SACCSIV – blog ortodox

Fermierii, somați să plătească „taxa de adăpat” pentru apa de izvor

Posted in Romania by Vali on decembrie 6, 2019

Sursa: https://evz.ro/fermierii-somati-sa-plateasca-taxa-de-adapat-pentru-apa-de-izvor-document.html

Un fermier din județul Alba a primit un proces verbal de constatare prin care reprezentanții zonali ai Administrației Naționale „Apele Române” îi pun în vedere că, pentru a folosi apa din izvorul local, trebuie să obțină o autorizație de gospodărire a apelor pentru care trebuie să plătească o taxă.

Știați că vacile, oile, caprele și porcii nu mai pot bea apă din izvoarele și văile patriei fără a avea autorizație de la Apele Române?”, întreabă fermierul Liviu Crișan, din Abrud, pe Facebook. El atrage atenția că trebuie plătită o taxă de 1.500 lei, dar documentația nu poate să o facă decât o firmă privată agreată care mai percepe 2.000 lei. În final proprietarul plătește 3.500 de lei.
Fermierul din județul Alba dezvăluie care sunt taxele pe care trebuie să le achite un crescător de animale care vrea să fie în legalitate pentru apa folosită la adăpatul animalelor, transmite agrointel.ro.

Știați că vacile, oile, caprele și porcii nu mai pot bea apă din izvoarele și văile patriei fără a avea autorizație de la Apele Române? Nimic ieșit din comun până aici dar problema apare în momentul când încerci să obții această autorizație. Ți se pune într-un mod foarte drăguț în vedere că trebuie să plătești 1.500 lei o taxă pt eliberare a autorizației, iar documentația nu poate să o facă decât o firmă privată agreată de Apele Române care mai percep o taxă, după spusele funcționarilor de acolo, de încă 2.000 lei.

Deci în concluzie animalele din bătătura omului mai pot bea apa acestei țări numai după ce proprietarul plătește 3.500 de lei. Posibil să fie o chestie foarte normală, dar cred că și aceasta, printre multe altele, ajută la declinul zootehniei românești care, probabil, dacă nu luăm noi fermierii atitudine, va dispare cu desăvârșire.
Autorizația este valabilă 2 ani și neobținerea acesteia în termenul legal se pedepsește cu amendă de la 1.000 la 5.000 lei. Oare în cețară și în ce epoca trăim și cât ne vom mai lasă călcați în picioare?
”, a scris fermierul Liviu Crișan pe Grupul Văcarilor din România.

În susținerea celor spuse, fermierul din județul Alba a postat și un proces verbal de constatare prin care reprezentanții zonali ai Administrației Naționale „Apele Române” îi pun în vedere că pentru a folosi apa din izvorul local, fermierul trebuie să obțină o autorizație de gospodărire a apelor.

16 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oameni fara Dumnezeu, Daniel ce face in cazul asta? said, on decembrie 6, 2019 at 2:24 pm

    Multi dobitoci si dobitoace, cu master sau fara. Lasa-i-ar Dumnezeu cel bun, fara apa pe ei si cireada lor si numai prin cainta sa le primeasca inapoi.

    Apreciază

  2. vlad tepes said, on decembrie 6, 2019 at 2:30 pm

    Uite asa, pe nesimtite, am ajuns din nou la taxele de tip fanariot, ce vor lua si pielea de pe romani, totul, pt ca sa se imbogateasca si sa traiasca in lux, o clica de hoti si banditi ! Cat de curand, vor pune taxa si pe aerul pe care-l respiram! Daca romanii se vor impaca cu statutul de „sclavi pe plantatie” ce li se pregateste, atunci vor accepta orice experiment facut pe pielea lor!

    Apreciat de 3 persoane

  3. LN said, on decembrie 6, 2019 at 6:33 pm

    Strigător la cer! Într-adevăr, întrebarea este: cât ne vom mai lăsa călcați în picioare?

    Apreciat de 2 persoane

  4. Duhul Căpitanului said, on decembrie 6, 2019 at 7:54 pm

    Doamne, oare cât mai rabzi lucrurile acestea?!

    Apreciat de 1 persoană

  5. o informatie said, on decembrie 6, 2019 at 8:43 pm

    Vienna Cardinal Schönborn to host ‘blasphemous’ pro-LGBT benefit concert in Cathedral again
    https://lifesitenews.com/news/church-should-give-more-consideration-to-quality-of-homosexual-relationship
    “Cardinal” Schönborn invites Sodom and Gomorrah back to St. Stephen’s Cathedral, Viganò condemns December 1, 2019 https://novusordowatch.org/start-here/

    Vedeta spectacolului a fost Conchita Wurst. Spectacolul a fost sponsorizat si de de cavalerii de Malta. Unii dansatori au purtat coarne. De fapt n-au facut decat sa prezinte, simbolic, o realitate, aceea ca slujesc lui Belzebut. Schönborn, ca toti clericii eretici, la mincinoasa liturghie pe care o presteaza, in rugacunile lor il invoca pe cel in care cred, adica Belzebut, aceasta este valabil si pentru cei care au devenit minciuno-ortodocsi, prin sustinerea sinodului din Creta.
    Schönborn are prieteni pe aceste meleaguri.
    În data de 21 mai 2012, lui Schönborn i-a fost conferit titlul de doctor honoris causa din partea Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în prezența mitropolitului Moldovei și Bucovinei, Teofan Savu.
    Christoph Schönborn a fost primit la Reședința mitropolitană din Iași de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.
    (https://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/stiri/cardinalul-christoph-schonborn-doctor-honoris-causa-al-uaic-69313.html)
    Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si Loctiitor de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, a avut in aceasta dupa amiaza o intrevedere cu Eminenta Sa Cardinalul Christoph Schönborn, arhiepiscopul Vienei.
    https://basilica.ro/pf-parinte-patriarh-daniel-a-avut-o-intrevedere-cu-christoph-schonborn-arhiepiscopul-vienei/

    Apreciază

  6. Un om said, on decembrie 6, 2019 at 9:10 pm

    3500 de lei la fiecare 2 ani (24 de luni) înseamnă o taxă de 3500 / 24 = aproape 150 de lei pe lună!
    Dar se face asta intenționat, în timp ce internet se bagă peste tot! De ce? Ca să nu iasă oamenii din sistem!

    Apreciat de 1 persoană

  7. Arhanghelul said, on decembrie 6, 2019 at 9:13 pm

    Ordonanta de Guvern …

    ORDIN nr. 891 din 23 iulie 2019
    „Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 654 din 7 august 2019”

    „Având în vedere Referatul de aprobare nr. 140.351/2019 al Direcției managementul resurselor de apă din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor”

    http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/216850

    https://agrointel.ro/126032/oficial-fermierii-cu-peste-30-de-vaci-sau-100-de-oi-obligati-sa-achite-taxa-de-adapat/

    Asteptam impozitul … pe flatulatie …

    Apreciază

  8. contracurent said, on decembrie 6, 2019 at 10:52 pm

    dar nu e corect, trebuie amendati si ursii din padure ca beau apa de la izvor, nu mai zic de vrabii, sunt foarte multe si efectiv pot pune in pericol rezervele de apa ale planetei; astia de la conducere nu sunt prosti, sunt ticalosi

    Apreciat de 1 persoană

  9. Str. Lalelelor said, on decembrie 7, 2019 at 12:30 am

    Ce ne facem, cu lalelele alea din Alba Iulia care consuma apa din acelasi izvor de coasta?

    Apreciază

  10. Costel said, on decembrie 7, 2019 at 10:04 pm

    Parerea mea : este doar un test prin care se urmareste sa platim toti apa respectiv la fiecare put /izvor sa fie si apomentrul aferent .
    Hai sa facem un calcul simplu ipotetic
    Sa zicem ca sunt 5000 de ferme care se incadreaza in acest calcul : respectiv peste 30 de vaci sau /si 100 de oi
    Ar fi vorba 5000 X sa zicem 700 de euro = 3.5 milioane euro la 2 ani
    Dar ce ar fi daca sa zicem apa va costa per gospodarie (dupa ce ni se va pune apometre) 2-300euro ? .Este vorba de cu totul alta suma nu-i asa ? Plus ca am fi controlati .
    Sa zicem la 2 milion de gospodarii * 200, 300 euro pe an ar fi vorba de cu totul alte sume
    300 * 2 milioane = 600,000,000 (poate e vorba de mai multe gospodarii decat am pus eu in calcul – pagina de mai jos nu mai exista pe site-ul hotnews iar date statistice nu prea am gasit)

    „Romania dispune de 8,92 milioane de locuinte si de 7,47 milioane de gospodarii. INS: Este relevant faptul ca in timp ce numarul populatiei scade, fondul de locuinte creste
    de Dan Popa HotNews.ro
    Vineri, 12 mai 2017, 16:39 Economie | Finanţe & Bănci”

    Apreciază

  11. ioan said, on decembrie 8, 2019 at 12:40 pm

    Ridica-te Gheorghe , ridica-te Ioane…

    Apreciază

  12. Stan Păâitu said, on decembrie 9, 2019 at 9:08 am

    Apele Romane, o adunătură pe leneși,de șmecheri,un loc unde se pot câștiga bani frumoși fără efort,care știu numai să perceapă tot felul de taxe pentru apele din România,dar,atunci când trebuie să regularizeze cursurile apelor,să facă lucrări de apărare a localităților,tac ca mortul în păpușoi. Nemernicii,trebuie alungați din țară ,iar această agenție desființată.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.