SACCSIV – blog ortodox

Studiu: decesele cauzate de COVID-19 au legătură cu deficienţa de vitamina D. Iată ce înseamnă asta

Posted in cancer, SOARE, virus, vitamina D by saccsiv on mai 4, 2020

science alert: COVID-19 Deaths Are Being Linked to Vitamin D Deficiency. Here’s What That Means

Decesele cauzate de COVID-19 au legătură cu deficienţa de vitamina D. Iată ce înseamnă asta

MIKE MCRAE

1 MAY 2020

O vitamină care este produsă în mod normal de celulele pielii expuse la soare, ar putea juca un rol în prevenirea decesului cauzat de infecţia cu coronavirus SARS-CoV-2, potrivit noilor cercetări.

Rezultatele preliminare ale unui studiu efectuat de cercetătorii de la Queen Elizabeth Hospital Foundation Trust şi Universitatea de Est Anglia au făcut legătura între nivelul redus de “hormon” vitamina D şi rata mortalităţii COVID-19 în Europa.

Este un studiu care în mod cert merită mai multă atenţie ca piesă potenţială din puzzle-ul coronavirus, reamintindu-ne că sănătatea şi boala pot fi un lucru complex implicând o varietate de factori ai stilului de viaţă.

Dar este de asemeni important să interpretăm aceste dovezi ca parte dintr-o conversaţie ştiinţifică mai amplă, ceea ce înseamnă că ar fi prematur să facem vreo recomandare şi cu siguranţă ar fi prea devreme să ne repezim la suplimente înainte să obţinem dovezi certe.

Cercetătorii au făcut săpături prin literatura de specialitate pentru a cataloga nivelurile medii de vitamina D la cetăţenii din 20 de ţări europene şi apoi au comparat valorile cu cifrele relative ale deceselor cauzate de COVID-19 în fiecare ţară.

Un simplu test statistic a arătat că există o corelaţie destul de convingătoare între seturile de cifre, unde populaţiile cu concentraţii medii de vitamina mai mici au raportat mai multe decese de SARS-CoV-2.

„Cel mai vulnerabil grup de populaţie pentru COVID-19 este de asemeni acela care are cel mai mare deficit în vitamina D,” au concluzionat cercetătorii în raportul lor preliminar.

Acest tip de raport “cross-sectional” (încrucişat) nu este lipsit de probleme, nefăcând cu mult mai mult decât să sugereze că poate exista un anume grad de relaţie. Oamenii cu tendinţa de a avea nivel mai mare de vitamina D în corp ar putea face altceva care-i ajută să limiteze efectul cauzat de virus, de exemplu.

Dar aceste rezultate nu sunt nici măcar surprinzătoare, căzând în aceeaşi linie cu anterioarele rezultate, studii mai robuste care sugerează de asemeni că niveluri mai sănătoase de vitamina D pot reduce riscul de infecţii respiratorii cum ar fi gripa şi tuberculoza, la fel ca şi astmul bronşic al copilăriei.

Vitamina D este un compus solubil în grăsime pe care-l putem lua ca factor de nutriţie din alimente ca ciupercile sau peştele, sau se produce în propria piele atunci când o formă de colesterol reacţionează cu lumina ultravioletă.

Cunoscută pentru rolul avut în menţinerea nivelului de calciu din oase, deficienţa acestei vitamine este responsabilă pentru deformări ale scheletului cum ar fi rahitismul la fel ca şi un risc crescut de degenerare a oaselor aflată în spatele unor boli ca osteoporoza.

Cercetătorii plasează gradual funcţiile vitaminei în sistemul imunitar, notând relaţia acestora cu bolile autoimune şi descoperirea de receptori pentru această substanţă în diferite celule imune.

Modul cum ar putea combate infecţiile cu coronavirus – dacă ar fi aşa – va fi sigur un subiect popular în cadrul studiilor viitoare.

Între timp, pe cât de necontroversat ar putea fi rezultatul, un singur studiu înainte de a fi revizuit de comunitatea medicală n-ar trebui să devină baza pentru sfaturile medicale. Ştiinţa nu susţine efectuarea unui salt între a citi despre cantităţile sănătoase de vitamina D din sânge şi a apărea cu un supliment.

În 2017, cercetătorii medicali Mark J Bolland de la Universitatea din Auckland în Noua Zeelandă şi Alison Avenell de la Universitatea din Aberdeen din Anglia au susţinut nevoia de precauţie asupra interpretării studiilor nu mult diferite de acestea.

„Vitamina D ca supliment este un subiect la modă, provocând discuţii pasionate pentru şi împotriva suplimentării la nivel global,” scriu aceştia într-un editorial despre diferite  studii pe acest subiect din ultima decadă.

Rezultatele pot părea pozitive, dar nu se poate să transformi o salată de statistici în recomandări precise ce pot fi adaptate pentru nevoile individuale. Chiar şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii este tentată să folosească cercetări anterioare ca bază pentru recomandări specifice.

„Noi credem că acestea ar putea fi văzute doar ca generatoare de ipoteze, necesitând confirmări pe baza testelor clinice adecvate, bine executate în condiţii controlate”, au scris Bolland and Avenell.

Studiile care speculează că o singură vitamină disponibilă şi comună poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte pot părea ca vâslitul în ape agitate, dar avem nevoie de mai multe studii care să ne spună cum şi de ce există aceste clişee pe care să le punem în balanţă cu riscul ce vine cu suplimentele de vitamine.

În toiul unei pandemii care are potentialul de a lua mii de vieţi în toată lumea săptămânal, ştiinţa se mişcă dureros de încet. Dar întotdeauna merită aşteptarea.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

Comentariu saccsiv:

Studiul e limpede: decesele cauzate de COVID-19 au legătură cu deficienţa de vitamina D.

Ce înseamnă asta? Ca nu trebuie să ne repezim la suplimente, ci trebuie sa ne repezim la soare.

Oricum, vitamina D intareste sistemul imunitar, deci obligatoriu copiii trebuie sa zburde la soare. Ba mai mult, previne osteoporoza, deci obligatoriu si batranii trebuie sa se scalde zilnic in razele aceluiasi soare.

Si invers, a nu sta la soare si a nu face miscare, produc in scurt timp ravagii in starea de sanatate, ce duc la randul lor la o crestere enorma a mortalitatii. Nu degeaba detinutii au program zilnic obligatoriu de iesire la plimbator (un mare tarc sub cerul liber).

Iata, de exemplu, ce putem citi in articolul Bronzul, soarele si Vitamina D – totul despre expunerea corecta la soare:

Vitamina D este necesara functionarii corecte a sistemului imunitar, pentru a putea lupta cu boli usoare (raceala, gripa) sau grave (tuberculoza, scleroza multipla, diabetul de tip 1, boli autoimune). In 1981, britanicul R. Edgar Hope-Simpson se intreba daca nu cumva virusul gripal, care face ravagii in lunile reci si dispare in cele calde, este cauzat de un stimul sezonier legat de soare. Peste 25 de ani, un grup de specialisti a identificat acest potential stimul ca fiind Vitamina D, intr-un studiu de specialitate. Persoanele cu un nivel mai ridicat al Vitaminei D in sange au cu risc cu 6% mai mic de a face scleroza multipla (conform unui studiu), boala care apare mai des in tarile din nordul sau sudul mapamondului decat la Ecuator. Un copil din Finlanda are de 400 ori mai multe sanse sa aiba acest diabet de tip 1, decat unul din Venezuela, iar un studiu de 30 de ani, pe 10.000 de copii finlandezi, a descoperit ca cei care au luat cu regularitate suplimente de Vitamina D dupa nastere au avut cu 90% mai putine sanse de a face diabet de tip 1; intr-o alta cercetare, s-a observat ca pacientii care sufera de tuberculoza (tratata inainte de aparitia antibioticelor prin expunerea la soare sau lampi solare) au un nivel mai scazut al Vitaminei D decat personale sanatoase.

Evident, asta nu inseamna sa stai pana te prajesti la plaja, caci, se explica in acelasi articol:

Expunerea constanta la radiatiile solare ultraviolete pot afecta sistemul imunitar: daca ai pielea arsa de soare, globulele albe/leucocitele din sangele tau se vor reorganiza, crescand riscul de infectii (de aceea unele persoane fac herpes dupa expunerea prelungita la soare).

Si tot evident, vitamina D este esentiala si adultilor. Iata ce mai putem citi in respectivul articol:

Vitamina D iti mentine oasele sanatoase

„Vitamina solara” ajuta organismul sa absoarba si sa retina calciu si fosfor (vitale pentru dezvoltarea sistemului osos), iar niveluri reduse de Vitamina D pot produce rahitism (in cazul copiilor), fracturi osoase, osteoporoza si osteomalacie/calcifiere a oaselor (in cazul adultilor).

Vitamina D te poate proteja de cancer

Persoanele care stau mai mult la soare tind sa se vindece mai repede de boli serioase, spun doctorii. Conform unui studiu, locuitorii din zonele in care zilele sunt mai scurte sunt mai predispusi unor forme de cancer (de colon, ovarian, pancreativ, de prostata, limfom Hodgkin) decat cei care locuiesc in tari unde acesta straluceste mai multe ore pe zi. Dar daca stai prea mult la soare, fara a-ti proteja corespunzator pielea, cancerul de piele este dusmanul tau nr. 1.

Vitamina D iti mentine inima si muschii sanatosi

Muschi puternici = risc scazut de caderi si fracturi si o inima sanatoasa, iar un studiu de specialitate a descoperit o legatura puternica intre nivelul scazut de Vitamina D si sansele crescute de deces ca urmare a bolilor de inima.

Care este cea mai buna sursa? Ni se raspunde in acelasi material din aprilie 2019:

Statul la soare ramane cea mai buna sursa de Vitamina D (cea luata din alimentatie nu este suficienta, iar suplimentele pot crea hipervitaminoza/intoxicare), dar Harvard School of Public Health estimeaza ca 1 miliard de persoane din intreaga lume au deficienta de Vitamina D. Asta pentru ca, in afara lunilor de vara, daca locuiesti la peste 37 de grade latitudine Nordica/sudica de Ecuator, razele ultraviolete nu ajung la tine, deci nu produci Vitamina D. Ai sanse mari sa ai prea putina Vitamina D si daca nu iesi la plimbare cel putin 15 minute/zi in soare plin, cu bratele si picioarele expuse, fara a folosi o crema de protectie solara (aplicata corect, aceasta reduce cu peste 90% abilitatea organismului de a absorbi Vitamina D!).

In aceeasi situatie deficitara se afla si persoanele de peste 65 de ani (care produc o patrime din cantitatea de Vitamina D produsa de organismul cuiva de 20 de ani), cele de culoare, supraponderale sau care sufera de boli de ficat/rinichi. Solutia? Fa-ti stocuri de Vitamina D vara, stand la soare corect (organismul nostru o tine la pastrare si o foloseste in lunile reci).

Cititi va rog si:

Teste guvernamentale: Lumina soarelui distruge rapid coronavirusul

Si, de asemenea foarte important, nu uitati nici de vitamina C:

Virgiliu Gheorghe: Vitamina C sau despre cum să tratăm Corona virus Covid-19

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. acelas said, on mai 4, 2020 at 1:03 pm

    am ajuns zilele astea pe la un spital.. Din vorba-n vorba oamenii din inceperea unde am intrat mi-au spus: stati linistit, aici avem niste lampi pe ultra violete, le punem in functiune putin si gata. Noi aici nu avem niciun virus, nicio bacterie, este exclus. Da? am zis. Cum se face? Pai noi punem cate o juma de ora o lampa cu ultraviolete sa mearga si distruge tot .. Chestia e ca trebuie sa iesim noi din incapere jumatatea asta de ora, altfel incepem sa ne facem maro la fata, chiar sa ne usture putin fata. Si functioneaza? Cum sa nu! Pai dimineata cand bagam dupa numai 5 min, nu 30 aerul deja se schima la miros, nu mai e un aer statut, este foarte curat, este igienizat. Pana se scurge jumatatea de ora.. Caut si eu una pe internet si ma gandesc sa imi iau acasa, zice omul. Lampa arata ca un neon, lunga, cu o protectie de metal pe una din laturi. Nu cred ca orice lampa e eficienta sau recomandabila pt asa ceva, pt ca ultraviolete se gasesc si se folosesc pt diferite alte scopuri, incepand de la cosmetica si alte intretineri. Dar ma gandeam, si judecati si dvs, daca lampa aia facutade mana de om aduce asemenea efecte in raport cu bacterii si virusi, soarele, care da atata cantitate de ultra violete cat de eficient poate sa fie si cat bine poate sa ne faca? Asadar, in legatura cu soarele, nu partea de caldura degajata in atmosfera e cea asteptata de noi si care ne lecuieste de virusi, o anumita temperatura, ci ultra-violetele pe timp senin, indiferent de temperatura anume, astea ne fac vindeca si ne fac sanatosi ..

    Apreciază

  2. ciprian p. said, on mai 4, 2020 at 1:57 pm

    o explicatie a unui comentator de pe un blog ortodox:

    Mihai
    3 mai 2020 la 19:22

    Atenție la vaccin: Pacienții vaccinați antigripal ies pozitiv la Covid-19, fără a avea, de.
    fapt, virusul
    https://ortodox.info.ro/2020/05/02/atentie-la-vaccin-pacientii-vaccinati-antigripal-ies-pozitiv-la-covid-19-fara-a-avea-de-fapt-virusul/

    Atentie si la TESTUL care se face chipurile pentru a detecta boala Covid 19, de fapt TESTUL nu are nici o legatura cu detectia virusului Covid 19 ci cu totul altceva, cu detectarea materialului genetic, asadar suntem mintiti – pacaliti, trasi pe sfoara , in spatele asa ziselor TESTE de Covid se ascunde alt plan, nu ceea ce ne mint ei la televizor !

    Iata ce spune sectarul asta , Scriitorul David Icke despre scopul Testelor ..!
    iata ce zice el,

    la min. 3 zice „mi-am petrecut ultimele luni, devorand informatii de la virusologi, specialisti din SUA, Germania, Austria, Italia care niciodata nu ar putea sa se apopie de BBC si CNN, pentru ca demoleaza povestea – minciuna oficiala. Deci ceea ce va spuns sunt concluziile specialistilor, nu sunt parerile mele…ce rost ar avea, si am interviuri filmate cu acesti specialisti, ca dovada.
    Asadar, trebuie sa incepem cu ceea ce va soca pe multa lume, NU EXISTA Covid 19 !
    Voi explica de ce este indusa lumii prin media panica unei Pandemii ! Unul dintre doctorii la care m-am uitat este Andrew Portman, e medic generalist in SUA, acum lucreaza in psihiatrie, si ca multi alti doctori specialisti , pe care nu o sa -i vezi niciodata la BBC, a analizat insusirea evenimentelor care au dus la ceea ce vedem astazi si avazut asa:
    – oamenii au inceput sa se imbolnaveasca dintr-un anumit motiv din China , iar autoritatile chineze au luat MATERIAL GENETIC din lichidul pulmonar , de la cativa oameni care se imbolnavisera si nu au gasit nici un virus cu au obtinut un anume MATERIAL GENETIC care putea fi acolo din varii motive, inclusiv din cauza unui cancer pulmonar. Si au decis ca ceea ce provoaac imbolnavirile este un virus, iar boala a primit numele de Covid 19 ! Dar, reper, ei nu au izolat (gasit ) efectiv acolo nici un virus in materialul ala genetic, iar asta a fost inceputul, fra a face o testare prealabila. Diagnosticul in China se punea fara sa testare, doar dupa simtome, si probabil ati auzit de celebra formulare, (simtome asemanatoare gripei ) ,iar aceste simtome asemanatoare pot avea o multime de alte cauze. Cu toate acestea chinezii au decis, in baza simtomelor, ca acestea sa fie asociate cu Covid 19 ,
    Deci daca aveai simtome de GRIPA, gata, erai vrand-nevrand cu boala ..Covid 19.
    Asa a crescut numarul in statistici ! Cand ajungem la 5 G, mai e un element despre care vreau sa vorbim in legatura cu China, si relatia cu Vestul – Europei.

    – Apoi au dezvoltat un Test pentru Covid 19 , TESTE care se numeste RT PCR (pisi-arurile) cum le zice in Romania, care ce sa vezi , NU TESTEAZA de Covid 19 (adica un Virus ) ci cu totul altceva, si anume Testeaza MATERIALUL GENETIC – care are numeroase componente , care poate fi cauzat de o multitudine de factori.

    Si daca esti Testat Pozitiv , A T E N T I E !!! pentru MATERIALUL GENETIC (nu pentru Virusul Covid 19 – care nu exista asa cum minte media decat conventional, caci in stare latenta in avem toti intr-un procent mai mic sau mai mare ! ) , esti diagnosticat (mincinos desigur ) cu boala Covid 19 , iar daca mori , doactorii declara (mincinos) ca ai murit de Covid 19 .
    Sa ne uitam putin la acest Test RT PCR (pisi-arurile) , a fost dezvoltat – inventat de Kary Mullis, un biochimist american, in 1984, folosit in diagnosticarea multor boli , inclusiv in diagnosticarea cancerului de plamani – cu acelasi test cu care azi iti spun daca esti Pozitiv cu Covid 19 .
    Dar ce spune inventatorul acestui test ?
    Ca acest TEST iventat de el, NU ar trebui sa fie folosit pentru diagnosticarea bolilor infectioase !!!
    Inventatorul insusi spune asta ! ”

    Apreciază

  3. ciprian p. said, on mai 4, 2020 at 2:08 pm

    Mihai
    3 MAI 2020 LA 22:05
    Uite si mai clar, daca avem un pic de rabdare sa citim si sa gandim, tot in interviul cu scriitorul David Icke !
    Asa pare ca ne-au mintit cu acesta inexistenta PANDEMIE de Covid 19 , care este de fapt REACTIA NATURALA de APARARE a ORGANIMULUI – adica EXOZOMII este secretia Celulei otravite, pai si cum o celula poate fi otravita din varii cauze , iata cum ne-au manipuat sa credem ca toti bolnavii care au iesit Pozitiv, deci fals Pozitiv, au fost infecatti de Covid 19, care nu exista ca virus , este o minciuna.
    I. Adevaratii medici savanti – nu o sa-i vedem niciodata la BBC sau CNN, au observat ca virusul Corona (pe care il avem cu totii intr-un masura mai mica sau mai mare in corp ) nu indeplineste nici macar un singur criteriu dintre cele 4 postulare formulate de medicul Robert Koch si pe care le foloseste medicina clasica din 1890 pana in prezent, asadar Covid 19 NU exista, decat in gradul de amplificare (depinde de la tara la tara, in functie de amplificare, cu cat e mai mare , cu atat testatii iasa pozitivi !) al Testelor RT PCR – ( ATENTIE – inventatorul testului RT PCR ne spunea din 1984 sa nu testam boli infectioase -virusi ci testul este pentru cancere la plamani ) , deci Testele RT PCR testeaza MATERIAL GENETIC din lichidul extras din plamani (nu teseteaza Covid 19 , am explicat mai sus de ce !) !
    Postulatele lui Koch sunt un set de patru criterii formulate de Robert Koch și Friedrich Loeffler în 1884, îmbunătățite și publicate de Koch în 1890. Scopul acestor criterii este acela de a stabili o relație cauzală între un microb și boala pe care o cauzează. Koch a aplicat aceste postulate pentru a determina cauzele antrax-ului și a tuberculozei. Ele au fost generalizate ulterior și la alte boli.
    Definiția unui agent patogen:
    1. să fie găsit în leziunea unei boli;
    2. să fie izolat de la gazda infectată și crescut într-o cultură pură;
    3. inocularea unui asemenea agent într-o altă gazdă ar trebui să inițieze boala;
    4 . să fie recuperat din nou de la a 2-a gazdă.
    II. O observatie a unui doctor Andrew Kaufman care demonsteaza imbatabil si fara tagada, ca ceea ce numesc SATANELE Criminale in mod mincinos si inselator a fi Covid 19 este de fapt reactia de aparare a sistemului imunitar al organismului !
    Doctorul Andrew Kaufman pune problema asa:
    Ce se intampla cu o celula cand este otravita ?
    Celula secreta EXOZOMI ! Acesta este modul natural, firesc de fiecare zi in care sistemul imunitar raspunde la otravirea celulei.
    Acesti EXOZOMI, eliberati doar cand celula este otravita, (si atentie, poate fi otravita din diferite motive, poate fi toxicitate, poate fi de la STRES si FRICA – si vedem acum scopul de ce s-a indus Panica , poate fi otravita si de infectie, si de asemenea poate fi otravita de campuri electromagnetice si aici ajungem la 5 G ) si unul dintre rolurile eliberarii acestor EXOZOMI este cel de (ALARMARE ) avertizare a celorlalte celule ca exista o problema , pe principiul ,, Hei, pregatiti-va , garda sus, exista o problema ! ,, .
    Asadar, ca sa existe EXOZOMI in corp, celula trebuie sa fie otravita de la ceva !
    Doctorul Andrew Kaufman a privit la microscop, imaginea microscopica a EXOZOMILOR si apoi a privit la imaginea microscopica a EXOZOMILOR a ceea ce este denumit ca fiind Covid 19 si a vazut ca sunt identice. Apoi a analizat structura genetica a EXOZOMILOR care se regasesc in lichidul pulmonar al pacientilor cu probleme pulmonare care genereaza eliberarea lor si apoi s-a uitat la structura genetica a ceea ce eset numit Covid 19 si a observat ca sunt IDENTICE !
    EXOZOMII si asa numita Covid 19 chiar se lipesc pe aceeiasi receptori ai celulei, asta ne arata ca sunt unul si acelasi lucru.
    Asadar, ce se intampla de fapt este ca au luat MECANISMUL NATURAL de RASPUNS al ORGANISMULUI – atunci cand celulele sunt OTRAVITE si l-au redenumit Covid 19.
    MATERIALUL GENETIC luat din plamanii oamenilor, care e baza acestui test, va contine in mod firesc EXOZOMI.
    Asadar, reiau, MECANISMUL FIRESC de RASPUNS al SISTEMULUI IMUNITAR , adica secretiile celulelor otravite , ei il re-denumesc a fi Covid 19 !
    Si pentru ca oricine are un anumit nivel de toxicitate celulara va produce EXOZOMI , deci potentialul e urias de a obtine la TESTE rezultate fals Pozitive (poti manipula statisticile cum vrei ! ) si sa urili ca disperatul si sa panichezi lumea cu o falsa PANDEMIE , in fapt o facatura media – Tv cu scopuri conspirate (cum ar fi vaccinarea obligatorie !) decat decat cel oficial declarat – si mincinos folosit ca paravan !

    Apreciază

  4. […] Studiu: decesele cauzate de COVID-19 au legătură cu deficienţa de vitamina D. Iată ce înseamnă… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.