SACCSIV – blog ortodox

Primatul Bisericii Georgiene nu va merge la Sinaxa Primaților din Amman

Posted in ORTODOXIE, STIRI by Vali on februarie 26, 2020

Sursa: https://spzh.news/ro/news/68777-predstojately-gruzinskoj-cerkvi-ne-pojedet-na-sovet-predstojatelej-v-ammane

Catolicosul-Patriarh al întregii Georgii Ilie al II-lea. Imagine: orthodoxtimes.com

 

Primatul Bisericii Georgiene a trimis o scrisoare patriarhului Teofil III al Ierusalimului prin care a refuzat să participe la Sinaxa Primaților.

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Georgiene Catolicosul-Patriarh al întregii Georgii Ilie al II-lea a refuzat să participe la Sinaxa Primaților, care va avea loc în Iordania. Textul scrisorii Primatului Bisericii Georgiene a fost publicată de Orthodox Times.

Primatul Bisericii Georgiene a declarat că a primit două scrisori de la Patriarhul Teofil III cu invitație la acest eveniment – din 12 decembrie și din 04 februarie 2020.

Catolicosul-Patriarh al întregii Georgii a explicat refuzul său de a lua parte la întrunire prin faptul că nu toți Primații Bisericilor Locale vor participa la Sinaxa Primaților de la Amman.

Însă Catolicosul-Patriarh al întregii Georgii Ilie al II-lea a subliniat necesitatea unei asemenea întruniri fraterne.

„Sperăm, cu binecuvântarea lui Dumnezeu, că Sinaxa Primaților Bisericilor Ortodoxe Locale va avea loc, iar problemele care afectează unitatea noastră vor fi evaluate în conformitate cu normele canonice ale Bisericii”, a subliniat Primatul Bisericii Georgiene. „Trebuie totodată să adăugăm aici că va fi cel mai bun rezultat pentru noi toți dacă obiectivul va fi atins în viitorul apropiat”.

Amintim că Sinaxa Primaților va avea loc la inițiativa Patriarhului Ierusalimului Teofil III. În cadrul evenimentului este planificată discuţia privind „problemele religioase ucrainene” și o serie de subiecte importante care au apărut în Ortodoxia mondială. Pentru moment participarea la Sinaxa Primaților a fost confirmată de reprezentanții Bisericilor Ortodoxe din Ierusalim, Serbia, Rusia, România și Polonia, precum și de Biserica Ținuturilor Cehe și a Slovaciei.

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.