SACCSIV – blog ortodox

De ce nu poarta masca doar cei carora le este frica de Covid-19 si considera ca aceasta ii protejeaza?

Posted in Coronavirus, masca de protectie by saccsiv on august 6, 2020

Sunt cetateni carora le este frica de coronavirus si poarta masca peste tot. O poarta total gresit, insa o poarta ca pe un soi de amuleta:

MASCA AMULETA: Klaus Johannis si majoritatea populatiei poarta total incorect masca, adica degeaba din punct de vedere epidemiologic, inchipuindu-si ca simpla ei prezenta pe chip ii fereste de rele

Sunt insa si oameni care nu poarta masca deoarece considera perfect corecte vechile explicatii ale medicilor, ale OMS-ului si ale mesajelor de interes public de la tv:

Un neurochirurg celebru avertizează: MASTILE prezintă riscuri grave pentru cei care le poartă – inspira în mod constant orice virus respirator înapoi iar mai departe totul devine INFRICOSATOR

De asemenea, ale medicilor curajosi ce au spus-o si mai recent:

Dr. Adina Alberts: ATENȚIE! MASCA NU ESTE UN ECHIPAMENT DE PROTECȚIE INOFENSIV

Medicul Olga Simionescu, semnal de ALARMĂ: ‘Un om nu poate sta la serviciu opt ore cu masca, pentru că se sufocă’

MOLDOVA E VIE – (Video) Conferinta initiata de Episcopia de Ungheni si Nisporeni: PERICOLUL PURTARII MASTILOR și mănușilor de către ELEVI. Considerațiile medicilor și juriștilor

Si chiar pe cele de inceput ale Ministrului Sanatatii Nelu Tataru:

“Masca purtata de omul sanatos poate face mai mult rau decat bine.”

A se vedea in acest sens:

De ce cetatenii care considera ca masca ii fereste de rele cer ca aceasta sa fie purtata si de oamenii ce considera ca masca le face rau? De ce autoritatile ii obliga si pe acestia din urma sa o poarte? Pai daca masca te fereste, atunci ce treaba mai mascatule cu cel de langa tine?

E ca in cazul lozincii folosite ca “argument” in vaccinarea obligatorie:

“Copiii nevaccinați ii infecteaza pe cei vaccinați.”

Lozinca despre care au cerut explicatii chiar si judecătorii de la CEDO:

Și judecătorii sunt anti-vaxxeri?

 

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Oana said, on august 6, 2020 at 12:54 pm

  Si o poarta bietii oameni ca nu au de ales. Am întrebat o vânzătoare de la o cofetărie cum rezista cu masca toată ziua în caldura, și îmi spunea ca nu are ce sa facă ca nu muncește o luna ca să le plătească lor amenda. Chiar și la pangarul unei mănăstiri mi a atras atenția doamna care vindea sa îmi pun masca… a zis ca venise cineva mai devreme cu un telefon și a văzut cum filma pe furis…

  Apreciază

 2. Traian said, on august 6, 2020 at 1:01 pm

  In urma cu aproximativ 3 luni de zile, Arafat prezenta intr-o conferinta de presa urmatoarea teorie a mastii:

  Vezi linkul:

  Apreciază

  • cocoandro said, on august 6, 2020 at 7:11 pm

   Pe ce baze stiintifice se poate sustine aceasta minunata Teorie a masti, prezentata de Raed Arafat?
   Pot fi citate lucrari si studii de specialitate serioase, in aceasta directie? Niste nume de autori consacrati care au elaborat Teoria Mastii, pot fi.enumerate?

   Apreciază

 3. Cristian Daniel said, on august 6, 2020 at 1:13 pm

  Banuiesc ca este o intrebare retorica, un soi de gluma… Doar este arhicunoscut faptul ca purtarea mastii nu are vreo legatura cu raspandirea sau nu a „varcolacului” care, nu-i asa, vrea sa-i haleasca pe romani cu fulgi cu tot, ci este vorba doar despre o prelucrare mentala a poporului, cum se zice in termeni psihologici, o dresare a acestuia, astfel incat oamenii sa se obisnuiasca cu anormalul, sa nu i se mai para ceva iesit din comun, ceva absurd, indiferent daca este adevarat sau nu…Tineti minte ca in martie, cand a inceput p(L)andemia, se zicea mereu: poarta masca doar daca ai simptome (tusesti, ai febra, stranuti). Ei, iata ca acum toata lumea trebuie sa o poarte aproape indiferent de situatie…De ce? Ptr ca iata, se va implini sub ochii nostri profetia Sfantului Cuvios Antonie cel Mare: „Va veni vremea ca oamenii să înnebunească şi când vor vedea pe cineva că nu înnebuneşte se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”.

  Dar iata ce spune si la Isaia, Capitolul 5, ca sa stiti ce ne asteapta pe toti, ca tara si ca popor, si asta destul de curand:

  „…5. Acum vă voi face să ştiţi cum mă voi purta cu via mea: Strica-voi gardul ei şi ea va fi pustiită, dărâma-voi zidul ei şi va fi călcată în picioare.
  6. Şi o voi pustii! Nu va mai fi tăiată, nici săpată şi o vor năpădi spinii şi bălăriile. De asemenea şi norilor le voi da poruncă să nu-şi mai verse ploaia peste ea.
  7. Dar via Domnului Savaot este casa lui Israel, iar oamenii din Iuda sunt sădirea Sa dragă. El nădăjduia ca acesta să fie un popor fără păcate, dar iată-l plin de sânge. Nădăjduit-a să-I rodească dreptate, dar iată: răzvrătire.
  8. Vai vouă care clădiţi casă lângă casă şi grămădiţi ţarini lângă ţarini până nu mai rămâne nici un loc, ca să fiţi numai voi stăpânitori în ţară!
  9. Urechile mele au auzit de asemenea acest jurământ al Domnului Savaot: „Jur că aceste case multe, mari şi frumoase, vor fi pustii şi nimeni nu va mai locui în ele.
  10. Zece pogoane de vie vor rodi un bat, şi un homer de sămânţă, numai o efă”.
  11. Vai de cei ce dis-de-dimineaţă aleargă după băuturi îmbătătoare; vai de cei ce până târziu seara se înfierbântă cu vin!
  12. Cei care doresc, la ospeţele lor, chitară, harpă, tobă, flaut şi vin ei nu iau în seamă faptele Domnului şi nu văd lucrurile mâinilor Sale.
  13. Pentru aceasta poporul meu va fi dus în robie fără să bage de seamă, mai-marii săi vor fi doborâţi de foame, iar gloata se va usca de sete!
  14. De aceea şi iadul şi-a mărit de două ori lăcomia lui, căscat-a gura sa peste măsură; acolo se vor coborî mărirea Sionului şi gloatele sale, chiotele de veselie…
  15. Omul cel muritor va fi smerit şi umilit şi ochii celor mândri vor fi pogorâţi.
  16. Dar Domnul Savaot este mare prin judecata Sa şi Dumnezeul cel sfânt este sfânt prin dreptatea Sa.
  17. Oile vor paşte în voie, iar străinii se vor hrăni în locurile mănoase, lăsate de cei bogaţi.
  18. Vai de cei ce îşi atrag pedeapsa ca şi cu nişte frânghii şi plata păcatului ca şi cu nişte ştreanguri,
  19. Căci ei zic: „Grăbească Domnul să-Şi facă lucrul Său curând, ca să vedem şi să se plinească planul Sfântului lui Israel, ca să-l cunoaştem”.
  20. Vai de cei ce zic răului bine şi binelui rău; care numesc lumina întuneric şi întunericul lumină; care socotesc amarul dulce şi dulcele amar!
  21. Vai de cei care sunt înţelepţi în ochii lor şi pricepuţi după gândurile lor!
  22. Vai de cei viteji la băut vin şi meşteri la făcut băuturi îmbătătoare!
  23. Vai de cei ce dau dreptate celui nelegiuit pentru mită şi lipsesc de dreptate pe cel drept!
  24. Pentru aceasta, după cum paiele sunt mistuite de foc şi iarba uscată de flăcări, aşa rădăcina lor va fi topită ca pleava şi floarea lor va fi spulberată precum este cenuşa, căci au călcat legea Domnului Savaot şi au nesocotit cuvântul Sfântului lui Israel!
  25. De aceea, mânia Domnului s-a aprins împotriva poporului Său! El întinde mâna Sa spre el, îl loveşte şi munţii se clatină. Cadavrele lor sunt ca gunoiul pe cale. Cu toate acestea mânia Lui nu se domoleşte şi mâna Lui stă mereu întinsă
  26. Şi va ridica steagul pentru un popor de departe şi îl va chema de la capătul pământului. Iată-l că se zoreşte şi vine.
  27. Nimeni din ai lui nu va obosi, nici va boli, nu va dormita, nici va adormi; nimeni nu-şi va descinge brâul şi nici cureaua încălţămintei lui nu se va rupe.
  28. Săgeţile lor sunt ascuţite şi arcurile lor gata să tragă. Copitele cailor sunt ca şi cremenea cea tare, roţile căruţelor sunt ca o furtună.
  29. Strigătul, strigăt de leu, răcnesc ca puii de leu, mugesc şi apucă prada, şi nimeni nu roate s-o scape.
  30. În vremea aceea fi-va împotriva lui un vuiet ca vuietul mării. Toţi vor arunca privirea spre pământ şi iată: întuneric şi strâmtorare; lumina se va întuneca întocmai ca o noapte, fără să se mai ivească zorile!”.

  Apreciat de 1 persoană

 4. mariusga said, on august 6, 2020 at 1:52 pm

  Cel mai simplu raspuns format din propria experienta este ca sunt posedati, la propriu. Nu ma credeti, mergeti la orice paznic de botnite si incercati sa ii explicati ca aveti problema respiratorie sau religia nu va lasa sa purtati masca si vedeti cum se comporta.

  Apreciat de 4 persoane

 5. Beirut said, on august 6, 2020 at 3:59 pm

  Apreciază

 6. Sorin said, on august 6, 2020 at 7:45 pm

  Pentru că masca nu te apără deloc. Masca îi apără pe ceilalți să nu se infecteze de la tine. Aici e tragedia: Vezi bătrânei cu mască și cu pungi în mâini să nu se infecteze și pot muri din cauza unor inconștienți de 20 de ani care nu poartă masca și au virusul în ei.

  Apreciat de 1 persoană

 7. neicaion said, on august 6, 2020 at 8:03 pm

  Ce va mai urma şi cine pune totul la cale; https://www.youtube.com/watch?v=NRot8ZoCX4I

  Apreciază

 8. Duhul Căpitanului said, on august 6, 2020 at 8:18 pm

  Proiect de lege :purtarea obligatorie a măștii pentru persoanele care cred în „virus”, 24 din 24 de ore, inafara meselor…

  Apreciază

 9. dante said, on august 6, 2020 at 9:13 pm

  @ Sorin
  Deci de fapt tu, Sorine, porti masca degeaba, tu fiind neinfectat prin urmare nu poti sa dai virusul nimanui. Asadar umbli ziua prin calduri de 40 grade cu chilotii la nas fara ca tu sa fii protejat de acestia dar sperind sa fii protejat de alti indivizi imbotnitati.
  Multe spalaturi pe creier trebuie sa fi facut pina la aceasta ora.

  Apreciază

 10. Wearing A Mask Is Dangerous! said, on august 6, 2020 at 10:26 pm

  Purtatul măștii în mod regulat și multe ore pe zi este extrem de periculos pentru că inspirăm din nou aerul plin de bioxid de carbon pe care îl expirăm. E ca și cum ai sta într-un garaj cu ușile închise și cu motorul turat la maximum, inspirând gazele de eșapament pline deCO2. Numai că în exemplul garajului intoxicarea este rapidă, iar în cazul purtării măștii lentă. Oxigenul nu mai ajunge în cantități suficiente în sânge, la nivel celular și deci la toate organele vitale ale organismului începând cu inima și creierul. În funcție de vârstă, de starea de sănătate a organismului și de perioada de timp în care este folosită, urmările purtării regulate a măștii pot fi grave.

  https://banned.video/watch?id=5ef3eb10672706002f2db985

  Apreciază

 11. Teoria Băștii said, on august 7, 2020 at 1:28 am

  Ăștia vor să-și facă planul de vândut măști. Cum o mască nu e chiar ieftină și isteria e generalizată profiturile obținute trebuie să fie bune.

  Apreciază

 12. Grigore said, on august 7, 2020 at 8:24 am

  Este remarcabila imaginea cu copiii cu masti!
  Crestinul e singurul care se uita la Ceruri!

  Apreciază

 13. isa said, on august 7, 2020 at 9:23 am

  Legat de eficienta mastii: puneti-va masca si apoi aprindeti o lumanare. Incercati sa o stingeti sufland prin masca. Daca reusiti, atunci clar nu e eficienta. Am fost nevoita recent sa port masca timp de 6 ore, in continuu, regulamentar, in conditii de caldura, cu geamurile inchise, fara aer conditionat. Nu vreti sa stiti cum e … Cine considera necesar sa o poarte, cine nu sa nu o faca.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: