SACCSIV – blog ortodox

In ciuda carantinei, toate bisericile georgiene vor fi deschise de Duminica Floriilor si Sfintele Pasti

Posted in BISERICA, carantina, GEORGIA, virus by saccsiv on aprilie 5, 2020

Foto: Patriarhate.ge

ORTHODOX CHRISTIANITY: ALL GEORGIAN CHURCHES WILL BE OPEN FOR PASCHA DESPITE QUARANTINE

In ciuda carantinei, toate bisericile georgiene vor fi deschise de Duminica Floriilor si Sfintele Pasti

Tbilisi, 3 aprilie 2020

“Toate parohiile și mănăstirile din Georgia vor rămâne deschise in Duminica de Florii și de Paste“, a declarat Sfinția sa Ilias, Catolicosul-patriarh al întregii Georgii (Georgian Patriarchate).

„Orice persoană, cand trece printr-o incercare, caută eliberarea și mângâierea”, a spus Sfinția sa. „Astăzi, când o nouă infecție care s-a răspândit în întreaga lume amenință viața populației, este firesc ca enoriașii să-si puna toate sperantele în Domnul și să fie mai apropiati de Biserică”. „Pentru credincioși, mâncarea spirituală este la fel de importantă și necesară ca mâncarea fizică; Prin urmare, este imposibil să inchideti ușile bisericilor caci ele vor fi deschise pentru cei care vor să vină la biserică, să primească harul lui Dumnezeu și să fie întăriti spiritual, a fost mesajul Sfintiei sale.

În prezent există un regim de carantină în Georgia, care interzice întâlnirile mai ample de trei persoane în locuri publice.

„Având în vedere situația actuală, aș dori să ma adresez voua, copiilor noștri spirituali și vă dau următoarele sfaturi: urmați instrucțiunile corespunzătoare; luati distanța stabilită în apropierea altor persoane, inclusiv în biserică sau în curtea bisericii; în timpul Liturghiei Divine (și altor servicii), numai clericii ar trebui să rămână in biserica, si li se pot alatura doar un numar limitat de enoriasi in marile catedrale dar ar fi de recomandat ca enoriasii sa participe la slujbe din curtea bisericii“ spune comunicatul.

Vârstnicii și bolnavii sunt sfătuiți în special să rămână acasă.

Mesajul subliniază, de asemenea, că „participarea la slujbe este o datorie integrală a preoției pentru cler și este de o importanță capitală pentru întreaga națiune”. Sfinția sa și Biserica Georgiană au abordat subiectul coronavirusului de mai multe ori. La începutul lunii februarie, Patriarhul a vorbit despre aceasta boala ca o incercare, data de Dumnezeu pentru a ne întări credința și viața noastră de rugăciune.

O lună mai târziu, Sfinția sa a arătat că i s-a dat o viziune spirituală, prin care a inteles că „cu ajutorul rugăciunii și a binecuvântării Domnului, vom putea să depășim această boală”.

În martie, Biserica Georgiană a chemat turma ei credincioasă să-și sporească viața de rugăciune și pentru clerici să-și binecuvânteze bisericile și pe străzile înconjurătoare cu apă sfintita și să sune clopotele bisericii în fiecare zi.

 

7 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. teodul said, on aprilie 5, 2020 at 8:00 pm

    Apreciază

  2. Moca said, on aprilie 6, 2020 at 8:25 am

    Spus este ca in Georgia/Gruzia, prigoana antihristului va avea putere slaba.

    Apreciază

  3. pamaio said, on aprilie 6, 2020 at 9:41 pm

    https://www.healio.com/infectious-disease/emerging-diseases/news/online/%7B85a3f9c0-ed0a-4be8-9ca2-8854b2be7d13%7D/fauci-no-doubt-trump-will-face-surprise-infectious-disease-outbreak

    Ce se spune aici ?
    Articoil este din 11 ianuarie 2017.

    Fauci: ‘No doubt’ Trump will face surprise infectious disease outbreak
    Fără îndoială, Trump se va confrunta cu un focar surprinzător de boli infecțioase

    (During a forum on pandemic preparedness at Georgetown University, Fauci said the Trump administration will not only be challenged by ongoing global health threats such as influenza and HIV, but also a surprise disease outbreak).
    În timpul unui forum de la Universitatea Georgetown despre pregătirile în caz de pandemie, Fauci a spus că administraţia Trump se va confrunta nu doar cu ameninţări actuale de sănătate, ca gripa şi HIV, dar şi cu o epidemie a unei boli-surpriză.

    We will definitely get surprised in the next few years.
    Categoric, vom fi surprinşi în următorii ani.

    (Fauci said other concerns for the Trump administration include the potential for a new influenza pandemic and outbreaks of diseases that are not yet on anyone’s radar).
    Fauci a spus că alte îngrijorări ale administraţiei Trump se referă la potenţialul unei noi pandemii de gripă, precum şi la apariţia de boli care nu se află în atenţia nimănui.

    DE UNDE STIA FAUCI CE VA URMA ?

    Pt .cei care nu stiu Anthony Stephen Fauci este un medic și imunolog american care ocupă din 1984 funcția de director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase. Din ianuarie 2020, este unul dintre membrii grupului „Task Force Coronavirus” de la Casa Albă, care luptă împotriva pandemiei de coronavirus din SUA.

    Apreciază

  4. […] In ciuda carantinei, toate bisericile georgiene vor fi deschise de Duminica Floriilor si Sfintele P… […]

    Apreciază

  5. […] In ciuda carantinei, toate bisericile georgiene vor fi deschise de Duminica Floriilor si Sfintele P… […]

    Apreciază

  6. […] In ciuda carantinei, toate bisericile georgiene vor fi deschise de Duminica Floriilor si Sfintele P… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.