SACCSIV – blog ortodox

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, A MURIT?

Posted in COREEA DE NORD by saccsiv on aprilie 25, 2020

Sursa: https://www.sport.ro/stiri/presa-din-china-si-japonia-anunta-ca-liderul-nord-coreean-kim-jong-un-a-murit.html

Kim Jong-un a suferit o operatie pe cord care ar fi avut complicatii.

Dictatorul din Coreea de Nord a murit sau este pe patul de moarte, fara sanse de recuperare, este anuntul presei din China si Japonia, citata de TMZ.

China a trimis, saptamana trecuta, o echipa de specialisti in Coreea de Nord pentru a-l ajuta pe Kim Jong-un. Vice-directorul canalului de stiri sustinut de Hong Kong este nepoata ministrului de Externe de la Beijing, iar aceasta a facut anuntul pe platforma chinezeasca de socializare Weibo. Jurnalista a precizat ca are o sursa „foarte solida” cand spune ca liderul de la Phenian este mort.

De asemenea, o publicatie japoneza spune ca Kim Jong-un este in stare vegetativa, dupa ce operatia la inima a decurs prost.

Zvonurile ca dictatorul nord coreean ar avea probleme grave au fost alimentate de faptul ca acesta nu a fost prezent la evenimentele de pe 15 aprilie, cand poporul a sarbatorit nasterea fondatorului republicii, Kim Il-sung, de departe cea mai importanta sarbatoare a societatii comuniste nord-coreene.

CNN a raportat imediat dupa 15 aprilie ca dictatorul se afla in pericol, dupa procedura medicala la care a fost supus.

 

 

 

Children’s Health Defends: Ești dispus să îți asumi riscul?

Posted in Bill Gates, vaccin, virus by saccsiv on aprilie 25, 2020

Echipa Children’s Health Defends, de pe site-ului careia am tradus articolul de mai jos, e plin de nume grele:

De la profesorul Luc Montagnier (Nobel Prize Recipient, Co-founder CHRONIMED, President of the World Foundation for Aids Research and Prevention)

https://childrenshealthdefense.org/about-us/scientific-advisory-committee/

si pana la Robert Francis Kennedy Jr., fiul lui Robert Francis „Bobby” Kennedy (asasinat in 1968) si nepotul fostului presedinte american John Fitzgerald „Jack” Kennedy, asasinat in 1963.

https://childrenshealthdefense.org/about-us/board-directors/

Asadar, iata traducerea articolului Here’s why Bill Gates wants indemnity… Are you willing to take the risk?:

(more…)

PLAYTECH: Cum se foloseşte, care sunt limitările şi la ce ajută Tor?

Posted in internet, STIRI by Vali on aprilie 25, 2020

Av. Gheorghe Piperea: Amenda aplicată în baza unei ordonanțe militare sau a unui ordin este fundamental ilegală, întrucât fapta nu este prevazută într-o lege, o ordonanță sau o hotărâre de guvern

Posted in Romania, virus by Vali on aprilie 25, 2020

Sursa: https://www.activenews.ro/stiri/Av.-Gheorghe-Piperea-Amenda-aplicata-in-baza-unei-ordonante-militare-sau-a-unui-ordin-este-fundamental-ilegala-intrucat-fapta-nu-este-prevazuta-intr-o-lege-o-ordonanta-sau-o-hotarare-de-guvern-161183

Avocatul Gheorghe Piperea a postat vineri pe contul personal de social media o argumentare juridică amănunțită prin care explică de ce, în opinia lui, amenzile contravenționale date în perioada stării de urgență nu au fundament constituțional și nu respectă principiul proporționalității. Un punct de vedere similar exprimase cu o săptămână în urmă și Avocatul Poporului, Renate Weber, care a ridicat o excepție de neconstituționalitate la CCR privind ordonanța de urgență a Guvernului în baza căreia s-a instituit starea de urgență în România.
„Textul de mai jos este cam lung și are niște amănunte tehnice oarecum fastidioase (plictisitoare + obositoare), așa că nu vă recomand să îl parcurgeți dacă nu aveți 10 minute la dispoziție. Și, mai ales, nu îl distribuiți pe facebook dacă aveți intenția să îl înjurați pentru că e prea lung și/sau fastidios.
1. În domeniul constatării și sancționării contravențiilor există un act normativ, OG nr.2/2001 se numește, care este un fel de cod al contravențiilor, similar Codului penal.
Potrivit art. 1 din OG nr.2/2001, contravențiile pot fi reglementate prin lege, ordonanțe („obișnuite” sau de urgență), hotărâri de guvern și hotărâri ale consiliilor locale. Nicăieri în OG nr.2/2001 și nici în vreun alt act normativ (cel puțin, nu la cunoștința mea) nu este prevăzută posibilitatea incriminării și sancționării unor fapte contravenționale prin decret prezidențial, ordonanță militară sau ordin de ministru.
Pe perioada stării de urgență s-au stabilit nenumărate interdicții, obligații și măsuri, în special prin ordonanțele militare fără număr, fără număr, emise până acum.
Potrivit art. 9 din OUG nr.1/1999 privind starea de urgență și starea de asediu, „conducătorii autorităților publice, ai celorlalte persoane juridice, precum și persoanele fizice, au obligația să respecte și să aplice toate măsurile stabilite în prezenta ordonanță de urgență, în actele normative conexe, precum și în ordonanțele militare sau în ordine, specifice stării instituite”, iar potrivit art. 28 alin.1 din aceeași OUG nr.1/1999, „nerespectarea prevederilor art. 9 constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 20.000 lei, pentru persoane fizice, și de la 10.000 lei la 70.000 lei, pentru persoane juridice”.
Așadar, prin intermediul unor norme generice de trimitere din ordonanța de urgență referitoare la starea de urgență, orice încălcare a obligațiilor, interdicțiilor și măsurilor stabilite prin acte normative conexe (cum ar fi decretul de instituire sau de prelungire a stării de urgență), prin ordonanțe militare sau prin ordine „specifice stării instituite”, devine contravenție și poate fi sancționată cu amintitele amenzi pecuniare.
În mod evident, o astfel de dispoziție legală este neconstituțională. Într-o recentă excepție de neconstituționalitate trimisă la CCR, Avocatul Poporului chiar a invocat acest viciu care face OUG nr.1/1999, astfel cum a fost modificată recent prin altă ordonanță de urgență, să fie neconstituțională.
Dar amenda aplicată în baza unei ordonanțe militare sau a unui ordin este fundamental ilegală, întrucât fapta nu este prevazută într-o lege, o ordonanță sau o hotărâre de guvern.
[Nota bene – „ordinul” la care se referă art. 9 din OUG nr.1/1999 nu înseamnă numai ordin de ministru, ci și orice ordin de șef de poliție sau ordin militar; de exemplu, în acele spitale în care, în mod foarte democratic, au fost numiți la conducere militari, ordinul șefului de spital este obligatoriu, încălcarea lui fiind contravenție.]
Există și un al doilea motiv de ilegalitate a contravenției, ce ține de structura internă a acestui tip de fapt ilicit.
Ca și infracțiunea, și contravenția trebuie să fie în mod explicit descrisă pentru a putea fi constatată și sancționată.
Se observă, însă, că fapta contravențională nu este clar descrisă în ordonanța militară sau în ordin, ci este calificată ca atare printr-o normă de trimitere generică, din care rezultă că orice încălcare a obligațiilor, interdicțiilor sau măsurilor rezultate din ordonanțe militare sau ordine înseamnă contravenție.
Penaliștii și, în general, practicienii dreptului știu la ce anume mă refer când spun: nulla poena sinae legem. Nu se poate aplica nicio sancțiune sau pedeapsă fără ca fapta să fie clar descrisă în lege.
Principiul prezumției de nevinovăție – chiar dacă ieșit cu capul spart rău din ultimii ani de „luptă” anti-corupție – încă  există în Constituție și, mai ales, în jurisprudența CtEDO. Faptul că Statul roman și-a construit de unul singur (fără un acord expres de la CtEDO) unele derogări de la drepturile și libertățile cetățenești enunțate în CEDO nu înseamnă că ființa acestor drepturi a fost aneantizată.
2. Conform art.5 alin.1 din OG nr. 2/2001, „sancțiunea stabilită trebuie să fie proporțională cu gradul de pericol social al faptei săvârșite”. În consecință, agentul constatator al contravenției nu poate aplica imediat și direct sancțiunea contravențională cea mai severă și nici să ia măsurile cele mai drastice, cum ar fi imobilizarea și bătaia terapeutică aplicată contravenientului. Cu atât mai puțin agentul constatator nu are voie să umilească sau să se poarte în alt fel abuziv cu contravenientul.
Într-o primă fază, dacă este realmente vorba de fapte ilicite, și nu de erori de fapt, atunci agentul constatator ar trebui, pentru proporționalitate, să se orienteze către sancțiunea avertismentului verbal sau scris. Pentru omisiuni în declarația pe propria răspundere sau pentru alte erori materiale referitoare la hârțogăria (cvasiinutilă) cu care umblăm asupra noastră, ar trebui să se renunțe, pur și simplu, la aplicarea sancțiunii, întrucât eroarea de fapt este, conform art. 11 alin.1 din OG nr.1/2001, cauza exoneratoare de răspundere.
Însă, pentru ieșirea ilegală și iresponsabilă din carantină, pentru tulburarea liniștii publice, pentru petreceri în public sau pentru muzică dată la maxim pentru a se convinge vecinii de calitățile de „bombardier” ale contravenientului se impun, într-adevăr, sancțiuni drastice și chiar confiscarea bunurilor care sunt utilizate ca instrument al infracțiunii (de exemplu, „sculele” de bombardier, adică boxele, „leptopul”, subufăru’ etc).
Ce vedem, însă, în realitatea cea reală? Bomdardieri sau iresponsabili sancționați cu amendă? Nu, vedem 200 de mii de inși amendați pentru că nu au declarații sau nu au declarații corect completate și datate. Vedem inclusiv persoane care sunt amendate drastic pentru că vând pătrunjel fără autorizație.
3. Acesta este numărul persoanelor sancționate contravențional într-o singură lună de stare de urgență: 200 de mii. Peste 1% din populația țării. Totalul amenzilor, calculat de cei de la BBC (??!), este de circa 400 de milioane de lei, adică în jur de 80 de milioane de euro. Pentru a prinde ticăloși de contravenienți, s-au utilizat drone și tot felul de alte minuni ale tehnicii, plus forțe care au suplimentat poliția națională – poliția locală, jandarmeria (foarte aplaudată acum, această instituție a fost „dujmanul” de moarte al revoluționarilor-punct-doi din 10 august 2018), polițiștii pensionați care au fost de acord să se reîncadreze pe încă 6 luni în poliție și chiar soldații (cărora ultimul decret al președintelui le-a acordat unele atribuții de poliție rutieră sau de proximitate). În comparație cu lamentațiile de anul trecut – că nu sunt oameni, că nu e tehnică sau tehnologie, că nu sunt bani pentru a lupta cu pedofilii, ucigașii de adolescente, proxeneții și cu mai toată fauna interlopă bine înfiptă sau mufată la vârful unor instituții „de forță”, ce se vede acum pe străzi și pe net este un rai al oamenilor legii și un iad al delincvenților.
O să mă întrebați, desigur, de unde am aceste cifre. Mă obosește să fac proba unor fapte notorii, mai ales când Codul de procedură civilă nu îmi cere asta. Uitați-vă, oameni buni, pe net: circulă asiduu articolul scris de un reporter de la BBC pe această temă care ne interesează în primul rând pe noi, nu pe englezi. Evident, presa noastră l-a preluat anemic și fără convingere, la interval de o săptămână de la publicare.
Sunt câteva chestiuni administrative și una de politică democratică ridicate de această cruntă realitate.
a) nu există șanse ca măcar 10% din totalul acestor amenzi să se recupereze de la contravenienți; oamenii sunt deja supra-îndatorați sau chiar ruinați; nu au de unde achita 2000 de lei amenda, cu atât mai puțin 20 de mii; mai degrabă, se va vedea o încărcare a rolului instantelor cu 200 de mii de plângeri contravenționale; cine și-a făcut planuri cu acești bani este un naiv cu reflexe totalitariste;
b) suma de 80 de milioane de euro este egală cu suma derizorie încasată cu titlu de impozit pe profit în luna martie și cu de două ori taxele vamale din aceeași perioadă; ce ne spune asta? că, în loc ca organu’, fiscul, strategii libertarieni de pe lângă Locovid sau Werner să se ocupe cu colectarea taxelor, impozitelor și contribuțiilor de la marile corporații (care au creat deja, prin neplată, „găuri” în bugetul public de 7 mld lei în luna martie), s-au aruncat ca niște ulii pe cetățeanul de rând căruia, btw, îi cerșește încă donații pentru susținerea spitalelor falimentare române;
c) în timp ce organu’ aleargă după 200 de mii de contravenienți, poliția, parchetul, fiscul, și toate zecile de autorități, agenții, comiții și comitete cu atribuții de control și supraveghere lasă neatinse afacerile fără licitație cu măști, combinezoane, masă lemnoasă tăiată cu cinism și cruzime exact din zonele puse în carantină, resturi și reziduuri industriale etc.;
d) regimul democratic este în evident regres, de vreme ce anumiți milițieni din fruntea ministerelor declară în clar că „se va răspunde la violență cu violență”, iar președintele, garantul drepturilor și libertăților noastre constituționale îi aplaudă; mulți dintre voi, la rândul vostru, aplaudați asemenea viteji fioroși, dar o să vă treacă entuziasmul când veți fi în locul celor bătuți terapeutic sau sancționați exemplar, cu simț de răspundere; veți spune că voi respectați legea și că nu aveți a vă teme de astfel de reacții „justificate” ale autorităților; și eu respect legea, și cei 200 de mii de inși sancționați până acum respectă legea; doar că legea asta de tip nou, pandemic, este vagă, confuză și generică, iar un agent constatator rău intenționat sau care are temă de la șef să facă bugete mari de amenzi, vă va găsi un nod în papură, cumva; în definitiv, de vreme ce aplaudați acum asemenea comportamente și acte abuzive ale organelor abuzive, fiți conștienți că tocmai ce ați deschis o fereastră Overton și că pe zisa fereastră va intra curând, pe nesimțite (sau pas cu pas, ca în titlul de carte al unui anumit prezident) și un regim liberalo-milițienesc pe care îl veți aplauda, până când o să dați voi înșivă de greu.
4. Ca să curm orice interpretare răutăcioasă sau malignă, vă scriu cu litere majuscule sfatul meu, ca și când nu l-aș scrie, ci l-aș striga : NU ÎNCĂLCAȚI LEGEA, NU SFIDAȚI ORGANELE DE ORDINE, NU VĂ PUNEȚI ÎN SITUAȚIE NEREGULATĂ, dar nici nu fiți părtași la abuzuri”, a scris vineri pe Facebook avocatul Gheorghe Piperea.

 

De Vlad Pârău

O țară propune monitorizarea cazurilor de COVID-19 folosind un card cu cip

Posted in Noua Zeelanda, virus by Vali on aprilie 25, 2020

Sursa: https://www.go4it.ro/content/curiozitati/o-tara-propune-monitorizarea-cazurilor-de-covid-19-folosind-unui-card-cu-cip-19143642/?utm_source=csid+pop+up&utm_medium=website&utm_campaign=fidmee

În timp ce anumite țări propun utilizarea anumitor aplicații de mobil, iar Apple și Google colaborează la realizarea unui sistem care poate identifica persoanele care au intrat cu cei infectați cu COVID-19, Noua Zeelandă are o soluție ceva mai simplă. De fapt, ideea de bază este aceeași, însă abordarea este mai practică, eliminând complet din ecuație smartphone-ul. CovidCard este o cartelă cu Bluetooth care poate comunica cu alte cartele de acest gen din vecinătate și care poate apoi fi identificată la nevoie, pentru a te avertiza dacă ai intrat sau nu în contact cu o persoană infectată.

Ideea din spatele CovidCard nu este nouă. Aceasta funcționează într-o manieră similară cu dispozitivele Tile, care sunt folosite pentru a găsi obiectele „pierdute” din vecinătate. Acele dispozitive se conectează însă la un smartphone, însă în cazul CovidCard, acest lucru nu este necesar. Practic, CovidCard nu face decât să păstreze un istoric al tuturor celorlalte CovidCard-uri ale altor persoane pe care le-ai întâlnit sau care au stat la o distanță mică de tine.

În cazul în care una dintre persoanele cu CovidCard ia virusul COVID-19 și este testată pozitiv, autoritățile din Noua Zeelandă vor citi informațiile stocate pe acest card și vor anunța imediat toate persoanele care dețin astfel de carduri, pentru a putea fi testate. Astfel, răspândirea virusului poate fi limitată, izolând rapid și testând persoanele care ar putea fi suspecte chiar înainte să apară simptome sau să poată infecta la rândul lor alte persoane.

Avantajul unui CovidCard este că nu discriminează în funcție de tipul telefonului. Nu contează dacă ai un dispozitiv Apple, Android sau unul fără sistem de operare modern, sau dacă ai sau nu un telefon mobil de orice fel. Poți ține acest card în portofel, și poți să renunți la el oricând, dacă nu vrei să participi în acest program.

Pentru a-i liniști pe cei care s-ar putea speria de monitorizarea prin intermediul CovidCard, autoritățile din Noua Zeleandă spun că acest card nu stochează decât ID-urile unice ale celorlalte carduri, neavând capacitatea de a stoca detalii despre locație sau date personale.

Un astfel de card are o baterie internă care poate rezista la un an de utilizare, iar autoritățile neo zeelandeze spun că toate aceste carduri vor fi distruse imediat ce pandemia se va termina.

CovidCard este o soluție propusă pentru cetățenii din Noua Zeelandă pentru perioada următoare, după ce restricțiile referitoare la distanțare socială și autoizolare vor fi ridicate. Se pare că monitorizarea cazurilor în acest mod este soluția pe care autoritățile o recomandă pentru a putea trece peste această pandemie și pentru a evita izbucnirea de noi focare.

(via Newsroom)

 

Prof.Corvin Lupu: Protest față de blocarea de către autoritățile din România a publicației „Justițiarul”

Posted in Romania by Vali on aprilie 25, 2020

Sursa: https://www.activenews.ro/stiri-mass-media/Prof.Corvin-Lupu-Protest-fata-de-blocarea-de-catre-autoritatile-din-Romania-a-publicatiei-%E2%80%9EJustitiarul-161181

După cum ActiveNews a anunțat chiar azi, ANCOM a luat decizia de a închide siteul justițiarul.ro, deținut de către jurnalistul sibian Marius Albin Marinescu.

În acest sens, prof. Corvin Lupu ne-a trimis un protest împotriva acestei decizii, text pe care îl reproducem în continuare (Redacția).

Miercuri seară, în zi de sărbătoare pentru români, Agenția Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), instituție controlată de un serviciu secret al României, a blocat vizualizarea publicației „Justițiarul”, fără să se atenționeze conducerea publicației, respectiv pe redactorul șef, în legătură cu vreo încălcare a legislației în vigoare, fără să facă vreun reproș publicației „Justițiarul.ro”. Cu o lună în urmă, ANCOM a atenționat o altă publicație, somând-o să retragă de pe site o serie de articole/traduceri ale unor articole străine considerate în mod subiectiv că ar fi „fake news”.

Nefiind atenționat în nici un fel, redactorul șef, reputatul jurnalist investigator Marius Albin Marinescu, nu a radiat cele două articole de pe site-ul publicației, iar cenzura regimului politic actual, autointitulat democratic, a reacționat închizând ziarul. Exact ca pe vremea bolșevică a anilor 1948-1952, anii când tatăl torționar al prim-ministrului Ludovic Orban îndeplinea funcția de adjunct al șefului Securității Raionului Stalin. Am spus torționar, pentru că în calitate de istoric, cercetător al istoriei Securității, știu că într-o asemenea funcție era obligatoriu să fii torționar.
Iată cum, șmecherește, ocolind dialogul cu victimele regimului globalist român, sau dintr-o eroare care caracterizează activitatea multor funcționari ai aparatului represiv din România, publicația „Justițiarul.ro” nu mai apare. Afirm că erorile caracterizează activitatea multor funcționari ai aparatului represiv din România având în vedere miile de semnale de acest fel din presa din România, în toată perioada de după lovitura de stat din 22 decembrie 1989, care a condus țara noastră, din aproape în aproape, spre stadiul ei actual de colonie la periferia UE, condusă din punctele cheie de minoritari etnici, care nu au nici sânge și nici simțire românească.
Ziarul „Justițiarul” din Sibiu și domnul Marius Albin Marinescu au promovat de-a lungul ultimilor două decenii ADEVĂRURI importante din viața social-politică, economică și culturală a României. În paginile sale, au fost devoalate infracțiuni și alte încălcări grave ale legii de către funcționari publici și oameni de afaceri importanți.
Dar marele „păcat” al domnului  Marinescu, pentru care trebuie să sufere din plin și pentru care suportă astăzi răzbunarea poliției politice a regimului, este că el a investigat adopțiile internaționale ale unor copii din Rășinari (jud. Sibiu) intermediate de fostul profesor Klaus Werner Johannis și soția acestuia și a semnalat dispariția fără urme a acestor copii care au fost dați spre înfiere cu condiția ca bunica lor să-i poată vedea și să știe despre soarta lor. Copiii au dispărut !?
Dl. Marinescu este cel care a investigat afacerea obținerii de către primarul Sibiului, Klaus Werner Johannis, a 6 (șase) case (!) pe baza unui document testamentar care a fost dovedit ca fiind fals prin două sentințe civile definitive și irevocabile.
Dl. Marinescu este cel care a relatat despre un  alt adevăr crud al regimului colonial din România: acțiunea în constatare făcută în instanță de către Forumul Democrat al Germanilor din România (președinte pe țară Klaus Werner Johannis), prin care organizația cerea să se constate calitatea ei de continuatoare a Grupului Etnic German, formațiune politică declarată ilegală și desființată prin Acordul de Armistițiu dintre România și Națiunile Unite (septembrie 1944), prin Decret-Lege al Regelui Mihai I (octombrie 1944), care nu a fost abrogat nici de către comuniști și este și astăzi în vigoare și prin Tratatul de Pace de la Paris (februarie 1947), care a pus capăt celui de al doilea război mondial.
În baza acelei sentințe judecătorești, dată de o singură judecătoare (Morar), care nu a fost atacată de nimeni, statul român refuzând să-și apere bunurile, Forumul Democrat al Germanilor din România (președinte pe țară Klaus Werner Johannis), prin sucursala sa din Sibiu, a solicitat primarului Sibiului (Klaus Werner Johannis) restituirea de proprietăți în valori uriașe, care au îmbogățit peste măsură minuscula comunitate germană care a mai rămas prin România.
Doresc să menționez că judecătoarea Morar a refuzat să semneze sentința pe care ea însăși a pronunțat-o (!), preferând să se pensioneze. O colegă a ei, fostă studentă a noastră cu care nu ne mândrim, Corina Drașovean (după divorț redevenită Limpede), a semnat sentința cauzei pe care nu a judecat-o. Astăzi cele două judecătoare sunt cercetate de către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiției… Eu am înțeles de ce s-a ridicat atât de vehement președintele Johannis în favoarea desființării acestei instituții!
Ziarul „Justițiarul” a publicat și articolul unuia dintre cei mai valoroși istorici de istorie contemporană a României în viață, prof. univ. dr. Ioan Scurtu, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, care a demonstrat științific incorectitudinea situației retrocedărilor de bunuri ale statului român către FDGR. Dl. prof. univ. dr. Ioan Scurtu a fost dat în judecată de FDGR și, cum nu s-a putut dovedi că nu are dreptate științifică, a fost amendat „pentru defăimare” (?!).
Iată câteva dintre motivele care, cred eu cu convingere, că stau în spatele răzbunării de la nivel foarte înalt împotriva „Justițiarului” și a domnului Marius Albin Marinescu.
Profitând de inducerea crizei internaționale de sănătate, poliția politică din România se dezlănțuie împotriva celor care promovează adevărul în societatea românească.
Rușine lor și vai nouă, românilor!!!
De Andrei Nicolae

 

Călin Georgescu, diagnostic de coşmar: criza va duce la controlul total al individului

Posted in Romania, virus by Vali on aprilie 25, 2020

Sursa: https://newstandard.news/2020/04/24/calin-georgescu-diagnostic-de-cosmar-criza-va-duce-la-controlul-total-al-individului

Omenirea se află la o răscruce în acest moment? L-a întrebat experimentatul jurnalist Horia Alexandrescu pe consultantul internaţional privind dezvoltarea durabilă Călin Georgescu, poate singurul economist român care are o strategie pe termen lung privind România.

În timpul fiecărei crize s-a vehiculat numele său ca prim ministru.

“Categoric, omenirea se află într-o criză existenţială profundă. Are de ales între trecutul care nu i-a adus prea multe bucurii şi o resetare a societăţii,” a spus Georgescu, prin skype.

Jurnalistul Horia Alexandrescu a pus criza petrolului, ideea schimbării monedelor naţionale cu aurul, încălzirea globală, în contextul pandemiei cu coronavirus. L-a întrebat pe specialistul în dezvoltare durabilă, membru al Clubului de la Roma, cum se interpretează această criză.

 

Răspunsul expertului internaţional a fost dur și fără echivoc:

“Pandemia de acum este o pandemie a fricii și a prostiei! Atunci când inoculezi această armă foarte perfidă, anume frica oamenilor, este foarte greu s-o mai scoți din mintea lor și  trebuie să-ți amintești că așa au fost cucerite și ținute sub amenințare toate țările sclavagiste!…Ca să înțelegeți, în India când se naște un elefant, stăpânul îl ține legat cu o sfoară prinsă de un bețișor înfipt în pământ, iar mai târziu, când elefantul crește și ajunge adult,trăgând bușteni, dărâmând case sau  cărând bolovani, seara e legat din nou cu aceeași sfoară, de aceeași nuielușă! Omenirea este ținută sub frică, tocmai pentru a putea fi observată și controlată! De cine? Din punctul meu de vedere, de ceea ce se numește deep state, adică statul subteran, iar cel puțin din ceea ce se întâmplă acum, format  din sistemul financiar-bancar  și Big pharma! Cele două lucrează împreună, iar o mare criză, cum este aceasta, conduce la mari averi !…”

 

 

Ortodoxinfo este noul site suspendat de ANCOM în contextul stării de urgență

Posted in Romania by Vali on aprilie 25, 2020

Sursa: https://www.activenews.ro/stiri/Ortodoxinfo-este-noul-site-suspendat-de-ANCOM-in-contextul-starii-de-urgenta-161186

Redacția paginii web Ortodoxinfo.ro și-a notificat cititorii sâmbătă noaptea că ANCOM a blocat și acest portal de informații, după ce în cursul zilei de vineri au fost suspendate site-urile Justițiarul.ro și România-veche.ro.
Acces neautorizat
Accesul dumneavoastră către acest site a fost restricționat în baza Deciziei Președintelui Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații nr.508/24.04.2020 pentru implementarea prevederilor Decretului nr.195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul Romaniei”, este mesajul care apare la accesarea site-ului Ortodoxinfo.ro.
Cum nici pagina de Facebook a respectivei publicații nu mai este de găsit, nu am putut afla deocamdată un punct de vedere al celor care scriau articolele ce au determinat intervenția autorităților.
Tagged with: , ,

Cutremur de 5 grade in Romania

Posted in Romania by Vali on aprilie 25, 2020

Sursa: http://www.ziare.com/stiri/cutremur/cutremur-de-5-grade-in-romania-1608368

Un cutremur de 5 grade s-a produs in noaptea de vineri spre sambata in zona seismica Vrancea, judetul Galati, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Seismul a avut loc la o adancime de doar 23 de kilometri, la ora 01:04:19.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 66km NV de Galati, 79km NV de Braila, 87km SE de Bacau, 142km S de Iasi, 147km E de Brasov, 154km NE de Ploiesti, 163km SV de Chisinau, 194km NE de Bucuresti, 197km SV de Tiraspol, 210km NV de Constanta.

Potrivit cititorilor Ziare.com, seismul s-a simtit chiar si la Constanta, destul de puternic pentru cateva secunde.

Cel mai semnificativ seism din acest an s-a produs in data de 31 ianuarie, in judetul Vrancea, la o adancime de 121 de kilometri, si a avut o magnitudine de 5,2. Cutremurul a fost resimtit atunci si la Bucuresti.

In luna aprilie, in Romania, au fost inregistrate mai multe cutremure de peste 3 grade, intre care unul cu magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter, produs in seara de 18 aprilie, in judetul Buzau, putin dupa ora 19:00.

Un alt cutremur semnificativ a avut loc pe 12 aprilie, in Marea Neagra. Acesta a avut 4,3 grade, la o adancime de 48 de kilometri, la 189 de kilometri de Constanta.

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

IZOLAREA IN CASE intr-o tara cu RISC SEISMIC precum Romania, poate provoca mai multe DECESE decat toate decesele cauzate de CORONAVIRUS in lume luate la un loc, in caz de CUTREMUR puternic. Si n-a mai fost demult un seism de peste 7 grade Richter…

 

Tagged with: , ,