SACCSIV – blog ortodox

Curtea Constituţională din Austria: Sunt ILEGALE obligativitatea măştii la şcoală şi prezenţa alternativă a elevilor

Posted in Coronavirus, Curtea Constituţională, masca de protectie, SCOALA by saccsiv on decembrie 24, 2020

Stiri pe surse: BOMBA din Austria: Curtea Constituţională RESPINGE obligativitatea măştilor la școală

Portul obligatoriu al măştii la şcoală şi prezenţa alternativă a elevilor, două măsuri luate de guvernul austriac în primăvară pentru a limita răspândirea coronavirusului, sunt dispoziţii ‘ilegale’, a stabilit miercuri Curtea Constituţională, transmite AFP.

‘Pentru a face faţă consecinţelor COVID-19 în sistemul şcolar, un decret publicat de ministrul educaţiei (Heinz Faßmann) în mai 2020 a ordonat divizarea claselor în două grupe, cărora să li se predea alternativ la şcoală’, afirmă Curtea într-un comunicat, scrie agerpres.ro.

În baza acestei dispoziţii, unii elevi aveau cursuri doar luni şi marţi, iar ceilalţi miercuri, joi şi vineri. În restul săptămânii, copiii rămâneau acasă.

‘În plus, s-a decis ca toate persoanele prezente în clădirea şcolii, exceptând intervalul orelor de curs, să poarte un dispozitiv de protecţie care să acopere gura şi nasul’, adaugă comunicatul.

‘În decizia sa publicată astăzi, Curtea Constituţională a stabilit că dispoziţiile contestate sunt ilegale’, arată judecătorii.

Curtea fusese sesizată de doi elevi şi părinţii lor, care au argumentat că dispoziţiile respective încălcau principiul egalităţii, dreptul la viaţă privată şi dreptul la educaţie.

‘Ministrul nu a putut să explice în mod inteligibil de ce a considerat măsurile contestate drept necesare’, a detaliat Curtea.

Austria este guvernată din ianuarie de o coaliţie între conservatori şi ecologişti, în care portofoliul Educaţiei le revine primilor, conduşi de cancelarul Sebastian Kurz.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

De ce nu poarta masca doar cei carora le este frica de Covid-19 si considera ca aceasta ii protejeaza?

Document CDC: 70,58% dintre pacientii chestionati au raspuns ca au purtat totdeauna masca in spatii inchise

Un neurochirurg celebru avertizează: MASTILE prezintă riscuri grave pentru cei care le poartă – inspira în mod constant orice virus respirator înapoi iar mai departe totul devine INFRICOSATOR

Medicul Olga Simionescu, semnal de ALARMĂ: ‘Un om nu poate sta la serviciu opt ore cu masca, pentru că se sufocă’

MOLDOVA E VIE – (Video) Conferinta initiata de Episcopia de Ungheni si Nisporeni: PERICOLUL PURTARII MASTILOR și mănușilor de către ELEVI. Considerațiile medicilor și juriștilor

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. sky said, on decembrie 25, 2020 at 7:57 am

    Doctorul Fauci recunoaste ca a mintit in legatura cu procentul necesar de imunizare in turma pentru ca lumea sa se intoarca la normal, zice ca a facut asta pentru ca americanii sa accepte vaccinul mai usor:
    https://www.rt.com/usa/510706-fauci-lied-herd-immunity/

    Apreciază

  2. Ines said, on decembrie 25, 2020 at 11:05 am

    24 de studii o confirma:
    Lockdownul sau carantina generala nu e o metoda eficienta de control a covid.

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/lockdown-ul-sau-carantina-generala-nu-e-o-metoda-eficienta-de-control-a-coronavirusului-24-de-studii-o-confirma/

    Apreciază

  3. Ines said, on decembrie 25, 2020 at 11:10 am

    Guvernul Catu:Primul program de guvernare care nu conține nici un fel de referință la culte și libertate religioasa. E o premiera în România după 89

    https://r3media.ro/catalin-raiu-expert-in-libertate-religioasa-am-observat-ca-avem-de-a-face-cu-primul-program-de-guvernare-care-nu-contine-niciun-fel-de-referinta-la-culte-si-libertate-religioasa-e-o-premiera-in-rom/

    Apreciază

  4. Ines said, on decembrie 25, 2020 at 11:59 am

    Philippe de Villiers: Apărător al suveranismului și creștinismului face un bilanț al anului 2020:Un absurdistan guvernat de o banda de amatori. Pașaportul vaccinal demn de URSS. Strategia strivirii unei muște cu un baros”

    https://m.activenews.ro/stiri/Strategia-strivirii-unei-muste-cu-un-baros.-Pasaportul-vaccinal-demn-de-URSS-.-Philippe-de-Villiers-aparator-al-suveranismului-si-crestinismului-face-un-bilant-al-anului-2020-si-previziuni-pentru-2021-%E2%80%9EUn-ABSURDISTAN-guvernat-de-o-banda-de-amatori-164352

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.