SACCSIV – blog ortodox

Autorităţile georgiene îi îndeamnă pe credincioşi să se roage acasă, în faţa unei Biserici ce respinge măsurile de izolare

Posted in GEORGIA, ORTODOXIE, virus by Vali on aprilie 11, 2020

Sursa: https://blacknews.ro/autoritatile-georgiene-ii-indeamna-pe-credinciosi-sa-se-roage-acasa-in-fata-unei-biserici-ce-respinge-masurile-de-izolare/

Autorităţile georgiene au îndemnat vineri credincioşii să se roage acasă, în faţa refuzului persistent al Bisericii de a se plia măsurilor de izolare, cu o săptămână înainte de Paştele ortodox, în plină epidemie de coronavirus, informează AFP, scrie agerpres.

Să ne rugăm acasă pentru binele nostru al tuturor şi binele ţării noastre”, a declarat Paata Imnadze, director-adjunct al Centrului naţional pentru controlul bolilor, în timpul unei conferinţe de presă.

Adunările în masă, inclusiv în biserici, expun populaţia unui risc serios de contaminare”, a subliniat Tenghiz Ţerţvadze, virusolog şi membru al grupului de acţiune al guvernului georgian pentru lupta împotriva COVID-19.

Autorităţile au ordonat în ultimele săptămâni o izolare strictă pentru populaţie, inclusiv o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii şi interzicerea adunărilor de peste 3 persoane.

Însă puternica Biserică Ortodoxă din Georgia refuză să se plieze acestor restricţii, respingând inclusiv utilizarea de linguriţe de unică folosinţă pentru împărtăşanie.

Preşedinta Georgiei, Salome Zurabişvili, şi premierul georgian, Giorgi Gakharia, au anunţat la rândul lor că nu vor participa la tradiţionala slujbă de Paşti.

Biserica şi-a justificat refuzul de a da curs apelurilor guvernului, dând asigurări că riscul de contaminare este scăzut dacă credincioşii păstrează doi metri distanţă între ei.

Georgia, fostă republică sovietică din Caucaz cu 3,7 milioane de locuitori, a înregistrat până acum 230 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus şi trei decese de COVID-19.

 

Comentariu saccsiv:

O singura lingurita la georgieni:

Video: Sfanta Liturghie in Georgia

Cititi va rog si:

In ciuda carantinei, toate bisericile georgiene vor fi deschise de Duminica Floriilor si Sfintele Pasti

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: