SACCSIV – blog ortodox

Comparatie intre JUDECATA PARTICULARA (conform invataturii Ortodoxe) si SALA DE JUDECATA lumeasca (in Romania)

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 2, 2018

Moartea – politistii (sau jandarmii) / Dracii – procurorii / Ingerii – avocatii / Dumnezeu – judecatorii / Iadul – puscariile / Pomenirea mortilor – recursul

Pentru cei ce inca nu stiu, detalii despre Judecata Particulara si ce se intampla cu sufletul puteti citi la:

Soarta sufletului dupa moarte

Referitor la Sala de Judecata lumeasca, aproape toti aveti o idée, asa ca trecem direct la comparatii, intr-un limbaj cat mai accesibil, ca sa inteleaga orice incepator:

Moartea – politistii (sau jandarmii)

 • Omul moarte. Il ia moartea, cum se spune. Toti oamenii mor. Trupul intra in pamant (sau in foc, la rataciti) iar sufletul se va prezenta la Judecata Particulara pentru a se decide unde va sta pana la Judecata de Obste, adica in Rai sau in iad.
 • Politistii (sau jandarmii) il salta pe om. Nu toti oamenii sunt saltati. Teoretic sunt saltati doar cei acuzati de o fapta penala.

Dracii – procurorii

 • In intreaga sa viata, omul este ispitit de diavoli, care scriu mai apoi fiecare pacat al sau. Dupa ce moare, dracii arata cele scrise in cele mai mici amanunte, il acuza si cer ca sufletul sa ajunga in iad. Si intr-adevar, cele scrise acolo sunt intotdeauna fapte reale si vrednice de pedeapsa. Dracii sunt inferiori Judecatorului si n-au scaunul la acelasi nivel cu al Sau.
 • Procurorii acuza si ei, cerand pedepse maxime. In cazul Ministerului Public insa, uneori acuzele sunt false, faptele nu sunt reale sau nu sunt vrednice de pedeapsa. Procurorii au scaunul la acelasi nivel cu cel al judecatorilor iar ministerul lor reprezintă, alături de instanțe, autoritatea judecătorească în România. Si de aceea unii se cred un soi de dumnezei pe Pamant.

Ingerii – avocatii

 • Cand dracii acuza, sufletul isi aminteste de pacatele si faptele sale cele rele si priveste cu groaza la ei. Ingerii insa cauta si faptele sale cele bune si le pun in balanta.
 • Cand procurorii acuza, avocatii incearca de demonteze acuzatiile sau sa invoce anumite circumstante atenuante si sa ceara o pedeapsa mai blanda, in cazul in care probele sunt clare. De asemenea, vorbesc despre faptele cele bune ale acuzatului, pentru a-i crea o imagine cat mai favorabila, scotand in evidenta faptul ca greseala respectivului este o exceptie in conduita sa generala.

Dumnezeu – judecatorii

 • Dumnezeu este in primul rand bun, deci este milostiv. Scopul sau nu este acela de umple iadul cu oameni arzand, de aceea tine mereu cont de cele gasite si puse in balanta de catre ingeri, caci principiul Sau nu este acela de a stabili diverse perioade de bai in smoala pentru greselile reale.
 • Judecatorii sunt oameni, deci pot gresi. Din nefericire insa, unii chiar se cred dumnezei pe Pamant si pedepsesc aspru absolut orice greseala, netinand cont de nimic. Altii fac doar act de prezenta in Sala de Judecata, luand de bun rechizitoriile procurorilor. Altii sunt corupti, nepedepsind monstrii cu chip de om, dar dand pedepse aspre gainarilor. Altii sunt masoni, deci discernamantul lor este grav avariat. Iar unii se straduie sa fie cat mai corecti.

Iadul – puscariile

 • Parintele Arsenie Papacioc spunea: “Raiul este plin de pacatosi pocaiti iar iadul este plin de pacatosi nepocaiti”. Asa stand lucrurile, din nefericire pentru ei, unii chiar ajung in iad.
 • Iar infractorii condamnati ajung in puscarii. Deseori si nevinovatii…

Pomenirea mortilor – recursul

 • Mai sus am scris cuvantul “morti”, ca sa inteleaga tot omul, insa Biserica ii numeste pe cei trecuti in viata de dincolo „adormiti”. Si cum multi crestini au trecut dincolo pe neasteptate si fara pregatirea sau fara pocainta necesara, Biserica face mijlocire pentru ei, caci cei ajunsi in iad nu mai pot face nimic. Asta inseamna Pomenirea mortilor.
 • Chiar daca seamana mult cu iadul, in puscarie insa, omul este inca totusi viu, deci poate face singur recurs la hotararea judecatoreasca.
Foto: https://www.luju.ro/magistrati/instante/avocatura-discriminata-instantele-din-romania-sfideaza-din-2000-o-hotarare-a-csm-potrivit-careia-in-sala-de-judecata-avocatul-sta-intr-o-banca-identica-cu-cea-a-procurorului

 

Reclame

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Florian said, on decembrie 3, 2018 at 2:09 am

  Asa ar trebui sa fie, nu numai in teorie ci si in practica.
  Moartea – jandarmii, diavolii – procurorii, Ingerii – avocatii, Dumnezeu – judecatorii.

  In realitate, traind vremurile din urma, lucrurile sunt rasturnate cu susu-n jos.
  Jandarmii, procurorii, judecatorii.. toti de-a valma par a fi legiuni de diavoli iesite din iad.
  Ca pedeapsa de la Dumnezeu pentru oameni fiindca „l-au iubit mai mult pe vicleanul..”

  Apreciază

 2. petru said, on decembrie 3, 2018 at 8:04 am

  pentru orice suflet ajuns în iad , încă se mai poate afla cale de ieșire doar până la Înfricoșata Judecată de Apoi, care este ultima și cea definitivă judecată, după ea nu mai poate face nimeni nimic, iată ce găsim la Sfinții Părinți: Episcopul Teodorit al Cirului, care a trăit în secolul V, povestește că odată l-a cercetat un monah, care venea de foarte departe.
  L-a primit, dându-i să mănânce și să se odihnească. În timp ce mânca, episcopul a observat că monahul folosea numai mâna stângă și că dreapta sa era înfășurată într-o bucată de rasă veche.
  Episcopul l-a întrebat de ce are mâna înfășurată și mai ales într-o rasă găurită, deși se vedea din toată îmbrăcămintea sa că nu era un monah zdrențăros. Chiar a vrut să-i descopere mâna să vadă, așa cum bănuia, dacă are vreo rană, însă monahul nu l-a lăsat, ci și-a acoperit-o repede, pentru că începuse să iasă o duhoare nesuferită din ea. Apoi monahul i-a povestit următoarele episcopului:
  „Preasfințite, eu am avut o mamă foarte frumoasă și foarte bună, care, din nefericire, de foarte devreme, după ce a rămas văduvă, a apucat un drum rău și a devenit desfrânată. Datorită marii ei frumuseți, a dobândit și o mare „clientelă”, care i-a adus o mare bogăție. Și astfel eu am crescut în mare desfătare și bogăție. Dar când am crescut și am început să înțeleg ce se întâmplă, scârbindu-mă de această stare a maicii mele, m-am depărtat de ea pentru o perioadă de vreme și am mers la o mănăstire.
  După o vreme m-am înștiințat că mama mea a murit de năprasnă, iar toată acea uriașă avere, pe care mama mea a dobândit-o prin păcat, era deja a mea. Am mers și toată acea avere, până la ultimul bănuț, am împărțit-o săracilor, după care am plecat iarăși în pustie, rugându-mă pentru mântuirea mamei mele. Desigur mă mai rugam și pentru tatăl meu, deși nu l-am cunoscut, căci atunci când a murit, eu eram prunc.
  Mă rugam neîncetat la Dumnezeu ca să mă înștiințeze dacă au fost de folos milosteniile pe care le dădusem la toate mănăstirile cunoscute pe atunci, ca să se roage pentru sufletul maicii mele și să facă mai multe sărindare. După un an am mers la Ierusalim și i-am povestit patriarhului de atunci toate cele întâmplate. Iar acela mi-a spus:
  – Foarte bine ai făcut că ai împărțit toată această uriașă avere săracilor și ai dat la mănăstiri ca să se facă Liturghii pentru mama ta, dar cât privește înștiințările pe care le ceri, referitoare la locul unde se află sufletul maicii tale, eu nu sunt vrednic să-ți răspund. Nici aici în Ierusalim și în locurile din jur nu există vreun Stareț mai-înainte-văzător, care să te poată înștiința despre un astfel de lucru tainic.
  Am luat atunci binecuvântare de la patriarh și am mers în Tebaida Egiptului. Acolo, într-adevăr am cunoscut mulți părinți și asceți, dar toți m-au trimis la un avvă, care locuia în pustia cea mai adâncă și care putea să mă ajute. Și astfel, cu o traistă pe umăr, cu puțină apă și pâine am pornit să-l aflu pe acel avvă. Părinții îmi spuseseră că la prima peșteră pe care o voi întâlni, acolo îl voi afla.
  Și într-adevăr, după o călătorie de treizeci de zile am găsit peștera și pe acel bărbat sfânt, care ieșise la intrarea peșterii și mă aștepta. I-am făcut metanie, am căzut la picioarele lui, i-a sărutat degetele și cu lacrimi în ochi i-am povestit viața maicii mele și ce am făcut eu pentru mântuirea sufletului ei, adică milosteniile și sărindarele pe care le-am făcut.
  – Fiule, ceea ce ceri să afli de la mine este ceva foarte mare. Dar fiindcă ai făcut o osteneală atât de mare, călătorind treizeci de zile ca să ajungi până aici, Îl vom ruga pe Dumnezeu împreună, ca să ne spună unde se află sufletul maicii tale.
  Apoi sfântul pustnic a ieșit afară la intrarea în peșteră, a luat o piatră și a făcut un cerc, după care mi-a spus:
  – Să stai în picioare în acest cerc șapte zile fără să te așezi. Nu vei bea și nu vei mânca nimic, nici nu te vei mișca. Șapte zile și șapte nopți în picioare și nemișcat te vei ruga continuu pentru ca Dumnezeu să ne miluiască, să ne lumineze și să ne descopere starea sufletului maicii tale. Îl vei ruga neîncetat pe Dumnezeu cu lacrimi, care în fiecare zi trebuie să se înmulțească. Voi face și eu exact același lucru în peșteră.
  Și s-a făcut întocmai cum a spus acel bătrân sfânt și pustnic renumit. Când a sosit noaptea zilei a șaptea, a fost răpită mintea monahului la Cer și a văzut cele înfricoșătoare ale Împărăției lui Dumnezeu, și cum că Dumnezeu este prezent și în Rai și în iad. În Rai sufletele se bucură, iar în iad se chinuiesc.
  Apoi a văzut în partea stângă un lac înfricoșător, o mocirlă plină de necurăție, noroi și o nesuferită duhoare. Un amestec înfricoșător care fierbea și clocotea. În acest înfricoșător lac care ardea cu foc, așa cum ne arată Apocalipsa, ultima Carte a Noului Testament, a văzut cum se suie și coboară sufletele. Când se afundau în acel lac, când se ridicau, parcă să răsufle, și iarăși se afundau și se ridicau, fără sfârșit. Și așa cum fierbe cineva fasolea sau năutul, care, odată cu fierberea, urcă și coboară mereu, tot astfel vedea și acele nefericite suflete cum urcau și coborau la nesfârșit.
  La un moment dat, a recunoscut-o pe mama sa, văzându-i capul. L-a recunoscut și ea pe fiul ei, care se afla pe malul lacului, și a strigat:
  – Fiul meu, milă!!! Ajutor!!!
  Și s-a afundat în adânc. Apoi iarăși a ieșit, de data aceasta până la jumătate și a strigat din nou:
  – Milă! Milă! Ajutor! Ajutor! Fiul meu, ajută-mă! Ajută-mă! Mă ard, mă înec, mă chinuiesc, sufăr!
  Și iarăși s-a afundat. Apoi a ieșit a treia oară. Atât de mare și sfâșietoare era durerea mea și atât de puternică dorința mea, încât în clipa în care s-a afundat, mi-am băgat mâna în acea mocirlă, am apucat-o pe mama de păr și cu multă silă am tras-o afară. Atunci am văzut lângă mine o preafrumoasă cristelniță de aur, iar dintr-o stâncă, care de fapt nu era stâncă, dar nici nu știam exact ce era, curgea apă limpede care, deși curgea mereu, nu umplea cristelnița. Apoi am luat-o pe mama mea și am băgat-o în acea cristelniță, unde s-a spălat, s-a curățat și s-a făcut albă ca zăpada. După aceea am scos-o din cristelniță și niște tineri îmbrăcați în alb, care se aflaseră acolo, i-au dat niște haine albe cu care s-a îmbrăcat și apoi a fost așezată în ceata Sfinților. Iar ea, stând între acei tineri luminoși și strălucitori, care se bucurau în desfătarea Împărăției lui Dumnezeu, îmi mulțumea continuu, până ce mi-am venit în sine.
  Și în dimineața celei de a șaptea zi m-am aflat tot acolo afară, în mijlocul cercului. Dar acum nu-L mai rugam pentru mântuirea mamei mele, ci îi mulțumeam neîncetat pentru binefacerea ce a arătat-o maicii mele.
  Când acel bătrân sfânt m-a întrebat ce am văzut în acea noapte, i-am povestit totul. Și, desigur, am izbucnit în plâns, mulțumind lui Dumnezeu și Mântuitorului nostru pentru nemărginita Sa milostivire că a scos din iad sufletul maicii mele. Însă mâna mea pe care am băgat-o până la cot în acel înfricoșător lac arzător, plin de murdărie și duhoare, nu numai că era arsă, ci și mirosea înfricoșător.
  – Părinte, i-am spus acelui sfânt bătrân, te rog mult, fă ceva și vindecă-mi mâna!
  Dar acela mi-a spus:
  – Nu! Ci o vei arăta tuturor până ce vei muri. Este dovada puterii mari a Dumnezeieștii Liturghii, a Parastaselor, a Trisaghioanelor, a rugăciunilor și a milosteniilor făcute pentru cei adormiți.
  Apoi și-a sfâșiat rasa și dându-mi o bucată mi-a spus:
  – Înfășoară-ți mâna cu ea! Vezi? Acum mâna răspândește mireasmă. Însă pentru cei care se îndoiesc de cele pe care le vei spune, s-o descoperi, ca să le dovedești adevărul istorisirii despre mântuirea sufletului maicii tale”.
  Până aici este istorisirea monahului despre cum a binevoit Dumnezeu să mântuiască sufletul maicii sale. După aceasta monahul i-a spus episcopului:
  – Preasfințite, la început ați descoperit puțin mâna mea, dar s-o vedeți acum întreagă.
  Și dezvelindu-și monahul toată mâna, a ieșit un miros atât de urât, încât episcopul n-a suferit, ci a fugit din cameră. Atât de înfricoșătoare era duhoarea ce ieșea din mână. Însă acea bucată de rasă a acelui binecuvântat Avvă era sfințită, de aceea scotea o mireasmă atât de plăcută.

  Apreciază

 3. Lumina said, on decembrie 3, 2018 at 10:41 am

  Apreciază

 4. evtodiev said, on decembrie 3, 2018 at 5:13 pm

  off topic:
  Un nou proiect video despre mănăstirile și bisericile din Rusia –
  Locurile sfinte ale Rusiei. Sankt Petersburg (2018):

  Apreciază

 5. pamaio said, on decembrie 3, 2018 at 9:17 pm

  Greu de crezut ca se va intampla.
  https://www.bugetul.ro/rezist-porneste-marele-asediu-cere-desfiintarea-jandarmeriei-romane/

  Apreciază

 6. geo said, on decembrie 4, 2018 at 10:46 am

  https://www.newsfromtheperimeter.com/home/2018/12/3/revolt-against-globalism

  https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-6455871/US-Military-reveal-plans-breed-new-GM-life-forms-act-living-tripwires.html

  http://www.investmentwatchblog.com/wow-how-is-this-not-bigger-news-the-executive-director-of-a-pro-migrant-ngo-admits-on-camera-that-they-teach-migrants-to-fabricate-sob-stories-and-act-emotional-in-order-to-claim-asylum-in-europe/

  http://12160.info/video/raw-best-paris-riot-video-jack-buckby

  http://www.investmentwatchblog.com/clash-between-catastrophe-and-uniformity-the-global-warming-conspiracy/

  http://12160.info/page/european-protesters-chant-we-want-trump

  http://www.investmentwatchblog.com/the-next-french-revolution-is-it-beginning/

  http://www.investmentwatchblog.com/france-is-reaching-1776-levels-macron-considering-state-of-emergency/

  http://12160.info/video/is-the-cia-involved-in-drug-trafficking-i-think-george-bush-is

  https://townhall.com/tipsheet/bethbaumann/2018/12/02/the-worst-riots-in-generations-spark-in-paris-heres-why-n2536854

  http://www.investmentwatchblog.com/maybe-they-could-try-loosening-economic-controls-and-giving-people-less-to-protest/

  https://www.naturalnews.com/045695_global_warming_fabricated_data_scientific_fraud.html

  http://www.investmentwatchblog.com/the-yellow-vest-protests-in-france-peasants-playing/

  https://www.wakingtimes.com/2018/12/03/study-links-hpv-vaccine-high-fertility/

  https://voiceofeurope.com/2018/11/un-migration-pact-will-flood-europe-with-59-million-migrants-mep-warns/

  https://www.francebleu.fr/infos/societe/en-images-pau-gilets-jaunes-et-forces-de-l-ordre-face-a-face-1543704824

  http://www.investmentwatchblog.com/europe-is-now-toast-controlled-by-the-globalists/

  https://www.express.co.uk/news/world/1053577/migration-law-rejected-european-union-united-nations-new-policies-human-rights

  https://www.naturalnews.com/2018-12-02-migrant-caravan-hiv-tuberculosis-infectious-diseases.html

  http://www.investmentwatchblog.com/the-elite-are-creating-an-authoritarian-beast-system-and-those-that-dissent-could-lose-everything/

  http://www.pravdareport.com/opinion/columnists/29-11-2018/142070-revolution-0/

  Apreciază

 7. Matiu Cosmin said, on decembrie 4, 2018 at 4:52 pm

  Gandul ca la sfarsit Dumnezeu va ierta pe toata lumea este considerat erezie (apocatastaza) dar Dumnezeu este Atotdrept si Atotmilostiv. Personal ma intreb daca pedeapsa vesnica pentru pacate este liniara sau exponentiala. Daca un om care timp de aproximativ 70 de ani pacatuieste este chinuit groaznic cum pot ramane atunci diavolii vii care de peste 7500 de ani sunt dusmanii lui Dumnezeu ? Si ce pedeapsa merita atunci diavolii care desi stiu ca exista Dumnezeu ii fac totul impotriva.
  Diavolii au cazut din cer fara a fi ispititi si lupta in mod constient impotriva lui Dumnezeu, in timp ce majoritatea oamenilor sunt inselati de diavoli si nici macar nu stiu ca Dumnezeu exista.

  Apreciază

  • saccsiv said, on decembrie 4, 2018 at 6:15 pm

   Matiu Cosmin

   Am scris ceva cum ca nimeni nu va ajunge in iad? Sau de ce amintesti de apocatastaza?
   Diavolii vor ajunge in iazul de foc, dupa Judecata de Obste. Din nefericire pentru ei, tot acolo vor ajunge si unii oameni, dupa inviere si tot dupa Judecata de Obste. Moartea a doua. Nu inteleg expresia ta „cum pot ramane atunci diavolii vii”.
   Cand ai zis ca diavolii sunt dusmanii lui Dumnezeu te-ai gandit ca diavolii lupta cu Dumnezeu? Ei nu lupta cu Dumnezeu si nici nu pot lupta cu Dumnezeu. Tot ce pot ei face e impotriva oamenilor, dar si asta doar atat cat li se permite.

   Apreciază

   • Matiu Cosmin said, on decembrie 4, 2018 at 6:47 pm

    Ma refeream la faptul ca daca unii oameni vor fi chinuiti groaznic pentru pacatele facut in scurta lor viata, cat de mare ar trebui sa fie pedeapsa diavolilor din moment ce ei sunt dusmanii lui Dumnezeu de peste 7500 de ani si asta tot timpul 24 de ore din 24 . Nu am spus ca pot lupta direct cu Dumnezeu, dar prin gandurile de hula impotriva lui Dumnezeu ce le aduc in gand oamenilor totusi fac asta.

    Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: