SACCSIV – blog ortodox

Numărul insectelor a scăzut cu 75%. REALIZATI CE INSEAMNA ASTA?

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 24, 2017

La articolul Studiu: „Ar trebui să se RENUNȚE la descrierea ALĂPTĂRII ca fiind NATURALĂ deoarece aceasta implică DISCRIMINARE DE GEN si alimenteaza mișcarea ANTI-VACCIN” cititorul Bu_Florin a postat urmatorul comentariu:

 

Doamne ajuta fratilor.
Eu sunt sofer de camion de mai multi ani si conduc mai mult in Spania si Franta.
In toti anii din urma, chiar si anul trecut, pe timpul verii mai ales, erau multe insecte:bondari, viespii, albine, muşte, țânțari, etc. Care involuntar, se striveau pe parbriz si zilnic trebuia spalat bine de toate resturile lor grase si de miere de albine.
Anul acesta, nu am mai vazut deloc albine strivite si din celelalte insecte foarte foarte putine incat, pot lasa parbrizul ne spalat, mai multe zile la rând.
Ati observat si voi asa ceva? Oare au murit insectele? Chemtrails-ul să fie de vină sau alt ceva?

 

Da. Au murit …

Iata ce putem citi la Warning of ‘ecological Armageddon’ after dramatic plunge in insect numbers de pe The Guardian, traducerea OrtodoxInfo:

Foto: Insecte prinse de entomologi pentru cercetare.

Trei sferturi din insectelele zburătoare din rezervațiile naturale din Germania au dispărut în ultimii 25 de ani, cu implicații grave pentru toate viețuitoarele de pe Pământ, spun oamenii de știință.

Insectele sunt o parte integrantă a vieții pe Pământ, atât polenizatori, cât hrană pentru păsări și alte animale sălbatice și se știe că multe specii de fluturi. au fost exterminate. Dar amploarea recent dezvăluită a pierderii tuturor insectelor a provocat avertismente că lumea este pe drumul spre o „Apocalipsă ecologică”, cu impact profund asupra societății umane.

Noile date au fost adunate în rezervațiile naturale din Germania, dar au implicații asupra tuturor terenurilor agricole, conform cercetătorilor.

Cauza declinului uriaș este încă neclară, deși distrugerea zonelor sălbatice și utilizarea pe scară largă a pesticidelor sunt factorii cei mai probabili, iar schimbările climatice pot fi alt motiv. Oamenii de știință au fost capabili să excludă vremea și schimbările peisajului din rezervație ca și cauze, dar datele despre nivelurile de pesticide nu au fost colectate.

„Faptul că numărul insectelor zburătoare scade într-o proporție atât de ridicată într-o zonă atât de mare este o descoperire alarmantă”, a declarat Hans de Kroon, de la Universitatea Radboud din Olanda și cel care a condus noua cercetare.

„Insectele reprezintă aproximativ două treimi din toată viața pe Pământ [dar] al căror număr a atins un anumit declin tragic”, a declarat Prof Dave Goulson de la Universitatea Sussex din Marea Britanie și membru al echipei din spatele noului studiu.

„Se pare că facem multe domenii neospitaliere pentru majoritatea formelor de viață șisuntem pe cale să declanșăm Apocalipsa ecologică. Dacă vom pierde insectele, atunci totul se va prăbuși.”

Cercetarea, publicată în revista Plos One, se bazează pe munca a zeci de entomologi amatori din Germania care au început să utilizeze metode strict standardizate de colectare a insectelor în 1989. Corturile speciale numite capcane malaieziene au fost folosite pentru a capta mai mult de 1.500 de eșantioane de insecte zburătoare din 63 de rezervații naturale diferite.

Foto: Capcanele malaieziene stabilite în arii protejate și în rezervații, despre care oamenii de știință declară că declinul este și mai îngrijorător.

Când a fost măsurată greutatea totală a insectelor din fiecare probă, a fost descoperit un declin uimitor. Media anuală a scăzut cu 76% în decursul perioadei de 27 de ani, însă scăderea a fost chiar mai mare – 82% – în timpul verii, când numărul insectelor atinge vârful.

Rapoartele anterioare privind declinul insectelor s-au limitat la anumite insecte, cum ar fi fluturi din pășunile europene, care s-au împuținat cu 50% în ultimele decenii. Dar noile cercetări au capturat toate insectele zburătoare, inclusiv viespi și muște, care sunt rar studiate, devenind un indicator mult mai puternic al declinului.

Faptul că probele au fost prelevate din arii protejate face ca rezultatele să fie și mai îngrijorătoare, a declarat Caspar Hallmann de la Universitatea Radboud, care face parte și din echipa de cercetare:

„Toate aceste zone sunt protejate și majoritatea sunt rezervații naturale bine gestionate. Totuși, acest declin dramatic a avut loc .”

Numărul insectelor a scăzut cu 75% in ultimii 27 de ani

Grafic Guardian | Sursa: Hallmann et al, PLOS ONE

Entomologii amatori au colectat, de asemenea, măsurători meteorologice detaliate și au înregistrat modificări ale peisajului sau speciilor de plante din rezervații, dar acest lucru nu a putut explica pierderea insectelor.

„Vremea ar putea explica multe dintre fluctuațiile dintre sezoane și între ani, dar nu explică tendința descendentă rapidă”, a spus Martin Sorg de la Societatea Entomologică Krefeld din Germania, care a condus entomologii amatori.

Goulson a spus că o posibilă explicație ar putea fi că insectele zburătoare pieri atunci când părăsesc rezervațiile naturale.

„Agricultura are foarte puține de oferit pentru orice creatură sălbatică”, a spus el. „Dar exact cauza ce provoacă moartea lor este deschisă dezbaterii. Ar putea fi pur și simplu faptul că nu există hrană pentru ele sau ar putea fi, mai precis, expunerea la pesticide chimice sau o combinație între cele două. “

În septembrie, un consilier științific șef al guvernului britanic a avertizat că autoritățile de reglementare din întreaga lume au presupus în mod fals că este sigur să se utilizeze pesticide la scară industrială și că „efectele împrăștierii de substațe chimice pe întregi areale au fost în mare parte ignorate”.

Oamenii de știință declară că sunt necesare măsuri de urgență pentru a corobora noile descoperiri din alte regiuni și pentru a explora problema mai detaliat. În timp ce majoritatea insectelor zboară, este posibil ca acelea care nu zboară să nu părăsească zona protejată și să reziste mai mult. Este, de asemenea, posibil ca insectele mai mici și mai mari să fie afectate în mod diferit, iar pentru aceasta probele germane au fost toate păstrate și vor fi analizate în continuare.

Între timp, a declarat De Kroon:

„Trebuie să reducem lucrurile care știm că au un impact negativ, cum ar fi utilizarea pesticidelor și dispariția frontierelor de terenuri agricole pline de flori”.

Foto Pe lângă faptul că sunt polenizatori, insectele oferă hrană pentru păsări și alte animale și ajută la controlul dăunătorilor.

Lynn Dicks de la Universitatea din East Anglia, Marea Britanie, și care nu a fost implicat în noile cercetări, a declarat că lucrarea a fost convingătoare.

„Aceasta oferă noi dovezi importante pentru un declin alarmant despre care mulți entomologi susțin că apare de ceva timp.

Dacă biomasa totală a insectelor zburătoare scade într-adevăr cu această rată – aproximativ 6% pe an – este extrem de îngrijorător. Insectele zburătoare au funcții ecologice foarte importante, de aceea numărul lor contează foarte mult. Ele polenizează florile: muștele, moliile și fluturii sunt la fel de importante ca albinele pentru multe plante cu flori, inclusiv pentru câteva recolte. Ele oferă hrană pentru multe animale – păsări, lilieci, unele mamifere, pești, reptile și amfibieni. Muștele, gândacii și viespile sunt, de asemenea, prădători și necrofagi, ajutând la combaterea dăunătorilor și curățarea locului în general.”

Un alt mod de prelevare a probelor de insecte – parbrizele autovehiculelor – a fost adesea folosit anecdotic pentru a sugera un declin major, iar oamenii își amintesc de multe insecte care s-au strivit pe parbrize în trecut.

„Cred că este real”, a spus Goulson. „Am mers în Franța și în această vară – chiar atunci când te-ai aștepta ca parbrizul să fie plin de insecte – ei bine, nu am fost nevoit să mă opresc pentru curățarea lui”.

NOTĂ OrtodoxINFO:

 

Tagged with:

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. kosk said, on octombrie 25, 2017 at 12:58 am

    moartea insectelor va insemna foamete urmata de razmerite la nivel mondial. inca un pas (mic) spre intronizarea vremelnica a „aluia”care va da paine, miere si circ maselor..

    Apreciat de 1 persoană

  2. oarecare said, on octombrie 25, 2017 at 1:42 am

    Da, e un declin dan nu e de 6% pe an ci e in progresie geometrica pentru ca insectele care nu mai sunt nu mai fac nici pui si se vede cu ochil liber asta La tara chiar si pe balegar rar mai vezi vreo musca. Pe pabriz de abia se mai lipesc 3-4 insectute la 100 de kilometri si de la an la an e tot mai vizibil. Ma intrebam daca nu oare masinile sunt de vina ca au omorat atatea insecte.. dar parca mai repede de la chemtrails despre care nimeni nu spune nimic sau doar o mana de oameni, ca si despre vaccinuri si multe altele…

    Apreciază

    • tataia said, on octombrie 25, 2017 at 4:06 pm

      NU e de la masini….e de la chemtrails! Crezi ca poti omori atitea insecte doar strivindu-le pe parbrizul masinii cind te deplasezi pe autostrada cu 120+ kilometri pe ora? Glumesc desigur…dupa cum sint convins ca si tu glumeai. Evident e de la chemtrails.

      Oricum faptul ca nu mai sint insecte l-am observat cu totii…sau ma rog cei care inca mai avem capul pe umeri si inca mai privim in jurul nostru….nu tinerii liberi si frumosi care merg pe strada cu dopurile in urechi si ochii in smartfon…Lipsa insectelor va avea un impact DEZASTRUOS asupra ecosistemului…noi putem doar sa ne imaginam grozaviile care se vor petrece….dar realitatea ar putea fi de 1000 de ori mai cumplita decit cea mai „bolnava” imaginatie.

      Apreciază

  3. oarecare said, on octombrie 25, 2017 at 1:44 am

    Dupa ploaie ieseau ramele la scaldat prin balti, acum si ramele mi se pare ca s-au cam rarit.. pestii in habitatele lor naturale sunt tot mai rari, ma refer la rauri…

    Apreciază

  4. Matiu Cosmin said, on octombrie 25, 2017 at 8:16 am

    A mai fost un dictator chinez care a omorat milioane de pasari si dupa aceea insectele au distrus culturile si au murit milioane de chinezi. Foarte riscant ce face omul in natura.

    Apreciază

  5. guti flo said, on octombrie 25, 2017 at 9:38 am

    In Franta , Belgia, de multi ani am observat ca nu mai sunt insecte, muste, tantari..rar mai vezi cate una!
    Faceam comparatia cand veneam in Ro….daca lasi vara geamul deschis ziua, te umpli de muste, iar seara de tantari…in Fr sau Be…f rar, aproape deloc!….si vb de zona cu padure si campie…in Paris sau Bxl nici nu mai vb.
    La noi inca mai vezi insecte in comparatie cu cei din vest..vb de Bucuresti.
    Din pacate s-au rarit si la noi, dar parca nu ca la ei.
    Imi aduc aminte ce era in jurul blocului cand eram copil…plin de fluturi, bondari mari si mici, viespi, albine…fluturii erau de toate culorile si mici si mari….acum daca vezi unul mic si alb..e sarbatoare! Mirosul florilor, ajungea pana sus la balcoane. Acum daca mai au un sfert din mireasma de altadata…asta e valabil.si la noi..si la ei!
    Ce era odata in fata blocului…nici pe camp nu mai vezi, asa de rau s-au schimbat lucrurile!
    Totusi in comparatie cu cei din vest, stam putin mai bine la capitolul asta…cred eu..la insecte ma refer…nu stiu cat timp o sa mai fie..dar este o diferenta, eu o vad de fiecare data cand vin acasa!
    Oricum, se vede cu ochiul liber ca natura se distruge din ce in ce mai mult pe zi ce trece!
    „Toate se umplu de antihrist, pamantul, marea, aerul”
    Am stat de vb cu o batranica din Franta, era vecina cu proprietarul unde lucram eu….(evenimentul a avut un final fericit pt batranica.)..trebuia sa ridic un gard intre ea si proprietar..si imi spunea ca ii pare rau, ca din cauza gardului, nu o sa mai poata sa vada gradina (cand s-a vandut terenul, s-a luat si o parte din gradina batranei,,asa a hotarat primaria), ma ruga sa am grija de un trandafir care era aproape de linia gardului si care cadea pe partea noului proprietar….si imi spunea sa am grija de el ca este trandafir din ala „vechi” care miroase si nu mai gasesti altul…era si ea constienta ca nu mai este ce a fost odata!….iar la sfarsit..nu am putut pune ultima placa de gard, care cadea exact in locul unde putea avea vedere la gradina, dimensiunea era mai mica si nu am putut taia gardul ,si a ramas o portiune pe o lungime de 1, 30m libera, pe care proprietarul a decis sa o lasam asa,am pus doar o plasa transparenta ca sa nu treaca cainele…si asa a ramas..iar batrana are vedere libera la gradina..pana la adanci batraneti! 🙂

    Apreciază

  6. Târnăcop said, on octombrie 25, 2017 at 10:11 am

    Semnul fiarei intr un film de acum 35 de ani.
    Se pare ca toate au fost pregatite din timp:Drone, recunoastere faciala etc

    Apreciază

  7. iscru emanuel said, on octombrie 25, 2017 at 10:31 am

    Priviti ce simboluri avem pe buletinul de identitate,cum noi am devenit un nr si ne lepadam de numele de la botez.Vorbim de cipuri dar uitam ca radacina raului este cnp,o alta lepdare de Hristos,sunt trepte care ne vor duce la lepdarea finala :adica cipul in mana.Deci Mare Atentie https://www.youtube.com/watch?v=iJ8P0RJ77PY?

    Apreciază

  8. marian said, on octombrie 25, 2017 at 4:54 pm


    Doamne apără!
    Nu doar 1000 de piloti rezervisti sunt chemati, ci, mult mai multi.
    Da, in America!
    Locuiesc în Texas aproape de o bază a Forțelor Aeriene care foloseau pentru a fi o bază SAC când eram în Air force existau câteva avioane care zburau în afară, dar nimic aproape de activitatea masivă când eram un sergent de muniție în urmă cu câțiva ani. Acum două săptămâni lucram aproape de bază și era ca un tunet și a durat mai mult de o oră. I-am sunat pe fratele meu mama de pe drum, sa asculte, mi-a spus ceva, fratele meu a ras, a spus ca au mai fost de ani de zile, omule, am spus da, dar am fost in campuri critice de munitie, bombe, rachete. Am cam uitat de asta dar am primit o scrisoare pentru a merge la veterani pentru evaluarea fizică a pregătirii. Mă duc vineri să văd ce se întâmplă, a trebuit să ma scoată de la munca. Sotia e îngrijorată

    Apreciază

    • marian said, on octombrie 25, 2017 at 4:57 pm

      O altă părere spune că armata urmează a fi separată de populație pentru a nu putea interveni în apărarea acesteia este clar va fi iad

      Apreciază

      • Nono said, on octombrie 25, 2017 at 10:13 pm

        Razboi civil de a de adevaratelea in amerlocia te asteapta, in timp ce va urla razboiul mondial al treilea in restul lumii…’merlocia nu va interveni la nceputul macelului, fiind prinsa cu alea interne.
        Mai bine vino acasa, cat mai poti…

        Apreciază

  9. Riko said, on octombrie 26, 2017 at 12:05 am


    vreau si eu un tricou asa.

    Apreciază

    • Riko said, on octombrie 26, 2017 at 12:07 am

      Asta din sectiunea haz la treburi serioase.

      Apreciază

    • tataia said, on octombrie 26, 2017 at 12:22 pm

      Tot ce scrie pe acel tricou sint minciuni….Ma rog de fapt nu scrie, imaginea a fost editata, scrisul a fost suprapus peste imaginea tricoului..dar eu nu resuesc sa citesc exact fraza cea mai importanta….zi-mi si mie ce scrie acolo cu verde? Rindul numarul 7! „Chemtrails aren’t a thi…?”

      Apreciază

      • guti flo said, on octombrie 26, 2017 at 3:25 pm

        Thing = lucru.
        Chemtrails nu este un lucru.

        Apreciază

      • Riko said, on octombrie 26, 2017 at 9:19 pm

        Era tarziu si am avut impresia ca scrie la final Stand up comedy for scientists. 🙂 eu as vrea un tricou pe care la final sa scrie asa. Adica glume pentru oameni de stiinta. Gen, auzi o gluma buna: Oamenii au fost pe luna. 🙂

        Apreciază

  10. Paul222 said, on octombrie 26, 2017 at 9:43 pm

    Foarte interesant si ingrijorator subiectul. Chiar recent am fost in Grecia, dupa 1250km mersi din Ro pana in Grecia nu am avut DELOC insecte pe parbriz sau pe capota motorului! Si am mers 22 de ore non-stop!

    Apreciază

  11. […] Numărul insectelor a scăzut cu 75%. REALIZATI CE INSEAMNA ASTA? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.