SACCSIV – blog ortodox

Fostul rabin șef al Israelului sugerează locația lui mesia (AHTIHRISTUL asteptat de evrei)

Posted in antihrist, DONALD TRUMP, EVREI, Ierusalim, ISRAEL, RABINI by saccsiv on februarie 7, 2020

David Amsalem noul ministru al Comunicării, membru Likud, alături de Rabinul Șef sefard al Ierusalimului, Shlomo Amar, în cadrul unei ceremonii de instalare a unui Mezuzah la Ministerul Comunicațiilor din Ierusalim, în data de 10 iulie 2019. Foto de Hadas Parush / Flash90

BREAKING ISRAEL NEWS: Former Chief Rabbi of Israel Hints at Location of the Messiah

Fostul rabin șef al Israelului sugerează locația lui mesia

De Adam Eliyahu Berkowitz 5 februarie 2020

Dar după aceea, vărsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, şi fiii şi fiicele voastre vor profeţi, bătrânii voştri visuri vor visa, iar tinerii voştri vedenii vor vedea. Ioil 3: 1 (The Israel Bible™)

Rabinul Shlomo Amar, fostul Rabin Șef sefard al Israelului, a fost cel mai important dintre cei care au luat cuvântul la ceremonia de comemorare a împlinirii a 36 de ani de la moartea rabinului Israel Abuhatzeira, ceremonie care a avut loc joia trecută la Netivot. În tradiția evreiască, un yahrtzeit (comemorarea morții) este în mod normal un eveniment sobru, dar moartea unui tzaddik (evreu drept) este pomenită în mod special prin bucurie și sărbătoare festivă.

Rabinul Israel Abuhatzeira, cunoscut sub numele de Baba Sali, a fost un rabin marocan de frunte până a murit în 1984. Baba Sali a fost vlăstarul unei distinse familii de cărturari sefardici ai Torei și tzadikim (oameni drepți), care au fost cunoscuți și ca baalei mofet (făcători de minuni). Baba Sali era renumit pentru presupusa sa abilitate de a face minuni prin rugăciunile sale.

Mii de oameni au participat la evenimentul care a avut loc în a 4-a zi a lunii ebraice Shevat.

„Vreau să spun lucruri care dor, și care m-au rănit foarte mult”, a spus Rabinul Amar la începutul discursului său. „Și sunt sigur că nu te dor numai pe tine, ci și pe majoritatea poporului israelian.”

„Suntem într-o stare îngrozitoare. Niciodată nu am mai avut alegeri ca acestea. Nu sunt o persoană politică și nu am mai vorbit despre asta, dar va fi altă alegere, și poate chiar mai mult, după aceea, și nu văd nicio ieșire din ea. Cine știe ce ne pregătește Dumnezeu, cine știe dacă mesia nu este deja pe drum.”

„Nu spun asta doar ca pe o opinie personală. Uitați-vă la ce face președintele american Trump, lucruri la care nu am fi visat niciodată nici în cele mai bune vise ale noastre. Și există mai multe. Toți liderii care au venit [în Israel. Acest lucru este imposibil de ignorat. Acestea sunt lucruri la care nu am fi visat niciodată. Cum pot fi aceste lucruri dacă nu ca o pregătire pentru venirea lui mesia?”

Rabinul a vorbit apoi despre comentariile pe care le-a auzit în numele rabinului Chaim Kanievsky, o autoritate de frunte a iudaismului ultra-ortodox predominant, și unul dintre cei mai proeminenți cărturari ai acestei generații.

„Este doar pregătire. Nu am nicio îndoială în acest sens. Vreau să vă spun o poveste personală. Acum câteva săptămâni am mers la o nuntă în Bnei Brak. Mi s-a cerut să vorbesc câteva cuvinte din Tora la nuntă. Mashgiach-ul meu (consilier spiritual) de la yeshiva (instituția de învățare a Torei) din Tiferet Zion unde am învățat, a ajuns la nuntă. Hazon Ish (Rabinul Avraham Yeshaya Karelitz) a înființat yeshiva și am studiat acolo, la fel ca și rabinul Haim Greenman și rabinul Chaim Kanievsky. ”

„Nu-l văzusem pe mashgiach de cincizeci și unu de ani, și când a sosit am fost la fel de entuziasmat ca și cum ar fi venit dintr-o altă lume. Am vorbit cu el aproximativ două ore. El este un om sfânt și mare.”

„Când se pregătea să plece, l-am însoțit. Mi-a spus că nu cu mult timp în urmă, a vrut să plece în străinătate. S-a dus la rabinul Chaim Kanievsky pentru a-l informa că urma să călătorească. Rabinul Kanievski a fost șocat.”

„Rabbi Yitzchak, plecați în străinătate?” l-a întrebat Rabinul Kanievsky. „Nu știți că mesia este pe cale să sosească?”

„Rabinul Kanievski i-a spus să rămână în Israel și exact asta a făcut. El a ramas.”

Rabinul Kanievsky a ținut prima pagină a publicațiilor în urmă cu patru ani, când, după o viață în care a învățat Tora mulțimilor, a început brusc să anunțe într-o manieră clară și neobișnuită lui, că sosirea lui mesia era iminentă. Mulți dintre adepții săi au crezut că rabinul vorbea într-o manieră generală, deoarece evreilor li se poruncește în mod explicit să anticipeze sosirea lui mesia în orice moment. Rabinul Kanievsky a continuat să facă aceste afirmații, și în curând a devenit clar pentru toți că se referă la un eveniment specific, pe care el, în sfințenia și înțelepciunea sa, credea că urma să aibă loc.

Rabinul Amar a înțeles cu siguranță instrucțiunile Rabinului Kanievsky în acest fel.

„Toți marii rabini ai acestei generații spun că mesia urmează să se dezvăluie”, a spus Rabinul Amar la eveniment. „Toate semnele pe care profeții le-au dat, toate semnele prezise în Gemara, Mishnah, Midrash, toate au loc, unul câte unul. Trebuie doar să rămânem puternici încă puțin timp.”

În observațiile sale, rabinul Amar a subliniat sfințenia Sabatului, despre care a spus că este factorul cheie în aducerea lui mesia.

A vorbit de asemenea și rabinul Baruch Abuhatzeira, fiul lui Baba Sali. El a anunțat că purta pentru prima oară veșmântul special pe care tatăl său îl pusese deoparte pentru a-l întâmpina pe mesia…

Trebuie menționat faptul că săptămâna trecută, rabinul Abuhatzeira, un cunoscut făcător de minuni la propriu, a anunțat că sosirea lui mesia va împiedica inițierea planului președintelui Trump pentru Orientul Mijlociu.

 

Comentariu saccsiv:

Observati va rog ca mai sus este vorba despre sefarzi, detaliu esential pentru adeptii teoriei khazare ce promoveaza ideea conform careia doar askenazi il asteapta pe antihrist, pentru ca acestia nici n-ar fi evrei, ci khazari. Iata insa ca si sefarzii fac fix acelasi lucru.

Din text eu inteleg ca antihristul (adica mesia asteptat de rabini) s-ar afla in Israel.

Cititi va rog si:

DONALD TRUMP il intreaba pe rabinul Chaim Kanievsky CAND VINE ANTIHRISTUL

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Magda said, on februarie 7, 2020 at 4:06 pm

    Ideea este ca toata lumea se pregateste in felul ei.

    Mai putin noi.

    Apreciază

    • Radu Humor said, on februarie 7, 2020 at 10:03 pm

      Iată şi dovada :
      Nici o lege, nici măcar cea supremă- Constituţia nu prevede că nu poţi face ceva, dacă acel ceva este interzis deja prin legea firii şi logica bunului simţ
      ! O lege, chiar cea fundamentală nu se poate împiedica de nişte şmecherii ordinare la care recurg nişte idioţi în disperare de a obţine sau distruge ceva !
      Nu poţi proceda aşa cum face acum unul ca Johanus ce dovedeşte fie imbecilitate, fie dispreţ tital nu doar faţă de legi, dar şi faţă de românii care au acceptat în fruntea lor un străin de neam, tocmai în speranţa că „atins” de disciplina şi ordinea caracteristică stilului de viaţă german, un astfel de preşedinte ar putea demonstra un alt fel de politică decât cea dâmboviţeană !
      Deşi asupra lui planau diverse acuzaţii care-l plasau cumva în aceeaşi oală cu borfaşii autohtoni, ne-am zis că-s doar nişte răutăţi, nişte făcături cu scop meschin de a ne priva de proverbialele însuşiri/calităţi germane,mai ales că regi din acest neam au contribuit indiscutabil la dezvoltarea României !
      Dar ne-am înşelat cumplit ….. Cruntă deziluzie, mare plasă !
      Individul se dovedeşte un găinar politic de ultima speţă , mult peste ce ne-a fost dat să vedem până acum prin pleava politică românească ce s-a ridicat după lovitura de stat din 89, cu poftă bolnavă de putere absolută, care conduce sinistru o bandă de supuşi acoliţi ce calcă în picioare, nu numai sub privirile lui îngăduitoare, dar chiar la comanda lui, legile Ţării, dar şi cele de bun simţ !
      P.S.
      Dacă cei aleşi de noi nu-l pot pune la punct pe acest fuhrer această delicată problemă, politică, dar mai ales economică şi socială a României anului 2020 trebuie să fie rezolvată de cetăţenii acestei Ţări, dacă vrem să mai dăinuim ca Popor şi nu doar ca naţie !
      Se zice că-i de-ajuns o linguriţă de rahat ca să compromită un cazan de ciorbă ! Dar ăsta-i mai mult decât un polonic…..
      Orban, Turcan, Câţu, Bogdan nu-s decât nişte linguriţe !

      Apreciat de 1 persoană

      • Andrei said, on februarie 8, 2020 at 5:34 pm

        Avem conducatorii pe care-i meritam.

        Si, hei, klausul a fost votat cu 2/3 si nu de extraterestri. Deci …

        In lumea controlului total care se construieste intr-o veselie (si la care NOI punem umarul masiv – prin vot, prin folosirea cardurilor, prin achizitia produselor facute in afara tarii, prin excursii in strainatate, prin ingaduinta fata de furtul tarii – angajatii multinationalelor care ne fura cu nerusinare suntem noi n.b., prin lipsa de empatie fata de aproapele si neimplicare samd pana la infinit) numai Dumnezeu ne mai poate opri din cadere daca-L vom cauta cu sinceritate. O facem oare?

        Apreciat de 1 persoană

  2. […] Fostul rabin șef al Israelului sugerează locația lui mesia (AHTIHRISTUL asteptat de evrei) […]

    Apreciază

  3. […] Fostul rabin șef al Israelului sugerează locația lui mesia (AHTIHRISTUL asteptat de evrei) […]

    Apreciază

  4. […] Fostul rabin șef al Israelului sugerează locația lui mesia (AHTIHRISTUL asteptat de evrei) […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.