SACCSIV – blog ortodox

Părintele Elpidie Vaianakis revine si INSISTA: Dupa actul trupesc între o femeie și Lucifer, duhul lui Lucifer va intra în corpul ei, astfel încât ceea ce se va naște va fi o existență demonică ciudată a pseudo-omului care va fi numit Antihrist

Posted in antihrist, APOCALIPSA, Parintele Elpidie by saccsiv on februarie 27, 2021

A aparut un nou interviu cu Părintele Elpidie Vaianakis:

Aici este transcriptul in greaca:

https://pnevmatikesdrosostalides.blogspot.com/2021/02/blog-post.html?m=1

O traducere in limba romana circula deja pe internet. Conform acesteia, la intrebarea “Prin ce fapte va demonstra Antihristul prin Sfânta Scriptură că este mesia cel așteptat?”, parintele raspunde:

“Există patru puncte principale pe care se va baza pentru a dovedi acest lucru. Nașterea, patimile, învierea și minunile sale.

Felul în care s-a născut Domnul nostru Iisus a fost minunat, din moment ce întruparea Sa în pântecele Fecioarei Maria nu avea nimic de-a face cu modul obișnuit în care se naște fiecare ființă umană. Sfânta Scriptură ne spune clar că întruparea Sa sfântă a avut loc prin Duhul Sfânt. Dumnezeu a vrut ca Fiul Său să se nască, nu din cauza sămânței umane, care să aducă imperfecțiunea și slăbiciunea umană, ci prin Duhul Sfânt, astfel încât Domnul nostru Iisus Hristos să fie un Dumnezeu perfect și un om perfect.

Acest lucru l-a făcut gelos pe Lucifer și a dorit ca propriul său fiu să fie Satana, cu spiritul lui Lucifer în el, dar și un bărbat, întrucât, în calitate de om, ar înșela oamenii  să-l urmeze. Desigur, ca o creatură care este, el nu poate crea omul, deoarece Creatorul este numai Dumnezeu. Astfel, ar recurge din nou la înșelăciunea obișnuită.

Această răutate și înșelăciune manifestată a descoperit-o de multe ori multor oameni, atât sfinți, cât și păcătoși. Sânt cunoscute aparițiile sale diferiților sfinți sub diferite forme, fie ca animal, fie ca ființă umană, pentru a înfricoșa credincioșii sau pentru a scandaliza asceții.

Multe vieți ale asceților și martirilor au astfel de descrieri. Voi da două exemple pentru a înțelege viclenia lui Satana.

În viața Sfintei Marina a apărut ca un balaur cu coarne pentru a o ucide. Sfânta Marina l-a apucat de coarne și cu un ciocan a început să-l bată tare. Demonul a fost neputincios să reacționeze și să plece. Îl durea, țipa și a început să se facă mai mic, micșorându-se de la lovituri, până a dispărut.

În viața Sfântului Antonie din nou, deranjat de viața sfântă a ascetului, Satana a apărut ca o fată goală care a cochetat cu niște tineri și a făcut cu ei acte trupești, pentru a-l scandaliza pe sfântul nostru.

Ceva asemănător va face în cel mai important eveniment din calea sa istorică satanică, care este chiar nașterea fiului său satanic, Antihristul. Lucifer pentru a demonstra lumii că profetul Isaia se referea la nașterea propriului său fiu, când a vorbit despre nașterea din fecioară a „mesiei” și nu a Domnului nostru Iisus Hristos, el va folosi o femeie dedicată lui, o fecioară falsă.

Astfel, în timpul unei ceremonii satanice, va fi întruparea fiului lui Lucifer, Antihristul, după o ceremonie ocultă, de întrunire spirituală, cu elemente evidente ale actului trupesc, între o femeie și Lucifer. Duhul lui Lucifer va intra în corpul și spiritul acestei femei pseudo-virgine, astfel încât ceea ce se va naște va fi o existență demonică ciudată a pseudo-omului care va fi numit Antihrist.

Dupa cum puteti observa, confirma cele spuse in decembrie si le dezvolta.

Intr-adevar, dracul poate fi vazut in multe feluri, dar absolut sigur nu ar fi putut ramane gravid cu acei tineri si tot la fel de sigur nu ar putea lasa gravida pe vreo tanara. Nici un fel de drac si nici macar seful lor lucifer.

Reiau explicatiile ce le-am scris la 25 decembrie 2020 in articolul Daca asa a spus, atunci parintele Elpidie a HULIT cumplit: “ANTIHRISTUL este FIUL TRUPESC a lui SATAN”:

Din pacate, ratacirea nu este noua, fiind promovata inclusiv de masoni:

URIAȘII AU EXISTAT. Scrie și în Biblie despre ei. Sunt urmașii FIILOR LUI DUMNEZEU ce au intrat la FIICELE OAMENILOR. Fii lui Dumnezeu n-au fost însa nici îngeri, nici draci și nici extratereștri. Care-i legătura cu APOCALIPSA?

Pe de alta parte, Sfintii Parinti ne-au avertizat limpede ca antihristul va fi om.

Sfantul Ioan Damaschin:

[…]

Deci nu insusi diavolul se face om asa cum s-a inomenit Domnul – sa nu fie! – ci se naste om din curvie si primeste toata energia lui satan. Caci Dumnezeu, cunoscand mai dinainte toata perversitatea vointei lui, pe care o va avea, ingaduie ca sa locuiasca diavolul in el.

Se naste deci din curvie, dupa cum am spus, este crescut in ascuns si pe neasteptate se rascoala, se impotriveste si imparateste. La inceputul imparatiei lui, dar mai degraba a tiraniei lui, ia chipul sfinteniei, dar cand ajunge stapanitor, persecuta Biserica lui Dumnezeu (Matei XXIV, 6-10.) si-si face cunoscuta toata rautatea lui. Va veni cu “semne si minuni mincinoase” (II Tesaloniceni II, 9.), inselatoare si nu adevarate si pe cei care au slaba si neintarita temelia mintii ii va insela si-i va desparti de Dumnezeul cel viu, incat “sa se sminteasca de va fi cu putinta si cei alesi” (Matei XXIV, 24.).

[…]

“Acesta este om”, sublinia si Cuviosul Paisie Aghioritul, iar  Sfantul Lavrentie de Cernigov detalia:

Antihrist va proveni dintr-o femeie curvă, o evreică dintr-al doisprezecelea neam de preadesfrânaţi. Deja de la adolescenţă se va deosebi de semenii săi prin capacităţile sale intelectuale deosebite, care se vor manifesta la el mai ales după vârsta de 12 ani când, plimbându-se prin parc cu mama lui, se va întâlni cu satana care ieşind din beznă (din adâncul iadului) va intra în el. Băiatul se va cutremura de spaimă dar satana îi va spune: „nu te teme şi nu te înspăimânta, eu te voi înălţa pe tine”. Acest copil îi va uimi pe toţi cu inteligenţa sa. Şi aşa, din el va încolţi şi se va coace în chipul omului „antihristul”.

59 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. John said, on februarie 27, 2021 at 8:35 pm

    Israelul pregătește o operațiune militară pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arma nucleară. Premierul Netanyahu: „Vom face ce este necesar!”
    https://www.antena3.ro/externe/israel-iran-arma-nucleara-biden-netanyahu-gantz-acord-594463.html

    Apreciat de 1 persoană

  2. cristinaivanof said, on februarie 27, 2021 at 9:03 pm

    Pana la urma important este ca vine nenumitul.

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 28, 2021 at 9:34 am

      cristinaivanof

      Tocmai pentru ca vine, este extrem de important ca absolut TOATE blogurile ortodoxe sa inceapa o campanie de informare: antihristul va fi OM.
      Altfel, incepatorii vor astepta cine stie ce aratare care sa arate precum in ticalositele filme de la Hollywood.

      Apreciază

  3. mare e Dumnezeu said, on februarie 27, 2021 at 9:55 pm

    are logica ce spune parinteleElpidie dar nu va fi asa, evreii nu cred in intruparea dintr-o fecioara si le-ar da peste cap toata filosofia reincarnarilor vechilor profeti in marile personalitati evreiesti.
    Ba chiar ar ridica-O pe Fecioara Maria la rangul sau de (prima) nascatoare de Dumnezeu sau in cel mai rau caz, ar spune si despre mama lui anticrist ca e o curva e principiul echivalentei cazurilor identice.

    Apreciază

  4. cocoandro said, on februarie 27, 2021 at 10:00 pm

    Acum intreb si eu, oare toti descendentii protoparintilor Adam si Eva, nu s-au inmultit impreunandu-se intre ei? Si daca au facut-o, asta nu inseamna ca omenirea este rodul unor incesturi primordiale? Si daca este asa, inseamna ca Dumnezeu a permis acest lucru!

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 28, 2021 at 9:44 am

      cocoandro

      Asa, si?

      Apreciază

      • cocoandro said, on februarie 28, 2021 at 3:09 pm

        Frate Vasile, ca sa imi continui ideea, eu cred ca oamenii pana la Potopul lui Noe,se inmulteau asexuat. Altminteri, trebuie sa admitem ca primii oameni care s-au nascut dupa Adam si Eva au fost rezultatul unor relatii intre frati si surori, veri si verisoare, etc, deci relatii incestuoase , sau de cosanguinitate, cum s-ar spune in limbaj medical. Ar fi ingaduit aceste lucruri Dumnezeu, considerate astazi pacate foarte grele, strigatoare la cer? Poti sa-mi dai o explicatie mai buna? Eu unul.nu am alt raspuns.
        Parerea mea…

        Apreciază

    • abc said, on februarie 28, 2021 at 10:52 am

      Coriandrul,
      Daca mergi pe logica ta greșită, atunci să-ți dau putina apa la moara: știi că Eva e coasta din Adam, carne din el, oase din osul lui, atunci daca numești incest împreunarea dintre fii lor, atunci împreunarea dintre Adam și Eva ar fi trebuit să nu fie. Dar uite că a începutul lumii nu a fost că acum, noi oamenii nu am evoluat ci am involuat, ADN-ul nostru, din cauza păcatelor, a degenerat, și acum pentru sănătatea urmașilor este bine că părinții să fie cât mai depărtați genetic (sa nu fie rude).

      Apreciază

      • abc said, on februarie 28, 2021 at 10:54 am

        Scuze pentru schimbarea numelui. Recursul meu scrie ce vrea el

        Apreciază

      • cocoandro said, on februarie 28, 2021 at 3:28 pm

        Fiule, astazi stim foarte bine ca relatiile incestuoase ( cosangvinice) intre diversi indivizi sunt condamnate de invatatura bisericii noastre, fiind considerate nu doar imorale ci si pacate strigatoare la cer. Daca ai citit Sfanta Scriptura, ai fi vazut ca Ioan Botezatorul il.mustra deseori pe regele Irod Antipa, pentru ca traia in pacat cu cumnata sa, Irodiada. Asadar, relatiile sexuale intre rude erau condamnate inca din vremea Vechiului Testament! Daca logica mea este gresita si a ta este in schimb, imbatabila, te rog sa voi ci argumente pertinente pentru tot ceea ce sustii,asa cum am facut eu. Multumesc!

        Apreciat de 1 persoană

      • Alin Razvan said, on februarie 28, 2021 at 3:58 pm

        @ cocoandro Iti dau eu raspunsul: Sf Paisie Aghioritul spune clar: la inceput Dumnezeu a permis ca frate cu sora, tata cu fiica etc sa faca sex si, evident, copii. Motivul: ca toti sa fim frati dupa Adam si Eva si pt ca nu se puteau inmultii altfel.

        Apreciat de 2 persoane

    • Ionut said, on februarie 28, 2021 at 12:32 pm

      Termenul corect pentru ce ai descris tu este „căsătorii consangvinice” și nu „incest”.

      În vremea aceea, oamenii trăiau mult, peste 900 de ani, și este foarte probabil că generațiile diferite de frați nu locuiau împreună și nu se cunoșteau foarte bine, erau aproape ca niște străini unii față de ceilalți. Mai mult, probabil că și din punct de vedere genetic difereau într-o mult mai mare măsură decât astăzi, întrucât se știe foarte bine că în ziua de azi căsătoriile consangvinice duc la boli genetice și degenerare.

      Apreciază

      • cocoandro said, on februarie 28, 2021 at 3:45 pm

        Ipoteza mea de lucru pe care am expus-o mai sus , ar fi aceea ca pana la Potopul.lui Noe,oamenii se inmulteau asexuat. Acest tip de inmultire la oameni era superior inmultirii pe care o stim cu totii, prin impreunare trupeasca. In sprijinul acestei idei este si Nasterea Domnului Iisus Hristos, care s-a nascut om prin interventia Duhului Sfant, asupra unei fecioare neprihanite. Probabil ca in vremuri imemoriale, oamenii lui Dumnezeu, nasteau prunci prin invocarea Duhului Sfant, iar nu prin sex,o modalitate care s-a impamantenit abia dupa caderea fiilor oamenilor in pacat.

        Apreciat de 1 persoană

      • VioletaB said, on februarie 28, 2021 at 6:51 pm

        @Cocoandro atenție, cred că este o erezie ceea ce susții cu înmulțirea asexuata.

        Cum sa compari întruparea mai presus de fire a Domnului nostru Iisus Hristos prin umbrirea Duhului Sfânt în pântecele Fecioarei Maria cu modul pătimaș în care s-au înmulțit oamenii pe pământ de la Adam și Eva?

        Apreciază

      • Ionut said, on februarie 28, 2021 at 7:36 pm

        cocoandro

        Nimic de felul acesta nu e amintit în Biblie. Iar căderea în păcat a avut loc înainte ca Adam și Eva să aibă copii.

        Apreciat de 1 persoană

    • O parere said, on februarie 28, 2021 at 5:57 pm

      O parere, daca nu va suparati:

      Adam si Eva, dupa cadere aveau o mostenire genetica foarte aproape de perfectiune, astfel incat ei si urmasii lor imediati (primele generatii), puteau transmite informatiile genetice aproape fara greseala…aproape. Daca nu cadeau in pacat (despartirea de Duhul Sfant), nu ar fi avut nicio problema in a avea urmasi din orice fel de relatie (barbat + femeie), materialul genetic s-ar fi transmis absolut perfect catre generatiile urmatoare, sub calauzirea nemijlocita a Duhului Sfant.

      Pe masura ce oamenii s-au depreciat (materialul genetic a adunat erori de cod, datorita „pacatelor” = faptele care au urmat pacatului impotriva Duhului Sfant), a fost nevoie sa li se explice, in cuvinte simple, ce urmari au incrucisarile incestuoase sau de cosanguinitate.

      Oamenii nu s-au inmultit asexuat, pana la potop 🙂

      Ei au fost creati de sex masculin (Adam = Om si Eva = Viata), dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Dupa chipul si asemanarea, inseama ca Adam si Eva, putea da viata unei noi fiinte, atunci cand cei doi, liber consimtit si din dragoste, deveneau un „singur trup”. Din unirea celor doua naturi, rezulta o viata noua.

      O parabola, o pilda, ca noi sa intelegem ca, atunci cand omul vechi se uneste cu Dumnezeu, prin credinta lui Iisus Hristos, devenind un singur trup (Duhul Sfant locuind in templul inimii), dupa modelul Hristos, rezulta o viata noua => Omul nou, dupa modelul Al doilea Adam = Fiul Omului = Fiul lui Dumnezeu.

      Apreciază

      • Ionut said, on februarie 28, 2021 at 7:30 pm

        Subscriu.

        Apreciază

      • Popsy said, on martie 4, 2021 at 1:37 pm

        @ O parere:

        Referitor la „Daca nu cadeau in pacat (despartirea de Duhul Sfant), nu ar fi avut nicio problema in a avea urmasi din orice fel de relatie (barbat + femeie)…”:

        Mi s-a spus de catre un teolog (preot), ca daca Adam si Eva nu cadeau in pacat, deci daca n-ar fi mancat din pomul cunostintei binelui si raului, si-ar fi castigat asemanarea cu Dumnezeu (pentru care acum trebuie sa luptam din rasputeri toata viata) mancand din pomul vietii si deci s-ar fi inmultit ca niste dumnezei, doar prin dorinta, fara act trupesc.

        Din cate stiu eu, Adam = pamant, tina in ebraica, adica din ce-a fost facut.

        Doamne-ajuta!

        Apreciază

    • sky said, on februarie 28, 2021 at 10:29 pm

      @cocoandru, „eu cred ca oamenii pana la Potopul lui Noe,se inmulteau asexuat”
      parerea ta e erezie. Daca citesti Geneza vei vedea ca in urma caderii, Adam si Eva au primit porunca de a creste si a se inmulti si scrie clar in ce fel:
      „Iar Adam a cunoscut-o pe Eva, femeia sa; si ea, zamislind, l-a nascut pe Cain si a zis: „Am dobandit om de la Dumnezeu” Facerea 4:1
      Dupa potop Noe impreuna cu familia lui primesc aceeasi porunca de a creste si a se inmulti, si precum despre urmasii lui Adam se zice ca au dat nastere la fii si fiice, astfel si urmasii lui Noe au dat nastere la fii si fiice, diferenta este ca dupa potop, Dumnezeu da oamenilor primele indrumari morale. Dar dupa cum zici tu, te banuiesc ca ai fi unul din cei ce cred ca „fii lui Dumnezeu” (cei mentionati in Facerea 6 si care „au intrat la ficele oamenilor” si au dat nastere la uriasi) sunt duhuri sau ingeri.

      Apreciază

  5. sky said, on februarie 27, 2021 at 10:25 pm

    Totusi e bine ca a zis-o, asa stim ca ceea ce spune nu-s profetii ci doar idei proprii.

    Apreciază

  6. Ionut said, on februarie 27, 2021 at 10:43 pm

    Este imposibil așa ceva. Pentru că diavolul nu poate să facă lucrurile pe care le face Dumnezeu și nu poate nici să-L imite, așa cum poate să imite un ucenic pe învățătorul său. Ceea ce face diavolul e să lase impresia, iluzia că face lucruri asemănătoare cu ceea ce face Dumnezeu.

    În cel mai rău caz ar putea fi de un soi de clonare în labirator, nici măcar de o fertilizare in vitro.

    Presupun că antihristul e deja în lume și că va fi prezentat cam în 7-8-10 ani.

    Felul în care arată astăzi lumea mă face să cred că sfârșitul nu e foarte departe. Grija aproape exclusivă nu doar față de cele materiale, cât mai ales pentru bani, care au devenit un scop în sine, despiritualizarea accentuată, imoralitatea, abominația avortului, toate aceste lucruri care au atins culmi fără precedent în istorie sunt tot atâtea semnale că ne apropiem de un moment critic.

    Popoare foarte tradiționaliste sunt practic decimate din punct de vedere moral.

    Exemplul cel mai grăitor pe care îl am în minte este Irlanda. Un popor creștinat din primele secole. A trecut mai apoi sub „aripa” Romei, însă și-a păstrat valorile morale și dârzenia. Aproape 800 de ani sub stăpânire britanică. După înființarea anglicanismului este supus persecuțiilor, dar rămâne de neclintit. Un popor la care salutul era „Dumnezeu să fie cu tine”, iar răspunsul era „Dumnezeu și Maria (și Patrick) să fie cu tine”. Constituția Irlandei are un preambul care face referire la Sf.Treime. Această țară care și-a păstrat tradițiile și valorile morale timp de sute de ani de stăpânire străină este de aproximativ 30 de ani într-o cădere accentuată. Dezincriminarea homosexualității, legalizarea divorțului, legalizarea cuplărilor homosexuale, legalizarea avortului, dezincriminarea blasfemiei.

    Un alt exemplu este Portugalia. O țară care, în istorie, a renunțat la denumirile de origine romană ale zilelor săptămânii, și le-a înlocuit cu denumiri referitoare la ziua în care avea loc Liturghia (a doua zi, a treia zi, etc.). Aceeași „traiectorie”: legalizarea divorțului, legalizarea avortului, introducerea eutanasiei (în prezent atacată de președinte la Curtea Constituțională).

    Practic, lumea este decreștinată într-un ritm accelerat, culmea, cu concursul sau prin atitudinea pasivă tocmai a acelora care ar trebui să vegheze la păstrarea reperelor morale.

    Apreciază

  7. Comentator said, on februarie 28, 2021 at 1:21 am

    Off topic:

    – 21 februarie 2021 – „Nebunia nebuniilor – Episcop ortodox pomenit alaturi de Papa Francisc”

    Filmarea de la inceput este din 8 septembrie 2019.

    – 2 octombrie 2020: „Vizită cu belele: După plecarea patriarhului, încep să cadă capete în Episcopia Oradiei”: https://www.ebihoreanul.ro/stiri/vizita-cu-belele-dupa-plecarea-patriarhului-incep-sa-cada-capete-din-episcopia-oradiei-159142.html

    Referiri la evenimentul din 8 septembrie 2019:

    – 9 septembrie 2019 – „Mai este episcopul Sofronie al Oradiei ortodox?” (autor: De Preot Cosmin Tripon) – https://www.marturisireaortodoxa.ro/mai-este-episcopul-sofronie-ortodox/

    – 23 septembrie 2019 – „Părintele Cosmin Tripon cere sinodului BOR desființarea caterisirii pronunțate de episcopul apostat al Oradiei” – https://www.marturisireaortodoxa.ro/parintele-cosmin-tripon-cere-desfiintarea-caterisirii-pronuntate-de-episcopul-apostat-al-oradiei/

    – 25 septembrie 2019: „Credincioși bihoreni cer sinodului Mitropoliei Ardealului caterisirea episcopului Sofronie Drincec pentru apostazie” – https://www.marturisireaortodoxa.ro/credinciosi-bihoreni-cer-sinodului-mitropoliei-ardealului-caterisirea-episcopului-sofronie-drincec-pentru-apostazie/

    – 26 septembrie 2019 – „Patriarhia îl revendică drept „episcopul cel mai poliglot” pe cel pe care uniații îl revendică drept „episcopul nostru”” – https://www.marturisireaortodoxa.ro/patriarhia-il-revendica-drept-episcopul-cel-mai-poliglot-pe-cel-pe-care-uniatii-il-revendica-drept-episcopul-nostru/

    – 1 octombrie 2019 – „Episcopul Sofronie Drincec se întoarce la rădăcinile greco-catolice. Ce va face ierarhia BOR?” – https://www.marturisireaortodoxa.ro/episcopul-sofronie-drincec-se-intoarce-la-radacinile-greco-catolice-ce-va-face-ierarhia-bor/

    – 8 octombrie 2019 – „„Starea de fericire” a episcopului Sofronie Drincec – despătimire filocalică sau epicureism plezirist?” – https://www.marturisireaortodoxa.ro/starea-de-fericire-a-episcopului-sofronie-drincec-despatimire-filocalica-sau-epicureism-plezirist/

    – 11 octombrie 2019 – „Presa bihoreană: Episcopul Sofronie s-a cufundat în discreție, de frica sancțiunilor” – https://www.marturisireaortodoxa.ro/presa-bihoreana-episcopul-sofronie-s-a-cufundat-in-discretie-de-frica-sanctiunilor/

    – 18 martie 2020 – „Mitropolitul Laurențiu Streza îl proclamă nevinovat pe episcopul Sofronie de participarea și pomenirea sa la o slujbă greco-catolică” – https://www.marturisireaortodoxa.ro/mitropolitul-laurentiu-streza-il-proclama-nevinovat-pe-episcopul-sofronie-de-participarea-si-pomenirea-sa-la-o-slujba-greco-catolica/

    Apreciază

  8. marcus said, on februarie 28, 2021 at 5:15 am

    Spune: „cu elemente evidente ale actului trupesc”. Deci, exista un act trupesc, iar un act trupesc nu poate avea loc decat intre trupuri si nu intre un trup si un duh. Carevasazica, parintele Elpidie nu contrazice afirmatia ca antihristul va fi om.

    Apreciază

  9. Catalin said, on februarie 28, 2021 at 7:51 am

    Gafa a Forumului Economic Mondial ce promoveaza „marea resetare”:
    https://archive.is/k95Vx
    „Lockdowns are quietly improving cities around the world.”
    Au fost nevoiti sa stearga postarea.

    Apreciază

    • Spaceman said, on februarie 28, 2021 at 12:34 pm

      @ Catalin

      WEF: Carantinele îmbunătățesc orașele în liniște peste tot în lume

      Linia generală a videoclipului promovat de WEF arată că pe timpul carantinei în marile orașe lucrurile s-au îmbunătățit prin reducerea poluării fonice sau cu emisii generate de activitățile din fabrici sau de transport, sugerând că ar fi mai bine în lume cu mai puțini oameni.

      WEF: Ștergem acest tweet. Carantinele nu „îmbunătățesc orașele în liniște” peste tot în lume. Dar ele sunt o parte importantă a măsurilor privind răspunsul pentru sănătatea publică la COVID-19.

      Dintre răspunsurile utilizatorilor:

      Mayank: Care e problema cu fraza? În liniște sau îmbunătățește?

      Clare O’Neill: Cercetați Pietrele ghid din Georgia, de zeci de ani aceasta este agenda lor

      Anouar: Nu, țineți-o tot așa în a vă arăta adevăratele culori, iubim onestitatea

      El Vengador de la Capa: De fiecare dată când cineva spune că sunt prea mulți oameni pe lume, ei se referă la „alți oameni”, nu la ei înșiși. Poate că voi [WEF] sunteți cei prea mulți aici.

      pe YT

      John Prewett: Închiderea orașelor prin carantină conduce la o masivă sărăcie/foamete: „îmbunatățire” ??

      Apreciază

  10. Damian said, on februarie 28, 2021 at 10:36 am

    Asta înseamnă să fi părtaș la erezie – sa bați câmpii! Unii mai mult, alții mai putin

    Apreciază

  11. Spaceman said, on februarie 28, 2021 at 1:46 pm

    Părintele Elpidie Vaianakis umblă cu goange.

    Apoc. Cap. 20 v.15: ‘Iar cine n-a fost aflat scris în cartea vieții, a fost aruncat în iezerul de foc.’

    Pur și simplu!

    Apreciază

  12. R said, on februarie 28, 2021 at 7:12 pm

    Deavolu nu are veata in el, nu are caldura, nu are trup este duh, nu poate face nimic fara voia Domnulu. Sau cum sunt altii nu maninca usturoi considerind ca satana sa udat si in locul cela a rasarit usturoiu. itrebarea CUM. Cer ertare dar aberatii am gasit si la Otrov Veceslav, cunosc lima Rusa si nu pot sa inteleg din ce povisteste mama lui ca extraterestrii care sunt deavoli face din oameni diamante din trup cu tot cu suflet ce serveste ca combustibil la navele lor , sau in tibet este o cunopca care e pazita de deavoli si oamenii trec pe linga ia si nustiu si daca sar apasa ar fi sfirsitul lumii. Sau ca verdeata este sub pamint si dinozauri traesc sub pamint hraninduse cuia

    Apreciază

  13. cocoandro said, on februarie 28, 2021 at 7:26 pm

    Frate Alin Razvan, in ce carte ai gasit parerea Sf. Paisie Aggiiritul despre inmultirea primilor oaneni?

    Apreciază

    • Alin Razvan said, on februarie 28, 2021 at 8:40 pm

      @ cocoandro intr-una din cele 6 carti numite „cuvinte duhovnicesti” (editura Evanghelismos), dar nu mai stiu care din ele.

      Apreciază

    • rozalia said, on februarie 28, 2021 at 10:11 pm

      cocoandro,
      Parintele Cleopa in discutiile cu sectanti, spune ca Adam si Eva au avut 100 copii si ca  Eva a nascut 50 de perechi de gemeni, baieti si fete. Si mai spune  despre faptul ca pana la Avraam nu a fost spita de neamuri oprita. Adica se casatoreau frate cu sora, etc. (toate amanuntele astea se gasesc in Hronograful lui Chedrinos, care e o traducere a Sfintei Traditii)

      Apreciat de 1 persoană

    • Laur said, on februarie 28, 2021 at 11:08 pm

      Bre, nu mai gândi aiurea. Inmultirea asexuata e o erezie. Primii oameni nasteau gemeni fata si baiat, adica un viitor cuplu inca din pantecele mamei lor. Firea umana s a tot deteriorat in timp apoi, din cauza pacatelor. Asta ne au transmis Sfintii Parinti, asa credem. Nu dupa mintea noastră.
      Doamne ajuta!

      Apreciat de 2 persoane

  14. Bond said, on februarie 28, 2021 at 7:43 pm

    Apreciat de 1 persoană

  15. cocoandro said, on februarie 28, 2021 at 8:47 pm

    Raspuns pentru Violeta B.
    Am gasit acum in cartea „Ridicarea casatoriei la inaltime de Taina „de Arsenie Boca, la Anexe, un articol scris de profesorul Ion Lazar, care se numeste „Sexualitatea prematura, cauza degenerarii unui neam”, in care autorul isi exprima parerea ca Adam si Eva au fost izgoniti de Dumnezeu, pentru ca au savarsit pacatul malahiei ( masturbarii) ,pe rand: intai Eva si apoi Adam. Acesta era de fapt fructul oprit , adica sexualizarea prematura prin masturbare, a scris profesorul. Poate ca inmultirea oamenilor s-ar fi putut face si altfel, decat pe cale sexuala, asa insa, nerespectand vointa lui Dumnezeu, cei doi protoparinti au ales o placere efemera legata de sex si o inmultire in trup a degenerarilor genetice, cauzate de pacate, prin transmiterea din generatie in generatie a acestora, odata cu fiecare impreunare. Probabil ca aceste lucruri nu ar fi fost posibile, daca inmultirea s-ar fi facut asexuat, prin duh, nu prin trup. ESTE DOAR O PARERE PERSONALA SI NU O EREZIE, ASA CUM GRESIT V-ATI EXPRIMAT, VIOLETA B.
    SUNT UN MARE PACATOS, DAR NU SI ERETIC!

    Apreciat de 1 persoană

    • sky said, on martie 1, 2021 at 12:08 pm

      Mare prostie sustii omule…. pararea ta personala e o erezie. Pacatul stramosesc nu e un pacat de natura sexuala, ci este pacatul neascultarii, care a facut ca omul sa cada sub stapanirea diavolului si a mortii, asa spun toti Sfintii Parinti, ceea ce sustii tu, sunt erezii sustinute de unii scolastici catolici. Unde scrie in Sfanta Scriptura ca pacatul stramosesc e de natura sexuala? Scuze, dar parca citezi din Formula As sau Paranormal. Mare nevoie este de cateheza…. oamenii sarmanii nu stiu in ce cred si se numesc ortodocsi.

      Apreciat de 1 persoană

    • Laur said, on martie 1, 2021 at 10:58 pm

      Asta e o parere personală a unui preot. E o parere care este neconformă cu Tradiția Bisericii. Cred ca e si o aberație. Nu cred ca un mare pacat impotriva firii ar fi fost ascuns intr o parabolă. Si mai cred ca malahia nu era proprie primilor oameni, care erau curati. Erau goi si nu s au acoperit decat dupa savarsirea neascultarii. Deci daca erau goi si traiau ca si cum n ar cunoaste acea goliciune, inteleg ca erau la o inaltime duhovnicească greu de atins de noi. Stateau totusi de vorba cu Însuși Dumnezeu. Despre ce vorbim? Trupul a devenit grosier si supus poftei abia dupa savarsirea pacatului.
      Doamne ajuta!

      Apreciat de 1 persoană

  16. Dana said, on februarie 28, 2021 at 11:21 pm

    Parintele Dan Badulescu

    Apreciază

      • cocoandro said, on martie 1, 2021 at 11:55 am

        Preotul Dan Bădulescu, din nou despre virus, vaccinuri, Noua Ordine Mondială
        Despre virusuri, vaccinuri, Noua Ordine Mondială, Bill Gates, George Soros și cei din spatele lor… La sfârșit atinge în treacăt și problema mărturisirii dându-i exemplu pe Sf. Maxim Mărturisitorul și Sf Ier. Marcu Eugenicul. Spune că acești sfinți nu și-au făcut „biserici” și „bisericuțe” ca… „cei care invocă” (probabil nepomenitorii de la noi). Nu știu dacă înțelege că Sf. Maxim Mărturisitorul a rupt comuniunea cu aproape toți episcopii din vremea lui. Dacă a rupe comuniunea cu ereziarhii și trădătorii înseamnă a face „bisericuțe”… poate că acest preot nu înțelege cum trebuie problema mărturisirii. Sau i-e frică să înțeleagă…

        Apreciat de 1 persoană

    • Dana said, on martie 1, 2021 at 7:49 pm

      @ Cocoandru
      Acest preot are doctoratul in teologie, asa ca ….
      Parea mea e ca fiecare sa stea la locul lui, fara iesiri din BOR!!!

      Apreciază

      • VioletaB said, on martie 4, 2021 at 8:36 pm

        @Dana doctoratul în teologie nu e o o garanție și nu păzește pe nimeni de căderea în erezie sau alta înșelare. Au fost și sfinți care la un moment dat al vieții lor au căzut în asa înșelare incat s-au închinat chiar satanei prefăcut în înger de lumină, iar apoi au făcut multă pocăință pt așa păcat.

        Apreciază

      • Dana said, on martie 4, 2021 at 10:49 pm

        @Violeta, nu stiu cum, dar cum un parinte spune ceva de folos va gasiti sa-l acuzati de erezie.

        Apreciază

      • VioletaB said, on martie 5, 2021 at 8:51 am

        @Dana in primul rand, comentariul meu era la modul general, doctoratele nu sunt garanția ca un om, orice om, să fie în dreapta credință, fara abateri sau căderi atât în păcate personale cat și in păcate mai grave, in erezie.

        In al doilea rand, daca tot ați adus subiectul, atâta timp cât părintele Dan nu s-a îngrădit de erezia ecumenista și îi pomenește pe ierarhii care au semnat la sinodul din Creta, ba mai face și trimiteri ironice la adresa celor care s-au îngrădit… cum vi se pare aceasta situație?

        Apreciat de 1 persoană

  17. tudorr said, on martie 5, 2021 at 12:03 am

    Doamne ajuta!

    Sfântul Ignatie Briancianinov – „Nu vă faceți robi oamenilor! Astăzi este o decădere generală a creștinismului. Acei Bătrâni care își asumă rolul sfinților stareți de demult, neavând darurile lor duhovnicești sunt în înșelare de sine și amăgire diavolească. Ascultarea față de Bătrâni, așa cum era în vechiul monahism nu este dată vremurilor noastre. Ca îndrumător al purtării noastre, Dumnezeu Însuși ne-a dat Legea Lui, adică Sfânta Scriptură și scrierile Părinților.”

    Apreciază

  18. despre teologia lui Elpidie Vaianakis și a cinstitorilor lui Otroc Veaceslav said, on aprilie 17, 2021 at 6:03 am

    Precizare:
    Toate traducerile citatelor din limba rusă în limba engleză din acest comentariu sunt traduceri aproximative realizate cu Google Translate la momentul accesării textului.

    În articolul intitulat «Отрок Вячеслав Чебаркульский» — разбор ереси ангеловоплощения („Youth Vyacheslav Chebarkulsky” – analysis of the heresy of the angelic incarnation ; „Tânărul Vyacheslav Chebarkulsky” – analiza ereziei întrupării îngerești ; https://m.vk.com/@konsprit-otrok-vyacheslav-chebarkulskii-razbor-eresi-angelovoploschen) scrie:

    «[…]

    Догматы Православия — это истины заключающиеся в Священном Писании и Предании, растолкованные святыми отцами. О Христе и Его воплощении и Его жертве говорится на всем протяжении Библии. Весь смысл Евангелия — это Христос и Его искупительный Крест. И никаких аналогов Христу Евангелие не предполагает. Зато это предполагает диавол — он всегда и всем предлагает кого-нибудь вместо Христа, т. е. антихриста. Сторонники веры в архангела Вячеслава утверждают, что Писание предполагает также и их учение. И категорически не хотят понять, что их учение совсем иного рода. Наше Православное учение основано на толковании святых отцов Церкви. Но святые отцы нам не оставляли учения о воплощении ангелов. А напротив, они таковое учение предали анафеме.


    Пятый Вселенский собор

    5-ЫЙ АНАФЕМАТИЗМ 5-ГО ВСЕЛЕНСКОГО СОБОРА СВЯТЫХ ОТЕЦ (из анафематизмов против ереси Оригена — ред.):
    «Кто думает, что ангел или архангел может дойти до состояния животного или сделаться человеком и злым демоном, и наоборот, что человек после превращения в демона, может сделаться ангелом и потом последовательно пройти через все чины небесные от самого низшего до самого высшего, кто вообще полагает, что низшие порядки существ образуются из высших и совершеннейших, а эти в свою очередь наоборот из низших, — да будет анафема».

    […]

    Поскольку сатана это тоже ангел, только бывший и падший, о нём так же высказался св. Андрей Кесарийский, который описывал антихриста. Многие думали и думают до сих пор, что сатана сможет воплотиться в человека и облечься телом в лице антихриста. Но Андрей Кесарийский говорил: «не думайте, что сатана воплотился, воплощаться ангелы не могут и не умеют, эта власть дана только Творцу, который смог стать человеком оставаясь Богом; сатана же будет жить в антихристе, как в храме, как в избранном своём сосуде». Человек, может быть только одержим падшим ангелом, но не может быть вместилищем для него.

    Вы же исповедуете, что душа отрока Вячеслава существовала прежде тела, будучи ангелом. И этот ангел впоследствии воплотился И сделался человеком. Этот случай подпадает под 1-ую и 5-ую анафемы 5-го Вселенского собора. Поэтому, с православной позиции идея ангеловоплощения Вячеслава Крашенинникова является ересью. Причём ересь эта осуждена святыми отцами.

    […]»

    adică, în traducerea aproximativă în engleză, Google Translate:

    «[…]

    The dogmas of Orthodoxy are the truths contained in Holy Scripture and Tradition, explained by the holy fathers. Christ and His incarnation and His sacrifice are spoken of throughout the Bible. The whole point of the gospel is Christ and His redemptive Cross. And the Gospel does not suggest any analogues to Christ. But the devil assumes this – he always and everyone offers someone instead of Christ, that is, the Antichrist. Supporters of the belief in the Archangel Vyacheslav argue that Scripture also presupposes their teaching. And they categorically do not want to understand that their teaching is of a completely different kind. Our Orthodox teaching is based on the interpretation of the Holy Fathers of the Church. But the holy fathers did not leave us the teaching about the incarnation of angels. On the contrary, they anathematized such a teaching.


    Fifth Ecumenical Council

    5TH ANATHEMATISM OF THE 5TH UNIVERSAL ASSEMBLY OF SAINTS FATHER (from anathemas against Origen’s heresy – ed.):
    “Whoever thinks that an angel or archangel can reach the state of an animal or become a man and an evil demon, and vice versa, that a person, after turning into a demon, can become an angel and then consistently pass through all the orders of heaven from the lowest to the highest, who believes that the lower orders of beings are formed from the highest and most perfect, and these, in turn, on the contrary, from the lower – let it be anathema. ”

    […]

    Since Satan is also an angel, only former and fallen, St. Andrew of Caesarea, who described the Antichrist. Many thought and still think that Satan will be able to incarnate in a man and put on a body in the person of the Antichrist. But Andrew of Caesarea said: “Do not think that Satan has incarnated, angels cannot and do not know how to incarnate, this power is given only to the Creator, who was able to become a man while remaining God; Satan will live in Antichrist, as in a temple, as in his chosen vessel. ” A person can only be possessed by a fallen angel, but cannot be a receptacle for him.

    You confess that the soul of the youth Vyacheslav existed before the body, being an angel. And this angel subsequently incarnated And became a man. This case falls under the 1st and 5th anathemas of the 5th Ecumenical Council. Therefore, from the Orthodox point of view, the idea of ​​the angelic incarnation of Vyacheslav Krasheninnikov is heresy. Moreover, this heresy was condemned by the holy fathers.
    […]»

    iar în traducerea aproximativă în română, Google Translate:

    «[…]

    Dogmele Ortodoxiei sunt adevărurile cuprinse în Sfânta Scriptură și Tradiție, explicate de sfinții părinți. Despre Hristos și întruparea Sa și despre jertfa Sa se vorbește în toată Biblia. Întregul punct al Evangheliei este Hristos și Crucea Lui mântuitoare. Iar Evanghelia nu sugerează analogi lui Hristos. Dar diavolul presupune acest lucru – el întotdeauna și toată lumea oferă pe cineva în loc de Hristos, adică Antihrist. Susținătorii credinței în Arhanghelul Vyacheslav susțin că Scriptura presupune și învățătura lor. Și ei categoric nu vor să înțeleagă că învățătura lor este de cu totul alt fel. Învățătura noastră ortodoxă se bazează pe interpretarea Sfinților Părinți ai Bisericii. Dar sfinții părinți nu ne-au lăsat învățătura despre întruparea îngerilor. Dimpotrivă, au anatematizat o astfel de învățătură.


    Al cincilea sinod ecumenic

    A 5-A ANATEMATISM A 5-A ADUNARE UNIVERSALĂ A Sfinților TATĂL (din anatemele împotriva ereziei lui Origen – ed.):
    „Oricine crede că un înger sau un arhanghel poate ajunge la starea unui animal sau poate deveni un om și un demon rău și invers, că o persoană, după ce se transformă în demon, poate deveni un înger și apoi poate trece succesiv prin toate ordinele a cerului de la cel mai jos la cel mai înalt, care crede că ordinele inferioare ale ființelor se formează din cele mai înalte și mai perfecte, iar acestea, la rândul lor, dimpotrivă, din cele inferioare – să fie anatemă „.

    […]

    Întrucât Satana este și înger, numai fost și căzut, St. Andrei din Cezareea, care l-a descris pe Antihrist. Mulți au crezut și încă mai cred că Satana va putea să se întrupeze într-un om și să-și îmbrace un corp în persoana Antihristului. Dar Andrei din Cezareea a spus: „Să nu credeți că Satana s-a întrupat, îngerii nu pot și nu știu cum să se întrupeze, această putere este dată numai Creatorului, care a putut să devină om în timp ce rămânea Dumnezeu; Satana va trăi în Antihrist, ca într-un templu, ca în vasul său ales. ” O persoană poate fi posedată doar de un înger căzut, dar nu poate fi un recipient pentru el.

    Mărturisești că sufletul tineretului Vyacheslav a existat înainte de trup, fiind un înger. Și acest înger s-a întrupat ulterior Și a devenit bărbat. Acest caz se încadrează în anatemele 1 și 5 ale Sinodului 5 Ecumenic. Prin urmare, din punct de vedere ortodox, ideea încarnării angelice a lui Vyacheslav Krasheninnikov este erezie. Mai mult, această erezie a fost condamnată de sfinții părinți.

    […]»

    și în traducerea aproximativă în română, Yandex Translate:
    «[…]

    Dogmele Ortodoxiei sunt adevărurile conținute în Sfânta Scriptură și tradiție, interpretate de Sfinții Părinți. Despre Hristos, întruparea sa și jertfa sa se vorbește în toată Biblia. Întregul sens al Evangheliei este Hristos și crucea sa răscumpărătoare. Și Evanghelia nu sugerează analogii lui Hristos. Dar acest lucru este asumat de diavol-el oferă întotdeauna tuturor pe cineva în locul lui Hristos, adică Antihristul. Susținătorii credinței în Arhanghelul Vyacheslav susțin că scripturile presupun și învățătura lor. Și categoric nu vor să înțeleagă că învățătura lor este de un fel complet diferit. Învățătura noastră Ortodoxă se bazează pe interpretarea Sfinților Părinți ai Bisericii. Dar sfinții părinți nu ne-au lăsat doctrina întrupării îngerilor. Dimpotrivă, ei au anatemizat o astfel de învățătură.


    Al cincilea sinod ecumenic

    Al 5-lea ANATEMISM al celui de-al 5-lea sinod ecumenic al Sfinților Părinți (din anatemisme împotriva ereziei lui Origen-ed.):
    Cine crede că un înger sau un arhanghel poate ajunge la starea unui animal sau poate deveni un om și un demon rău și dimpotrivă, că o persoană după ce a devenit demon poate deveni un înger și apoi trece succesiv prin toate rândurile cerului de la cel mai mic la cel mai înalt, care crede în general că ordinele inferioare ale ființelor sunt formate din cele mai înalte și cele mai perfecte, iar acestea, la rândul lor, de la cel mai mic, – să fie anatema.

    […]

    Întrucât Satana este și un înger, doar unul fost și căzut, Sfântul Andrei din Cezareea a vorbit și despre el, care l-a descris pe Antihrist. Mulți oameni s-au gândit și încă mai cred că Satana va putea să se întrupeze într-un om și să-și pună un corp în persoana Antihristului. Dar Andrei din Cezareea a spus: „nu credeți că Satana s-a întrupat, îngerii nu pot și nu știu să se întrupeze, această putere este dată numai Creatorului, care a fost capabil să devină om în timp ce a rămas Dumnezeu; Satana va trăi în Antihrist ca într-un templu, ca în vasul său ales.” O persoană poate fi posedată doar de un înger căzut, dar nu poate fi un recipient pentru ea.

    Mărturisești că sufletul băiatului Vyacheslav a existat înaintea trupului, fiind un înger. Și acest înger a fost mai târziu întrupat și a devenit om. Acest caz se încadrează în anatemele 1 și 5 ale celui de-al 5-lea Sinod Ecumenic. Prin urmare, din punct de vedere Ortodox, ideea întrupării angelice a lui Vyacheslav Krasheninnikov este erezie. Și această erezie este condamnată de Sfinții Părinți.

    […]»

    Cea de-a 5-a anatemă dată de Sinodul al V-lea Ecumenic contra lui Origen în limba engleză sună cam așa (https://ccel.org/ccel/schaff/npnf214/npnf214.xii.ix.html):

    „[…]

    V.

    If anyone shall say that a psychic (ψυχικὴν) condition has come from an angelic or archangelic state, and moreover that a demoniac and a human condition has come from a psychic condition, and that from a human state they may become again angels and demons, and that each order of heavenly virtues is either all from those below or from those above, or from those above and below: let him be anathema.

    […]”

    iar în traducerea în limba română, Mănăstirea Petru Vodă (https://manastirea.petru-voda.ro/2016/09/19/15-motive-pentru-a-nu-l-mai-admira-pe-origen/):

    „[…]

    Dacă cineva va zice că starea sufletului provine de la starea îngerilor sau a arhanghelilor şi, mai mult decât atât, că starea demonică şi cea umană provin de la starea sufletului şi, că de la starea umană ei pot deveni iarăşi îngeri şi demoni şi, că de la orice ordin ceresc, virtutea este ori fie la toţi, de la acelea de jos, fie de la acelea de deasupra ori de la acelea de deasupra şi de dedesubt: să fie anatema.

    […]”

    Deci atât cinstitorii lui Otroc Veaceslav (cei care l-au „canonizat” deja și îl consideră „sfânt”) cât și prorocul mincinos Elpidie Vaianakis împreună cu cinstitorii lui, atâta timp cât țin la părerile lor greșite, la basmele lor despre Antihrist, se află sub a 5-a anatemă dată de Sinodul al V-lea Ecumenic contra lui Origen !!!

    Iar ceea ce se întâmplă acum în România și în întreaga lume este consecința credinței greșite a unor oameni cărora «nu le-a plăcut iubirea adevărului», ci au iubit, iubesc și „țin cu dinții” de basmele S. F. , de minciunile unui copil înșelat Otroc Veaceslav, ale unei babe înșelate Pelaghia din Reazani, ale unui proroc mincinos Elpidie Vaianakis și ale ereticilor Rasputin, Arsenie Boca, Aspazia-Oțel Petrescu, Ioan Iovan, Ilarion Argatu, Nil Dorobanțu, Sofronie Saharov (Sakharov), Ioannis Romanides, etc. și care, prin atașamentul și cinstirea lor încăpățânată față de eretici și erezii, demonstrează că nu dau doi bani pe adevărata comoară a Ortodoxiei, iubind mai mult minciuna, vrăjitoria și „facerea de minuni”, accelerând astfel venirea sfârșitului lumii.

    Păcat!

    Apreciază

    • VioletaB said, on aprilie 18, 2021 at 12:56 am

      Despre ceilalți din lista postată știu că au avut înșelari, dar de cuvioasa Pelaghia din Reazani e prima data când citesc asta. As vrea sa știu ce surse exista pe acest subiect.

      Apreciază

      • despre înșelata Pelaghia din Ryazan (Reazani) said, on aprilie 18, 2021 at 4:49 pm

        Înșelatul Piotr (Petre) Glazunov despre cum se fac metaniile mari în învățătura înșelatei Pelaghiei din Ryazan (Reazani) în „Transcriptul înregistrării “Cuvioasa Pelaghia din Reazani despre Vremurile din urmă și antihrist””(https://ortodoxinfo.ro/2019/03/11/transcriptul-inregistrarii-cuvioasa-pelaghia-din-reazani-despre-vremurile-din-urma-si-antihrist/) spunea:
        „[…]

        Deci…facem prima acțiune: cu piciorul drept sau cu ambele odată, așezăm genunchii pe podea. Apoi, aruncăm mâinile…dar înainte de aceasta, trebuie să facem semnul Crucii…deci, facem Cruce, aruncăm mâinile înainte și pe mâini punem capul. Mâinile trebuie să fie împreună și capul pus pe mâini. Pentru ce îi certa? Pentru faptul că mâinile erau separate, iar persoana făcea o metanie mare și atingea capul de podea. Pentru aceasta, ea îi certa foarte mult, deoarece acesta este un păcat grav. Capul NU poate atinge podeaua. Doar pe mâini îl poți pune. Ai atins capul de mâini și imediat poți să te ridici sau să te rogi mai departe, periodic, făcând metanii.

        Deci, în prezent este groaznic ceea ce se întâmplă peste tot în Rusia. Ea le povestea femeilor și tuturor celor prezenți că, de Sfânta Treime, de Rusalii, precum și de sărbători anuale, în timpul rugăciunilor, ce fac oamenii? Deosebit de bine aceasta se arată în timpul Rugăciunii celor tineri. Când încep să se citească rugăciunile, creștinii ortodocși îngenunchează, își pun mâinile separate pe podea, capul pe podea, fundul sus, cum s-ar spune, și, de la începutul rugăciunii până la sfârșitul acesteia, stau în așa poziție. Arhiepiscopul Pavel ne-a citit aici slujba, și ei în așa poziție au stat, de la început până la sfârșit. POLEA (PELAGHIA) SPUNEA CĂ ACEST MOD DE RUGĂCIUNE E LUAT DIN CĂRȚILE DE KABALA. Aceasta este un mod de ”rugăciune” ne-orotodox. Deci, ce spunea ea? CĂ ACEST MOD DE RUGĂCIUNE ESTE GROAZNIC, ÎNFRICOȘĂTOR.

        -Deci, astfel de metanii sunt interzise?

        -Da. Nu putem face astfel de metanii. ASTFEL DE METANII, spunea ea, PREVESTESC VENIREA RAPIDĂ A ANTIHRISTULUI. Uite-așa se întâmplă în întreaga Rusie, de Sfânta Treime. În acest an, peste tot în Rusia, s-au rugat în Biserici, în așa fel.

        […]”

        Deci după învățătura Pelaghiei din Ryazan, relatată de Piotr Glazunov, când se face metanie mare „Capul NU poate atinge podeaua. Doar pe mâini îl poți pune. Ai atins capul de mâini și imediat poți să te ridici sau să te rogi mai departe, periodic, făcând metanii.„, iar metaniile în care „capul atinge podeaua”, „ASTFEL DE METANII, spunea ea, PREVESTESC VENIREA RAPIDĂ A ANTIHRISTULUI”.

        De unde e învățătura asta, a Pelaghiei din Ryazan (Reazani) și a lui Piotr (Petre) Glazunov, cu metanii mari cu capul pe mâini și de unde până unde au ajuns metaniile mari să „prevestescă venirea rapidă a Antihristului”, metaniile mari proorocesc???

        Un alt Petre, Cuviosul Paisie Aghioritul la întrebarea unei monahii despre cum se fac metaniile (mari) ne învață (https://doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/cum-sa-facem-metaniile):
        „[…]

        – Este bine ca metaniile să le faci întregi. Adică după fiecare metanie să te ridici în picioare. În felul acesta Îi aduci lui Dumnezeu o plecăciune mai mare și este și mai odihnitor pentru trup. De asemenea, când pui mâinile pe pământ, să nu le pui cu palmele deschise, pentru că astfel se pot vătăma tendoanele, ci să le strângi pumni și să le sprijini cu partea exterioară. Iar ca să nu faci bătături la mâini, să faci metaniile pe un covoraș moale.

        (Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovniceşti, Vol. VI Despre rugăciune, Editura Evanghelismos, București, 2013, p. 74)

        […]”

        Dacă, „când pui mâinile pe pământ, să nu le pui cu palmele deschise, pentru că astfel se pot vătăma tendoanele, ci să le strângi pumni și să le sprijini cu partea exterioară” atunci înseamnă că atât fruntea cât și mâinile ating pământul când se fac metaniile mari.

        Înșelata Pelaghia din Ryazan (Reazani), prin cuvintele înșelatului Piotr (Petre) Glazunov, s-a autocanonizat din moment ce deja se vedea mijlocitoare în rugăciune, vie fiind deja avea un mormânt (!!!???):

        „[…]

        Ea le spunea: ”DACĂ ACUM AȚI AJUNGE FOARTE RAR LA MORMÂNTUL MEU, ATUNCI (în vremea de prigoană), ATUNCI VEȚI VENI ȘI DE DOUĂ, ȘI DE TREI ORI ȘI DE CINCI ORI LA MORMÂNTUL MEU ȘI MĂ VEȚI RUGA SĂ MURIȚI. Atunci, știind despre venirea voastră și despre ruga voastră mă voi întoarce spre Fecioara Maria și mă voi ruga la ea, pentru ca rudele cutare și cutare, să poată să moară. Ei bine, atunci totul va fi la discreția Maicii Domnului, cum se spune, dar EU MĂ VOI RUGA CA SĂ MURIȚI”

        […]”

        Atât ereticul Arsenie Boca cât și ereticul Ioan Iovan invitau la „pelerinaje” la mormânt, respectiv la „garsonieră” (după cum îl numea Ioan Iovan) pentru „mijlocire” ca și Pelaghia de la Ryazan (Reazani).

        Arsenie Boca prin cuvintele lui Gheorghe Vâlcea, „tâmplarul lui Arsenie Boca” (http://arhiva.formula-as.ro/2013/1057/spiritualitate-39/gheorghe-valcea-tamplarul-parintelui-arsenie-boca-unul-ca-el-se-naste-o-data-la-o-mie-de-ani-16110):
        „[…]

        Gheorghe Vâlcea – tâmplarul părintelui ARSENIE BOCA – „Unul ca el se naşte o dată la o mie de ani”

        I-a sculptat crucea de mormânt părintelui Arsenie Boca. A lucrat, ca tâmplar, alături de el, timp de 12 ani, devenind buni prieteni. Astăzi, Gheorghe Vâlcea este unul dintre puţinii martori ai ultimilor ani petrecuţi pe pământ de părintele Arsenie

        „Să-mi faci crucea”

        Noiembrie, 1989. Afară ninge uşor şi fulgii se lipesc de fereastră. Dalta muşcă încet din lemnul tare. Printre lacrimi, cu o durere surdă în inimă, tâmplarul a sculptat deja un nume – „Arsenie”. Ar trebui să mai scrie încă un cuvânt. Doar atât. „Ieromonahul”. Un­spre­­zece litere. Dar nu poate. Durerea îl apasă din ce în ce mai tare şi gândul că nu-l va mai vedea niciodată pe părintele Arsenie Boca îi sfredeleşte inima. Îi răsună în minte cuvintele de la ultima întâlnire: „Să vii la mine la mor­mânt, că te voi putea ajuta mai bine decât acum”. Dar despărţirea e prea grea şi-i întu­necă nădejdea. Începe să lucreze la prima lite­ră. Un „I” înalt şi zvelt, desenat chiar de părintele Arsenie în timp ce se afla pe patul de moarte. Încet, pri­virea i se împăienjeneşte şi lacrimile îi curg pe obraz.

        […]”

        Ioan Iovan prin cuvintele celui mai apropiat ucenic, Raita Septimiu Fulguşor, în lucrarea de licență despre mentorul lui (https://kupdf.net/download/pr-ioan-iovan-biografie-intelectuala-si-duhovniceasca-teza-de-licenta_589e6cf96454a7444bb1e8d7_pdf# , pagina 86 în pdf):
        „[…]

        CONSIDERAŢII FINALE

        „Cine va grăi puterile Domnului, cine va face auzite toate laudele Lui?” Ps.105,2.

        Părintele Ioan nu se uită la vrednicia celor spuse, ci la dorința și dragostea celui ce povestește. Că și părinții cei iubitori, când văd pe copii lor că gângăvesc și pocesc cuvintele, nu se uită la vorbirea lor nedesăvârșită, ci la dorința lor de a vorbi, și le este mai dragă gângăvirea copiilor decât orice vorbire filozofică. Așa cred că și părintele Ioan nu se va uita la limba mea care gângăvește despre dânsul ci la dorința și dragostea mea de a scrie cineva despre dânsul, care ne-a iubit cu o dragoste dumnezeiască, și ne iubește și ne supraveghează – ”când voi trece la Dumnezeu să vii la mine la garsonieră (îmi arăta mormântul care se vedea din chilie), să-mi spui… (și dacă am trecere la Dumnezeu) te voi ajuta că nu va mai fi trupul acesta bolnav (putregăios) care mă oprește” – și eu simt ajutorul și prezența părintelui Ioan tot timpul, ca de altfel lucruri confirmate și de alți oameni cu, care am povestit despre părintele Ioan. Acestea le scriu deoarece sunt un om simplu și nu pot grăi limpede, nu pot relata prin cuvinte cum era cu adevărat părintele Ioan.

        […]”

        Observație: cuvintele „și dacă am trecere la Dumnezeu” sunt între paranteze ceea ce înseamnă că aceste cuvinte aparțin autorului lucrării de licență și nu lui Ioan Iovan, căci dacă ar fi aparținut lui Ioan Iovan de ce nu le-a scris ca și pe celelalte cuvinte rostite de Ioan Iovan, adică în afara parantezelor???

        Apreciază

      • VioletaB said, on aprilie 18, 2021 at 11:33 pm

        @cunosc linkul de pe OrtodoxInfo dar niciodată nu am avut răbdarea sa citesc tot transcriptul sau sa vad tot clipul. Mă opream la primele câteva minute unde vorbea despre folosirea frunzelor de tei uscate pt a potoli foame in vremurile dibln urma.
        Am citit mai demult recomandarea Sfântului Paisie despre cum se fac mătăniile corect, cu sprijinul in pumni.

        Am găsit aici alte chestii suspecte dspre aceasta Pelaghia din Reazani, nu știam că vin de la ea: http://www.ortodoxia.md/2010/09/cuvioasa-maica-pelaghia-de-la-reazani/

        De ex, recomandarea de a tine Psaltirea deschisa la Psalmul 26, care e f puternic împotriva demonilor.

        Dimpotrivă, acum câteva luni, l-am auzit pe un părinte (îngrădit) după slujba cum recomanda stranei sa inchida toate cărțile de cult, sa nu lase niciuna deschisa, nu doar Psaltirea, explicand că acest lucru se face pentru că altfel vin demonii sa amestece cuvintele din cărți. Nici chestia asta nu am mai auzit-o până acum, însă în transcriptul de pe ortodoxinfo am citit mai multe superstiții și sugestii de a folosit lucruri sfinte și rugăciuni parca mai mult pe post de „talismane”, ceea ce contravine ortodoxiei.

        Apreciază

  19. demonstrația propovăduirii ecumeniste a lui Elpidie Vaianakis said, on aprilie 17, 2021 at 3:42 pm

    La o căutare pe internet după proorociile lui Elpidie Vaianakis se poate găsi articolul intitulat „Cine este Antihristul și de ce va veni pe pământ?” publicat pe site-ul „teologului” Mihai-Silviu Chirilă de către „preotul” Claudiu Buză (https://www.marturisireaortodoxa.ro/cine-este-antihristul-si-de-ce-va-veni-pe-pamant/) având același conținut cu acest articol de pe saccsiv.

    1. Elpidie Vaianakis, în traducerea lui Claudiu Buză postată pe blogul lui Mihai-Silviu Chirilă, a spus:

    „Acest lucru l-a făcut gelos pe Lucifer și a dorit ca propriul său fiu să fie Satana, cu spiritul lui Lucifer în el, dar și un bărbat, întrucât, în calitate de om, ar înșela oamenii să-l urmeze. Desigur, ca o creatură care este, el nu poate crea omul, deoarece Creatorul este numai Dumnezeu. Astfel, ar recurge din nou la înșelăciunea obișnuită.”

    Aici Elpidie Vaianakis și Claudiu Buză susțin că „propriul său fiu” (adică al lui Lucifer) o „să fie „Satana, cu spiritul lui Lucifer în el”, adică Lucifer, care mai e numit și Satana o să fie fiul lui însuși, cu spiritul lui !!!???

    Oare Elpidie Vaianakis care ar fi trebuit să fie un ieromonah ortodox mai gândește cum trebuie???

    Oare Claudiu Buză care ar fi trebuit să fie un preot ortodox și Mihai-Silviu Chirilă care ar fi trebuit să fie un teolog ortodox, mai citesc conținutul articolelor pe care le postează pe site-ul care se numește „Mărturisirea Ortodoxă” ???

    2. Tot același de acum „celebru” Elpidie Vaianakis, în aceeași traducere a lui Claudiu Buză postată pe blogul aceluiași Mihai-Silviu Chirilă, a spus:

    „Astfel, în timpul unei ceremonii satanice, va fi întruparea fiului lui Lucifer, Antihristul, după o ceremonie ocultă, de întrunire spirituală, cu elemente evidente ale actului trupesc, între o femeie și Lucifer. Duhul lui Lucifer va intra în corpul și spiritul acestei femei pseudo-virgine , astfel încât ceea ce se va naște va fi o existență demonică ciudată a pseudo-omului care va fi numit Antihrist.”

    Aici „somitatea” Elpidie Vaianakis tradus, citat și postat de Claudiu Buză pe site-ul lui Mihai-Silviu Chirilă propovăduiesc (la plural pentru că nu doar Elpidie Vaianakis propovăduiește, ci și Claudiu Buză, dar și Mihai-Silviu Chirilă, deci ei propovăduiesc) «cu capul descoperit» erezia întrupării îngerești a lui Origen anatematizată în a 5-a anatemă rostită de Sfinții și dumnezeieștii Părinți la cel de-al V-lea Sfânt și dumnezeiesc Sinod Ecumenic împotriva lui Origen.

    Deci atât „proorocul mincinos”, ereticul Elpidie Vaianakis, cât și „preotul” Claudiu Buză, care l-a tradus, dar și „teologul” Mihai-Silviu Chirilă, dar și toți cei care sunt de acord cu opiniile lor se află sub a 5-a anatemă rostită împotriva lui Origen de al V-lea Sfânt Sinod Ecumenic, adică nu sunt ecumenici, pentru că nu conglăsuiesc cu Sfinții Părinți, ci sunt ecumeniști.

    De ce sunt ecumeniști?

    Pentru că „ecumenismul este erezia tuturor ereziilor”, cumulul tuturor ereziilor, iar erezia întrupării îngerești a lui Origen anatematizată în a 5-a anatemă de Sfinții și dumnezeieștii Părinți la cel de-al V-lea Sfânt și dumnezeiesc Sinod Ecumenic este „una din multele erezii ce fac parte din trupul ecumenismului” !!!

    q. e. d.

    P. S.

    Date fiind cele de mai sus, înainte să „proorocească” un răspuns la întrebarea:

    „Cine este Antihristul și de ce va veni pe pământ?”

    (întrebare la care deja au răspuns cu mult înainte Sfinții Părinți ai Bisericii)

    Elpidie Vaianakis, Claudiu Buză, Mihai-Silviu Chirilă și toți cinstitorii lor, dar și cinstitorii lui Arsenie Boca, Ioan Iovan, ai Veronicăi de la Vladimirești, ai Aspaziei-Oțel Petrescu, ai lui Ilarion Argatu, Nil Dorobanțu, Sofronie Saharov (Sakharov), Ioannis Romanides, Hierotheos Vlachos, Rasputin, ai Pelaghiei din Ryazan, ai lui Otroc Veaceslav, etc. vor trebui să se gândească și să dea un răspuns la întrebarea:

    „Cine au fost, cine sunt și cine vor mai fi de fapt înainte-mergătorii sau ajutoarele Antihristului și care a fost, este și va fi rolul lor pe pământ până la înscăunarea lui?”

    Apreciază

    • VioletaB said, on august 14, 2021 at 12:57 pm

      @demonstrația… Ce ziceți ce ultimul clip viral al părintelui neingradit Elpidie ?

      Pr Elpidie a rămas în comuniune cu ereticii ecumeniști și cred că de acolo i se trag ereziile pe care le afirmă cum că „și catolicii au văzut nereguli în biserica lor” pe la min 30:10. Mai zice că ortodocșii și catolicii au fost cândva una, și că atât catolicii cât și papistașii vor fi cuprinși de o inundație spirituala..

      De când sunt papistașii biserică? Singura credință adevărată și mântuitoare este ortodoxia, iar religiile inventate de om precum papismul sunt erezii.

      Nu este prima abatere gravă a acestui părinte. Profețiile pe care le face nu par in duh ortodox oricum. Daca ar fi fost într-adevăr vizitat de sfinți și de Dumnezeu, cum afirma, ar fi spus de la început despre pericolul rămânerii în comuniune liturgică cu ierarhii eretici semnatari la pseudo-sinodul din Creta.

      Apreciază

  20. […] explicatiile ce le-am scris intr-un articol din […]

    Apreciază

  21. […] Părintele Elpidie Vaianakis revine si INSISTA: Dupa actul trupesc între o femeie și Lucifer, duhu… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.