SACCSIV – blog ortodox

ELVEȚIA: O asociație a doctorilor vrea să interzică recoltarea de organe de la cei aflați în moarte cerebrală

Posted in TRANSPLANT DE ORGAN by saccsiv on aprilie 11, 2019
Sute de oameni din Elveția se bazează pe donarea de organe, aici fiind modelul unei inimi (Imagine: Annick Ramp / NZZ).

Doctorii vor să interzică recoltarea de organe de la cei aflați în moarte cerebrală. Extragerea chirurgicală a inimii sau a plămânilor dintr-un corp viu – este o ”fractură culturală uriașă”, spune un grup de profesioniști din domeniul medical. Ei au format o asociație pentru a realiza aceste cerințe radicale. Murind, aceștia au salvat viața altora: 126 de femei și bărbați din Elveția au devenit donatori de organe anul trecut, după ce au intrat în moarte cerebrală. Aceștia sunt prea puțini, constată Jeune Chambre Internationale (JCI). Prin urmare, organizația face apel la o inițiativă populară, ca Elveția să adopte acordul prezumat. Ca rezultat, toți oamenii care nu se opun în mod explicit devin donatori de organe. Acum câteva zile, a fost depusă o inițiativă populară, cu 113.000 de semnături certificate. În mijlocul dezbaterii privind semnificația sau non-sensul acestei inițiative, care este de asemenea susținută de Asociația Medicală FMH, acum apare o nouă asociație de medici și asistenți medicali, numită Äpol, care dorește opusul: o interzicerea totală a donării de organe ale celor aflați în ”moarte cerebrală”. Consiliul de administrație al asociației este compus din patru medici practicieni generaliști și o asistentă medicală. Într-o luare de poziție, ei explică motivele pentru cererea lor radicală. În centru este o critică a conceptului de moarte cerebrală. Conform Legii Transplantului, oamenii sunt morți când toate funcțiile creierului lor devin ireparabile. Cu toate acestea, dacă organismul este încă în viață datorită ventilației și alimentației artificiale, este îndeplinită condiția pentru transplant. Inimile moarte sau ficatul mort nu pot fi transplantate.

Das Modell einer Leber. (Bild: Annick Ramp / NZZ)
Modelul unui ficat. (Imagine: Annick Ramp / NZZ)

«O performanță tristă și răscolitoare»

Reprezentanții Äpol scriu că donatorii de organe aflați în moarte cerebrală în loc să treacă pe lumea cealaltă aflându-se în compania rudelor lor, o fac în sala de operații, în mijlocul celei mai sofisticate tehnologii. A fost o idee tristă și răscolitoare pentru multi oameni. ”Oamenii nu trebuie să ucidă oameni, nici măcar ca să ajute alți oameni. Aceasta este o fractură culturală uriașă.” Din perspectiva criticilor, nu trebuie să existe o viață valoroasă (primitor) și una nedemnă (donator). ”Fiecare viață omenească trebuie să fie inviolabilă.” În plus, ei cred că procesul natural al morții este perturbat. Marlène Sicher a experimentat numeroase transplanturi, ca fostă asistentă medicală într-o unitate de terapie intensivă, la Bernese Inselspital. Adesea, donatorii erau bărbați tineri, care suferiseră leziuni ireversibile ale creierului într-un accident cu motocicleta sau pe șantier. Experiența lor a determinat-o să spună: ”O moarte demnă are și ea valoarea ei.” Reprezentantul Äpol se gândește mai ales la rude. Mulți care – șocați de evenimentul tragic – au fost de acord cu recoltarea de organe, au considerat aceasta o greșeală, în retrospectivă. ”Ei s-au simțit lipsiți de un pas important în procesul de doliu, deoarece nu au putut participa la moarte. Ei și-au luat la revedere de la o persoană care respira, cu pielea caldă și după o oră mai târziu li s-a returnat un corp rece”, spune Sicher.

Alex Frei spune că recoltarea organelor se poate dovedi a fi o ”greșeală teribilă”.

Asociația preia o critică veche privind transplantul. Profesorul de filozofie din Basel, Andreas Brenner, a scris în anul 2012, într-o contribuție găzduită de NZZ despre o ”imagine extrem de reducționistă a omului: Omul este, conform concepției, creierul său”. [Se consideră] astfel, deși știința a demonstrat că măduva spinării este esențială pentru constituirea personalității. Alex Frei, vicepreședintele Äpol, spune că practica actuală a recoltării de organe la sfârșitul vieții se poate dovedi în viitor o greșeală teribilă. ”Nu avem nici o dovadă că cei aflați în moarte cerebrală nu pot simți nimic sau că agreează operația care îi ucide.” Nu va fi niciodată posibil să se evalueze aceasta, deoarece creierul în moarte cerebrală nu poate oferi informații despre sentimentele sale. Din punctul de vedere al lui Frei, această circumstanță arată că medicina de transplant suprascrie principiile medicinei bazate pe dovezi, la finalul vieții.

Cum rămâne cu sufletul?

Fostul medic de familie Alois Beerli s-a confruntat în mod repetat cu incertitudinea pacienților săi cu privire la donarea de organe. Fostul medic de familie Alois Beerli s-a confruntat în mod repetat cu incertitudinea pacienților săi cu privire la donarea de organe. De asemena, în documentul luării de poziție se afirmă, de asemenea, că nu știm dacă ”sufletul-spiritul” va dispărea odată cu moartea cerebrală. Cu toate acestea, președintele Äpol, Alois Beerli, subliniază că asociația sa nu urmărește o agendă religioasă. ”Nu este vorba despre întrebarea dacă și în ce formă există o viață după moarte.” Motivația lui Beerlis a fost una de altă natură. Până la pensionarea sa din funcția de medic de familie, cu câteva luni în urmă, mulți pacienți l-ar fi întrebat ce trebuie să bifeze cu privire la donarea de organe, ca voință viu exprimată. ”Există o mare incertitudine – și este inacceptabil ca populația să fie lăsată cu convingerea că recoltarea se face de la oameni morți, fără respirație și ritm cardiac, adică pe un corp așa cum se vede la televizor.” Beerli și colegii săi speră acum să găsească oameni care gândesc la fel, pentru clubul lor și, la un moment dat, să poată aduce o schimbare de paradigmă – eventual tot cu o inițiativă populară. Franz Immer nu crede că acest lucru va reuși. Chirurgul cardiac, în calitate de director al Fundației Swisstransplant, are o opinie contrară. ”Există un consens foarte larg în societatea noastră că viața dispare atunci când funcțiile creierului sunt terminate, definitiv și demonstrabil. Cheia este dacă o persoană poate intra în contact cu lumea din afară, dacă poate vorbi și îmbrățișa pe cineva – nu dacă unghiile lui cresc în continuare, în timp ce respirația și circulația sunt menținute numai artificial.

Scopul este o decizie bine fundamentată

În consecință, o persoană aflată în moarte cerebrală poate să-și doneze organele unei alte persoane, dacă consimțământul este disponibil. ”Decizia este clară pentru viață, în astfel de considerente”, spune Immer . El subliniază faptul că chirurgii au oferit morților cerebral îngrijirea necesară în timpul operației de aproximativ trei ore. Anestezia generală asigură, de asemenea, că donatorul nu are reflexe musculare, care ar putea apărea datorită măduvei spinării intacte. Acuzațiile de înșelare a populației sunt clar respinse de șeful Swisstransplant. ”Vrem ca oamenii să ia o decizie bine fundamentată privind donarea de organe.De exemplu, website-ul ”Leben ist teilen” (Viața înseamnă a împărți), condus de Swisstransplant și de guvernul federal german, subliniază faptul că respirația artificială continuă după moartea cerebrală, iar medicația e cea care menține circulația. Immer spune că cine împărtășește temerile reprezentanților Äpol ar putea pur și simplu să se opună (să refuze) donării de organe. De asemenea, medicul avertizează asupra consecințelor amenințatoare care apar atunci când numărul donatorilor aflați în moarte cerebrală scade la zero. Pacienții care se bazează pe un nou organ, pentru a supraviețui, vor fi forțați să se mute în străinătate. Acest lucru ar amplifica, de asemenea, stimulentele pentru traficul ilegal de organe. ”Ambele variante ar fi cel puțin discutabile din punct de vedere etic.

Comentariu saccsiv:

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on aprilie 12, 2019 at 10:58 am

    https://bigleaguepolitics.com/how-ecuadors-globalist-regime-received-billions-to-sell-out-julian-assange/

    http://reason.com/blog/2019/04/10/more-than-20000-years-of-life-have-been

    https://outline.com/DRPRCa

    https://www.zerohedge.com/news/2019-04-11/snowden-assange-arrest-dark-moment-press-freedom-one-history-books

    https://boingboing.net/2019/04/11/one-hour-service.html

    https://theantimedia.com/saudi-coalition-airstrikes-yemen-capital/

    https://thefreethoughtproject.com/cops-invaded-innocent-alzheimers-patients-home-broke-his-neck-and-killed-him/

    https://amgreatness.com/2019/04/08/same-people-behind-iraq-war-lies-pushed-russian-collusion/

    https://muraselon.com/en/2019/04/taliban-claims-b52-bomber-afghanistan/

    https://www.rutherford.org/publications_resources/john_whiteheads_commentary/financial_tyranny_america_has_become_a_pay_to_play_exercise_in_fascism

    http://www.unz.com/jthompson/world-iq-82/

    https://deepstateblog.org/2019/04/10/china-the-uighurs-the-orwellian-future-arrives-with-western-help/

    https://www.bbc.com/news/science-environment-47873072???????????

    https://www.techdirt.com/articles/20190408/17211941953/singapore-government-pushes-fake-news-law-which-will-give-it-more-options-to-shut-down-critics.shtml

    https://www.theautomaticearth.com/2019/04/the-day-america-died/

    https://www.zerohedge.com/news/2019-04-11/monkeys-injected-human-brain-genes-and-it-made-them-smarter

    https://www.zerohedge.com/news/2019-04-11/texas-abortion-bill-could-put-women-physicians-death-row

    https://www.zerohedge.com/news/2019-04-11/vulnerable-failure-boeing-737-sensors-linked-over-140-incidents

    https://www.zerohedge.com/news/2019-04-11/democratic-senator-cnn-assange-our-property-now

    https://www.zerohedge.com/news/2019-04-10/bangalore-employees-kidnap-and-torture-boss-until-he-pays-their-salaries-boss

    https://www.zerohedge.com/news/2019-04-11/walmart-responds-bezos-how-about-paying-your-taxes-0

    http://www.alt-market.com/articles/3716-globalists-are-bringing-their-one-world-currency-plans-out-into-the-open

    http://endoftheamericandream.com/archives/health-freedom-is-being-destroyed-all-over-the-western-world

    https://www.zerohedge.com/news/2019-04-10/will-us-troops-be-greater-risk-after-tit-tat-terrorist-organization-designations

    Apreciază

  2. Alex said, on aprilie 12, 2019 at 12:11 pm

    ”Există un consens foarte larg în societatea noastră că viața dispare atunci când funcțiile creierului sunt terminate, definitiv și demonstrabil.”

    HA HA HA… NU MAI POT DE RAS…. HA HA HA !!!

    „Demonstrabil”…. HA HA HA….

    Papagali chitzcaitori adunati in haite care cum le convine si care cum bese vreo alta idee….

    Apreciază

  3. evtodiev said, on aprilie 12, 2019 at 2:07 pm

    off topic:
    O frumoasă tâlcuire a EVangheliei –
    Propovăduirea Sfântului Ioan Botezătorul

    De ce Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul este numit înger?
    De ce propovăduirea lui Ioan Botezătorul este numită strigăt?
    De ce ni se indică cu ce era îmbrăcat proorocul Ioan și cu ce se hrănea?
    De ce Sfântul Ioan Botezătorul propovăduia tocmai pocăința?
    De ce este important să-ți mărturisești păcatele?
    De ce mulți oameni nu vor să renunțe la păcat?
    Ce înseamnă mărturisirea păcatelor?

    Apreciază

  4. mircea.v said, on aprilie 13, 2019 at 12:23 pm

    off

    saccsiv,
    care e parerea ta despre cele de mai jos. Sant comentariile postate pe ortodoxinfo. Dpdv al meu reactii foarte slabe pt o pr care e cel putin de magnitudinea acte biometrice, vaccinare obligatorie.

    ––––––––––––––––––––––––––––

    Cea mai grea tema de pana acum, pentru mine.

    Ce e de facut cu 5G?

    In carticica „Din minunile si invataturile Parintelui Justin”, la capitolul „Despre necesitatea impotrivirii actelor electronice”, spune Parintele:
    „Parintele Antim Gaina de la Manastirea Secu o data sau de doua ori pe an venea la Targu Neamt; isi mai lua cate ceva si pensia de acolo. Cursa mergea de trei ori pe zi. Dar el mergea pe jos. Odata il intreb: „Parinte, de ce mergeti pe jos cand este cursa?”. Dupa jumatate de an mi-a raspuns: „Am multe pacate pe sufletul meu. Nu vreau sa mai inmultesc si tehnica asta. Asta e iadul nostru!”

    Sfantul Paisie s-a opus introducerii mijloacelor auto in Sfantul Munte. Nu a avut castig de cauza in fata celorlalti. (eu consider ca asta a fost momentul caderii Muntelui Athos, si momentul care a aratat inspre ce se indreapta – spre lume, sau spre Dumnezeu)
    Mijloacele auto s-au introdus, iar Sfantul Paisie nu le-a folosit.
    In afara Muntelui folosea.

    Din moment ce vorbim deja de firme care isi cipuiesc angajatii, de oameni care ei singuri merg sa se cipuiasca, e clar ca am intrat in ultima faza a Apocalipsei.

    Apocalipsa
    cap 13
    14. Şi amăgeşte pe cei ce locuiesc pe pământ prin semnele ce i s-au dat să facă înaintea fiarei, zicând celor ce locuiesc pe pământ să facă un chip fiarei care a fost rănită cu sabia şi a rămas în viaţă.
    15. Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor închina chipului fiarei.

    Cap 14
    9. Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
    10. Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.
    11. Şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nu au odihnă nici ziua nici noaptea cei ce se închină fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei.
    12. Aici este răbdarea sfinţilor, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi credinţa lui Iisus.

    Vorbim despre „chipul fiarei”

    Intrebare:

    Din momentul introducerii 5G, este bine sa se renunte la internet, sau nu?
    Pro internent: prin internet se pot informa multi oameni, se poate marturisi, se pot trezi unii din ei.
    Contra internet:
    -5G este clar o unealta a diavolului, fara 5G nu se poate internetul obiectelor, nu se poate controlul total, este piesa principala in procesul insemnarii, fara 5G nu se poate „chipul fiarei”.
    – 5G se pare ca are actiune asupra creierului, efect de distrugere/afectare a lui, si efect de inducere a unor anumite stari negative; plus, efect negativ asupra intregului trup.

    Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel
    Cap. 6;
    19. Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi, pe care-L aveţi de la Dumnezeu şi că voi nu sunteţi ai voştri?20. Căci aţi fost cumpăraţi cu preţ! Slăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul vostru şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu.

    – prin folosirea 5G legitimezi 5G (ca la votare – mergi la vot, legitimezi tot mecanismul), te faci partas la tot ce inseamna 5G, cu bune si rele. Adica, te faci partas la netrebnicirea oamenilor, zicand ca pe cativa ii poti salva, sa zicem 1%.
    – 5G are clar legatura cu chipul fiarei.

    Putem vorbi despre necesitatea impotrivirii la 5G? Daca da, atunci cum?

    Parintele Justin spune in capitolul „Cum sa luptam impotriva dictaturii biometrice”:
    „Sungurele noastre arme sant numai cele duhovnicesti: rugaciunea, smerenia, dragostea, dar si marturisirea. Nu se poate dragoste fara marturisire. Dragostea este jertfitoare, iar noi daca ne temem sa marturisim adevarul, ce jertfa mai avem? Sau daca nu ne pasa de aproapele nostru care este in nestiinta si noi nu il informam si il lasam sa cada prada acestui sistem, ce dragoste mai avem? Cei care se mai lupta astazi sa trezeasca pe fratele lor, care nu au ramas nepasatori fata de viitorul unei natii si al unei Biserici, aceia sunt fii ai dragostei lui Dumnezeu, care isi pun viata pentru fratii lor”

    In capitolul „Despre necesitatea impotrivirii actelor electronice” spune Parintele:
    „Acest cip este premergator pecetii antihristice.” Spune sa nu il luam, sa nu facem compromis, si sa lasam un model de rezistenta (asa cum Sfintii Inchisorilor ne-au lasat un model de rezistenta).
    „Daca noi primim acum cipul, ceilalti de dupa noi vor primi linistiti pecetea”.

    Deci, trebuie sa avertizezi, sa informezi, dar prin 5G?
    Daca noi utilizam acum 5G, oare nu se incadreaza la „ceilalti de dupa noi vor primi linistiti pecetea” sau/si se vor putea inchina la chipul fiarei ?

    5G nu e un internet obisnuit, e un internet pe o treapta calitativ superioara, e un altfel de internet, care il scoate din categoria „si bun si rau”. E un fel de „permanent rau, dar care are si un ceva bun”. Cutitul nu are un permanent rau, el poate fi bun sau rau.
    Aici cred ca e cheia. Pana la un anumit nivel al tehnicii(/internetului) se putea vorbi de rau sau bun, depinde de cum utilizezi acel ceva. In cazul 5G exista un rau permanent strans legat de apocalipsa, peste care se poate suprapune un bine, un bine punctual intr-un ocean de rau.

    Se poate folosi o astfel de creatie diabolica pentru a marturisi?

    In 2009 cand am intrat in panica cu ocazia pasapoartelor biometrice, pe internet am gasit raspunsurile, la acel moment, in 2-3 ore de cautare gasind blogul saccsiv, Apologeticum, si ric.

    Prezentarea nu e foarte coerenta, pentru ca nu am aceasta coerenta la acest moment.
    Am incercat o paralele intre cip – pecete/insemnare si 5G – chipul fiarei.
    Insemnarea e direct pierzatoare, pe cand chipul fiarei (care nu se poate fara 5G) nu e direct pierzator, ci doar inchinarea la asa ceva. Oare prin toate interferentele de natura electrica induse de 5G nu poti fi manipiulat in sensul de a te inchina la chipul fiarei?

    Ce e de facut?

    Normal ca nici insemnarea nu poate functiona fara 5G (sau variantele urmatoare de internet). Ca degeaba ai tu cip bagat in cap sau mana, daca nu poti fi monitorizat/controlat.

    „Internetul obiectelor”. Omul cipuit = obiect. Si va fi tratat ca atare, ca un obiect.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on aprilie 13, 2019 at 1:21 pm

      mircea.v

      Reactie slaba in comparatie cu ce?
      Fara internet nu poate exista angrenajul: documente cu cip – eGuvernare – internetul lucrurilor – societatea fara cash. De fapt de aia l-au si inventat si nu a fost inventat oriunde. Asta o spun demult.
      Dar una e sa monitorizezi un milion de cetateni si alta e sa te ocupi de lucrurile si animalele unui milion de cetateni. Si atunci au avut nevoie de 5G.
      Asadar, deocamdata eu vad 5G ca fiind o noua si esentiala etapa tehnica, dar tot internet este. Insa mai studiez.
      Evident ca Sfantul Paisie avea dreptate. Iar daca toata omenirea gandea la fel, nu mai reuseau astia nimic. Dar trebuiau s-o gandeasca inca din timpul revolutiei industriale, care a avut scop precis iar finantatorii ei nu degeaba au fost Rothschild in Europa si Rockefeller, Harriman, Carnagie, etc. in SUA.

      Apreciat de 1 persoană

  5. mircea.v said, on aprilie 13, 2019 at 7:30 pm

    saccsiv,

    intrebarea este:

    mai folosim sau nu internetul cand apare 5G? Asta e dilema mea

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on aprilie 14, 2019 at 8:09 am

      mircea.v

      Asa cum cipul fara internet nu se poate, nici internetul fare cip nu prea are rost pentru ei. Pe de alta parte, internetul solo nu l-as compara cu un cutit cu care poti taia legume pentru ciorba sau poti injunghia. Eu l-as compara cu o sabie facuta special pentru razboi, dar pe care noi o folosim pentru a taia legume. Iar pana la urma ni se va lua aceasta sabie și o vor folosi doar ei la război, adică nu vom mai fi lăsați sa marturisim pe internet.
      În concluzie, eu voi folosi internetul pentru a-mi trezi frații, deci voi folosi și de calculator, însă ma voi feri cât pot de mult de celelalte lucruri legate de internet. Unul dintre motive fiind faptul ca ma stradui sa nu ma cimentez în construcția lor.
      Am spus-o mult simplificat, ca într-un comentariu, dar sper ca în linii mari s-a înțeles.

      Apreciat de 1 persoană

  6. […] ELVEȚIA: O asociație a doctorilor vrea să interzică recoltarea de organe de la cei aflați în m… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.