SACCSIV – blog ortodox

NICOLAE CEAUSESCU catre parintele ADRIAN FAGETEANU: “Am venit cu părinţii mei şi aş vrea să le citeşti nişte rugăciuni pentru sănătate” …

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 23, 2015

pradrian-1

„Ceea ce m-a impresionat la părintele Calinic era bunătatea fără margini şi, mai ales, rugăciunea necontenită. Se ruga mereu, oriunde, zi şi noapte. Se ruga pentru noi, pentru toată ţara, pentru cei prigoniţi pentru dreptate. Se ruga chiar şi pentru duşmanii văzuţi şi nevăzuţi, pentru comunişti, spunând: „Toţi sunt fraţii noştri. Dragostea noastră o să le înmoaie inima. Roagă-te şi tu pentru ei”. Sincer, am zâmbit în sinea mea, după câte pătimisem de pe urma lor. Aş fi făcut orice, dar să mă rog pentru comunişti era peste puterile mele. Stareţul Calinic nu a zis nimic – doar a zâmbit. Nu a trecut mult timp şi în faţa mănăstirii a oprit un alai de maşini negre şi luxoase. Era mare agitaţie grozavă la poartă şi din maşină a coborât Nicolae Ceauşescu. Îndreptându-se spre mine, m-a întrebat: „Dumneata eşti preot?… Am venit cu părinţii mei şi aş vrea să le citeşti nişte rugăciuni pentru sănătate”. Cine ar fi putut crede aşa ceva? Căutând a nu mă pierde cu firea, am intrat în biserică împreună cu ei şi mi-am împlinit menirea de preot. M-am rugat pentru Ceauşescu şi, deci, pentru comunişti. Atunci, am înţeles zâmbetul părintelui Calinic. Părintele ştia totul. Avea rugăciunea văzătoare”.

Cititi va rog mai multe la:

Părintele Adrian Făgeţeanu (16 nov. 1912 – 27 sept. 2011)

   Cititi va rog si:

A tradat Nicolae Ceusescu valorile socialismului? PARTIAL, DA

media_138281237072196700

Foto: http://www.wowbiz.ro/foto-soc-uite-l-pe-nicolae-ceausescu-cum-isi-saruta-mama-moarta-in-sicriu-nea-nicu-n-a-vrut-s-o-inmormanteze-pe-alexandrina-pe-7-7-1977-dintr-un-motiv_75007.html

 

23 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. el said, on decembrie 23, 2015 at 9:11 pm

    poftim Elena si fata tanara din spatele ei au capetele acoperite cu batice negre … iar crestinele noastre moderne „evlavioase” de azi NU mai vor sa poarte capul acoperit nici macar la Biserica.
    o atee ca Elena Ceausescu le da lectii de buna purtare si de buna cuviinta.

    Apreciat de 3 persoane

  2. el said, on decembrie 23, 2015 at 9:33 pm

    pe pieptul batranei mame adormite a lui Ceausescu stau : o icoana si o CRUCE !!!
    CARE ATEU convins/indracit ar accepta asa ceva?
    Si care atee indracita ar avea atata respect inaintea mortii soacrei incat sa-si acopere cu batic negru capul ? (unele „evlavioase” de azi nici inaintea Lui Dumnezeu nu au atata respect cat sa-si acopere cuviincios capul in Biserica la slujbe!)

    Apreciat de 1 persoană

  3. pamaio said, on decembrie 23, 2015 at 9:40 pm

    Vrei sa faci scoala de soferi si nu ai bani ? se poate si fara…

    http://www.ziare.com/auto/examen-auto/tara-europeana-unde-poti-plati-lectiile-de-condus-cu-partide-de-sex-1400079?utm_source=Libertatea_p1-Cross&utm_medium=Tara+europeana+unde+poti+plati+lectiile+de+condus…+cu+partide+de+sex&utm_campaign=Interpromo

    o fi valabil si pt. barbati ?

    Apreciază

  4. Orthodox said, on decembrie 23, 2015 at 10:22 pm

    Apreciază

  5. Aurora said, on decembrie 23, 2015 at 10:54 pm

    http://www.evz.ro/clinton-si-bush-la-capataiul-lui-eltin-440139.html
    In 2007, la moartea lui Boris Eltin, sotia si fiica erau si ele cu capul acoperit. Cele mai multe rusoaice poarta batic cand sunt in biserica. Si la noi s-a pastrat acest port decent pana acum vreo 20 de ani. Dar tinde sa se piarda. A patruns prea mult occidentalizarea si s-a pierdut smerenia… De grecoaice nu mai vorbim, toate sunt cu capul gol in biserica.

    Apreciază

  6. […] NICOLAE CEAUSESCU catre parintele ADRIAN FAGETEANU: “Am venit cu părinţii mei şi aş vrea să l… […]

    Apreciază

  7. RomeoB said, on decembrie 24, 2015 at 7:40 am

    Nu am auzit niciodata la TV Trinitas, ca cineva sa pronunte numele lui Ceausescu sau a ei.
    NIMENI NU II ACUZA EXPLICIT, DAR NICI NU LE POMENESTE VREODATA NUMELE.
    Se spune ceva de genul: „conducatorii din perioada de trista amintire”.

    Apreciază

  8. mircea.v said, on decembrie 24, 2015 at 8:17 am

    In Romania, Ceausescu = inaintemergator de antihrist, prin faptul ca este cel ce a atribuit numar omului; CNP, adica, cod numeric personal. Despre numarul omului se vorbeste in Apocalipsa, cap 13.
    A se vedea ce spun si Parintii Rusi despre acest numar.

    Acesta este primul pas in drumul spre insemnare. Ceausescu a taiat panglica acestui drum (pt romani). Cine este impotriva cipurilor, biometriei, cardurilor… care in esenta inseamna numere si om, si incearca sa il prezinte pe Ceausescu ca un om al Bisericii, ca un personaj pozitiv, nu face altceva decat sa-si dea cu stangul in dreptul.

    Inca o data, Parintele Calciu, cel care este cel mai in masura dintre toti romanii sa vorbeasca despre comunism, Biserica si Ceausescu:

    ” – Ceausescu va considera un dusman personal al lui?

    – Da, dar nu stiu de ce. Niciodata n-am pomenti numele lui in predicile mele, pentru ca nu duceam o lupta impotriva persoanelor. Nu ma interesa nici Dej, nici Ceausescu. Ei nu erau nimic, erau niste instrumente ale satanei. Pe mine ma interesa satanismul filozofiei materialiste, indracirea pe care doctrina comunista o aducea in lume. Tot ce se intampla era o monstruozitate. Nu era nimic uman in ea. Eu atacam regimul in general, nu persoanele, ca daca nu erau ei, erau altii.”

    @el,

    inca o data, nu eu spun, Parintele Calciu spune. Citeste de 100 de ori.
    Tot citesti, si tot nu pricepi. Nu stiu ce e asa greu.

    Apreciază

    • el said, on decembrie 24, 2015 at 11:28 am

      Mircea.v

      habar nu avea ceuasescu ce-i cu numarul ala, cine stie ce „iluminat” l-a sfatuit….
      lasa-o mai moale cu datul cu pietre ti-am mai zis, sa nu te trezesti ca ricoseaza piatra aruncata de tine drept in capul tau´caci legile duhovnicesti nu pot fi inlaturate si nici nu se rusineaza de „evlaviosi” „treji” ca tine….
      reorienteaza-ti tirul ca dusmanii sunt ALTII!

      Apreciază

      • mircea.v said, on decembrie 24, 2015 at 4:55 pm

        @el,

        stai linistit ca preocuparea mea nu e Ceausescu. Sant f constient ca a fost doar un pion. Niciodata nu am scris pana acum ceva despre el. Tocmai pt ca e neinteresant. Dar, am trait in acele vremuri, am bagat la cap ce zic Sfintii Inchisorilor, pot compara ce si cum, m-a enervat teribil ca am fost mintit toata scoala mea, cum ca legionarii sant cei mai nemernici… Iar cand am vazut care e adevarul, m-am cutremurat. Urasc minciuna. Nu ma impac deloc cu ea. Asta e. Si Ceausescu era un mare mincinos.

        Iar tatal minciunii si ucigas de oameni parca diavolul este, nu?

        Pai mai stau eu acum la discutii si despicarea firului in 16 in cazul confruntarii Parintele Calciu vs Ceausescu?
        Mai am eu dubii cine are dreptate???
        Pai daca am dubii inseamna ca nu am priceput nimic.

        Apreciază

      • el said, on decembrie 24, 2015 at 7:33 pm

        mircea.v

        bai aici nu e vorba sa comparam pe parintele Calciu si pe ceausescu, aici e vorba sa RECUNOASTEM CINSTIT meritele pacatosului ceausecu, faptele lui BUNE pentru NEAM si tara.
        sau te prefaci ca nu pricepi subiectul?
        sa stii ca si parintele Calciu a avut caderile lui asa si ceausescu , unul s-a indreptat unul a murit in ratacirea lui, dar NU ca VRASMAS al lui Hristos CONSTIENT si ASUMAT. si din cauza asta Biserica POATE sa-l scoata din iad DACA VREA !

        sau ti se pare ca Dumnezeu se bucura de moartea pacatosului? nefercitul acela a fost IMPINS de MULTI si SITEMATIC sa greascaca impotriva Bisericii acum chiar nu trebuie sa ne fie mila de el? sau sa ne prefacem ca NU VEDEM si faptele lui BUNE? sau ti se pare poate ca TU ai fi fost mai bun ca el daca erai in locul lui?

        baaaa mircea, vezi-ti de pacatele tale ca indrajirea ta impotriva lui ceausescu NIMIC nu foloseste NIMANUI iar pe tine te PAGUBESTE duhovniceste ! ASTA e treaba ta ACUM cand stai linistit cu CNP-ul in buzunar? daca esti atat de „sfant” si cu ACRVIE la apostazia CNP : DA EEMPLU PRACTIC ! LEAPDA-TE de CNP si abaia tunci ai dreptul sa vorbesti !

        pana atunci : MUCLES !

        Apreciază

    • el said, on decembrie 24, 2015 at 4:48 pm

      mirvea.v

      tu „viteazule” mircea.v DE CAND stii ca CNP-ul este prima treapta in intregimentarea lumii in gloata lui anticrist? DE CATI ANI/LUNI? Tu care meri la beserica contncios crezand ca esti pe calea mantuirii…
      dar ceausescu DE UNDE si DE CAND trebuia sa ste/inteleagga asa ceva? el care nici la biserica nu mregea nici profetiile si invataturile Sfintilor si Parintilor ACTUALI NU le stia?
      sau crezi ca umbla cu ilimimatii, care nici aia nu stiau exact ce se tese prin lucraarea lor atunci, sau MAJORITATEA LOR NU stia…

      si daca te crezi un „judecator” atat de „pretinent” sa acuzi de anticrism……..TU CE AI FACUT de cand ai aflat ca te-ai pricpsit cu un CNP care e prima treapta catre IAD??? CE ???
      a arunci cu pietre si sa acuzi pe ceausescu ca ti l-a dat ca Adam pe Eva in Rai?

      domnu´”juecatator” cu „ACRIVIE” in OSANDIREA altora ce ar fi sa te intebe si pe tine AZI Hristos : sluga NETREBNICA daca STIAI ca nu e bine DE CE NU l-ai lepadat?

      asa ca sa dea cu piatra cel FARA pacat….Par Adrain Fageteanu S-a RUGAT pentru MANTUIREA lor si tu….? ii judeci ca un brav „marturisitor” PLIN de CADEREA REPROSATA lui fiind tu insuti?

      vezi ca daca I NOPATEA ASTA ti se va lua sufletul NU vei avea nici cuvant de dezvinovatire pentru cnp-ul tau, si vei da scocoteala si pentru ca te-ai pus singur „judecator” peste sluga altuia!

      baaa, vedeti-va MASURA si purtati-va CONFOR cu ivelul vostru duhovnicesc asta se cere de la noi….ceuasescu acum nu mai reprezinta un pericol pentru MANTUIREA NIMANUI ca sa merita „lupta” ta bicisnica…… te lupto cu dusmani imaginari, si NU ESTI DREPT cu MERITELE pacatosului, vezi sa nu ti se faca si tie LA FEL la judecata !

      Apreciază

  9. energein7 said, on decembrie 24, 2015 at 9:07 am

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  10. mircea.v said, on decembrie 24, 2015 at 10:24 am

    Pt ca observ ca multa lume se gandeste la Ceausescu zilele astea, m-am gandit si eu astazi, si mi-a venit ideea unei comparatii intre Antihrist, insemnare si anii de domnie ai antihristului, si anii de domnie al lui Ceausescu, cu primul pas facut spre insemnare, CNP-ul.

    Este o paralela facuta pastrand proportille; poate unii o vor considera neinspirata, unii mai putin neinspirata. A fost o idee de moment.

    Pe scurt.

    Antihrist va veni ca un om bun, aducator de bunastare, de pace, de rezolvare a conflictelor… totul pt a se face placut oamenilor. Apoi insemnare. Si apoi 3 ani si jumatate de lipsuri, viata grea, prigoana impotriva celor ce nu accepta pecetea.

    Vine Ceausescu la putere, aura de vedeta in lagarul comunist (vezi Cehoslovacia), bunastare, voie buna; 1978 – zbang CNP. Lumea anesteziata de viata buna si de lipsa de credinta accepta pana la unul, fara urma de impotrivire. Si dupa asta urmeaza anii de lipsuri si greutati.

    Sa fie vreo legatura de natura duhovniceasca intre toate acestea?

    Mi-a atras atentia tocmai faptul ca exista dpdv al bunastarii 2 perioade si intre ele aparitia CNP-ului.

    Tot in 1978 Parintele Calciu rosteste „Cele 7 Cuvinte catre tineri” si incepe o noua prigoana impotriva sa si a familiei sale.

    Fiecare crede ceea ce doreste.

    Craciun fericit si linistit!

    Apreciază

  11. Christian said, on decembrie 24, 2015 at 9:41 pm

    Lui Antihrist „i s-a dat putere să lucreze timp de patruzeci şi două de luni.” – Apocalipsa 13:5
    De ce unii vorbesc de o domnie de sapte ani?

    Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 28, 2015 at 10:48 pm

      Cei care vorbesc despre 7 ani cu privire la antihrist se referă şi la perioada anterioară domniei lui. Potrivit profeţiilor, antihrist va stăpâni trei ani şi jumătate, dar înainte de a acapara deplin puterea va fi o altă perioadă de trei ani şi jumătate în care acesta se va face cunoscut omenirii şi va încerca să o seducă prin simularea virtuţii, a bunătăţii, a înţelepciunii etc.

      Apreciază

  12. […] NICOLAE CEAUSESCU catre parintele ADRIAN FAGETEANU: “Am venit cu părinţii mei şi aş vrea să l… […]

    Apreciază

  13. […] NICOLAE CEAUSESCU catre parintele ADRIAN FAGETEANU: “Am venit cu părinţii mei şi aş vrea să l… […]

    Apreciază

  14. […] NICOLAE CEAUSESCU catre parintele ADRIAN FAGETEANU: “Am venit cu părinţii mei şi aş vrea să l… […]

    Apreciază

  15. […] NICOLAE CEAUSESCU catre parintele ADRIAN FAGETEANU: “Am venit cu părinţii mei şi aş vrea să l… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.