SACCSIV – blog ortodox

Kaspersky Labs AVERTIZEAZA: exista UNELTE DE SUPRAVEGHERE adanc ascunse in HARD-URILE computerelor noastre, puse acolo chiar de MARII PRODUCATORI …

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 26, 2015

   Iata ce putem citi la Programe de spionaj cibernetic, in calculatoare din 30 de tari:

Cercetatorii din Rusia sustin ca au gasit o serie de instrumente sofisticate de spionaj cibernetic in computerele personale construite de unele din cele mai mari companii ale lumii.
Compania de securitate cibernetica Kaspersky Labs, cu baza la Moscova, a descoperit programele de spionaj din computerele folosite in 30 de tari, printre care IranPakistan, Rsuia si China, care au fost mereu prioritare pentru serviciile americane de informatii, scrie Financial Times.
Kaspersky nu a acuzat direct Agentia americana pentru Securitate Nationala (NSA) ca este sursa acestui malware, insa a sugerat ca uneltele de spionaj sunt create de SUA.
Unele din aceste unelte de supraveghere au fost adanc ascunse in hard driv-urile computerelor create de companii precum Toshiba, Western Digital, Seagate si IBM.
Kaspersky a mai spus ca programul de spionaj a fost creat de o entitate numita Equation Group, care opereaza de 20 de ani si are „legaturi solide” cu creatorii Stuxnet, virusul care a atacat o instalatie nucleara iraniana.
Costin Raiu, director de cercetare si analiza la Kaspersky Lab, a aratat ca instrumentele de spionaj sunt atat de bine realizate si integrate in computere incat „suntem practic orbi si nu putem detecta hard drive-urile care au fost infectate cu acest malware”.
Equation Group a folosit aceste instrumente pentru a spiona selectiv, cu precadere banci, Guverne, cercetarori din domeniul nuclear, instalatii militare si activisti islamici, se arata in raport.
A.I.

 

Tagged with:

40 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Irina said, on februarie 26, 2015 at 11:27 am

    Era Big Brother din pacate se extinde si nu vor avea stare masonii pana ce nu vor avea controlul total atat fizica cat si mental asupra oamenilor.

    Apreciat de 1 persoană

    • Radu Iacoboaie said, on februarie 26, 2015 at 2:49 pm

      PETIȚIE DISPERATĂ CĂTRE IOHANNIS ȘI PONTA: SALVAȚI DE LA DEMOLARE RAFINĂRIA ARPECHIM!

      Publicat de: Sebastian Manole februarie 25, 2015 in Economic

      Intenţia de demolare a rafinăriei Arpechim din Piteşti, anunțată de proprietar, OMV Petrom, a stârnit reacţia unor specialişti de la Academia de Ştiinţe Tehnice din România. Ei au redactat o scrisoare în atenţia preşedintelui Klaus Iohannis și a prim-ministrului Victor Ponta. Scrisoarea este semnată şi de Mihail Georgescu, fost director general al Arpechim, şi de unii dintre proiectanţii rafinăriei.

      Semnatarii petiției le spun președintelui țării și premierului că rafinăria Arpechim este indispensabilă pentru combinatul vâlcean Oltchim, că este una dintre cele mai performante din ţară şi că trebuie neapărat salvată.

      Amintim că ieri reprezentantul unuia dintre administratorii judiciari ai Oltchimului a anunţat că se vrea privatizarea combinatului în acest an, parcă deja împăcat cu ideea că statul nu va putea prelua în timp util rafinăria din Piteşti de la OMV Petrom pentru a o vinde la pachet cu Oltchim. Rafinăria se află în proprietatea OMV Petrom, în timp ce, cu ani în urmă, Petrochimia Arpechim a fost cumpărată de Oltchim de la OMV Petrom.

      Statul, prin vocea unor miniștri, a dat asigurări în timp că va cumpăra rafinăria Arpechim Pitești de la OMV Petrom pentru ca apoi să fie privatizată la pachet cu Oltchim. Din păcate, au fost minciuni nerușinate. Cel puțin până acum. Pe cale de consecință, OMV Petrom a anunțat zilele trecute că vrea să demoleze parte din rafinărie, pe care o consideră total neprofitabilă și învechită. Intenția există de mai mulți ani, dar materializarea ei a fost amânată tocmai la insistențele statului român, care promisese că va răscumpăra rafinăria. Ceea ce, iată, nu s-a întâmplat.

      Despre intenția OMV Petrom de demolare a rafinăriei Arpechim Pitești puteți (re)citi aici: http://epitesti.ro/economic-3/omv-petrom-demoleaza-rafinaria-arpechim/.

      Apreciază

    • radu iacoboaie said, on februarie 26, 2015 at 4:57 pm

      OFF TOPIC FOARTE IMPORTANT

      https://raduiacoboaie.wordpress.com/despre-cipurile-rfid/

      Apreciază

  2. anonim said, on februarie 26, 2015 at 11:30 am

    acelasi lucru o fi valabil si pt ssd?

    Apreciază

    • Nimbus said, on februarie 26, 2015 at 12:34 pm

      Da. Asa au costruit si chipset-urile placilor de baza, se pot accesa fizic porturi. In BIOS sunt puse intentionat backdoor-uri chiar de catre producatori. Situatia este similara inclusiv la telefoane. Asa sunt construite fizic, sa poata fi accesate si manipulate de cine trebuie.

      Apreciat de 2 persoane

    • cristi o. said, on februarie 26, 2015 at 8:01 pm

      @anonim
      SSD-urile sunt mai periculoase decat hdd-urile clasice. Stergerea informatiilor la ssd nu e niciodata completa. Raman urme (dupa numarul de scrieri/stergeri pe fiecare bit; acestea sunt contorizate, pentru nivelarea uzurii si se pot accesa de cine trebuie) care se pot elimina doar fizic, prin ardere completa sau tocarea marunta a chipurilor de memorie. La hdd-ul clasic, cu platan magnetic, eliminarea datelor e de mult mai usoara – magnetizarea „barbara” cu un magnet exterior puternic cu neodim, incinerare mai facila, ori lovire energica, cu ciocanul a platanelor. In hdd-urile si SSD-urile mai noi, orice e bagat in „firmware”-ul (bios-ul) propriu, nu e la indemana „muritorului de rand”. Chiar si pentru cunoscatori e o problema. Nu degeaba au trecut rusii inapoi la masina de scris…

      Apreciat de 2 persoane

      • Doinita said, on februarie 28, 2015 at 8:15 am

        Buna ziua. Si acum sa nu ne mai luam SSD-uri ca sunt spionate. Terminati cu prostiile astea. Nu mai induceti panica!

        Apreciază

      • anonim said, on februarie 28, 2015 at 1:16 pm

        „Terminati cu prostiile astea. Nu mai induceti panica!”<<dang dang..

        Apreciază

      • cristi o. said, on martie 3, 2015 at 10:08 am

        @Doinita
        Toate sunt spionabile, mai ales laptopurile/tabletele/smartphone-urile noi (pe care absolut toti necunoscatorii in IT le adora…) Acum mai depinde si ce informatii se preumbla prin dispozitivele respective. Daca sunt balarii (adica rahaturi corecte politic, umplutura de doi bani din gazete, stiri mondene), nu sunt probleme, nu intereseaza absolut pe nimeni. Daca e informatie adevarata, atunci sunt probleme. Baietii „dastepti” ne vor prosti… Daca adevarul a ajuns sa induca panica… Atunci m-am lamurit. Suntem pierduti! Oare si documentele biometrice/ cipurile implantabile sunt prostii? Sa terminam si cu ele deoarece „induc panica”?!? Atunci dormiti linistiti, oameni buni, ca nici nu stiti unde va treziti…

        Apreciază

  3. ORTODOXIE said, on februarie 26, 2015 at 11:48 am

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!.

    Apreciază

  4. geo said, on februarie 26, 2015 at 11:54 am

    Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant sustine ca decizia Curtii Constitutionale privind ora de religie in scoli schimba regulile in timpul anului scolar si ca „unii profesori isi pierd locul de munca la jumatatea anului scolar”. FSLI le cere parlamentarilor sa gaseasca o solutie referitor la modul in care vor face religia elevii care opteaza pentru aceasta disciplina in anul acesta scolar, si o solutie „care sa reglementeze statutul orei de religie incepand cu anul scolar 2015-2016”.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19489701-federatia-sindicatelor-libere-din-invatamant-despre-religia-scoala-parlamentarii-trebuie-gaseasca-solutie-pentru-acest-scolar-una-care-reglementeze-statutul-orei-religie-incepand-septembrie-viitor.htm

    Apreciază

  5. geo said, on februarie 26, 2015 at 11:57 am

    Apreciat de 1 persoană

  6. geo said, on februarie 26, 2015 at 11:58 am

    Apreciat de 1 persoană

  7. geo said, on februarie 26, 2015 at 12:00 pm

    Apreciat de 1 persoană

  8. geo said, on februarie 26, 2015 at 12:01 pm

    Apreciat de 1 persoană

  9. geo said, on februarie 26, 2015 at 12:03 pm

    Apreciat de 1 persoană

  10. geo said, on februarie 26, 2015 at 12:10 pm

    Apreciat de 1 persoană

  11. geo said, on februarie 26, 2015 at 12:14 pm

    Apreciat de 1 persoană

  12. geo said, on februarie 26, 2015 at 12:15 pm

    Apreciat de 1 persoană

  13. geo said, on februarie 26, 2015 at 12:16 pm

    Apreciat de 1 persoană

  14. geo said, on februarie 26, 2015 at 12:17 pm

    Apreciat de 1 persoană

  15. geo said, on februarie 26, 2015 at 12:17 pm

    Apreciat de 1 persoană

  16. Alin said, on februarie 26, 2015 at 12:18 pm

    daca le reuseste incepe vanatoarea de trupuri compatibile :

    oare trupurile de crestini s-or potrivi ?

    http://jurnalul.ro/stiri/externe/chirurgii-pregatesc-primul-transplant-de-cap-uman-in-2017-685358.html

    Apreciază

  17. geo said, on februarie 26, 2015 at 12:19 pm

    Apreciat de 1 persoană

  18. geo said, on februarie 26, 2015 at 12:20 pm

    Apreciat de 1 persoană

  19. geo said, on februarie 26, 2015 at 12:20 pm

    Apreciat de 1 persoană

  20. Mihail said, on februarie 26, 2015 at 3:04 pm

    Offtopic:

    Israel taie curentul pentru 700.000 de palestinieni desi regiunea este sub 25 cm de zapada:
    https://pietrelevorbesc.wordpress.com/2015/02/26/israel-taie-curentul-700-000-de-palestinieni-trebuie-sa-reziste-gerului/

    Apreciază

  21. Toderel Adrian-Aurel said, on februarie 26, 2015 at 3:15 pm

    Orice hardware are un firmware care îl controlează cel mai aproape de bază, de nivelul fizic chiar înaintea procesorului sau sistemului de operare

    99,99999% din acest firmware e proprietar și extrem de puțini sunt cei care știu ce face cu adevărat cu informațiile pe care le procesează. Chiar la liber, open source, cu acces la surse, e tot mai complicat să verifici cu adevărat tot ciclul de procesare al informațiilor, toate variantele posibile

    « ACM Classic: Reflections on Trusting Trust » e deja un eseu clasic vizavi de problemă

    Există cărți tehnice cu informații dar cine stă să verifice dacă ce scrie în manualul tehnic chiar e adevărat, conform realității!?

    Chiar și procesoarele au un fel de bios, de firmware, îi zice microcod, și cînd se descoperă erori de proiectare după ce a fost scos pe piață acesta se poate updata încărcînd un microcod mai bun! Cine stă să verifice exact ce face în realitate un astfel de microcod cînd toate agențiile de știri urlă că se răspîndește virusul dorel!?

    Mai ales procesoarele moderne cu numărul tot mai mare de instrucțiuni speciale și cu numărul de regiștri în creștere exponențială și ca număr și ca lungime! Sute de variante de instrucțiuni cu combinații nedefinite ale rezultatului funcție de argumente! Manualul zice că instrucțiunea cu acea combinație de argumente va da eroare sau că rezultatul va fi nedefinit însă cine stă să verifice cu adevărat toate combinațiile posibile în condițiile în care ai sute de alți regiștri a căror valoare poate afecta rezultatul final!?

    Iar procesoarele sunt mici copii pe lîngă plăcile grafice moderne cînd vine vorba de număr de regiștri și combinații permise și nepermise între acestea!

    Altfel spus, rezumînd, tehnologiile evoluează atît de rapid încît nimeni nu mai poate verifica în mod riguros, științific, tot ce face softul și hardul cu informațiile disponibile singurul indiciu că le procesează « conform manualului » e faptul că face ce vrem noi să facă fără erori vizibile

    Însă ce face în plus, fără să știm noi, nu prea mai sunt șanse rezonabile să știm CU ADEVĂRAT din cauza complexității tot mai mari a sistemelor informatice, a lipsei controlului și informațiilor complete despre toate componentele hardware implicate și mai ales a faptului că odată conectat la net acea informație în plus nici nu mai trebuie să aibe copii locale prea mult timp!

    Cine stă să verifice toți biții care ies pe țeava de net!? Nu știm și nici nu vrem să știm, ar fi vorba de un volum enorm de informații ca să știm cu adevărat, în sensul științific al cunoașterii

    Pur și simplu credem în sistem, că e mai simplu, și cît timp funcționează așa cum vrem noi mergem pe varianta « las’ că merge și așa! »

    Apreciază

    • ROmanul said, on februarie 27, 2015 at 1:08 am

      Nu inteleg de ce se mira lumea. In SUA exista o lege care interzicerea vanzarii de orice companie din SUA de echipamente soft ori hadware pe care serviciile sa nu le poata accesa ori debloca ori decoda.
      Cu alte cuvinte sunt obligate de legea din SUA sa faca asta.

      Si va dati seama ce se intampla cu echipamentele militare care contin cel putin un microcontroler… (adica mini procesor). Se pot introduce functii ascunse ca la un moment dat sa nu poti folosi acele echipamente impotriva celor care le-au construit sau tarii care ti le-a livrat.

      Sa zicem ca ai un sistem de rachete american si intorci armele ca sa zic asa impotriva americanilor la un moment dat… N-o sa se poata face asta intruca la o comanda ascunsa trimisa prin radio, ori prin sistemul de comunicatii sau printr-o anume tinta falsa introdusa in sistemul radar al sistemului de dirijare a rachetelor se va bloca sau se va autodistruge inclusiv rachetele pe rampa de lansare.

      Sau sa zicem ca ai cumparat F16 de la americani… Credeti ca vor putea fi folosite avioanele alea impotriva americanilor? Nu. Pentru ca F16 astea noi contin atatea procesoare si sisteme electronice care au functii ascunse. Daca vrei sa ataci SUA iti vor trimite o comanda prin radio ascunsa care iti vor prabusi avionul.

      Cine nu intelege despre ce e vorba incercati *#06# pe un telefon mobil.
      Ti se va afisa IMEI-ul telefonului. Ca sa nu mai spun de alte combinatii pe care le stie doar producatorul.
      Sau cautati pe net meniul de service la televizoare. Exista o combinatie de taste care apasate intr-o anume ordine iti afiseza un meniu de service la tv-uri. Nu recomand sa schimbati nimic acolo ca riscati sa va defectati tv-ul.

      Cine stie ce comenzi secrete se pot trimite acelor echipamente.
      Existau chiar pe vremea computerelor HC85 sau Commodore 64 cu procesor Z80 instructiuni in cod masina nedocumentate care functionau doar pe anumite procesoare Z80.

      Chiar si la anumite BIOS-uri protejate de parola (pe vremea procesoarelor 486) exista o parola universale anume: „condo,” Puteai sa pui ce parola vrei ca folosind aceasta parola universala intrai in sistem. Atunci am aflat de legea care interzice comercializarea de echipamente care sa nu poata fi accesate de serviciile americane.

      Solutia? Computere neconectate la internet sau doar in retele locale fara wifi iar aceste computere sa fie introduse in custi faraday intrucat am auzit ca s-au introdus in unele procesoare sau echipamente (gen imprimante) sisteme wifi secrete pe alte frecvente decat cele comecializate care se activeaza la un anume semnal radio exterior sau echipamentele dotate cu mici receptoare radio care blocheaza echipamentul la o comanda.

      Imaginati-va cat de mici pot fi facute aceste receptoare daca exista deja ceasuri de mana electronice care receptioneaza un anume semnal radio emis din Germania parca care permite sincronizarea lor la ora fixa astfel incat sa nu ramana in urma sau sa mearga mai repede.

      Ce mi se pare grav este ca daca cumperi armament dotat cu procesoare sau microcontrolere de la cineva nu vei putea folosi acele arme impotriva celui de la care le-ai cumparat sau tarii care le-a produs ori de origine.

      Apreciază

  22. cca70 said, on februarie 26, 2015 at 7:42 pm

    adica astia au gandit ce trebuie sa te spioneze cu mult inainte sa se raspindeasca calculatoarele si telefoanele mobile…O solutie ar putea fi telefonul fix…ca ala neputind fii carat nici nu te poate monitoriza unde te aflii intr-o anumita perioada a zilei …

    Apreciază

    • safimvigilenti said, on februarie 26, 2015 at 11:23 pm

      foarte corecta observatia, de fapt tot ce inseamna calculatoare si internet pe piata in prezent, nu este rezultatul evolutiei firesti a tehnicii, dar este un proiect aprobat si pus la cale cu buna stiinta inca de prin anii 50 parca, cu scopul de a permite globalizarea si controlul populatiei, problema e expusa parca in documentul Red Aurora, nu mai stiu sigur, am citit mai demult…

      Apreciază

    • ROmanul said, on februarie 27, 2015 at 1:12 am

      Nu merge nici cu telefonul fix.
      1, Afla cand esti acasa si cand nu functie cand vorbesti la el.
      2. Stiu aproape sigur cine esti.
      3. Comunicatia este analogica pana in centrala sau pana in echipamentul dat de firma respectiva, La Romtelecom transmisia e analogica pana in centrala lor la restul e analogica pana-n modemul de internet.
      Apoi intra in fluxuri digitale care se stie ca pot fi usor interceptate de servicii.

      Apreciază

  23. geo said, on februarie 27, 2015 at 11:38 am

    Apreciat de 1 persoană

  24. geo said, on februarie 27, 2015 at 11:48 am

    Apreciat de 1 persoană

  25. geo said, on februarie 27, 2015 at 12:05 pm

    http://vineyardsaker.blogspot.ro/2015/02/police-beating-people-protesting.html

    http://vineyardsaker.blogspot.ro/2015/02/ukraine-february-26th-sitrep-ukrainian.html

    http://vineyardsaker.blogspot.ro/2015/02/at-finish-line-of-deindustrialization.html

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.