Saccsiv – Weblog

Mihai Silviu Chirila: Piatra Neamţ nu este oraşul niciunei zeităţi pagane

Posted in Uncategorized by saccsiv on Decembrie 30, 2015

Afis_ADR Concurs_Clip GC

Foto: http://www.adrnordest.ro/news.php

În urmă cu trei luni, Asociaţia Culturală Valea Muntelui din Bicaz, împreună cu alte şapte asociaţii cosemnatare, a adresat Primăriei Municipiului Piatra Neamţ o petiţie în care îşi exprima protestul faţă de un proiect de construire pe teritoriul municipiului a unei statui reprezentând o zeitate preistorică cucuteniană. Asociaţia a arătat că, deşi nu se opune recuperării valorilor culturale ale acelei perioade istorice, se opune cu vehemenţă amplasării unei statui a unei zeităţi păgâne în mijlocul unui oraş creştin, situat în inima unui judeţ profund creştin, recunoscut în întreaga lume pentru spiritualitatea sa ortodoxă, pentru valorile sale culturale şi spirituale creştine inestimabile.

Asociaţia a mai atras atenţia şi asupra faptului că proiectul are doar un aspect cultural, în realitate el fiind motivat religios de dorinţa de a amplasa în mijlocul oraşului un simbol religios care să fie în consonanţă cu zeitatea păgână new-agistă Pământul Mamă, adorată din ce în ce mai mult şi din ce în ce mai inconştient de populaţia planetei sub masca benevolentă a ecologiei şi prezervării mediului înconjurător.

Primăria Municipiului Piatra Neamţ a trimis un răspuns la această petiţie, în care ne asigură 1) că nu a aprobat amplasarea niciunei zeităţi pe teritoriul municipiului, 2) că nu are în bugetul pe anul viitor nicio finanţare pentru acest proiect, şi 3) că dacă se va discuta un proiect de realizare a unor obiective culturale cucuteniene sau a unui festival de tradiţii cucuteniene, punctul nostru de vedere va fi luat în calcul, atunci când Consiliul Local va analiza astfel de propunere.

Asociaţia mulţumeşte cu această ocazie Primăriei Municipiului Piatra Neamţ pentru amabilitatea cu care a soluţionat favorabil petiţia noastră, rugându-o:

 1. să interzică toate elementele de publicitate din oraş pe care apare denumirea „Piatra Neamţ Oraşul Zeiţei”, întrucât acest „brand” este la fel de insultător pentru spiritul creştin al nemţenilor ca şi prezenţa fizică a zeităţii păgâne înseşi. Măsura curăţirii oraşului de astfel de materiale publicitare amplasate în locuri publice trebuie să urmeze firesc deciziei municipalităţii de a nu aproba amplasarea zeiţei în oraş; dacă susţinătorii ai proiectului doresc să dea o nouă denumire ideii domniilor lor, „Piatra Neamţ Oraşul Culturii Cucuteni”, sau „Piatra Neamţ Oraş Preistoric” sau „Piatra Neamţ, Oraş Cucutenian” sau orice altă denumire consideră legată de aspectul strict cultural al problemei, nu ne deranjează. Ne deranjează doar închinarea simbolică a acestui oraş unei zeităţi păgâne autohtone şi, prin ricoşeu, zeităţii păgâne new-agiste Pământul Mamă.
 2. atunci când va discuta amplasarea vreunui monument cucutenian sau a vreunui simbol cucutenian, între specialiştii consultaţi să fie şi unii în istoria religiilor, dar şi autorităţile bisericeşti locale, în aşa fel încât astfel de situaţii să nu se mai repete. De vreme ce primăria are un proiect de consultare a cetăţenilor în mod direct pe marile probleme ale vieţii sociale în urbe, considerăm că aceasta este o problemă ce ar necesita o consultare populară largă. Noi stăm la dispoziţia autorităţilor, pentru a participa şi în persoană la eventuale discuţii pe această temă cu edilii capitalei judeţului nostru.

Pentru că s-a creat ideea neadevărată că ne-am opune progresului (reprezentat de data aceasta printr-o întoarcere în timp cu 7000 de ani, sic!), Asociaţia le declară cetăţenilor nemţeni păcăliţi de astfel de retorică faptul că nu ne opunem niciunui demers strict cultural. Dacă iniţiatorii proiectului doresc să vopsească oraşul în culori cucuteniene, cu motive cucuteniene, dacă doresc să transforme blocurile în locuinţe preistorice cucuteniene, dacă doresc să amplaseze obiecte de artă NERELIGIOASĂ cucuteniană sau dacă doresc să facă orice nu are conotaţie religioasă în legătură cu acea perioadă istorică, noi, creştinii nemţeni nu avem nimic împotrivă. Nu suntem de acord cu reînvierea unui cult păgân, nici cu denumirea de Piatra Neamţ-Oraşul Zeiţei. Este singurul aspect care ne interesează. De fapt este singurul aspect care îi interesează şi pe iniţiatorii proiectului, altminteri i-ar fi putut da o denumire la fel de sonoră, dar fără conotaţii religioase.

Asociaţia mulţumeşte jurnalistei Irina Nastasiu pentru colaborarea la elaborarea memoriului adresat municipalităţii şi celor şapte asociaţii solidare cu noi în efortul de apărare a credinţei şi tradiţiilor nemţene.

Un an nou binecuvântat!

Prezentăm în continuare corespondenţa dintre Asociaţie şi Municipiul Piatra Neamţ

[…]

   Comentariu saccsiv:

Mai multe pe blogul fratelui Mihai Silviu Chirila la:

Piatra Neamţ nu este oraşul niciunei zeităţi păgâne

 

 

Anunțuri

28 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Radu Humor said, on Decembrie 30, 2015 at 10:38 pm

  “Ce ştiu ei” – perora un personaj din “Sirenele Bagdagului” – “ce ştiu ei despre Mesopotamia, despre acest Irak fantastic, pe care îl calcă bocancii lor (…)? Despre Turnul Babel, despre Grădinile Suspendate, despre Harun ar-Rashid, despre cele O Mie şi Una de Nopţi? (…) Nu văd în ţara noastră decât o imensă băltoacă de petrol (…). Avem unsprezece mii de ani de istorie în urma noastră. Noi suntem cei care i-am învăţat pe oameni să viseze”.
  Mă gândesc ce s-ar putea spune, continuând în aceeaşi cheie, despre Iran, fosta Persie ?! 😉
  Şi când te gândeşti că-n minţile lor bolnave, nişte descreieraţi, sunt gata să dezlănţuie şi-acolo Iadul pe Pământ !
  Cui foloseşte ?!
  Unui pumn de oameni, mai bine zis unei/or mâini criminale ! :mrgreen:

  Apreciat de 1 persoană

 2. marinela said, on Decembrie 30, 2015 at 11:33 pm

  Ma bucur ca a dat dovada de bun simt primarul orasului,de care apartin si sint mindra de asta.Multumesc lui Mihai ,care -i mereu pe baricade, ca sa tina piept tuturor netrebniciilor ,mereu combativ,dar si celor care il sustin in lupta asta .Am avut onoarea sa cunosc citiva dintre ei si mi-au placut f mult pt zelul si verticalitatea lor.Sa ii dea Dumnezeu sanatate si putere lui si celorlati de linga el,ca sa poata continua lupta contra raului pina la capat.Amin

  Apreciază

 3. Iustin said, on Decembrie 31, 2015 at 12:24 am

  Calin Georgescu poate fi comparat oarecum, la nivel simbolic si palid, cu modelul celui ce va veni ca lup desavarsit imbracat in piele de miel nevinovat. Este o sansa pentru noi sa invatam, sa intuim si sa vedem cum arata potential pericolul ascuns. Pana acum a fost usor, ne-au fost serviti pe tava doar mediocrii penibili si santajabili fara verticalitate si fara principii, oportunisti de sezon. Ei au fost usor de citit.
  Acest articol merge pe ideea de a ne face temele avand sansa sa invatam din cazuri tip scoala, de genul Dan Puric si Calin Georgescu.
  Imi aduc aminte de entuziasmul pe care l-am avut cand l-am auzit pe Dan Puric vorbind. A fost o reala bucurie si incantare sa empatizez cu valorile pe care le afisa. Asta in ciuda unei retineri discrete intuitive. Daca la Calin Georgescu se poate citi un iz malefic in privire si totusi stim ce pozitie are in selecta si exclusivista organizatie a celor 100, despre Dan Puric nu stiam nimic atunci. Aveam doar o retinere nespecifica. Lasand deoparte derapajele sale blasfemiatoare de pe scena teatrului si pozitionarea sa ambigua in anumite conjuncturi legate spre exemplu, de fenomenul monumentului inchinat sfintilor inchisorilor, acum as mai putea spune ceva. Mai intai, Dan Puric nu este credibil prin viata sa. Apoi nu este in totalitate benefic nici prin mesajul sau. Am inteles asta ceva mai tarziu.
  Dupa ce il asculti vorbind acuzator fata de tradatorii si vanzatorii de neam si tara si apoi laudativ fata de valorile si stofa romanului autentic, ramai bine dispus. Puric este un medicament de tonifiere si exaltare sufleteasca. Are puterea sa te scoata din stress (este recomandabil in supradozaj pentru depresivi).
  Dupa Dan Puric te simti bine, atat de bine incat poti dormi linistit crezand in puterea de regenerare a neamului, a romanului.
  Trebuie sa recunosc ca e bine sa fii optimist si plin de speranta. In cazul nostru insa, al romanilor din Romania cred ca e nevoie de mai mult. Cred ca e mai benefic spre exemplu, un mesaj ca cel al parintelui Nicolae Tanase de la Valea Plopului. Acesta si-a inceput discursul odata asa, ”eu am să mă încadrez în timpul în care trebuie să mă încadrez şi am să vă spun câteva lucruri mai fără introducere. În România, înotăm în sânge! Nu până la glezne, nu până la genunchi, nu până la brâu, nu până la gât, ci până peste cap! Pentru că populaţia existentă în România acum este de 18 milioane. Restul, până la statistica urmatoare a recensământului, se află la lucru în străinătate, sau la studii, sau în vreo problemă sau alta în afara graniţelor. Şi în 20 de ani, de la moartea lui Ceauşescu încoace, s-au omorât 18.000.100 de copii! Aceasta este cifra oficială! Este statistica oficială, pentru că există una neoficială, care arată această stare de fapt, şi anume că cifra poate să fie chiar şi dublă!!!”
  Parintele este tatal a peste 300 de copii orfani si nu se sfieste sa spuna lucrurilor pe nume. Nu face un discurs sa dea bine doar pentru audienta.
  Nu il vad pe Dan Puric sa vorbeasca despre cipuri, despre ecumenism, despre adevaruri incomode. Oricum nici nu e raspunderea lui sa o faca, nu este preot.

  Apreciază

 4. Iustin said, on Decembrie 31, 2015 at 12:41 am

  Apreciază

 5. Orthodox said, on Decembrie 31, 2015 at 3:15 am

  Mitropolitul Serafim a insistat asupra faptului ca America si Fundatia Soros au promovat adoptarea parteneriatului civil, dorind in acest fel sa distruga credinta ortodoxa in Europa.

  Apreciază

  • Bogdan said, on Decembrie 31, 2015 at 7:26 pm

   Se poate si o varianta subtitrata in romana ? Multumesc !

   Apreciază

 6. ionut80 said, on Decembrie 31, 2015 at 4:15 am

  DVP a deconspirat spionul personal:

  Apreciază

 7. ionut said, on Decembrie 31, 2015 at 4:24 am

  Fratele nostru in ale spionajului DVP e fan seriale americane de doi lei: Mr Robot.

  Apreciază

 8. Claudia said, on Decembrie 31, 2015 at 9:25 am

  Paganism si blasmefie puteti vedea chiar aici: http://www.bzi.ro/minune-pe-peretele-unei-biserici-au-aparut-chipurile-unui-notar-si-unui-om-de-afaceri-din-iasi-foto-533712 .

  Apreciază

 9. cosminmatiu said, on Decembrie 31, 2015 at 10:41 am

  Apreciază

 10. geo said, on Decembrie 31, 2015 at 11:15 am

  http://jurnalul.ro/editorial/bce-ii-reaminteste-lui-iohannis-constitutia-romaniei-703969.html

  http://jurnalul.ro/editorial/impreuna-pentru-familia-bodnariu-703968.html

  http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/ardealul-va-fi-al-ungariei-cine-este-liderul-hvim-din-transilvania-aflat-in-spatele-atentatului-terorist-de-la-tg-secuiesc–143847.html

  http://www.bursa.ro/cristian-dan-cu-banca-nu-poti-negocia-286684&s=banci_asigurari&articol=286684.html

  http://www.curentul.info/in-lume/13332-irakul-in-pericol-sa-piarda-o-generatie-din-cauza-lipsei-asistentei-medicale-si-a-educatiei

  http://www.curentul.info/actualitate/13311-raportul-ms-despre-colectiv-arata-ca-banicioiu-ori-e-mincinos-ori-e-prost

  http://www.curentul.info/actualitate/13326-cum-au-evoluat-extremistii-secui-de-la-uciderea-colonelului-agache-pana-astazi

  http://www.curentul.info/in-lume/13069-inca-o-fata-de-14-ani-violata-de-un-refugiat-in-finlanda

  http://www.curentul.info/life/13257-postul-puscariasului-familiei-voiculescu-promoveaza-puternic-anti-romanismul-la-xfactor

  http://www.curierulnational.ro/Extern/2015-12-29/La+Ajaccio%2C+in+Corsica%2C+situatia+s-a+detensionat%2C+dar+calmul+este+mentinut%2C+cu+dificultate%2C+de+catre+fortele+de+ordine

  http://cronicaromana.net/2015/12/20/iohannis-reteta-dezamagirii-politice-la-cotroceni/

  http://www.evz.ro/canicula-la-polul-nord-temperatura-a-fost-cu-aproximativ-30-de-de-grade-mai-ridicata-decat-in-mod-normal.html

  http://www.evz.ro/pepiniera-isis-din-balcani-locul-in-care-se-ridica-lunar-trei-moschei-si-care-colcaie-de-islamisti.html

  http://www.cotidianul.ro/siria-cum-au-fost-injunghiati-pe-la-spate-sefii-de-la-pentagon-273772/

  http://www.cotidianul.ro/comandantul-armatei-elvetiene-risc-de-revolte-sociale-in-europa-pregatiti-va-pentru-un-conflict-273784/

  http://www.cotidianul.ro/lavrov-convingerea-sua-ca-este-o-natiune-exceptionala-un-obstacol-in-combaterea-terorismului-273754/

  http://www.cotidianul.ro/fostul-emir-al-qatarului-transportat-in-elvetia-de-noua-avioane-273725/

  http://www.cotidianul.ro/armata-siriana-sustinuta-fortele-ruse-patrunde-intr-un-oras-ocupat-de-rebeli-273773/

  http://www.cotidianul.ro/polonia-ignora-apelul-ue-si-sfideaza-bruxelles-ul-273765/

  http://www.cotidianul.ro/erdogan-ataca-rusia-si-siria-de-la-curtea-regelui-salman-273761/

  http://www.gandul.info/international/rusia-lovitura-pentru-turcia-de-la-1-ianuarie-14945203

  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/distractie-bolnava-a-unui-ilfovean-jandarmii-l-au-prins-cand-tragea-cu-arma-in-cainii-comunitari-562646.html

  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/femeile-mason-si-au-ales-marea-maestra-vezi-cine-este-562639.html

  http://spynews.ro/actualitate/primul-revelion-sub-alerta-terorista-luptatori-antitero-cu-pistoale-mitraliera-se-vor-infiltra-printre-petrecareti-bubui-o-sampanie-o-faci-pe-riscul-tau-89829.html

  http://www.libertatea.ro/detalii/articol/incident-ciudat-la-o-biserica-din-arges-e-minune-dumnezeiasca-562674.html

  http://www.enational.ro/news/patru-cutremure-in-diferite-zone-din-tara-in-ultimele-ore-515832.html/

  http://www.enational.ro/sport/turcii-platesc-pentru-ca-au-discriminat-un-arbitru-homosexual-515702.html/

  http://www.enational.ro/news/politica/basescu-ii-pune-la-punct-pe-refugiati-veniti-cu-coranul-plecati-cu-dumnezeu-515623.html/

  Apreciază

 11. john said, on Decembrie 31, 2015 at 11:37 am

  Despre Transhumanism si Manipularea Genetica – Documentar Subtitrat Romana

  Apreciază

  • el said, on Decembrie 31, 2015 at 2:36 pm

   john

   nu te teme , NIMIC nu vor izbuti ! 🙂 balarii si pareri, ifose si basini

   niste erori care vor da gres, lasa-i sa se strofoace cu chestii inutile si FARA rezultat, altfel s-ar ocupa cu ceva cu aplicatie mai grava la om si viata lui…daca isi irosesc viata si banii in chestii ca astea e ok…macar nu fac device-uri de supravgehere si control performante, medicamente si otravuri inteliente pentru aer,apa si mancare, sau arme sofisticate….

   lasa prostii sa moara in prostia lor crezandu-se „creatori”….dracul PROST care nici el nu cunosate limitele firii ci Creatiei Lui Dumnezeu ii impinge pe cai sotite ESECULUI din start !
   de unde si zicala „prosti ca dracii!”

   Apreciază

  • el said, on Decembrie 31, 2015 at 2:46 pm

   john

   experimente sortite din start ESECULUI !

   impresioneaza doar cu fetele de curve calificate si iscusite in perversiuni ale actritelor pornografice din filmele lor garbage de science-FICTION…mai mult FICTION ale lor pretinse stiinta …..ca atata le-a ramas ….si PROSTIA IMENSA a maselor de manipulati pe care se bazeaza „stiinta” lor !

   stii care e sansa noastra, a crestinlor? ca astia care au pus labele pe putere/stiinta sunt niste PROSTI cu spume si desi au toate in mana, sunt INCAPABILI de ceva serios, caci mintea lipsita de har e OARBA ca o cratita… 🙂 🙂 🙂 ______ oricum nu pot sa nu ma bucur cand ii vad atat de tampiti, ma bucur cand vad asemnea filmuletze care nu fac decat sa le arate rusinea , astia au in cap in loc de 2 emisfere cerebrale…2 buci ale curului ( sa ma ierti pentru vulgaritate….dar asta e adevarul, in loc de ganduri/puetrea mintii de acolo de la ei iese cacat !)

   Apreciază

 12. Iustin said, on Decembrie 31, 2015 at 11:42 am

  THE POWER OF GAY MOVEMENT WORLD WIDE
  CAROLE KING next to OBAMA PUPPET

  http://postimg.org/image/77cz8otlx/

  Apreciază

 13. cosminmatiu said, on Decembrie 31, 2015 at 11:46 am

  Deoarece dusmanii mantuirii sunt: uitarea, lenea si nepasarea bine este sa ne reamintim:

  https://saccsiv.wordpress.com/2011/09/07/text-remarcabil-despre-apocalipsa-viziunile-staretului-antonie/

  Apreciază

 14. geo said, on Decembrie 31, 2015 at 12:15 pm

  http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Arabii-si-marea-imparteala-Lucian-Hetco.htm

  http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/ISTORIE/Scenariul%20de%20ocupare%20a%20Banatului%20de%20ELB%20Agero.htm

  http://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Religa%20promoveaza%20obscurantismul%20de%20Pavel%20Roman%20Agero%202015.htm

  http://constantingheorghe.blogspot.ro/2015/12/avea-dreptate-mosu.html

  http://constantingheorghe.blogspot.ro/2015/12/securitatea-si-luat-tara-inapoi.html

  http://www.activenews.ro/stiri-social/Artistul-roman-Paul-Hitter-refuza-invitatia-norvegienilor-de-a-si-expune-lucrarile-la-Oslo-din-solidaritate-cu-familia-Bodnariu-Ne-vom-ruga-pentru-recunoasterea-si-respectarea-valorilor-crestine-la-nivel-global-128400

  http://www.activenews.ro/cultura/Se-implinesc-126-de-ani-de-la-moartea-marelui-scriitor-Ion-Creanga-128413

  http://www.activenews.ro/stiri-social/INCREDIBIL-Politisti-mascati-inarmati-pe-strazile-din-Focsani-desi-nu-e-nimeni-sub-stare-de-asediu-sau-invadat-de-teroristi-128407

  http://www.activenews.ro/externe/Articolul-unui-istoric-in-The-Telegraph-O-elita-secreta-a-creat-Uniunea-Europeana-pentru-a-construi-UN-GUVERN-MONDIAL.-Organizatii-internationale-de-lobby-s-au-pus-azi-in-miscare-pentru-a-impiedica-iesirea-Marii-Britanii-din-UE-128388

  http://www.activenews.ro/cultura-istorie/PROCESUL-COMUNISMULUI.-Executia-taranului-din-comuna-Brad-care-a-incercat-sa-i-dezarmeze-pe-soldatii-rusi-Episodul-XXII-128401

  http://www.activenews.ro/externe/Care-sunt-institutiile-financiare-corporatiile-si-ONG-urile-care-sprijina-propaganda-pro-homosexualitate-din-Europa-si-SUA-128390

  http://www.activenews.ro/externe/Discursul-care-a-emotionat-o-intreaga-natiune-Dumnezeu-va-deranjeaza-Daca-DA-va-sugerez-sa-luati-in-calcul-o-alta-parte-a-lumii-pentru-a-trai-acolo-pentru-ca-Dumnezeu-e-parte-a-culturii-noastre-128367

  Apreciază

 15. geo said, on Decembrie 31, 2015 at 12:42 pm

  http://www.aparatorul.md/ucraina-sta-pe-un-butoi-cu-pulbere-pro-europenii-incearca-sa-i-confiste-rusiei-leaganul-ortodoxiei/

  http://www.aparatorul.md/romania-parlamentul-a-respins-legea-parteneriatelor-homosexuale/

  http://www.aparatorul.md/atentie-asa-zisa-societate-civila-reaminteste-deputatilor-despre-necesitatea-asigurarii-egalitatii-de-gen/

  https://danielvla.wordpress.com/2015/12/29/trei-tari-ortodoxe-cipru-cade-grecia-cade-romania-inca-rezista-in-lupta-cu-homosexualitatea/

  https://danielvla.wordpress.com/2015/12/26/norvegia-barnevernet-si-parcul-dementei-din-oslo/

  http://foaienationala.ro/proiectul-de-modificare-a-constitutiei-pentru-definirea-casatoriei-ca-uniunea-dintre-un-barbat-si-o-femeie-a-aparut-in-monitorul-oficial.html

  http://www.culturavietii.ro/2015/12/14/marius-ruth-bodnariu-ultima-emisiune-a-lui-cristi-tepes/

  http://www.culturavietii.ro/2015/12/18/armenia-intareste-protejarea-familiei-prin-constitutie/

  http://evzmd.md/politica/opinii/355-opinii/32662-har%C8%9Bile-anticonstitu%C8%9Bionale-din-moldova.html

  https://luminapentrucandeladinsuflet.wordpress.com/2015/12/28/betivul-care-era-de-fapt-sfant/

  http://vladherman.blogspot.ro/2012/12/cuvant-la-anul-nou-al-sf-ioan-gura-de.html

  http://vladherman.blogspot.ro/2013/12/parintele-calciu-despre-sarbatoarea.html

  https://anomismia.wordpress.com/2015/12/31/parintele-arsenie-boca-iisus-necunoscut/

  https://anomismia.wordpress.com/2015/12/27/olga-greceanu-si-parintele-arsenie-boca-de-isabela-vasiliu-scraba-iulie-2015/

  https://anomismia.wordpress.com/2015/12/26/amintiri-despre-parintele-arsenie-boca-ale-arhimandritului-vasile-prescure-in-2012/

  https://anomismia.wordpress.com/2015/12/26/semnaturi-pentru-revizuirea-constitutiei-la-articolul-48-despre-familie/

  https://anomismia.wordpress.com/2015/12/25/manastirea-brancoveanud-e-la-sambata-in-ajun-de-craciun-2015/

  https://anomismia.wordpress.com/2015/12/24/parintele-gheorghe-calciu-de-craciun-cu-darurile-materiale-rupem-relatia-sufleteasca/

  http://vremuritulburi.com/2015/12/30/armaghedonul-financiar-se-apropie-bancile-din-sua-au-impreuna-expunerea-la-contracte-derivate-mai-mare-de-247-de-trilioane-de-dolari/

  http://vremuritulburi.com/2015/12/29/stiinta-genetica-a-reabilitat-adevarul-istoric-basarabii-erau-romani-de-religie-ortodoxa/

  http://vremuritulburi.com/2015/12/21/norvegia-o-societate-birocratica-atee-un-sistem-social-de-tip-socialist-o-tara-fara-biserici-si-religie-o-lume-sufocata-de-obsesia-reglementarilor-si-a-regulilor-inutile/

  http://vremuritulburi.com/2015/12/21/un-nou-tratament-eficent-pentru-cancer-s-a-descoperit-in-canada-dar-companiile-farmaceutice-nici-nu-vor-sa-auda-de-el/

  http://www.wall-street.ro/special/fiscal-advice/180646/gabriel-biris-anaf-grup-infractional-organizat.html

  http://www.etreconscience.com/evenements.html#Evènements

  Revista „Eye Spy Intelligence Magazine” – Serviciile secrete ale Marii Britanii, zguduite de un scandal cu iz de pedofilie. 99.9% din ei sunt masoni!

  http://booksmobile.org/viewtopic.php?f=123&t=1229393&start=0

  Apreciază

 16. Ionut said, on Decembrie 31, 2015 at 2:35 pm

  Off-topic

  Sa vada aici performanta toti cei care zbiara ca din gura de sarpe ca sunt prea multe biserici in Romania, proeuropenii si proamericanii care au sustinut aberatia din Balcani (si Dan Alexe, care bate campii):

  m.evz.ro/pepiniera-isis-din-balcani-locul-in-care-se-ridica-lunar-trei-moschei-si-care-colcaie-de-islamisti.html

  Apreciază

 17. Iones said, on Decembrie 31, 2015 at 3:13 pm

  Nimeni nu scapă! „Fratele cel mare” va supraveghea Timişoara printr-un proiect desprins din filme. Centrul de comandă, construit în formă de navă spaţială

  http://adevarul.ro/locale/timisoara/nimeni-nu-scapa-fratele-mare-supraveghea-timisoara-printr-un-proiect-desprins-filme-centrul-comanda-construit-forma-nava-spatiala-1_568522e437115986c6fffe4e/index.html

  Apreciat de 1 persoană

  • el said, on Decembrie 31, 2015 at 4:17 pm

   Iones

   paaaartz ! hai nu mai spune bibicule, chiar nimic nu le scapa?

   dar harul ce pazeste?
   hoardele de bostani inutili cipuiti purtati de prosti pe umeri sunt pe lista lor demult, asta da….. restul e TABU pentru diavol si device-uri !

   ei hai sa-i vezi cum vor CRAPA de ciuda…CURAND CURAND::::

   Apreciat de 1 persoană

 18. john said, on Decembrie 31, 2015 at 4:35 pm

  Va doresc un an nou fericit!!!Sa va aduca Bunul Dumnezeu pacea si fericirea in casa voastra ,multa iubire si dragoste de apropiatii vostrii.LA ANUL SI LA MULTI ANI!!!!

  Apreciat de 3 persoane

 19. Valentin said, on Decembrie 31, 2015 at 5:15 pm

  Doamne ajuta!

  Mai exista Biserica in București in care sa se mai citeasca moliftele Sfantului Vasile cel Mare de 1 Ian?

  Sau in apropiere de capitala?

  Apreciază

 20. ines said, on Ianuarie 1, 2016 at 5:02 am

  La multi ani, frate! Sfantul Vasile cel Mare sa te ocroteasca mereu!
  Anul nou incepe cu o veste buna:

  Parlamentul a RESPINS legea parteneriatelor homosexuale.
  Deputat PSD: Dacă s-ar fi adoptat inițiativa cu delfinul persoană non-umană, cineva ar fi propus legalizarea căsătoriei între o persoană și un delfin

  http://www.activenews.ro/stiri-politic/Parlamentul-a-RESPINS-legea-parteneriatelor-homosexuale.-Deputat-PSD-Daca-s-ar-fi-adoptat-initiativa-cu-delfinul-persoana-non-umana-cineva-ar-fi-propus-legalizarea-casatoriei-intre-o-persoana-si-un-delfin-127989

  Apreciază

 21. ines said, on Ianuarie 1, 2016 at 5:10 am

  Ministrul Mediului, care dă avize pentru exploatarea resurselor naturale, este soția unui oficial al Guvernului SUA și are domiciliul la Bruxelles. Numirea Cristinei Palmer a încălcat Constituția

  http://www.activenews.ro/stiri-politic/Ministrul-Mediului-care-da-avize-pentru-exploatarea-resurselor-naturale-este-sotia-unui-oficial-al-Guvernului-SUA-si-are-domiciliul-la-Bruxelles.-Cotidianul-Numirea-Cristinei-Palmer-a-incalcat-Constitutia-128348

  Apreciază


Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: