SACCSIV – blog ortodox

PROGRAMA SCOLARA. “Disciplina Istorie isi asuma: formarea unor mecanisme intelectuale care să prevină orice forme de naţionalism”

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 11, 2017

Circula pe internet acest proiect de programă școlară:

http://www.ise.ro/wp-content/uploads/2017/01/Istorie.pdf

La “Notă de prezentare” putem citi:

“Disciplina Istorie face parte din cadrul disciplinelor obligatorii care definesc elementele centrale ale formării elevilor pe parcursul ciclului gimnazial.

Conform planului-cadru pentru învăţământul gimnazial, aprobat prin OMENCS nr. 3590/2016, Istoria se predă ca disciplină de trunchi comun, cu o alocare de o oră/săptămână (clasele a VI-a şi a VII-a) şi 2 ore/săptămână (clasele a V-a şi a VIII-a).

Finalităţile disciplinei Istorie în gimnaziu se subsumează idelului educaţional, aşa cum este el definit în Legea 1/2011. În ciclul gimnazial istoria îşi asumă:

– dezvoltarea unor elemente legate de dezvoltarea gândirii critice;

– dezvoltarea competenţelor de lucru cu surse istorice şi de informare şi plasarea lor în context;

– capacitatea de analiză şi evaluare a motivaţiilor acţiunii umane, de decelare a relaţiei dintre acţiunea umană şi valorile unei societăţi democratice;

formarea unor mecanisme intelectuale care să prevină orice forme de naţionalism, de formarea de stereotipii şi xenofobie;

să stimuleze asumarea multiculturalităţii şi multiperspectivităţii;

– să fie suport factologic celorlalte discipline din aria curriculară Om şi societate şi preia elemente legate de analiza instituţiilor, de evoluţia sistemelor politice, de problematica mai largă a cetăţeniei democratice.”

Reclame
Tagged with: ,

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. energein7 said, on februarie 11, 2017 at 3:01 pm

  A republicat asta pe energein7's Blog și a comentat:
  Reeducarea unei generation!!! Nu e nimeni care sa ceara urmarirea penala a bolsevicilor din educatie?

  Apreciat de 1 persoană

 2. vali said, on februarie 11, 2017 at 4:33 pm

  Intre timp in ungaria…

  Am primit  şi eu telefon din Budapesta, de la prietenii noştri, că şi în Budapesta sunt  foarte mulţi români, aşa cum în Bucureşti sunt foarte mulţi unguri. Iar acolo, pe panourile publicitare, s-au transmis continuu imagini de la protestele din Capitală şi din alte oraşe ale  României, iar în limba maghiară se subtitrează că sunt proteste pentru autonomia ţinutului secuiesc. Asta este realitatea. Deci, pe panourile publicitare din Budapesta se întâmplă asta. Nu pe toate, doar pe unele dintre ele. Dar e suficient. Aşa începe nenorocirea. Să ştiţi că niciun război nu a început dintr-odată. Toate au fost pregătite, iar  indicii de identificare ai acestor consecinţe sunt cât se poate de nefavorabili nouă”, a precizat expertul în domeniul informațiilor secrete.

  https://www.bugetul.ro/dezvaluire-incendiara-la-budapesta-se-transmite-ca-sunt-proteste-pentru-autonomia-tinutului-secuiesc/

  Apreciază

  • gheorghi said, on februarie 12, 2017 at 7:34 am

   Te rog nu mai cita ezoteristii…
   Acolo e cineva care aduce ceva credinta cu multa spurcaciune, viclean ca ratacit nu mai este – i-am scris in cateva randuri in ultimii ani cerandu-i sa-si clarifice pozitia si sa fie corect, sa nu mai huleasca. (cu alte cuvinte, cand am criticat in comentarii)
   Preotul care deschide restaurant… ce fel de preot e acela?
   Care propovaduieste – da averea ta saracilor si urmeaza-Mi Mie!..?
   Parca nu stim ce fac papistasii – afacere din sentimentalism, ei se ocupa de grija burtii ca de aia a sufletului oricum se ocupa degeaba.

   Apreciază

 3. Ioana said, on februarie 11, 2017 at 10:16 pm

  Ieroschimonah Paisie Prodromitul: „Trebuie să mărturisim nu numai cu gura credința ortodoxă, dar şi cu fapta, fiindcă mulți care strigau tare împotriva ecumenismului, acum tac, de frică sau din interes, când văd că trebuie să sufere pentru Hristos”

  https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/02/11/atacurile-se-intetesc-impotriva-preotilor-si-credinciosilor-care-marturisesc-dreapta-credinta/

  Apreciat de 1 persoană

 4. tvarheolog said, on februarie 12, 2017 at 7:22 am

  Așa cum mărturisim dreapta credință (orto-doxia), ar trebui să știm să discernem adevărata și singura istorie cinstită (orto-istoria, un termen inventat pe loc, acum de mine, după ce am citit articolul). Nu vă lăsați înșelați, căutați în biblioteci, verificați fiecare informație ce vi se pare ciudată, și istoria are demonii ei ce o batjocoresc. Se observă ofensiva împotriva istoriei, deoarece… https://saccsiv.wordpress.com/2015/08/02/video-george-orwell-1984-CINE-CONTROLEAZA-TRECUTUL-CONTROLEAZA-VIITORUL-cine-controleaza-prezentul-controleaza-trecutul/

  Apreciat de 1 persoană

 5. gheorghi said, on februarie 12, 2017 at 7:25 am

  Nu ma refer la … prevenirea nationalismului ca e clar minte bolnava de homosexual sau tampiti ca ei…
  Aici vreau sa comentez”
  „să stimuleze asumarea multiculturalităţii şi multiperspectivităţii;”
  Asta se „traduce asa” – lasati onvadatorii de alte rase si – fara indoiala – credinte…
  IAr „multiperspectivele” … e una: paganizarea, adica demonizarea, adica inchinarea la Satana.
  Asta este unica „multi”-perspectiva.
  Sa ne rugam sa-i stranga Dumnezeu, promitem sa mai renuntam la pacate si sa cerem ieretare… sa nu stearga neamul rumanesc din Cartea Vietii!

  Apreciat de 1 persoană

 6. Spaceman said, on februarie 12, 2017 at 12:37 pm

  SUMMIT GUVERNUL MONDIAL 12-14 FEBRUARIE 2017
  World Government Summit 2017

  https://worldgovernmentsummit.org/

  La care participă:

  – peste 130 țări
  – peste 120 agenții de presă
  – peste 10 milioane vizionari youtube
  – peste 5300 de articole și relatări media

  și nicio vorbuliță în presa din România!

  Apreciază

  • el said, on februarie 12, 2017 at 5:36 pm

   Spaceman

   repetitii generale pentru OFICIALIZAREA venirii lui anticrist !

   Apreciază

 7. Iones said, on februarie 12, 2017 at 3:22 pm

  Aceasta este programa sprijinita de catre „patriotii” din PSD sau planul lui Dacian Ciolos cu tehnocratii lui?
  Multumesc!

  Apreciază

 8. Vali said, on februarie 12, 2017 at 5:39 pm

  Bineanteles ca aceasta programa scolara v-a fi aplicata! din nefericire….

  „-formarea unor mecanisme intelectuale care să prevină orice forme de naţionalism, de formarea de stereotipii şi xenofobie;” – deja li se explica copiilor ca nationalist=facho

  „– să stimuleze asumarea multiculturalităţii şi multiperspectivităţii;” copilului meu i s-au aratat la scoala imagini cu coopilul emigrant, mort pe o plaja…… asta e manipulare

  Copiii sunt buni, se nasc cu o inima pura, iubitoare, asa ca atunci cand li se povesteste/arata imagini cu alti copiii maltratati, flamanzi, vai de capul lor, normal ca sunt impresionati! si eu sunt impresionata! doar ca apoi li se explica „de asta trebuie sa acceptati multiculturalismul! ca sa nu mai fie nici un copil nefericit in lume”…. Este o idee generoasa, frumoasa, dar utopica.

  Programa scolara va fi aplicata si pt ca au introdus deja calul troian, care va da libertate totala scolii! si vad ca nimeni nu se sesizeaza!!! nu inca?…. sper ca romanii sa inteleaga si sa refuze in masa capcana care li s-a pregatiti!
  „Calul troian” care v-a face ca scoala sa aiba tot mai multa putere si control asupra copiilor nostri, este
  MASA CALDA GRATUITA
  https://www.portalinvatamant.ro/articole/back-to-school-105/din-toamna-toti-elevii-primesc-o-masa-calda-gratuita-zilnic-6612.html

  Anul asta este gratuita. Cica e experiment. Asta doar ca sa va pacaleasca si parintii sa sara iute sa aprobe !
  Apoi va fi obligatoriu.
  Si copilul v-a sta la scoala de la 8 dimineata pana la 7 seara. dar v-a avea o pauza de masa de 1 ora jumate!

  In occident pauza de masa exista de ceva ani… din nefericire… si in scoli dar si in toate institutiile! Pauza poate fi de o ora, sau doua, depinde de institutie. Asta inseamna ca programul de lucru este prelungit, in loc de 8 ore de lucru, v-a fi de 9, 10 ore, plus timpul de transport.
  Statul, in marea lui grija, v-a prelungi si programul in scoli, doar ca sa ajute parintii, care sunt la servici.

  Copiii mai mici de 8 ani NU AU VOIE sa fie lasati singuri acasa, asa vor sta la scoala.

  Aici, scoala este deschisa de la ora 7.30 dimineata, la 7 seara.
  Parintii isi pot lasa copiii la scoala incepand cu ora 7.30 si sa vina sa-i recupereze pana la ora 19.

  Orele de curs sunt intre 8.30 dimineata pana la 16 (de la gradinita pana in clasa a 4a).

  Intre 7.30 si 8.30 cand incep orele, pe perioada pauzei de pranz si de la ora 16 cand se termina cursurile la 7 seara, se ocupa primaria de copiii din scoala, primariile au un servici peri-scolar, care angajeaza animatori care propun diverse activitati in scoli, activitati alese si impuse de primarie: serbari de haloween, dar niciodata de craciun, carnavale in care primaria spune cum ne putem deghiza (in monstri, insecte, preoti, extraterestri, super-eroi, de multe ori primaria furnizeaza tot materialul necesar), in timpul peri-scolar, primaria poate propune intervenanti exteriori care sa le vorbeasca copiilor pe diverse teme de actualitate (multiculturalism, emigratie, homosexualitte).

  Poate ca asta vi se pare bine si frumos
  Nu e!

  Copilul meu NICIODATA n-a suportat activitatile peri-scolare! daca nu facea tot tot tot ce i se impunea, era pedepsit.
  In general, multe activitati sunt orientate politic.

  Pt ca copiii sa poata manca la pranz, primariile vor costrui cantine, noi cladiri in incinta scolilor. (asta inseamna noi taxe pt contribuabil si noi bani pt primarie)

  Mancarea la cantina SE PLATESTE in functie de venituri si nr de copii.

  Pt ca sunt prea multe scoli, prea multi copii si doar o singura primarie, deci putini bani, mancarea este INDUSTRIALA si in general, de nemancat.
  Se fac abonamente trimestriale, sau anuale.
  Daca un copil care nu este inscris la cantina, intr-o zi v-a ramane la pranz, parintii vor plati un pret triplu pt masa de pranz.
  La fel si pt perioadele peri-scolare, vor fi abonamente si cei ce vor fi extra, vor plati triplu.

  Primaria incaseaza toate abonamentele.

  Animatorii angajati de primarie pt perioadele peri-scolare, sunt platiti cu salariul minim pe economie, in contract vacatar-temporar.

  Serviciul peri-scolar functioneaza si pe perioada vacantelor scolare.

  Deci, cu masa de pranz, Primaria dezvolta o mica industrie, afacere si in bonus, are copiii in grija.

  Cine v-a face educatia copiilor nostri? Parintii, intre orele 7-8 dimineata si dupa 7 seara? parintii, care si ei vor avea un program prelungit, ca doar si ei vor avea pauza de masa, asa ca seara, cand isi vad copiii (care in plus au fffff multe teme pt a 2a zi) este o cursa contra cronometru masa-dus-teme-nani.
  De f multe ori copilul meu adormea cu capul in farfurie…..

  Recunosc ca la inceput si eu am fost incantata ca scoala se ocupa de tot.
  Pana cand am avut un copil in sistemul asta, si-am vazut in ce hal e de obosit! si am fost si in organizatia de parinti, am avut ocazia sa lucrez si la serviciul peri-scolar, am putut sa intru si la cantina scolii si am gustat mancarea lor (pe meniul prezentat parintilor e super! dar in farfurie nu e bun deloc)

  Cand am inteles si am vazut efectele nocive asupra copilului, am iesit din sistemul asta.

  Mi-am cautat un servici mai prost platit, dar care imi permitea sa fiu mai mult acasa, deci nu se mai ducea la peri-scolar, cand era mai mic il luam acasa la pauza de pranz, acum e la o scoala prea departe de acasa, asa ca isi ia cutia cu mancarea facuta DE MINE la pachet (sunt obligati sa-l lase sa manance).

  ma iertati pt lungimea textului, nu stiu cat de clara am reusit sa fiu, statul a inventat tot felul de metode, pretexte cu programul prelungit, masa de pranz si de fapt statul ne creste copiii! S-a ajuns la situatia ca cei de la scoala (angajatii primariei) vad si se ocupa mai mult de copiii nostri!
  Mai avem timp sa facem educatia copiilor? Cand?

  Apreciat de 1 persoană

 9. vasilica said, on februarie 12, 2017 at 8:32 pm

  O scrisoare de instiintare si marturisire a Monahiei meletina…Acum e vremea marturisirii..
  Sa o pomenim in rugaciunile noastre.

  http://www.glasulstramosesc.ro/blog/scrisoarea_de_instiintare_si_marturisire_a_monahiei_meletina_lupascu/2017-02-11

  Doamne ajuta! si mantuire!

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: