SACCSIV – blog ortodox

Avocatul Poporului cere LĂMURIRI FULGER privind legarea pacienților în spitale

Posted in Coronavirus, Ministerul Sanatatii, Renate Weber, SPITALUL by saccsiv on martie 11, 2021

Stiri pe surse: Renate Weber intră PESTE Vlad Voiculescu: cere LĂMURIRI FULGER privind legarea pacienților în spitale, după ororile de la Sibiu

Avocatul Poporului solicită ministrului Sănătăţii un punct de vedere referitor la necesitatea reglementării la nivel naţional a contenţionării pacienţilor care sunt internaţi în alte secţii decât cele de psihiatrie. Instituţia cere ca Ministerul să precizeze criteriile în baza cărora se poate dispune contenţionarea, durata maximă a acesteia, dispozitivele care pot fi utilizate, intervalul de timp la care trebuie să se verifice starea pacientului contenţionat şi conduita obligatorie a personalului medical.

”Plecând de la informaţiile din spaţiul public privind situaţia de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, şi a solicitat ministrului sănătăţii un punct de vedere referitor la necesitatea reglementării la nivel naţional a contenţionării pacienţilor care sunt internaţi în alte secţii decât cele de psihiatrie şi la măsurile care urmează a fi luate pentru adoptarea unei proceduri care să prevadă criteriile în baza cărora se poate dispune contenţionarea, durata maximă a acesteia, dispozitivele care pot fi utilizate, intervalul de timp la care trebuie să se verifice starea pacientului contenţionat, conduita obligatorie a personalului medical etc”, a transmis, joi, Avocatul Poporului, conform News.ro.

Sursa citată a precizat că, în urma verificării prevederilor legale aplicabile pentru situaţiile în care personalul medical recurge la metoda contenţionării pacienţilor agitaţi/violenţi, s-a constatat că Ordinul ministrului sănătăţii nr. 488/2016 de aprobare a normelor de aplicare a Legii sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice nr. 487/2002 reglementează în detaliu contenţionarea pacienţilor cu afecţiuni psihice, însă, în cazul pacienţilor care sunt internaţi în alte secţii decât cele de psihiatrie, nu există o reglementare similară.

”În opinia noastră, având în vedere că procedura contenţionării înseamnă o afectare serioasă a libertăţii de mişcare, aceasta ar trebui să fie tratată în mod unitar în toate unităţile spitaliceşti din ţară”, a mai transmis Avocatul Poporului.

Potrivit instituţiei, încă din anul 2015 problema contenţionării pacienţilor a fost în atenţia instituţiei Avocatul Poporului.

Secţia ATI Covid a Spiralului Judeţean Sibiu este vizată de mai multe anchete, după ce un fost angajat a reclamat că pacienţii sunt sedaţi şi legaţi de pat, ceea ce a dusla decesul lor.

 

Comentariu saccsiv:

Aici este solicitarea:

https://avp.ro/wp-content/uploads/2021/03/adresa-MS-necesitatea-reglementarii-la-nivel-national-a-contentionarii-pacientilor-care-sunt-internati-in-alte-sectii-decat-cele-de-psihiatrie.pdf

Ar trebui sa ceara lamuriri si despre sedarea lor.

Cititi va rog si:

Video – Celebrul cardiolog Benedek Imre despre moartea fratelui sau, profesorul Benedek Istvan, la ATI Targu Mures: chiar elevii sai l-au legat / Daca astfel procedeaza cu o somitate, ce sanse au anonimii?

Inca o asistenta rupe tacerea: la spitalul Județean Târgu Mureș avem un abator

Un jandarm din Mures a murit dupa ce a asteptat cinci zile in spital sa fie operat. Fiica: „Plangea la telefon. Spunea ca nu mai rezista”

“La ATI oamenii se omoară. Și eu am omorât oameni. Acești oameni trebuie răzbunați”

Dosar penal pentru omor în cazul dezvăluirilor șocante despre moartea pacienților Covid din secția ATI a Spitalului Județean Sibiu

Video: O asistenta confirma marturiile de la Sibiu

Sechestrat printre morții vii [JURNALUL de A.T.I. al unui internat cu COVID la Arad]

Strigatul disperat al unei tinere bagata la ATI: „Sunt la spital sau la pușcărie?”. In doar 4 zile a murit. Pe 24 decembrie ar fi implinit 27 de ani / INTREBARI: De ce mor aproape toti cei bagati la ATI? De ce continua un protocol la care au promis ca renunta? 

 

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Remus Satală said, on martie 12, 2021 at 12:10 am

    Noua carte de identitate electronică, de dimensiunea unui card bancar, poate fi solicitată din august 2021
    https://www.mediafax.ro/politic/noua-carte-de-identitate-electronica-de-dimensiunea-unui-card-bancar-poate-fi-solicitata-din-august-2021-19953731

    Parlamentul European declară Uniunea Europeană „zonă de libertate LGTBIQ”
    https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/parlamentul-european-declara-uniunea-europeana-zona-de-libertate-lgtbiq-1466512

    Apreciază

  2. Roby said, on martie 12, 2021 at 12:42 am

    Atrag atentia si suspectez ca, s-ar putea sa nu fie ceia ce pare a fi acesti ” salvatori ai omenirii ” cum ar fi asociatiile de medici si cercetatori din Germania si din lume.
    Cine sa ii traga la raspundere pe satanisti si sa initieze un proces ca la Nurnberg daca sistemul institutional juridic este creat si sustinut de incornorati.
    De asemenea, se tot vorbeste ca Plandemia este facuta pentru castigurile impresionante ale Big Pharma, nu domnilor, Satanele au inventat,detin si sustin acest sistem financiar economic, este al lor, ei creeaza moneda cat si cum vor.

    Cand dispui de sistemul financiar global ( Moneda in hartii sau electronici, fara valoare ) dar inca nu dispui de toate bunurile pamantesti, teren agricol/construibil, ape, propietati, atunci Inventezi Plandemia si imediat anunti Marea Resetare in care culmea una din predictii stim ca se refera la abolirea propietatii de orice gen.

    Sa dormim linistiti, WEF vegheaza pentru noi.

    Recomand un Documentar de referinta by Mark Corske, Engines of Domination, subtitrat pentru cei care l-au uitat sau inca nu l-au vizionat, cartea o gasiti si in format pdf.

    La sfarsitul vizionarii te simti ca o vaca de muls sau piesa de schimb folosita intr-un angrenaj mecanic.

    Apreciat de 1 persoană

  3. Snake said, on martie 12, 2021 at 1:49 am

    Grav și criminal ce a putut scrie Weber în această adresă. A intrat în hora călăilor. Și uite cum va fi lăsată în post. Să fii avocat al poporului și să soliciți ministrului sănătății aplicarea aceluiași tratament de tortură în toată țara, în spitalele de alte boli (nu psihice!) înseamnă că nu reprezinți și nu aperi poporul, ci călăii! Jigodie sorosistă ce este!

    Apreciază

  4. Dixie said, on martie 12, 2021 at 6:29 am

    A propos de ATI…

    Cum mor doctorii (1)

    Ken Murray, MD

    ACUM CÂȚIVA ANI, Charlie, un ortoped foarte respectat și un mentor al meu, și-a descoperit o umflătură în stomac. S-a dus la un doctor să îl vadă și diagnosticul a fost cancer pancreatic. Acest doctor era unul dintre cei mai buni din țară: inventase chiar și o nouă procedură pentru exact acest tip de cancer, care ar putea tripla șansele de supraviețuire de cinci ani – de la 5 la sută la 15 la sută – chiar dacă cu o calitate slabă a vieții. Charlie nu a fost interesat. A doua zi a plecat acasă, și-a închis cabinetul și nu a mai călcat niciodată într-un spital. S-a concentrat pe petrecerea timpului cu familia și a încercat să se simtă cât mai bine cu putință. Câteva luni mai târziu, a murit acasă. Nu a făcut chimioterapie, iradiere sau tratament chirurgical. Medicare nu a cheltuit mult cu el.

    Nu este un subiect frecvent de discuții, dar medicii mor și ei. Însă nu mor ca toți ceilalți. Ceea ce este neobișnuit în privința lor nu este cât de mult tratament primesc în comparație cu majoritatea americanilor, ci cât de puțin. După atâta timp consacrat luptei cu moartea altora, ei tind să fie relativ senini atunci când ajung în situația să facă față propriei morți. Știu exact ce se va întâmpla, cunosc opțiunile și, în general, au acces la orice fel de îngrijiri medicale pe care și le-ar putea dori. Dar ei preferă să treacă dincolo cu discreție.

    Desigur, medicii nu vor să moară; vor să trăiască. Dar ei știu suficient despre medicina modernă pentru a-i cunoaște limitele. Și știu suficient despre moarte ca să știe de ce se tem cel mai mult oamenii: să moară în chinuri și să moară singuri. Au vorbit despre asta cu familiile lor. Ei vor să fie siguri că, atunci când le va veni vremea, nu se vor lua măsuri eroice – că nu vor fi nevoiți, în ultimele momente pe pământ, să trăiască experiența ca cineva să le rupă coastele în încercarea de a-i resuscita cu CPR (asta se întâmplă dacă CPR este făcută corect). / CPR: resuscitare cardiopulmonara /

    Aproape toți profesioniștii din medicină au văzut ceea ce numim „tratamente medicale inutile” aplicate pacientilor. Asta se întâmplă atunci când medicii fac apel la tehnologie de ultimă oră ca să trateze o persoană grav bolnavă, aproape de sfârșitul vieții. Pacientul va fi tăiat și deschis, perforat cu tuburi, conectat la mașini și asaltat cu medicamente. Toate acestea se întâmplă în unitatea de terapie intensivă, la un cost de zeci de mii de dolari pe zi și conduc la niște suferințe pe care nu le-am provoca unui terorist. Nu mai țin minte de câte ori mi-au spus colegii medici, în aproape aceleași cuvinte: „Promite-mi că, dacă mă găsești într-o astfel de stare, mă vei omorî”. Unele cadre medicale poartă medalioane pe care scrie “NO CODE”, pentru a le transmite medicilor să nu efectueze CPR (resuscitare cardiopulmonara) asupra lor. Am văzut mesajul ăsta chiar și ca tatuaj.

    A administra îngrijiri medicale care îi fac pe oameni să sufere este angoasant. Medicii sunt instruiți să adune informații fără să își exteriorizeze sentimentele, dar în particular, printre colegii medici, își vor da drumul la gură. „Ar face cineva asta membrilor familiei sale?” vor întreba. Bănuiesc că acesta este unul dintre motivele pentru care medicii au rate mai mari de consum de alcool și depresie decât profesioniștii din majoritatea celorlalte domenii. Știu că acesta este unul din motivele pentru care eu am încetat să mai lucrez în spital în ultimii 10 ani de activitate.

    Cum s-a ajuns la asta – ca medicii să administreze atât de multe tratamente pe care nu le-ar vrea pentru ei înșiși? Răspunsul simplu, sau nu chiar atât de simplu: pacienții, medicii și sistemul.

    Cum mor doctorii (2)

    Pentru a vedea cum joacă pacienții un rol, imaginați-vă un scenariu în care cineva și-a pierdut cunoștința și a fost internat într-o sală de la urgențe. Așa cum se întâmplă deseori, nimeni nu și-a făcut un plan pentru această situație, iar membrii familiei, șocați și speriați, se găsesc prinși într-un labirint de alegeri. Sunt copleșiți. Când medicii întreabă dacă vor să se facă „totul”, ei răspund că da. Apoi începe coșmarul. Uneori, membrii unei familii chiar vor să se facă „totul”, dar adesea ei subînțeleg prin asta „tot ceea ce este rezonabil”. Problema este că ei nu știu ce este rezonabil și, în confuzia și întristarea lor, nici nu vor întreba despre asta si nici vor auzi ce le-ar putea, eventual, spune un medic. În ce îi privește, medicii cărora li s-a spus să facă „totul” se vor conforma, indiferent dacă este rezonabil sau nu.

    Scenariul de mai sus este unul obișnuit. Oamenii au așteptări nerealiste de la ceea ce pot face medicii. Mulți cred că CPR este un salvator de vieți demn de încredere, când, de fapt, rezultatele sunt de obicei mediocre. Mi s-au adus sute de oameni în sala de la urgență după ce li s-a aplicat CPR (resuscitare cardiopulmonara). Doar unul singur, un om sănătos, fără probleme cu inima (pentru cei care vor amănunte, omul a avut o “tension pneumothorax”), a ieșit din spital pe picioarele lui. Dacă un pacient are boli severe, bătrânețe sau o boală terminală, șansele unui rezultat bun după CPR sunt infinitesimale, iar riscurile de suferință sunt copleșitoare. Ignoranța și așteptările nerealiste duc la multe decizii proaste.

    Dar, desigur, nu doar pacienții fac ca aceste lucruri să se întâmple. Medicii joacă, de asemenea, un rol activ. Problema este că chiar și medicii care detestă să acorde îngrijiri inutile trebuie să găsească o modalitate de a răspunde dorințelor pacienților și familiilor. Să ne imaginăm, încă o dată, sala de la urgențe cu membrii familiei îndurerate, eventual isterici. Acestia nu îl cunosc pe doctor. Stabilirea încrederii în astfel de circumstanțe este un lucru foarte delicat. Oamenii sunt tentați să creadă că medicul are o atitudine indiferentă, încercând să economisească timp, sau bani, sau efort, mai ales dacă medicul nu recomandă un tratament suplimentar.

