SACCSIV – blog ortodox

Daca MARELE SINOD 2016 va hotara SFINTELE PASTI LA DATA FIXA si comuna cu ereticii atunci sa ne pregatim de o SCHISMA care va avea intemeiere canonica

Posted in Uncategorized by saccsiv on ianuarie 31, 2016

pope-mitor1[1]

Dupa cum stiti:

Iata ce zice purtatorul de cuvant al Patriarhiei despre SFINTELE PASTI LA DATA FIXA: “Va asigur ca BOR si toate celelalte care au acceptat calendarul gregorian VOR PRIMI CU BUNAVOINTA o asemenea initiativa”

   CE VOM FACE?

Iata ce scrie pe blogul fratilor de la Graiul Ortodox:

Subiectul sărbătoririi comune a Paștelui de către ortodocși și eterodocși, care urmează a fi abordat la Marele Sinod, este de o importanță colosală, pentru că un sinod, după cum îl definește Preafericitul, cu premise și caracteristici ecumeniste, nu poate să schimbe hotărârea unui Sinod Ecumenic, și anume a Sfântului Sinod I Ecumenic al celor 318 Sfinți Părinți Purtători de Dumnezeu. Dacă se va întâmpla aceasta, atunci să ne pregătim de o nouă schismă vechi-calendaristă, care va avea, din păcate, și întemeiere canonică.

În sfârșit, recenta sinaxă a Ierarhilor Tronului constituie o mică pregustare a celor care urmează să aibă loc la Sfântul și Marele Sinod ce va fi convocat în 2016. Subliniem însă în mod special că un Sinod care se bazează pe principiul inclusivității și al umanismului și care va legifera panerezia ecumenismului inter-creștin sincretist, va constitui o adevărată torpilă la temeliile unității panortodoxe, pentru că va crea mai multe probleme decât cele pe care, chipurile, le va soluționa, și va conduce la tulburări, confuzie și schisme. În orice caz, un asemenea sinod nu poate fi acceptat de clerul ortodox și de poporul lui Dumnezeu, și va fi consemnat în istoria bisericească ca un sinod tâlhăresc și mincinos, ca atâtea altele, iar hotărârile acestuia vor fi invalide, pentru că ecumenismul falsifică chipul lui Dumnezeu-Omul, ajunge să fie un element distrugător al Adevărului și conduce inevitabil la pierzare duhovnicească și fizică.

Orthodoxos Typos, 11 decembrie 2015, pp. 1, 7.

Traducere: Anna Theodorou (G.O.)

   Cititi va rog mai multe la Există pericolul unei noi schisme în Biserică? Mitropolitul Pireului, kir Serafim de pe blogul fratilor de la Graiul Ortodox.

Adica daca ei vor sarbatori oficial Sfintele Pasti in comun si la data fixa a doua duminica din aprilie, dupa cum vrea Papa Francisc de exemplu, atunci ortodocsii traditionalisti din toata lumea ce vor face? Gandesc ca o parte dintre ei vor continua s-o faca asa cum a hotarat Sfantul Sinod I Ecumenic.

Si ce inseamna asta? Pai i se va spune schisma.

Noi ce vom face?

Cititi va rog si:

ESENTIAL – IPS Serafim de Pireu: SURSA ECUMENISMULUI este MASONERIA, dupa cum SURSA MASONERIEI este SIONISMUL. Fragmente (in lb. ro.) din scrisoarea Mitropoliților Pireului și Konitsei către Papă, prin care îl cheamă pe acesta din urmă la pocăință și la lepădarea de ereziile Papismului

 

55 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Gabriel said, on ianuarie 31, 2016 at 2:19 pm

    Frate Vasile, sper din tot sufletulca asa ceva sa nu se intample…Dar daca se va hotari asa cum vor papistasii nu este vina noastra pentru deciziile ce le vom lua

    Apreciază

    • Elena said, on ianuarie 31, 2016 at 10:33 pm

      In Romania se vede ca ajung mai greu noutatile!
      Doar la ultima intilnire a comisiei intersobornicesti s-a hotarit ca problema calendarului si pastilor nu se va discuta la Soborul Pan-ortodox!
      Au fost publicate deja documentele oficiale pentru Sobor!
      De fapt ei isi ating scopul lor principal prin legalizarea de fapt a ecumenismului…

      Apreciază

  2. ios said, on ianuarie 31, 2016 at 2:50 pm

    Sa dea Domnul sa nu se uneasca cu papa si cu restu de eretici, dar din pacate asa o sa fie , pentru ca capii bisericii ortodoxe vor da turma pe mana lui lucifer crezand ca vor face lucrare Dumnezeiasca . Motivele sint infatuarea sigurannta de sine si centrarea pe sine din pacate al exclud pe Dumnezeu. Va fi o amagire cum na mai fost decand ie lumea si pamantul. Adevarul se va amesteca cu minciuna . Vor ramane 2 categorii pacalitii si crestinii care mai spera ca se vor trezi majoritatea amagitilor ,si care vor duce si ei o lupta fara ca sa ia vre-o cununa ne- avand curaj sa se desprinda de acesti inselati

    Apreciază

  3. Cosmin said, on ianuarie 31, 2016 at 2:50 pm

    Sfanta Lumina va scoate la iveala lucrarea talhareasca.

    Apreciat de 1 persoană

    • nikodim said, on ianuarie 31, 2016 at 11:37 pm

      Cosmin,
      Problema poate apare si cu lumina… Sfintii Parinti amintesc clar, ca diavolul este capabil sa se faca el insusi inger de lumina. Unii, foarte multi, cei mai multi dupa cum amintesc Sfintii Parinti, vor fi smintiti de lumina inselatoare diavoleasca. Priveste numai cati „ravnitori dupa minuni” fata de cati ravnitori in Credinta sunt. Proportia este covarsitoare in favoarea primilor. Lucrarea talhareasca va fi scoasa la iveala si infranta doar de discernamantul celor foarte putini, din ce in ce mai putini, care isi hranesc sufletul cu Credinta, cu toate sacrificiile si greutatile lumesti pe care le implica aceasta. Cei foarte multi si comozi, credinciosi declarativi, care vor astepta sa se convinga de adevar sau inselare doar prin „miracole” cu efecte de sunet si lumina, vor sfarsi cazand in prapastia amagirii diavolesti. Cei care Cred, ei Cred pur si simplu, fara sa aiba nevoie de dovezi palpabile. Pana in era tv-ului, cati din generatiile de Credinciosi de 2000 de ani incoace, au vazut Sfanta Lumina de la Ierusalim?

      Apreciat de 3 persoane

      • geo said, on februarie 1, 2016 at 10:58 am

        Cum lucreaza Diavolul…
        Newspaper Set On Fire With Chi Energy From Daoist Master

        de la min 2:50
        Hartia ia foc …. sub actiunea aparenta a vointei acestui indracit DAO.
        Imaginati-va un astfel de indracit care „aduce” lumina la Paste, la data FIXA!!!
        Fereasca Dumnezeu de orbire pe cei care merg la acest Sinod – inca nu ii gasesc vreeo utilitate.. atat pot intelege eu, …

        Apreciază

    • Dori Cornea said, on februarie 1, 2016 at 2:11 pm

      Adevărat! Sfânta lumină ne arată adevărul!

      Apreciază

  4. Arhanghelul said, on ianuarie 31, 2016 at 2:53 pm

    Ba da.
    Este vina noastra.
    Biserica … este doar acolo … unde scrie clar … in Biblie …

    „”
    17. Şi de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş.
    18. Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer, şi oricâte veţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer.
    19. Iarăşi grăiesc vouă că, dacă doi dintre voi se vor învoi pe pământ în privinţa unui lucru pe care îl vor cere, se va da lor de către Tatăl Meu, Care este în ceruri.
    20. Că unde sunt doi sau trei, adunaţi în numele Meu, acolo sunt şi Eu în mijlocul lor. „”

    http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=18

    Apreciază

  5. isihastu said, on ianuarie 31, 2016 at 3:05 pm

    E clar ca-l vor asculta pe Papa Lapte. In curand si sambata va fi trecuta cu rosu in calendar, fiindca deja au pus-o ultima zi a saptamanii ca la jidani.
    TREBUIE SA NE PREGATIM PENTRU VREMURI GRELE ! RUGACIUNE, POST, MARTURISIRE… si MANTUIRE in HRISTOS IISUS, DOMNUL NOSTRU !!!

    ”Intrati prin poarta cea stramta, ca larga este poarta si lata este calea care duce la pieire si multi sunt cei care o afla. Si stramta este poarta si ingusta este calea care duce la viata si putini sunt care o afla.
    Feriti-va de proorocii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinauntru sunt lupi rapitori.
    Dupa roadele lor ii veti cunoaste… ”

    Matei 7.13-16

    Apreciază

  6. Spaceman said, on ianuarie 31, 2016 at 3:06 pm

    După cum bine știți, pe data de 11 aprilie 2015 papa Francisc a prezidat în bazilica Sfântul Petru vigilia celei de a doua Duminici a Paștelui sau a Milostivirii Divine, ceremonia solemnă de proclamare a Anului Sfânt al Milostivirii. Anul Sfânt al Milostivirii este prilejuit de împlinirea, pe 8 decembrie 2015, a 50 de ani de la încheierea Conciliului Ecumenic Vatican II. În această zi Pontiful va prezida ceremonia solemnă de deschidere a Porții Sfinte, care va rămâne deschisă până la încheierea Anului Sfânt extraordinar, în Duminica solemnității ”Cristos, Regele universului” de anul viitor, 20 noiembrie 2016.
    Dar cine o fi oare cristos ăsta, regele universului? In logoul ales pentru Anul Jubiliar al Milostivirii, observăm un cristos cu probleme la ochiul drept, care poartă în spate o femeie cu barbă (o barbă în formă de inimă).

    O subliniere originală a papei Francisc se referă la milostivire ca temă creștină comună evreilor și musulmanilor. ”Acest an jubiliar trăit în milostivire să favorizeze întâlnirea cu aceste religii și cu celelalte nobile tradiții religioase, să ne facă mai deschiși la dialog pentru a ne cunoaște și înțelege mai bine; să elimine orice formă de închidere și dispreț și să îndepărteze orice formă de violență și discriminare” (nr. 23).

    http://ro.radiovaticana.va/news/2015/04/11/anul_sfant_al_milostiviriii_bula_%E2%80%9Dmisericordiae_vultus%E2%80%9D/1136167

    http://stiri.tvr.ro/la-vatican-papa-francisc-deschide-anul-jubiliar-al-milostivirii-este-al-26-lea-in-traditia-catolic_68186.html

    Sper să înțeleagă cât mai multi oameni, că nu mai trăim semnele timpurilor ci timpurile!

    Apreciază

  7. Rozalia said, on ianuarie 31, 2016 at 3:09 pm

    Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu Miluiestene si ne intareste pentru tot ce va urma.Cum sa credem ca nu se va intimpla nimic rau, cind in loc de un Sinod Ecumenic Panortodox asa cum ar trebuii sa fie este un Sinod Ecumenist, la care participa papistasii dar si alti eretici si este fixat tocamai, nici mai repede nici mai tirziu decit in 16.06.2016, adica sub palaria celor 3 de 6.

    Apreciază

  8. Metatron said, on ianuarie 31, 2016 at 4:12 pm

    Vom face ascultare de mai mari nostri, cand vor veni in biserica papistasi si ceilalti vom parasi biserica in duminica aceea, si nu ne vom impartasi din aceelasi potir cu ei.

    Apreciază

    • Eugen said, on februarie 2, 2016 at 4:07 pm

      Asta e ura…si ura porneste de la Satana
      dar e drept ca toti oamenii sunt pacatosi

      Apreciază

  9. Florin said, on ianuarie 31, 2016 at 4:18 pm

    Asta nu se va intampla. Anul acesta in calendarul ortodox de la patriarhie apar pentru prima data si fazele lunii. E ca si cum ne-ar spune ca nu vor scimba data si ne dau posibilitatea sa o verificam.

    Apreciază

  10. Paul said, on ianuarie 31, 2016 at 5:28 pm

    Cine sunt tartorii care,in numele globalizarii,vor sa ne impuna modul in care sa ne rugam lui Dumnezeu? Adica noi,credinciosii,nu avem nici un cuvant de spus?Propun sa se organizeze un referendum pe aceasta tema.

    Apreciază

  11. cornelius777blog said, on ianuarie 31, 2016 at 5:41 pm

    Oare bisericile noastre de ce nu iau atitudine ? Prefer pustia decat sa ma unesc cu catolicismul al carui papa sustine ateismul,homesexualitatea si avortul prin declaratiile si actiunile lui, mai ales ca Papa Benedict XVI a fost membru in „Tinerii lui Hitler” min.11.56 si acest fapt pe langa altele arata orientarea lor.

    Apreciat de 1 persoană

  12. RomeoB said, on ianuarie 31, 2016 at 6:25 pm

    La Sinodul talaharesc de la Ferara-Florenta, cu exceptia reprezentantului Patriarhiei Georgiei si a Sf Marcu al Efesului toata lumea ( ierarhi „ortodocsi”+conducatori politici bizantini in frunte cu imparatul ) au semnat actele de apostazie. S-ar putea sa mai fi fost cativa mireni din suita imperiala care sa fi scapat cu fuga fara sa semneze.
    Trebuie totusi sa se tina minte ca Sf Marcu al Efesului (VAZATOR CU DUHUL) nu a creeat nici o schisma, ci a ramas in continuare in sanul Bisericii (practic apostati impreuna cu ortodocsi). De ajutorul politico-militar promis de papa s-a praful la Varna in 1444, cand ultima cruciada crestina este spulberata pe campul de lupta. Calculele politico-militre au esuat definitiv la 1453, cand ortodoxia s-a restabilit in lumea greaca.

    Dupa aceasta apostazie harul lui Dumnezeu se va retrage de pe pamant.
    Totusi se pare ca dupa distrugerea Turciei si instaurarea imparatului crestin ce va fi pus de ingeri la Constantinopol, va mai fi o perioada de stralucire a ortodoxiei, cand ce a mai ramas din catolicism va reveni la ortodoxie.

    Sa nu ne grabim cu schisma, pt ca odata ce o schisma va fi pornita de cineva, nu va mai putea fi oprita; IN VECI …

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 31, 2016 at 7:51 pm

      RomeoB

      Tu astepti basmul cu ingerii ce pun un imparat bun si stralucirea timp de decenii a Ortodoxiei pe tot pamantul?

      Apreciază

      • Haiducebal said, on ianuarie 31, 2016 at 10:04 pm

        saccsiv Nu e basm frate. Sunt profetii ale sfintilor parinti, chiar si Parintele Iustin aminteste de acest eveniment. Sfantul Paisie Aghioritul, Iosif Vatopedinul, Efrem din Arizona si altii, vorbesc de aparitia dintr-un „somn” asemenea celor 7 tineri din Efes, a celui mai stralucit Imparat pe care l-a avut Imperiul Romaei(bizantz): Sfântul și dreptcredinciosul Ioan Duca al III-lea Vatațis, care va domni in jur de 15 ani cand intreg pamantul va auzi de ORTODOXIE;

        Apreciază

      • RomeoB said, on februarie 1, 2016 at 7:28 am

        La 29 mai 1453 a avut loc prima Sf Liturghie din istorie care nu a fost terminata, deoarece turcii au navalit in catedrala. Peretele din altar s-a deschis, cativa din cei ce slujeau au intrat la subsol, unde stau si acum ca cei 7 tineri din Efes. Autoritatile turce stiu asta de sute de ani, dar au sigilat intrarile.

        CU EXCEPTIA SF LITURGHII DE LA SF SOFIA (29 mai 1453), TOALE LITURGHIILE (ORTODOXE) AU FOST INCHEIATE !
        SI ACEASTA TREBUIE INCHEIATA !

        PS In cartea Sfarsitul omului se scrie ca acolo la subsol este si un turc impietrit in timp ce scotea sabia.. Cand o va scate complet, va fi sfarsitul puterii turcesti.

        Apreciază

      • Cristina said, on februarie 1, 2016 at 11:20 am

        Ioan Vatatis e Antihrist! Saccsiv, de mult am vrut sa te rog sa scrii un articol despre aceasta MEGA inselare.
        „Sfantul” asta „adormit” si chipurile trezit de Dumnezeu la viata dupa cel mai sangeros razboi din iste e sarpele cel vechi, care va iesi din gaura lui intunecoasa pozand drept slavatorul cel stralucit al Ortodoxiei si al lumii. Viermele asta chel are 6 degete si in scrierile care il vestesc pronumele personal referitor la el apare cu majuscule cum I Se cuvine numai lui Dumnezeu. De fapt scrierile acestea il prezinta in mod poprgresiv ca sfant, mare sfant, cel mai mare sfant si ajung si imprime ideea ca e chiar Dumnezeu dupa puterea pe care o are si „ravna” lui pentru Ortodoxie. De fapt „ravna” lui spurcata e crima, caci „ii va trece prin sabie pe toti dusmanii lui Dumnezeu si ai Ortodoxiei”. Cand vreodata a fost propovaduita Dreapta Credinta cu sabia? Cand au taiat sfintii lui Dumnezeu cu sabia de metal pe vrajmasii Domnului? Ortodoxia nu e Jihadul Islamic. Si totusi blestematul acesta varsa rauri de sange in numele lui Dumnezeu si al Ortodoxiei pe care o proclama Dreapta Credinta in toata lumea pentru a insela daca se poate si pe cei alesi.
        Te rog mult, Saccsiv, scrie un articol despre acest prea spurcat pe care il asteapta atatea profetii sa elibereze Constantinopolul dupa „marele razboi”. Cum oare atatia parinti si sfinti au crezut in basmul acesta cu eliberarea Constantinopolului (caci bine spui basm)??
        Cum a aparut Ioan Duca Vatatis cel Milostiv in sinaxare (4 nov)? A existat intr-adevar acest sfant in care se va preface Satana cel mare ca va „invia”? Cum se face ca scrierile despre acest prea spurcat proivin sau sunt girate de Sfantul Munte?
        E foarte important de studiat pt ca nu exista inselare mai mare decat cea care il invaluie pe Antihrist.
        Doamne ajuta si Maica Domnului sa ne acopere pe toti.

        Apreciază

      • Haiducebal said, on februarie 1, 2016 at 7:21 pm

        Cristina. Tu ai habar ce susti? Esti paralela cu ortodoxia si profetiile. Cum este profetit sa apara Antihrist si cum este profetit despre Sfantul Ioan Duca? Totusi, care sunt sursele elucubratiilor tale? Scoatele in fata sa le comparam cu ce spun Sfintii parinti. Doamne, Doamne, cata inselare printre oile Tale!

        Apreciază

      • Cristina said, on februarie 1, 2016 at 10:51 pm

        Haiducebal,

        E ortodox sa dai examen din „profetii”? Mie Duhovnicul mi-a spus ca ultima profetie acceptata de Biserica este Apocalipsa.

        Poate recunosti vreun personaj:

        Dă clic pentru a accesa Sfantul-Ioan-Vatatzis.pdf

        Apreciază

      • Haiducebal said, on februarie 2, 2016 at 8:07 pm

        Cristina, dar este ortodox sa te indoiesti de ce spun sfintii?

        Apreciază

    • nikodim said, on februarie 1, 2016 at 5:40 pm

      Romeo B,
      La ultima liturghie din biserica Sfanta Sofia, clerul si imparatul s-au impartasit impreuna cu toti ereticii mercenari, venetieni, genovezi si altii din acelasi potir. Deasemenea vreau sa-ti atrag atentia ca in aceeasi biserica Sf. Sofia, cu cateva luni inainte de caderea Bizantului, mai exact la ultima slujba de Sarbatoarea Nasterii Domnului a anului 1452, inaltul cler bizantin l-au pomenit la ectenii pe papa, iar in cuvantarea de la amvon in prezenta imparatului s-a enuntat subordonarea intr-utotul hotararilor sindoului talharesc de uniatie de la Florenta-Ferrara din 1439. Deci despre ce ortotodoxie vorbesti?
      Iar povestea asta cu „sabia turcului impietrit din subsol”, este ca un fel de ascundere a scheletului Elodiei de catre Cioaca.

      Apreciază

  13. Alx said, on ianuarie 31, 2016 at 7:26 pm

    O noutate absolută a constituit-o celebrarea, în cadrul întâlnirii, cu începere aproximativ de la orele 18.00 a unei Sfinte Liturghii, concelebrată de pr. Nikola Lauš, directorul cancelariei diecezane și de pr. Nicolae Ovidiu Teodorescu, vicar foraneu român unit, greco-catolic de Timișoara. Predica a fost rostită, parțial în baza lecturilor duminicale, de celebrantul principal, pr. Lauš. La Sfânta Liturghie au asistat majoritatea reprezentanților cultelor participante la întâlnire, alături de o parte din coruri (ortodox, romano și greco-catolic). Sfânta Liturghie a fost înfrumusețată muzical de corul „Exultate”, al Domului (catedrala) Sf. Gheorghe din Timișoara, dirijat de dl. Róbert Bajkai-Fábian. La finalul Sfintei Liturghii, după rugăciunea de încheiere, IPS dr. Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, a adresat celor prezenți un amplu cuvânt de învățătură.

    În încheierea Sfintei Liturghii, binecuvântarea finală a fost acordată de către IPS dr. Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului și Arhiepiscopul Timișoarei, și de Excelența Sa dr. h. c. Martin Roos, Episcop romano-catolic de Timișoara.
    http://mitropolia-banatului.ro/seara-de-rugaciune-pentru-unitatea-crestina-la-timisoara/
    http://www.catholica.ro/2016/01/27/intalnirea-ecumenica-de-rugaciune-la-timisoara/

    Apreciază

  14. Mustafa said, on ianuarie 31, 2016 at 8:27 pm

    Germania:
    Daca esti refugiat si accepti sa primesti o cartela cu cip poti merge oricand direct la medic
    https://www.ndr.de/nachrichten/schleswig-holstein/Neue-Chip-Karte-Als-Fluechtling-direkt-zum-Arzt,gesundheitskarte168.html

    Apreciază

    • carla said, on februarie 1, 2016 at 9:58 am

      Refugiatii se opun din toate puterile inregistrarii, desi de asta depinde acordarea de azil in Europa. Oare de ce?

      Apreciază

  15. paul said, on ianuarie 31, 2016 at 9:11 pm

    pregatiti-va de un nou fenomen pitesti

    Apreciază

  16. john said, on ianuarie 31, 2016 at 10:17 pm

    Bărbații si femeile se pot ruga împreună la Zidul Plangerii
    Ce părere aveţi despre decizie?Urmeaza Athosul?
    http://templier70.blogspot.ro/2016/01/barbatii-si-femeile-se-pot-ruga.html

    Apreciază

  17. Ștefan said, on ianuarie 31, 2016 at 11:16 pm

    E o prostie să spună că va fi sărbătorit Paștele la dată fixă, a doua duminică din aprilie, că tot dată schimbătoare este. Ei doar vor să ne alinieze pe toți după pofta papei. Să ne păzească Bunul DUmnezeu de aceasta. Sperăm să mai fie măcar un ierarh curajos care să ia atitudine.

    Apreciază

  18. Orthodox said, on februarie 1, 2016 at 12:35 am

    https://www.facebook.com/iustin.amandania?fref=pymk

    Apreciază

  19. Orthodox said, on februarie 1, 2016 at 12:35 am

    Apreciat de 1 persoană

  20. Prahovean said, on februarie 1, 2016 at 7:35 am

    Un sinod, mai ales dacă este Ecumenic, poate schimba anumite canoane după o anumită rânduială. Teoretic, data Paștilor o poate schimba un Sinod Ecumenic, voința întregii Biserici. Practic, sincronizarea cu papistașii este clar trădarea ecumenistă. Eu văd că marea prăpastie a unui sinod tâlhăresc ce va pretinde ecumenic vor fi schimbările dogmatice, nu canonice. Un Sinod Ecumenic recunoaște toate hotărârile dogmatice ale Sinoadelor Ecumenice anterioare, nu le schimbă, cel mult le adaugă pe ale sale, iar acestea nu vor contrazice niciodată ce s-a spus deja. Proclamarea sincretismului ecumenist și inter-religios, cum se pare că s-a profețit, drept dogmă, va fi clară trădare și semn al unei lucrări antihristice. Deci, discernământul minim va fi necesar, când vom vedea tomos-ul sinodal. Ne mai rămâne rugăciunea, ca Dumnezeu să îndepărteze primejdia sau cel puțin să limiteze consecințele. Proclamarea ecumenismului și sincretismului drept dogmă echivalează cu transformarea sinodului într-un fel de papă colectiv, ce schimbă realitatea după bunul plac, fiind fie un dumnezeu pe pământ, fie ceva ce spune că Dumnezeu Cel Adevărat e mincinos, din moment ce a dat niște dogme cândva, iar acum le schimbă. Eu prevăd în acest caz ceva mult mai dur ca la ruperea stiliștilor, formarea a patru-cinci grupări concurente, din aceia care vor realiza că s-a petrecut ceva în neregulă (Nu vorbim de masa care va merge ca o turmă după ce spune o ierarhie apostată). Va trebui să avem reperele care trebuie, oamenii înduhovnciți ai Lui Dumnezeu, pentru a rămâne în Biserică și a nu ajunge într-o grupare similară stiliștilor. Poate aici greșesc eu și nu se va ajunge, dar, de se va ajunge, ne rămâne mila Lui Dumnezeu, rugăciunea și, pe cât posibil, discernământul, adică dreapta socoteală.

    Apreciază

    • nikodim said, on februarie 1, 2016 at 6:00 pm

      O caracteristica esentiala a celor Sapte Sinoade Ecumenice ale Sfintilor Parinti, este ca absolut toate atunci cand se desfasurau, marturiseau ca valabile absolut toate Sinoadele Ecumenice de pana atunci, fara sa stirbeasca nimic din hotararile lor precedente.
      Dupa cum se vede din informatiile „scapate” in massmedia despre ordinea de zi a „sinodului pan-ortodox 2016”, multe din subiectele dorite spre a fi validate sunt incontra Sfintelor Canoane deja stabilite de Sfintii Parinti si valabile de doua milenii. Acest „sinod 2016” daca va fi doar simplu talharesc, va fi un rau inca mic in comparatie cu rolul sau real asa cum se arata, de distrugere totala a fundamentului Credintei. Asta se pare ca se vrea a fi un sinod cu adevarat demonic, o incununare a luptei milenare a lui satan impotriva lui Hristos, iar urmarile sale vor fi de dimensiuni duhovnicesti cu adevarat apocaliptice. Schisma calendarului va parea doar ca o zi de vara innorata in comparatie cu ce ce va fi.

      Apreciază

  21. un prost said, on februarie 1, 2016 at 7:41 am

    Se pare ca așa vor reuși să desființeze și sfintele Mănăstiri,ca mulți călugării probabil vor pleca singuri din manastiri,din cauza rataciri mai marilor biserici.

    Apreciază

  22. Andrei C. said, on februarie 1, 2016 at 1:58 pm

    Dacă „o nouă schismă calendaristică” nu va fi schismă de fapt, atunci nici bisericile tradiţionaliste („stiliste”) nu sunt schismatice, cum afirmă majoritatea, iar dacă totuşi veţi insista pe ideea că acestea sunt schismatice, atunci şi pornirile împotriva pascaliei catolice trebuie condamnate din start. Unde este hotarul până la care poate merge creştinul? Calendarul, ecumenismul, pascalia, potirul? Primele două au fost depăşite deja şi, din păcate, se pare că majoritatea tradiţionaliştilor din bisericile oficiale n-au să-şi facă datoria nici când se vor călca toate hotarele imaginabile.

    Apreciază

  23. constantin said, on februarie 2, 2016 at 12:34 am

    desigur , va fi greu de noi . nu stim exact ce se va discuta , si nici nu stim pozitia inaltei ierarhii fata de subiectele din program . desigur noi suntem o i l e ! lumea este bulversata de cativa ani de ce se va intampla d u p a … … …

    Apreciază

    • minodora said, on aprilie 16, 2016 at 11:11 pm

      E clar vor fi cu totii deacord . Nu crediti? De cind rivnesc catolicii sa ne doboare definitiv. Din1924 de cind ne su schimbat cracunul. Au reusit? Sigur ca da vor reusi si acum. Sau poate cu nadejdea in bunul Dumnezeu vor sarbatori ei pastele cu noi? Lumina la mormintul Mintuitorului vine doar la ortodocsi. Ei stiu asta foarte bine. Domnul fie laudat.

      Apreciază

  24. […] Daca MARELE SINOD 2016 va hotara SFINTELE PASTI LA DATA FIXA si comuna cu ereticii atunci sa ne preg… […]

    Apreciază

  25. Graiul Ortodox said, on februarie 3, 2016 at 12:12 am

    Sfânta Lumină de la Ierusalim coboară doar la ortodocși sau și la eretici (catolici, protestanți, neoprotestanți)?

    Cererea pe care a lansat-o papa ca «toți creștinii să serbeze Paștele împreună» ridica urmatoarele întrebări: Sfânta Lumină coboară la catolici? Sfânta Lumină de la Ierusalim vine doar la ortodocși? Pe ce dată să o sărbătorim în comun? O sa sărbatorim după calendarul catolic? Oare mai coboară Sfânta Lumină dacă modificăm data? Dar dacă schimbăm Patriarhul Ortodox cu unul cardinal catolic? Cu siguranță tot la ortodocși va cobori. (Pr. Daniel Terpea)
    https://graiulortodox.wordpress.com/2016/02/02/sfanta-lumina-de-la-ierusalim-coboara-doar-la-ortodocsi-sau-si-la-eretici-catolici-protestanti-neopro

    Apreciază

    • minodora said, on aprilie 16, 2016 at 10:59 pm

      Atit a mai ramas fratilor de scimbat sfintele paste lumina ti va si uitati va toate celelalte sarbatori sin odata cu cattolici. Le au schimbat1924 . Lumea nu este informata. Doar atit a mai ramas ca sa ne chemam ortodocsi . Din cauza luminei nu a putut schimba satana. Pentru ca lumina nu vine cind vrea satana. Vine cind vrea Mintuitorul.

      Apreciază

  26. Cristina said, on februarie 3, 2016 at 1:23 am

    Haiducebal,

    Am citit carti ziditoare de suflet, cuvintale sfintilor de care nu m-am indoit. Prin glasul lui Dumnezeu pe care l-am. recunoscut prin sfinti am si ajuns sa imi cunosc credinta in care am fost botezata si sa o iubesc mai presus de orice lucru pamantesc. Dar a crede profetii de prin filmulete pe youtube sau de aiurea de pe net ma indoiesc ca e ortodox. Am incercat sa vad si sa inteleg ce e cu aceste profetii, dar ma ametesc, sunt o gramada de informatii greu de retinut si sincer parca m-ita la.niste filme (iarta-ma) de do bani de la Hollywood. Nu gasesc nimic ziditor in ele, nimic sa ma ajute la mantuire, doar niste impuscaturi, o mare drama si o succesiune de evenimente pe care chiar nu le inteleg.
    Iar Marmaduke asta profetit, Regele de Marmura, „Imparatul divin” e prea de tot. E „inviat” (imita pe Hristos), are putere in toata lumea, e din calea afara de slavit si ravnitor (un insetat de sange), iar intr-o profetie aruncata pe undeva in small print scrie ca dupa el vor aparea (din neant?) Sfintii Ilie si Enoh care il vor denunta pe Antihrist. Serios?! Dupa domnia triumfala a „ortodoxiei” pe tot pamntul va iesi din pucioasa Antihrist, asa, ca sa le faca „ortodocsilor” din toata lumea-n ciuda?
    De asta m-am si precipitat sa intreb cum au crezut parintii sfinti aghioriti legenda asta. Chiar au crezut sau Itic si-a bagat coada? Sau care-i adevarul?

    Apreciat de 1 persoană

  27. […] Daca MARELE SINOD 2016 va hotara SFINTELE PASTI LA DATA FIXA si comuna cu ereticii atunci sa ne preg… […]

    Apreciază

  28. minodora said, on aprilie 16, 2016 at 10:43 pm

    Sa ne rugam sa ne lase in pace cattolici. Nu au reusit sa schimbe sfintele paste in 1924. Au reusit sa ne schimbe nastere Domnului. Nu se vor lasa acum in iunie si ne vor schimba si sfintele paste. Atit a mai ramas de schimbat . In rest sintem cu cei de la apus. Oprestei doamne cu puterea ta. Cum vor mai fi rusaliile anul viitor. Oprestel pe satana.

    Apreciază

  29. […] Daca MARELE SINOD 2016 va hotara SFINTELE PASTI LA DATA FIXA si comuna cu ereticii atunci sa ne preg… […]

    Apreciază

  30. […] Daca MARELE SINOD 2016 va hotara SFINTELE PASTI LA DATA FIXA si comuna cu ereticii atunci sa ne preg… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.