SACCSIV – blog ortodox

INTERZIS LA TV? Un studiu israelian oferă cea mai puternică dovadă de până acum a puterii VITAMINEI D de a lupta împotriva COVID 19

Posted in Coronavirus, ISRAEL, vitamina D by saccsiv on februarie 8, 2022

N-am vazut pe nici un post mass-media vreo referire la urmatorul recent studiu.

THE TIMES OF ISRAEL: Israeli study offers strongest proof yet of vitamin D’s power to fight COVID

Un studiu israelian oferă cea mai puternică dovadă de până acum a puterii vitaminei D de a lupta împotriva COVID

Sprijinind cercetările anterioare, oamenii de știință publică date remarcabile care arată o legătură puternică între deficiența de vitamine, răspândită în Israel, și decesul sau afecțiunile grave în rândul pacienților

De NATHAN JEFFAY, 03 Februarie 2022, The Times of Israel

Mother giving vitamin drops with dropper to her child. dietary supplements for kids. iStock via Getty Images

Oamenii de știință israelieni spun că au adunat cele mai convingătoare dovezi de până acum, că un nivel crescut de vitamina D poate ajuta la reducerea riscului de afecțiuni grave sau deces la pacienții cu COVID-19.

Cercetătorii de la Universitatea Bar Ilan și de la Centrul Medical Galilee, spun că această vitamină are un impact atât de puternic asupra severității bolii, încât pot prezice doar pe baza vârstei și a nivelului de vitamina D, cum ar evolua afecțiunea la persoanele infectate cu covid.

Lipsa vitaminei D crește semnificativ nivelurile de pericol, au concluzionat ei în cercetarea recent revizuită de colegi, publicată joi în revista PLOS One.

Studiul se bazează pe cercetări efectuate în timpul primelor două valuri de virus din Israel, înainte ca vaccinurile să fie disponibile pe scară largă, iar medicii au subliniat că suplimentele de vitamine nu erau un substitut pentru vaccinuri, ci mai degrabă o modalitate de a împiedica scăderea nivelului imunității.

Deficiența de vitamina D este endemică în tot Orientul Mijlociu, inclusiv în Israel, unde aproape patru din cinci persoane au un nivel scăzut al acestei vitamine, potrivit unui studiu din 2011. Totuși, luând suplimente înainte de infecție, cercetătorii din noul studiu israelian au descoperit că pacienții ar putea evita cele mai grave efecte ale bolii.

„Ni s-a părut remarcabilă, și frapantă, diferența dintre șansele de a deveni un pacient în stare gravă atunci când ai o carență de vitamina D, în comparație cu atunci când nu ai această carență”, a declarat Dr. Amiel Dror, medic la Galilee Medical Center și cercetător la Bar Ilan, care a făcut parte din echipa care a realizat studiul.

El a remarcat că studiul său a fost efectuat înainte de apariția virusului Omicron, dar a spus că virusul nu se schimbă suficient de mult între variante pentru a anula eficacitatea vitaminei D.

„Ceea ce observăm atunci când vitamina D ajută persoanele cu infecții COVID, este un rezultat al eficienței sale în consolidarea sistemelor imunitare pentru a face față agenților patogeni virali care atacă sistemul respirator”, a declarat el pentru The Times of Israel. „Acest lucru este la fel de relevant pentru Omicron ca și pentru variantele anterioare”.

Autoritățile sanitare din Israel și din alte câteva țări au recomandat suplimente de vitamina D ca răspuns la pandemia de coronavirus, deși datele privind eficacitatea acesteia au fost puține până acum.

Un angajat al spitalului poartă echipament de protecție în timp ce lucrează într-o secție de coronavirus din Centrul Medical Kaplan din Rehovot, la 18 ianuarie 2022. (YossiAloni/Flash90)

În iunie, cercetătorii au publicat rezultatele preliminare care arată că 26% dintre pacienții cu coronavirus au murit dacă aveau deficit de vitamina D cu puțin timp înainte de spitalizare, comparativ cu 3% care aveau niveluri normale de vitamina D.

De asemenea, aceștia au stabilit că pacienții spitalizați cu deficit de vitamina D aveau, în medie, de 14 ori mai multe șanse să ajungă în stare gravă sau critică decât ceilalți.

În timp ce comunitatea științifică a recunoscut importanța rezultatelor, au apărut întrebări cu privire la faptul că nu cumva condițiile de sănătate recente ale pacienților ar fi putut distorsiona rezultatele.

A fost menționată posibilitatea ca pacienții să fi suferit de afecțiuni care reduc nivelul de vitamina D și, în același timp, cresc vulnerabilitatea la afecțiuni grave cauzate de COVID-19, ceea ce înseamnă că deficitul de vitamine ar fi mai degrabă un simptom decât un factor care contribuie la severitatea bolii.

Vitamin D pills are displayed, Wednesday, Nov. 9, 2016, in New York. Doctors are warning about vitamin D again, and it isn’t the „we need more” news you might expect. Instead, they say there’s an epidemic of needless testing and too many people taking too many pills for a deficiency that very few people truly have. (AP Photo/Mark Lennihan)

Pentru a elimina această posibilitate, echipa lui Dror a aprofundat datele, examinând nivelurile de vitamina D ale fiecărui pacient în cei doi ani dinaintea infecției cu coronavirus. Ei au constatat că legătura puternică dintre nivelurile suficiente de vitamina D și capacitatea de a lupta împotriva coronavirusului se menținea în continuare, iar nivelul crescut de pericol din constatările lor preliminare, a rămas aproape identic.

„Am verificat o serie de intervale de timp și am constatat că, oriunde te-ai uita pe parcursul celor doi ani înainte de infectare, corelația dintre vitamina D și severitatea bolii este extrem de puternică”, a declarat Dror.

„Deoarece acest studiu obține o imagine atât de bună a nivelurilor de vitamina D ale pacienților, analizând un interval de timp larg în loc de doar perioada din jurul spitalizării, oferă un sprijin mult mai puternic decât orice altceva văzut până acum, subliniind importanța creșterii nivelului de vitamina D în timpul pandemiei”, a adăugat el.

O avalanșă de afirmații dubioase despre remedii naturale împotriva coronavirusului, inclusiv o teorie conform căreia israelienii s-au imunizat cu lămâi și bicarbonat de sodiu, i-a lăsat pe unii sceptici în privința afirmațiilor conform cărora vitaminele ar proteja împotriva virusului.

Dar Dror a insistat că cercetările echipei sale au arătat că importanța vitaminei D nu se bazează pe date incomplete sau eronate.

„Oamenii ar trebui să învețe de aici că studiile care indică importanța administrării de vitamina D sunt foarte fiabile, și nu se bazează pe date distorsionate”, a spus el. „Și subliniază valoarea luării de către toată lumea a unui supliment de vitamina D în timpul pandemiei, care, consumată în cantități rezonabile în conformitate cu sfaturile oficiale, nu are niciun dezavantaj.”

 

Comentariu saccsiv:

In martie 2020 publicam:

STATI LA SOARE! Vitamina D salveaza vieti

Iar in mai 2020:

Studiu: decesele cauzate de COVID-19 au legătură cu deficienţa de vitamina D. Iată ce înseamnă asta

Si este cu totul firesc, deoarece Covidul este un coronavirus, ba mai mult, foarte multe cazuri trecute la Covid sunt, de fapt, cazuri a tot soiul de viroze. Asta deoarece se foloseste un test dement:

Stire de importanta covarsitoare: CDC al SUA renunta la metoda de diagnosticare prin testele RT-PCR incepand cu decembrie 2021

Iar coronavirusii (care sunt multi si demult) si tot soiul de alti virusi nu pot face ravagii daca nu lipseste vitamina D.

Pe de alta parte, vaccinul nu salveaza nimic, dupa cum tot israelienii au descoperit de curand:

Expert israelian in coronavirus: 70–80% din cazurile cele mai grave au fost in randul celor vaccinati cu cel putin trei doze

 

Tagged with: , , ,

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. dante said, on februarie 8, 2022 at 6:39 pm

    Eu, personal, n-am crezut niciodata in existenta acestu asazis COVID in varianta enuntata oficial si trimbitata in presa vinduta. Voi crede cu o singura conditie: Sa fie identificate in acelasi moment de timp si COVID si Gripa obisnuita, sau viroze la un singur pacient, dupa care daca se identifica acel pacient vreau sa vad cu ce fel de teste au identificat covidul si cu ce teste gripa sezoniera. Numai atunci mintea mea va accepta existenta acestui virus. Pina atunci eu ma mentin pe vechea mea pozitie si anume ca acest covid nu este altceva decit gripa sezoniera, redenumita COVID, o megapoveste prin care oculta a pus stapinire pe libertatea si sufletul omului.
    Problema este ca omul contemporan, demistificat a pus botul la noul zeu numit Stiinta astfel ca planul satanistilor merge mai departe catre revolutii sociale care vor conduce la razboi, in urma caruia va fi inscaunat pacificatorul antihrist.

    Apreciat de 4 persoane

    • gheorghe said, on februarie 9, 2022 at 6:10 pm

      Stii ca denumirea COVID se refera la denumirea unei afectiuni, o noua „boala”, ni se spune.
      SARS-ul ar fi „agentul” care o declanseaza/produce, … da? De acord?

      Ce parere ai despre publicarea unor pagini cu antet de agentie american, sub semnatura de ofiter (militar nu birocrat)…. in care scrie: SARS-CoV-2 este VACCIN produs sub control american (proiect, finantare, tehnologie, comanda „stiintifica”, …) testat pe lilieci in pesteri chinezesti inca din 2018 pentru a le creste imunitatea…
      N-a crescut nimic, liliecii nu au patit nimic… da’ „s”-a imprastiat.
      Gripele vin din Hong Kong; climatul, mediul biologic, .. ce-o fi determina aparitia de BACTERII purtate de vanturi prin lume – unele nu ne afecteaza, altele – DA; nu pe toti, si nu in acelasi fel. Gripa.
      Virozele sint inventii; virusii nu se pot „vedea” iar echipamentele folosite redau impulsuri electrice provenite de la deseuri biologice umane, animale si chmicale bagate in „ciorba” lor.
      Interpretarea trebuie sa „bata” cu ipoteza nedovedita nici pana azi: un „ceva” ne-viu face ce face si doboara o entitate vie de miliarde de ori mai mare!
      Dupa saltul filozofic al stiintei declansat de Newton… omul e „vazut” ca o masinarie care se defecteaza cum se defecteaza masinariile: bete-n roate; spart parbrizu’, taiat conducta de benzina, furat rotile… sigur, cu denumiri stiintifice.Sigur ca un „nimic” face nimic; e vorba de organisme care se dezvolta in om PESTE MASURA controlabila de fiziologia individului.

      Si in 1918 tot bacterie a fost; „activata” in proiect finantat de cine trebuie si imprastiata prin intermediul „vaccinatilor” – sigur ca saracia majoritatii, conditile mai reduse de viata decat azi nu au dus la limitarea si oprire rapida a efectelor acestui atac biologic.
      Poate atunci conducatorii tarilor ar fi vrut; astazi – dimpotriva! ii intereseaza sa nu se ocupe spitalele: cele ramase dupa desfiintare absurda, spitale cu paturi „imputinate” pentru profit…. dupa ce spitalul a devenit „afacere”, spitale cu majoritatea sectii lor inchise ca putinele paturi ramse in folosinta sa para ca nu sint suficiente pentru imbolnavit.

      Si acum e bacterie care se manifesta ca parazit, e modificata sa faca mai mult rau – ajutor! vaccinati-ne! – daar moare la … ivermectina ca le paralizeaza.

      Sigur ca nu vei vedea vreodata ceva care sa diferentieze ce spuneai: covid, gripa, … viroza.
      Nu doar ca nu au cu ce dar nu au nici cum sa gaseasca ceva!
      … rezonanta biologica (fara contact) si desigur semnalizarea prezentei in corp de la cele aspirate la propriile bacterii, SIMILARE care declanseaza explozia populatiei, ca productie „proprie” – uneori peste nivelul de control.

      Cum prostesc lumea cu exo-planetele, asa fac si cu virusii – povesti de adormit definitiv nu doar copiii…

      Apreciază

  2. […] „Oamenii ar trebui să învețe de aici că studiile care indică importanța administrării de vitamina D sunt foarte fiabile, și nu se bazează pe date distorsionate”, a spus el. „Și subliniază valoarea luării de către toată lumea a unui supliment de vitamina D în timpul pandemiei, care, consumată în cantități rezonabile în conformitate cu sfaturile oficiale, nu are niciun dezavantaj.” – saccsiv […]

    Apreciază

  3. Felix said, on februarie 8, 2022 at 7:14 pm

    Dr. Mercola șterge toate articolele despre Vitamina D, zinc și covid după ce a fost amenințat personal
    https://www.naturalnews.com/2021-05-04-mercola-threatened-deletes-articles-vitamind-zinc-covid.html#

    Apreciază

  4. arhanghelulred said, on februarie 8, 2022 at 11:39 pm

    De ce credeti ca tratamentul celor care sunt pozitiv Covid …. li se administreaza Detrical 2000 (complex cu vitamina D) …

    Am intrebat o gramada de fosti covidei(unii multi-vaccinati) si toti au avut prescris … Detrical 2000 si Paracetamol sau unii luau ei Aspirina (in loc de Paracetamol) …

    Eu in Decembrie cand am fost racit am bagat Una pe zi de: Aspirina, Detrical 2000 si VitaMax … a trecut raceala de nici n-am avut muci uscati … era nasul umed … dar nu curgea …asa ca medicina a devenit o stiinta … inexacta …

    Apreciază

  5. arhanghelulred said, on februarie 8, 2022 at 11:43 pm

    Tratamentul nu mia fost prescris de vreun medic … ci l-am „prescris” IO … pentru cine pricepe din ce patesc altii …

    Apreciază

  6. Felix said, on februarie 9, 2022 at 12:27 pm

    Studiile sugerează 4 vitamine pentru a reduce riscul de cazuri severe de COVID-19

    Dr. Peter Osborne oferă sfaturi despre cum să luam vitaminele de care avem nevoie pentru a ajuta la combaterea COVID-19.

    „Cred că acesta este probabil unul dintre cele mai inteligente lucruri pe care le-ar putea face o persoană în acest moment, cu un rol imprevizibil al unei boli relativ necunoscute. Ceea ce știm în acest moment despre terapia cu vitamine, în special despre vitamina D, a apărut un nou studiu și a ieșit la iveală o nouă analiză a ceea ce știm despre vitamina D și COVID. Până acum, iată ce știm: persoanele care au scazut procentul de vitamina D si au COVID au o tendință mai mare de deces, au o tendință mai mare spre hiper-inflamație în furtuna de citokine care vine odată cu COVID și au o tendință mai mare de a ajunge pe ventilatoare, ceea ce este foarte rău pentru că ventilatoarele nu funcționează pentru COVID. Când o persoană e pusa pe ventilator ca sa vindece de COVID nu este un lucru bun. Deci, rezultatele nu sunt grozave, așa că dacă putem ține oamenii departe de ventilatoare și le putem menține sistemul imunitar susținut foarte bine cu nutriția, ideal ar fi ca acest lucru să aibă cel mai mare efect”, explică dr. Osborne.

    El mai spune că cele mai recente studii arată că nouă din 10 decese covid-19 ar putea fi prevenite dacă oamenii ar avea un nivel adecvat de Vitamina D.
    Vitamina D în corpul nostru de multe ori scade în timpul iernii, pentru că mai puțini oameni au activitate in aer liber și nu stau expusi la razele de soare. Avem nevoie de cel puțin 20 de minute de lumină solară în fiecare zi pentru a mentine asimilata o cantitate adecvată de vitamina D, motiv pentru care este adesea necesar un supliment pentru a ajunge la un nivel acceptabil. Unele spitale din țară folosesc chiar vitamine ca tratament pentru COVID-19, nu doar pentru prevenție.

    „Mulți medici învață acum acest lucru și și spun asta! Școala de Medicină din Virginia de Est are de fapt un protocol COVID care include vitamina D. Deci, dacă ești un pacient care este internat pentru COVID, automat iti da ca medicatie între 20.000 și 60.000 de unități de Vitamina D. Acest lucru face parte din standardul lor de protocol de îngrijire în acest sistem spitalicesc”, spune dr. Osborne.

    Dr. Osborne consideră că Vitamina D este una dintre cele mai simple și accesibile modalități de a vă ajuta să rămâneți sănătoși.

    „Vitamina D este foarte ieftină. Îl puteți cumpăra de la magazinul local de nutriție și s-ar putea să vă salveze viața, în cazul în care vă îmbolnăviți. Cu vitamina D, există o terapie care se poate face si pe care o recomand și este de 1000 de unități internaționale (UI) de vitamina D pe kilogram” afirmă dr. Osborne.

    Nivelul de Vitamina D, poate fi masurat, și puteți face analiza medicala – o analiza de sânge simpla.

    Studies suggest 4 vitamins to lower risk of severe cases of COVID-19
    https://www.fox26houston.com/news/studies-suggest-4-vitamins-to-prevent-severe-cases-of-covid-19

    Apreciază

  7. scortisoara said, on februarie 9, 2022 at 2:03 pm

    Nu am luat suplimente de vit D , nu am simtit ca ar fi cazul . De fapt , nu iau suplimente de vitamine de sinteza .
    În schimb mănânc …verde : rucola, valeriana, spanac ; apoi fructe ( care din nefericire conțin zahăr mult ) .Eu am o problema cu dulcele : îmi place foarte mult. Degeaba mă laud ca nu prea mănânc porc sau alte cărnuri ca în schimb mănânc dulce , dacă s-ar putea aș mânca fructe (și dulceața) tot timpul fără sa mai mănânc mâncare . Avantajul e ca iau vitaminele din surse naturale , corpul oricum isi ia atât cât are nevoie . N-am diabet , nu am nimic doar ca îmi place zaharul , așa am fost de mic copil .
    Cât despre vit D , prefer sa fac plaja vara . Chiar am făcut vara trecută de m-am ars ca nu am mai putut ieși pe afara vreo săptămână . Stocasem tot soarele . :))))) Da`mă bronzasem . Interesant ca nu am răcit pana acum deloc. Adică din primavara trecută de când am avut covid nu s-a mai lipit nimic de mine , nici măcar o simpla răceală . Pledez pt soare , pt băile în salina și pt statul cu sarea pe corp vreo 2 zile chiar dacă strânge pielea .

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.