SACCSIV – blog ortodox

Lumea Justitiei: FI-V-AR COVIDU’ SA VA FIE – Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Horatiu Moldovan recunoaste dedesubturile raportarilor de morti la hectar: „80% sunt pacienti care au comorbiditati. Care ar fi murit oricum. Pana la urma, intr-o epidemie de COVID, ia si COVID. Dar el moare de insuficienta cardiaca, de cancer, de ciroza hepatica. Incidenta acestor pacienti este relativ importanta. Sunt foarte multi pacienti de care nu putem spune ca au murit datorita infectiei cu COVID”

Posted in Romania, virus by Vali on mai 6, 2020

Sursa: https://www.luju.ro/fi-v-ar-covidu-sa-va-fie-secretarul-de-stat-in-ministerul-sanatatii-horatiu-moldovan-recunoaste-dedesubturile-raportarilor-de-morti-la-hectar-80-sunt-pacienti-care-au-comorbiditati-care-ar-fi-murit-oricum-pana-la-urma-intr-o-epidemie-de-covid-ia-si-covid

Declaratie halucinanta facuta de secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Horatiu Moldovan luni seara, 4 mai 2020! Cu zece zile inainte de incheierea starii de urgenta instituite de presedintele Klaus Werner Iohannis, ca urmare a pandemiei de coronavirus (COVID-19) declarate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), Horatiu Moldovan (foto) a aruncat bomba: „80% sunt pacienti care au comorbiditati, care ar fi murit oricum… Intr-o epidemie de COVID, ia si COVID. Dar el moare de insuficienta cardiaca terminala, moare de cancer cu boala metastatica avansata, moare de ciroza hepatica”.

Au murit de COVID sau cu COVID?

Practic, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii recunoaste oficial ceea ce deja se vorbea in spatele usilor, pe la colturi sau in soapta: anume ca nu toate decesele inregistrate in aceasta perioada si pe care Grupul de Comunicare Strategica le-a pus in seama COVID-19 sunt cauzate de „virusul ucigas” (n.red. – termen folosit de presedintele Romaniei), si ca multi dintre pacientii care au murit sufereau de boli in faza terminala. Boli care dezvolta multiple complicatii si infectii ce produc pierderea imunitatii si determina decesul pacientilor, dar decesul nu are neaparat vreo legatura cu COVID-19, precizeaza secretarul de stat.

Astfel, in declaratia facuta in direct la Antena 3, Horatiu Moldovan a sustinut si ca sunt foarte multi pacienti de care nu putem spune ca au murit datorita infectiei cu COVID”, ceea ce legitim ne face sa concluzionam ca raportarile mortilor de COVID la hectar reprezentau doar cifre pe hartie care puteau justifica masurile restrictive severe impuse populatiei in ultimele circa doua luni de zile, de cand romanii au fost obligati sa se inchida in case.

In contextul declaratiei facute de Horatiu Moldovan luni seara, este extrem de importanta si remarca facuta de fostul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, potrivit careia in momentul de fata exista doar 2% cazuri serioase sau critice de infectari cu coronavirus, mortalitatea generala la persoanele cu COVID-19 fiind de doar 0,6% (la nivel global) (click aici pentru a citi).

Iata declaratiile facute de Horatiu Moldovan la Antena 3:

„Sunt raportate multe decese la pacienti care mor din alte cauza. Urmarim in fiecare zi decesele punctual, caz cu caz, si 80% sunt pacienti care au comorbiditati. Care ar fi murit oricum. Care au cancer terminal.

Fenomenul mortii e un fenomen complex din punct de vedere medical. In momentul trecerii in nefiinta, sau in instalarea suferintei terminale, pacientul dezvolta multiple complicatii, se infecteaza, isi pierde imunitatea.

Pana la urma, intr-o epidemie de COVID, ia si COVID.

Dar el moare de insuficienta cardiaca terminala, moare de cancer cu boala metastatica avansata, moare de ciroza hepatica.

Incidenta acestor pacienti este relativ importanta.

Dupa parerea mea, fara sa fim in posesia unor date statistice precise, pentru ca sunt greu de facut, vor trebui sa fie facute la un moment dat, sunt foarte multi pacienti de care nu putem spune ca au murit datorita infectiei cu COVID.”

Horatiu Moldovan: „Masurile de acum trebuie mentinute si dupa 15 mai”

Deloc de neglijat este insa si declaratia facuta de Horatiu Moldovan in urma cu circa o saptamana, in 23 aprilie 2020, la Realitatea Plus, potrivit careia „masurile restrictive de acum trebuie mentinute si dupa 15 mai, pentru a nu genera un nou val de infectari cu coronavirus”:

Masurile de acum trebuie mentinute si dupa 15 mai, pentru a nu genera un nou val de infectari cu coronavirus. Oamenii vor putea circula liber, insa trebuie evitate aglomerarile in spatii inchise. Va fi necesara purtarea generalizata a mastii de protectie la nivel facial in mijloacele de transport si in spatiile inchise. In aceasta etapa inca suntem preocupati de mentinerea sanatatii in rândul populatiei”.

de: Elena DUMITRACHE

 

Un răspuns

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] Lumea Justitiei: FI-V-AR COVIDU’ SA VA FIE – Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Horatiu … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: