SACCSIV – blog ortodox

Rabinul Yekutiel Fish: Anul viitor vine MESIA. Anul acesta vor fi razboaie

Posted in antihrist, APOCALIPSA, EVREI, razboi by saccsiv on ianuarie 14, 2022

ISRAEL 365 NEWS: PROMINENT MYSTIC: NEXT YEAR WILL BE THE FINAL JUBILEE, YEAR OF MESSIAH’S ARRIVAL

UN PROEMINENT RELIGIOS: ANUL VIITOR VA FI JUBILEUL FINAL, ANUL SOSIRII LUI MESIA

De ADAM ELIYAHU BERKOWITZ, 12 Ianuarie 2022, Israel365 News

„Şi veți sfinți anul al cincizecilea, şi’ntoată țara voastră veți vesti eliberare pentru toți cei ce locuiesc într’însa. An jubileu să vă fie: fiecare se va întoarce la moșia lui, fiecare se va întoarce la familia sa.” (Leviticul 25:10, Biblia Ortodoxă, varianta Bartolomeu Anania.pdf)

Conform Cărții lui Zaharia, este profețit că Mesia va veni călare pe un măgar alb (Shutterstock)

Rabinul Yekutiel Fish, un proeminent religios din Ierusalim, a ținut săptămâna trecută o lecție în care a demonstrat printr-o ecuație matematică precisă, că anul viitor va fi ultimul Jubileu înainte de sosirea lui Mesia.

„Ne aflăm acum în luna Shevat, în ajunul lui Mesia”, a spus rabinul Fish la începutul lecției sale. „Dacă se întâmplă să auziți un shofar, nu vă alarmați și nu fiți confuzi”, a glumit rabinul. „Este doar sosirea lui Mesia”.

Rabinul Fish a atribuit această învățătură rabinului Oren Evron, un renumit mistic numerolog.

„Rabinul Evron mi-a spus următorul mesaj, în cel mai simplu mod posibil, ca un copil inocent, și nu ca o autoritate în Tora”, a spus rabinul Fish. „Dar după ce mi-a spus, mi-am dat seama că ceea ce avem aici este ca o bombă atomică. Rabinul Evron m-a informat că anul viitor, 5783, va fi un an Jubileu, care îl va introduce pe Mesia.”

Astăzi, în absența unei instanțe supreme evreiești pe deplin funcționale, cunoscută sub numele de Sanhedrin, comunitatea evreiască din Israel nu marchează și nici nu respectă anul jubiliar. Conform tradiției evreiești, restabilirea anului jubiliar, impus de Biblie, face parte din procesul mesianic.

Rabinul Yekutiel Fish (captură de ecran)

Trebuie remarcat faptul că anul curent, 5782, este un an shemittah (sabatic). Shemitah face parte dintr-un cadru mai larg de șapte cicluri Shemitah (sabatice), în care numărăm 49 de ani, iar apoi al 50-lea an este anul jubiliar, așa cum este descris în Levitic 25:10.

În iudaism, este o poruncă religioasă directă ‘să sfințești anul 50’ (Leviticul 25:8). În practica reală, cerința impusă de Biblie de a respecta anul jubiliar a fost întreruptă atunci când cele 10 triburi au fost exilate în urmă cu aproximativ 2.700 de ani. Înainte de acel moment, evreii erau atenți la numărarea ciclurilor pentru a marca anul jubiliar. Ei au respectat toate cerințele biblice ale anului jubiliar, inclusiv eliberarea sclavilor și returnarea proprietății proprietarului inițial.

Anul jubiliar este respectat doar atunci când întreaga națiune a lui Israel se află în Țara lui Israel. Prin urmare, când evreii s-au întors din exilul babilonian, deoarece mulți au ales să rămână în diaspora, Jubileul nu a fost respectat. Din același motiv, Jubileul nu a fost observat în Israelul modern.

RABINUL FISH ÎȘI CONTINUĂ LECȚIA.

„Știm că Mesia va fi revelat în anul Jubileu”, a spus rabinul Fish. „Acest lucru este afirmat simplu și trebuie înțeles simplu. Dar în prezent numărăm și respectăm shemittah fără niciun Jubileu. Știm că Mesia va veni în cel de-al 85-lea Jubileu, dar prin faptul că nu numărăm Jubileul, anulăm sosirea lui. Jubileul a încetat să mai existe”.

Rabinul a citat o explicație a rabinului Chaim Vital, un renumit cabalist din secolul al XVI-lea din Tzfat, cu privire la un verset din Levitic:

Dacă nu are mijloace suficiente pentru a o recupera, ceea ce a vândut va rămâne la cumpărător până la jubileu; în anul jubiliar va fi eliberat, iar el se va întoarce la proprietatea sa. Leviticul 25:28

„Rabinul Chaim a explicat că versetul ne învață că, dacă Dumnezeu vede că națiunea nu are puterea de a continua până la jubileul final, cel de-al 85-lea jubileu, care marchează momentul în care va veni Mesia, atunci Dumnezeu îl va aduce pe Mesia oricum. Chiar dacă națiunea nu merită Răscumpărarea, chiar dacă națiunea este în întregime rea, Doamne ferește, Dumnezeu îl va aduce pe Mesia.”

„Dar rabinul Vital și Talmudul vorbesc despre Jubileu și noi nici măcar nu avem Jubileu în timpul nostru. Atunci cum este posibil așa ceva?”

Rabinul Fish l-a citat pe rabinul Evron care a declarat: „De la crearea lumii, fiecare șapte zile a fost Sabat. La fiecare șapte ani de la crearea lumii a fost Shemittah”.

El a remarcat că, dacă anul ebraic este divizibil cu șapte, atunci este un an Shemittah. Anul acesta, de exemplu, este 5782, care este al 826-lea an shemittah de la crearea lumii.

„În mod similar, Jubileul este primul an al următorului ciclu shemittah. Acest lucru a fost valabil încă de la creație. Acest an este 5782, împărțit la 49 este egal cu exact 118. Așadar, anul viitor este cel de-al 118-lea Jubileu de la crearea lumii. Acest lucru ar fi fost clar și evident dacă am fi numărat ciclul jubiliar, așa cum ar fi trebuit să o facem.”

DAR VEȘTILE BUNE VIN ÎNSOȚITE DE UN AVERTISMENT TERIBIL.

„Rabinii învață că Mesia vine în anul care urmează unui Shemittah, dar ei învață și că anul Shemittah va aduce războaie.

Rabinul Fish a observat că gematria (numerologia ebraică) din propoziția: „במוצאשביעיתשביעיתבןדוודבא” (după Shemittah sosește Mesia/ fiul lui David) este exact 1.000.

„O mie plus 118, numărul de jubilee de la creație, este egal cu 1.118, care în gematrie este primul rând din Shema Yisrael, care declară că Dumnezeu este rege și că Dumnezeu este unul”, a spus rabinul Fish. „După Mesia, după acest Jubileu, întreaga lume va recunoaște că Dumnezeu este rege și că Dumnezeu este unul”.

 

Comentariu saccsiv:

Pentru cei care inca nu stiu, mesia asteptat de rabini este antihrist.

Nu iau de buna gematria, conform careia la anul vine mesia lor, insa trebuie observat ca acesta este inca un rabin dintr-o lunga serie de rabini ce ne anunta de cativa ani despre faptul ca aceasta sosire este iminenta:

Rabinul de la Mormântul Regelui David ne anunta ca se pregateste COROANA DE AUR ce va fi inmanata lui MESIA de catre toate neamurile Pamantului / Reamintim: MESIA asteptat de rabini este ANTIHRISTUL

Rabin: Al Treilea Razboi Mondial va incepe cu razboiul dintre SUA si China. Noua Ordine Mondială are sediul la Vatican. Mesia va lupta impotriva Noii Ordini Mondiale

Fostul rabin șef al Israelului sugerează locația lui mesia (AHTIHRISTUL asteptat de evrei)

Proeminentul rabin Chaim Kanievsky: “Stau acum de vorbă cu MESIA însuși” / Rabinul Zissholtz: “CORONAVIRUSUL trebuia să fie pe noi, dar este pe ei (GOIMI), pentru a trimite un mesaj lumii”

Rabin: inundatiile si cutremurele sunt un semn al venirii lui mesia

Rabinul de la Mormântul Regelui David despre MESIA si testele ADN pentru clarificarea identităților adevărate ale oamenilor / 150 de milioane de latino-americani au origini evreiești

PREGATIRI pentru venirea ANTIHRISTULUI: Sanhedrinul vrea o Curte Internationala de Judecata la Ierusalim

Scoala pentru invatarea limbii unice de dinainte de Turnul Babel, ce va fi vorbita in Al Treilea Templu

ARCUL VICTORIEI din PALMYRA si ANTIHRISTUL. Sub auspiciile UNESCO, Rusia, ONU si Siria reconstruiesc templul păgân al lui Baal din Palmyra. Ar fi a treia reconstructie a sa, despre care rabinii spun ca înainte ca ea să fie terminata, MESIA va veni

Fostul rabin șef al Israelului sugerează locația lui mesia (AHTIHRISTUL asteptat de evrei)

Rabin: “CoronaVirusul nu va dispărea până ce nu va fi construit cel de-al treilea templu”

Rabini vad in aparitia vulpilor la Muntele Templului, un semn ca Ierusalimul se întoarce la perioada de glorie

Rabinul Kanievsky anunţă: “Mesia este aici printre noi”

Rabinul de la mormântul regelui David: Oamenii vor veni la MESIA (adica antihrist), pentru ca acesta va repara mizeria provocata de DEMOCRATIE, ce permite unor indivizi ce urasc patria si pe Dumnezeu sa ajunga conducatori

Rabinul Yitzchak Kaduri (cel ce scria in 2005 ca numele lui Mesia este Iisus): Criza din guvernele din intreaga lume indica sosirea lui MESIA

Sanhedrinul a inceput prepararea uleiului pentru ungerea lui mesia

Statuia „Medusa cu capul lui Perseu” a fost dezvelita marți la New York. Un simbol #MeToo, al feminismului si al stangii politice. Rabinii traditionalisti critica actiunea dar nu pot vedea tabloul in ansamblu

Rabinul purtător de cuvânt al Sinedriului împreuna cu un eretic despre un video viral care acuza batranii evrei ca lucrează pentru a-l aduce pe Antihrist

Acestia nu pot profeti in mod real, insa totusi unele dintre „profetiile” lor se pot indeplini. Cum? Simplu: chiar ei lucreaza la indeplinirea evenimentelor, dupa care spun „V-am zis noi!”.

Concret, in cazul antihristului, ei poate chiar stiu ca acesta s-a si nascut dar inca nu este cunoscut publicului larg, ci, deocamdata, este doar anuntat.

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. stef said, on ianuarie 14, 2022 at 10:17 pm

  Prin Haos la Noua Ordine Mondială

  Apreciază

  • Clement said, on ianuarie 15, 2022 at 11:35 pm

   Sistemul monedei locale functioneaza in Franta din 2014 si probabil ca si in alte tari occidentale.
   https://www.latribune.fr/opinions/tribunes/les-monnaies-locales-et-le-consommer-local-un-rendez-vous-manque-892084.html
   Nu peste tot a avut succes, dar in acest moment circula peste 80 de monede locale.
   In acest timp romanii, foarte informati in general, aveau tot timpul sa reflecteze, sa se inspire si sa creeze la randul lor monede locale.
   De ce nu au facut-o? Din lene mentala .
   In nepermis de numeroase comunitati, oameni valizi cu salarii si pensii sub limita decenței au preferat sa cumpere alimente ” pe caiet” decat sa isi ofere serviciile sau sa cultive pentru schimb gen troc, legume , rasaduri si mai stiu eu ce…
   Meditatii pentru copii se puteau organiza pe acest sistem, cursuri pentru invatarea unor meserii, ajutor in gospodarii.
   Pana la catastrofa anuntata de corespondentul Rapcea ne va lovi catastrofa sclavilor exploatati de traficantii legali de forta de munca, care vor adormi inca mai profund societatea romaneasca.
   Nu stiu daca ii putem tine de responsabili pe judeo-masoni pentru deciziile Ecaterinei Andronescu de a desfiinta scolile profesionale si de a crea sectii fara acoperire practica la Politehnica.
   Viabilitatea societatii intr-o perioada de criza de tipul celei in discutie depinde si de nivelul de instruire reala a acesteia nu doar de abilitatile managerial financiare.
   DVD urile vor avea mare cautare si posesorii vor putea organiza vizionari comune crescand coeziunea sociala.
   Se va reveni poate la lectura ” à l’ancienne „, la jocurile de remmy si mima la lumina opaiţului..
   Tot raul spre bine, spune romanul.
   Nu cred ca chiar tot raul conduce la ceva pozitiv dar crestineste, in asta speram.

   Apreciază

 2. Felix said, on ianuarie 14, 2022 at 11:08 pm

  Schiarhimandritul Hristofor din Tula:

  „A mai adaugat Domnul 27 de ani (incepand din 1996) pana la sfarsit (2023)”.
  👇
  de la min 41:30

  Apreciat de 1 persoană

 3. Felix said, on ianuarie 14, 2022 at 11:48 pm

  „Și le-a spus o pildă: Vedeți smochinul și toți copacii: Când înfrunzesc aceștia, văzându-i, de la voi înșivă știți că vara este aproape. Așa și voi, când veți vedea făcându-se acestea, să știți că aproape este împărăția lui Dumnezeu. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta până ce nu vor fi toate acestea. Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece” (Luca 21:29-33).

  „Învățați de la smochin pilda: Când mlădița lui se face fragedă și odrăslește frunze, cunoașteți că vara e aproape. Asemenea și voi, când veți vedea toate acestea, să știți că este aproape, la uși. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta, până ce nu vor fi toate acestea. Cerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece”
  (Matei 24:32-35).

  Apreciază

 4. OasteaDigitală said, on ianuarie 15, 2022 at 2:06 am

  Da, antihrist este printre noi. Mai avem 8 ani :

  Apreciază

 5. noname 7 said, on ianuarie 15, 2022 at 7:55 am

  Vreau sa cred ca astea-s basme jidovesti. Parca venea anul trecut prin primavara, de si-au facut rugaciune ca ss-l intampine, si n-a venit. E dupa cum vrea Dumnezeu, nu dupa cum vor ei

  Apreciază

 6. Felix said, on ianuarie 15, 2022 at 8:42 am

  Sfantul Sofronie Saharov:

  Savarsind Liturghia, ma rog, desigur, pentru toata lumea si nu ma indoiesc ca atata timp cat in lume se savarseste aceasta Jertfa a Iubirii – Liturghia – lumea va fi mentinuta in existenta sa. Atunci cand va inceta sa se aduca aceasta jertfa liturgica, atunci, in mod inevitabil lumea va arde in focul urii generale.
  (Ne vorbeste Parintele Sofronie, Scrisori, p. 196).
  👇
  Fapturilor libere le este lasata putinta de a merge pana la manifestarile extreme ale raului; dar cata vreme se va aduce Jertfa fara de sange (Liturghia), cata vreme rugaciunea liturgica cuprinde pe toti – pe cei vii, pe cei adormiti, ba chiar si pe cei care se vor mai naste, si cata vreme mai sunt suflete care se roaga pentru vrajmasi din insuflarea Duhului Sfant – pana atunci Pamantul se va pazi de focul apocaliptic cel atotmistuitor. Asa credea Sfantul Sliluan. In acea rugaciune asemenea lui Hristos vedea el puterea „opritoare” pentru care vorbeste Sfantul Apostol Pavel in epistola sa catre Tesaloniceni (2 Tes. 2:7).
  (Arhimandritul Sofronie, Vom vedea pe Dumnezeu precum este, p. 326)
  👇
  Dumnezeu nu lucreaza cu violenta. El pazeste cu sfintenie libertatea celui zidit dupa chip si asemanare. Mai mult decat atat, El priveste cu rabdare chiar la manifestarile negative ale libertatii omului. In aceasta directie merge atat de departe, incat face posibila aparatia Antihristului, care incearca sa-L inlature pe Adevaratul Dumnezeu si apoi sa se proclame dumnezeu. Caile Antihristului vor aduce in mod inevitabil violenta la scara planetara….
  (Ne vorbeste Parintele Sofronie, Scrisori, p. 197)
  👇

  ###

  Profetiile Cuviosului Vasilios din Kafsokalivia, trecut la Domnul pe
  18 octombrie 2015:

  Vor introduce legal carnavaluri (portul mastilor) în Biserică prin lege.
  Cine nu se va conforma CARNAVALULUI va fi persecutat! Veți fi martori la multe lucruri grosolane și absurde! Veți parcurge kilometri pentru a găsi un preot care sa aiba invataturi sănătoase din punct de vedere ortodox. Veți parcurge distanțe mari pentru a găsi un parinte duhovnic ortodox.
  (Acestea s-au implinit deja, le traim….n.n.)

  #

  (In cursul anului 2022 este foarte probabil sa vedem implinite urmatoarele profetii n.n.)

  Vom vedea în biserici in principal slujbe papistase (ca urmare a legiferari recunoasterii ca biserici a confesiunilor la Sinodul din Creta din 2016 n.n).

  Mulți dintre cei care vor marturisi adevarul credintei ortodoxe vor fi persecutați, vor fi pălmuiți, vor fi grav răniți, vor fi chiar uciși, dar vor fi incununati.

  îi vor obliga pe preoții ortodocsi să participe (sa se impartaseasca cu romano catolicii la „liturghie” n.n.) și oricare dintre ei care nu va accepta, va avea salariul tăiat.

  #

  Vor inchide bisericile și le vor transforma în depozite de alimente (va urma criza de alimente, foamete n.n), sub pretextul ca vor sa i ajute pe oameni (sa i fereasca de contagiune cu virusi n.n.).

  Vor interzice preoților să slujeasca slujbele bisericesti și să faca misiune.

  Vor fi si preoti si mireni care vor lua atitudine, insa cei care nu se vor supune vor fi persecutați.

  Împărtășania va fi oferita într-o formă solidă și sigilată, (SE VA INTERZICE LITURGHIA n.n.)avand justificarea protejarii credincioșilor ca să nu se îmbolnăvească (contamineze cu virusi n.n.)

  Fragmente extrase din cartea:

  ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ, Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης, Νουθεσίες – Διδαχές, Μέρος Α΄, ἐκδ. Ἀγαθός Λόγος (σειρά Συναξάρια Ἁγίων), Ἀθήνα 2018.

  👇

  ###

  Parintele Athanasie Mytilineos:

  Sfântul Andrei din Cezareea spune ca Antihristul va prezida in bisericile care apartin Bisericii Sobornicesti Ortodoxe, uzurpând dogmele in favoarea lui: nu va recunoaste Dumnezeirea lui Hristos.
  Sfantul Andrei, in viziunea sa profundă, explică faptul că, ca termenul „oraș iubit”, înseamnă că fie Antihristul va sta în al treilea Templu evreiesc al lui Solomon (care va fi reconstruit, iar evreii îl vor accepta ca „Mesia” ), fie el va sta în biserici care apartin Bisericii Sobornicesti Ortodoxe,
  în oricare din bisericile ortodoxe.
  Este îngrozitor fratii mei, să fim indirect partasi Antihristului care prezideza si lucreaza prin patriarhi in orice biserica ortodoxa.
  Poporul lui Dumnezeu trebuie să fie trezvitor, sa deosebeasca duhurile, pentru a putea evita cinstirea indirecta a lui Antihrist prin interpusi: episcopi, arhiepiscopi sau patriarhi ortodocsi respectivi preoti ortodocsi.

  Vol. 5, pagina 36, extras din omilia Parintelui Athanasios Mytilineos. [Sfantul Ioan Gură de Aur spune că Antihristul va sta atât în ​​al treilea templul reconstruit al lui Solomon, cât și în fiecare biserică ortodoxa]

  Toate cele 5 volume ale omiliilor Parintelui Athanasios Mitilineos sunt acum publicate și sunt disponibile aici:

  https://www.zoepress.us/revelation-the-books

  Apreciază

 7. Paul said, on ianuarie 15, 2022 at 9:41 am

  Vine mă-sa mare

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 15, 2022 at 1:28 pm

   Paul

   Si cand colo, chiar vine. Poate nu la anul, doar totusi curand.

   Apreciază

   • Paul said, on ianuarie 15, 2022 at 2:28 pm

    Știu că vine, am făcut o glumă să mai descrețim frunțile….
    Vine al lor dar vine și Domnul nostru, așa că, Sus să avem Inimile!

    Apreciat de 1 persoană

 8. Felix said, on ianuarie 15, 2022 at 9:58 am

  Cristian Terheș, a numit ceea ce el a descris drept acțiunile „brutale” ale poliției la o serie de proteste de izolare din Europa la care a participat.

  Terheș a făcut și comparații între autoritățile europene și vechile regimuri comuniste din estul Europei, spunând că, deși mulți trăiau în spatele așa-numitei „cortine de fier”, oamenii din UE trăiesc acum sub ceea ce se poate numi „Pumnul de Fier”.

  „Sub conducerea Ursulei von der Leyen, UE trece de la democrație la tiranie”, a spus Terheș în cadrul unei conferințe de presă joi.

  „Am văzut ce s-a întâmplat în 1989, în decembrie, în România, când am ieșit în stradă pentru a lupta împotriva comunismului”, a spus europarlamentarul.

  „Uitați-vă unde suntem acum: din Cortina de Fier, gestionată de URSS, trăim chiar acum într-o lume… pe care ați putea-o numi cu ușurință „Pumnul de Fier”. Acesta este ceea ce a devenit UE.”

  „Întrebarea pe care ar trebui să o punem cu toții este: ce suntem?” a continuat membrul grupului ECR. „Care este direcția pe care vom permite acestei UE să o ia.”

  În special, europarlamentarul Cristian Terheș a remarcat ceea ce a numit acțiunile „brutale” ale poliției din Țările de Jos, oferind o fotografie celor adunați înfățișând un protestatar răpus de un câine polițist în timpul unui protest de izolare în țară, la începutul lunii.

  „Ceea ce am văzut… nu mi-a venit să cred”, a spus Terhes. „Că în Europa de Vest, un departament de poliție – un guvern – ar putea trata oamenii așa cum acești oameni au fost tratați de poliția din Amsterdam pe 2 ianuarie.”

  „Aceasta este doar una dintre multele imagini publicate de mass-media care au fost lansate de mass-media atunci când protestatarii nevinovați au fost mutilați de câini polițiști”, a continuat el. „Singurul lucru pe care l-au cerut acești oameni din Amsterdam – nu a fost pentru pensii mai mari, pentru salarii mai mari, pentru noi alegeri, precum cel din Belarus – singurul lucru pe care aceștia l-au cerut a fost ca drepturile fundamentale ale omului să fie respectate de către propriul lor guvern, ceea ce nu s-a întâmplat”.

  Terheș a lăudat și o serie de veterani din Țările de Jos, despre care spune că au format un cordon în jurul protestatarilor pentru a-i proteja de poliție.

  „Au venit și au creat o linie de apărare între aceste forțe de poliție brutale și trecătorii nevinovați”, a spus europarlamentarul. „Și dacă te uiți la imagini, vei vedea că cei care au fost bătuți primii au fost veteranii.”

  „Nu sunt olandez și nu sunt cetățean al țării lor, dar trebuie să folosesc această ocazie pentru a le mulțumi pentru serviciile de care au dat dovadă”, a continuat Terheș. „Acești oameni și-au riscat viața, pentru viața și prosperitatea cetățenilor lor. Au făcut asta… în diferite operațiuni NATO și au făcut asta pe 2 ianuarie.”

  Membrul grupului ECR a criticat, de asemenea, comentariile recente făcute de Emmanuel Macron, care a spus că „atunci când libertatea [individuului] amenință libertatea altora, [individul este] iresponsabil” și că „o persoană iresponsabilă nu mai este cetățean”.

  „Macron a spus acum câteva zile că dacă nu ești vaccinat sau dacă nu ai certificat verde, nu mai ești cetățean”, a spus Terheș. „Știi ce înseamnă asta? Că nu ai drepturi.”

  La conferință a fost prezentă și europarlamentarul italian Francesca Donato, care a criticat puternic acțiunile autorităților italiene, spunând că acestea au dus la „un adevărat colaps al serviciilor de sănătate” în țară.

  Donato a condamnat, de asemenea, ceea ce a văzut ca autoritățile conducând o „campanie de ură” împotriva unei minorități formate din persoane nevaccinate din țară.

  „Această minoritate este segregată și persecutată de guvern doar din motive politice”, a susținut Donato. „Mă întreb cum poate instituția UE să rămână indiferentă la toate acestea.”

  O serie de țări europene au implementat restricții extrem de dure împotriva coronavirusului chinez, care introduce elemente de discriminare între persoanele vaccinate și cele nevaccinate.

  „Tranziția de la democrație la tiranie”: declară europarlamentarul Cristian Terheș
  https://josbotnita.ro/tranzitia-de-la-democratie-la-tiranie-declara-europarlamentarul-cristian-terhes/

  Apreciază

  • Clement said, on ianuarie 15, 2022 at 3:54 pm

   Este foarte interesant faptul ca AUR nu gaseste strategica o alianta cu PNTCDul actual, vocea si curajul decent al domnului Terhes par ca incomodeaza.

   Apreciază

 9. nexus said, on ianuarie 15, 2022 at 10:55 am

  După cum spun prorociile, activitatea PUBLICĂ a antihristului va dura 7 ani, 3,5 ani de pregătire, în care se va face cunoscut ca un conducător bun și carismatic, pentru a înșela omenirea și pentru a fi ales ca și lider unic, și 3,5 ani de dictatură și distrugere totală, după care va fi învins, și va fi a doua venire a Mântuitorului. Așadar agenda 2030 va fi oare sfârșitul lumii?

  Apreciat de 1 persoană

  • Felix said, on ianuarie 15, 2022 at 1:49 pm

   Daca socotim 3, 5 ani din 15 martie 2020 vom avea inevitabil ca rezultat inscaunarea antihristului in sept 2023.
   E o varianta…

   Apreciat de 1 persoană

  • Felix said, on ianuarie 15, 2022 at 2:11 pm

   Aici Jupanul le arata cum se va reconstrui Templul!

   HOW TO REBUILD The 3rd TEMPLE in JERUSALEM – JIZKIAHU ben DAVID [Rabbi Shlomo Yehudah] – YouTube

   👇

   Aici se arata ca Jupanul este un geniu!
   Mystery Jew is 33 Years old, not 30 a Genius in Torah His Name is Rabbi Shlomo Yéhouda Beri nicknamed the “Yenuka” NOT Jizkiahu Ben David. – Watchmen On The Pod
   https://watchmenonthepod.com/2021/04/06/mystery-jew-is-33-years-old-not-30-a-genius-in-torah-his-name-is-rabbi-shlomo-yehouda-beri-nicknamed-the-yenuka-not-jizkiahu-ben-david/

   👇

   Aici se arata ca Jupanul fost posedat la varsta de 12 ani asa cum ne invata Sfantul Lavrentie de Cerinigov!
   Perfect Harmony – Mishpacha Magazine
   https://mishpacha.com/perfect-harmony-6/

   👇

   Aici Jupanul ridica in slavi Tora!

   👇

   Rabinul șef spune că l-au încoronat pe Jupanul ca fiind Mesia lor, Ben David în privat și îl vor încorona în curând în public. Jiziahu Ben David a fost uns și hirotonit…

   ISRAEL´S MESSIAH – Jiziahu Ben David SHOWED UP ON MARCH 27TH! – GoyimTV
   https://www.goyimtv.tv/v/2484019703/ISRAEL%C2%B4S-MESSIAH–Jiziahu-Ben-David-SHOWED-UP-ON-MARCH-27TH-

   Apreciază

  • Max said, on ianuarie 16, 2022 at 10:37 am

   De unde tot o scoateți peasta cu 7 ani de activitate publica a lui a.h ?!Spune aici sursa sau tăceți cu falsurile ! !
   La Daniel și în Revelație spune clar ca zilele lui de domnie vor fi trei ani și jumătate !

   Apreciază

   • nexus said, on ianuarie 16, 2022 at 9:00 pm

    @ Max,

    nu e vorba de 7 ani de domnie ai antihristului. Antihristul, așa cum spun profețiile, va domni 3,5 ani. E vorba o perioadă premergătoare de 3,5 ani în care se va face cunoscut lumii întregi ca un lider iubitor, drept și bun, pentru a înșela cât mai mulți oameni, perioadă în care Ilie și Enoh vor spune oamnilor că acesta e un tiran nemilos și mincinos. După ce va fi ales conducător unic al lumii, își va arăta adevărata față în timpul domniei tiranice a celor 3,5 ani. Poate mă înșel, dar asta am înțeles eu.

    Apreciază

   • Felix said, on ianuarie 16, 2022 at 9:27 pm

    Max,
    Nu sunt 7 ani de activitate publica a antihristului.
    Se pot cumula insa anii care preced domnia antihristului, care pot fi ani de pregatire intensa pentru ortodocsi, cu anii efectiv de domnie a antihristului.
    Daca avem de pilda 3 ani si jumatate de pregatire ingaduiti de Pronia Divina, atunci nu stiu ce scuze vom mai avea la Judecata!
    Caci din Bunatatea Sa nespusa Hristos lasa acesti trei si jumatate care preced domnia antihristului, asa cum a lasat 120 de ani timp de pocainta pe vremea lui Noe, inainte de a declansa Potopul!
    Deci in total pot fi 7 ani.
    Opinia mea este ca acesti 3 ani si jumatate de pregatire pot fi numarati incepand din 15 martie 2020. E o ipoteza de lucru. Atat.
    Iar in ce priveste domnia efectiva antihristului, vorbim de 1260 de zile! In Biserica Primara era inca neclara problema eshatologica.
    Sub influenta eshatologiei iudaice si mai ales pentru intretinerea nadejdii crestine in vreme de persecutie, au sustinut milenarismul sau hiliasmul: episcopul Papias de Ierapole (Eusebiu de Cezareea, Istoria bisericeasca, XXXIX, 11-13), Sfantul Iustin Martirul si Filosoful (Dialogul cu iudeul Trifon, LXXX-LXXXI), Sfantul Irineu (Adversus Haeresis V, 28, 3), apologetul Tertulian (Adversus Marcionem III, 24), Sfantul Ipolit, Apolinarie de Laodiceea, Lactantiu, Sulpiciu-Sever, Victorin de Pictavi, Sfantul Ambrozie de Mediolan si altii.
    Milenarismul sau hiliasmul a fost condamnat ca erezie abia în secolul al IV-lea la Sinodul I Ecumenic (325), condamnare indicată de articolul „A Cărui Împărăție nu va avea sfârșit.” din Crezul de la Niceea. Condamnarea este mai apoi confirmată de Sinodul II Ecumenic (Constantinopol, 381).
    👇
    Parintele Athanasie Mitilineos:

    Prigoana Bisericii va fi o vreme și vremuri, și o jumătate de vreme.
    Vreme, vremuri și jumătate de vreme este o expresie pe care o găsim în Profetul Daniel și din aceeași carte a profetului Daniel, în capitolul al 7-lea versetul 25 și în capitolul 12 versetul 7 unde avem interpretarea din cartea Profetului Daniel. Și nu inseamna nimic altceva decât ca vreme dureaza un an , vremuri dureaza doi ani, iar jumătate de vreme dureaza șase luni. Prin urmare, vremea, vremuri și jumătate de vreme înseamnă 3 ani si jumatate. Aici apare ca și în alte locuri, sub aceasta formulare și alteori apare 42 de luni. Deci interpretarea vreme, vremuri și jumătate de vreme, este preluata și de cartea Apocalipsei și înseamnă 42 de luni. Că într-adevăr sunt 42 de luni, adică mulți exegeti ai Bisericii acceptă acest număr exact. Alții ar vrea doar să accepte o perioadă de câțiva ani. Nu este cazul. Căci acțiunea antihristului nu va fi mare.

    În primul rând, v-am explicat mai înainte, ca antihristul este o persoană, care desigur că va fi activ până când va fi ales in fruntea guvernului mondial, iar de când va fi ales și devine rege a toata lumea, incep sa fie numarati cei 3 ani si jumatate; care se numara din momentul în care își arată adevărata față de tiran prigonitor al Bisericii. Si dupa ce se epuizeaza cei 3 ani si jumatate de domnie, vine Hristos si îl mistuie cu suflarea gurii Sale pe antihirst! Această perioadă de domnie a lui antihrist este de 3 ani si jumatate.
    Deci antihristul va imita întreaga activitate a lui Hristos care a propovaduit 3 ani si jumatate, dar, desigur, va imita într-un mod fictiv. Deci domnia lui antihrist dureaza 3 ani si jumatate sau 42 luni; este un termen exact 42 luni sau 1260 de zile.
    În aceste zile, Biserica se va refugia în locurile pustii, in munti.

    Apreciază

   • Felix said, on ianuarie 16, 2022 at 3:31 pm

    Sfantul Ioan Damaschin ne spune ca aparitia in public a Sfantului Ilie va fi simetrica cu aparitia in public a Antihristului. Deci nu exista un decalaj de 7 ani intre aparitia publica, vizibila a celor doua personaje antitetice. Ele apar concomitent, simultan, nu la diferenta de sapte ani.:
    „Fiindca darul acesta, doua marturii, Ilie si Enoh, inca n-au venit in lume, este o dovada ca nici Antihrist nu a venit in lume” (Sfantul Ioan Damaschin, Antihristica, p. 67.)

    Apreciază

   • Max said, on ianuarie 16, 2022 at 8:24 pm

    Eusebiu Vittis, din cartea caruia ai pus linkul, declara el ca *acestea sunt cuvintele lui Ippolit al Romei*, dar textul din link nu arata clar NICAIERI ca domnia lui antihrist va fi de 7 ani.
    Eu nu stiu greceste, ca sa citesc in cartea de unde a citit Vittis – seria BEPES a editurii Apostoliki Diakonia, pag 196 si 271 (parcă), dar cred ca Saccsiv ar putea sa cerceteze și sa clarifice ceea ce mie unuia mi se pare o intrepretare gresita a Revelatiei si Cartii lui Daniel.
    Am auzit de mai multe ori despre cei 7 ani de domnie ai lui antihrist, dar…

    Apreciază

 10. Felix said, on ianuarie 15, 2022 at 11:16 am

  Sfantul Sofronie Saharov:

  Crestinul e ispitit sa se intoarca de la iubirea dumnezeiasca din pricina protestelor ratiunii, ale ratiunii proprii, fiindca aceasta nu poate cuprinde sau primi legea lui Hristos care i se infatiseaza drept nebunie.
  In ceasul parasirii de catre Dumnezeu, aceste proteste pot imbraca o violenta extrema.
  Crestinul va putea fi smuls de langa dragostea lui Dumnezeu din diferite motive:

  uneori din dorinta de a trai, alteori de frica de moarte; uneori de atractia desfatarilor, alteori de boli, de foame sau de persecutii si alte suferinte; uneori de stralucirea unei intuitii sau revelatii, alteori de profunzimea unor experiente; uneori de maretia unei puteri sau de amploarea altor posibilitati; uneori de asaltul puterilor intunericului, alteori chiar de aratarea unor ingeri si altor fapturi ceresti care pot reteza avantul iubirii de Dumnezeu.

  Apreciază

 11. Felix said, on ianuarie 15, 2022 at 12:43 pm

  Sfantul Sofronie Saharov:

  Epoca noastra, in multe privinte una cat se poate de interesanta si constructiva, poarta in sine primejdia nimicirii, din pricina neobisnuitelor mijloace distructive ce sunt la dispozitia catorva maini iubitoare de putere. Curios mi se pare si faptul ca tocmai in vremea noastra, cand se implinesc profetiile Noului Testament despre sfarsitul istoriei Pamantului prin focul atotmistuitor, oamenii se leapada de Hristos. De altfel si aceasta a fost profetita de Hristos, iar Domnul, cand va veni la a Doua Venire „oare va mai afla credinta pe Pamant?” (Luca 18, 8).
  Si ceea ce ar fi parut odinioara ca „auireala unui visator” (ma refer aici la Apocalipsa), astazi devine posibil de conceput si din punct de vedere stiintific.
  Si s-ar putea sa fie aproape clipa cand se va implini si din punct de vedere tehnologic.
  Apostazia incepe sa ia dimensiuni planetare, si Crestinismul este in primejdia unei depline destramari, si din afara, si din launtru. Chiar daca nu vom putea opri profetiile Apocalipsei, dar macar spre a incetini tragica naruire a intregii lumi, toti carora ne este pretioasa soarta Bisericii lui Hristos ne-am pus a cauta cai de a abate catastrofa
  Curios si chiar paradoxal fenomen: acum ca cea mai insemnata parte a prorociilor Noului Testament s-au implinit si se implinesc mai departe, cei mai multi se dovedesc neputinciosi in a-si birui necredinta si se indeparteaza de propria lor mantuire.
  Arimandritul Sofronie, Taina vietii crestine, p. 162.

  Apreciază

 12. Florin said, on ianuarie 15, 2022 at 2:18 pm

  Anul nou la evrei incepe in septembrie
  Eu incerc sa fiu mai atent, anul 2022 este un an de mare incercare, 7500 de ani de facerea lumii plus 30 ani egal 2022,
  ,,SI DACA VOM CUGETA LOGIC, NU ESTE OARE MAI LIPSIT DE PERICOL SA GRESESTI DIN PREA MULTA PRECAUTIE DECAT SA TE LASI PRADA NEPASARII?

  Referitor la acest citat “Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” am gasit acest raspuns.

  M-au întrebat: «Doamne,când va fi venirea Ta și ziua aceea?». Eu le-am spus că «Despre ziua aceea nu știu nici îngeriidin ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl; de aceea, privegheați!». Dacă nu le-aș fi răspuns așa, nu le-aș fi putut spune: «Privegheați, că nu știți ziua când vine Fiul Omului». Am spus că numai Tatăl știe. O, dacă numai Tatăl știe, Eu nu mai vin? Ce vrea să zică omul care se ascunde de venirea Mea zicând că numai Tatăl știe? O, Tată al Meu, ce vrea, oare, omul să zică?
  Eu le-am spus atunci că numai Tatăl știe ziua aceea a venirii Mele, și din aceasta nu vor să iasă, și stau fără să Mă aștepte veghind întru venirea Mea. Oamenii dau să uite că Eu le-am spus că «Tatăl este în Mine, și Eu în Tatăl, căci cel ce Mă vede pe Mine, vede și pe Tatăl».
  O, Tatăl Meu Savaot, Eu sunt cuvântul Tău, și Tu ești cuvântul Meu, dar oamenii Mă despart în inima lor de Tine și zic că numai Tu știi, și Eu nu. O, fii ai oamenilor, iată-L pe Tatăl Meu în cuvânt peste voi, grăind despre cuvântul acesta sub care se ascunde omul necredincios ca să nu Mă aștepte să vin, și ca să zăbovească omul cel vechi pe pământ.

  Apreciază

  • Felix said, on ianuarie 15, 2022 at 5:21 pm

   Parintele Athanasie Mitilineos:

   Sfântul Gură de Aur ne lamureste, „înaintea de cea de a Doua Venire a lui Hristos vine antihristul. Și, Hristos, vine imediat după antihrist”.
   De aceea, timpul venirii antihristului este legat de a Doua Venire a lui Hristos și, cu siguranță, daca nu se cunoaște cand va fi cea de a Doua Venire a lui Hristos, atunci nici antihristul nu se știe când va veni.
   Domnul Hristos a spus următoarele:
   „De aceea zi nimeni nu stie, nici îngerii, ci numai Tatăl Meu” (Matei 24, 36). Este limpede ca acea Zi și Oră nimeni nu le știe, nici măcar Îngerii, ci numai Tatăl, ne spune Hristos.
   Aceasta înseamnă că nimeni,
   într-adevăr, nu cunoaște ora si ziua Celei de a Doua Venirii a lui Hristos și, în consecință, nici venirea antihristului…
   Deci Domnul Hristos ne-a spus că pentru acea zi și oră ca nimeni nu le știe.
   Dar uitați-vă la ceea ce a spus Hristos – dacă acordăm puțină atenție textului, si vom vedea că are cateva indicii care ne dezvăluie cea de a Doua Venire în acord cu atât de multe alte părți ale Sfintei Scripturi, care nu ne surprind.
   -„Despre acea zi și acea ora nimeni nu stie”, acest lucru ne arată o acuratețea preciziei pe care nu o stim. Deci, ziua și ora nu sunt cunoscute de oameni. Dar se poate ști ceva despre perioada care precede cea de a Doua Venire?
   Dragii mei, da, se poate! Nu inovez, Doamne ferește! Dar la ce ne referim când spunem „despre perioada care precede”? Hristos ne-a a dat semne de recunoastere ale apropierii perioadei celei de a Doua Veniri, desi ne-a spus că pentru Ziua și Ceasul acela nimeni nu știe nimic.
   Totusi Hristos (Matei 24, 36) ne dă cateva semne despre cum anume ne vom dumiri ca urmeaza sa se întâmple cea de a Doua Venire a lui Hristos.
   Daca ne dă semne, atunci putem determina în timp apropierea celei de a Doua Veniri. La urma urmei, nu sunt singurele semne pe care Domnul Hristos ni le dă aici la Matei, mai sunt si altele, pe care Domnul Însuși ni le dă.
   Prin urmare, nu este o contradictie ca exista ca necunoscute ziua și ora, căci Domnul Hristos S-a referit la Zi și la Oră.
   Dar ascultați ce ne spune Însuși Domnul Hristos după ce ne-a precizat ca Ziua și Ora nu le putem cunoaste.
   Când a avut loc Potopul, a fost cunoscut sau necunoscut momentul Potopului? Se pare că a fost necunoscut. Era in acelasi timp si cunoscut și necunoscut. În special, perioada nu era necunoscuta, pentru Noe, cel puțin. Dar ziua și ora nu erau cunoscute. Pentru Noe doar ziua și ora erau necunoscute. Pentru oamenii din afară totul era complet necunoscut. Dumnezeu l-a instruit pe Noe să construiască Corabia, iar Corabia a fost construita. Câți ani a durat pregătirea Corabiei? 120 de ani! În cei 120 de ani, ce au văzut oamenii din jurul lui Noe?
   Cei care il întrebau: „Noe, ce faci?” El le-a spus: „o arcă”. El a fost întrebat: „ce ai de gând să faci cu ea, dupa ce va fi gata această barcă, ce urmaresti cu asta?” Este vorba de o corabie mare, ale cărei dimensiuni ne-au fost date chiar de Biblie. Noe a răspuns: „Dumnezeu va trimite un Potop și oamenii se vor îneca, pentru că ei sunt foarte păcătoși. Și Dumnezeu mi-a spus să clădesc această Arcă, pentru ca eu și familia mea să fim mântuiți.” Contemporanii lui Noe au catadicsit atunci să spună despre Noe ca îmbătrânit și și-a pierdut mințile. Pentru că nu credeau ce le spune Noe! Atunci, cei 120 de ani cat a durat construirea Chivotului au fost ca niste ani de predici pentru pocăință!!! Dar, când s-au implinit cei 120 de ani, ne spune Scriptura: „ca Noe a intrat în Corabie si indata a început Potopul”. Dumnezeu i-a spus: „astăzi vei intra în Corabie”. Apoi Dumnezeu îi spune: „acum închide ușa”. De îndată ce a intrat, a început să plouă. A fost perioada de timp care a precedat Potopul necunoscuta pentru Noe? Deloc. Adam a trăit 930 de ani. Noe a trăit 600 de ani. Ziua, însă, și ora inceperii Potopului nu au fost insa cunoscute. Prin exemplul pe care Însuși Domnul Hristos îl aminteste: „așa cum s-a făcut în zilele acelea lui Noe, același lucru se va face și la venirea Fiului Omului”. Aceasta este modalitatea prin care credincioșii ortodocsi pot identifica semnele vremurilor

   Antihrist va fi din tribul lui Dan. Pe plan local, antihristul va veni din Galileea.

   Ne spune Sfantul Atanasie cel Mare:
   „Din Galileea, de unde a ieșit Hristos, va iesi si antihrist”

   Așa cum Hristos a venit din Galileea, în același fel va veni și antihristul din Galileea.
   Acestea sunt diferite semne, care există, că, până acum, Galileea nu era populata masiv cu evrei. Dar acum este populata cu evrei. Acest lucru este important deoarece, atunci când antihristul apare din Galileea, va fi clar că el este, caci este de neam iudeu.

   A 57-a cuvantare la Cartea Noului Testament, Apocalipsa.

   Apreciază

  • Max said, on ianuarie 17, 2022 at 10:11 am

   @Felix 3.31 p.m. De la *Pot fi* până la *Sunt exact *e cale lungă…Mă rog, sunt mulți mai înțelepți ca mine pe aici..,.Continui să cred că Saccsiv ar putea face un articol pe controversa asta….

   Apreciază

   • Felix said, on ianuarie 17, 2022 at 9:38 pm

    Max,
    Sfintii Ilie si Enoh sunt mentionati
    Apocalipsa capitolul 11 prin cei doi martori imbracati in saci care vor fi vazuti in public 3 ani si jumatate sau 1260 de zile. Nicidecum 7 ani!

    Apoc. 11, 3: “Voi da celor doi martori ai Mei sa proroceasca imbracati in saci o mie doua sute sase zeci de zile.”
    Eu m-am referit la perioada care precede domnia antihristului. Ca si de am avea 7 ani la dispozitie tot nu vom facem pocainta deplina! Nu timpul decide ci intensitatea pocaintei!
    Dar mi-a exprimat o parere.
    Adevarul absolut apartine lui Dumnezeu care prin Duhul Sfant graieste prin proroci.
    Noi aici nu pretindem ca vorbim de la Duhul Sfant caci nu suntem proroci! Ne spunem parerea deci nu suntem infalibili!
    Oricum prorociile se vor implini. Noi asteptam implinirea prorociilor nu speculam.
    Ai intrebat de unde este chestiunea cu cei 7 ani? Cei 7 ani sunt mentionati in Triod la sinaxarul Duminicii Infricosatei Judecati.
    In concluzie trebuie sa avem moderatie caci nu suntem profeti!

    Apreciază

 13. Spaceman said, on ianuarie 15, 2022 at 2:47 pm

  Da, vine un măgar alb călare pe un rabin. Dacă antihristul se arată în anul 2023, înseamnă că acesta este în lume, și că lucrează direct la pregătirea lumii pentru venirea lui ca salvator mundi.

  https://saccsiv.wordpress.com/2021/12/11/a-cazut-a-cazut-babilonul-cine-este-babilonul-dar-fiara-care-o-va-uri-si-o-va-face-pustie-si-goala-si-carnea-ei-o-va-manca-si-pe-ea-o-va-arde-in-foc/comment-page-1/#comment-500308

  Eu asa știu, că Mesia și-a deschis apariția într-o sinagogă din Nazaret, conform cu Luca 4:16-21, atunci când Domnul nostru Iisus Hristos a vestit ultimul an Jubileu (Luca 4:18).

  https://saccsiv.wordpress.com/2022/01/11/forumul-economic-mondial-davos-ne-prezinta-riscurile-globale-din-2022/

  Apreciază

  • Christina said, on ianuarie 15, 2022 at 6:35 pm

   Ce inseamna in viziunea lor “ vine Mesia? “
   – inseamna va fi prezentat lumii, caci nu poate insemna direct intronarea sa, o data ce inca nu este prezentat ca “ Mesia”.
   De la a fi prezentat ca persoana publica si a fi intronat ca Mesia mai sunt de implinit anumite semne, indubitabile. Acestea sunt: recladirea templului din Ierusalim, si aducerea obiectelor ritualice ( vitelul, chivotul, etc). Aceasta este o lucrare ampla si care nu se poate face peste noapte, incluzand si daramarea moscheii lui Omar care nu se poate darama oricum fara conflict armat sau o invoiala pasnica cu musulmanii ( fapt aproape imposibil).
   Interpretarea vremurilor este oricum subiectiva, putem recunoaste ce se intampla in prezent dar nu putem face predictii exacte, gen in anul 2023 “ vine Mesia”. Rabinii si altii ca ei si ar fi dorit sa vina mesia lor inca de acum 2022 de ani, si ne tot ameninta ca ba au facut rost de vitelul rosu, ba ca s au intors evreii in tara lor, ba ca se inplinesc nu stiu ce perioade sfinte. Ei in fiecare an spera sa apara AH.
   Si cu WW3 cum ramane? Daca sfarsitul lumii e in 2026, cand incepe si cat dureaza? Ca eu cred ca ww3 e inaintea intronarii AH, si nu dupa intronarea AH.
   Un alt semn indubitabil ar trebui sa fie globalizarea totala dpdv: politic, religios, digital. Ca sa poata fi intronata trinitatea malefica: AH, liderul religios si Fiara digitala. Dupa cum vedeti, nu le merge bine nici cu guvernul mondial, nici cu ecumenismul, nici cu digitalizarea. S au facut pasi mari in pandemie, este adevarat, dar mai este mult de lucru pana la o globalizare totala.
   Alte previziuni, tot pe acest site comentate, ar presupune ca 1999 ar fi anul nasterii AH ( eclipsa de soare), iar anul venirii ar fi 2032. Mi se pare un pic mai logic dpdv al duratei procesului de globalizare totala si al izbucnirii si desfasurarii WW3.
   Este doar o parere personala.

   Apreciază

  • Spaceman said, on ianuarie 16, 2022 at 10:14 am

   Este uimitoare încăpățânarea unor bolovani ca rabinul Fish, adică nu L-au primit pe Iisus Hristos ca fiind Mesia pentru că nu venise Ilie, îl chema Ioan, Ioan Botezătorul, și nici în ziua de azi bolovanii ăștia nu văd că Ioan Botezătorul este ultimul prooroc – oricine se proclamă prooroc după Ioan Botezătorul, este un prooroc mincinos!

   Iar acum bolovanii ăștia sunt în stare să primească un mesia și fără venirea lui Ilie, după nu știu ce calcule. Numai că Ilie va veni, ba chiar împreună cu Enoh, la începutul ultimilor șapte ani ai lumii până la Parusie, iar bolovanilor înșelați nu le va plăcea ce vor spune aceștia despre cine cred ei că ar fi Mesia, și se vor bucura atunci când Ilie și Enoh, după ce își vor încheia zilele lor de mărturisire, vor fi omorâți de antihrist.

   Apreciază

 14. Daca am muri in seara asta, ar veni in mod personal la fiecare mai repede said, on ianuarie 15, 2022 at 6:13 pm

  „18. Şi a zis: Aceasta voi face: Voi strica jitniţele mele şi mai mari le voi zidi şi voi strânge acolo tot grâul şi bunătăţile mele;
  19. Şi voi zice sufletului meu: Suflete, ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănâncă, bea, veseleşte-te.
  20. Iar Dumnezeu i-a zis: Nebune! În această noapte vor cere de la tine sufletul tău. Şi cele ce ai pregătit ale cui vor fi?
  21. Aşa se întâmplă cu cel ce-şi adună comori sieşi şi nu se îmbogăţeşte în Dumnezeu.
  22. Şi a zis către ucenicii Săi: De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru viaţa voastră ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca.
  23. Viaţa este mai mult decât hrana şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea.” – Luca 12

  Apreciază

  • saccsiv said, on ianuarie 15, 2022 at 8:06 pm

   Sfantul Teofan Zăvorâtul:

   “Hoțul se strecoară noaptea, când nu este așteptat. Așa și ziua Domnului va veni, când oamenii nu o vor aștepta; și de vreme ce nu o vor aștepta, nici nu se vor pregăti pentru întâmpinarea ei. Ca să nu ne îngăduim o astfel de greșeală, Domnul a și poruncit: „Privegheați deci, că nu știți în care zi vine Domnul vostru” (Mt. 24, 42). Între timp, noi ce facem? Priveghem, oare? Trebuie să recunoaștem că nu. Moartea tot o mai așteaptă câte unul; dar ziua Domnului, mai nimeni.”

   De ce e obligatoriu ca orice crestin sa se preocupe de ANTIHRIST si SFARSITUL VREMURILOR? Azi, nu maine
   https://saccsiv.wordpress.com/2018/12/06/de-ce-e-obligatoriu-ca-orice-crestin-sa-se-preocupe-de-antihrist-si-sfarsitul-vremurilor-azi-nu-maine/

   Parusia
   https://saccsiv.wordpress.com/2021/06/04/parusia/

   Apreciază

  • Felix said, on ianuarie 18, 2022 at 9:06 am

   „Unora li se pare ca aceasta asteptare a Domnului poate fi inlocuita cu asteptarea mortii. E bine si asa (sau macar asa): dar asteptarea venirii Domnului e una, iar asteptarea mortii este alta. Gandul la venirea Domnului este deosebit de gandul la moarte; deosebite sunt si simtirile care se nasc sub inraurirea acestor doua ganduri. Tu asteapta ziua Domnului, in care totul va lua sfarsit printr-o porunca fara putinta de intoarcere. Dupa moarte, tot mai ramane o vreme in care starea omului nu este hotarata pentru totdeauna; dar ziua Domnului va hotara soarta tuturor pentru vecii vecilor cei nesfarsiti si o va pecetlui in asa chip, ca n-ai cum sa te mai astepti la vreo schimbare. Am asteptat, zici. Mai asteapta. Si tot asteapta. Dar asta, vei spune, imi va otravi toate bucuriile. Nu ti le va otravi, ci numai va goni din randuiala vietii tale acele bucurii care se folosesc in chip nelegiuit de acest nume.
   Te vei bucura si asa, insa numai in Domnul: si pe Domnul Il poti astepta avand astfel de bucurie, si de te va gasi intru aceasta bucurie, nu te va pedepsi, ci te va lauda.
   (Sfantul Teofan Zavoratul,Talcuiri din Sfanta Scriptura pentru fiecare zi din an, Editura Sophia, 2015, pp. 28-29).

   Apreciază

  • Felix said, on ianuarie 18, 2022 at 10:30 am

   Sfantul Ioan Gura de Aur:

   Pentru care pricină, dar, la sfîrşitul lumii sînt mari şi multe nenorocirile ?

   Unii spun că şi creaţia se va îmbolnăvi şi va ajunge neputincioasă; după cum trupul, cînd îmbătrîneşte, atrage asupra lui multe boale, tot aşa şi creaţia, îmbătrînind, atrage asupra ei multe nenorociri. Se ştie, însă, că trupul îmbătrîneşte potrivit slăbiciunii şi legii firii, pe cînd ciuma, războaiele şi cutremurele nu vin din pricina îmbătrînirii firii şi nici nu vin peste creaţie bolile acestea, pentru că îmbătrînesc creaturile creaţiei — că a spus Domnul : «foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri» — ci pentru că gîndirea oamenilor se va strica ; toate aceste nenorociri sînt pedepse pentru păcate, sînt leacuri pentru bolile oamenilor. Că atunci se vor înmulţi bolile omeneşti.

   — Dar pentru ce se vor înmulţi atunci ?

   — După părerea mea, pentru că cei vinovaţi vor ajunge şi mai trîndavi, pentru că Judecata întîrzie, pentru că este amînată luarea socotelii, pentru că încă n-a venit Judecătorul. Ceea ce a spus Hristos şi despre sluga cea rea, că din pricina asta a ajuns mai trîndav. «Stăpînul meu întîrzie» a zis sluga aceea ; şi a început să bată pe celelalte slugi şi a risipit averea stăpînului său. De aceea şi Hristos, cînd au venit ucenicii Lui şi au voit să cunoască ziua sfîrşitului lumii, nu le-a spus, pentru ca prin necunoaşterea celor viitoare să ne facă să fim necontenit pregătiţi, pentru ca fiecare din noi să fie mai sîrguincios, aşteptînd totdeauna sfîrşitul, cu nădejdea venirii lui Hristos.

   De aceea cineva ne îndeamnă, zicînd : «Nu întîrzia a te întoarce la Domnul şi nu amîna din zi în zi, ca nu cumva să fii zdrobit tot amînînd». Necunoscut este sfîrşitul; şi pentru asta este necunoscut, ca totdeauna să fii sîrguitor. De aceea, ca un fur noaptea, aşa vine ziua Domnului . Nu ca să ne prade, ci ca să ne facă mai vigilenţi. Că cel care se gîndeşte că are să vină hoţul stă treaz, aprinde lumina şi veghează mereu. Tot aşa şi noi, aprinzînd lumina credinţei şi a unei drepte vieţuiri, să ţinem aprinse luminile noastre într-o continuă priveghere. Şi pentru că nu ştim cînd vine Mirele, trebuie să fim mereu pregătiţi, ca atunci cînd va veni să ne găsească treji.

   Apreciază

 15. Felix said, on ianuarie 16, 2022 at 3:59 pm

  Parintele Athanasie Mytilineos:

  Aceest Profet Ilie va fi prezent în zilele guvernarii lui Antihrist! (Maleahi 4, 4-5). După cum știti, Profetul Ilie nu a murit. A fost luat undeva în cer. Se va întoarce! Și așa cum l-a controlat pe Ahab, tot așa îl va controla și pe Antihrist! In același mod!
  Și lucrul uimitor: trei ani și jumătate de secetă aduși de Profetul Ilie la Ahab, trei ani și jumătate de secetă va aduce si in timpul domniei lui Antihrist! Prin urmare, avem fenomenul unic, că o persoană, Profetul Ilie, nu este doar o prefigurare, o copie istorică a acelui moment, ci și un original istoric din viitor, în cele din urmă. Deci, aceeași persoană este prezentă în ambele cazuri. Repet. Este un fenomen unic!
  Și dacă, dragii mei, în zilele copiilor voștri vine Profetul Ilie – pentru că Antihristul va fi venit deja (s a nascut deja asa cum ne spune si Sfantul Gavriil Georgianul) – și dacă în zilele noastre va veni – nu numai ale copiilor voștri – spuneți-mi, este timpul să dormim? Sau este timpul să ne ingrijim?
  Ascultați acum ce scrie cartea Apocalipsei în capitolul 11, despre acea chestiune a controlului lui Antihrist de către Profetul Ilie și ce se va întâmpla în continuare Apocalipsa 11, 3-7….
  Omit câteva versete, de dragul conciziei. Și voi da celor doi martori ai mei, zice Hristos, și ei vor profeți. Ei sunt chemați martori, pentru că vor depune o mărturie. ei sunt numiți chiar Profeți, căci ei vor profeți. Cât de mult vor profeți? O mie două sute șaizeci de zile, este egal cu trei ani și jumătate. Câte zile a ținut profetul seceta atunci? Trei ani și jumătate!
  Același fenomen, de la aceeași persoană! Auziți, vă rog, cum spune Noul Testament acest lucru?
  „Ei vor avea autoritatea de a închide cerul, ca ploaia să nu cadă în zilele profeției lor!”.
  Prin urmare, predicarea pocăinței va dura trei ani și jumătate….
  Dar apoi, spune el, Fiara care se va înălța din abis, adica Antihristul, îi va ucide și le va lăsa trupurile neîngropate în piața Ierusalimului. (Vezi Apoc. 11, 8).
  Sfantul Ioan Damaschin interpreteaza si spune: „Enoh si Ilie sunt trimisi….” Sfantul Ioan Damaschin, Despre Antihrist.
  Sfantul Ioan Gură de Aur, Cuvânt pentru viziunea lui Daniel, 37, 32-38.11: „… el își trimite curând proprii vindecători, pe Enoh și Ilie, pentru a verifica acest lucru înaintea tuturor neamurilor. Vrăjmașul suferă de la ei și dupa toate lucrurile astea ii martirizeaza pe sfinți”.
  Ipolit al Romei, Discurs despre progresul lumii, 21, 28-30: „… după cum numește și Daniel, prevestește că fiara, care a fost ridicata din abis, s-a luptat cu ei, care sunt Enoh și Ilie….
  Despre acești doi profeți, cartea Apocalipsei ne spune că întreaga lume îi va vedea, deoarece ei vor fi fost uciși în piața Ierusalimului.
  Desigur, acest lucru arată că aici va domni Antihristul, pe care ei îl vor controla, și ca acesti doi Profeți vor demonstra că el este în cele din urmă Antihristul.
  Dar Antihrist îi va ucide, spune el, și atunci vor vedea uciderea lor „limbi, triburi, națiuni, popoare”.
  Este o expresie comună folosită în Apocalipsa de Ioan Evanghelistul (Apoc. Ioan 10, 9. 11.17, 15 etc.), dar este folosită și de profetul Daniel (Dan. 3, 4. 8· 31. 5, 19. 6, 25 etc.)
  Cum vor vedea aceste „limbi, rase, națiuni, popoare” dezlegată, moartea celor doi profeți? Desigur, cu ajutorul televiziunii! Si ar fi putut cei mai în vârstă imagina vreodată că televiziunea se va inventa vreodata?… Ne-am fi putut imagina că toate popoarele i ar putea vedea în acest fel?…
  Și totuși, astăzi este posibil. La fel este un indiciu – foarte probabil! – că sfârșitul este aproape, macar si pentru ca televiziunea s a inventat deja, adică a fost inventată!… și poate – este! – exact ceea ce va deveni – o televiziune în slujba antihristului!… Faptul că s a inventat de mult timp este o dovada, pentru că ceea ce se vede astăzi la televizor este doar pentru a pregăti oamenii pentru venirea Antihristului.
  În acești trei ani și jumătate de tiranie a lui Antihrist, poporul lui Dumnezeu trebuie sa fie ascuns.
  Trei ani și jumătate trebuie credinciosii sa ramana ascunși! Dar de ce ar trebui să se ascundă? Pentru a scăpa. Pentru a scăpa doar de moartea biologica? Nu atât de mult de moarte, cât mai ales pentru a se proteja de efectele tulburatoare ale celor trei ani și jumătate cat domneste antihrist!
  Este groaznic, dragii mei, când îi vedem pe creștini în timpul nostru atât de mult influențați de cultura noastră actuală – care servește Antihristului.
  Adunați-vă copiii, dacă puteți, și aduceți-i la Biserică. Ce vă spun ei? Îți spun că mintea ta este invechita, că acum au mințile deschise, că au o nouă viziune asupra vieții… Adunați-vă copiii, dacă puteți, pentru a vedea că nu numai copiii, ci și adulții isi dau aere lumesti și au fost secularizați. Iar Antihristul încă nu a venit. Cand va sa vina o se sa impuna foametea, criza de alimente si excluziunea economica, sociala a celor care nu primesc semnul fiarei, pecetea!
  Ce se va întâmpla atunci?
  Deci, unde ar trebui să se refugieze poporul lui Dumnezeu? Poporul lui Dumnezeu este cel care nu se va închina lui Antihrist. În pustiu, ca și profetul Ilie. Acolo se va refugia poporul lui Dumnezeu, în pustie, așa cum a făcut Profetul Ilie în vremurile de demult!
  Deci poporul lui Dumnezeu, precum și fiii Profeților din vremea profetului Ilie – care erau prea mulți și apoi îl înconjurau pe Profetul Ilie. Observați același lucru – toți, ca și Biserica în cele din urmă, se refugiază în pustiu, ascunzându-se
  Să vedem ce spune Cartea Apocalipsei în capitolul 12, din versetul 14.
  „Iar femeii i s-au dat două aripi de vultur cel mare, în pustie, în pustie, în locul ei.” Cine este femeia? Este Biserica.
  Femeii, Biserica, i s-au dat două aripi de vulturul cel mare.
  În Vechiul Testament avem adesea această imagine – ca în Deuteronom și în alte părți – ceea ce arată că aceste două aripi mari ale vulturului sunt marea protecție a lui Dumnezeu.
  Deci, când spune că „s-au dat două aripi ale vulturului cel mare”, înseamnă: Dumnezeu protejează Biserica.
  Apocalipsa spune in continuare: „Sunt asezata în pustie în locul meu”, să zboare și să fugă în pustie, în lacasul ei. Deci locul Bisericii este pustiul? Da, deșertul! ( in munti spune si Sfantul Gavriil Georgianul ca se vor refugia oamenii credinciosi in timpul lui Antihrist!)
  Știați că acest mic preambul și, în același timp, un mesaj de-a lungul secolelor, al Bisericii că Biserica se va refugia în deșert este prefigurarea mănăstirilor? Mulți spun: „De ce stati în mănăstiri, voi călugării?” Să vă reamintesc că Biserica se va întoarce în pustiu. În plus, Biserica a pornit din deșert sau din pustiu. Obiectati? Citiți capitolul 1 din Evanghelia după Marcu, vedeți aceasta. „un glas care strigă în pustie” (Marcu 1, 3; cf. Matei 3, 3. Luca. 3,4. Ioan. 1, 23). Ioan Botezătorul strigă și spune că Mesia vine. Și unde l-a arătat, te rog, pe Mesia? În deșert. Unde sunt temeliile Bisericii? În deșert. Deci, se va ajunge din nou în deșert.
  Astfel, el spune mai jos: „Și șarpele a pus apă în spatele ei din gura lui în spatele ei ca un râu, în această poezie purtătoare de râu” (Apoc. 12,15). Diavolul, Antihristul, în spatele căruia se află Satana, va alunga Biserica, va alunga Biserica – de aceea se va refugia în pustie – și va scoate apă din gură pentru a o îneca. Ce este această apă pe care diavolul și Antihristul o scot din gura lui? Aici, dragii mei, este ceea ce este vizibil. Diferitele sisteme sociale și filosofice care doresc să înece creștinul modern. Este momentul în care o persoană îți dă o farfurie cu mâncare și îți spune: „Vei mânca bine, vei avea confort dar, știți, veți urma acest sistem social sau acest sistem economic”. Nu credeți că suntem un pic ca Esau, care si a vândut dreptul lui de intai nascut, care este, venirea lui Mesia, pentru că noi am vrut să prosperam?
  Deci Îl vindem pe Hristos, pentru a avea beneficii financiare… Ce păcat! Ce păcat!… Deci, aceste lucruri se vor îneca, ei vor încerca să înece Biserica. Desigur, Biblia spune că mulți creștini ortodocsi vor pieri. (Vezi Mat. 24, 24. Marcu 13, 22 et c.) Se spune acest lucru în cartea Apocalipsei, când Sfantul Ioan Teologul este chemat să masoare numai templul și altarul, nu și curtea lui. Aceasta indică faptul că numai o ramasita (Vezi Is. 10, 22; Rom. 9, 27.11, 5.) va fi salvata, o mică parte din creștinii ortodocsi. Mai exact, îngerul îi spune lui Ioan:
  „Nu socotiți restul. Ei au fost dați să fie presați de neamuri timp de patruzeci și două de luni”.” (Apoc. 11,1-2). Adică Antihristul va birui pe creștinii ortodocsi timp de trei ani și jumătate….
  Pe creștini! Da. Căci, potrivit Părinților, templul, curțile sale și orașul Ierusalim, orașul Sionului, simbolizează întotdeauna Biserica. Ce măsoară? Numai templul, spune el, și altarul, adică o mică parte. Să luăm aminte că putem pieri și că sistemul Antihristului ne poate fi impus și nouă! Acest lucru va însemna că Balaurul face Biserica „încărcată de râu”. se duce să o înece cu apă. Apa este ceea ce v-am explicat.
  Și pământul a ajutat-o pe femeie, iar pământul i-a deschis gura și a înghițit râul când balaurului i-a ieșit din gură”.” (Apoc. 12,16). Elementele fizice vin în ajutor. Pământul, spune el, a înghițit apa. Cazul aici este comparabil ca la trecerea Mării Roșii. Undeva după miezul nopții, un vânt sudic a început să sufle, spune el, atât de puternic încât apa mării a împărțit-o în două. Evreii au trecut. și când si-au dat seama, egiptenii s-au dus si ei să intre. Vântul se oprește, apa se închide și i îneacă pe toti. (Exod. 14, 21-29). Aici vedem elementele naturii. Desigur, elementele naturii sunt conduse de Dumnezeu. Dar aici nu arată cine îi guvernează, ci ce fac, în prim-plan, la un prim nivel. Adică, că elementele naturii vin fie pentru a distruge pe raucredinciosi, fie pentru a întări și ajuta pe cei evlaviosi!
  Ați văzut, profetul se încălzește așteptând distrugerea Ninivei. „Uh! căldură, vară!” (I. 4, 1-6). În câteva minute crește un dovlecel cu frunze mari și îl salveaza! Deci natura vine în ajutorul lui și al Bisericii. „Balaurii au lucrat asupra femeii și s-au dus la război cu restul seminței ei, cu cei care păzesc poruncile lui Dumnezeu și care depun mărturie despre Iisus.” (Apoc. 12,17).
  Poate vă veți gândi, dar câți se pot ascunde? Să zicem, câți sunt adevărații creștini? Cincizeci? o sută? cinci sute? o mie?… Pot toți acestia sa se ascunda in munți, să meargă in crapaturile pământului și peșterilor și să se ascundă? Desigur!
  Restul ce vor face? Restul stau în orașe. Adică doar aceștia sunt cei evlaviosi, care au fugit in munti? Nu. Sunt alta categorie in orașe. Atunci cum rămâne cu ei? „Satana vine”, spune el, și el face război cu alții.” Ei trebuie să înfrunte cu adevărat tirania lui Antihrist!
  Dar acolo, în pustie, profetul Ilie ce a mâncat?
  „Și corbii au adus pâinea aceasta dimineața și carnea, iar din parau a băut apă.” Corbii i-au adus pâine dimineața, iar seara i-au adus carne, iar el a băut apă din parau. De ce corbi? Știți că corbi sunt carnivori. Biblia spune acest lucru (Gen. 8, 6-7 etc.), dar îl știm și prin natură. Deci pune corbi, trimite corbi, ca să arate – ce? – că acesta este un miracol, care în acest fel este evidentiat. Corbii, care pot mânca carne, mai ales într-o perioadă de foame, nu o mănâncă, ci o aduc profetului Ilie. Pentru a sublinia miracolul protejarii profetului Ilie de către Dumnezeu. Biserica din pustiu va fi hrănită în mod similar in vremea lui antihrist!
  Cartea Apocalipsei spune din nou: „așa cum se hrănește acolo….” (Apoc. 12:14), astfel încât Biserica poate fi hrănita acolo, se spune, „timp” – este anul – „și ori” – este de doi ani. doi plus unu, trei- „și jumătate din timp” – este jumătate din timp – adică trei ani și jumătate, adică atâta timp cât diavolul și Antihristul vor guverna în această lume.
  Dar cum ne va hrăni Dumnezeu acolo? Știm că vechiul Israel a fost hrănit în mod miraculos în pustiu timp de patruzeci de ani. (Exod. 16, 35).
  Știm, de asemenea, că creștinii din pustiu, care au fugit de persecuție, au fost, de asemenea, hrăniți într-un mod pe care Dumnezeu L-a avut in iconomia Sa. Dar cum se vor hrăni până la urmă creștinii din vremea lui antihrist care fug în pustiu? Dumnezeu știe acest lucru și Hristos îl va descoperi atunci. El nu le-a spus niciodată, de exemplu, iudeilor din Egipt:
  „Când vă voi scoate în pustie, vă voi hrăni cu mană”.
  Dumnezeu nu a spus așa ceva. Dar când oamenii erau în pustie și spuneau „Ce vom mânca?”, atunci Dumnezeu a aruncat mana. (Exod. 16, 2-14). Deci, când creștinii vin în pustie și spun „Ce vom mânca?”, atunci Dumnezeu știe ce va da. Acum nu știm asta….
  Dragii mei, cel mai mare dintre Profeți, Ilie cel glorios, a trăit antitipul istoric al ultimului profet, așa cum v-am explicat pentru a ne arăta cum va trăi Biserica. Biserica noastră, printre numeroasele evenimente din viața tulbure a profetului Ilie, ne spune istoria, adică ni se înfățișează pe icoane, o singură caracteristică. Să stea într-o peșteră și acolo să vadă corbul aducându-i pâinea sau carnea. Biserica noastră Ortodoxă nu arată altceva decât viața prorocului Ilie. Nici jertfa sa miraculoasă de pe Muntele Carmel, nici măcar Teofania sa de pe Muntele Horeb, adică de pe Sinai, nici vreunul dintre celelalte paradoxuri, ci doar reflectă acest lucru.
  De ce dorește Biserica noastră să sublinieze istoricitatea profetului ca antitip al sfârșitului? dar și să ne spună – doar această imagine pe care o primesc de la Profet – să ne spună ce se va întâmpla cu credincioșii noștri când va veni sfârșitul lumii.
  Dragii mei, proorocul Ilie, așa cum v-am mai spus, îl va arăta pe Antihrist, dar îl va controla enorm, așa cum l-a controlat pe Ahab.
  Știți ce i-a spus lui Ahab? El i-a zis: „Sângele tău va fi spălat de câini și porci!” Așa s-a întâmplat, dragii mei. Ahab a fost rănit într-un război și a fost dus rănit într-un izvor. acolo, spune el, unde prostituatele sunt scăldate. Deci acolo l-au spălat, i-au spălat rănile. Dar atât de mult sânge curgea, abundent, încât în cele din urmă a murit acolo. Și atunci câinii și porcii s-au dus și au lins sângele lui Ahab acolo! (
  Deci profetul controlează enorm istoria. Deci, Ilie va controla si pe Antihrist.
  Dacă pentru necredincioși va fi groaznic, atunci pentru cei neprihăniți va fi o adevărată binecuvântare.
  Dar și pentru necredincioși, Profetul va fi groaznic.
  Cartea Apocalipsei ne spune că atunci când Antihristul îl va aresta împreună cu celălalt profet, Enoh, și îi va spânzura, îi va ucide, atunci atât de mult se vor bucura oamenii raucredinciosi – că vor face schimb de daruri unul cu celălalt, pentru că în cele din urmă au fost eliberați de un predicator care i-a torturat cu cuvintele lui. (Apoc. 11.10). Deci, oamenii păcătoși se vor bucura….
  Dar el va sta groaznic, căci în trei zile și jumătate îl vor vedea pe proorocul Ilie înălțându-se din morți și înălțându-se la cer, și atunci vor fi cuprinși de frică și teroare! (Apoc. 11,11-13).
  Dar dacă pentru necredincioși Ilie va fi groaznic, pentru cei neprihăniți va fi o adevărată binecuvântare.
  De aceea, imnul care se referă la profetul Ilie, se încheie după cum urmează: „binecuvântați sunt cei care vă privesc pe voi și pe cei care sunteți iubiți și trăiti în dragoste” (Sir. 48, 11). fericiți cei ce te vor vedea, sau care te vor vedea, cei care trăiesc împodobiți cu virtuți; vom trăi și vom vedea.
  Dragii mei, proorocul Ilie a fost văzut cu bucurie și speranță în primul rând de cei șapte mii de oameni în zilele sale, când au fost ascunși și nu și-au manifestat credința în adevăratul Dumnezeu.
  când profetul cu plângere a venit să-I spună lui Dumnezeu:
  „Doamne, singur am fost lăsat să mă închin Ție; Toți ceilalți s-au închinat idolilor!” „Nu, Ilie. Șapte mii de oameni nu s-au închinat lui Baal”.

  Acești șapte mii de oameni, când l-au văzut pe profetul Ilie controlându-l pe Ahab, s-au bucurat. S-au bucurat. Era nădejdea lor profetul. Dar si cei neprihăniți de la sfârșit îl vor vedea cu bucurie și speranță.
  Când va predica în Ierusalim, toți cei cuvioși, cei neprihăniți, vor spune: „A venit Ilie. A venit Ilie! El îl controlează pe Antihrist. A venit Ilie!… Suferința noastră se va termina! Hristos vine!….”
  Deci va fi nădejdea celor drepți de la sfârșitul vremurilor!
  El va fi văzut chiar de toți cei neprihăniți care, în la a Doua Venire, vor fi înviați!
  Dragii mei, aceasta este în câteva cuvinte personalitatea minunată a sfântului Profet Ilie.
  Și, în concluzie, ce altceva am putea spune?
  O, Sfinte Proroc al lui Dumnezeu, Ilie, roaga te pentru noi!

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: