SACCSIV – blog ortodox

FOTO: Klaus Johannis cu batista pe cap in sinagoga

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 22, 2015

media-143231201911589100

Iata ce putem citi la Iohannis, mesaj pentru comunitatea evreiască: Chag Shavuot Sameach!:

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat vineri, 22 mai, la evenimentul-dezbatere „Decalogul – fundament al justiţiei”, organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

Vezi şi: FOTO – Iohannis, într-o ipostază în care nu a mai fost văzut

Purtând kipa, scufia tradițională cu care evreii își acoperă creștetul capului, Iohannis a adresat şi un mesaj asistenţei. Vă prezentăm textul alocuţiunii susţinute cu acest prilej:

„Domnule Președinte Vainer,

Domnule Rabin Schaffer,

Domnule Președinte Constantinescu,

Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea

Domnule Prim-ministru,

Domnule Președinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean,

Domnule ambasador al Statului Israel,

Stimaţi reprezentanţi ai Corpului Diplomatic,

Stimați reprezentanți ai cultelor,

Distinşi membri ai Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România,

Doamnelor şi domnilor,

Vă mulțumesc, domnule preşedinte Vainer, pentru invitație și pentru faptul că mi-aţi dat cuvântul! Mă bucură de asemenea faptul că ați adunat, în această seară, aici, cu ocazia sărbătorii de Șavuot, în această superbă lucrare de arhitectură, ridicată acum 150 de ani, numeroși lideri ai societății românești.

Cea dintâi datorie a mea, pentru că sunt pentru prima oară în Templul Coral, este să urez tuturor cetățenilor români de credință iudaică, precum și familiilor din Israel sau de pretutindeni, pace în suflete și multă sănătate. În acest loc, care a însoțit vreme de trei secole bucuriile și tristețile comunității evreiești, dați-mi voie să aduc, totodată, un omagiu tuturor celor care au suferit pentru credința lor iudaică. Amintindu-le memoria, astăzi, aici, e o datorie de onoare. În viața românească, comunitatea evreiască a impulsionat dezvoltarea economică, a alimentat viața culturală, a îmbogățit identitatea noastră. De aceea, generațiile anterioare merită cuvântul meu bun și mai ales convingerea adâncă a faptului că România vă este astăzi recunoscătoare pentru ceea ce suntem ca națiune.

Așa cum am anunțat la începutul mandatului meu, îmi respect promisiunea de a lua parte la ceremonii religioase ale cultelor legal recunoscute în România. Aceasta nu este însă o vizită de curtoazie, ci o prezență firească în sânul unor oameni pe care îi prețuiesc pentru încrederea cu care sprijină cel mai demn drum cu putință: o Românie democratică, ferm ataşată valorilor europene și euroatlantice. Sunt convins că o Românie care încurajează diversitatea și toleranța este o țară mai puternică și mai prosperă. Prezența mea în această seară, în acest lăcaș de cult mozaic, loc de rugăciune, de adunare și de învățătură, este un semn al prețuirii și al speranței. Al prețuirii pentru ceea ce ați clădit și continuați să clădiți pentru România. Și al speranței că întreaga comunitate evreiască va contribui și mâine, alături de familiile voastre din Israel, prin fapte și prin idei, la viitorul nostru comun.

În final, vă spun tuturor, cu bucurie, Chag Shavuot Sameach!”

 

Tagged with: , , ,

52 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. viitorulsunabine said, on mai 22, 2015 at 8:45 pm

    sclavu’ face parada pt stapani.

    ROMANE, STAPANII TAI SUNT IN SINAGOGA!!!!

    Apreciat de 3 persoane

    • Apologetica said, on mai 22, 2015 at 10:49 pm

      Oare patriarhul o fi purtat si el kipa pe cap? 🙂

      Dezgustator! 😦

      Apreciază

      • Delacruce said, on mai 22, 2015 at 11:19 pm

        in mod sigur nu. are capul acoperit cum e uniforma monahala. oricine poate sta in sinagoga chiar si cu o palarie , fes , basca …

        Apreciază

      • Radu Iacoboaie said, on mai 22, 2015 at 11:57 pm

        De ce se numește oare Templul Coral?…

        Apreciază

      • Ioan C. said, on mai 24, 2015 at 8:39 am

        Patriarhul Daniel nu s-a dus acolo să se roage, ci s-a dus să vorbească despre Decalog, dar şi despre Iisus.
        Înainte de a-l acuza, ar trebui să îi citiţi discursul:

        Decalogul – relaţie a omului cu Dumnezeu şi responsabilitate faţă de semeni

        (…)
        III. Legea morală dată de Dumnezeu lui Moise a fost respectată şi de Domnul Iisus Hristos şi de apostolii Săi:

        Iisus a arătat importanţa Legii, zicând: „Să nu socotiţi că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul şi pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, şi va învăţa aşa pe oameni, foarte mic se va chema în Împărăţia cerurilor; iar cel ce va face şi va învăţa, acesta mare se va chema în Împărăţia cerurilor” (Matei 5, 17-19).

        Cele două porunci ale iubirii faţă de Dumnezeu şi faţă de aproapele, rostite de Iisus Hristos: «Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău» Aceasta este marea şi întâia poruncă. Iar a doua, la fel ca aceasta: «Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi» (Matei 22, 37-39; Marcu 12, 28-31; Luca 10, 27), nu desfiinţează Decalogul, ci îl rezumă, pentru că El Însuşi spune: „În aceste două porunci se cuprind toată Legea şi proorocii.” (Matei 22, 40). Aşadar, cele două porunci ale iubirii rezumă esenţialul întregii Legi morale.

        Porunca cea nouă dată de Iisus ucenicilor Săi: „Să vă iubiţi unii pe alţii. Precum Eu v-am iubit pe voi, aşa şi voi să vă iubiţi unul pe altul!” (Ioan 13, 34) aduce o noutate privind măsura sau etalonul iubirii omului faţă de aproapele său. Până la Iisus, deşi porunca iubirii aproapelui exista în paginile Sfintei Scripturi (Cf. Leviticul 19, 18), ea nu oferea totuşi un model desăvârşit al împlinirii ei. Porunca nouă ne arată că măsura iubirii faţă de aproapele nu mai este omul însuşi, ci iubirea divino-umană a lui Iisus; adică trebuie să iubim pe aproapele nostru pentru că Dumnezeu Însuşi îl iubeşte mai întâi.

        În concluzie, poruncile Decalogului sunt lumini pentru viaţa persoanelor şi a popoarelor, precum şi o bază comună pentru dialog şi cooperare între creştini şi evrei, dar şi cooperare cu alte religii, pentru apărarea demnităţii omului creat după chipul lui Dumnezeu, promovarea libertăţii şi a responsabilităţii persoanei, pentru realizarea dreptăţii şi solidarităţii sociale în viaţa unui popor şi a păcii şi întrajutorării între popoare, mai ales într-o lume marcată de multă violenţă, de criză economică şi morală, de sărăcie şi nesiguranță.

        În acest sens, este mereu necesară şi o cooperare între îndrumătorii spirituali ai oamenilor şi decidenţii politici din viaţa societăţii, pentru a nu separa libertatea de responsabilitate, nici binele individual de binele comun.

        † DANIEL

        Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”
        Sursa: http://basilica.ro/decalogul–relatie-a-omului-cu-dumnezeu-si-responsabilitate-fata-de-semeni-106953.html

        Apreciază

    • Alin said, on mai 23, 2015 at 7:58 am

      BAsescu a infierat faptul a actualul Presedinte a folosit preponderent limba germana si a conversat mult mai mult cu presa germana decat ar face-o cu presa romaneasca

      Apreciat de 1 persoană

  2. ion hodor said, on mai 22, 2015 at 9:49 pm

    Eu cred ca ,nu a fost nici unul mai HOT ,mai SARLATAN ,FALS DIABOLIC,ca acest sas VENETIC.Cu acest TRAFICANT de COPII TARA ,SI Ortodoxia este ìn mare Pericol!!!DIN atati DACI din tara si peste hotare,nu este nici unul sa-i ia locul acestui Babuin.LEGIONARI e TIMPUL de spus PREZENT!

    Apreciază

    • Alin said, on mai 23, 2015 at 8:20 am

      evident, mai rau decat Basescu inaintea lui nu fusese niciunul .. acum mai ticalos decat asta n-a fost niciunul … urmatorul …. urmatorul mai ticalos decat toti ..

      dovedesti ura viscerala tinere

      a fost ales in detrimentul lui Ponta ,, ia uite :

      ” Antonescu: Ponta e mai periculos decât Băsescu. ”

      Daca vine Ponta presedinte :
      Sebastian Ghiţă-premier/Radu Tudor-şef SIE

      oricum stim toti ca puterea e mamona, si daca te duci tu acolo, sau oricare altul ( Ghita ar putea poza in viitor lider al nationalistilor ) va fi automat vazut ca mai ticalos decat toti ceilalti

      toti conducatorii de institutii, inclusiv BOR, sunt vazuti rau, fiindca nu poti multumi pe toti, dar toate bisericile ortodoxe ridica rugi pentru ” conducatorii acestui neam ”

      dar asta vrea si Putin, o resetare, speculeaza amalgamul de orientari politice si discordie sociala in UE, nu stim daca ii vor placea legionarii/nationalistii sau vor restaura socialismul cu evreii, ca data trecuta

      sa exersam totusi celeritatea domnule

      Apreciază

  3. geo said, on mai 22, 2015 at 10:53 pm

    http://www.expresmagazin.ro/invataturile-lui-panaite-mazilu-la-varsta-de-100-de-ani-video/

    Dumnezeu sa ii ierte pacatele si sa il odihneasca in pace!

    Apreciază

  4. Radu said, on mai 22, 2015 at 11:19 pm

    Presedintele ecumenist simbol al unei singure religii universale.

    Ce semeni aia culegi bai masonache crezi ca le pasa de tine, paiata de la Cotroceni, papura voda…o sa iti vina si tie randul

    Sambata am citit ca Bucurestiul are „onoarea” din nou de a avea pe traseul Arcul de Triumf – Piata Victoriei infama,penibila si nesimtita procesiune a sodomitilor care incepe la ora :
    16.00-16.30 – se aduna sodomitii sau actori platiti mai bine zis ( nu stiu cu adevarat cati sunt cu adevarati chiar sodomiti sau mai bine platiti )
    16.30-17.30 parcurgerea traseului evident
    17:30- 19:00 dau bairam nenorocitii in aer liber „petrecere” chipurile zic ei

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20180773-bucharest-pride-mars-comunitatii-gay-bucuresti-traseul-arcul-triumf-piata-victoriei.htm

    Poate iese lumea cu mic cu mare nu vreau sa le faca nimic rau doar sa protesteze pasnic dar cu CURAJ sa blocheze strada macar si atat sa le opreasca mizeria de procesiune.

    Sau sa fie vremea proasta vreo ploaie sau furtuna ceva nu ar strica sa le strice planurile.

    Doamne ajuta! Sa le dea minte si vada greselile si pacatele lor sa nu participe la asemenea nerusinare !

    Apreciat de 1 persoană

  5. Apologetica said, on mai 22, 2015 at 11:35 pm

    Johannis e mic pe langa Patriarhul nostru care a luat primul cuvantul spre disperarea presedintelui:

    http://www.ziuaveche.ro/cultura-religie/religie-cultura-religie/incident-la-templul-coral-intre-iohannis-ponta-si-patriarhul-daniel-video-264898.html/

    Ar fi interesant daca si patriarhul a purtat kipilica pe cap. Nu m-ar mira.
    Dealtfel astfel de intruniri fratesti (fraternite) ecumenice sunt la moda:

    Apreciat de 1 persoană

  6. Alex said, on mai 23, 2015 at 12:14 am

    Iohannis : Evreii din România au fost victimele politicilor antisemite și criminale

    http://www.ziare.com/klaus-johannis/presedinte/iohannis-evreii-din-romania-au-fost-victimele-politicilor-antisemite-si-criminale-1345172

    ADEVĂRUL ISTORIC : Crimele comuniştilor evrei comise împotriva românilor în 1940

    http://www.justitiarul.ro/crimele-comunistilor-evrei-comise-impotriva-romanilor-in-1940/

    Apreciat de 1 persoană

  7. Lupul Dacic said, on mai 23, 2015 at 1:03 am

    Sunt tiganii oameni la fel ca europeni sau sunt o alta rasa de oameni?Acest videoclip aduce argumente si dovezi stiintifice pentru care tiganii trebuie sa fie clasificati ca fiind alta rasa de oameni.Va rog distribuiti .Cat mai multi oameni trebuie sa afle adevarul

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 23, 2015 at 7:07 am

      Lupul Dacic

      Clipul vad ca se numeste Sunt tiganii oameni la fel ca noi,sau alta specie?

      La repezeala mai poti scapa o exprimare de genul: specia asta (subinteles de oameni).

      Cand insa folosesti un titlu precum cel al clipului, e clar ca induci, celui ce-l vizioneaza, ideea ca tiganii nu sunt oameni.

      Apoi sa ne uitam si in DEX:

      RÁSĂ, rase, s. f. 1. Grup de indivizi aparținând aceleiași specii

      Deci speciile sunt impartite in rase.

      Asadar tiganii sunt cel mult o alta rasa decat cutare si cutare. Dar sunt tot oameni.

      Apreciat de 1 persoană

    • Razvan said, on mai 23, 2015 at 11:23 am

      Atata timp cat poti avea copii cu ei sunt aceiasi specie…
      Exemplu: Un caine dalmatian si un ciobanesc german sunt caini din rase diferite, dar sunt caini, sunt din aceiasi specie si pot avea pui( chiar daca puii vor fi corcituri si nu vor semana cu originalele)!

      Apreciază

    • Ioan said, on mai 23, 2015 at 6:09 pm

      Cuvantul Sfantului Cosma Etolianul:

      ”Ascultă, copilul meu, tu care ești țigan, de vreme ce ești botezat în numele Sfintei Treimi și păzești poruncile lui Dumnezeu, mergi în rai și te bucuri totdeauna, în timp ce eu nu sunt țigan, dar, dacă nu fac binele, voi merge în iad și voi arde pe veci.”

      http://www.pemptousia.ro/2014/08/sfantul-cosma-etolianul-si-evreii/

      Si alta data, a spus acelasi Sfant:

      „Vino aici, tu. Eşti ţigan ?
      -Da, sfinte al lui Dumnezeu, sunt ţigan.
      -Cum se comportă aici cu tine ceilalţi?
      -Întreabă-i, sfinte.
      -Îl aveţi ca pe un copil al lui Dumnezeu pe ţigan?
      -Nu, sfinte, iartă-ne!
      -De acum înainte să-l aveţi! Este copilul lui Dumnezeu acesta, ca şi voi! Dar şi tu, ţigane, să arunci zurnaua şi toba”.

      http://www.impantokratoros.gr/208CBED8.ro.aspx

      Cititi despre viata, invatatura si profetiile Sfantului Cosma Etolianul aici:

      http://www.evanghelismos.ro/carte/5/sfantul_cosma_etolianul_viata_si_invataturile

      Apreciat de 1 persoană

      • salutari said, on mai 24, 2015 at 6:15 pm

        apreciez comentariul

        Apreciază

  8. John said, on mai 23, 2015 at 1:10 am

    @saccsiv

    Stiu ca tu ai mai scris articole despre ce fac mafiotii in inchisoare.
    Ce parere ai de Jean Claude Junker cand ii da o palma peste fata lui Viktor Orban si-i zice dictator?
    Unii ar putea spune ca e o gluma… Dar vorbim de cei mai importanti oameni din Uniunea Europeana. E un gest de vagabond, nu de conducator.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Apologetica said, on mai 23, 2015 at 2:18 am

    Off topic
    Saccsiv, daca tu consideri ca e bun, promoveaza-l, te rog:

    In ultimul timp in mass-media oficiala apar tot mai multe reportaje in care se arata binefacerile transplanturilor de organe, cum sunt salvate vieti etc.
    In cipul cardului de sanatate exista, de asemenea, o intrebare referitoare la acordul donarii de organe.
    Poate ca ar fi trebuit sa existe si o intrebare referitoare la transplantul de trup. Ati fi de acord sa va donati trupul unui cap de bancher? Pentru ca in viitor va exista si o astfel de posibilitate…

    Iata ce putem citi in articolul publicat de Agerpres:

    Transplantul de cap – o operație chirurgicală de două zile, care va costa 10 milioane de dolari

    Neurochirurgul italian Sergio Canavero își susține, în continuare, proiectul de realizare a unui transplant de cap la om, întâmpinat cu o veritabilă avalanșă de ironii și de critici, și declară că „mulți oameni bogați” și-au exprimat interesul față de o asemenea operație care ar costa în jur de zece milioane de dolari și ar dura două zile, relatează EFE.

    http://www.agerpres.ro/agerpres/imageResize?path=%2Fmedia%2Fimages%2F2015-05%2F052212521933049581.jpg&size=6

    ‘Voi demonstra lumii întregi’ că acest experiment poate reuși și că toate îndoielile la adresa lui țin de ‘limitele mentale ale umanității’, a afirmat, într-un interviu, acest specialist de 51 de ani, de la Spitalul ŤLe Molinetteť din Torino.

    El își va prezenta controversata idee în cadrul celei de-a 39-a conferințe anuale a American Academy of Neurological and Orthopaedic Surgeons (Academia Americană a Chirurgilor în domeniul Neurologiei și Ortopediei), care va avea loc în zilele de 12 și 13 iunie, în orașul american Annapolis. Intitulată ‘Transplant de cap: Viitorul este acum’, expunerea sa ocupă un loc cheie în programul reuniunii.

    Sergio Canavero nu a furnizat date tehnice, motivând că acestea pot fi găsite în publicațiile sale. În schimb, a dat amănunte despre ce ar urma să se întâmple în sala de operație. ‘Acolo se vor întâlni cei doi, donatorul de corp și primitorul de corp. Capul ce trebuie transplantat va fi răcit la 12 grade și apoi se va trece la decapitarea celor două persoane, secționându-se vasele sangvine, mușchii și oasele. După care, va începe faza în care pacientul va primi noul său corp’, a explicat medicul italian.

    Comentariu:

    Daca nu sunteti de acord sa deveniti donator de trup, s-ar putea sa va schimbati parerea postmortem. Cand sunt la mijloc 10.000.000 $, orice lucru poate deveni posibil…

    Cititi, va rog, si:
    DAVID ROCKEFELLER la … al saselea (!!!) TRANSPLANT DE INIMA la 99 de ani. Asta chiar vrea sa prinda ANTIHRISTUL
    MEDICII: Fetita a murit si e buna de donat organe. MAMA: S-o tin in brate si sa-mi iau adio. CONSECINTA: Fetita traieste
    A deschis ochii tocmai cand medicii se pregateau sa-i ia organele …
    O FI PRIMUL? Era paralizat dar AUZEA INGROZIT cum il pregateau pentru DONARE DE ORGANE …
    CUM E DOMNILOR? 45 de minute nu a avut ritm cardiac, puls, presiune in sange si creierul oxigenat. A fost declarat mort … DAR SI-A REVENIT
    DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt taiati? CE LUCRURI TERIFIANTE NI SE ASCUND?

    Apreciat de 1 persoană

  10. Apologetica said, on mai 23, 2015 at 4:50 am

    In sfarsit, am gasit greseala si am corectat-o
    Te rog sa inlocuiesti linkurile defecte cu acestea si sa ma ierti pentru neplaceri:

    Cititi, va rog, si:
    DAVID ROCKEFELLER la … al saselea (!!!) TRANSPLANT DE INIMA la 99 de ani. Asta chiar vrea sa prinda ANTIHRISTUL
    MEDICII: Fetita a murit si e buna de donat organe. MAMA: S-o tin in brate si sa-mi iau adio. CONSECINTA: Fetita traieste
    A deschis ochii tocmai cand medicii se pregateau sa-i ia organele …
    O FI PRIMUL? Era paralizat dar AUZEA INGROZIT cum il pregateau pentru DONARE DE ORGANE …
    CUM E DOMNILOR? 45 de minute nu a avut ritm cardiac, puls, presiune in sange si creierul oxigenat. A fost declarat mort … DAR SI-A REVENIT
    DE CE SUNT ANESTEZIATI “MORTII” in timpul prelevarii de organe? Ce reactii apar atunci cand sunt taiati? CE LUCRURI TERIFIANTE NI SE ASCUND?
    PAZITI-VA COPIII. Fetita introdusa clandestin in Marea Britanie PENTRU PRELEVAREA DE ORGANE
    Un evreu acuzat de trafic de organe. “Israelul un paria in transplantul de organe la nivel global”
    Mafia internationala de trafic de organe ii obliga pe saraci sa-si doneze rinichii israelitilor bogati
    VIDEO: Palestinieni morti, sursa de organe pentru Israel
    REVENIREA unei frantuzoaice din MOARTE CEREBRALA, dupa 14 ore, ar trebui sa dea de gandit adeptilor TRANSPLANTULUI DE ORGANE
    Legea acordului prezumat – dupa ce au jefuit o tara vor sa ne ia si trupurile
    Bucuria ELITELOR si a marionetelor lor: CARDUL NATIONAL DE SANATATE cu CIP include date privind DONAREA DE ORGANE … Cum s-ar putea traduce asta?

    Apreciat de 1 persoană

  11. geo said, on mai 23, 2015 at 8:00 am

    http://www.chiazna.ro/12900/despre-boia

    Apreciază

  12. Alin said, on mai 23, 2015 at 8:02 am

    crazy crazy crazy crazy

    sa-ti declari orientarea sexuala ..in liceu …. . pai ai 18 ani sa fii major si sa iti poti afirma preferinte sexuale ? sub 18 trebuiesc tolerate actele sexuale ale minorilor ?

    uluitor

    penibil

    mizerabil

    Reportaj Romania Libera: Un subiect tabu: hartuirile prin care trec elevii homosexuali din liceele romanesti. Tinerii homosexuali din liceele romanesti sunt, de foarte multe ori, expusi hartuirilor, intimidarilor si umilirilor sistematice. Cea mai mare problema cu care se confrunta elevii LGBT este generata tocmai de existenta prejudecatilor cu privire la homosexualitate. In acest context, cei mai multi tineri se tem sa vorbeasca public despre identitatea lor, despre orientarea lor sexuala si risca sa cada prada depresiei, anxietatii sau suicidului.Asumarea identitatii, primul pas catre diversitate Patricia este eleva in clasa a XI-a, la un liceu din Bucuresti. Ea se numara printre putinele tinere care au curajul sa spuna public ca sunt lesbiene. Restul reportajului, pe Romania Libera.

    Apreciat de 1 persoană

    • scortisoara said, on mai 23, 2015 at 10:32 am

      Cum sa-ti asumi asa ceva cand nici nu ai discernamantul format la varsta aceea ? Sa astepte pana la 30 de ani . Intre timp poate sunt recuperati prin mila lui Dumnezeu . Dar vedeti ca nu li se da timp si posibilitate ? De la o varsta critica ai arunca direct in oprobiul public indemnandu-i sa-si asume o identitate sexuala cand ei sunt doar confuzi ca nici nu stiu ce sa faca cu ei insisi . Intoarcerea la rostul lasat de Dumnezeu . Dar cine sa le vorbeasca despre Dumnezeu asa cum o facea Pr . Calciu ?

      Apreciat de 1 persoană

  13. scortisoara said, on mai 23, 2015 at 8:06 am

    Neamtului ce-i lipsea , cipilica de evreu .

    Apreciat de 1 persoană

  14. anonim said, on mai 23, 2015 at 9:06 am

    Tatal meu spunea ca nu exista nici macar 10% acte pentru evreii morti in ww2 si era sef in Securitate cand in Romania a venit comisia aliatilor pentru crime de razboi care au avut libertatea sa intre unde au vrut ei. Asta e un subiect pe care toti istoricii se feresc sa-l abordeze pentru ca in lipsa probelor Israelul si CIA nu a reusit sa imparta despagubirile de razboi. In disperare de cauza CIA a incercat o operatiune prin care sa acuze Securitatea ascunde crime de razboi si au clacat total. S-a trecut la o operatiune in care pentru aprobari s-a hotarat ca operatiunea de falsificare de acte cu crime de razboi sa fie ,,pentru retragerea sprijinului CIA pentru miscarile de dreapta” si in fapt a fost pentru compromiterea celor care fac acuzatii oficiale . Deci, ce a ramas in arhivele institutului e discutabil .

    Apreciază

  15. legionarulortodox said, on mai 23, 2015 at 2:17 pm

    ************L-ati vazut pe presedinte, dar l-ati omis pe patriarh.***************
    Adunarea ecumenista la Sinagoga din Bucuresti, a participat si patriarhul+ reprezentanti ai altor culte religioase.
    foto: pe situl Patriarhiei
    http://basilica.ro/patriarhul-romaniei-la-evenimentul-solemn-decalogul-fundament-al-justitiei-106952.html
    http://basilica.ro/decalogul–relatie-a-omului-cu-dumnezeu-si-responsabilitate-fata-de-semeni-106953.html
    CAND SE TERMINA CATEDRALA IN CONSTRUCTIE, VOR FI ADUNARI ECUMENISTE LA CEL MAI INALT NIVEL POSIBIL. LA BUCURESTI VA FI UN CENTRU AL ECUMENISMULUI.

    Apreciat de 1 persoană

    • Radu Iacoboaie said, on mai 23, 2015 at 9:10 pm

      Așa cred și eu. Pentru asta se construiește Catedrala… Dar de ce au numit-o oare a Mântuirii Neamului? Ca să impresioneze și să atragă fonduri mai ușor?…

      Apreciază

  16. cosminmatiu said, on mai 23, 2015 at 5:05 pm

    Ca tot a fost patriarhul in sinagoga:
    „CANONUL 65
    Dacă vreun cleric, sau mirean va intra în sinagoga iudeilor, sau a ereticilor, spre a se ruga, să se şi caterisească, şi să se afurisească.
    [Apostolic, can. 7, 45, 71; Sinod 6, can. 11; Antiohia, can. 1; Laodiceea, can. 6, 32, 33, 37, 38]
    TÂLCUIRE
    Mare păcat socoteşte canonul acestea a intra vreun creştin în sinagoga iudeilor, saua ereticilor, pentru ca să se roage. Că ce parte este credinciosului cu cel necredincios
    (II Corinteni: 6,15) după dumnezeiescul Apostol? Căci, dacă însuşi iudeii intrând în sinagogile lor şi jertfe făcând, fără de lege fac, fiind opriţi afară de Ierusalim a aduce jertfă după lege (precum o mărturiseşte aceasta dumnezeiescul Iustin în dialogul cel către Trifon, Sozomen în Bisericeasca Istorie cartea 5 cap 21 şi Hrisostom în cuvântul al 2-lea împotriva iudeilor), cu cât mai vârtos face fără de lege creştinul acela ce se roagă împreună cu răstignitorii lui Hristos. Dar şi Biserica şi adunarea ereticilor, ca una ce împotrivă de dreptslăvitori cugetă, nu se cuvine a se cinsti, ci mai vârtos a se lepăda. Pentru aceasta şi canonul acesta rânduieşte, că, oricare cleric, sau mirean ar intra în sinagoga iudeilor, sau a ereticilor pentru rugă, clericul, ca unul ce foarte a păcătuit, să se caterisească împreună şi să se afurisească, iar mireanul, numai să se afurisească, fiindcă, ca un mirean mai puţin a păcătuit de cât clericul, făcând-o aceasta, că a se caterisi fiind mirean nu se poate. Sau mai drept, precum alţii tâlcuiesc, clericul cel ce ar intra în sinagoga să se roage, să se caterisească, iar mireanul să se afurisească.

    Apreciat de 1 persoană

  17. john said, on mai 23, 2015 at 10:58 pm

    O stire de ultima ora vine sa confirme profetiile:
    VATICANUL A RECUNOSCUT IN MOD OFICIAL PALESTINA
    Vaticanul a recunoscut în mod oficial statul Palestina, în cadrul unui nou tratat, care a generat condamnarea din partea Israelului și va afecta perspectivele de pace.
    http://templier70.blogspot.ro/2015/05/vaticanul-recunoscut-in-mod-oficial.html

    Apreciază

  18. ines said, on mai 24, 2015 at 2:04 am

    Si…Eurovisionul a fost castigat de Suedia care a avut o piesa cu….demoni

    Apreciază

  19. ozana said, on mai 24, 2015 at 10:16 am

    Sa vad presedintele Romaniei cu tichia in cap, pentru mine a fost de-a dreptul socant.Am purtat discutii pe aceasta tema si cu citiva prieteni. Toti am fost de acord ca este de neconceput, de nedigerat si de neasteptat din partea unui crestin, fie el si catolic, sa ,,arboreze stindardul jidovesc”-in speta ,,tichia de margaritar” intr-un templu al dracilor.Frate saccsiv, ti-am trimis un mesaj, s-ar putea sa fie in SPAM.Raspunde-mi te rog daca poti in cursul zilei de azi.Doamne ajuta !

    Apreciază

    • saccsiv said, on mai 24, 2015 at 1:10 pm

      ozana

      HRISTOS S-A INALTAT!

      Am primit, dar nu ma lasa sa trimit e-mail. Mai incerc dupa masa.

      Apreciază

  20. G-man said, on mai 25, 2015 at 11:17 am

    Ioan C.
    frate ce-i cu tine ? stii ca te-am apreciat mereu , chiar si cand fratii te mai certau.
    nu te lasa saccsiv sa postezi liber aici ?
    cum sa faci asa ceva ?
    cum sa te duci sa comentezi pe blogul ticnitului de giurgea.. ala care zice ca spanzura episcopi.. ?
    m-ai intristat profund sa stii cand am aflat.
    nu sunt vorbe in vant stii ca tin la tine si durerea mea e reala. vino frate si zi ce ai de zis aici . crezi ca sacsiv tine prea mult cu rusii , posteaza tu comentarii antirusesti , ca mai sunt si altii . si o sa vezi ca te lasa sa le psotezi..
    pe mine nu ma facut timisorean1 rusofob ! si ce trebuia sa fug pe alte bloguri .. !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.