    Unii medici sunt comunicatori mai buni decât alții, alții sunt mai duri, dar presiunile cu care se confruntă sunt similare. Când m-am confruntat cu circumstanțe implicând opțiuni de viață și de moarte, am ales calea de a prezenta doar opțiunile pe care le consideram rezonabile (așa cum aș face în orice situație) cât mai devreme cu putință. Când pacienții sau familiile aduceau în discuție alegeri nerezonabile, discutam problema în termeni de profan pentru a ilustra clar dezavantajele. Dacă pacienții sau familiile insistau asupra tratamentelor pe care eu le consideram inutile sau dăunătoare, le propuneam să îi transfer unui alt doctor sau spital.

    Ar fi trebuit să fiu mai ferm uneori? Ce știu e că unele dintre aceste transferuri încă mă bântuie. Unul dintre pacienții de care am fost foarte atașat a fost o avocată dintr-o familie politică faimoasă. Avea un diabet sever și o circulație îngrozitoare și, la un moment dat, a dezvoltat o inflamație dureroasă la picior. Cunoscând riscurile spitalelor, am făcut tot ce am putut ca să o determin să nu recurgă la o intervenție chirurgicală. Dar ea a căutat experți externi cu care nu aveam nicio relație. Neștiind despre ea la fel de multe ca și mine, aceștia au decis să efectueze operații de bypass pe vasele ei de sânge înfundate cronic la ambele picioare. Aceasta nu i-a restabilit circulația și rănile chirurgicale nu se mai vindecau. Picioarele i s-au gangrenat și a îndurat amputări bilaterale ale picioarelor. A murit două săptămâni mai târziu în celebrul centru medical în care s-au produs toate acestea.

    Cum mor doctorii (3)

    Este ușor să le găsești vină atât medicilor cât și pacienților în astfel de întâmplări, dar în multe cazuri părțile sunt pur și simplu victime ale unui sistem mai mare care încurajează un tratament excesiv. În unele cazuri nefericite, medicii folosesc modelul “onorariu pentru serviciu” pentru a face tot ce pot, oricât de inutil, doar pentru a câștiga bani. Cel mai adesea, totuși, medicilor le e teamă de litigii și fac tot ceea ce li se cere, cu puțin feedback, pentru a evita să intre în necazuri.

    Chiar și atunci când au fost făcute pregătirile adecvate, sistemul poate încă să înghită oamenii. Unul dintre pacienții mei, un bărbat pe nume Jack, de 78 de ani, care era bolnav de ani buni și a suferit vreo 15 proceduri chirurgicale majore, mi-a spus că niciodată și în niciun caz nu mai vrea să fie pus din nou pe life support machines. Totuși, într-o sâmbătă, Jack a suferit un atac cerebral masiv și a fost internat la urgență inconștient, fără soția sa. Medicii au făcut tot posibilul să-l resusciteze și să-l pună pe life support în ICU. Acesta a fost cel mai groaznic coșmar al lui Jack. Când am ajuns la spital și am preluat îngrijirea lui Jack, am vorbit cu soția sa și cu personalul spitalului arătându-le notele mele despre preferințele sale de tratament. Apoi am oprit mașinile de susținere a vieții și am stat cu el. A murit două ore mai târziu.

    Chiar și cu toate dorințele sale clar documentate, Jack nu a murit așa cum a sperat. Sistemul a intervenit. Una dintre asistente, am aflat ulterior, chiar a raportat autorităților debranșarea lui Jack de la mașini de către mine ca o posibilă omucidere. Desigur, nu a au fost consecințe; dorințele lui Jack au fost exprimate în mod explicit și a lăsat documentele scrise pentru a demonstra acest lucru. Dar perspectiva unei anchete a poliției este îngrozitoare pentru orice medic. Mi-ar fi fost mult mai ușor să îl las pe Jack pe life support, împotriva dorințelor sale declarate, prelungindu-i viața și suferința încă câteva săptămâni. Aș fi făcut chiar și ceva bani în plus, iar Medicare ar fi primit o factură suplimentară de 500.000 de dolari. Nu este de mirare că mulți medici greșesc pe partea tratamentelor excesive.

    Dar medicii nu se supra-tratează pe ei înșiși. Ei văd în mod constant consecințele acestui lucru. Aproape oricine poate găsi o modalitate de a muri în pace acasă, iar durerea poate fi controlată mai bine ca niciodată. Hospice care (nu cred că există echivalent în română), care se concentrează pe furnizarea de confort și demnitate pacienților în fază terminală mai degrabă decât pe tratamente inutile, le oferă majorității oamenilor zile de sfârșit de viață mult mai bune. În mod uimitor, studiile au descoperit că oamenii plasați în hospice care trăiesc adesea mai mult decât persoanele cu aceeași boală care caută tratamente active. Am fost impresionat să aud recent la radio că celebrul reporter Tom Wicker „a murit liniștit acasă, înconjurat de familia sa”. Astfel de vești sunt, din fericire, tot mai obișnuite.

    Cum mor doctorii (4)

    Cu câțiva ani în urmă, vărul meu mai mare, Torch (născut acasă la lumina unei lanterne – sau a unei torțe), a avut un atac cerebral care s-a dovedit a fi rezultatul cancerului pulmonar, care a migrat la creier. I-am aranjat să-l vadă diverși specialiști și am aflat că, cu un tratament agresiv al stării sale, inclusiv trei-cinci vizite la spital pe săptămână pentru chimioterapie, va trăi poate patru luni. În cele din urmă, Torch a decis împotriva oricărui tratament și a luat doar pastile împotriva umflării creierului. S-a mutat la mine.

    Am petrecut următoarele opt luni făcând o grămadă de lucruri care îi plăceau, distrându-ne împreună cum nu am făcut-o în zeci de ani. Am mers la Disneyland, pentru prima oară. Ne-am distrat acasă. Torch era un amator de sport și a fost foarte fericit să se uite la transmisiuni sportive și să mănânce mâncare gătită de mine. A câștigat chiar și un pic în greutate mâncând felurile preferate în loc de mâncarea de la spital. Nu a avut dureri serioase și a rămas într-o stare de bună dispoziție. Într-o zi, nu s-a trezit. Și-a petrecut următoarele trei zile într-un somn asemănător unei stări de comă și apoi a murit. Costul îngrijirii sale medicale pentru cele opt luni, pentru acel singur medicament pe care l-a luat, a fost de aproximativ 20 de dolari.

    Torch nu a fost medic, dar știa că își dorește o viață de calitate, nu doar cantitate. Nu așa suntem cei mai mulți dintre noi? Dacă există o formă superioară de îngrijire a bolnavilor aflați în faza terminală, aceasta este: moartea cu demnitate. Cât despre mine, medicul meu știe alegerile mele. Au fost ușor de făcut, așa cum sunt pentru majoritatea medicilor. Nu vor fi eroisme și voi intra lin în noaptea aceea bună*. Ca și mentorul meu Charlie. Ca și vărul meu Torch. Ca și colegii mei doctori.

    Ken Murray
    is Clinical Assistant Professor of Family Medicine at USC.

    ____________________________

    (*) Presupun că expresia “I will go gentle into that good night” (din textul original în engleză) e o referință la poemul “Do not go gentle into that good night” — Dylan Thomas.

    Citiți originalul acestui eseu aici:

    https://www.zocalopublicsquare.org/2011/11/30/how-doctors-die/ideas/nexus/

    (===traducerea in romana imi apartine (Dixie) ===)

    Apreciat de 1 persoană

  5. Dixie said, on martie 12, 2021 at 6:43 am

    Anthony Daniels, medic si pshiatru de englez care a lucrat toata viata cu deținuți si publica pe internet sub pseudonimul Theodore Dalrymple, despre efectele propagandei in conditii de teroare:

    “Studiind societatile comuniste, am ajuns la concluzia ca scopul propagandei comuniste nu a fost sa demonstreze sau sa convinga, nici sa informeze, ci sa umileasca; si, de aceea, cu cit corespundea mai putin realitatii, cu atit mai bine. Cind oamenii sint fortati sa ramina tacuti atunci cind li se spun cele mai evidente minciuni, ori, chiar mai rau, sint fortati sa repete minciunile ei insisi, acestia isi pierd o data pentru totdeauna sensul probitatii. A accepta minciunile sfruntate inseamna a coopera cu ticalosia si, intr-o oarecare masura, a deveni tu insuti ticalos. Capacitatea oamenilor de a opune rezistenta la absolut orice este, in felul acesta, erodata si chiar distrusa. O societate de mincinosi emasculati e usor de controlat. Cred ca, daca examinam corectitudinea politica, aceasta are acelasi efect si chiar acesta ii e scopul. Corectitudinea politica e propaganda comunista scrisa cu litere mici.”

    Dalrymple a facut constatarea de mai sus acum citiva ani. Asa se explica faptul ca nu aduce in discutie ultima inventie in materie de propaganda, scaremongering si teroare politieneasca: ideologia pandemiei ucigase. Adica, proclamarea unei pandemii imaginare, care exista doar in vorbele activistilor, in mass/social/media si in creierii spalati de televiziuni, totul la comanda si sub supravegherea serviciilor secrete care, la rindul lor, percuteaza la ordinele unui mic grup de psihopati miliardari, stapinii inchipuiti ai lumii, grup atit de mic incit ar incapea intr-o singura camera. Mai sint si politrucii in povestea asta, dar ei au mai mult roluri de actori marunti, care duc tava; usor de inlocuit daca se abat de la indicatiile regizorale.

