SACCSIV – blog ortodox

Patru preoți din Creta au întrerupt pomenirea episcopilor

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 19, 2017

Patru preoți din Creta au întrerupt pomenirea episcopilor ne informeaza OrtodoxInfo citand http://www.pravoslavie.ru/english/101950.htm

După cum s-a raportat. anterior, doi preoți, pr Teodoros Zisis și pr Nicholas Manolis, din Eparhia Salonicului au fost chemați în instanța bisericească pentru întreruperea pomenirii episcopului lor, în semn de protest cu privire la acceptarea sinodului pan-ortodox din iunie 2016. Decizia preoților a venit după ani de luptă cu spiritul ecumenismului și luni de agitație în Biserica Greacă și în afara acesteia, din cauza sinodului din Creta.

Episcopul Longin (Jar) de Bănceni din cadrul Bisericii Ortodoxe din Ucraina a luat o poziție similară, împreună cu o serie de clerici ai Mitropoliei Moldovei și ai Bisericii Ortodoxe Române și din Sfântul Munte Athos.

Sinodul Local al Bisericii din Creta s-a întâlnit pe 16 martie, pentru a discuta, printre altele, același fenomen care apare pe teritoriul lor canonic, unde cel puțin patru preoți care au încetat pomenirea episcopilor lor la Sfânta Liturghie și în cadrul altor servicii ale Bisericii.

Sinodul s-a întrunit după redactarea și semnarea unei scrisori deschise de către Protopopul Gabriel Mazanaki, pr Sarri Emmanuel, pr Spyridon Damanaki, și pr Paul Mazanaki, și înmânarea acesteia episcopilor lor: Mitropolitul Damaskinos de Kydonia și Apokoronos, Mitropolitul Eugenios de Rethymno și Avlopotamos, și Mitropolitul Irineu de Lambi, Syvritos și Sfakia, raportează orthodoxia.info.

Conținutul scrisorii lor este similar cu scrisoarea în care pr Teodoros Zisis a anunțat în parohia sa, întreruperea pomenirii episcopului său, în Duminica Ortodoxiei. În aceasta, preoții scriu „cu durere”,  că ei simt că trebuie să înceteze pomenirea episcopilor lor, arătând că aceștia au căzut în erezia ecumenismului prin acceptarea documentelor sinodului de anul trecut din insula lor. Ei cred că decizia lor este „în concordanță cu tradiția apostolică și patristică cu privire la problema comuniunii cu eretici”. În scrisoarea lor, aceștia afirmă că nepomenirea va începe, așa cum a făcut pr Teodoros, în Duminica Ortodoxiei, când este citit sinodiconul Ortodoxiei, prin care toți ereticii care au atacat Biserica sunt anatemizați. Ecumenismul, credința că Biserica Ortodoxă nu este una, adevărata Biserică, ci Biserica există cumva dincolo de limitele sale, este catalogată în mod obișnuit ca „pan-erezie” de către sfinți contemporani și bătrâni cu viață sfântă.

Preoții scriu în continuare că de aproape un secol se tinde spre estomparea liniilor dintre Ortodoxie și alte confesiuni creștine, dar că ei speră că acum, cu ajutorul lui Dumnezeu și al Maicii Domnului, se vor ridica sfințiți părinți, inspirați de harul Duhului Sfânt, care să se împrăștie norii pan-ereziei ecumenismului, așa cum au făcut sfinții părinți în zilele iconoclasmul, a căror înfrângere este celebrată în Duminica Ortodoxiei.

În concluzie, părinții au invocat Canonul 15 al Primului și celui De-al Doilea Sinod Ecumenic, ce a avut loc în 861 la Constantinopol, sub conducerea Sfântului Fotie cel Mare, care prevede că, dacă un episcop propovăduiește deschis o erezie condamnată anterior, un preot poate înceta pomenirea acestuia fără sancțiuni ecleziastice. Această îngrădire nu este considerată o schismă, dar același canon afirmă că, dacă un preot încetează să pomenească un episcop din cauza propovăduirii unei erezii care nu a fost condamnată anteror, atunci acțiunea sa este considerată schismă. De asemenea, au specificat faptul că, atunci când Muntele Athos a încetat pomenirea Patriarhul Ecumenic Atenagora, acesta a ales să nu-i sancționeze, evitându-se astfel o schismă.

La rândul său, Sfântul Sinod al Cretei le-a adus la cunoștință  preoților să înceteze protestul lor, numindu-l „un comportament eronat”, și i-a îndemnat să restabilească pomenirea episcopilor lor, după cum raportează site-ul Bisericii din Creta.

Un comitet format din trei membri a fost format printr-o decizie unanimă a Sinodului, pentru a se întâlni și a discuta cu preoții în zilele următoare. Comitetul este format din IPS Mitropolitul Gerasimos de Petra și Cherronesos, Arhimandritul Filotei Spanoudakis și Protopopul Zaharia Adamakis, președintele uniunii clerului din Creta.

Sfântul Sinod are încredere în aceste reuniuni și așteaptă rezultate pozitive, ghidate de canoanele sfinte ale Bisericii Ortodoxe.

   Comentariu saccsiv:

Nu stiu daca asa au spus acei parinti despre Canonul 15 sau asa zice site-ul.

Sa ne amintim ce scrie de fapt in Canonul 15 de la Sinodul I-II din Constantinopol: 

“Cele ce sunt randuite pentru prezbiteri, episcopi si mitropoliti, cu mult mai vartos se potrivesc pentru patriarhi. Drept aceea daca vreun prezbiter, sau episcop, sau mitropolit, ar indrazni sa se departeze de comuniunea cu propriul sau patriarh, si nu ar pomeni numele acestuia, precum este hotarat si randuit in dumnezeiasca slujba tainica, ci mai inainte de infatisarea in fata sinodului si de osandirea definitiva a acestuia, ar face schisma, Sfantul Sinod a hotarat ca acela sa fie cu totul strain de toata preotia, daca numai se va vadi ca a facut aceasta nelegiuire. Si acestea s-au hotarat si s-au pecetluit pentru cei ce sub pretextul oarecaror vinovatii se departeaza de intai statatorii lor, si fac schisma si rup unitatea Bisericii. Caci cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu intaiul statator al lor pentru oarecare eres osandit de sfintele sinoade, sau de Parinti, fireste adica, de comuniunea cu acela, care propovaduieste eresul in public, si cu capul descoperit il invata in Biserica, unii ca acestia nu numai ca nu se vor supune cercetarii canonicesti, desfacandu-se pe sinesi de comuniunea cu cel ce se numeste episcop chiar inainte de cercetarea sinodiceasca, ci se vor invrednici si de cinstea cuvenita celor ortodocsi, caci ei nu au osandit pe episcop, ci pe pseudoepiscopi si pe pseudo invatatori, si nu au rupt cu schisma unitatea Bisericii, ci s-au silit sa izbaveasca Biserica de schisme si dezbinari.”

 

26 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. evtodiev said, on martie 19, 2017 at 5:24 pm

    off topic: Patriarhul Chiril despre mandrie

    Cu un singur lucru mă birui

    Apreciază

  2. Ioan said, on martie 19, 2017 at 7:53 pm

    Foarte important ce spunea Pr. Adrian Fageteanu despre ecumenism:

    Apreciază

    • el said, on martie 19, 2017 at 10:32 pm

      Ioan

      Deci nici AVVA Adrain Fageteanu NU vorbeste despre Sinoade de anatematizare si alte stari de inbunatatire a Ortodoxiei… cum asteapta UNII VISATORI, ba chiar si unii ca cei din Scrisoarea citata mai sus:

      „, dar că ei speră că acum, cu ajutorul lui Dumnezeu și al Maicii Domnului, se vor ridica sfințiți părinți, inspirați de harul Duhului Sfânt, care să se împrăștie norii pan-ereziei ecumenismului, așa cum au făcut sfinții părinți în zilele iconoclasmul, a căror înfrângere este celebrată în Duminica Ortodoxiei.” _______

      oameni fara minte NU MAI ASTEPTATI MINUNI , terminati cu „teologia” POMENII OBLIGATORII de la Hristos, caci daca VOI RAMANETI cu ERETCII/POMENITRII DE ERETCI Hristos NICIODATA NU va va ridica Sfinti sau Sinoade ca sa anatematizete ceea ce voi insisi PRIMTI ca „bun”/”acceptabil” pana la „sinoadele” mirifice !!!

      e vremea lui „scapa cine poate ” , vremuri care NU au mai fost si NU VOR MAI FI, …. dar GLOATA de VISATORI „teologi” viseaza VISE de bunastare si inflorire a Ortidoxei la sfarsitul lumii , in vreme ce anticrist e LANGA EI si ranjeste bucuros/multumit pentru PROSTIA „marturisitorilor” ca ei !

      Teologia presupune DEOSEBIREA Binelui de RAU si NU VISARI si ASTEPTARI DESARTE… :
      „lasa ca o sa vina unii, o sa faca altii, o sa se adune Sinode mirifice”

      … doar NOI sa NU FACEM NMIC, sa ramanem pana la Parusie eventual ( ca Sinoade NU VOR FI !!!) cu ERETICII/POMENITORII DE ERETICI sau sa asteptam MINUNI AUTOMAT de la Hristos care TREBUIE sa faca si PARTEA NOASTRA, no sa stam in cur si sa cascam gura ca sa fie AUTOMAT si OBLIGATIRIU umpluta de bunatati de Sus ( ca si cum Dumnezeu ne-ar fi DATOR cu ceva MAI ALES si cand noi NU FACEM NIMIC din cele ce ERAM DATORI sa FACEM___ = DELIMITAREA de EREZIE !!!)

      „teologia” asteptarii NEBUNE a mantuirii MOCA si AUTOMAT , noi tinand STRANS de mana pe DIAVOL …

      adica eu NU MA LEPAD de ERETICI, dar ASTEPT /MA JUSTIFIC cu asteptarea de Sinoade mirifice care sa ANATEMATIZEZE cee ace EU PRIMESC 100% ca BUN ( „harul” ERETCILOR si al pomenitorilor de ERETICI !) ….

      iar apoi vin cu „teologia” interpretarii VARIABILE,:
      … eeeiii nu a fost anatematizat la SInod e ok, NU E EREZIE, deci UMBLAM PANA IN GAT cu KAKATUL… ( ca si cum EREZIA ariana NU ERA EREZIE pana la SInodul 1 ecumenic, etc!!!) .. adica pana la Sindoul 1 erau „buni” apoi BRUSC au fost „rai ” …. = NEBUNIA MINTII INDRACITE !

      Apreciază

      • el said, on martie 19, 2017 at 10:37 pm

        omule daca esti intreg la minte INTATI FA tu PARTEA TA :
        RUPE-TE , DELIMITEAZA-TE DRASTIC de EREZIE… si LASA pe Dumnezeu sa faca partea Lui DE VA VOI ( sa adune Sinoade DACA va avea pentru cine) .. altfel NU TE MANTUIESTI si Sinaode de ar mai fi tu VEI CRAPA in VICLENIA(asteptarii/ NELUCRARII tale) ta !

        iar NEBUNII de azi e fac:

        stau LIPITI de EREZIE si zic multimiti : lasa ca daca nu a fost „Sinod” e ok ! e „bine” „ne mantuim” si FARA ADEVAR !

        Apreciază

  3. Sluga netrebnica said, on martie 19, 2017 at 9:47 pm

    Mărturiile Sfintelor Soboare şi ale Sfinţilor Părinţi cu privire la problema comuniunii euharistice şi de rugăciune, precum şi a pomenirii liturgice, sunt nenumărate. Ne oprim însă aici, încheind cu un cuvânt al Sfântului Marcu al Efesului referitor la acest subiect:

    „Toţi Părinţii şi Învăţătorii Bisericii, toate Soboarele şi dumnezeieştile Scripturi ne îndeamnă să fugim de cei ce ţin alte învăţături şi să ne separăm de comuniunea cu ei.” (Sfântul Marcu al Efesului – Mărturisirea de credinţă, XII, 304).

    Ca o concluzie, la întrebarea: ”Cum trebuie să procedeze credincioşii atunci când episcopii lor cad în erezie?” Răspunsul Sfinţilor Părinţi este clar: „Rupeţi comuniunea imediat, fiindcă acei episcopi nu mai reprezintă Biserica, ci un mădular străin. Creştinii Ortodocşi nu pot fi în comuniune cu episcopii eretici, deoarece împărtăşania din acelaşi potir presupune mărturisirea aceleiaşi credinţe.”

    Cu toate că, după cum se poate vedea clar, pe vremea Sfântului Marcu lucrurile înaintaseră cu mult mai puţin decât acum, iată care era pe vremea aceea atitudinea credincioşilor:

    ”Bizantinii nu au primit unirea (cu papistaşii) şi au nesocotit toate îndemnurile partizanilor ei. O tăcere aproape dureroasă învăluia Biserica atunci când, în vremea Postului Mare din 1440, bisericile au fost goale şi nu s-au ţinut slujbe. Nimeni nu voia să slujească cu episcopii care semnaseră. Cu toate acestea, aproape întreaga curte şi întregul episcopat era în mâinile unioniştilor” (p. 239)

    Citeste mai departe: http://romanortodox.info/celor-ce-spun-ca-erezia-nu-este-inca-vadita-in-patriarhia-romana-un-document-cutremurator-care-vadeste-apostazia-in-care-se-afla-patriarhia-romana-si-ortodoxia-oficiala-2/

    Apreciat de 1 persoană

  4. Ioana said, on martie 20, 2017 at 1:44 am

    Amway, Herbalife – secte new-age sub masca unor afaceri de succes

    https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/03/19/amway-herbalife-secte-new-age-sub-masca-unor-afaceri-de-succes-2/

    https://invataturilesfintilorparinti.files.wordpress.com/2017/03/11057464_10208008131711673_588665290005017291_o.jpg?w=640&h=640

    Exacustodian said, on Februarie 18, 2015 at 12:04 pm
    https://saccsiv.wordpress.com/2015/02/18/video-seminar-mlm-multi-level-marketing-adica-spalare-pe-creier/
    Dacă cineva se pretinde ortodox şi spune că se şi spovedeşte şi împărtăşeşte, ori se spovedeşte la un preot ecumenist şi trădător, ori el însuşi e un superficial care vede în taine nişte ceremonii.
    Propria mea îndrumătoare (ce urât îmi sună acum) mi-a spus: „Abia aştept ca toate religiile să se unească într-una…” Continuarea era parcă: „să putem face afaceri împreună sau ceva de genu’2. Deci, ei nu dau doi bani pe spiritual, se folosesc de versete biblice şi expresii religioase, numai şi numai pentru a da o faţă umană activităţii lor.
    Toţi sunt proamericani, adepţi ai NATO şi UE.
    cum spuneam un creştin ortodox nu are cum să slujească şi lui Hristos şi să fie şi membru Amway pentru că nu poate sluji la doi stăpâni, şi lui Dumnezeu şi lui Mamona. Exemplu: cum poate o femeie ortodoxă să vândă rujuri sau un bărbat after-shave pt. bărbierit?

    Apreciat de 2 persoane

    • Ioana said, on martie 20, 2017 at 1:46 am

      Foarte ciudat este ca cel care a fondat Herbalife – Mark Reynolds Hughes s-a sinucis in jurul varstei de 40 de ani, asta aratand fortele demonice de care este condusa aceasta afacere după cum aflăm pe Wikipedia:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_R._Hughes

      Mark Reynolds Hughes (Ianuarie 1, 1956 – Mai 21, 2000)

      Pe 21 mai 2000, autoritățile au declarat că Mark Hughes a murit din cauza unei supradoze accidentale după amestecarea alcoolului cu un „nivel toxic” de antidepresive. Scott Carrier, Office Los Angeles County legistului, a declarat că rezultatele autopsiei finale a constatat că Hughes, 44 de ani, a ingerat o combinație toxică de alcool și Doxepin, un antidepresiv el a fost luat pentru a-l ajuta la somn. [9] Nivelul său alcool în sânge a fost măsurat la 0,21.

      Apreciază

  5. mircea.v said, on martie 20, 2017 at 2:47 am

    Pentru monahul Teodot si cei ce il lauda si il aproba la ultimul articol mare si lat cat o telenovela, inca o data:

    17. Şi vă îndemn, fraţilor, să vă păziţi de cei ce fac dezbinări şi sminteli împotriva învăţăturii pe care aţi primit-o. Depărtaţi-vă de ei.
    18. Căci unii ca aceştia nu slujesc Domnului nostru Iisus Hristos, ci pântecelui lor, şi prin cuvinte bune si prin cuvantare de bine inseala inimile celor prosti”
    Romani 16
    Biblia 1914

    Iata cu cat de putine cuvinte, clare si simple lamureste problema Apostolul Pavel.
    Nu e vorba de Har sau ne-Har, de Taine valide sau nu, de exceptii, ca e episcop sau preot sau monah sau oricine, sau … Pt oricine face dezbinari si sminteli ref la Adevar,
    „Departati-va de ei”.

    A pomeni eretic, a tacea = a face sminteala – zic sfintii.

    Acuma cica departarea de prostituata se face prin apropierea de ea, prin intrarea in casa ei…
    Pi bre, numai unii sfinti aveau puterea de a intra in casele de desfranare si sa iasa nevatamati de acolo. Noi santem oameni simpli si pacatosi, asa ca, preferam departarea prin departare, si nu departarea prin apropiere.

    Si departarea asta trebuia sa inceapa demult, nu de acum. Nu mai dezvolt: cmb, cipuri…

    Apreciat de 1 persoană

    • mircea.v said, on martie 20, 2017 at 5:19 pm

      Si am uitat, aceste cuvinte ale Apostolului Pavel nu au fost aprobate spre a aparea la comentarii la el pe blog.
      Asta inca de la inceputul intrarii pe aratura a monahului.

      Nu avem ce face, zice el, zicem si noi. Ce sa facem, noi nu venim cu minuni, vedenii, aratari in vis, corespondenta pe email, venim cu ceva mai simplut si din Biblie.

      Apreciază

  6. mihailavl said, on martie 20, 2017 at 9:33 am

    Monahul Teodot a luat-o pe aratura.

    Apreciat de 1 persoană

  7. mihailavl said, on martie 20, 2017 at 12:37 pm

    Monahul Teodot a devenit hulitorul părinților și creștinilor curați, chiar a însuși Domnului Hristos numindu-L rătăcit și sectar. Ăsta este vocabularul ECUMENISTILOR. Băi băieților deștepți de la inchiziția BOR împreună cu fratele vostru Teodot, dacă ne numiți sectă de ce nu ne recunoașteți și ne respectați credința in Sfintele Canoane ale Sfinților Părinți și ne prigoniți ca niște tâlhari. Vă arde ADEVĂRUL vă arde HRISTOS nu-i așa? Și pe tine ce te arde monah Teodot la părintele Antim, te arde SMERENIA lui, nu-i așa? Dacă vă credeți așa puri și sfinți de ce nu mi-ai publicat comentariul când ți-am zis să – ți fie rușine că hulești, publici numai laudele? Asta nu-i fățărnicie ARSENISTILOR?

    Apreciază

    • mihailavl said, on martie 20, 2017 at 7:04 pm

      Monahul Teodot a devenit hulitorul părinților și creștinilor curați, chiar a însuși Domnului Hristos numindu-L rătăcit și sectar. Ăsta este vocabularul ECUMENISTILOR. Băi băieților deștepți de la inchiziția BOR împreună cu fratele vostru Teodot, dacă ne numiți sectă de ce nu ne recunoașteți și ne respectați credința in Sfintele Canoane ale Sfinților Părinți, cum le recunoașteți fraților voștri de credință eretici, papistasi, protestanți credința lor, numindu-i biserici și ne prigoniți ca niște tâlhari. Vă arde ADEVĂRUL vă arde HRISTOS nu-i așa? Și pe tine ce te arde monah Teodot la părintele Antim, te arde SMERENIA lui, nu-i așa? Dacă vă credeți așa puri și sfinți de ce nu mi-ai publicat comentariul când ți-am zis să – ți fie rușine că hulești, publici numai laudele? Asta nu-i fățărnicie ARSENISTILOR?

      Apreciază

    • Ioana said, on martie 20, 2017 at 8:03 pm

      mihailavl

      asa e…………. ii arde

      ________ dacă ne numiți sectă de ce nu ne recunoașteți și ne respectați credința in Sfintele Canoane ale Sfinților Părinți, cum le recunoașteți fraților voștri de credință eretici, papistasi, protestanți credința lor, numindu-i biserici și ne prigoniți ca niște tâlhari. Vă arde ADEVĂRUL ______vă arde HRISTOS nu-i așa?

      Apreciază

  8. Mary said, on martie 20, 2017 at 1:31 pm

    Voi cum stiti (aveti in Psaltire) Psalmul 138?
    Versetele 13-14 mai ales. Spune ca „Tu m-ai alcatuit in pantecele mamei mele?” sau ca „Te voi lauda ca minunata faptura sunt eu”?
    Sau:
    „Tu ai zidit rarunchii mei si m-ai sprijinit din pantecele maicii mele” si „marturisi-ma-voi Tie ca in chip infricosat Te-ai minunat”, eu am si „Marturisi-ma-voi Tie caci infricosator de minunat Te-ai facut”.

    Apreciază

    • Nicoleta said, on martie 20, 2017 at 3:49 pm

      Mary, sânt atâtea versiuni de psaltire, încât nu mai știm care este cea bună. Poate ne ajută cineva cu această informație. Eu am Psaltirea de la Schitul Lacu din Athos, ediție 2016 și mi se pare foarte diferită de ceea ce am învățat până acum.

      Admin, ne poți ajuta cu o Psaltire nemodificată? Mulțumim.

      Apreciază

      • Mary said, on martie 20, 2017 at 8:40 pm

        Da, eu am o aplicatie de android dezvoltata cu binecuvantarea tot de la Lacul Frumos, si spune ca in cea de-a 3-a varianta care am pus-o. Mie imi suna mai plina de evlavie spun sincer e doar sentimentul meu. Dar pe bibliaortodoxa.ro este prima varianta..mie imi suna putin idolatru. Pe de alta parte in aplicatia de la Lacul Frumos, in rugaciunile incepatoare zice ‘Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu..te marim’. Eu ignor aici si zic te slavim. Dar azi am vrut sa recitesc acest Psalm si m-a socat sa il vad scris altfel pe bibliaortodoxa.ro. Si siteul bibliei Anania iar a cazut. Mie mi se pare foarte firesc ca Dumnezeu sa fie minunat, nu eu. Sunt cam trista aici. Cred ca e semn sa imi iau o Psaltire tiparita si ce e acolo aia e. Dar daca zice te marim eu voi zice te slavim. Ca a mari inseamna ca persoana in cauza este neimplinita cumva, vin eu si o maresc. Pe cand slava inseamna implinire deplina. Si cine sunt eu? Dumnezeu a vazut-o pe Maica Sa completa si astfel a venit prin ea. Eu nu pot decat slavi, nu pot mari. Dar altfel mult mai evlavioasa mi se pare versiunea celor de la Schitul Lacul Frumos. Mai putin asta cu ‘te marim’.

        Apreciază

    • Alexandru said, on martie 20, 2017 at 4:29 pm

      13. Ca Tu ai zidit rarunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcatuit in pantecele maicii mele.
      14. Te voi lauda, ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrurile Tale si sufletul meu le cunoaste foarte.

      Apreciază

    • cca70 said, on martie 20, 2017 at 6:34 pm

      buna seara

      eu am o psaltire tiparita pe vremea patriarhului Justinian in anul 1967 …si acolo scrie asa:

      13. Ca Tu ai zidit rarunchii mei,Doamne, Tu m-ai alcatuit in pantecele maicii mele.
      14. Te voi lauda, ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sint lucrurile Tale si sufletul meu le cunoaste foarte.

      Eu am mai multa incredere in aceasta carte decat in cele tiparite dupa 1999 , anul in care cica s-a nascut antihrist.

      Apreciat de 1 persoană

    • Raluca said, on martie 20, 2017 at 10:20 pm

      Biblia de la Blaj 1795:

      12. Că Tu ai zidit rărunchii miei, sprijinitu- m-ai din pântecele maicii meale.
      13. Mărturisi-mă-voiu ție, că cu înfricoșareTe-ai minunat; minunate-s lucrurile Tale, și
      sufletul mieu le cunoaște foarte.

      Dă clic pentru a accesa Biblia%20de%20la%20Blaj%20-%201795.pdf

      Biblia de la București 1688:

      12. Căci Tu ai cîștigat rănichii miei, sprijetitu-m-ai den pîntecele maicei meale.
      13. Mărturisi-mă-voiu Ție, că cu groază Te-ai minunat; minunate-s lucrurile Tale, și sufletul mieu conoaște foarte

      Dă clic pentru a accesa Biblia%20Bucuresti%201688.pdf

      Apreciat de 1 persoană

  9. Sluga netrebnica said, on martie 20, 2017 at 6:25 pm

    Sfanta Scriptura – editia 1914

    Psalmul 138


    9. Si acolo mana ta ma va povatui, si ma va tinea dreapta ta.
    10. Si am zis: au doar intunericul ma va acoperi? Si noaptea este luminare intru desfatarea mea.
    11. Ca intunericul nu se va intuneca de la tine, si noaptea ca ziua se va lumina; precum este intunericul ei, asa si lumina ei.
    12. Ca tu ai zidit rarunchii mei, sprijinitu-m-ai din pantecele maicii mele.
    13. Marturisi-ma-voiu tie, ca cu infricosare te-ai minunat; minunate sunt lucrurile tale, si sufletul meu le cunoaste foarte.
    14. Nu s-a ascuns osul meu dela tine, carele l-ai facut intru ascuns; si statul meu intru cele mai de jos ale pamantului.
    15. Cel nelucrat al meu l-au vazut ochii tai, si in cartea ta toti se vor scri; zile se vor zidi, si niciuna intre dinsii.
    16. Iar mie foarte sunt cinstiti prietenii lui Dumnezeu, foarte s-au intarit stapaniile lor.

    Apreciază

    • cca70 said, on martie 20, 2017 at 8:36 pm

      incredibil cate deosebire….e musai sa gasim o psaltire anterioara Primului Razboi Mondial( poate chiar dinainte de 1900) …doar acolo , in acele carti mai poate fi originalitatea

      Masoneria a lucrat subtil si diabolic, a aruncat pe piata carti masluite…si a facut-o periodic…ca sa zapaceasca pe cei care ar fi ” ratat” o editie masluita de ei

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.