SACCSIV – blog ortodox

REVENIREA unei frantuzoaice din MOARTE CEREBRALA, dupa 14 ore, ar trebui sa dea de gandit adeptilor TRANSPLANTULUI DE ORGANE

Posted in DONARE DE ORGAN, MOARTE CEREBRALA, TRANSPLANT DE ORGAN by saccsiv on octombrie 22, 2010

   Citez din articolul O franţuizoaică, declarată în moarte cerebrală, s-a trezit după 14 ore:

   În vârstă de 60 de ani, Lydie Paillard suferă de cancer şi urmează un tratament la o clinică din Bordeaux. S-a aflat acolo şi luni când înaintea chimioterapiei a suferit convulsii şi a intrat în stare de inconştienţă. Medicii au încercat în zadar să o resusciteze.

   „M-au anunţat că mama mea are o tumoare la nivelul creierului şi că este în moarte cerebrală. Respira prin intermediul aparatelor, inima îi bătea, dar trebuia să decidem dacă semnăm pentru deconectarea ei de la aparte, pentru că nu se mai putea face nimic”, a spus fiul ei.
   Familia a refuzat, iar pacienta a fost transferată la spitalul din Bordeaux, unde doctorii au dat acelaşi verdict. Miracol, după câteva ore, medicii au anunţat că femeia şi-a revenit. În stare bună, franţuzoaica nu a realizat niciun moment ce i se întâmplă. În timp ce fiii ei reclamă o eroare medicală, responsabilii clinicii vorbesc despre o minune.
   Specialiştii spun că cel mai probabil femeia a suferit o criză severă de epilepsie care i-a indus în eroare pe doctori. Familia pacientei a angajat un avocat şi vrea să declanşeze o acţiune în justiţie.

   Comentariu saccsiv:

   Declarat in moarte cerebrala, un om este tocmai bun de hacuit pentru transplantul de organe … Cititi va rog si:

Dezbatere privind TRANSPLANTUL (DONAREA) DE ORGANE 

Transplanturi cu organe de la o bolnavă de cancer

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on octombrie 22, 2010 at 2:41 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. danutza said, on octombrie 22, 2010 at 3:20 pm

    pe mine ma ingrijoreaza legea care a trecut, tacit, prin senat. daca nu esti atent si nu compeltezi nu stiu ce formular, te „trezesti” cand te trezesti din coma fara rinichi, plamani sau mai stiu eu ce. se pune mare accent pe transplant. am vazut un afis la spit fundeni ca urmeaza un congres cu aceasta tema. suntem prezentati ca niste trogloditi deoarece nu acceptam sa ne donam organele.
    cert este ca, din anumite surse stiu ca exista o mafie a traficului de organe , bine organizata si care cuprinde oameni la care nici nu te astepti.
    mi-am adus aminte c a mi-a povestit acum 2-3 ani cineva ca un amic ( roman) a ramas intr-o parcare din bulgaria ( parca a unui magazin metro) sa fumeze si cand s-au intors amicii sai din magazin, acesta disparuse.dupa ce l-au cautat 2-3 saptamani, a fost gasit in aceeasi parcare, amnezic si fara un rinichi. nu pot garanta veridicitatea povestii, pt ca nu am fost eu implicata ( desi persoana care mi-a povestit-o e de incredere), dar mi s-a parut groaznic si f grav!.
    la aceleasi riscuri pot fi supusi si copiii care dispar de acasa si pe care, din pacate, nu-i mai gaseste nimeni. sa ne apere bunul Dumnezeu de rele si sa aiba sub grija Sa.

    Apreciază

  3. Burtus said, on octombrie 24, 2010 at 2:15 am

    Se stie ca oamenii , satui de birocratie , vor neglija , sau poate nici macar nu vor afla ca trebuie sa declare ca nu sunt de acord sa li se ia organele.

    Si chiar daca declara , dar nu au rude si mor (intra in coma) intr-un accident rutier cu siguranta declaratia lor va fi „evaporata”.

    Personal nu sunt de acord nici cu autopsia si prelevarea creierului . Ma ingrozeste gandul ca daca ar fi sa mor in conditii suspecte sa stau pe o masa si sa ma hacuiasca niste unii. Prefer sa iert pe criminal .

    Apreciază

  4. cyp said, on februarie 28, 2011 at 7:56 am

    In general un om , dupa traditia ortodoxa , nu poate fi declarat decat la 3 zile dupa instalarea rigoris mortis tocmai din acest motiv. De ce trei zile? Pentru ca daca omul e cu adevarat mort dupa acele trei zile corpul va incepe procesul de descompunere, sau chiar daca nu, se poate vedea starea de fapt clar. Oamenii deoarece au uitat ca mai exista Dumnezeu au trecut cu vederea aceste cunostiinte medicale revelate si omoara oameni in spitale deoarece ii considera prea repede ca morti.

    Apreciază

  5. […] REVENIREA unei frantuzoaice din MOARTE CEREBRALA, dupa 14 ore, ar trebui sa dea de gandit adeptilor … […]

    Apreciază

  6. […] REVENIREA unei frantuzoaice din MOARTE CEREBRALA, dupa 14 ore, ar trebui sa dea de gandit adeptilor … […]

    Apreciază

  7. cristina said, on iulie 6, 2013 at 11:03 pm

    Daca Dumnezeu ne-a lasat pe pamant intregi,inseamna ca trebuie sa ne intoarcem in pamant tot intregi.Prelevarea de organe este o impotrivire contra destinului si a lui Dumnezeu.Daca un om a suferit un accident sau a fost bolnav si a decedat,inseamna ca atatea zile I-au fost sortite de la Dumnezeu;daca ii prelungesti viata si pui alte organe in el,deja drumul si viata lui spiritual nu mai sunt aceleasi cu cele stabilite de Dumnezeu si atunci se pune intrebarea; CINE SUNTEM NOI SI CU CE DREPT NE IMPOTRIVIM LUI DUMNEZEU ?

    Apreciază

  8. […] REVENIREA unei frantuzoaice din MOARTE CEREBRALA, dupa 14 ore, ar trebui sa dea de gandit adeptilor … […]

    Apreciază

  9. […] REVENIREA unei frantuzoaice din MOARTE CEREBRALA, dupa 14 ore, ar trebui sa dea de gandit adeptilor … […]

    Apreciază

  10. […] REVENIREA unei frantuzoaice din MOARTE CEREBRALA, dupa 14 ore, ar trebui sa dea de gandit adeptilor … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.