SACCSIV – blog ortodox

Mitropolitul Serafim de Pireu despre ecumenismul schismaticilor ucrainieni: „ACEȘTI OAMENI NU AU FRICĂ DE DUMNEZEU”

Posted in ECUMENISM, Mitropolitul Serafim de Pireu, Ucraina by saccsiv on octombrie 25, 2019

ORTHODOX CHRISTIANITY: METROPOLITAN OF PIRAEUS ON UKRAINIANS’ ECUMENISM WITH CATHOLICS: “THESE PEOPLE LACK THE FEAR OF GOD”

MITROPOLITUL PIREULUI DESPRE ECUMENISMULUI UCRAINENILOR CU CATOLICII: „ACEȘTI OAMENI NU AU FRICĂ DE DUMNEZEU”

Piraeus, Grecia, 15 octombrie 2019

Romfea

Rezultatele și consecințele întâlnirii ierarhilor Bisericii Grecești de sâmbătă rămân neclare. După cum a raportat ieri OrthoChristian, echipa de presă alcătuită de sinodul Episcopilor a anunțat că Biserica Greacă a recunoscut așa-numita „Biserică Ortodoxă Ucraineană” (OCU), deși această interpretare a lucrărilor sinodului a fost pusă mai târziu la îndoială.

Atât Mitropolitul Serafim din Pireu, cât și Mitropolitul Serafim din Kythira au dezvăluit că, de fapt, ierarhii nu au votat în privința recunoașterii OCU și, prin urmare, nu se poate spune că recunoașterea s-a înfăptuit.

Mitropolitul Serafim din Pireu a emis astăzi o altă declarație, mulțumindu-i Mitropolitului Serafim din Kythira pentru că a făcut cunoscută mărturia sa lucrărilor sinodului.

„Simt în mod public obligația morală de a-mi exprima imensa recunoștință față de Mitropolitul Kythira și Antikythera, SERAPHIM pentru mărturia sa copleșitoare, profundă și precisă a evenimentelor care au avut loc în timpul convocării extraordinare a Bisericii Greciei la 12/10/2019, care demonstrează moralitatea de diamant și imensa calitate duhovnicească a ÎPS Mitropolitul Kythira”, scrie Ierarhul din Pireu.

Mitropolitul Serafimul din Pireu își îndreaptă atenția direct către OCU și mulțumește lui Dumnezeu că toți membrii Bisericii care respectă sfintele canoane și resping „presupusul” mitropolit al Kievului Epifanie au fost îndreptăţiți a doua zi după ce s-au întâlnit ierarhii greci, când Epifanie și ceilalți ierarhi și clerici OCU au primit un „cleric” romano-catolic în altar în timpul sfințirii bisericii și a Sfintei Liturghii (ghilimele folosite de Mitr. Serafim).

„În consecință, acești oameni nu sunt numai necurați, ci sunt eretici și nu au frică de Dumnezeu. Prin urmare, a cere Bisericilor Ortodoxe autocefale să îi recunoască este cel puțin scandalos”, scrie Mitr. Serafim cu îndrăzneală.

După cum a raportat OrthoChristian, cu doar câteva zile înainte, un „ierarh” al OCU a slujit cu un ierarh uniat și un preot romano-catolic.

De la primirea unui tomos de autocefalie de la Constantinopol, OCU a slujit cu uniații, romano-catolicii, schismaticii muntenegreni și cu schismaticii din Belarus.

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Duhul Căpitanului said, on octombrie 25, 2019 at 11:57 pm

    Acești oameni nu îl au pe Dumnezeu!

    Apreciază

  2. dante said, on octombrie 26, 2019 at 11:56 am

    Axios!

    Apreciază

  3. Duhul Căpitanului said, on octombrie 26, 2019 at 6:38 pm

    Schismaticii ucrainieni grăbesc A Doua Venire. Ei, împreună cu Bartolomeu ciopartesc trupul Bisericii. Și asta nu o va mai rabda mult Capul ei.

    Apreciază

  4. acelas said, on octombrie 27, 2019 at 9:20 am

    incredibil, intr-un interviu excluziv pt evz, bartolomeu I de istambul identifica Bizantul de odinioars cu Rusia de azi, intreaga istorie a Bisericii Bizantine cu „dominatia ruseasca” din vremurile noastre. Asa ceva chiar ca n-am mai auzit, nici nu puteam sa-mi inchipui ca-i bubuie mintea unui om. De de fapt bubuie diavolii ..

    interviul, cu multe alte teme halucinante, antihristice

    https://evz.ro/bartolomeu-i-patriarhul-constantinopolului-biserica-trebuie-sa-incurajeze-libertatea-nu-dominatia.html

    pai libertatea de care el vorbeste mincinos, si care a existat intr-o forma nobila si ideala in istoria de 2000 de ani a crestinismului bizantin, prin faptul ca nu a condus despotic un om.. . Mantuirorul si sfintii apostoli au prevazut asta si au randuit ca toate hotararile sa fie facute prin sinoade (au altfel hirotonia unui episcop sa nu fie facuta doar de un singur episcop, ci ce cel putin doi, impiedicand alunecarea spre erezie prin cate un episcop cazut, gen Arie sau azi cum a fost cu episcopul dus la stilisti). Si acesta a fost unul din ingredientele de forta prin care imperiul Bizantin a rezistat peste 1000 de ani, cel mai longeviv (e adevarat au existat uneori pusee de despotism din partea unor imparati bizantini care erau cazuti si se implicau in treburi ale patriarhilor sau convocand si influentand sinoade, dar puterea popurului prin ierarhii drept-credinciosi puneaumin scurt timp lucrurile la punct). Si vine acum bartolomeu apostatu sa ne spuna ca Bizantul de atunci e Rusia de azi. Pai tocmai ceea ce a facut el singur prin sinodul din creta arata impunere, dominatie nemaintalnita sindinamitarea istoriei carena luat decizii importante numei prin sfintele sinoade ale bisericilor. Pe dos si viclean, adica anti-hristic.

    Apreciază

    • dacgetbeget said, on februarie 27, 2023 at 10:18 am

      acelas ,esti cel putin neinformat daca nu chiar rauvoitor in privinta celor ce nu au acceptat erezia calendarului gregorian (acei ce l-au primit de atunci si pina azi sunt sub a na t e m e le a multor sinoade ortodoxe incepind cu sinodul din 1593 „sigilion” si inca 12 anatematisiri pina in 1924).Cautati Adevarul ca sa puteti fi liberi de inselare! Doamne Ajuta-le sa vada!

      Apreciază

  5. după Creta said, on octombrie 28, 2019 at 10:44 am

    Speram că după Creta, câțiva ierarhi care au mai rămas anti-ecumeniști, să organizeze un Sinod la care să dea anatemei erezia ecumenistă și pe cei care o propovăduiesc ca o nouă dogmă în biserică. Dar nu cred că se va întâmpla așa ceva. Acești ierarhi anti-ecumeniști nu mai prididesc în a se împotrivi altor și altor probleme grave care apar în Biserică, și la care, poate, într-o zi, Doamne ferește, nu vor mai putea face față ca număr și gravitate. Așa că la ce Sinod anti-ecumenist să mai speri …

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.