SACCSIV – blog ortodox

OMS a schimbat definiția ”Imunității de turmă” și avertizează că se obține doar prin vaccinare, nu prin expunere la virus

Posted in Coronavirus, OMS, Organizatia Mondiala a Sanatatii, vaccin, vaccinare, vaccinare in masa by saccsiv on decembrie 24, 2020

LIBERTATEA: OMS a schimbat definiția ”Imunității de turmă” și avertizează că se obține doar prin vaccinare, nu prin expunere la virus
În contextul pandemiei de coronavirus, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a schimbat definiția conceptului de ”imunitate de turmă”. Acest lucru intervine după tot mai multe cazuri în care s-a dovedit că există reîmbolnăvire și, mai mult, cei vindecați de Covid pot fi purtători ai virusului și transmițători involuntari pentru alții. Asta înseamnă că doar vaccinul poate întrerupe lanțul de transmisie.

Până acum, imunitatea de turmă era definită de OMS ca ”protecția indirectă împotriva unei boli infecțioase, care se realizează când o populație devine imună fie prin vaccinare, fie printr-o infectare anterioară”.

Conform vechii definiții, chiar și persoanele care nu se imunizau erau protejate, datorită faptului că cei din proximitate deveneau imuni (prin cele două căi enunțate mai sus) și acționau ca un tampon. OMS nota că pragul pentru stabilirea imunității de turmă la Covid ”încă nu este clar”.

Imunitatea de turmă, ”concept utilizat pentru vaccinare”

În noua definiție postată pe site-ul OMS, imunitatea de turmă este ”un concept utilizat pentru vaccinare, în care o populație poate fi protejată de un anumit virus, dacă este atins un anumit prag de vaccinare”.

Organizația Mondială a Sănătății:

Imunitatea de turmă se realizează prin protejarea oamenilor față de un virus, nu prin expunerea la acesta.

OMS mai spune că ”vaccinurile ne antrenează sistemul imunitar pentru a crea proteine care luptă împotriva bolilor, cunoscute sub numele de anticorpi, la fel cum s-ar întâmpla atunci când suntem expuși unei boli, dar – în mod crucial – vaccinurile funcționează fără a ne îmbolnăvi. Persoanele vaccinate sunt protejate împotriva bolii în cauză și a transmiterii acesteia”.

În noua accepțiune, imunitatea de turmă se atinge atunci când ”majoritatea populației este vaccinată”: în acest mod, se reduce ”cantitatea totală de virus” capabilă să se răspândească la întreaga populație. OMS dă exemplul unor alte boli și pragurile de vaccinare pentru atingerea imunității de turmă: rujeola – 95%, poliomielita – 80%.

Comentariu saccsiv:

Pe de alta parte:

OMS recunoaște (în sfârșit) că testele PCR dau rezultate fals-pozitive

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. sky said, on decembrie 24, 2020 at 6:42 pm

    Banii conteaza, imunizarea de turma nu aduce bani, vaccinurile da.

    Apreciat de 1 persoană

    • pe bani said, on decembrie 24, 2020 at 9:26 pm

      Scopul final este pierderea sufletelor cât mai multor oameni, și toate astea se fac și cu ajutorul banilor, cum altfel, pentru că totul costă.

      Apreciază

  2. Mihai T said, on decembrie 24, 2020 at 7:01 pm

    Acest comunicat pare că se înscrie pe aceeași direcție cu acela despre teste. În amândouă cazurile se urmărește promovarea vaccinurilor.

    Apreciat de 2 persoane

  3. Un om said, on decembrie 24, 2020 at 9:59 pm

    Aceasta este fraudă masivă! Imunitatea obținută prin vaccinare nu este niciodată mai puternică decât cea naturală!

    Apreciat de 1 persoană

  4. […] OMS a schimbat definiția ”Imunității de turmă” și avertizează că se obține doar prin vac… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.