SACCSIV – blog ortodox

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii: VANZATOAREA NU VORBESTE ROMANESTE dar CEL CU FILMAREA trebuie SA RASPUNDA PENAL pentru INCITARE LA URA … / Realizati teribilul precedent ce astfel s-a creat?

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 7, 2017

Aceasta ar fi filmarea pe care probabil ca deja o stiti si care a starnit atata valva:

Iata si parerea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii si a RFI Romania, conform articolului CNCD: România, teren fertil pentru incitări de tip Odorheiul Secuiesc. O parte a presei a rostogolit cazul

Filmarea făcută la hipermarketul din Odorheiul Secuiesc, unde un blogger a susținut că nu i s-a luat o comandă pentru că vorbea românește a incitat la ură pe criterii etnice, stabilește Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Potrivit CNCD, care a cerut un punct de vedere din partea celor acuzați de discriminare și a analizat imagini surprinse de camerele de luat vederi, înregistrarea postată de bloggerul respectiv a fost trunchiată, iar informațiile distribuite au fost false.
Președintele CNCD, Csaba Asztalos afirmă, la RFI, că situația de la acest moment din România e propice pentru astfel de provocări și susține că această carte a naționalismului e jucată, în funcție de interese, de partide politice și exploatată, fără discernământ, de o parte a presei:

C.A.: Autorul filmului a mai avut două întâlniri anterioare filmării, în care i s-a adus la cunoștință că punctul de lucru se deschide doar la ora 10.00 și nu poate fi servit. De asemenea, avem o declarație a vânzătoarei cu privire la cele întâmplate și procesul verbal de a doua zi al ANPC-ului prin care Kaufland România este sancționată, din punctul meu de vedere, în mod abuziv. Analizând toate aceste elemente am ajuns la concluzia că autorul filmului nu a respectat etica testării pentru că a dat publicității informații incomplete, inexacte. Filmarea în sine a fost montată astfel încât să nu se prezinte obiectiv situația.

Rep.: Mai mult de atât, a fost vorba de o incitare la ură pe criteriul apartenenței etnice?

C.A.: Această situație are ca efect o incitare la ură împotriva unei minorități care afectează până la urmă relațiile interetnice. Vorbim de un fel de știri false, fake news-uri.

Rep.: Este un efect voit sau involuntar? Cu alte cuvinte s-a urmărit, considerați din analiză, acest lucru?

C.A.: Noi am contactat bloggerul și am cerut să ne trimită filmarea sau orice altă probă în acest sens. Nu a făcut acest lucru. Efectul este sigur acesta. Nu știu dacă a fost voit. Ori a urmărit doar să obțină doar o publicitatea foarte mare. Și a reușit, pentru că doar în patru-cinci zile are un milion de vizualizări pe contul său. Și în mass-media am avut o dezbatere foarte contondentă cu elemente de instigare la ură clară. Am început să primim alte plângeri legate de comentarii. Majoritatea jurnaliștilor au preluat această știre fără o minimă analiză, fără a avea o minimă cercetare în acest caz. Și acest lucru s-a rostogolit. 

Rep.: Au fost și oameni revoltați că respectiva angajată a hipermarketului nu cunoștea limba română.

C.A.: Da. Asta este o problemă reală. Noi am făcut această recomandare ca în pozițiile în care sunt atribuții de relații cu publicul persoanele să cunoască în mod rezonabil limba română. Este o problemă reală la comunitatea maghiară. Nu toți, nu trebuie să generalizăm. (…) Nu aveam nicio lege în România care să sancționeze un cetățean român pentru că nu vorbește limba română, ceea ce ANPC-ul a făcut. Trebui să vedem cauzele reale pentru care unii maghiari nu vorbesc limba română sau nu vorbesc la un nivel rezonabil. Până la urmă vedem o etichetare, o stigmatizare a maghiarilor din perspectiva cunoașterii limbii române. De fapt nici nu avem date, dacă mă întrebați pe mine. Care este nivelul și câți cunosc limba română în rândul maghiarilor. (…) Este un fel de test de loialitate: tot timpul ni se pune în față acest element: nu vorbiți, nu doriți să vorbiți, vorbiți cu accent, cu greșeli

Rep.:  CNCD a concluzionat, dacă înțeleg bine, că acest caz este unul artificial. V-aș întreba însă dacă în plan general terenul în acest moment e fertil pentru astfel de instigări și de incitări la ură.

C.A.: În analiza mea, în România, da. Terenul este extrem de fertil, mai ales că suntem în pragul Centenarului. Am avut o serie de dezbateri contondente și elemente de incitare la ură. Am avut evenimente politice, cum a fost criza guvernului Grindeanu, unde cartea maghiară a fost jucată cu brio în scopuri politice. Toate aceste evenimente lasă urme în relațiile interetnice. (…) În mass-media de limbă română se vorbește despre maghiari fără ca ei să fie prezenți, fără a li se cere punctul de vedere. Nu avem jurnaliști maghiari de limbă română care să aducă și altă perspectivă. În principiu da, este un teren fertil.

Rep.: Sunteți ultimul om de la care m-aș aștepta să generalizeze. Vorbim de o parte a presei.

C.A.: Absolut, da. Nu vorbesc de întreaga presă, bineînțeles. Dar vorbesc de o parte a presei foarte accesată, cu un rating foarte mare, care a preluat pe nemestecate și a rostogolit acest subiect.  Aș preciza că din punctul meu de vedere o astfel de persoană care realizează un astfel de film și publică informații incomplete, inexacte, generând tensiuni de acest gen, ar fi susceptibilă de răspundere penală pentru incitare la ură prin transmitere de informații inexacte.

Comentariu saccsiv: 

Deci nu romanul a fost discriminat, ci el a incitat la ura. Uluitor …

Realizati directia in care ne indreptam? Ca CNCD-ul nu se ocupa doar de unguri, ci si de multe altele ce tin de impunerea corectitudinii politice. Va dati seama ce precedent periculos a creat Consiliul asta? Intelegeti ce viata grea vor avea cat de curand realii ortodocsi, nationalistii, cei cu familia traditionala, etc., etc., etc.? Ca mass-media si legiunile de fundatii soroiste ii ataca furibund zilnic si din toate pozitiile. Si lucreaza astfel la sporirea numarului cetatenilor de tip nou, cu mintea deschisa, ce nu doar ca accepta schimbarea din temelii a vechii societati, dar ii si privesc cu ura pe cei nu sunt de acord cu tot acest nou.

Ati observat ca primele faze ale prigonirii deja au inceput?

Va amintiti de acest procuror?

Video – O SCENA CE SPUNE APROAPE TOTUL: Iata mesajul procurorului Roman Florin Traienut. Iata si reactia lui Mihai Gadea si a invitatilor Antenei 3. Unul vorbeste de ORTODOXIE, AVORTURI, DESFRANARE, VRAJITORIE. Ceilalti ataca furibund: BIGOT ORTODOX, INCOMPATIBIL CU FUNCTIA DE PROCUROR

PRIGONIREA UNUI PROCUROR ORTODOX. Procurorul Florin Roman isi face publica apararea in fata acuzelor aduse de Comisia de disciplina a CSM

Dar de tinerii frumosi si liberi ce zbierau impotriva Bisericii si aruncau cu pietre?

La serviciu sau in orice colectiv, daca vorbiti de Dumnezeu, de familia traditionala, de cipuri sau de multe altele, cum reactioneaza colegii? Dar sefii?

Si lucrurile vor fi din ce in ce mai rele pentru cei ce nu accepta doctrina NOII ORDINI MONDIALE.

Dar despre toti acestia, nu se va considera de catre institutiile statului ca sunt discriminati, ci ca ei ar fi cei ce incita la ura, adica tocmai buni de bagat la puscarie.

 

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Arhanghelul said, on septembrie 7, 2017 at 11:55 pm

    Art. 13. – Jurisprudență (11)

    (1) Cererea de acordare sau, după caz, de redobândire a cetățeniei române se formulează în limba română, se adresează Comisiei pentru cetățenie și se depune personal sau, în cazuri temeinic justificate, prin mandatar cu procură specială și autentică la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie, fiind însoțită de acte care dovedesc îndeplinirea condițiilor prevăzute de prezenta lege.

    https://lege5.ro/Gratuit/geztmnrrge/legea-nr-21-1991-a-cetateniei-romane

    3. Interviul

    Comisia pentru cetăţenie verifică îndeplinirea condiţiilor de acordare a cetăţeniei române, respectiv cunoaşterea de către solicitant a limbii române (scris şi citit), de noţiuni elementare de cultură şi civilizaţie românească, în măsură suficientă pentru a se integra în viaţa socială, precum şi cunoaşterea prevederilor Constituţiei României şi a imnului naţional.

    http://cetatenie.just.ro/index.php/ro/etape-cetatenie

    Q.E.D.

    Apreciază

  2. Arhanghelul said, on septembrie 7, 2017 at 11:57 pm

    Art. 20. – Modificări (1), Jurisprudență (6)

    (1) Cetățenia română se acordă sau se redobândește la data depunerii jurământului de credință.

    (3) Jurământul de credință se depune în ședință solemnă în fața ministrului justiției și a președintelui Autorității Naționale pentru Cetățenie sau a unuia dintre cei 2 vicepreședinți ai autorității delegați în acest sens și are următorul conținut:
    Jurisprudență (1)

    „Jur să fiu devotat patriei și poporului român, să apăr drepturile și interesele naționale, să respect Constituția și legile României.”

    (4) După depunerea jurământului, Comisia eliberează certificatul de cetățenie română, care va fi întocmit în două exemplare, semnate de președintele Autorității Naționale pentru Cetățenie, dintre care un exemplar va fi înmânat titularului. Ambele exemplare ale certificatului conțin elemente de siguranță și au aplicate fotografii ale titularului.

    Apreciază

  3. Arhanghelul said, on septembrie 8, 2017 at 12:01 am

    CONSTITUŢIA ROMÂNIEI

    TITLUL I
    Principii generale

    Statul român ARTICOLUL 1
    (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

    (2) Forma de guvernământ a statului român este republica.

    (3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

    (4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.

    (5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

    Suveranitatea ARTICOLUL 2
    (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

    (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

    Teritoriul ARTICOLUL 3
    (1) Teritoriul României este inalienabil.

    (2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional.

    (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.

    (4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

    Unitatea poporului şi egalitatea între cetăţeni ARTICOLUL 4
    (1) Statul are ca fundament unitatea poporului român şi solidaritatea cetăţenilor săi.

    (2) România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială.

    Cetăţenia ARTICOLUL 5
    (1) Cetăţenia română se dobândeşte, se păstrează sau se pierde în condiţiile prevăzute de legea organică.

    (2) Cetăţenia română nu poate fi retrasă aceluia care a dobândit-o prin naştere.

    Dreptul la identitate ARTICOLUL 6
    (1) Statul recunoaşte şi garantează persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase.

    (2) Măsurile de protecţie luate de stat pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să fie conforme cu principiile de egalitate şi de nediscriminare în raport cu ceilalţi cetăţeni români.

    ____________________________________________________________

    Dreptul la identitate ARTICOLUL 6
    (1) Statul recunoaşte şi garantează persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase.

    (2) Măsurile de protecţie luate de stat pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să fie conforme cu principiile de egalitate şi de nediscriminare în raport cu ceilalţi cetăţeni români.

    http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=1#t1c0s0sba1

    ___________________________________________________________

    Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii … a incalcat …Art.6 din constitutie …

    Q.E.D.

    Apreciază

  4. Arhanghelul said, on septembrie 8, 2017 at 12:39 am

    Completare … despre migranti …

    Teritoriul ARTICOLUL 3
    (4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

    __________________________________________________
    -Teritoriul ARTICOLUL 3
    (1) Teritoriul României este inalienabil.

    (2) Frontierele ţării sunt consfinţite prin lege organică, cu respectarea principiilor şi a celorlalte norme general admise ale dreptului internaţional.

    (3) Teritoriul este organizat, sub aspect administrativ, în comune, oraşe şi judeţe. În condiţiile legii, unele oraşe sunt declarate municipii.

    (4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine.

    http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?den=act2_1&par1=1#t1c0s0sba1

    http://cyd.ro/pe-terenul-statului-roman-nu-pot-fi-stramutate-sau-colonizate-state-straine/

    http://evz.ro/hotarare-justitiei-imigranti.html

    http://jurnalul.ro/stiri/externe/orban-catre-juncker-ungaria-nu-este-o-tara-de-imigranti-si-nici-nu-doreste-sa-devina-751520.html

    Apreciază

  5. mircea.v said, on septembrie 8, 2017 at 9:38 am

    off

    Am vazt filmul „The Circle”.

    Ca film este exceptional de prost.
    Ca si mesaj, in plus fata de ce am citit la articolul despre el (sau in plus fata de ce mi-a ramas mie in cap din articol), se mai bate moneda pe votare obligatorie. S-a mai vorbit pe aici ca antihristul va fi ales in mod democratic. Daca ah este o incununare a lumescului, apoi lumescul cu mecanismele lui democratice trebuie sa-l puna sef. (Democratia nu inseamna libertate, inseamna ca poporul conduce, in teorie). Si uraciunea cu coarne va vrea sa mearga tot omul la vot ca sa-l aleaga. Vot obligatoriu. Minte de diavol, n-ai ce-i face. „voi toti m-ati ales, nu am venit eu cu forta sa fiu sef”. Spune Steinhardt ca diavolul e contabil, el contabilizeaza totul, nu sterge nimic, pe cand Iisus iarta totul, iarta boiereste. Si fiind contabil diavolul vrea sa numere tot, sa stie, sa analizeze, chiar si atunci cand pare de gradinita. Constantin Oprisan spunea ca diavolul e doar analitic, analizeaza pana la distrugere. Se leaga; contabil, analitic, numarare, vot obligatoriu…
    Asa ca, sa ne pregatim ca dupa vaccinare obligatorie, sa ne luptam un pic si cu votarea obligatorie.

    Unii oameni spun cu referire la Big-Brother „eu nu am nimic de ascuns” (da daca le ceri parola de email, sau codul pin de la card doar ca sa-ti arunci un ochi, nu altceva, nu vor sa ti-l dea), adica, „eu nu am secrete”. Pare, si este, o afirmatie neutra. Filmul merge mai departe si spune „secretele sant minciuni”. Asta nu mai e neutru deja, e ceva rau. A avea secrete e ceva rau, intimitatea e ceva rau.

    Fura fata un caiac, noapte, mare agitata, cade, e salvata cu ajutorul Big – Brother. Deci Big-Brother e bun. In plus, „daca stiam ca ma vede cineva, nu mai furam caiacul, si nu mai ajungeam in situatia asta”.
    Dumnezeu nu exista in film, deci e inutil sa mai spunem ca, „mai berbecule, in loc sa ai frica de Big-Brother, nu mai bine ai tu frica de Dumnezeu?”

    La final, cei 2 sefi nu pica de rai pt ca ei sant autorii morali ai mortii prietenului fetei, ci pica de rai ca „pai bine ma, voi ne propuneti intimitate zero si voi nimic? hai, luati si voi niste intimitate zero, ca sa dati exemplu si in practica nu numai in teorie”. „Voi propagati ideea ca rahatul e bun, noi ne manjim cu rahat, ia manjiti-va si voi”.

    Finalul, dupa se spune si in articol este „rahatul e bun”.

    Apreciat de 2 persoane

    • mircea.v said, on septembrie 8, 2017 at 9:40 am

      Finalul, dupa cum se spune si in articol este: „rahatul e bun”

      Apreciază

    • Dorel said, on septembrie 9, 2017 at 11:57 pm

      mircea. v chiar ii scrisesem lui Saccsiv mai acum 4 zile ca vreau sa scriu un articol si l-am intrebat daca mi-l publica. Culmea e ca despre acest film doream sa scriu si apasasem pe raspuns in dreptul tau, deci am scris comentariul ca si cum ti-as fi scris tie. Si acum cand am intrat pe blog CHIAR LA ASTA MA GANDEAM, daca sa scriu sau nu, ca sunt cam obosit. Si am vazut ca ai scris tu despre acest film, DECI CONSIDER ASTA UN SEMN DE LA DUMNEZEU SI TREBUIE SA SCRIU CHIAR ACUM.
      SACCSIV AI SPUS CA VEI PUBLICA. CITESTE!
      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      Filmul „The Circle” contine un mesaj ascuns, un fel de oda adresata ocultei. Cand tipul care a inventat acest sistem, The Circle (sau platforma TrueYou) s-a prezentat, numele lui din film este Ty Lafitte.
      Lafite, este unul din numele familiei Rothschild.
      Daca veti cauta pe Google veti gasi imediat, e chiar si un vin Chateu Lafite Rothschild:

      Tipul asta Ty Lafitte cand se intalneste prima oara cu Mae Holland, ii ofera o sticla de vin alb. Interesant nu? Mai spune ca el a inventat sistemul dar cu un scop nobil. Seamana putin cu Money Master nu?
      Ty Lafitte e singurul din film care este invizibil in cadrul companiei. Nimeni nu il cunoaste, se bucura de anonimitate, dar el pe langa faptul ca a inventat sistemul, cunoaste si secretele tuturor. Cunoaste si pasajele secrete si incaperile secrete si are acces in locuri in care nimeni n-are acces.
      Seamana izbitor cu Rothschild nu? Este Lafitte/Lafite o coincidenta?
      Eu nu cred…

      O alta scena importanta din film o reprezinta scena SoulSearch, cand este prezentata publicului aceasta functie a retelei sociale. SoulSearch ar putea fi mai degraba un nume bun pentru un site de matrimoniale, nicidecum de localizare a unei persoane. Si asa si e, caci nu despre localizarea de persoane este vorba.
      Majoritatea celor ce nu vorbesc engleza ar inclina sa traduca Search cu Cauta, la fel cum si englezii ar asocia direct Search cu Cauta. Numai ca Search nu inseamna doar Cauta/Cautare. Poate insemna si Cercetare, Investigare, Inspectie. Definitia numarul 2 a acestui cuvant este:
      2. to look at or examine (a person, object, etc.) carefully in order to find something concealed
      Am ingrosat Cercetare si Ascuns (Concealed).
      SoulSearch se refera la cercetarea sufletului, pentru a afla ceva ascuns.
      Si drept dovada prind o criminala ce si-a ucis copiii si care a fugit, locuieste undeva si n-o mai stie nimeni, nimeni nu-i stie crima. Dar ea poarta aceasta crima in suflet, caci sufletul inseamna constiinta. Si i-au cercetat sufletul folosindu-se de tehnica si de ceilalti zombi. SoulSearch

      Apoi cine este urmatoarea persoana cautata?
      Mercer, prietenul lui Mae Holland, care n-are conturi de socializare, socializeaza doar real life si vinde candelabre din corn de cerb. Drept pentru care este stigmatizat.
      Daca numele Lafitte inseamna ceva, atunci de ce n-ar fi la fel si cu Mercer? Mercer e doar Mercer, n-are nume de familie. Deci e sigur tot un simbol si l-am gasit:
      Mercer
      n.1. Originally, a dealer in any kind of goods or wares; now restricted to a dealer in textile fabrics, as silks or woolens.

      Cu alte cuvinte mercer este comerciant. Mercer simbolizeaza comertul. Dar nu pe toti, ci pe cei care nu vor sa faca parte din retea. Si ce se intampla cu comerciantul care nu se supune retelei inventate de Lafite?
      MOARE!
      Dar nu oricum, este un sacrificiu, caci moartea lui duce la sistemul prezentat de femeia in rosu, cand toti sunt obligati sa voteze in cadrul retelei. (Faptul ca este vorba de un sacrificiu este evident si din faptul ca Mercer e prezentat ca un tanar binevoitor, naiv si indragostit. Nu e prezentat negativ.)

      In urma acestui sacrificiu simbolic, Mae Holland propune ca acest sistem sa fie implementat de toate tarile. Ca un sistem de vot obligatoriu. Ei nu spun in film, dar cand ai un sistem international de votare, cu vot obligatoriu, e cumva clar ca exista si unul anume votat nu? Daca votam toti, ce votam? Putina imaginatie va rog…
      Si tipul care conduce real compania, Eamon Bailey, este vrajit de ideea asta. Cand Mae Holland propune asta este imbracata in rosu. Singura data in film cand apare in rosu.
      Femeia in rosu este un simbol puternic, atat in Apocalipsa, cat si pentru Rothschild dpdv al culorii.
      Am observat acest aspect dar nu am reusit sa gasesc un link intre Mae Holland si Rothschild. Desi banuiesc ca linkul e chiar in numele Holland.

      Dar Eamon inseamna protectorul averii. Eamon e un nume foarte rar. Am cautat si abia daca gasesti cateva mii de persoane cu numele asta. Insa Eamon este un gardian al averii. E cumva ciudat ca banii nu par a fi o problema si in film nimeni nu este interesat de bani. Nu este un film despre cum se fac banii ci un film despre transparenta. Despre ceea ce gandesti. Despre SoulSearch, despre cercetarea sufletelor.
      Despre ce avere vorbim noi aici?
      SUFLETELE!
      Chiar la final cand Eamon si celalalt sunt desconspirati, celalalt fuge pe cand Eamon este in continuare atras de Mae Holland, este fascinat de ideile ei.

      Tot in film mai este o scena importanta cand o femeie din Congres trece de partea lor. Cum o cheama?
      Congresswoman Santos. Santos. Sfinti.
      Este scris in Apocalipsa ca fiarei i s-a dat putere sa lupte cu sfintii si sa ii invinga.

      Dupa cum vedeti tot acest film e plin de simboluri si interpretari. N-am reusit totusi sa inteleg de ce Mae Holland? Dar poate vine alt Dorel si ne dezvaluie si acest secret.
      Sa stiti ca totul este pe fata. Averea pe care o are „reteaua” sunt sufletele. Si fiara nu vrea sa piarda aceasta avere. De asta o sa insemne oamenii. O sa ii pecetluiasca.
      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

      Mi-a luat o ora sa scriu asta si poate n-as fi scris. Dar a fost un semn cu mircea v. 🙂
      Doamna ajuta!

      Apreciat de 1 persoană

  6. Popsy said, on septembrie 8, 2017 at 10:20 am

    Da, este grav ce se intampla, dar in acest caz, DACA este adevarat ce s-a spus, ca:
    „autorul filmului nu a respectat etica testării pentru că a dat publicității informații incomplete, inexacte. Filmarea în sine a fost montată astfel încât să nu se prezinte obiectiv situația.”,
    atunci poate ca autorul roman nu este chiar asa nevinovat si prigonit pe nedrept.

    Tineti minte acea imagine care-a fost prezentata chiar si aici, pe blog, din care, daca vedeai doar un anumit detaliu, ti se parea ca se intampla exact opusul la ce se intampla daca vedeai toata imaginea.
    Adica imaginea urmatoare:

    Poate ca el ne-a prezentat doar ce i-a convenit ca sa-si atinga scopul.

    Doamne-ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

    • tataia said, on septembrie 8, 2017 at 4:54 pm

      Vad ca tu tii cu ursul….Adica vinzatoarea nu stie/refuza sa vorbeasca romaneste, il injura in maghiara, tatal ei ii recomanda autorului clipului sa stie maghiara daca tot are treaba in „tinutul secuiesc” si este vina celui care a filmat? Ce anume nu ne-a aratat? Ce a scos la montaj? Faptul ca mai intii el a injurat-o pe vinzatoare pe romaneste? Ma indoiesc!

      Apreciat de 1 persoană

      • carmen said, on septembrie 9, 2017 at 9:20 am

        GROTESC! este evidenta tendinta ungurilor din zona…CEI CARE NU CRED…SA MEARGA SA SE CONVINGA !!! TRADAREA DE NEAM SI TARA A POLITICIENILOR SI INDIFERENTA SI LIPSA DE REACTIE A ROMANILOR…A FACUT POSIBILA SITUATIA ASTA!!!!!! VEDETI CE UNITI SUNT UNGURII? PE CAND SI LA NOI???? NOI SUNTEM DEZBINATI SI DUSMANII REUSESC SA NE TERMINE CA POPOR!!! NE MERITAM SOARTA!

        Apreciat de 1 persoană

  7. STOP RFID (Viorel Ghica) said, on septembrie 8, 2017 at 10:59 am

    Apreciază

  8. Eli said, on septembrie 8, 2017 at 11:37 am

    Daca un olah/vlah avea atitudinea asta in Transilvania secolelor 13-20 era omorat direct, ce maghiarizarea fortata au bagat astia in Romanii din Ardeal romanii de azi prea putini au habar, acum magiarii au o mie si o suta de drepturi, pardon privilegii pe care un roman la el acasa nu le are, asta e, multumim escortelor din politica care pt un vot in plus isi vand si maica. Ei sunt principalii vinovati!

    Apreciază

  9. acelas said, on septembrie 8, 2017 at 12:02 pm

    Apropos de discriminari .. (reale)

    http://evz.ro/regatul-unit-treilea-copil-ajutor.html

    o lege satanica, o descurajare satanica impotriva nasterii si a vietii, totodata o incitare la avorturi pe banda rulanta..

    Apreciază

  10. drm said, on septembrie 8, 2017 at 12:05 pm

    Dupa cum se vede, romanilor nu le pasa! Ii lasa sa-si faca de cap si sa-si impuna acest neo comunism in forma lui cea mai perversa, marxismul cultural. N-au invatat nimic din anii 50, care acum sint repetati 100%.
    Nu protesteaza nimeni impotriva acestui minister al adevarului! Nu fac nimic, acceptind totul asa cum vor aia? Atunci sa se pregateasca de consecinte!
    Pe vremea lui Ceasusescu era mult mai multa libertate decit acum! Nici nu se poate compara!
    Aia care i-au dat banii de-o industrializare, ale carei efecte le-au anulat imediat, dupa 1990, au stiut f bine ce fac si vedem ca au rezultate fantastice. Taranimea adusa in orase a ajuns, cu f mici exceptii, masa lor de manevra. Astia sint tinerii frumosi si liberi! Toti provin din familiile de flotanti. Observa ca toti isi urasc obirsia! Cred ca daca s-ar vinde titluri nobiliare ai vedea cozi imense si batai care sa apuce un titlu de duce sau conte. Astia n-au avut vreodata altceva in cap decit parvenirea cu orice pret si fudulia maririi.

    Apreciază

  11. acelas said, on septembrie 8, 2017 at 2:29 pm

    https://www.dcnews.ro/mobile/chirieac-ponta-schimb-de-replici-domnule-procuror-nu-mi-acorda-i-direct-prezum-ia-de-vinova-ie_557172.html

    Ponta, un activist autentic al Sistemului, fie el al (f)NOM ..

    Apreciază

  12. acelas said, on septembrie 8, 2017 at 6:27 pm

    Romania pierde pe linie. Este intre doua rele istorice…, puse in oglinda stirile, se aseamana, e despre viitorul copiilor, al limbii etc, numai ca in ambele Romania pierde, fie ca e chiar la ea acasa, fie ca e peste granita in imediata vecinatate ..

    http://evz.ro/scolile-romanesti-ucraina-desfiintate.html

    https://www.activenews.ro/stiri-social/Scandal-urias-intre-Romania-si-Ungaria.-Guvernul-de-la-Budapesta-si-a-retras-sprijinul-pentru-aderarea-Romaniei-la-OCDE-si-a-convocat-ambasadorul-Romaniei-la-Budapesta-145926

    .

    Apreciază

    • Angela said, on septembrie 9, 2017 at 12:04 pm

      RUGAMINTE

      Este o mare lipsa de respect fata de site-ul pe care postezi, fata de cei care-l sustin si fata de tot efortul lor, respectiv OROTODOXINFO, ca sa vii cu link-uri pe temele pe care ei au avut deja o pozitie foarte corecta.

      Nu stiu ce si cum va fi in viitor insa pana acum articolele de aici si de pe ortodoxinfo au fost mult mai bine documentate si, implicit, mult mai muncite decat cele de pe activenews cu siguranta. Crede-ma ca nu este usor sa documentezi o pozitie ortodoxa facand trimitere la multe alte pozitii ortodoxe astfel incat sa ajuti cititorul sa-si formeze o parere mult mai nuantata si mai bine ancorata in realitate pentru ca-i da prilejul sa inteleaga contextul si sa problematizeze ceea ce inseamna folosirea propriei minti, adica sa GANDEASCA, lucru ce in curand va fi INTERZIS.

      Este foarte necesar si ajutorul in bani pentru ca cei care scriu doar aerul il iau gratis, inca, dar este necesara si o anumita solidaritate prin implicarea cu comentarii de bun simt si, daca se poate, cu link-uri de calitate prin promovarea, in primul rand, a blogului si a portalului.

      Apreciază

  13. […] românești, le comentează (cum anume trebuie facut, poate cel mai clar explica chiar acest cititor: „Crede-ma ca nu este usor sa documentezi o pozitie ortodoxa facand trimitere la multe alte […]

    Apreciază

  14. […] românești, le comentează (cum anume trebuie facut, poate cel mai clar explica chiar acest cititor: „Crede-ma ca nu este usor sa documentezi o pozitie ortodoxa facand trimitere la multe alte […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.