    De ce se recurge la astfel de tehnici de manipulare ne explica, foarte concis, H.L. Mencken:

    „Principalul obiectiv al politicii practice este sa tina populatia tot timpul alarmata (si deci zgomotos insistenta sa fie condusa spre siguranta) amenintind-o cu o serie interminabila de strigoi, cu totii imaginari.”

    Apreciază

  6. Bărbatul în vârsta de 47 de ani din Târgu-Jiu, mort a doua zi după ce s-a vaccinat said, on martie 12, 2021 at 8:54 am

    Bărbatul în vârsta de 47 de ani din Târgu-Jiu, mort a doua zi după ce s-a vaccinat, fusese imunizat cu ser AstraZeneca din lotul AVZB2856 – surse

    Bărbatul in vârsta de 47 de ani din Targu-Jiu, mort a doua zi după ce s-a vaccinat, fusese imunizat cu ser AstraZeneca din lotul AVZB2856, potrivit unor surse Antena 3.

    Ion Barbu, în vârstă de doar 46 de ani, se vaccinase împotriva COVID-19 cu doar o zi înainte.

    Omul lucra la serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj și s-a dus la muncă imediat după imunizare. Însă, la doar câteva minute după ce a ajuns, i s-a făcut rău.

    Colegii au chemat imediat ambulanța, medicii l-au resuscitat câteva zeci de minute, până ce bărbatul și-a revenit. L-au dus totuși la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean pentru investigații.

    Acolo însă, după aproximativ 12 ore, pacientul a făcut un alt infarct, care i-a fost fatal.

    Ion Barbu era fratele unui medic cunoscut în Târgu-Jiu, Letiția Barbu.

    Reacția autorităților, după moartea suspectă a bărbatului vaccinat cu serul AstraZeneca
    Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid a precizat că investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu unui bărbat de 47 de ani, care fusese vaccinat cu serul AstraZeneca pe 28 februarie, au evidenţiat “modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”.

    Direcţia de Sănătate Publică Gorj s-a autosesizat în acest caz şi a efectuat verificări pentru documentarea situaţiei.

    CNCAV afirmă că, în urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate.

    “După administrarea dozei de vaccin, conform procedurii, bărbatul a rămas în spaţiul de supraveghere postvaccinală timp de 15 minute, fără a prezenta modificări ale stării de sănătate, ulterior părăsind centrul de vaccinare. A doua zi, pe 1 martie a.c., în jurul orei 8,00, în timp ce se afla la serviciu, persoana a suferit un stop cardio-respirator, situaţie care a impus solicitarea unui echipaj de prim-ajutor de la Ambulanţă. Persoanei i s-au aplicat manevrele de resuscitare atât în ambulanţă, cât şi în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, iar în seara aceleaşi zile, în jurul orei 21.00, s-a declarat decesul pacientului. Investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidenţiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut întins”, adaug[ Comitetul.

    Oprirea bruscă a fluxului arterial la nivelul mușchiului inimii nu se regăsește între reacțiile adverse din prospectul serului AstraZeneca, a precizat sursa citată.

    https://www.antena3.ro/actualitate/barbatul-in-varsta-de-47-de-ani-din-targu-jiu-mort-a-doua-zi-dupa-ce-s-a-vaccinat-fusese-imunizat-595739.html

    Apreciază

  7. Au murit doar 22 de persoane! Specialiștii europeni: Serul AstraZeneca nu este periculos said, on martie 12, 2021 at 9:35 am

    Reprezentanții agenției dau asigurări că nu există riscul unei coagulări sanguine mai puternice în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser.

    În total, 17 state au primit vaccinul AstraZeneca din lotul oprit de la administrare.

    Comisia Europeană a declarat că va respecta decizia Agenției Europene a Medicamentului și că, prin urmare, nu își va revizui recomandarea pentru utilizarea vaccinului AstraZeneca.

    Până la 9 martie, din cele aproximativ 3 milioane de persoane vaccinate în Europa, doar 22 au decedat după ce au primit serul. Nu există însă nicio dovadă că există o legătură între vaccinarea cu serul de la Astra Zeneca și decese.

    ”Vă atrag atenția asupra faptului că AEM a adoptat o poziție preliminară în cazul Austriei, în care, dacă nu mă înșel, au spus că nu există niciun indiciu că vaccinul a creat aceste probleme”, a declarat Stefan De Keersmaecke, purtător de cuvânt Comisia Europeană.

    Anunțul Agenției Naționale a Medicamentului a venit după ce Austria a anunțat că a încetat să administreze un lot de vaccin produs de AstraZeneca, după moartea unei asistente în vârstă de 49 de ani, din cauza unor grave tulburări de coagulare a sângelui, la câteva zile după ce a fost vaccinată.

    Una dintre colegele sale, în vârstă de 35 de ani, vaccinată cu un ser din același lot, a suferit o embolie pulmonară, însă, în prezent, este în convalescență.

    9 state au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca
    Utilizarea serului AstraZeneca a fost suspendată și în Danemarca, Islanda, Țările Baltice, Italia, Norvegia și Luxenbourg. Într-unul din cazuri, în Danemarca, o persoană și-a pierdut viața. Iar în Italia, un polițist și un militar au murit după vaccinare.

    De asemenea, alte 16 țări au primit doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca din lotul oprit de la administrare de autoritățile austriece, au anunțat autoritățile medicale de la Viena.

    În Statele Unite, în schimb, experții medicali estimează că populația va ajunge, cel târziu la începutul toamnei, la imunizarea de turmă.

    ”Dacă luăm în considerare planificarea actuală a vaccinării, sperăm că vom ajunge la acest prag la sfârșitul verii sau la începutul toamnei”, susține Anthony Fauci.

    Experții apreciază că, pentru atingerea imunizării de turmă, este necesară vaccinarea a cel puțin 70% din populație.

    Bărbatul în vârsta de 47 de ani din Târgu-Jiu, mort a doua zi după ce s-a vaccinat, fusese imunizat cu ser AstraZeneca din lotul AVZB2856 – surse
    Bărbatul in vârsta de 47 de ani din Targu-Jiu, mort a doua zi după ce s-a vaccinat, fusese imunizat cu ser AstraZeneca din lotul AVZB2856, potrivit unor surse Antena 3.

    Ion Barbu, în vârstă de doar 46 de ani, se vaccinase împotriva COVID-19 cu doar o zi înainte.

    Omul lucra la serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj și s-a dus la muncă imediat după imunizare. Însă, la doar câteva minute după ce a ajuns, i s-a făcut rău.

    Colegii au chemat imediat ambulanța, medicii l-au resuscitat câteva zeci de minute, până ce bărbatul și-a revenit. L-au dus totuși la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean pentru investigații.

    Acolo însă, după aproximativ 12 ore, pacientul a făcut un alt infarct, care i-a fost fatal.

    Ion Barbu era fratele unui medic cunoscut în Târgu-Jiu, Letiția Barbu.

    https://www.antena3.ro/actualitate/vaccin-astrazeneca-agentia-europeana-a-medicamentului-ser-periculos-595743.html

    Apreciază

  8. Tudor said, on martie 12, 2021 at 9:44 am

    Se mai uită cineva în gura ei? Renatte, „săsoaica” din Botoşani, ar trebui să-şi vadă de partea artistică; se zice că a jucat bine în piesa de teatru „Vagina’s Monologue” a conaționalei Eve Ensler pe vremea cît era europarlamentară.

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 12, 2021 at 10:57 am

      Tudor

      Deci zici ca trebuia sa fie de acord cu legarea pacientilor sau ce mai exact anume vrei sa zici?

      Apreciază

  9. Tudor said, on martie 12, 2021 at 11:15 am

    saccsiv,
    Cum să fiu?
    Însă nu am nici cea mai mică nădejdie că avocata poporului ne vrea binele. Anul trecut cerea mărirea amenzilor.

    Apreciază

  10. Ministrul de Interne a divulgat din greșeală câți MAI-iști se vaccinează: 38% din totalul de 130.000 said, on martie 12, 2021 at 11:38 am

    Ministrul de Interne a divulgat din greșeală câți MAI-iști se vaccinează: 38% din totalul de 130.000. Cu alte cuvinte, NU SE VACCINEAZĂ 62% din personalul cel mai informat din România privind vaccinurile

    Pe marginea disputei legate de vaccinații din structurile speciale, ministrul de Interne Lucian Bode a dezvăluit fără să vrea câți angajați ai MAI se vor vaccina: doar 38%!

    Ce a declarat Lucian Bode:

    „În ceea ce privește campania de vaccinare a personalului din structurile MAI, am o situație cât se poate de clară (…) și vreau să spun că, în acest moment, din cei care și-au manifestat opțiunea de a se imuniza, până în acest moment s-au vaccinat 53,5%, 26-27.000 de angajați din structurile MAI, dintr-un total de circa 50.000 care și-au exprimat opțiunea. Deci, peste 20% din tot ce înseamnă structurile MAI s-au imunizat până în acest moment.”, a spus Lucian Bode citat de EvZ.

    Regula de trei simplă ne demonstrează că dacă 26-27.000 reprezintă 20% din efectivul MAI aceasta însemană că 50.000 reprezintă aproximativ 38%.

    Dacă vrem să verificăm calculul luam numărul total al angajaților MAI și îl facem invers. Conform datelor oficiale publicate de Profit.ro, Ministerul de Interne are 130.700 de angajați, majoritatea în Poliție.

    50.000 reprezintă tot aproximativ 38%.

    Cu alte cuvinte, 80.000 de uniforme albastre, respectiv 62% din personalul cel mai informat privind vaccinurile – după structurile de informații și medicii specialiști – NU SE VACCINEAZĂ.

    https://www.activenews.ro/stiri/Ministrul-de-Interne-a-divulgat-din-greseala-cati-MAI-isti-se-vaccineaza-38-din-totalul-de-130.000.-Cu-alte-cuvinte-NU-SE-VACCINEAZA-62-din-personalul-cel-mai-informat-din-Romania-privind-vaccinurile-165655

    Apreciază

  11. Eu said, on martie 12, 2021 at 12:23 pm

    Scuze, pun o întrebare naivă, dar chiar nu înțeleg situația.
    Scrie cineva mai sus că au murit doar 22 de persoane de la serul AZ.
    Producătorii de seruri pretinse vaccinuri au dreptul sa omoare pe cineva?
    Au dreptul sa omoare măcar un singur om în numele „științei” lor? Au dreptul cumva sa execute oameni fără vreo condamnare la moarte?
    Eu nu cred că cineva are acest drept nici măcar în numele binelui celorlalți să omoare oameni nevinovați. Nu am văzut pe nimeni să pună public problema dreptului la a lua viața cuiva cu pretenția ca producătorul de vaccinuri vrea să-i salveze viata.
    Ce înseamnă asta? Că proprietarul viețui respective s-a opus la păstrarea ei și producătorul de vaccinuri a făcut tot posibilul sa i-o păstreze?
    Diabolic!!!

    Apreciază

  12. Robertson said, on martie 12, 2021 at 2:04 pm

    „un punct de vedere referitor la necesitatea reglementării la nivel naţional a contenţionării pacienţilor care sunt internaţi în alte secţii decât cele de psihiatrie”

    Intelege cineva ce anume se cere mai sus ?

    NECESITATEA REGLEMETARII CONTENTIONARII pacienţilor care sunt internaţi în alte secţii decât cele de psihiatrie

    Te internezi cu pentru un deget rupt si …te trezesti contentionat si sedat si nu se stie daca mai scapi cu viata

    Mai , oameni buni ,am impresia ca intreg pamantul a devenit un azil de nebuni

    Apreciază

  13. tudorr said, on martie 12, 2021 at 3:49 pm

    Doamne ajuta!
    Ca o fi evreica, sau a trezit-o Dumnezeu, sau face parte din acei fii ai „luminii” care se vor razboii cu fiii „intunericului”, deocamdata nu stim. Insa, avem dovezi sigure despre unele lucruri anti-crestine pe care dansa le-a sustinut sau le sustine:

    -Fost presedinte al Consiliului National al Fundatiei pentru o societate deschisa, a lui Soros
    -Membra a grupului Spinelli, care sustine desfintarea statelor nationale.
    https://www.justitiarul.ro/cine-este-renate-weber-noul-avocat-al-poporului/

    -Sustinatoare Raportul Estrela in PE, anti-familiei si pro-avort, 2013
    https://inliniedreapta.net/raportul-estrela-povestea-unei-rezolutii-radicale-anti-familie-pro-avort-sustinuta-de-dancila-psd/
    -Sustinatoare Raportul Lunacek in PE, pro-LGBT, 2014
    https://www.culturavietii.ro/2014/02/04/raportul-lunacek-sau-transformarea-minoritatilor-sexuale-intr-un-grup-privilegiat-ue/
    -Sustinatoare Raportul Zuber in PE, pro-egalitate de
    gen, 2014
    https://www.culturavietii.ro/2014/05/22/eurocampioana-renate-weber-de-la-hristos-inviat-la-familiile-de-homosexuali/
    -Sustinatoare Raport Tarabella in PE, pro-egalitate de gen, 2015
    http://stiripentruviata.ro/mesajul-euro-parlamentarei-renate-weber-cu-privire-la-raportul-tarabella/

    Apreciază

  14. […] Avocatul Poporului cere LĂMURIRI FULGER privind legarea pacienților în spitale […]

    Apreciază

  15. […] Avocatul Poporului cere LĂMURIRI FULGER privind legarea pacienților în spitale […]

    Apreciază

  16. […] Avocatul Poporului cere LĂMURIRI FULGER privind legarea pacienților în spitale […]

    Apreciază

  17. […] Avocatul Poporului cere LĂMURIRI FULGER privind legarea pacienților în spitale […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.