SACCSIV – blog ortodox

Vaccinul HPV a fost testat pe fetiţe de 4 ani în America Latină

saccsiv

Family doctor vaccinating little child at home

VACCINE IMPACT: HPV Vaccine Being Tested on 4-6 Year-Old Girls in Latin America

Vaccinul HPV este testat pe fetiţe de 4-6 ani în America Latină

de Helen Lobato
HelenLobato.com

M-am temut adeseori că până la urmă se vor administra bebeluşilor şi copiilor mici periculosul şi din ce în ce mai nepopularul vaccin HPV.

Suspectez că momentul acela se apropie cu repeziciune.

GlaxoSmithLine (GSK), producătorul vaccinului Cervarix a efectuat recent un test clinic al vaccinului său bivalent pentru HPV pe fetiţe sănătoase de 4 – 6 ani în America Latină.

Studiul, care a implicat fete din Columbia, Panama şi Mexic a fost publicat în ediţia actuală a Pediatric Infectious Disease Journal (jurnalul de boli infecţioase pediatrice). 

Iată raţionamentul declarat pentru injectarea unor copii atât de fragezi cu vaccinuri HPV:

Povara bolilor generate de  papillomavirus-ul uman (HPV) este mare în America Latină. Vaccinurile HPV licenţiate din 2006 încoace oferă protecţie împotriva celor mai multe cancere provocate de  HPV, în special dacă acestea sunt introduse în programele naţionale de imunizare.

Barierele pentru asimilarea optimă a vaccinurilor sunt, totuşi, reducerea impactului produs de programele de vaccinare HPV a adolescentelor. Imunizarea copiilor ar putea depăşi aceste bariere şi-ar putea fi o strategie de elecţie pentru unele ţări.

Unde-am mai auzit acest raţionament? O, da , îmi amintesc. Aceeaşi scuză a fost folosită pentru introducerea vaccinului pentru hepatita B  la bebeluşi şi copii tineri.

Potrivit National Vaccine Information Center

Motivul principal pentru care CDC a recomandat vaccinarea împotriva hepatitei B pentru toţi nou-născuţii din SUA în 1991 este că oficialii din sistemul public de sănătate şi doctorii n-au putut convinge adulţii din grupurile de mare risc (în special consumatorii de droguri injectabile şi persoanele cu parteneri sexuali multipli) să se vaccineze.

Rata de vaccinare pentru HPV

În mod similar, rata de penetrare a vaccinurilor HPV nu e atât de bună cum şi-ar dori producătorii vaccinurilor Cervarix şi Gardasil de vreme ce SUA raportează o rată scăzută de vaccinare ScienceDaily

Doar 16 procente dintre adolescentele din SUA au fost complet vaccinate împotriva  papillomavirus-ului uman (HPV) până la vârsta de 13 ani, în ciuda recomandărilor naţionale care cer ca vaccinarea să se facă la 11-12 ani.

Iar în Japonia, rata de vaccinare împotriva HPV s-a prăbuşit de la 70 de procente în 2013 la mai puţin de 1 procent astăzi. Rata este mai mică decât cea dorită şi în Irlanda unde autorităţile din sănătate s-au declarat alarmate de scăderea ratei de vaccinare la un 50% estimat pentru prima doză în perioada 2016–2017.

Creşterea bazei de clienţi

Pe 5 octombrie 2018  FDA a aprobat Gardasil 9 pentru administrarea la femei şi bărbaţi cu vârste între 27 şi 45 de ani. Cert este că piaţa din SUA este în scădere pentru Gardasil.

Din ce în ce mai mulţi oameni află despre adevăratele efecte adverse şi consecinţele nedorite pe termen lung ale acestui program de vaccinare. Potrivit lui Vaers– sistemul de înregistrare a efectelor adverse ale vaccinurilor – au fost raportate 510 de decese în urma vaccinului HPV şi peste 62 000 de incidente cu efecte adverse raportate.

Dar expansiunea programului de vaccinare HPV pare a fi din nou în cărţi şi e asistată de recentul studiu efectuat pe fete foarte tinere.

Au fost 148 de fete în acest studiu. 74 au primit 2 doze de vaccin Cervarix în ziua 0 şi luna 6. Grupul martor a primit 1 doză de vaccin Priorix în ziua 0 şi o doză de vaccin Infanrix în luna 6.

N-a existat niciun placebo inert. Grupul martor a primit Priorix (MMR) şi Infanrix (DTPa).  Este un fapt comun printre producătorii de vaccinuri să nu folosească placebo salin în studiile de siguranţă şi eficacitate.

Prin compararea unui vaccin cu un alt vaccin şi în acest caz cu Infanrix care conţine 500 mcg de aluminiu, sunt şanse mari ca vaccinul analizat să nu arate chiar atât de rău pe cât este în realitate.

Pe de altă parte, dacă s-ar fi folosit un placebo salin normal, atunci chiar am fi văzut o mult mai mare rată de evenimente cu efecte adverse la vaccin decât la grupul martor. Dar ăsta e modul în care au aranjat-o producătorii. Este o metodă coruptă.

Nu există legi care guvernează conţinutul placebo-ului.

World Health Organization (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) declară că folosirea unui vaccine (în loc de o substanţă inertă) ca placebo creează un “dezavantaj metodologic” şi notează de asemeni că ar putea fi “dificil sau chiar imposibil” să evaluezi siguranţa unui vaccin în mod corect fără un placebo adevărat.

Şi totuşi aşa îşi fac ei testele clinice pentru vaccinuri. Ei nu folosesc un adevărat  placebo iar în testele clinice originale de la Gardasil, participanţii din grupul martor au primit adjuvantul din aluminiu (hidroxifosfat sulfat de aluminiu amorf) care este folosit în vaccin.

Aşa cum s-a dovedit, mai mult de jumătate dintre fetele foarte tinere din grupul pentru Cervarix au făcut o reacţie medicală semnificativă nelegată de alergiile comune. Asta înseamnă 38 din 74 de fete.

MSC include urgenţele sau vizitele la medic care nu sunt legate de boli comune sau vizite de rutină pentru examene medicale sau vaccinare, sau efecte adverse serioase (SAE) care nu sunt legate de boli comune.

Vedeţi şi testele clinice: ClinicalTrial

Acestea sunt fetiţe mici şi chiar dacă ar exista un motiv valid să le administrezi acest vaccin, efectul vaccinului se va fi terminat cu mult înainte ca acestea să devină active sexual.

Gardasil a trecut “pe repede înainte” prin testarea FDA (administraţia de alimente şi medicamente din SUA), un proces rezervat de obicei pentru boli ce ameninţă viaţa în scopul de a servi o nevoie urgentă. Condiţiile de viaţă îmbunătăţite au redus déjà semnificativ incidenţa cancerului cervical în ţările vestice.

A te gândi că ei l-ar putea administra copilelor mici şi chiar bebeluşilor, este de-a dreptul respingător.

Traducerea: Costin Ştirbu

 

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Lecții învățate de la JAPONEZI cu privire la REACȚIILE ADVERSE ale VACCINULUI GARDASIL / GUVERNUL JAPONIEI a luat decizia de a ÎNCETA recomandarea VACCINULUI HPV / O perspectivă a ETICII MEDICALE

Studiu american INTERZIS IN MASS-MEDIA: Vaccinul HPV Gardasil în conexiune cu declinul ratei de fertilitate a femeilor din SUA cu vârsta între 25 – 29 ani

Presa britanică dezvăluie ADEVĂRUL despre VACCINUL HPV / CAZ: O adolescentă din Viena MOARE ÎN SOMN la câteva săptămâni după VACCINAREA HPV / Medici specialiști: MII de VIEȚI au fost DISTRUSE de acest VACCIN

Video: S-A SINUCIS dupa ce VACCINUL GARDASIL a distrus-o

VIDEO: Marturii zguduitoare despre tinere ucise sau a caror sanatate a fost distrusa de catre vaccinul GARDASIL. RASPANDITI!

VIDEO: VACCINUL ANTI-HPV UCIDE!!! O elevă de 14 ani din Marea Britanie a murit după ce i-a fost administrată o doză de vaccin împotriva cancerului de col uterin

Doua tinere din Franta solicita plata unei indemnizatii, dupa ce au avut de suferit din cauza VACCINULUI GARDASIL. Reamintesc: NU VA VACCINATI FETELE. Detalii despre MERCK, compania producatoare

 

2 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Un om said, on octombrie 15, 2019 at 9:26 pm

    Cu alte cuvinte se dorește SEX cât mai devreme, chiar și de la 4 ani!

    Apreciază

  2. […] Vaccinul HPV a fost testat pe fetiţe de 4 ani în America Latină […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.