SACCSIV – blog ortodox

Patriarhul Alexandriei: Ortodocșii și copții sunt o singură Biserică

Posted in COPTI, MONOFIZISM, ORTODOXIE by saccsiv on ianuarie 24, 2020

ORTHODOX CHRISTIANITY: ORTHODOX AND COPTS ARE ONE CHURCH, SAYS PATRIARCH OF ALEXANDRIA

Ortodocșii și copții sunt o singură Biserică, spune Patriarhul Alexandriei

Alexandria, 21 ianuarie 2020

În ciuda separării îndelungate, Biserica Ortodoxă Greacă din Alexandria și Biserica Coptă din Alexandria sunt aceeași Biserică, crede Patriarhul Teodor din Alexandria.

Ieri, 20 ianuarie, întâi-stătătorul Bisericii Ortodoxe din Alexandria, l-a vizitat pe Patriarhul Tawadros II, întâi-stătătorul Bisericii Copte, la sediul Patriarhiei Copte din Alexandria, pentru a-l saluta și a-l felicita cu ocazia sărbătorii Teofaniei (Botezului Domnului), sărbătorită cu o zi înainte, relatează Romfea.

Referindu-se la activitatea misionară a Patriarhiei Alexandriei în toată Africa, Patriarhul Teodor a spus Patriarhului copt: „Bisericile noastre sunt o singură Biserică, condusă de Iisus Hristos.”

„Grecia și Egiptul luptă pentru pace în Libia, și știu că vă rugați, pentru că aveți o turmă acolo, iar pământul este udat de sângele martirilor Bisericii Copte, și acest sânge strigă pentru libertate și pace”, a continuat patriarhul (Teodor) din Alexandria.

Mulțumind Patriarhului Teodor pentru salutul său frățesc, patriarhul Tawadros a spus la rândul său: „De fiecare dată când ne întâlnim simt o bucurie lăuntrică. Prezențași cuvintele dumneavoastră ne umplu pe toți de sentimente binecuvântate. Vă urmăresc și vă admir pentru slujirea dumneavoastră în toate țările africane, în special în domeniile educației și al asistenței medicale, și în toate domeniile de îngrijire a celor care suferă. Avem același nume, lucrăm în același domeniu, și suntem copii ai Sfântului Marcu Evanghelistul.”

Biserica coptă s-a despărțit de Biserica Ortodoxă în urma celui de-al patrulea Sinod Ecumenic de la Calcedon, în anul 451, conform căruia Hristos este o persoană în două ipostasuri – Divin și uman. Biserica coptă, împreună cu celelalte biserici „ortodoxe orientale”, îl mărturisesc pe Hristos într-un singuripostas.

 

Comentariu saccsiv:

Coptii sunt monofiziti. Din cauza aparitiei acestei erezii, a fost necesar:

Al patrulea Sinod ecumenic de la Calcedon

Despre acestia cititi va rog mai multe la:

A MURIT BOB MARLEY ORTODOX? Nu, ci monofizit. Iar MONOFIZITII NU SUNT ORTODOCSI, ci eretici

 

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. gabimdi said, on ianuarie 24, 2020 at 8:26 am

    Monofiziții nu recunosc firea umană a Mântuitorului, doar firea dumnezeiască.
    Atunci eu i-as intreba pe acesti eretici: oare Patimile cele înfricoșătoare și de viață dătătoare au fost aparente? Caci cu un trup aparent…. mare rătăcire…. care a fost anatemizată la Sinodul IV de la Calcedon. Punct.

    Apreciază

  2. Laur said, on ianuarie 24, 2020 at 11:10 am

    Doamne ajuta!
    Atentie mare la text, s-a strecurat o greseala: „Sinod Ecumenic de la Calcedon, în anul 451, conform căruia Hristos este o persoană în două ipostasuri”. Ipostas = persoana. La Chalcedon s-a stabilit ca Hristos uneste cele doua firi – omeneasca si dumnezeiasca – intr un singur ipostas.

    Apreciază

  3. Duhul Căpitanului said, on ianuarie 24, 2020 at 12:59 pm

    Asta este unul din cele mai mari semne apocaliptice :biserica luptătoare văzută se micșorează pe zi ce trece pana la a doua Venire…. Toți cei care calcă peste Sfinții Părinți, se autoexclud din Biserica. Cum sa spui ca monofizitii și dreptslavitorii ortodocși sunt una și aceeași?! Pai, Sfântul Maxim, pentru ce a mai luptat atunci cu patru patriarhi și a spus că „dacă tot universul se va opune lui, el tot asa va zice!” A scris doua cărți monumentale”Ambigua și „Despre cele doua firi și două lucrări în Hristos”. Deci, pe cine sa ascultam :pe Marele Maxim, sau pe păcălicii aceștia?! Doamne ferește!

    Apreciat de 2 persoane

    • adrenallin said, on ianuarie 24, 2020 at 3:57 pm

      Doamne ajuta.
      Duhul Capitanului, am inteles ca sunteti Parinte.
      Imi puteti da va rog frumos o adresa de e-mail pentru a va putea contacta? As dori sa va cer niste sfaturi. Multumesc. Sarut mana!

      Apreciază

  4. R said, on ianuarie 24, 2020 at 4:45 pm

    Clarificare:
    Da, ar fi trebuit tradus faptul că în Iisus Hristos sunt două firi și două voințe, dumnezeiești și omenești unite într-un ipostas conform Sfântului Grigorie Sinaitul: «Definiția dreptei credințe este a vedea și a cunoaște întru curăție cele două dogme ale credinței, adică Treimea și doimea : Treimea a o privi și a o cunoaște în chip neamestecat și netăiat, în unitate, iar doimea firilor lui Hristos, într-un ipostas, adică a mărturisi și a ști pe un singur Fiu, și înainte de întrupare și după întrupare, dar după întrupare, slăvit în chip neamestecat, în două firi și în două voințe, dumnezeiești și omenești» (Capete în acrostih, 26, în Filoc. rom., voi. 7, p. 100).

    Mai multe la:

    https://ro.orthodoxwiki.org/Hristologie

    Apreciază

  5. Duhul Căpitanului said, on ianuarie 24, 2020 at 9:02 pm

    cristeagabriel1966@yahoo.com

    Apreciat de 2 persoane

  6. Ioan C. said, on august 27, 2021 at 10:36 am

    Sait al Patriarhiei Moscovei:
    O delegație de monahi din Biserica Coptă a vizitat locurile sfinte ortodoxe din Moscova
    https://mospat.ru/ro/news/87918/

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.