SACCSIV – blog ortodox

Preotul PANA din GIARMATA prigonit de mass-media?

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 5, 2016

   Iata ce putem citi la Preotul Pană din Giarmata blestemă în biserică! de pe Ziua de Vest:

Stupefiați, oamenii din Giarmata, prin câțiva reprezentanți, au decis să meargă la IPSS Ioan, Mitropolitul Banatului, pentru că nu mai pot îndura comportamentul abuziv al preotului Ioan Petru PANĂ, mutat, nu de mult, la Giarmata.

Despre ce este vorba? Acest Pană, un ins care a slujit în Catedrala Mitropolitana, adus de același Paisie (episcop – vicar) dintr-un cătun uitat de vreme, un ins pe lângă care preoții catedralei nu puteau sta prea mult, din cauza lipsei de igienă. O rușine! Un preot ar trebui să fie model de igienă și comportament. Personal, l-am înregistrat în 2014, la o slujbă, oripilată fiind de limbajul său suburban. Referindu-se la cei care întârzie la liturghie sau la cei care pleacă mai repede, a pus: ”Ce mare brânză să mai veniți la biserică, dacă nu stați la toată slujba”. Ei, bine, Isus Hristos a arătat lumii exact inversul: ”Cei din urmă vor fi cei dintâi” iar pe Fiul Risipitor l-a primit cu brațele deschise pentru pocăința divină!
Acest Pană, cu buzele lui subțiri, cu pletele unse de mizerie, cu vocea pierită, dar cu răutatea imensă, ieri, la slujbă, la tema fiului risipitor din Sfânta Biblie, a vorbit despre… presă! Despre ”Ziua de Vest”, despre mine personal, a dus acuzații grave, dar excesul lui se referă la folosirea nelegitimă a numelui IPSS Ioan al Banatului, despre care a afirmat că ”știe ce minciuni se scriu în ZdV”. Mitropolitul NU a afirmat niciodată asta! Apoi, s-a apucat să blesteme în biserica din Giarmata grupul de enoriași care nu mai pot suporta cheltuielile pe care Pană le pretinde. În Giarmata este, acum, o bombă ce stă să explodeze.
Această atitudine belicoasă, înverșunată, de așezare mereu în stări conflictuale are o cauză unică: Paisie, episcop – vicar al Mitropoliei Timișoara, venit aici, la noi, de10 ani, 10 ani de tiranie. Comportament agresiv cu preoții, abuzuri financiare, furt din fonduri europene, și lista este deja cunoscută. Modelul său comportamental a generat, la rându-i, un model extrem de prost, machiavelic, în care biserica este confundată cu vaca de muls a celor care dictează. Din păcate, Consiliul Eparhial are doar pe unul dintre oamenii lui Pasie în afara listei. Este vorba despre judecătorul Titus Birceanu, care, în ultima clipă, și-a dat demisia după dezvăluirile făcute de Ziua de Vest, referitoare la incompatibilitate. În rest, aceiași, mai ales cei care au dosare penale, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, respectiv Poliția Timiș, pentru abuz în funcție contra intereselor persoanei (furtul salariilor persoanelor angajate pe proiectul social din 2012). Ce știm noi, dar Paise ne crede naivi? Despre presiunile făcute la Poliția Timiș de către procurorul de caz pentru… închiderea dosarului! Ghinion! (O expresie la modă). Dosarul va fi pe masa dnei Kovesi în câteva zile!
Paisie, Vântu, Pană, Floca, Pavel, Cuza, niște non – preoți care ar trebui caterisiți.
Atât, deocamdată, am crezut că jurnalismul militant ar putea avea legătură cu politicul, administrația, legislația, dar nu aș fi crezut până acum patru – cinci ani, că ar avea legătură cu… o parte din biserică. Cu cea pângărită de falșii slujitori. Păcat…

Comentariu saccsiv:

   Iata si un e-mail primit acum cateva zile:

Salut frate Vasile..iti scriu asa intr un moment de putina disperare..
Preotul de care vb dna aceasta este parintele meu duhovnic..un preot cu un har mare, a slujit de cateva ori cu Parintele Justin..Parintele Pana este anticipuri, antisistem,antitot..si pe dna a deranjat o ca a criticat mass media intr o predica..aceasta dna il ataca din toate partile si pe PS Paisie Lugojanul(un episcop care a refuzat masoneria)..Pr Pana e foarte apropiat de PS Paisie..Am fost la slujbe de privegheri la care au slujit amandoi impreuna si cu alti preoti..slujbe adevarate, cu randuiala..in fine, oricum povestea cica e lunga..eu pe Pr duhovnic Pana il stiu de vreo 8 luni de cand a venit aici la noi…e un Preot de care ma voi tine si daca va fi trimis undeva departe..de cand a venit aici, e tot prigonit, facut cu ou si cu otet, de celalalt preot..ala nu l suporta..ala zice ca suntem frati cu catolicii, nu si face randuiala de jos, a zis ca mos craciun e Dumnezeu..in fine, ii praf rau..da are doctorat :))..ti am scris in speranta in care cumva m ai putea ajuta..cu sfaturi..si daca dintre fratii de pe blog ar putea posta ceva comentatii pozitive despre Parintele Pana acolo in articol..multumesc frate Vasile..pentru toata munca pe care o faci pe blog..Doamne ajuta!

Comentariu saccsiv:

   Zice ziarista LIA LUCIA EPURE:

Personal, l-am înregistrat în 2014, la o slujbă, oripilată fiind de limbajul său suburban. Referindu-se la cei care întârzie la liturghie sau la cei care pleacă mai repede, a pus: ”Ce mare brânză să mai veniți la biserică, dacă nu stați la toată slujba”. Ei, bine, Isus Hristos a arătat lumii exact inversul: ”Cei din urmă vor fi cei dintâi” iar pe Fiul Risipitor l-a primit cu brațele deschise pentru pocăința divină!
   Doamna nu pricepe nimic …

Iata ce spunea Parintele Ilie Cleopa:

Daca mergi la biserica, sa nu iesi pana nu se termina slujba. Numai, Doamne reest, daca esti bolnav, sau daca patesti ceva. Dar altfel sa nu iesi, ca, daca iesi inainte de terminarea Liturghiei, esti asemenea cu Iuda, care a iesit de la Cina de Taina, unde erau la masa Mantuitorul cu Apostolii si s-a dus si L-a vandut pe Hristos. Asa arata Sfantul Ioan Gura de Aur.

Cititi va rog mai multe la:

CELE 14 REGULI PENTRU MERGEREA LA BISERICA

In rest nu stiu cum o fi si cine are dreptate. Rog pe cei din zona sa ne spuna.

 

Reclame

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ortodoxtm said, on martie 5, 2016 at 1:01 pm

  amne Ajuta!
  Eu sunt din Timisoara si Giarmata este un sat din apropiere.Desi nu am mers la Giarmata la slujba am auzit de la alti frati si de la duhovnicul meu+alti parinti despre parintele Pana ca ar fii un preot cu mult har si care vorbeste pe fata despre problemele actuale ale societatii.
  In schimb individa asta ce a scris articolul are ceva personal cu PreaSfintitul Paisie si cu cei apropiati lui.Acum 2 luni a scris un articol jignitor la adresa altui parinte din Timisoara exact a doua zii dupa o priveghere foarte duhovniceasca ce a inceput la 10 seara si s-a terminat la 3 noaptea intr-o parohie din oras si la care au participat in jur de 100 de credinciosi..motivul articolului fiind ca respectivul parinte a incalcat o regula de circulatie…acelasi stil inconfundabil de bataie de joc la adresa PreaSfintitului si la a slujitorilor Domnului.in fine..e clar ce credibilitate are.preotii cu har o stanjenesc si o deranjeaza.Dumnezeu sa o intoarca la pocainta

  Apreciat de 1 persoană

 2. el said, on martie 5, 2016 at 1:55 pm

  „Acest Pană, cu buzele lui subțiri, cu pletele unse de mizerie,”_______ tragedieeee, ofensa la

  desigur se plange cioara vopsita cu latzele ei colorate casa ascunda BEZNA din capul idiot pe cere cresc, farfzua „sensibiloasa” gatita fudul cu tzatzele goale e indignata , protesteaza cu gesturile ei prefacute CURVESTI si zambet ademenitor de geranta de bordel si gura vopsita de ruj (din copii avoratati) atragatoare ca un cur de maimutza …. TZOAPA epure ai carei inaintasi au mutilat cuvantul Iepure a ajuns „publicista” in massmedia de CACASTOARE

  madam epure in actiune :

  madam epure si „slujba” ei :

  http://images.google.de/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fi.ytimg.com%2Fvi%2FZ543SkikBTA%2Fmaxresdefault.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DZ543SkikBTA&h=1080&w=1920&tbnid=slSkOKnN1AdqpM%3A&docid=SwIxNgELKDBSDM&ei=WMjaVo6aHYKQ6QS8yoQw&tbm=isch&iact=rc&uact=3&dur=301&page=1&start=0&ndsp=18&ved=0ahUKEwiOpqDcvanLAhUCSJoKHTwlAQYQrQMIITAB

  Apreciat de 1 persoană

  • cristi paulis said, on martie 5, 2016 at 2:18 pm

   Imi cer scuze, dar acest comentariu nu este decent, in duhul Ortodoxiei.

   Apreciat de 1 persoană

   • el said, on martie 5, 2016 at 3:12 pm

    cristi paulis

    dar acest comentariu al mai sus potretizatei la adresa unui preot cum ti se pare :
    „Acest Pană, cu buzele lui subțiri….,” ????
    pacat/greseala „capitala” sa ai buzele subtiri ? erezie?insulta? mmmm? 🙂

    pacat ca nu se vede/simte cu simturile duhovniceasca URACIUNEA sufleteasca a MULTORA ca ar MURI INSTANT de PUTOARE si DEZGUST omenirea intreaga la asemnea privelisti !

    hai acum sa nu ti se faca rau, mergi repede sa-ti clatesti mintea „delicata” ofensata de grosolania mea…. la tv, ca acela va educa pe voi asa „gingasi” si corecti (politic) …

    Apreciază

   • el said, on martie 5, 2016 at 3:16 pm

    cristi

    da clik pe link si ai sa o vezi in actiune ….. 🙂

    Apreciază

   • Ioio said, on martie 5, 2016 at 4:27 pm

    Ba eu si foarte multi de pe aici gasim foarte dragut comentariul lui el.
    SCURT SI LA SUBIECT.

    Apreciază

   • el said, on martie 5, 2016 at 11:05 pm

    cristi paulis si cei ca tine * aplaudacii tembelei epure lingatoarea in cur a STAPANILOR ei :

    film de vazut si tema de cercetat despre PREOTI VREDNICI ai Celui Peainalt !

    aici unul dintre ei MARTURISITOR, EXORCIST si MUCENIC : Parintele Vasile Novikov .

    Apreciază

  • el said, on martie 5, 2016 at 10:54 pm

   cuvant al Parintelui Vasile Novikov pentru acaesta TZOAPA epure :

   „Femeile îşi taie părul, se vopsesc. Rujul de buze este făcut din copii ucişi prin avort, din embrioni, din copii avortaţi – iau materie primă, iar voi… în gură o băgaţi şi o înghiţiţi, mâncaţi. Săvârşiţi un ritual satanic! Ca şi sataniştii, la fel şi voi… cu copii ucişi. Vopsite, deştepte, frumoase – pentru iad! Iartă-ne Doamne şi ne miluieşte!”___ !!!

   Apreciază

  • el said, on martie 5, 2016 at 10:57 pm

   tot pentru cea care rade PROASTA si OBRAZNICA de un OM al Lui Dumnezeu :

   „Umblăm dezgolite, prin goliciunea noastră îi smintim pe bărbaţi şi se consumă trupul nostru. Mai departe: cancer tiroidian din cauza pieptului dezgolit, cancer mamar pentru copiii avortaţi. Sida, toate bolile venerice sunt pedeapsă pentru adulter şi desfrânarea trupului.”

   Apreciază

  • el said, on martie 5, 2016 at 11:01 pm

   daca despre Parintele Pana asa voreste CE ar fi zis despre un om SFANT ca Parintele Vasile Novikov care spunea poporului in auzul tuturor :

   „O mica parte din transcriptul Filmului prezentat de curand pe blogul Saccsiv:

   V-au dat carneţel de pensii care deja reprezintă păcatul lepădării. Dar acum pregătesc carnetele de pensii noi electronice! Gândiţi-vă, de ce? Când vă vor da aceste paşapoarte, vă vor fotografia retina ochiului, pe fruntea dumneavoastră va fi pus cu laser semnul sau pe mână. Şi acum când mergeţi în supermarket şi cumpăraţi toate produsele cu cod de bare şi scanerul face ti-ti-ti, aşa va fi şi cu fruntea voastră. Aceasta va fi pecetea lui Antihrist! Iată ce vremuri straşnice.

   Şi dacă noi am primit acum această codificaţie prin paşaport, carnet de pensie, CNP, atunci gata, ne-am lepădat de Hristos, este prima etapă! Harul lui Dumnezeu a plecat de la noi! Îngerul stă şi plânge! ASCULTAŢI!… Ascultaţi! Ascultaţi… Iar noi stăm, lepădaţii. Iartă-ne pe noi Doamne!

   Preoţii care vorbesc despre acestea sunt prigoniţi pentru că împiedică sistemul să se întroneze diavolul. Dar iată acest G8, comitetul celor trei sute, toţi sunt Rockefelleri care conduc lumea, în mâinile lor este tot aurul, toate băncile, toate corporaţiile. Şi toţi preşedinţii sunt iudeo-masoni. Scopul lor este numerotarea oamenilor. Iar computerul fiară din Luxemburg serveşte pentru conducerea lumii şi pregătesc în Ierusalim tronul în locul lui Iisus Hristos, pe Antihrist, conducătorul mondial. Ascultaţi! Nu este glumă…

   Îmi este milă de poporul acesta care urmează pe aceşti iudeo-masoni, care ne amăgesc, care doresc raiul pe pământ. El nu va fi! „Uitaţi-vă! Uitaţi-vă, nu renunţaţi”. Vedeţi ce vă spune diavolul? El spune: „Să nu ascultaţi ce vă spune părintele, să luaţi totul!” Trebuie să mâncaţi, trebuie să beţi şi toate celelalte!” Iar toate sunt pentru iad. Există fundul iadului care e mai straşnic decât iadul! Aşadar dragii mei, fraţi şi surori, primind aceste murdării ne lepădăm de nume. Iartă-ne Doamne!

   FEMEIA (presupus) DEMONIZATA – „Nu le vorbi lor! Se vor chinui ca şi mine! Pe toţi îi vor lega, pe toţi îi vor împinge!… Toţi vor fi deşeurile societăţii! Ce le vorbeşti, ce le spui tu?”
   Deşeurile societăţii! Cine suntem noi, cei care ne opunem acestui rău? Suntem: vagabonzi, schismatici, clevetitori, iar cine merge cu lumea globală, cu diavolul… La fel ca şi acum 70 de ani în urmă când 40 de milioane de oameni au spus NU comunismului (Nu le spune), au fost împuşcaţi, duşi în gulaguri, frate pe frate, soţ pe soţie. Acum totul se repetă, dar mult mai straşnic! Atunci era fără codificare, dar acum dacă primeşti acestea – Iadul!

   Aşadar dragii mei, iată la ce trebuie să ne gândim: Iartă-ne Doamne pe noi, puţin credincioşii, fără minte. Am greşit în faţa lui Dumnezeu: am chemat în deșert numele Domnului, am clevetit, am crezut în calendare orientale, am fost la ghicitori, vrăjitori, am umblat pe la babe şi lecuitori! Iartă-ne Doamne şi ne miluieşte! Am greşit cu uciderea de prunci, avorturi, ferirea de a face copii. Astăzi nu mai sunt femei. În canonul 62 al Sinodului VI Ecumenic este spus că femeia care îmbracă haine bărbăteşti este afurisită, este exclusă din biserică. Dar noi intrăm în biserică în pantaloni, umblăm dezgolite. Iartă-ne Doamne!

   Femeile îşi taie părul, se vopsesc. Rujul de buze este făcut din copii ucişi prin avort, din embrioni, din copii avortaţi – iau materie primă, iar voi… în gură o băgaţi şi o înghiţiţi, mâncaţi. Săvârşiţi un ritual satanic! Ca şi sataniştii, la fel şi voi… cu copii ucişi. Vopsite, deştepte, frumoase – pentru iad! Iartă-ne Doamne şi ne miluieşte!

   Umblăm dezgolite, prin goliciunea noastră îi smintim pe bărbaţi şi se consumă trupul nostru. Mai departe: cancer tiroidian din cauza pieptului dezgolit, cancer mamar pentru copiii avortaţi. Sida, toate bolile venerice sunt pedeapsă pentru adulter şi desfrânarea trupului. Tot tineretul, de la mic la mare desfrânează şi fumează, bea şi se droghează. Zece milioane de copii avortaţi sunt în statul nostru, socotit de noi pravoslavnic, ortodox. După uciderea copiilor, suntem pe primul loc, după narcomanie, pe primul loc, după mortalitate – prima ţară! De ce suntem pedepsiţi? Pentru că Îl mâniem pe Dumnezeu Cel Atotmilostiv!

   Haideţi să ne pocăim! Dacă vom face asta, Dumnezeu ne va milui şi ne va ierta. De ce suntem atât de orbi? De ce Dumnezeu îngăduie aceasta? Pentru desfrânarea noastră, pentru beţia noastră, pentru necredinţa noastră, pentru nerespectarea posturilor. Cine suntem noi? Păgâni. Iartă-ne Doamne!

   Dar nu se poate să ne facem în continuare semnul Crucii incorect. Ce fel de cruce?… Batjocură faţă de Hristos! Trebuie să ne facem semnul Sf. Cruci CORECT! CLAR! PRECIS! Crucea trebuie să fie precisă! Crucea ne sfinţeşte, ne curăţeşte, alungă toată spurcăciunea! Iar crucea incorectă, deformată este moarte. Iartă-ne Doamne! Sataniştii poartă cruce și ei doar că întoarsă. Râd de cruce. Miluieşte-ne Doamne şi ne iartă!”

   cu asemnea matracuce pe el l-ar fi RASTIGNIT deja MAI DEVREME decat au facut-o cei din neamul lui !

   Apreciază

 3. Apa trece, pietrele raman said, on martie 5, 2016 at 2:04 pm

  Doamna scrie Isus (cu un singur I). Se vede clar ca nu e ortodoxa, asadar. Nu cunoaste ortodoxia, dar se apuca sa faca ordine si sa ne explice ea Scriptura dupa calapodul ei defect. Nu e un caz singular.

  De curand a fost pornit un atac murdar si impotriva preotului Berindei de la Toplita. De asemenea, un preot adevarat despre care numai dusmanii lui Hristos au vorbit urat. Oamenii s-au mobilizat, au facut petitie si miting si preotul a ramas in parohia lui.

  E uimitor cate mizerii se pot spune pentru a desfiinta un om! Cucoanei nu-i place cum miroase preotul! Daca mirosea prea frumos, scria ca e curvar. Din pacate, Hristos nu ne judeca dupa miros. Nu-i place nici faptul ca-i invata ortodoxia pe ortodocsi! Ce-ar vrea doamna sa-i invete, ca sa fie pe gustul ei? Preotul tine slujbe si predici pentru ortodocsi si trebuie sa aiba grija de ortodocsi, de cei care cauta mantuirea. Neortodocsii sa-si vada neajunsurile lor si apoi ale altora!

  Apreciază

  • oarecare said, on martie 5, 2016 at 3:34 pm

   Ea zice ca e ortodoxa, fracventeaza Catedrala cu cate o prietena juma de ora in timpul Sfintei Liturghii sa vada cew si cum si dupa aia pleaca…

   Apreciază

 4. cristi paulis said, on martie 5, 2016 at 2:16 pm

  Pana vor posta comentarii cei din zona, recomand accesarea linkului de la inceputul articolului, cel care duce la articolul din ziar, si acolo sunt multe comentarii relevante ale celor din zona, de asemenea, si reactiile doamnei ziariste si ale celor care tin cu dansa.

  Apreciază

  • Ioio said, on martie 5, 2016 at 4:30 pm

   Pana vor posta comentarii cei din zona, recomand accesarea linkului ……………. CA SA FIE NUMARATI SI IDENTIFICATI CEI DE PE AICI

   Apreciază

 5. oarecare said, on martie 5, 2016 at 2:51 pm

  Desi de o vreme sunt cam ocupat nu ma pot abtine.

  Persoana care scrie articolul este membra activa Rotary si Lions si alte dracii masonice dupa cum ea insasi ne spune la CV http://lialuciaepure.ro/cv/

  Critica pe ziuadevest.ro cam tot ce inseamna actiune sau neactiune a PS Paisie si apropiatilor sai, ierarh care a facut oleaca de curatenie in bisericile din Timisoara, a pus preoti mai tineri care tin de canoane, au barbi, poarta reverenda, au 4-5 copii, nu baga mana la banii bisericii si se vede ca misca lucruri etc

  Din nefericire individa i-a intrat in atentie IPS Ioan si acesta uneori actioneaza dupa spusele dansei, cunosc cazul unui preot cu multi copii la scoala care din cauza spuselor dansei a ajuns sa fie mutat la o parohie departe de Timisoara si are si sotia bolnava de cancer. Mai rau e ca preotul respectiv din cate stiu, si dovezi nu exista, nici nu se face vinovat de acuzatiile dansei…

  La un moment dat a facut un sondaj pe ziuadevest.ro si cand a vazut ca nu prea are spor ba chiar comentariile sunt impotriva dansei l-a inchis https://petitieonline.net/petitie/63588055/comentarii

  Daca comentezi decent dar impotriva a ce spune pe pagina dansei de facebook, fireste cenzureaza comentariile. https://ro-ro.facebook.com/BisericaOrtodoxaBanateana

  Apreciază

 6. oarecare said, on martie 5, 2016 at 2:52 pm

  un copy paste dupa un comentariu de la Petitie:

  Femela alfa a presei si masoneriei din Timisoara, Lia Lucia Epure lanseaza un atac fara precedent asupra IPS Paisie si implicit a Bisericii Ortodoxe
  Initial aceasta se declara cu credinta in Dumnezeu, dar din CV-ul acesteia aflam ca este o promotoare a „valorilor” rotariene si sorosiste, dupa cum urmeaza:
  Şef departament PR, Clubul Rotary Timişoara, 2003 – prezent; responsabil PR, Rotary District 2241 (2007 – 2008)
  Decembrie 2008 – Congresul Internaţional, Viena, pentru Cluburile Rotary;
  Mai 2008, Conferinţa Naţională – Anuală, Alba-Iulia, Cluburile Rotary, tema prezentării: „Timişoara – Oraş Rotarian”
  Mai 2006: Conferinţa naţională Rotary, Timişoara;
  Vicepreşedinte al Clubului Rotary, Timişoara (2010 – 2011);
  Specializare în Relaţii Publice (PRAIT – Institutul de Relaţii Publice şi Publicitate, Timişoara) – SOROS (1995);
  1996 – Program european, bursă Soros: Tranning privind utilizarea Internetului pentru jurnalişti, Maastricht (ianuarie); ( http://lialuciaepure.ro/ )

  Despre Rotary dar si despre Soros stim ca promoveaza anticrestinismul (https://saccsiv.wordpress.com/category/george-soros/ , https://saccsiv.wordpress.com/category/rotary/ ), atunci ne intrebam care e dumnezeul caruia ii slujeste doamna Lia Lucia Iepure, sa luam aminte la spusele Mantuitorului: „Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.” si „Nimeni nu poate sa slujeasca la doi domni, caci sau pe unul il va uri si pe celalalt il va iubi, sau de unul se va lipi si pe celalalt il va dispretui; nu puteti sa slujiti lui Dumnezeu si lui mamona.”

  Aceasta apreciaza la Mitropolitul Nicolae Corneanu tocmai orientarile ecumeniste ale acestuia „A făcut pentru Biserica Ortodoxă Română ceea ce mulţi nu ar fi îndrăznit: a realizat, după revoluţie, prima întrunire ecumenică din România, cu o slujbă religioasă la care au participat toate cultele din Banat, a fost primul, poate singurul care şi-a mărturisit o anumită relaţie cu fosta securitate, a scris zeci de cărţi, a studiat, a iertat, a împăcat oameni, culte, biserici, a retrocedat proprietăţile Bisericii Greco – Catolice. A deschis uşa larg Regelui Mihai, atunci când alţii se temeau, când alţii fugeau…” (http://lialuciaepure.ro/mitropolitul-banatului-sub-semnul-lui-christos/2011/11/
  20/ , mai multe la https://saccsiv.wordpress.com/category/ips-nicolae-corneanu/ ), ecumenismul fiind tocmai unealta masoneriei de a distruge Biserica, iata ce spun marii nostri teologi si sfinti despre ecumenism:
  Pr. Arsenie Boca: Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu!
  Sfântul Iustin Popovici „Ecumenismul este numele comun pentru falsele creştinisme, pentru falsele „biserici” ale Europei Occidentale. În el se află inima tuturor umanismelor europene în frunte cu papismul. Iar toţi aceşti falşi creştini, toate falsele biserici nu sunt nimic altceva decât o erezie lângă altă erezie. Numele lor evanghelic de obşte este panerezie”. (Biserica Ortodoxă şi Ecumenismul)
  Pr. Dumitru Staniloaie: „Eu nu sunt pentru ecumenism; socotesc ca ecumenismul este produsul masoneriei; iarasi vor sa relativizeze credinta adevarata. A avut dreptate Biserica zicind ca nu prea suntem uniti. A avut dreptate un sarb, Iustin Popovici, care l-a numit panerezia timpurilor noastre. Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa nu sunt doua surori. Nu exista decit un singur cap al Bisericii, Iisus Hristos. Nu poate exista decit un singur trup, adica o singura Biserica. Deci notiunea de Biserici surori este improprie.”
  Parintele Ilie Cleopa : „Acestia(ecumenistii) vin din strainatate, platiti de masoni, sa ne strice dreapta credinta si originea noastra de popor ortodox (…). Sa tineti credinta care ati supt-o de la piepturile maicilor voastre! Sa tineti credinta pe care o avem de doua mii de ani! Nu va luati dupa slugile satanei care vin din Apus…”
  Părintele Justin Pârvu : “Ecumenismul nu e nascut din parerile bisericilor, ci din gandirea proprie a unor pastori ce nu au nimic profund crestin si religios in ei, ci doar o viata politica”
  Părintele Arsenie Papacioc : „Ecumenismul?Sunt pe viata impotriva ecumenismului ! Biserica Ortodoxă s-a pregătit să ajute toată lumea pămîntului să se mîntuiască, să fie pe linia dorinţei divine. Ne împăcăm acuma într-o înţelegere aşa, să fim şi noi apuseni, să fim moderni ?! Ce ne-a dat Apusul ?!”
  Mitropolitul Serafim de Pireu la Duminica Ortodoxiei din 2010 : „Ecumeniştilor şi tuturor ereticilor, ANATEMA!”
  Pr. Gheorge Calciu Dumitreasa: „Eu sunt impotriva ecumenismului! O socot cea mai mare erezie a secolului nostru”
  Pr. Adrian Fageteanu: „Ecumenismul este o erezie, erezia secolului XX”
  Pr. Ilie Cleopa: „Noi ortodocsii suntem putini dar suntem Biserica intreaga. Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!”
  Cuv. Paisie Aghioratul: „Cu durere in suflet marturisesc ca, dintre toti filounionistii (ecumenistii n.e.) pe care i-am cunoscut, nu am vazut pe nici unul sa aiba nu miez, dar nici macar coaja duhovniceasca. Cu toate acestea, stiu sa vorbeasca despre dragoste si unire, desi ei insisi nu sunt uniti cu Dumnezeu, fiindca nu L-au iubit.”
  Sf. Efrem Sirul: „Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!”
  Acu ganditi si domniile voastre cine e mai in masura sa se pronunte in cele ale Dreptei Credinte: Sfintii Parinti cu fapte mai presus de fire inca din timpul vietii lor pe Pamant (care ii recunoaste chiar si doamna Lia Lucia Epure: „marelui duhovnic Arsenie Boca, Cel Înainte Mergător cu Duhul Sfânt.” http://lialuciaepure.ro/zilele-de-dinaintea-revolutiei/2011/11/28/ – desi inaintemergatorul stiu ca e Sfantul Ioan Botezatorul dar e grea teologia…) sau cineva care le amesteca si nici macar „dinti de lapte” nu are?!?

  Lamuritii fiind de anticrestinismul autoarei dar si de putina ei pricepere in ale crestinismului, de multe ori scriind gresit Numele Mantuitorului „Christos” precum ereticii si sectarii in loc de Hristos, nu e greu sa ne dam seama cine o mana la demersuri si unealta cui se face ca a zamislit intr-o perioada deosebit de scurta zeci de articole despre IPS Paisie sau, simplu, „Paisie” cum ii place dansei sa il numeasca:
  https://www.facebook.com/BisericaOrtodoxaBanateana
  http://www.petitieo
  nline.ro/petitie/petitie_pentru_indepartarea_de_la_timisoara_a_episcopului_vicar
  _paisie_cetateanul_ion_gheorghe_-p63588055.html
  http://lialuciaepure.ro/paisie-b
  anatenii-nu-va-vreau/2011/12/12/
  http://ziuadevest.ro/component/search/?searchwo
  rd=paisie&ordering&searchphrase=all (aproape 50 de articole!!!) unde LLE este Director general
  http://www.focusvest.ro/
  http://www.debanat.ro/2011/12/cerere-aberanta-a
  -lui-paisie-lugojanul-in-consiliul-eparhial/ (cererea chiar daca ar fi reala nu este aberanta, deoarece masonii (rotary) fac parte din „biserica” satanei si conform canoanelor nu au ce cauta in Biserica. )

  Prin multimea de oameni pe care ii aduna, prin curatirea Bisericii care a inceput-o IPS Paisie, au inceput sa fie si preoti care mai stiu ce e aia o Spovedanie facuta cu randuiala, pentru care, pana nu demult trebuia sa mergi la manastire sa gasesti. Din nefericire nici necuratul, prin slugoii sai masoni, nu incape de IPS Paisie asa ca si-au trimis catelusii (si catelele) de presa in atac spre smintirea a cat mai multa lume credula, de aceea tocmai toata tevatura asta, ii doare pe preotii agatati de scaune si trec la tehnici murdare. Una din ele e hotul striga hotii, adica hai sa curatam Biserica de cel care face curat sa aducem inapoi mizeriile noastre la rang de cinste! Fireste ca preotii materialisti cu afinitati masonice pierd fonduri si sunt deranjati de schimbarile reale pe care le aduce IPS Paisie si si-au gasit o portavoce pe masura din aceeasi barca cu ei: Lia Lucia Epure. Stimata doamna, nu va e teama de judecata de apoi?!? Preferati preotii care in loc de har de la Dumnezeu agonisesc cele materiale pentru ei si familiile lor?!? Stiti jocul cui faceti?

  Acum sunt preoti vrednici in loc de preoti ingaduitori cu pacatele de moarte (cunosc cazuri concrete) si asta il doare pe dusmanul nevazut, diavolul, la care i se inchina masoneria, pierde multe suflete prin spovedaniile care se fac la preotii vrednici numiti de IPS Paisie. Acesta este motivul real pentru care este atacat IPS Paisie. Vrednic este!

  Apreciat de 1 persoană

 7. oarecare said, on martie 5, 2016 at 2:59 pm

  inca un copy/paste relevant:

  Maria (17 Martie 2013, 21:31)
  grupul Rotary vrea sa hotareasca cine sa fie ierarhii
  Grupul Rotary prin Lia Epure vrea sa curete biserica ortodoxa de adevaratii ierarhi. Cine e rotary-implicit Lia Epure?

  Un istoric rotarian confirma stransele legaturi ale clubului Rotary cu masoneria

  Legaturile stranse dintre masonerie si Rotary sunt si mai evidente daca analizam situatia din Marea Loja a Angliei (United Grand Lodge of England – UGLE), numita de masoni si loja mama a lumii, intrucat este organizatia reprezentativa la nivel mondial. La nivelul UGLE exista mai multe loji Rotary.

  Poate cea mai cunoscuta si mai veche a fost constituita in 1920. Aceasta are ca simbol cercul Rotary care inconjoara un compas si litera G, simbolul francmasoneriei. Intr-o scrisoare, unul din fondatori, Charles Dewey precizeaza ca toti cei inscrisi in Rotarian Lodge no. 4195 faceau parte din London Rotary Club care, la acea vreme, avea 300 de membri. Astazi loja isi tine intalnirile chiar in Freemasons Hall din Londra, sediul Marii Loji a Angliei (UGLE). In cadrul acesteia mai exista inca sapte loje Rotary. Doua dintre ele au fost constituite la inceputul secolului XX: Nottingham Rotary Lodge No.3941 si North Notts Rotary Lodge No. 8998. Lor li se adauga altele cinci, aparute in ultimii douazeci de ani: Rotary Lodge of Suffolk No. 9306, East Lancashire Rotary Lodge No. 9359, Rotary Lodge of Norfolk No. 9367, Rotarian Lodge of Hong Kong No. 9378 si Rotary Lodge of Hampshire No. 9389.

  Istoricul Wolfgang Ziegler, care este totodata si membru Rotary, demonstreaza ca exista stranse legaturi intre Rotary si francmasonerie. “Legaturile dintre Rotary si masonerie sunt vechi si nu trebuie privite cu suspiciune, sustine el. In unele tari est europene noile cluburi Rotary sunt chiar domeniul exclusiv al francmasonilor. In orice caz, existenta medaliilor pe care apare roata Rotary alaturi de simboluri masonice arata ca legaturile sunt inca puternice si astazi”.

  Programul Rotary Polio Plus, o amenintare la adresa generatiilor viitoare

  Dupa ce mii de copii au fost vaccinati impotriva hepatitei B pe banii clubului masonic Rotary, Romania a ajuns sa fie tara cu cel mai mare numar de copii bolnavi de SIDA. In 1997, jumatate din copiii bolnavi de SIDA din intreaga lume erau din Romania. Acesta este doar unul dintre efectele actiunilor “umanitare” ale Rotary. Programul Polio Plus este un alt exemplu cutremurator.

  In 1985, Rotary anunta intregii lumi ca va eradica virusul poliomielitei pana in anul 2000. Dupa ce clubul a cheltuit, conform propriilor declaratii, peste o jumatate de miliard de dolari si a injectat peste 2 miliarde de copii, virusul poliomielitei continua sa existe. In urma specialistilor Rotary au ramas zeci de mii de morti sau de infirmi care s-au imbolnavit de poliomielita, leucemie sau cancer dupa ce li s-a administrat vaccinul.

  Numarul impresionant de victime i-a obligat pe cei de la “Alianta pentru vaccinuri” sa admita existenta unor riscuri ale vaccinului antipolio. Cu toate acestea, oficialitatile nu fac nimic pentru a stopa aceasta campanie ucigasa. De ce? Pentru ca membrii Rotary, care in viata “profana” ocupa pozitii importante in institutiile medicale nationale sau internationale si chiar in guvernele unor tari in care se organizeaza astfel de campanii, nu vor lua niciodata o decizie neconforma cu politica clubului. Asa ca genocidul continua. Intr-un discurs tinut la Conventia Internationala a Rotary din 2006 de la Copenhaga, Bruce Cohick sustine ca trebuie intetite eforturile de vaccinare in Nigeria, Afghanistan, Pakistan si India si promite in numele Rotary ca virusul va fi eliminat fara indoiala cel mai tarziu pana in 2008. O noua gogoasa.

  Apreciază

 8. oarecare said, on martie 5, 2016 at 3:00 pm

  asta si gata:

  vasile c (19 Aprilie 2012, 22:37)
  Incercare jalnica a fostilor tovarasi si a odraslelor lor
  Orice Timisorean adevarat, nu cei de pripas din ultimii ani. cunosc despre activitatea de sprijin a organelor de partid si securitate a multora dintre cei care probabil au initiat si sustinut aceasta asa zisa petitie. Pe langa ei reusesc sa atraga si sa prosteasca oameni necunoscatori care cred ca se raliaza unei cauze nobile.Sunt convins ca daca cetatenii care au semnat de buna credinta- NU TOVARASII sau INFORMATORII FOSTEI SECURITATI- ar fi cunoscut aceste ” Mari valori morale ” aparate de aceasta petitie , prezentata cu obraznicie bolsevica ca fiind in numele democratiei si Dragostei fata de Dumnezeu, n-ar ramane poate mai mult de vreo 10 semnatari pe langa „comisarul poporului ” ANA PAUKER.
  In definitiv ce urmareste aceasta petitie bolsevica?
  Oare de ce in aceste momente de mari greutati pentru cetateanul de rand, in ceea ce priveste viata de zi cu zi sub binecuvantarea actualei conduceri de partd si de stat, atentia oamenilor se incearca sa se mute catre cine ? Catre un calugar sarac si cu frica lui Dumnezeu, care lupta cu toate puterile sale impotriva celor care au incercat sau mai incearca sa jefuiasca mica mostenire care a mai ramas Bisericii Ortodoxe Romane in judetul Timis ?? Adica daca cineva nu este de acord ca ATEII lachei, barbati si femei, ai fostelor structuri securiste de oprimare a dreptcredinciosilor crestin ortodoxi anterior anului 1990 si odraslele acestora puse pe capatuiala in prezent trebuie lasate sa fure si din biserica crestina ortodoxa ca daca nu fac chipurile o petitie ? Oameni buni:
  – nu va lasati inselati. Parintele PAISIE este un preot dreptcredincios si cu mult har care in toate slujbele la care am participat a vorbit foarte frumos despre Mitropolitul Nicolae si nu l-a subminat cu nimic, ba dinpotriva,
  – acest grup de agitatori de tip ANA PAUKER, incearca sa ne divizeze si sa ne slabeasca in acest fel credinta in Dumnezeu,
  – Satana are putere de convingere doar unde credinta in Dumnezeu nu este puternica si din suflet,
  – Nu lasati hotii si necredinciosii sa ne dezbine sub masca unui demers chipurile democratic, ANA PAUKER, ATEU convins sustinea si ea ca reprezinta chintesenta democratiei bolsevice si si-a executat inclusiv sotul.
  Preafericite Patriarh Daniel nu luati in seama clevetirile acestor pui de tovarasi frustrati si mincinosi si sa nu credeti ca dreptcredinciosii din Timisoara au picat in plasa ” tovarasilor si tovaraselor ” mincinosi si delatori cu vechime indelungata.

  Apreciază

 9. Claudiu said, on martie 5, 2016 at 3:12 pm

  Aceasta ziarista nu este vrednica nici macar sa le dezlege cureaua incaltamintelor Pr Pana si PS Paisie..Pr Pana un adevarat marturisitor al Adevarului. Vrednic este!

  Apreciază

 10. Liliana said, on martie 5, 2016 at 4:16 pm

  Aceasta ziarista ,,pazitoarea” deontologiei altora-nu si a ei,-este cu totul impotriva Ortodoxiei.Patintele Episcop Paisie este un aparator al Ortodoxiei,sustinator al preotilor harnici,traitori in adevaratul duh ortodox.Tot ce au scris despre dinsul cei de mai- sus-ca a readus duhul Ortodoxiei in Timisoara si in imprejurimi,este adavarat!Doamne ajuta, ca mai exista si astfel de episcopi in Romania cea mult mintita si prigonita!,,Ziua de Vest”este ecumenist,masonic si il ataca ,il vineaza fara ragaz pe tinarul Episcop Paisie.- tocmai pentru ortodoxismul sau.Dumnezeu sa-l intareasca si sa-l pazeasca sa faca lucrarea Lui.
  Rusine,d-na Epure!Nu iti servesti nici patria in care te-ai nascut si care te hraneste,nici neamul a carui limba o folosesti cind scrii impotriva credintei lui,ci pe tradatorii de neam si de credinta stramoseasca,ortodoxa.

  Apreciază

 11. acelas said, on martie 5, 2016 at 8:16 pm

  lucianmindruta.com/2016/02/04/de-ce-nu-e-nici-o-sfaraiala-sa-fii-ateu/

  tineti-va bine.

  Saracul om, chiar iti vine sa-i plangi de mila, ca si tututuror ateilor. Acum el o da pe fata. E un sentiment sinistru, recunoaste, e terorizat de iminenta „nimicului” zice el, care zic ca de fapt e iadul, el zice ca nu e, ca e ma rau. Saracul, ii plangi de mila. E tare consecvent unei „realitati” pe care ar fi observat-o din copilarie, nu lui Dumnezeu si realitatii pe care o vede azi in jur si o recunoaste.

  In ultima fraza da rau cu bata-n balta. E de fapt consecventa tampa a ateului, e dovada pura ca e, ca ateu, de fapt inspirat de diavol, acelasi care-l inapirase si in copilarie.

  .

  Apreciază

  • el said, on martie 5, 2016 at 9:43 pm

   acelas

   nu te bucura ca anticrist nu are nevoie de atei la imparata lui, asa unii ca nefericitul asta vor fi rapid preluati/luati in primire si livrati „credintei ” lui anticrist, drac pe drac se sprijineste si asa conastruies ei imparatia lui anticrist tot din slugile lor dedemult aflate sub alte „ideologii”.

   „Secolul XXI va fi religios/mistic/spiritual, sau nu va fi deloc” — Cam aşa spunea scriitorul şi ministrul francez al culturii, Andre Malraux.
   Cautarile spirituale ale secolului mentionate de Malraux care nu au drept scop trairea vietii dupa voia lui Dumnezeu, ci satisfactia superficiala a implinirii setei de Absolut.”_____ asadar nici o problema il ia in primire „relgia”prolifica new-age sub una din nenumaratele ei fete ale INSELARII !
   nu va mai faceti iluzii despre unii ca astia, VICLENII si oamenii cu duhul lipit de minciuna si fatarnicie NU cauta pe Dumnezeu nici cand simt ca mor, NICIODATA pentru ca NU VOR sa se smereasca si NU POT sa fie sinceri.

   iat ateismeul NU VA FI/NU va maia vea loc in imparatia lui anticrist, atunci TOTI vor fi „credinciosi” …..

   Apreciază

  • el said, on martie 5, 2016 at 9:46 pm

   acelas

   „de-ce-nu-e-nici-o-sfaraiala-sa-fii-ateu”_____ de ce? pentru ca asa NU TE VREA anticrist !
   sunt si acestea SEMNELE ca vremurile s-au copt, omaneirea atrecut la o etapa „spirituala” avansata a decaderii, calea lui anticrist esta de acum LIBERA , TOATE sunt aranjate si la locul lor, gloatele isi vor primi CURAND cartela/cipul lor si vor astepta/asteapta DEJA „crednicioase” si incolonate obedient venirea „dumnezelului” lor !

   Apreciază

  • NIMENI said, on martie 5, 2016 at 10:07 pm

   De fapt acest Mandruta este destul de inteligent ca sa inteleaga rostul lui pe lume dar si-a facut o partitura care-i aduce papa bun in gura, casuta, masinuta …..

   Apreciază

 12. Nimbus said, on martie 5, 2016 at 9:48 pm

  Petitie impotriva legii antilegionare

  http://www.petitieonline.com/abuzuri_pe_care_romania_si_israelul_nu_le_mai_pot_tolera

  Apreciază

 13. dante said, on martie 5, 2016 at 10:07 pm

  http://www.7est.ro/viata/timp-liber/item/60944-istoric-rus-vlad-tepes-a-salvat-europa-si-intreaga-crestinatate-romania-este-leaganul-civilizatiei.html

  Daca noi ni ni-i recunoastem, atunci ii recunosc altii si ca sa nu se mai zica despre domnitorul Vlad ca era strigoi sau vampir in batjocura.

  Apreciază

 14. Divort Rapid said, on martie 6, 2016 at 1:38 pm

  Pai si o reclamatie la superiori s-a depus? Ma gandesc ca s-ar lua atitudine, nu?

  Apreciază

  • Stop Divort de orice fel said, on martie 6, 2016 at 9:26 pm

   Saccsiv,
   Ce inseamna asta ?
   De ce-i permiti acestui user sa-s faca reclama contra familiei tocmai aici pe un blog ortodox ?

   –Mediere divort cu copil minor
   –DIVORT LA NOTAR SAU DIVORT LA, defult ce MEDIATOR ?
   –Divort amiabil Bucuresti
   –Divort rapid cu copil minor
   –Divort de comun acord
   –Cat costa partajul dupa divort?

   Apreciază

   • saccsiv said, on martie 6, 2016 at 9:35 pm

    Stop Divort de orice fel

    Adica cum reclama?

    Apreciază

   • carlos said, on martie 7, 2016 at 4:56 pm

    Vasile – isi pune link pe user name catre ‘academia de mediere’, are dreptate cine a postat mai sus, linku-ul ala ii ajuta sa fie vizibili la cautare pe google.

    Apreciază

 15. cristesa said, on martie 6, 2016 at 2:58 pm

  Doamne, slavit fie numele Tau si al Fiului Tau, acum si in veac! Apara-ne, ca sa nu cadem in cursa de-a-i judeca noi cei unsi cu harul Tau, dar nici pe fratii nostri cei fara de minte si dreapta judecata! Tine drumul nostru aproape de Tine si de vointa Ta! Preotul respectiv nu va putea fi atins de nici un fel de rautate, a oricui, atata vreme cat este apreciat si ascultat de enoriasii sai! Cat despre ziarista: nu sunt toti la fel? Stiu altceva decat minciuna, manipulare si nducere in eroare a oamenilor? In pauzele cu emisiuni despre Arsenie Boca sau orice alt duhovnic, dau reclame cu Zenella Med sau alte porcarii! Cine mai ia televizorul sau ziarele drept un reper? In zilele acestea pline de nelinisti si lipsuri, singur Dumnezeu ne este far calauzitor! Sa-L rugam neincetat pentru rabdare, putinta si intelepciune!

  Apreciază

 16. emanuel1979 said, on martie 6, 2016 at 5:26 pm

  Ce parere aveti despre aceasta ratacire de pe site-ul doxologia ?

  http://www.doxologia.ro/familie/femeia-care-posteste-poate-sa-gateasca-de-dulce-pentru-membrii-familiei-care-nu-tin-post

  Sfintele canoane spun ca cei care ii ajuta pe altii sa faca pacate ( sa calce postul, facandu-le mancare de dulce ), au aceeasi osanda ca si aceia. E un pacat foarte raspandit, si acum e propovaduit oficial pe un site ortodox.

  Apreciază

  • el said, on martie 6, 2016 at 7:51 pm

   emanule

   stai lnistit ca e in trend. dupa Sinodu TALHARESC pentru care se regataesc atata si se bucura IUDELE s APOSTATII, porul va fi DSFIITAT, delegat la nivel de osteneala facultativa !

   asa ca INDRACITII APOSTATULUI teofan au inceput deja campania in sensul asta..

   Apreciat de 1 persoană

  • el said, on martie 6, 2016 at 8:02 pm

   postul va fii desfiintat

   Apreciat de 1 persoană

   • emanuel1979 said, on martie 7, 2016 at 6:57 am

    Ceea ce m-a mirat este ca am gasit mesajul asta pe Facebook, si acolo preotii sustineau ca este buna practica asta. Ca si cum preotii nu ar sti canoanele ! Dar, dupa cum spui, nu ca nu stiu canoanele, ei nu le mai respecta intentionat, caci le considera bariere ruginite, fiind impulsionati la aceasta atitudine de sus, de la mitropoliti. Asta inseamna o mare apostazie, caci canonul pentru calcarea posturilor, este de 2-3 ani oprire de la sf Taine, adica o pedeapsa jumatate cat pedeapsa pentru curvie sau omor. Ceea ce inseamna ca calcarea posturilor este un pacat destul de mare. Si la ce bun sa mai tii tu post, daca tot il calci facand altora mancare de dulce ??? Il tii pentru silueta ? Ca daca l-ai tine pentru sanatate, cum se explica ca la sanatatea altora nu tii deloc ? Iar daca il tii pentru starea duhovniceasca, care este cel mai bun motiv, atunci cum de nu tii deloc la starea duhovniceasca a altora ?
    Ca mirenii sa gandeasca asa superficial, nu ma mira, dar ca preotii sa ajunga in halul asta, mi se pare grav. Ma rog, asta inseamna ca ne asteapta vremuri grele.

    Apreciază

   • emanuel1979 said, on martie 7, 2016 at 6:57 am

    Bine ca nu sunt toti preotii asa, ca ar fi fost sfarsitul lumii.

    Apreciază

   • emanuel1979 said, on martie 7, 2016 at 7:04 am

    Sunt canoane care spun : sa nu te impartasesti din mana preotului care dezleaga posturile !!!!!!!!! Ati auzit ? Nu ca nu ar avea acel preot Taine valide, dar, atat este de mare rusinea ca un preot sa dezlege un post, incat nu merita cinstea de a impartasi oamenii cu mana lui.
    Deci, dupa aceste canoane, preotii care au legatura cu site-ul doxologia, inclusiv, Ips Teofan care sigur este la cunostinta cu ce se publica pe acel site, nu sunt vrednici sa mai administreze sf Taine credinciosilor. Se spunea in cartile sfintilor ca si daca ai vedea un preot beat in sant, sa te duci sa ii saruti mana, dar iata, ca daca vezi un preot care dezleaga posturile, nici sf Taine sa nu te mai duci sa le iei din mana lui.
    Foarte grav !!!

    Apreciază

 17. Alexandru said, on martie 6, 2016 at 7:18 pm

  Doamne ajuta,

  Sunt din Timisoara, iar printre altele cunosc si parohia Giarmata, Preotul paroh care tinea ortodoxia curata a plecat si ramasese doar unul care e si acum, acum nici cel nou venit nu este bun pt ca tine din nou ortodoxia curata.

  Prea-sfintitul episcop Paisie (AXIOS) este printre singurii din tara care tine randuiala Ortodoxiei curate neamestecandu-se cu catolicii sau Ecumenistii, de acea este prigonit peste tot in mas-media locala.

  Si dupa infatisare se deosebeste Vladica de restul lumii dupa duritatea posturilor pe care le tine si cuvantul mustrator de pacat in predici.

  Rugativa pt el si preot si de aveti ocazia, vorbiti despre el spre intarirea oamenilor, ca mi avem cel putin un ierarh ce vegheaza.

  Mantuire

  Apreciază

 18. cca70 said, on martie 6, 2016 at 8:05 pm

  @ saccsiv

  in afara subiectului dar important:

  Recent am aflat de la un calugar athonit ca si acupunctura intra in categoria actelor medicale dracesti, gen reiki, .homeopatie.etc

  Despre acupunctura inca nu stiam, desi multa lume apeleaza la chinezii ce si-au deschis cabinete prin Romania, mai nou

  De luat aminte, cine s-a jucat cu ace trebuie sa se spovedeasca.

  Apreciază

  • saccsiv said, on martie 6, 2016 at 8:26 pm

   Dezbatere: ACUPUNCTURA … Adica un alt DRACISM

   https://saccsiv.wordpress.com/2010/11/15/dezbatere-acupunctura-%E2%80%A6-adica-un-alt-dracism/

   Apreciază

   • cca70 said, on martie 6, 2016 at 8:37 pm

    ok..eu pana acum nu am stiut…calugarul din Athos mi-a spus si unde scrie clar: in cartea ” Parintele Paisie mi-a spus ” vezi la pag 14 :

    http://www.georgecalin.ro/sf-agata/parintele%20paisie%20mi-a%20spus.invataturi%20ortodoxe.pdf

    ” Acupunctura: S-a dezvoltat în China şi s-a impus ca un mod terapeutic, printrun
    decret împărătesc. Ea este strâns legată de concepţia despre lume a vechilor
    chinezi. Potrivit acestei concepţii, ei credeau că boala trupească este urmarea
    influentei unui duh rău asupra trupului omenesc. Astfel, de exemplu, dacă te
    durea stomacul, aceasta însemna pentru vechii chinezi că un demon se cuibărise
    în acel loc. Pentru a-1 sili pe demonul, care provoca boala să plece, înfigeau ace
    în punctele respective ale părţii bolnave, făcând în acelaşi timp şi diferite
    exorcisme. Aceasta este o ramură a acupuncturii, pe care Stareţul a caracterizat-o
    15
    a fi „curat” SATANICĂ.
    Oare în zilele noastre nu există SATANIŞTI? Oare unii dintre aceştia nu
    practică şi în ziua de astăzi această ramură a acupuncturii? Şi dacă există astfel de
    persoane viclene şi rău intenţionate, care l-au băgat pe satana în viata lor,
    înlăuntrul sufletului lor, nu cumva să aşteptaţi să v-o spună sau să v-o scrie sub
    tabela lor medicală. „

    Apreciază

   • el said, on martie 6, 2016 at 9:43 pm

    cca70


    joi, 17 noiembrie 2011
    Scrieri athonite pe teme contemporane -DESPRE HOMEOPATIE SI ACUPUNCTURA
    Despre sănătate şi homeopatie

    din cartea PĂRINTELE PAISIE MI- A SPUS
    de Athanasie Rakovalis

    CAPITOLUL 2

    DESPRE SĂNĂTATE

    42. Dacă am fi ştiut cât folos primim din boli, nu am fi dorit să ne facem bine, ci am fi preferat să răbdăm, pentru a dobândi un loc mai bun în rai şi nu 1-am fi rugat pe părinteleŞtefan să facă rugăciune.
    «Părinte Ştefan, de ce mi-ai făcut aceasta? Dacă ai ştiut, părinte Ştefan, că nu vreau sănătate, de ce te-ai rugat pentru mine? Mai bine îmi spuneai „bine, bine” şi să nu fi făcut rugăciune. De ce ai făcut aceasta, părinte Ştefan?».

    43. – Părinte, antibioticele pricinuiesc vătămare omului. De data aceasta, am fost nevoiţi să-i dăm fetiţei noastre (în vârstă de doi ani) antibiotice. Unii de la şcoala unde lucrează soţia mea, au mers la homeopat şi cu o pastilă mică le-au trecut durerile. Şi ne-au spus că de la început trebuia să tratăm copilul prin homeopatie.

    Doi călugări ai părintelui S. se ocupă cu homeopatia. Nu ştim dacă este aşa, dar am auzit că Părintele Porfirie ar fi spus că medicamentele homeopate, şi mai ales cele ale primei doze pe care o dau, nu sunt fabricate în Grecia, ci le aduc din Olanda, unde sunt „citite” în cadrul unei ceremonii speciale. Adică sunt vrăjite.

    – Ascultă, pentru acupunctura există două şcoli. Una este curat satanică. Iar cealaltă ce face? Să presupunem că mă doare degetul. Cel care se ocupă cu aceasta ştie pe unde trec nervii, bagă un ac, omoară nervul, iar durerea încetează. Da, dar oare l-a făcut bine? A îndepărtat pricina? Apoi, să spunem că mă doare şi cealaltă mână; va omorî şi acel nerv, apoi altul şi altul, iar la sfârşit ce se va întâmpla?

    Homeopatia este încurcată. Mulţi s-au încurcat în această poveste şi au amestecat în ea multe teorii. După ce vei lua o doctorie, îţi vor spune aceia: „La început te vei simţi mai rău, dar apoi îţi va trece”. Să spunem că te doare obrazul. Celălalt îţi dă o palmă puternică şi te doare mai tare, aşa încât starea de mai înainte, ti se pare o glumă, şi o suporţi uşor.
    Mai există şi unii care sunt bolnavi numai cu închipuirea. Unul ca acesta merge la medic, iar acela îi spune: „Pleacă, nu ai nimic”. Merge din nou şi medicul iarăşi îi spune: „Pleacă, nu ai nimic”. Merge apoi la homeopat. Acesta ştie că nu are nimic, dar nu îi spune, ci îi dă un praf, pentru a-i linişti gândul aceluia şi astfel îi trece durerea. „M-am făcut bine”, spune acela.
    – Ei, dar acest lucru este bun, Părinte, căci i-a corectat gândul.
    – Bre, fiule, aceasta este înşelăciune! în felul acesta îi mai umflă şi egoismul, căci va cugeta: „Ai văzut? Nu spuneam eu bine? Doctorii nu au ştiut”.
    Apoi mai sunt şi alţii care neputându-se aranja nicăieri în altă parte, merg la homeopatie şi astfel îşi găsesc o ocupaţie.
    Dar lucrul acesta este primejdios. Se încurcă diferiţi inşi în treaba aceasta şi nimeni nu poate avea încredere în ei.
    Apoi resping toate celelalte tratamente, zicând: „Acesta nu este corect !”. Dacă cineva are febră 40°C, tu ce vei mai face atunci când tratamentul recomandat de medicina clasică îşi face treaba lui, alungă temperatura?

    Îmi face mare impresie faptul că Hipocrate a descoperit atâtea lucruri, a făcut atâtea observaţii şi a alcătuit atâtea terapii. Aceasta nu a fost întâmplător, ci a fost o iluminare dumnezeiască. Altul a făcut penicilină din mucegai.
    Un bătrânel la o mănăstire a văzut cum arăt* şi mi-a spus să mănânc pâine mucegăită, căci ajută. Dar câtă pâine poţi să mănânci? În timp ce acela a făcut medicamentul din mucegai şi a salvat atâţia oameni. Un astfel de medicament nu este de aruncat.

    Eu aş fi de acord mai degrabă cu un botanist, cu un om de ştiinţă. Iată, cineva a scris o carte despre o sută de plante şi o mie de terapii. Vezi, acolo citim despre atâtea plante, dintre care pe unele le călcăm în picioare şi care vindecă o mulţime de boli.
    A venit aici un oarecare medic credincios, nu vreau să-i spun numele, care a scris şi o carte şi îi spun: „Menta ajută mult la astmă”. „Nu ştiu” îmi spune. „Bre, tu eşti doctor şi spui că nu ştii?”.

    Vezi aceştia nu au un scop bun, vor să dea la o parte plantele şi să rămână numai medicamentele, în mâncăruri se pun atâtea şi atâtea plante iar ca medicamente şovăiesc să le folosească.
    Cum am spus, sunt de acord mai degrabă cu un om de ştiinţă, botanist. Vezi, germanii au pus deja menta în pliculeţe şi o vând.
    Dar există şi mulţi escroci. Unul spune că poate cunoaşte TOATE bolile numai privind în ochii celui bolnav. Sunt şi eu de acord că unele boli se pot depista în felul acesta, dar cum va cunoaşte acela inima privind în ochi. Altul spune că prin ureche poate vindeca toate bolile.
    Bagă în ea nişte ace… Prostii. Aceştia sunt nişte escroci. Este nevoie de discernământ în toate acestea.

    – Adică, Părinte, să nu facem tratamente homeopate la copil?
    – Nu, nu este un lucru în care să ai încredere.
    – Părintele S. are câţiva călugări medici, pe care i-a trimis să înveţe homeopatia.
    Bătrânul şi-a clătinat capul şi nu a spus nimic.
    * Bătrânul bănuia că Stareţul are tuberculoză.

    – Chiar şi părintele S. a făcut tratament homeopat şi deşi a fost foarte bolnav, în cele din urmă s-a făcut bine.
    Stareţul şi-a clătinat din nou capul cu amărăciune în semn de dezaprobare şi la sfârşit a întrebat:
    – Prin ce s-a făcut bine părintele S.? Oare prin homeopatie? (dând de înţeles că poate
    rugăciunile altora l-au tămăduit).

    44. După aceste sfaturi ale Stareţului m-am hotărât să cercetez mai profund subiectul homeopatiei şi al acupuncturii. Iată aici câteva din constatările mele pe scurt:

    Acupunctura: S-a dezvoltat în China şi s-a impus ca un mod terapeutic, printr-un decret împărătesc. Ea este strâns legată de concepţia despre lume a vechilor chinezi. Potrivit acestei concepţii ei credeau că boala trupească este urmarea influenţei unui duh rău asupra trupului omenesc. Astfel de exemplu, daca te durea stomacuL aceasta însemna pentru vechii chinezi că un demon se cuibărise în acel loc. Pentru a-l sili pe demonul, care provoca boala să plece, înfigeau ace în punctele respective ale părţii bolnave, făcând în acelaşi timp şi diferite exorcisme. Aceasta este o ramură a acupuncturii, pe care Stareţul a caracterizat-o a fi „curat”
    SATANICĂ.

    Oare în zilele noastre nu există SATANIŞTI? Oare unii dintre aceştia nu practică şi în ziua de astăzi această ramură a acupuncturii? Şi dacă există astfel de persoane viclene şi rău intenţionate, care l-au băgat pe satana în viaţa lor, înlăuntrul sufletului lor, nu cumva să aşteptaţi să v-o spună sau să v-o scrie sub tabela lor medicală.

    Homeopatia: Întemeietorul homeopatiei în Grecia, a acestei „medicini alternante”, este un SUBINGINER! Domnul Vitulkas. Este considerat părintele homeopatiei în Grecia, dar este şi foarte cunoscut în cercurile mondiale homeopate.
    Domnul Vitulkas a fost discipol şi colaborator al maestrului (guru) hindus Krişnamurti. Pe Krişnamurti, Societatea Teosofîcă (de provenienţă masonică) a vrut să-l impună ca Hristosul Noii Ere. (Timp de mai mulţi ani a umblat prin toată lumea, dându-se drept „Hristosul” epocii noastre). Dar planurile lor au eşuat.

    În acest mediu s-a mişcat domnul Vitulkas, şi este firesc ca gândirea lui să fie adăpată cu concepţii orientale despre Dumnezeu, lume şi om.
    Pentru a deveni cineva „homeopat” în Grecia, acum câţiva ani, când începuse această poveste, era suficient să înveţe între trei şi şase luni lângă un homeopat experimentat, iar apoi îşi putea deschide „magazinul” său propriu.
    Astăzi însă, lucrurile s-au schimbat. După ciocnirile cu lumea medicală a Greciei este necesară diploma de absolvire a medicinei, pentru ca cineva să practice homeopatia.
    Nu există şcoli homeopate organizate, nu există date statistice, pentru a putea compara rezultatele acţiunii medicamentelor homeopate. Nu există nici o statistică care să spună că, de exemplu, din o mie de bolnavi care au urmat o terapie homeopată, atâţia s-au făcut bine, atâţia şi-au îmbunătăţit starea, atâţia au rămas în aceeaşi stare şi atâtora li s-a înrăutăţit sănătatea.
    NIMIC ! Nici o dată statistică ! Şi interesant este faptul că aceia îţi spun că „homeopatia nu lucrează statistic”.
    În trecut chiar şi eu însumi am urmat de două ori şedinţe de terapie homeopată împreună cu soţia mea şi cu mulţi prieteni şi cunoscuţi.
    În majoritatea situaţiilor nu s-a întâmplat nimic. Nici o ameliorare ! În alte situaţii boala avansa atât de mult încât ajungea la punctul critic în care bolnavul era nevoit, în starea avansată a bolii în care se afla, să ceară ajutorul medicinei clasice.
    Uneori a existat şi „vindecare”, aşa cum s-a petrecut în cazul conjunctivitei pe care am avut-o la ochi. Această boală uşoară s-a vindecat… Dar după o vreme m-a consultat din nou unoftalmolog, şi s-a mirat că partea vitroasă a ochilor mei a fost vătămată.

    Semăna cu cea a unui om foarte înaintat în vârstă. Oare aceasta este „vindecarea” pe care mi-au făgăduit-o?
    Nişte prieteni de ai noştri le-au făcut copiilor lor tratament homeopatic, încă de la o vârstă foarte mică. De la trei ani, poate şi mai puţin, copiii lor nu au luat niciodată antibiotice.
    Gripele, infecţiile şi viruşii, le treceau cu uşurinţă, cu o pastilă „mică” homeopată.
    Însă, mai târziu, ce s-a întâmplat?
    După destui ani de terapie homeopată, unul din copiii lor s-a îmbolnăvit foarte grav.
    Cantitatea de cupru şi de celelalte metale pe care le luase în toţi aceşti ani prin aceste „mici” pastile a crescut într-o măsură atât de mare încât i-a provocat această boală foarte gravă.
    Speriaţi, părinţii au recurs la ajutorul medicinii clasice, având grijă de a-i înştiinţa pe cunoscuţii lor despre „păţania” suferită, blestemând de aici înainte homeopatia.
    Cum putem fi siguri că după o folosire de ani de zile a medicamentelor homeopate, nu vom avea efecte negative? Şi fiindcă nu există perioadă lungă de timp, o experienţă acumulată, pe ce se sprijină homeopaţii când încredinţează lumea că „medicamentele homeopate nu au efecte negative”?

    Chiar şi în domeniul teoriei, al principiilor, există nepotriviri. Chiar ei înşişi nu ştiu foarte bine ce anume cred. Fondatorul homeopatiei este considerat S. Haneman. El a scris o carte cu titlul „Organul tehnicii terapeutice”, unde sunt expuse principiile de bază ale homeopatiei.
    În revista pe care o editează Centrul Medicinei Homeopate din Atena, cu titlul „MEDICINA HOMEOPATĂ”, în nr. 3 din 1992, editorul revistei lui şi întemeietorul homeopatiei în Grecia, domnul G. Vitulkas, referindu-se la cele de mai sus, scrie:
    „1) Diferenţele care există între ediţia a cincea a „Organului”, când Haneman trăia încă, şi a şasea care s-a tipărit după moartea lui şi alte diferente care apar probabil nu aparţin acestuia.
    2) Contradicţii posibile care există în „Organ”, spre exemplu în paragraful 18 care menţionează: „…prin urmare, rezultă fără nici o îndoială că totalitatea simptomelor la fiecare caz personal de boală trebuie să fie singurul indiciu, singurul ghid care ne va conduce la alegerea medicamentului…”.

    În timp ce vorbeşte atât de clar despre totalitatea simptomelor, totuşi, în paragraful 153 menţionează: „…în încercarea noastră de a descoperi medicamentul corespunzător, cel maipotrivit pentru simptomele bolii pe care vrem să o tratăm… acele simptome pe care ar fi trebuit prin excelentă şi în mod exclusiv să le avem în vedere, sunt cele mai importante, cele mai curioase, cele mai neobişnuite şi unice în felul lor – simptome generale, dar şi cele mai imprecise, care nu trebuie să ocupe prea mult atenţia noastră…”.
    Oare nu avem aici o contradicţie? Dacă da, care este ea?
    Mai există şi alte contradicţii de acest fel în „Organ”, care vor trebui discutate? se întreabădomnul Vitulkas.

    45. Un copil a venit să-l roage din nou pe Stareţ pentru tatăl său, care era în spital bolnav de cancer. Era gata să izbucnească în plâns. Stareţul l-a întărit sufleteşte.
    – Nu plânge! Nu s-au pierdut toate! Ce s-a întâmplat? Pentru Dumnezeu nimic nu este greu.
    Numai că şi el trebuie să vrea să fie ajutat. Trebuie să răsucească puţin butonul; să se racordeze la frecvenţa care trebuie. Să-i spui să se mărturisească şi să se împărtăşească.

    46. Odată mi-au adus o fetiţă paralizată. O lovise trăsnetul şi îi arsese toate celulele
    nervoase, nu putea merge, nici vorbi, şi nici să se îngrijească.
    Mi-a fost tare milă de ea. Oare este greu pentru Hristos să facă din nou celulele? Acum s-a făcut cogeamite fată.

    47. Părinte, acesta are tensiune, nu ştiţi cumva vreun medicament?
    – Tensiune? Ia vino aici să ţi-o cobor! (Şi zâmbind, îi prinde capul între mâini şi îl apasă, în timp ce acela stătea bucuros şi cu evlavie, primind tratamentul Stareţului asupra capului său).
    Tensiunea este din nelinişte, binecuvântatule, continuă serios Stareţul. Tu să rezolvi problemele cele uşoare. Pe cele grele să le laşi lui Hristos. Să nu încerci să le rezolvi tu pe toate. După ce vei pleca de aici, să treci pe la Talea (băcanul din Căreia) să cumperi nişte indiferenţă bună. Îţi va da şi pe datorie, a spus Stareţul râzând.
    48. Să mâncaţi morcovi mulţi. Fac bine. Curăţă sângele.

    49. Odată am avut infecţie urinară, în decursul unui an luasem de cinci ori antibiotice puternice. Şi de fiecare dată am făcut aceasta timp de o lună de zile. Dar fără nici un rezultat, în cele din urmă am mers la Stareţ să-i cer sfatul.
    – Ia orz curat, fierbe-l până se va desface bobul, şi bea numai zeama.
    – Cât să beau?
    – Bea cât vrei. Rău nu o să-ţi facă. Este şi întăritor. Curăţă tot sistemul… rinichii, vezica urinară. Să bei câte un pahar dimineaţa, la amiază şi seara.
    – Pentru cât timp, Părinte?
    – Ei !… bea timp de o lună.
    Într-un termos mare, cam de un litru, puneam apă fiartă şi aruncam înăuntru o mână de orz,
    spălat mai dinainte de praf. îl lăsam toată noaptea, iar dimineaţa îl strecuram şi beam zeama.
    După cincisprezece zile m-am făcut cu desăvârşire bine şi nu am mai continuat tratamentul.
    Orzul a făcut o treabă mai bună decât antibioticele, fără să pricinuiască efecte negative.

    50. Odată, când l-am cercetat pe Stareţ după operaţia pe care o făcuse pentru cancer şi după intervenţia la ficat, de îndată ce m-a văzut, mi-a spus:
    – Să nu ceri! Să nu ceri! Nu poţi suferi durerea, Nu poate fi suportată. Este înfricoşătoare!
    Am plecat capul ruşinat, în rugăciunea mea, ceream de la Dumnezeu să-mi dea „puţin” din boala Părintelui, atât cât puteam suporta. Mă ruşinam pentru că nu am avut jertfire de sine pentru a cere să sufăr eu în locul său, aşa cum făcuse Stareţul în trecut pentru mine. Nu i-am spus nimic despre aceasta, ci el singur a înţeles.

    Apoi Stareţul a continuat:
    – Dintru început nu ceream de la Hristos să mă facă bine. Şi sfătuiam şi pe alţii să facă răbdare, să facă mai întâi cele omeneşti şi apoi să ceară ajutorul lui Dumnezeu, însă nu aşa, ci trebuie de la început să cerem ajutorul lui Hristos. Căci Hristos vine cu o mângâiere şi le îndreaptă pe toate fără durere, fără efecte negative, în chip desăvârşit, în timp ce oamenii…
    Chiar şi binele pe care ţi-l vor face, ce fel de bine este?

    Părintele Paisie mi-a spus, Editura EVANGHELISMOS, Bucureşti 2002,
    SCHITUL LACUL – SFÂNTUL MUNTE ATHOS pag. 47-57 „

    Apreciază

   • el said, on martie 6, 2016 at 9:46 pm

    cca70

    Parerea Sf Paisie Aghioritu despre Acupunctura ( DRACISM) !!!!

    „Ascultă, pentru acupunctura există două şcoli. Una este curat satanică. Iar cealaltă ce face? Să presupunem că mă doare degetul. Cel care se ocupă cu aceasta ştie pe unde trec nervii, bagă un ac, omoară nervul, iar durerea încetează. Da, dar oare l-a făcut bine? A îndepărtat pricina? Apoi, să spunem că mă doare şi cealaltă mână; va omorî şi acel nerv, apoi altul şi altul, iar la sfârşit ce se va întâmpla?”

    luata din textul ai larg de mai jos :


    joi, 17 noiembrie 2011
    Scrieri athonite pe teme contemporane -DESPRE HOMEOPATIE SI ACUPUNCTURA
    Despre sănătate şi homeopatie

    din cartea PĂRINTELE PAISIE MI- A SPUS
    de Athanasie Rakovalis

    CAPITOLUL 2

    DESPRE SĂNĂTATE

    42. Dacă am fi ştiut cât folos primim din boli, nu am fi dorit să ne facem bine, ci am fi preferat să răbdăm, pentru a dobândi un loc mai bun în rai şi nu 1-am fi rugat pe părinteleŞtefan să facă rugăciune.
    «Părinte Ştefan, de ce mi-ai făcut aceasta? Dacă ai ştiut, părinte Ştefan, că nu vreau sănătate, de ce te-ai rugat pentru mine? Mai bine îmi spuneai „bine, bine” şi să nu fi făcut rugăciune. De ce ai făcut aceasta, părinte Ştefan?».

    43. – Părinte, antibioticele pricinuiesc vătămare omului. De data aceasta, am fost nevoiţi să-i dăm fetiţei noastre (în vârstă de doi ani) antibiotice. Unii de la şcoala unde lucrează soţia mea, au mers la homeopat şi cu o pastilă mică le-au trecut durerile. Şi ne-au spus că de la început trebuia să tratăm copilul prin homeopatie.

    Doi călugări ai părintelui S. se ocupă cu homeopatia. Nu ştim dacă este aşa, dar am auzit că Părintele Porfirie ar fi spus că medicamentele homeopate, şi mai ales cele ale primei doze pe care o dau, nu sunt fabricate în Grecia, ci le aduc din Olanda, unde sunt „citite” în cadrul unei ceremonii speciale. Adică sunt vrăjite.

    – Ascultă, pentru acupunctura există două şcoli. Una este curat satanică. Iar cealaltă ce face? Să presupunem că mă doare degetul. Cel care se ocupă cu aceasta ştie pe unde trec nervii, bagă un ac, omoară nervul, iar durerea încetează. Da, dar oare l-a făcut bine? A îndepărtat pricina? Apoi, să spunem că mă doare şi cealaltă mână; va omorî şi acel nerv, apoi altul şi altul, iar la sfârşit ce se va întâmpla?

    Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: