SACCSIV – blog ortodox

Video: RUSII de la PRAVDA ii lauda pe VLAD TEPES si pe DACI?

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 6, 2016

Rog cunoscatorii limbii ruse sa ne spuna ce zic acestia:

A fost postat de Pravda.

Iata si un comentariu de pe youtube:

Stefan G

Traducere pentru români a celor mai interesante vorbe din acest video: „ Civilizația Țara Românească există de 8 mii de ani. Scrisul exista la ei deja când încă nu au apărut nici sumerienii și nici Egiptul. Pe teritoriul României s-a inventat roata. Primul Stat românesc s-a format acum 2.500 de ani în frunte cu Burebista, care a fost înlocuit după aceea cu Decebal. Aceasta era unica țară care îi bătea pe romani cum vroia și cât vroia. Când Vlad Țepeș a devenit domn al Țării pe cer au apărut două comete. Oamenii s-au înfricoșat. Dar aceasta a dus la crearea unui Stat extraordinar. Vlad a tras în țeapă, dintr-o populație de 600 mii a Valahiei, 20 de mii. El a adunat în palatul lui mai mulți hoți și i-a întrebat: „Vă place o astfel de viață?”, – „Ne place”. I-a luat și le-a dat foc ca să nu fie contagiere asupra celorlalți. El spunea că de la un măr stricat, se strică celelalte. Țepeș folosea împotriva otomanilor tactica pământului pârjolit, fie punând otravă fie lână de oi în puțuri ceea ce îi omora instantaneu pe dușmani. Turcii au venit la Târgoviște și au văzut în calea lor o armată. Când s-au apropiat, au văzut că erau trași în țeapă cu tot cu stindardele în mână patru mii de invadatori otomani în frunte cu Hamza Pașa. Atunci sultanul Mehmed Fatih al II-lea Cuceritorul și-a dat seama că viu de acolo nu va pleca. Cei mai buni luptători ai săi, Vlad îi îmbrăca în blană de lupi.” Puteți de asemenea să vedeți articolul scris în ziarul Pravda pe următorul link: http://www.pravda.ru/society/fashion/06-02-2016/1290060-andreev-0/

   Iata si ce putem citi la VLAD ŢEPEŞ A AJUNS ÎN PAGINILE ZIARULUI PRAVDA de pe Blasting News:

Nici nu vă puteţi imagina ce spune autorul despre Vlad Ţepeş şi despre români

Articolul şi înregistrarea video a interviului propriu zis i-a avut ca protagonişti pe scriitorul şi jurnalistul de la Pravda, Igor Bukker şi pe invitatul său Aleksandr Radyevici Andreev. Despre acesta din urmă trebuie să precizăm că este istoric, arhivist şi genealogist, fiind, totodată, un jurnalist şi un scriitor galonat, autor a unui număr semnificativ de cărţi de popularizare a istoriei, vândute în sute de mii de exemplare. Ei bine, cartea la care lucrează acum are un titlu oarecum ciudat ”Vreau România! Vlad Ţepeş Dracula, inamicul personal al Imperiului Otoman”.

Înregistrarea interviului durează aproape 50 de minute, doar o parte din acesta fiind reprodusă în paginile ziarului Pravda. Autorul cărţii vorbeşte în interviu nu numai despre viaţa şi personalitatea marelui domnitor Vlad Ţepeş, nu numai despre contextul epocii în care a trăit şi a luptat acesta, ci şi despre istoria românilor de la începuturile ei, ba chiar şi de începuturile civilizaţiei umane, leagănul ei fiind, potrivit autorului, chiar pe teritoriul României de azi. Așadar, un autor rus susţine pe paginile publicaţiei Pravda că primii germeni ai civilizaţiei au apărut, acum 8.000 de ani, chiar pe teritoriul României de azi, că aici ar fi  apărut şi primul alfabet, cu mult înaite să apară hieroglifele egiptene sau scrisul sumerian, că aici ar fi fost descoperită şi roata …

Mai mult decât atât, Aleksandr Andreev lasă de înțeles că şi vechii daci ar fi fost tot un fel de români, că Dacia s-ar fi numit sau cel puţin ar fi trebuit să se numească, de fapt, tot Ţara Românească şi că numai romanii ar fi numit-o Dacia. Cu alte cuvinte, autorul susţine că primele ”state româneşti” ar fi apărut încă de acum 2.500 de ani, înainte deBurebista şi Decebal, că românii, cunoscuţi de autorii romani drept daci, i-ar fi bătut pe romani ”oricând au vrut şi de câte ori au avut chef”.

Cât despre personalitatea, calităţile de om de stat şi faptele de arme ale voievodului Vlad Ţepeş, acestea sunt exagerate dincolo de orice limită, ajungându-se până la hiperbolizarea lor.

Astfel, în opinia autorului, voievodul  român ar fi fost un om e stat, talia şi grandoarea ţarului Petru cel Mare, iar meritele sale în lupta antiotomană ar fi fost chiar mult mai mari decât ale lui Iancu de Hunedoara, care ar fi fost Cavalerul Alb mai mult pentru unguri,  decât pentru celelalte popoare europene. Numai eroul albanez Skanderbeg ar fi fost cam de aceeaşi statură cu Vlad Ţepeş în lupta împotriva expansiunii otomane înEuropa. Mai mult decât atât, victoriile lui Vlad Ţepeş asupra turcilor ar fi fost la fel de strălucite ca şi victoriile marelui comandant de oşti rus, generalisimusul Suvorov, mai ales dacă ţinem cont de faptul  că disproporţia de forţe ar fi fost, după cum susţineAlesandr Andreev, de unu la douăzeci.

În opinia lui Aleksandr Andreev, voievodul român ar fi fost, nici mai mult, nici mai puţin, decât salvatorul Europei şi a întregii creştinătăţi în faţa pericolului unei cuceriri otomane iminente, la fel cum şi românii, ca popor, ar fi avut acelaşi rol salvator pentruEuropa ca şi ruşii, câteva secole mai târziu.

   Comentariu saccsiv:

Daca asta spun rusii de la Pravda, atunci bravo lor. Cu atat mai mult cu cat marionetele ce joaca rolul de conducatori ai Romaniei fac campanie pentru un turism de tipul Vlad Tepes = Dracula Vampirul:

Dracula, vedetă la târgul de turism de la Madrid

Vad ca rusii au tradus si un film despre Stefan cel Mare:

Observati va rog si parerea celor de la Blasting News:

faptele de arme ale voievodului Vlad Ţepeş sunt exagerate dincolo de orice limită, ajungându-se până la hiperbolizarea lor.

Adica ce hal de ziare avem … Cu asa o parere despre proprii voievozi nici nu putem macar spera sa vedem si in mass-media romaneasca materiale similare celui din Pravda dar despre marii conducatori rusi:

Sfantul Serghie si batalia de la Kulikovo. ELIBERAREA RUSILOR DE SUB JUGUL TATARILOR

Sfantul ALEXANDRU NEVSKI. Daca n-ar fi existat cei ca el, N-AR MAI FI EXISTAT RUSIA. Dar AR MAI FI EXISTAT ORTODOXIE?

Cum a fost salvata Rusia de Sfantul Mucenic Ermoghen

 

Tagged with: ,

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. bogdan said, on martie 6, 2016 at 12:59 pm

    off
    Dare, dare, dare….

    Apreciază

  2. dicomes said, on martie 6, 2016 at 2:49 pm

    bla,bla si bla!?!?!

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 6, 2016 at 2:59 pm

      dicomes

      Adica?

      Apreciază

      • Ioio said, on martie 6, 2016 at 3:23 pm

        Ii arde, ii arde pe dusmanii pacii. Ei ar vrea sa vada decat ura intre fratii ortodocsi. Si nu numai ca nu vad doar ura intre noi, ba mai vad si un lucru extraordinar: Rusii spun despre Romanii ca noi suntem cei dintai pe acest pamant si asta nu le place lor.

        Apreciat de 1 persoană

    • el said, on martie 6, 2016 at 3:38 pm

      dicomes

      ce te intoxica si pe tine adevarul sau esti din legiunile de spalati pe creieri militanti ULTRASI platiti impotriva rusilor, din cei care se masturbeaza azi in direct in toata massmedia de cacastoare in speranta DESARTA ca vor mai reeduca /minti iarasi cu succes intreg neamul romanesc instigandu-l sa se arunce SINUCIGAS in ura/lupta impotriva fratilor ortodocsi RUSI spre slava INDRACTILOR TRADATORI amerloci la care sug ei ?

      sau ma insel eu?

      blablabla e MINCIUNA si INJOSIREA Domnului Vlad Tepes propagata de amerloco-eurolacii INDRACITI care il prezinta lumii MINCINOS ca pe un vampir de de hollywood la porunca si din URA stapanilor lor nevazuti DRACII care si-au luat-o peste bot USTURATOR de la Vlad Tepes si care abia acum, dupa atatea secole de RUSINARE au reusit sa-si scoata boturile lor spurcate din pamant dupa CAFTEALA incasata de ei de la Domnitorul Vlad Tepes care le-a stricat planurile de musulmanizare ale CURVEI NEAPARATE de europa , si pe care DOAR puterea, curajul, viejia si barbatia neinvinsa a Domnilor Ortodocsi din Balcani si si Rusi au scapat-o de la sodomizarea musulmana …pana acum, cand i-a venit vremea!

      Apreciat de 1 persoană

  3. Anda said, on martie 6, 2016 at 3:06 pm

    Unde esti tu, Tepes-doamne?
    Societatea civila se trezeste. Cine se ofera sa pregateasca tepele pentru talharii si tradatorii din lumea politica? E nevoie de materie lemnoasa cam cate paduri a cumparat clapaugul charles si mafia. Sus inima, romani!

    http://www.activenews.ro/stiri-politic/Marian-Munteanu-anunta-CREAREA-unei-forte-politice-Vreau-ca-in-Parlament-sa-fie-minim-100-de-oameni-130782

    Apreciază

  4. Fr.ioan said, on martie 6, 2016 at 3:24 pm

    Intradevar , astazi foarte multe „dare” pe cer ,eu locuiesc in nordul Capitalei, si am incercat sa explic unui vecin ca aceste dare de avion foarte foarte lungi , nu sunt deloc bune pt noi oamenii.
    Bineinteles ca nu am avut cui sa-i explic.

    Apreciat de 1 persoană

    • Aurora said, on martie 6, 2016 at 6:15 pm

      Nu te mai osteni sa le spui, multi te vor crede nebun !

      Apreciază

    • rozalia said, on martie 6, 2016 at 8:29 pm

      In toata tara au stropit otrava caci vremea fiind frumoasa si mai este si duminica, lumea iese la plimbare deci sa se foloseasca din plin! Sa nu iesim din casa fara sa ne facem cruce!

      Apreciat de 1 persoană

    • Alexandru(Fulger) said, on martie 6, 2016 at 11:40 pm

      De acord , azi a fost cerul atat de plin ca nici o alta data , si darele ajungeau aproape la dimensiunea norilor.

      Apreciază

  5. rozalia said, on martie 6, 2016 at 4:36 pm

    In sfarsit! Ce sa spun, ne confirma altii adevarata istorie! Domnitorii nostri – modele in apararea crestinismului de invazia neamurilor pagane! Iar actualii conducatori??? Tradatori, marionete fara de barbatie si demnitate. Dar vai de ei!!
    Imi pare rau ca nu inteleg limba rusa, dar simpul fapt ca ei prezinta aceste date, dupa seriozitatea cu care prezinta si care se subintelege, apoi dupa expresiile lor (ma refer la fizionomie caci e si asta un fel de limbaj), sa aud ”Stefan, Stefan Domn cel Mare, seaman pe lume nu are”… si e evident respectul interpretului care il traduce cu rabdare si un fel de teama din aceea aducatoare de bine, pai cum sa nu plangi! Sa ajungi popor roman sa ti se batjocoreasca istoria de proprii conducatori, dar sa vezi ca vecinii tai o prezinta de atentionare si model! Sa-i zic paradox, ca sa nu caut mai mult… Oricum mi-ai facut ziua buna draga Saccsiv cu aceasta tema. Recunoasterea lui Vlad Tepes si Stefan cel Mare, chiar daca nu de noi (trezeste-te popor roman!! si multumesc rusilor pentru aceste emisiuni) parca imi mai spala din durere, neputinta si chiar pacate. Ca nu trebuie sa-i uitam ci sa ni-i aducem aminte in fiecare duminica macar, sa aprindem lumanari de recunostinta pentru odihna sufletelor lor!

    Sa nu contenim nici o clipa sa ne rugam pentru neamul nostru romanesc, Doamne ajuta!

    Apreciază

  6. dante said, on martie 6, 2016 at 5:19 pm

    Dupa cum zice proverbul: „nimeni nu-i profet in tara lui”, nici ai nostri slugarnici conducatori nu se dezic si demoleaza tot ceea ce este romanesc. Pe Stefan l-au facut curvar, pe Vlad l-au facut vampir, pe Eminescu nebun, Miscarea Legionara au scos-o din nou in afara legii, iar noi ca romani sintem catalogati ca inculti si hoti. Singurii bravi romani sint americanii, acestia fiind dupa cum spune istoria ” cei mai vitejii si mai drepti dintre traci”, ce-si au capitala la Ambasada Statelor Unite.
    Daca Vlad, Mihai, Stefan si multi alti inaintasi nu ar fi existat, atunci cei patru presedinti slugarnici de dupa lovitura din’89 nu ar mai fi avut pe cine sa conduca si in cel mai fericit caz am fi facut crucea pe partea stinga.

    Doamne ajuta!!

    Apreciat de 2 persoane

  7. Alin said, on martie 6, 2016 at 5:57 pm

    Turnul Babel
    MAI MULTE LIMBI, O SINGURĂ VOCE
    “Uniunea Europeană se îndreaptă spre un totalitarism care doreşte să devină o religie de stat, o religie ateistă, nihilistă… o religie, care va deveni obligatorie pentru toţi.”
    https://searchnewsglobal.wordpress.com/2013/09/19/turnul-babel-revine-mai-multe-limbi-o-singura-voce/

    SISTEMUL este atât de bine conceput încât s-a gândit şi la cei săraci, la CEI CE VOR SĂ SE REFUGIEZE în păduri, să evadeze şi să fugă de controlul total.

    Astfel LEGEA 171/2010: prevede că nu doar copacii sunt ai statului în PĂDURI, ci şi ciupercile, murele, perele pădureţe, plantele medicinale, peştele din apele de munte, din crescătorii, bălţi şi iazuri din fondul forestier, răşina etc., iar recoltarea lor constituie contravenţie şi se pedepseşte. (Vezi Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, publicată în Monitorul Oficial 513 din 23 iulie 2010).

    Va urma desfinţarea parlamentelor naţionale, desfiinţarea funcţiei de şef al statului şi gata. Va exista un singur parlament, cel european şi un singur preşedinte al Europei.

    Apreciază

  8. Aurora said, on martie 6, 2016 at 6:19 pm

    E un lucru bun ca rusii apreciaza istoria noastra si personalitatile mari. Se simte nevoia unui domn ca Tepes care sa faca curatenie pe plaiurile ortodoxe.

    Apreciază

    • el said, on martie 6, 2016 at 7:44 pm

      Aurora

      NU nadajdui ca NU VA MAI FI !

      un asemenea neam INSELAT NU MERITA sa ceva.
      SINGURUL lor domn pe care il vor mai avea romanii va fi ANTICRIST ! pe acesta si l-au agonisit !

      Apreciat de 1 persoană

  9. picasso said, on martie 6, 2016 at 6:46 pm

    De ce nu vorbesc de Stefan cel Mare , de Basarabia si de Bucovina furate de rusi… ? Moldovenii nu erau tot urmasii dacilor? Batalia mai mare ca la Vaslui… nu a fost in acele vremuri…

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on martie 6, 2016 at 7:25 pm

      picasso

      Frate, care rusi? Sunt in Ucraina teritoriile alea.

      Ce va mai place la unii sa cautati nod in papura.

      Apreciat de 1 persoană

      • minionita said, on martie 6, 2016 at 9:33 pm

        Adevarat insa Ucraina a facut parte si ea din imperiul sovietic. Si desi realitatea e ca Ivan, aidoma lui Ion nu a vrut decat sa fie lasat sa isi creasca linistit copii pe bucatica lui de pamant, imperiul rus fie el tarist sau sovietic a intins degetele lacome spre tot ce a putut sa apuce si chiar daca deseori au fost aliatii nostri de multe ori a trebuit sa ii pocnim peste maini ca sa stea cu ele acasa. In prezent, daca e sa fim realisti, ne fac praf in doi timpi si trei miscari si o sa ne infiga scutul anti racheta pe cavou.

        Apreciază

      • Aurora said, on martie 7, 2016 at 1:23 am

        Saccsiv si ceilalti care sunteti dispusi sa ascultati o mini-confesiune de-a mea legata de a invata sau nu limba ukraineana. Este un lucru din biografia mea care m-a macinat timp de 40 de ani si pe care l-am considerat un mare ghinion/necaz/nesansa, dar care, se pare ca a fost mai bine ca s-a intamplat asa. Iata cum s-au petrecut lucrurile : in anul 1977, cand am terminat eu liceul, ma pregateam sa dau admitere la facultate la sectia Franceza-romana, cand, cu vreo 2 luni inainte de bacalaureat am aflat cu stupoare ca s-a redus numarul de locuri, de la 120 la 25. La toate cele 4 limbi de circulatie de atunci, respectiv franceza, engleza, germana, rusa. In aceste conditii mi-am reconsiderat optiunea si m-am gandit ca va fi o concurenta acerba pe cele 25 de locuri, drept pentru care ar trebui sa-mi calc pe inima si sa dau admitere la una din cele 3 limbi slave de pe Pittar Mos, respectiv polona, bulgara , ukraineana, unde, desi erau doar cate 7 locuri, mizam pe faptul ca va fi concurenta mai slaba. Chiar asa a si fost : doar 3-4 pe loc la bulgara si ukraineana si vreo 8/loc la polona care era mai de bon ton, fiind si mai aproape de Occident. In disperarea mea de a prinde un loc, m-am orientat spre una din cele doua si am ales bulgara. Nu pentru ca mi-ar fi placut, caci nu-mi placea nici una din cele trei, dar, FITI ATENTI, cum am gandit eu cu mintea mea de la 18 ani : mi-am zis : la ucraineana nu ma duc nici daca ba baga fara examen, caci eu n-o consider o limba, ci mai degraba un dialect al unei parti din URSS si daca ar fi sa fac stagiatura intr-un sat de la noi unde se vorbeste ukraineana ar trebui sa stau 3 ani in nu stiu ce catun neelectrificat si neasfaltat si sa ma marit probabil cu agronomul sau veterinarul de acolo, singurii mai de soi, dar betivi din vocatie sau din facultate etc.; deci daca tot e sa dau la o limba „nasoala”, mai bine aleg bulgara, care, desi e si ea, ca tara, satelit sovietic, este totusi o natie, un popor si poate ajung si eu intr-o zi pe la Sofia, Ruse cu treburi de serviciu. Asa am gandit atunci, dragii mei si am gandit prost, caci, mandria de a desconsidera sectia ukraineana mi-a fost pedepsita ! Am picat a treia la bulgara in ordinea mediilor si m-as fi aflat in pozitia a 5-a la admisi daca dadeam la ukraineana, deci am dat cu piciorul la o sansa sigura, dintr-un anume snobism, teribilism al varstei, imaturitate… In gandul meu o invinuiam si pe prietena mea de atunci care tot asa urat gandea despre ukraineana, zicand ca e o limba de c… si ca nu s-ar duce acolo nici platita. In sfarsit, tineretea are darul de a te face sa treci mai usor peste esecuri asa ca m-am repliat, m-am maritat, am facut copii si mai tarziu, dupa 15 ani am facut o alta facultate, tot in cadrul Universitatii, dar in alt domeniu, nu e important sa vorbesc despre asta. De ce v-am povestit istoria esecului meu de la 18 ani ? Pt. ca n-am inteles ca Dumnezeu m-a ferit sa am tangenta cu haholii nici dupa ce au izbucnit conflictele lor sangeroase cu rusii… Dar acum vreo luna, intr-o seara, stand de vorba cu unul din prietenii de aici de pe blog, el cunoscand bine istorie, mi s-a facut in sfarsit lumina in cap si am zis :”Doamne, e mai bine ca nu mi-am pierdut 4 ani studiind o limba care chiar nu era pentru mine. Una e sa te nasti acolo si s-o vorbesti prin forta imprejurarilor si alta e sa te dai cu capul de pereti sa inveti ca apucatul pt. o diploma universitara ceva in care nu crezi”…Mai departe judecati voi daca am facut bine sau am facut rau… Insa eu, in seara aceea am simtit ca o eliberare; scapasem in sfarsit de sub tirania gandului ca am lasat sa-mi scape acel tren…Oricum, timpul nu mai poate fi dat inapoi…Daca totusi acest lucru ar fi posibil, as recupera orele de limba rusa de la care am chiulit in liceu… cand toti eram indragostiti de engleza si la seria noastra bagasera rusa ! Dar cum toate le aseaza Dumnezeu intr-un puzzle numai de El stiut, sa stiti ca notiunile de rusa capatate atunci ma ajuta mult in munca de acum, culmea, sa pot traduce unele idei din mai toate limbile slave…

        Apreciază

  10. templier's blog said, on martie 6, 2016 at 6:57 pm

    Putin: ”Dacă Erdogan nu oprește sprijinirea teroriștilor în Siria, voi readuce problema din vremea Tarului Nicolae al II-lea, reîntoarcerea Constantinopolului (Istanbulul de azi ) la creștinii”
    https://templierblog.wordpress.com/2016/03/06/profetii-pe-cale-de-indeplinire/

    Apreciat de 1 persoană

    • Aurora said, on martie 6, 2016 at 11:48 pm

      Inseamna ca Putin l-o fi citit pe Sfantul Paisie Aghioritul ?

      Apreciat de 1 persoană

      • templier's blog said, on martie 7, 2016 at 9:57 am

        Tot ce-i posibil,Aurora. Daca nu au avut altii grija sa-i spuna prin natura functiei. De altfel,Putin va vizita Grecia, in octombrie ac,cu ocazia celebrarii a 1000 de ani de prezenta ruseasca monahala pe Sf.Munte Athos.

        Apreciază

      • marinela said, on martie 7, 2016 at 9:53 pm

        Draga mea,m-ai bucurat cu istorisirea ta,ai talent de povestitoare,sa ne mai bucuri cu asemenea amintiri din viata ta,iar cu examenul la facultate,sa stii ca n-ai gresit deloc „ratind”prin nealegerea limbii ukrainiane,n-ai pierdut nimic,ci ai cistigat timp sa-ti intemeiezi o familie,iar studiile le-ai continuat oricum.Doamne ajuta!

        Apreciat de 1 persoană

  11. Mary said, on martie 6, 2016 at 7:10 pm

    Si in zona mea astazi am vazut foarte multe aviaone lasand dare multe si negre in urma lor,acest lucru nu este deloc de bine.Ne asteapta vremuri grele si din pacate multi nu vad ce se intampla.Doamne ajuta si Doamne da izbanda!

    Apreciază

  12. Alin said, on martie 6, 2016 at 8:20 pm

    Toti care s-au ridicat impotriva stramosilor lui Erdogan sunt acum relevanti, e firesc.
    Ar fi trebuit sa inteleaga asta si Evropa, dar ei inteleg mai greu.

    Apreciază

  13. RomeoB said, on martie 6, 2016 at 9:39 pm

    >Astfel, în opinia autorului, voievodul român ar fi fost un om e stat, talia şi grandoarea ţarului Petru cel Mare

    1) Din cate stiu, Ivan cel Groaznic s-a inspirat din faptele lui Vlad Tepes.
    2) In timpul detentiei din Ungaria, Vlad Tepes a trecut la catolicism…

    Apreciază

    • Aurora said, on martie 6, 2016 at 11:51 pm

      Stim ca a trecut la catolicism sau cel putin asa se spune, dar discutia noastra este despre intransigenta lui Vlad Tepes, nu despre caderile lui. Din cate stiu a fost inmormantat ortodox, parca la Snagov ?

      Apreciază

  14. mircea.v said, on martie 6, 2016 at 10:12 pm

    Petre Tutea:

    „Vlad Tepes are meritul de a fi pus pe tronul Moldovei pe cel mai mare voievod român, pe Stefan cel Mare. Cu armele! Are meritul că l-a si bătut. Si are mai ales meritul că a coborît morala absolută prin tepele puse în cur la nivel absolut. Dormeai cu punga de aur la cap si ti-era frică să n-o furi tu de la tine. ăsta-i voivod absolut, Vlad Tepes. Păi fără ăsta istoria românilor e o pajiste cu miei!”

    Apreciat de 3 persoane

  15. Apa trece, pietrele raman said, on martie 7, 2016 at 8:56 am

    Am revazut filmul despre Stefan cel Mare in romaneste. Daca suntem atenti, vedem ce mare minune dumnezeiasca a reprezentat victoria de la Vaslui si cat ajutor divin a primit Moldova crestina atunci. Turcii au venit in singurul loc in care puteau fi infranti. In plus, ceata densa a fost de asemenea un aliat puternic al romanilor, valorificat cu intelepciune de catre voievodul roman. Slava lui Dumnezeu pentru toate!

    Apreciază

  16. Paul222 said, on martie 7, 2016 at 10:43 am

    Cu iertare dar eu cred ca Vlat Tepes a fost un demonizat. Din cate stiu eu era foarte usor sa fii tras in teapa, felul in care erau determinati cei vinovati nu era foarte exact astfel incat si oameni nevinovati puteau cu usurinta sa ajunga in teapa. Mi se pare ca era un sadic psihopat. Nu degeba i se spunea si lui si lui taicasu Dracul, Draculea, Dracula etc. Neamt de demonizati. Probabil de aia si Printul Charles e mandru ca se trage din Vlad Tepes. Mi se pare ca si PRU profita de naivitatea poporului roman folosindu-se de acest simbol ca logo de partid, pentru a se erija intr-o „forta” nationalista. Eu nu simt ca e bine, ceva e putred la mijloc. Ati vazut filmul Dracula Untold? Sa vedeti cum au transformat un om care a facut un pact cu diavolul pentru putere intr-un erou?

    Apreciază

  17. Cloe said, on martie 7, 2016 at 12:38 pm

    Interesant ..

    Apreciază

  18. Radu said, on martie 7, 2016 at 8:34 pm

    Tablitele de la Tartaria descoperite in 1961 in judetul Alba de catre Nicolae Vlassa cred ca se refera cei de la ziarul Pravda.

    Da e adevarat sunt din anii 5300-5500 i.Hr. deci 7300 si ceva de ani pana acum.

    Pacat ca nu cunosc limba rusa mi-as fi dorit sa inteleg ce spun cei doi invitati la emisiune.

    Daca realizeaza cineva care stie limba rusa o subtitrare in romana sau macar in engleza ar fi perfect !

    Habar nu avem noi cate lucruri s-au ascuns si se ascund legate de istoria acestei tari si acestui spatiu geografic minunat.
    De abia de acum incolo descoperim sau mai bine spus redescoperim cine suntem cu adevarat si ce responsabilitate mare avem pentru darurile pe care le-am primit de la Domnul !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.