SACCSIV – blog ortodox

De ce Sfantul Ierarh Nifon a vazut ca: “se trage taria cerului ca o perdea”?

Posted in Uncategorized by saccsiv on Septembrie 6, 2017

Era miezul noptii si el inca veghea, privind cerul instelat si luna. Singur isi socotea pacatele sale si se tanguia cu mintea, gandindu-se la infricosatul ceas al judecatii.
Deodata, vede ca se trage taria cerului ca o perdea si apare Domnul nostru Iisus Hristos intr-o slava negraita. In jurul lui, in vazduh, stateau toate ostile ceresti; ingeri, heruvimi si serafimi, erau in minunate si infricosate cete, randuite fiecare dupa felul, frumusetea si stralucirea lor.

 

Cititi va rog mai multe la:

http://www.sfaturiortodoxe.ro/nifon/cap5.html

Nu sunt un activist al Pamantului Plat, ci unul al Geocentrismului.

De aceea cred ca indiferent de forma Pamantului, citatul de mai sus nu-i o metafora.

Cititi va rog si:

Sfantul Paisie Aghioritul: “precum stelele stralucesc cu lumina de la soare” / Si de ce scrie in Biblie ca la Sfarsitul Vremurilor “cerul s-a dat în lături, ca o carte de piele pe care o faci sul”?

Reclame
Tagged with:

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Daniel said, on Septembrie 6, 2017 at 7:23 pm

  Peste toată cunoașterea şi înțelegerea omului din toate timpurile stă puterea Lui Dumnezeu care NU ESTE LIMITATĂ, nici măcar de timp,… în zadar cerceteaza OMUL SINGUR crezând că poate înțelege marile taine ale creației.
  Credem că ar fi drept și adevărat faptul că Dumnezeu Cel Atotputernic!!! a creat cerurile şi pămantul doar acum 7524 de ani SAU ORICE ALTĂ CIFRĂ?
  …Oare nu greşit noi gândind doar cu mintea noastră limitată?
  Totusi,… după Scripturi,Da într-adevăr e foarte posibil ca de la Adam sa fie doar aprox.7500 de ani, dar însă de la facerea cerului și al pământului doar Dumnezeu ştie, întrucât ,,o mie de ani la Dumnezeu este ca o zi…”)
  Departe de adevăr suntem atâta vreme cât omul greșește crezând că: -Nemurirea, nemărginirea, spatiul, timpul, materia…..etc, NU POT FI ÎNȚELESE PE DEPLIN DECÂT DE DUMNEZEU. Iar omul doar se învârte în același cerc,…mic şi plin de rătăcire.
  Slavă Lui Dumnezeu, când va veni timpul ni se vor descoperi mai multe…

  Apreciază

  • saccsiv said, on Septembrie 6, 2017 at 9:01 pm

   Daniel

   Citeste te rog:

   KABBALAH – Sursa teoriei BIG BANGULUI și a împielițatei EVOLUȚII

   http://ortodoxinfo.ro/2017/09/01/kabbalah-sursa-religioasa-big-bangului-si-impielitatei-evolutii/

   Apreciază

  • gheorghi said, on Septembrie 7, 2017 at 8:46 am

   „… de la Adam sa fie doar aprox.7500 de ani, dar însă de la facerea cerului și al pământului doar Dumnezeu ştie, …”
   Pai, … timpul a „aparut” deodata cu Creatia din cate stiam…
   Cum sa gandim „timpul” in afara de ceea ce percepem si lucram cu mintea?
   Sigur ca cei care au alta credinta fac socoteli si elaboreaza teorii despre milioane, miliarde de ani… despre transformari „materiale”…
   Macar in Mecanica se vorbeste de „solid”, nu de „materie”; daca vrem sa vedem materia incepem sa ne „apropiem” cu microscopul…. pana l aurma gasim ca si „particulele” nu au nimic „material”, in sensul de solid, de „baza” de constructie a materiei – sa-i zicem „caramida”.
   Asta cauta (cica!) la acceleratorul de particule din Elvetia, aceasta mini-micro „caramida” care da „materialitate” atomilor, celulelor, corpurilor…
   Sigur ca aceasta „particula a lui Dumnezeu” (denumire publicistica dar obraznica – TOTUL este de la Dumnezeu, si a lui Dumnezeu…) nu va fi gasita fiindca ipoteza este absurda, un fel de contabilitate de gestiune materiala.
   Manifestarile naturale au „ceva” care scapa stiintei si aceasta este „firea” si „ingaduinta” care vin de la Dumnezeu – cu cat ne indepartam de firea lucrurilor si fiintelor cu atat refuzam ingaduinta de a intelege cate ceva din „secretele naturii” (!).
   Oricum, zicala romaneasca „ochii care nu se vad, se uita” nu se aplica relatiei noastre de credinta caci putem sa-L iubim pe Dumnezeu fara sa il vedem iar uitarea acestei iubiri nu „tine” de imp ci de slabiciunile si patimile si pacatele noastre cu care ne mandrim incat sa le lepadam.

   Apreciază

   • tataia said, on Septembrie 7, 2017 at 4:29 pm

    Daca cauti la microscop ajungi la concluzia ca nu exista „solid” nu exista „materie”? In primul si in primul rind as vrea sa stiu ce anume ai vazut TU la microscop. Caci eu am vazut celulele de ceapa. Categoric nu am vazut molecule, atomi, electroni, protoni, quarci…si cu atit mai putin „Particula Lui Dumnezeu” – bossonul Higgs. Acestea nu se pot vedea la microscop…cica doar microscopul electronic vede forma grosiera a moleculelor….chiar si de asta ma indoiesc. Restul de particule sint puse in evidenta prin metode indirecte…iar la CERN oricum se incearca ceva mult mai cumplit, mai sinistru si mai malefic decit se spune publicitatii….asa ca nu lua tu de bun ce se spune publicului.

    In primul si in primul rind ca aceasta teorie cum ca materia e formata din particule din ce in ce mai mici..iar apoi iti dai seama ca de fapt nici nu exista particulele ci doar energie…ca poti influenta energia cu mintea ta…ca tu esti creatorul lumii in care te afli…vrajeli tipice new age. In primul si in primul rind tine cont ca asemanarea macrocosmosului (galaxii, planete, sisteme solare, sateliti) cu microcosmosului (molecule, atomi, electroni, quarci, etc) face parte din doctrina luciferica „As above so below”. In realitate nu exista macrocosmos dupa cum nu exista nici microcosmos. Materia este cit se poate de solida…restul sint vrajeli.

    Apreciat de 1 persoană

  • tataia said, on Septembrie 7, 2017 at 4:19 pm

   Pai daca de la Adam incoace sint 7500 de ani, de ce crezi tu ca inainte de Adam ar fi trecut milioane de ani? Cumva Dumnezeu se chinuia timp de miliioane de ani sa creeze o lume pentru om, cind insasi omul are o existenta de doar 7500 de ani? Nu pare absurd? Nu neaga atotputernicia Lui Dumnezeu? Vezi ca ratacesti…

   Apreciază

   • DANIEL said, on Septembrie 8, 2017 at 8:48 pm

    Scuze, frate @tataie,
    Tocmai despre asta vorbesc și eu : despre Atotputernicia Lui Dumnezeu.

    Bineînțeles ca și,,timpul” este tot creația Lui Dumnezeu,
    întrucât El a creat și lumea văzută şi nevăzută.
    Totuși mie personal după studiul îndelung şi profund al Sfintei Scripturi în rugăciune, sincer mi se pare o blasfemie la adresa actului de Creație a Lui Dumnezeu şi anume a crede sau de a încerca să credem (noi muritorii, indiferent cât de credincioși și super-cunoscători am fi…) AȘADAR A NE AMĂGI, SAU RĂTĂCI CU GÂNDUL să credem că DUMNEZEU
    //CREATORUL TUTUROR CELOR VĂZUTE ȘI NEVĂZUTE, ȘTIUTE ȘI NEȘTIUTE, ÎNCHIPUITE ŞI NEÎNCHIPUITE,…. SE POATE CUPRINDE CU MINTEA NOASTRĂ,….. ÎN PĂRERI,… STUDII….CONCEPTE,….ADICĂ SINCER MI SE PARE ABSOLUT ABSURD ȘI ABERANT SA CRED CA DUMNEZEU A ÎNCEPUT //TOATĂ CREAȚIA SA// INFINIT-COMPLEXA și INIMAGINABILA,….ETC doar acum 7524 de ani. (DESIGUR AICI AR FI VORBA DOAR DE TIMPUL scurs de la Adam încoace,…cu siguranță ABSOLUT nimic atceva)
    Sigur ar fi un mare păcat şi o mare o rătăcire sa ÎNDRĂZNESC CUMVA SA CRED CA DUMNEZEU A ÎNCEPUT A CREA DOAR ACUM 7524 DE ANI, cu tot respectul fata de toți frații mei ÎNTRU HRISTOS,…
    Personal, după o experienta in ortodoxie de 50de ani… îmi rezerv dreptul,…Sa cred Ca Dumnezeu este nesfârsit cu mult mai nepătruns în taine decât orice închipuire(fie chiar și îngerească)… și creația sa a început inimaginabil cu mult înainte, practic incomensurabil… Punct. Cu multă stimă, Daniel

    Apreciază

   • petrupetru said, on Septembrie 9, 2017 at 5:20 am

    Daniel

    Creatia Lui Dumnezeu NU este infinita! E mare, uriasa, enorma si orice alta definitie vrei sa-i dai, mai ales ca Dumnezeu creaza TOT timpul. Si acest Adevar il stim NUMAI prin Biserica Sa, deci alte „adevaruri”, oricit de atragatoare ar parea, sunt minciuni!
    Chiar asa, de ce 7500 de ani ti se par putzini?
    Probabil stii ca lumea de dinainte de Potop era ALTFEL! Iar dinainte de Cadere era si mai altfel!!!
    Esentzele acestea (ale lumii) NU le cunoastem! Deci, nu ne putem arunca sa divagam cu omul „prins intr-un cerc”, si care nu poate sa afle, ce si cum…
    Ba da, am aflat ce este necesar pt Mantuirea noastra!
    Restul e fantezie!

    Apreciază

   • mircea.v said, on Septembrie 10, 2017 at 9:33 am

    Daniel,

    citeste „Hronograf”; e si pe net. Si „Cartea facerii, crearea lumii si omul inceputurilor” – ieromonsah Serafim Rose.

    Din ce am citit eu in cartile astea rezulta ca ziua are aceiasi durata de la inceput si pana acum. Adica, au fost cele 7 zile. Numararea anilor incepe de la izgonirea de Rai. Si aici nu este exacta treaba, este o incertitudine de +/-10ani. Ce nu se stie este cat a stat Adam si Eva in Rai pana sa pacatuiasca. Se spune ca au stat, zile, luni, 33 de ani….

    „Deci noi cea atîta de multă neunire a celor mulţi văzînd-o, nu ispitim mai mult tainele pe care Duhul Sfînt în Dumnezeiasca Scriptură le-a tîlcuit.”

    „De la izgonirea lui Adam din Rai începem a număra anii Facerii lumii. Pentru că vremea aceluia, în care Adam de bunătăţile Raiului s-a îndulcit, cît de lungă a fost, cu totul nu se ştie, ci ştiută s-a făcut vremea aceea întru care după izgonire a început a se chinui rău, şi de atunci începătura sa şi-au luat anii, întru care neamul omenesc este a vedea rele (Psalm 89).”

    Asa ca avem 7525 + 7 zile + (+/-10 ani) + cat a stat Adam in Rai.

    De bun simt ar fi ca totul se invarte pe la un 7500-8000 ca ordin de marime. Si nu milioane, miliarde…
    Cam asta spune Parintele Serafim Rose in cartea sa dupa ce s-a aplecat serios asupra acestei probleme.

    Oricum, pr asta nu este ceva vital pt mantuirea omului.

    Apreciază

 2. Leuca Razvan said, on Septembrie 6, 2017 at 9:56 pm

  Locuitorii unuia dintre cele mai sărace oraşe din ţară au pubelă cu cod de bare. Este incredibil ce vor afla localnicii după scanare
  https://www.antena3.ro/actualitate/inedit/locuitorii-unuia-dintre-cele-mai-sarace-orase-din-tara-au-pubela-cu-cod-de-bare-este-incredibil-ce-432040.html

  Apreciază

 3. geo said, on Septembrie 7, 2017 at 12:15 pm

  http://www.blacklistednews.com/9_Things_the_MSM_Doesn%E2%80%99t_Want_You_to_Know_About_the_War_in_Yemen/60720/0/38/38/Y/M.html

  http://www.zerohedge.com/news/2017-09-06/reminder-experts-have-been-warning-us-about-global-warming-1930s

  http://theantimedia.org/russian-military-syria-testing-ground-weapons/

  https://www.techdirt.com/articles/20170901/20023538138/uk-police-test-facial-recognition-tech-carnival-rack-up-35-bogus-hits-one-wrongful-arrest.shtml

  http://m.washingtontimes.com/news/2017/aug/30/cias-mk-ultra-lsd-mind-control-experiment-has-ling/

  http://inhabitat.com/scientists-develop-tiny-robots-that-drill-into-cancer-cells-to-kill-them

  https://www.thecollegefix.com/post/36330/

  http://thefreethoughtproject.com/bilderberg-on-steroids-meet-the-secretive-cia-funded-group-behind-the-war-on-terror/

  https://sputniknews.com/columnists/201708311056961308-jihadism-will-not-die/

  http://www.scmp.com/news/china/diplomacy-defence/article/2109725/north-koreas-nuclear-test-site-risk-imploding-chinese

  http://truepublica.org.uk/united-kingdom/corporate-lobbyists-dominate-meetings-uk-eu-brexit-negotiators/

  https://leakofnations.com/israeli-social-media-crawler-used-to-detain-400-palestinians-shin-bet-social-media-surveillance-nsa-palestine-israel/

  http://www.techrepublic.com/article/google-deepmind-ai-destroys-human-expert-in-lip-reading-competition/

  https://consortiumnews.com/2017/09/04/how-regime-change-wars-led-to-korea-crisis/

  https://wolfstreet.com/2017/09/03/global-banks-sabotage-uruguays-efforts-to-legalize-marijuana/

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4844348/Conspiracy-theory-diplomat-probing-MH370-shot-dead.html

  http://www.express.co.uk/news/world/849460/north-korea-news-bomb-united-states-hydrogen-earthquake-test-donald-trump-microchip

  http://www.collective-evolution.com/2017/09/03/document-surfaces-showing-cias-plans-to-infiltrate-academia-change-universitycollege-curriculums/

  https://www.rt.com/business/401969-brics-consider-joint-cryptocurrency/

  https://www.courthousenews.com/eu-court-chucks-1-2b-antitrust-fine-intel/

  https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-09-05/as-world-watches-kim-china-quietly-builds-south-china-sea-clout

  https://www.techdirt.com/articles/20170901/17072338135/californias-top-court-says-cops-have-to-hand-over-automatic-plate-reader-records.shtml

  https://orientalreview.org/2017/09/03/everything-neo-pagans-said-christianity-lie/

  http://www.thedailybell.com/news-analysis/how-society-grew-cold-dependence-on-cold-institutions/

  https://www.theregister.co.uk/2017/08/29/critical_national_infrastructure_cybersecurity/

  https://www.farmlandgrab.org/post/view/27428-serbia-passes-bill-cementing-limits-of-land-sales-to-foreigners

  Apreciază

 4. mircea.v said, on Septembrie 7, 2017 at 4:47 pm

  Pentru ca Dumnezeu e Atotputernic, si poate sa aduca la realitate orice metafora.

  Apreciază

 5. eplatnemiscat said, on Septembrie 8, 2017 at 4:44 pm

  https://eplatnemiscat.wordpress.com/2017/09/08/biblia-despre-creatie-cer-pamant-si-adancul-de-dedesupt-si-semnele-cerurilor/
  Am mai publicat un articol cu citatele din Biblie care fac referire la creatie, pamant, cer, adancul de dedesupt si semnele cerului.
  Pentru a ne forma o idee mai completa a lumii in care traim recomand de aici
  http://misionarortodox.blogspot.ro/2013/11/biblioteca-electronica.html
  , sau din alta parte, scrierile Ieromonahului Serafim Rose si Hronograful Sf Dimitrie al Rostovului.
  Primul pas spre adevar este abandonarea cunostintelor mincinoase. Un adevar nu mai este adevar daca are o minciuna in el.
  Stiu ca e o povara uriasa ceea ce incerc sa fac, dar ma bazez pe ajutorul lui Dumnezeu. Stiu ca oamenii nu vor accepta cu usurinta sa arunce molozul de cunostinte cu care au fost programati, ca se vor lupta sa apere iluzia maretiei (ce maretie poate fi ca te afli pe o bila care haladuie prin spatiul nesfarsit, ajuns aici din intamplare si tot tacamul aferent) si va cere „semn”, adica sa le demonstrezi cum este de fapt, deoarece nu concepe sa lase un loc gol in mintea lui, dar va fi greu sa inteleaga ca acel gol va fi luminat de adevar.

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: