinarea întâmplătoare și incompletă a populației poate declanșa tulpini mutante.”

Referindu-se la un editorial din British Medical Journal de K. Abbasi („Covid-19, Politicization, Corruption, and Suppression of Science”), Bannerjee își exprimă îngrijorarea cu privire la suprimarea științei de către politicieni și guverne și la conflictele de interese ale academicienilor, cercetători și lobby-uri comerciale.

El spune:

„Într-un dezastru global, liderii mondiali, consilierii lor științifici, inclusiv oamenii de știință de carieră, sunt supuși unei presiuni enorme. Ei trebuie să dea impresia că dețin controlul și pot recurge la modalități autoritare de a-și camufla incertitudinile. Astfel de tactici se abat de la abordarea științifică. Actuala pandemie este plină de astfel de incertitudini și, prin urmare, s-a instalat un cerc vicios de represiune atunci când autoritățile și consilierii lor se confruntă cu un număr tot mai mare de cazuri.”

Nimic din ceea ce a fost prezentat aici nu este menit să nege existența sau impactul COVID-19. Oamenii din India mor – unii din cauza virusului, alții „cu” virusul, dar cel mai probabil în principal din cauza condițiilor lor de bază preexistente și există alții care sunt diagnosticați greșit.

Deși cifrele de mortalitate în exces nu sunt disponibile în prezent, Yohan Tengra observă că vârsta medie a celor care au murit în primul val a fost de 50 de ani.

Profesorul Bannerjee spune că există opacitate și ofuscare în loc de transparență. El solicită curaj moral în rândul oamenilor de știință în poziții de consiliere pentru guvernul indian: integritatea științifică este nevoia orei.

La final, să plasăm COVID și rapoartele media globale despre situația din India în context, revenind la Jo Nash.

„Chiar dacă presupusele decese COVID ating vârful lor, mai multe persoane mor de diaree în fiecare zi în India și au făcut-o de ani de zile, în special din cauza lipsei de apă curată și a canalizărilor, creând un teren propice pentru înflorirea bolilor transmisibile.”

Cititorii pot accesa raportul „Cum rezultatele testelor RT-PCR și teste rapide ale antigenului cauzează interpretări eronate si sunt raportate creșteri înșelătoare în cazuri și decese” de Yohan Tengra și Ambar Koiri aici

Tagged with: , , ,

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Tommy said, on mai 7, 2021 at 2:56 pm

    CIPRU ACTIVEAZĂ PE DEPLIN MĂSURA CORONAPASS ÎNCEPÂND DIN 10 MAI:
    Numai cu prezentarea coronapass-ului va fi permisă participarea la slujbele religioase!
    Aceeași obligație vor avea clienții în: restaurante (cafenele, taverne, cantine etc.), teatre, cinematografe, showroom-uri precum și în magazine, frizerii/coafor, săli de sport și școli de dans, la nunti, botezuri, înmormântări, pentru intrarea în azile de bătrâni, pentru cazarea în hoteluri etc., https://choratouaxoritou.gr/?p=133848&fbclid=IwAR0jV3qWGt86lbIVaJgBeMgXyZDcZECkIMpOouSdKEerzdLB6yURB1MZCv0

    Apreciază

  2. […] Despre India, fara isterie Covid-19 […]

    Apreciază

  3. […] Despre India, fara isterie Covid-19 […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.