SACCSIV – blog ortodox

Oficial britanic: Persoanele vindecate ar putea primi un „paşaport de imunitate” care să le redea viaţa normală

Posted in Marea Britanie, virus by Vali on aprilie 5, 2020

Sursa: https://transilvaniareporter.ro/coronavirus/oficial-britanic-persoanele-vindecate-ar-putea-primi-un-pasaport-de-imunitate-care-sa-le-redea-viata-normala/

 

Marea Britanie elaborează planuri de eliberare a unui „pașaport de imunitate” care să certifice faptul că persoana s-a recuperat după infecţia cu coronavirus și este purtăroare de anticorpi identificabili printr-un test de sânge. Acest paşaport de imunitate le-ar permite oamenilor să-şi reia activitatea şi să ducă o viaţă normală, scrie New York Times în ediţia de duminică.

Deși iniţiativa e în stadiile inițiale, ea ar putea face parte dintr-o strategie mai largă de ieșire a ţării din izolarea socială, odată ce răspândirea bolii va fi sub un relativ control, mai menţionează cotidianul american.

Ziarul citează declaraţia unui înalt oficial britanic potrivit căreia cei care se califică pentru acest paşaport sunt persoanele active care au dezvoltat imunitate.

„Există posibilitatea să eliberăm astfel de certificate de imunitate, astfel încât, dacă oamenii au trecut prin boală și dacă dovezile ştiinţifice sunt concludente privind imunitatea astfel dobândită, oamenii pot începe să revină la o viaţă normală”, a declarat vineri secretarul pentru sănătate britanic, Matthew Hancock, pentru BBC.

Punerea în aplicare a acestei iniţiative depinde de soliditatea testelor care evidenţiază anticorpii. Aceste teste ar trebui aplicate pe scară largă astfel încât să identifice persoane susceptibile de a fi imune chiar dacă au prezentat simptome ușoare sau pur şi simplu nu au ştiut că s-au îmbolnăvit. Chiar dacă opiniile experţilor variază în privinţa procentului de „pacienţi ascunşi”, se estimează că 40 până la 60 la sută dintre cazurile de infecţie nu au fost documentate.

New York Times spune că guvernul britanic lucrează pentru a se asigura că aceste teste sunt suficient de precise, dar că, deocamdată, nu toate sunt la standardele de fiabilitate necesare.

 

 

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Alex said, on aprilie 5, 2020 at 5:43 pm

  Fratele meu, care-i faza cu „Q” ca „e multi” care ciripesc ….

  Parerea mea e ca pute a Antihrist…

  Apreciază

 2. comentariu said, on aprilie 5, 2020 at 7:06 pm

  Ce interes ar putea avea cei din mass media care întrețin isteria asta cu virusul, exagerând, și chiar mințind pentru a justifica măsurile absurde care se iau? De nenorocirile care or să vină nu va scăpa nimeni, dar absolut nimeni, inclusiv cei care au provocat toate astea. Așa că nu înțeleg care e ideea. Toată lumea e spălată pe creiere?
  „Paşaport de imunitate” pentru o gripă? Sunt zdraveni la cap?

  Apreciază

 3. me said, on aprilie 5, 2020 at 7:19 pm

  Q

  Apreciază

 4. Stefan said, on aprilie 5, 2020 at 7:50 pm

  Din cand in cand se mai dau tot felul de stiri care sa dea sperante naivilor si sa-i dreseze cu conditionarile care li se vor baga pe gat (sau pe sub piele).

  Apreciază

 5. moonty_man said, on aprilie 5, 2020 at 10:02 pm

  Despre anticorpi
  https://www.centivax.com/

  Apreciază

 6. Garda said, on aprilie 6, 2020 at 12:53 am

  „pasaportul”, din ajutor pentru bolnavi va deveni obligatie pentru sanatosi. Oculta are un termen demografic preferat- „preventie”.

  Apreciază

  • Alexandru said, on aprilie 6, 2020 at 12:33 pm

   „pasaportul” va fi atasat corpului uman – un identificator digital care sa fie recunoscut de la distanta. Nici nu se vor deschide usile la magazin daca nu-l cei avea.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: