SACCSIV – blog ortodox

Comentariu la reactia CASEI ALBE la INREGISTRAREA VIDEO a DECAPITARII celor 21 de copti rapiti in LIBIA de catre ISIS

Posted in Uncategorized by saccsiv on februarie 16, 2015

Teroriştii de la gruparea Stat Islamic revendică DECAPITAREA a 21 de egipteni creştini 418

   Cateva titluri din mass-media:

Hotnews: Casa Alba reactioneaza dupa decapitarea a 21 de egipteni rapiti in Libia. Imaginile sunt socante

Casa Alba a condamnat duminica „uciderea demna de dispret si lasa” a 21 de egipteni in Libia de catre militantii gruparii Statul Islamic si a cerut o solutie politica pentru conflictul din tara.
„Aceasta ucidere a unor oameni nevinovati este doar cea mai recenta dintre numeroasele acte violente comise de teroristi afiliati IS impotriva locuitorilor regiunii, inclusiv uciderea a zeci de soldati egipteni in Sinai, care care nu face altceva decat sa determine comunitatea internationala sa se uneasca impotriva gruparii”, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Josh Earnest, citat de Reuters.
„Acest act atroce subliniaza inca o data nevoia urgenta a unei solutii politice a conflictului din Libia” a adaugat oficialul.
Gruparea Statul Islamic a difuzat duminica o inregistrare video care prezinta decapitarea a 21 de barbati dspre care spune ca sunt egipteni de confesiune crestina.
Informatia a fost confirmata de catre un purtator de cuvant al Bisericii Copte din Egipt.
Potrivit imaginilor postate pe Internet, barbati imbracati in combinezoane de culoare portocalie, similare celor purtate de ostaticii executati recent in Siria de catre SI, sunt aliniati pe o plaja cu mainile legate la spate, dupa care sunt decapitati. In ziua de 12 ianuarie, aripa libiana a gruparii extremiste sunnite a anuntat ca detine ostatici 21 de egipteni de confesiune crestina.
Imaginile, postate pe Youtube, sunt socante.

Antena 3: Teroriştii de la gruparea Stat Islamic revendică DECAPITAREA a 21 de egipteni creştini:

Gruparea extremistă sunnită Stat Islamic (SI) a difuzat duminică o înregistrare video care prezintă decapitarea a 21 de bărbaţi pe care îi prezintă ca fiind egipteni de confesiune creştină recent răpiţi în Libia, informează The Telegraph în ediţia electronică, potrivit Mediafax.
Potrivit imaginilor postate pe internet, bărbaţi îmbrăcaţi în combinezoane de culoare portocalie, similare celor purtate de ostaticii executaţi recent în Siria de către SI, sunt aliniaţi pe o plajă cu mâinile legate la spate, după care sunt decapitaţi.
Pe 12 ianuarie, aripa libiană a grupării extremiste sunnite a anunţat că deţine ostatici 21 de egipteni de confesiune creştină.

Cei 21 de egipteni, care erau muncitori imigranţi, au fost răpiţi în oraşul Sirt, în nordul Libiei, aflat sub controlul grupărilor islamiste.

SI a anunţat că ei au fost răpiţi pentru a răzbuna soarta femeilor musulmane „torturate şi ucise de către Biserica (Ortodoxă) Coptă din Egipt”.

Guvernul egiptean şi-a avertizat cetăţenii să nu călătorească în Libia, însă mulţi dintre ei pleacă în ţara vecină pentru a găsi un loc de muncă.

Antena 3: Reacţie dură a Casei Albe faţă de Statul Islamic, după decapitarea celor 21 de creştini: „Ne vom uni împotriva Statului Islamic”:

Casa Albă a condamnat duminică decapitarea celor 21 de egipteni, răpiţi în Libia, de către gruparea Statul Islamic (SI) ca „demnă de dispreţ şi laşă” şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi Guvernului egiptea, relatează Los Angeles Ttimes în pagina electronică.
„Această ucidere oarbă a unor persoane nevinovate este cea mai recentă dintr-o serie de acţiuni violente comise de către terorişti afiliaţi SI împotriva locuitorilor din regiune, inclusiv uciderea a zeci de militari egipteni în Sinai, care nu face decât să determine comunitatea internaţională să se unească împotriva SI”, se arată într-un comunicat emis de preşedinţia americană duminică seara.
SI a difuzat duminică o înregistrare video care prezintă decapitarea a 21 de bărbaţi pe care îi prezintă ca fiind egipteni de confesiune creştină.
Un purtător de cuvânt al Bisericii Copte din Egipt a confirmat, pentru agenţia oficială egipteană, execuţia celor 21 de bărbaţi.
Rude ale bărbaţilor răpiţi, cei mai mulţi provenind din zone sărace din sudul Egiptului, au organizat acţiuni de protest şi s-au rugat, vineri, în încercarea de a determina Guvernul egiptean să răspundă. Oficiali le dădeau asigurări că s-au făcut toţi paşii posibili pentru a fi alvaţi.
Creştinii egipteni au fost capturaţi la Sirt, pe 12 ianuarie, în urma unor confruntări violente. Libia este devastată de conflicte între miliţii rivale, iar unii dintre militanţi au jurat credinţă SI.
Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah el-Sisi, a convocat Consiliul Naţional de Apărare pentru a examina situaţia şi a decretat şapte zile de doliu naţional.

   Comentariu saccsiv:

Calaii astia de zic ca-s de la ISIS, sunt niste gunoaie umane. Bunul Dumnezeu sa-i ierte pe acei copti.

Stabilit fiind acest lucru, sa trecem mai departe.

Video parca ar fi dintr-un film artistic: calitatea imaginii, a sunetului, punerea in scena, filmare din mai multe unghiuri, inclusiv de sus.

Calaii sunt mult mai inalti decat cei executati. Adica, ce mici sunt crestinii, nu?

Marea la final este insangerata.

Cei cu filmul doresc sa raspandeasca teroarea sau mai degraba papusarii lor doresc sa se acumuleze cat mai multa ura pentru un razboi al civilizatiilor? Eu de exemplu, vizionand clipul, la inceput m-am rugat pentru sufletele celor ucisi, iar la final imi venea sa pun mana pe o ranga. Nu arma de foc si nici macar sabie, ci ranga. Sa simt osul cum se inmoaie. Pentru ca sunt dispus sa fiu mucenic, daca asta va fi voia bunul Dumnezeu, insa nu sunt dispus sa asist la martiriul altora fara a tabari impotriva calailor. Dupa modelul Sfantului Nestor:
Sfantul Mare Mucenic Dimitrie catre Sfantul Nestor: “Si pe Lie vei birui si pentru Hristos vei marturisi”. SI L-A UCIS PE LIE si astfel a marturisit pe Hristos. UNEORI TREBUIE SA MAI SI LUPTAM. Cand?

Apoi m-am mai linistit si am inceput a gandi la rece.

Ce-a fost si ce-a ajuns Libia? Dar toate tarile din nordul Africii si pana in Siria? Adica beneficiarele primaverii arabe. Cine au fost papusarii acestei revolutii stim. Cine i-a inarmat pe toti acesti rebeli, iar stim. Si acum vine Obama sa faca pe razbunatorul?

E din ce in ce mai clar fratilor scopul papusarilor: le trebuie musai un razboi mondial cat mai total, cat mai care pe care, cat mai plin de ura. Un razboi asa, pornit din ficati. Ca si venirea antihristului sa fie primita cu cat mai multa bucurie …

In paralel, mai impusca ei un iepure cu acelasi foc: aici s-a ajuns din cauza extremismului. In cazul de fata islamic. Dar prin extensie extremism va fi orice atitudine anti sistem. Inclusiv ortodoxia.

 

87 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on februarie 16, 2015 at 12:09 pm

    Ziceam la un comentariu anterior ca prin sprijinirea Ucrainei de catre guvernul de la Bucuresti ne-o cam luam de la rusi…dovada e mai sus…

    Apreciază

  2. geo said, on februarie 16, 2015 at 12:13 pm

    Apreciază

  3. geo said, on februarie 16, 2015 at 12:13 pm

    Apreciază

  4. geo said, on februarie 16, 2015 at 12:14 pm

    Apreciază

  5. geo said, on februarie 16, 2015 at 12:14 pm

    Apreciază

  6. geo said, on februarie 16, 2015 at 12:16 pm

    http://www.twitlonger.com/show/n_1skm8r8

    Apreciază

  7. geo said, on februarie 16, 2015 at 12:26 pm

    Apreciază

  8. geo said, on februarie 16, 2015 at 12:27 pm

    Apreciază

  9. geo said, on februarie 16, 2015 at 12:30 pm

    Legat de tema articolului se pare ca celebrul Baghdadi nu ar fi chiar atit de arab sau islamist pe cit se crede…si asa se explica de ce justitia americana „l-a facut scapat” cind il avea in mina…

    https://twitter.com/search?q=baghdadi%20is%20israeli%20agent&src=typd

    Apreciază

  10. Mălin said, on februarie 16, 2015 at 12:34 pm

    Apreciază

  11. dante said, on februarie 16, 2015 at 2:00 pm

    Dar parca in profetiile sfintilor Parinti, inceputul celui de-al 3-lea razboi mondial va fi undeva intre Siria si Turcia implicind ocuparea Greciei.
    Cred ca diversiunea din Ucraina este doar un usor joc de glezne, menit sa tina o anume stare de spirit in regiune. Oricum, lumea se invirte si se roade.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  12. geo said, on februarie 16, 2015 at 2:08 pm

    NICOLAE MARGINEANU, REGIZOR: NU AM AUZIT DE NICIUN DE}INUT POLITIC CARE SA FI RAMAS ATEU. SAU CARE SA VREA SA SE RAZBUNE.

    http://www.presamil.ro/ultimul_nr/files/assets/common/downloads/publication.pdf pag. 24

    In contrast cititi mai jos…cu siguranta o sa va vina sa vomitati…bolsevicul tot bolsevic…

    https://deveghepatriei.wordpress.com/2015/02/10/general-de-br-r-adrian-tudor-sri-am-fost-securist-comunist-si-i-am-urmarit-pe-legionari-si-detinutii-politici/

    Apreciază

  13. geo said, on februarie 16, 2015 at 2:33 pm

    Atit de spalati pe creier sint ucrainienii incit se roaga la Lucifer???!!!

    Apreciază

    • saccsiv said, on februarie 16, 2015 at 5:26 pm

      geo

      Chiar asta o fi zis?

      Apreciază

      • geo said, on februarie 17, 2015 at 8:32 am

        la min. 0:20 apoi la 1:53 cineva zice ca Dumnezeu ne-a aparat iar altul il contrrazice spunind ca Lucifer…

        Apreciază

      • saccsiv said, on februarie 17, 2015 at 9:45 am

        geo

        Dar e traducerea exacta?

        Apreciază

      • geo said, on februarie 17, 2015 at 12:14 pm

        da, cei care vorbesc il pronunta LUSIFERA…

        Apreciază

  14. geo said, on februarie 16, 2015 at 2:34 pm

    Din pacate pentru ei Lucifer al lo nu i-a salvat:

    Apreciază

    • cca70 said, on februarie 16, 2015 at 9:53 pm

      uluitor…am vazut modelul acesta de cruce pe multe biserici ortodoxe din Ro….fantastic cum au reusit sa perverteasca lacasul de cult autentic crestin

      Apreciază

      • Mălin said, on februarie 17, 2015 at 6:52 pm

        Crucea rusească ar fi singurul tip de cruce care ar da impresia că seamănă cât de cât, însă totuşi, diferenţa este destul de mare. La crucea rusească, braţul mic aşezat pe orizontală în partea de sus a crucii, semnifică tabliţa pe care a fost în ebraică, latină şi greacă: „Iisus Nazarineanul, Împăratul iudeilor!”(Ioan 19:20).
        Iar braţul aşezat la baza crucii care este înclinat şi mai mic, semnifică braţul pe care Mântuitorul Hristos şi-a spijinit picioarele. Spre exemplu:

        Apreciază

    • cca70 said, on februarie 17, 2015 at 6:53 am

      crucea asta care e satanica seamana cu cea de pe stema ungariei :

      http://ro.wikipedia.org/wiki/Stema_Ungariei

      Apreciază

    • Arhanghelul said, on februarie 17, 2015 at 11:03 am

      Apreciază

    • andrei-d said, on februarie 17, 2015 at 4:47 pm

      dar crucea patriarhala cum este?

      Apreciat de 1 persoană

    • andrei-d said, on februarie 17, 2015 at 4:50 pm

      Apreciat de 1 persoană

  15. geo said, on februarie 16, 2015 at 2:48 pm

    Apreciază

  16. geo said, on februarie 16, 2015 at 2:49 pm

    Apreciază

  17. geo said, on februarie 16, 2015 at 2:59 pm

    hmmm…

    http://www.defenseindustrydaily.com/hungary-sells-t-72-tanks-to-026666/

    De atitea alte ori destinatarul a fost schimbat…nu ar fi de mirare ca din exportator de tancuri in Nigeria Ucraina sa devina importatoare din una din tarile NATO…

    Apreciază

  18. geo said, on februarie 16, 2015 at 3:08 pm

    Profesorul Emil Moise, care a generat intreaga dezbatere pe statutul orei de Religie, anunta ca asociatia pe care o conduce va sesiza Curtea de Conturi, pentru a verifica salarizarea profesorilor de Religie. Curtea Constitutionala a decis ca elevii care vor sa faca Religia in scoala trebuie sa depuna o solicitare. Profesorul sustine ca, de la publicarea deciziei in Monitor, cadrele care predau Religia fara cererea explicita a parintilor „nu vor putea fi retribuite din bani publici”. Amintim, insa, ca ministrul Educatiei a declarat pentru HotNews.ro ca parintii trebuie sa depuna solicitare la scoala pentru ca elevii sa faca ora de Religie incepand cu anul scolar urmator.

    Profesorul Emil Moise, presedinte al Asociatiei Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta, a anuntat intr-un comunicat remis HotNews.ro ca „la 3 saptamani dupa publicarea deciziei Curtii Constitutionale, conform careia ora confesionala de Religie nu mai poate fi predata in unitatile publice de invatamant preuniversitar decat copiilor ai caror parinti au depus o cerere explicita in acest sens, sau elevilor majori in aceleasi conditii, fapta contrara constituind infractiune, am intocmit o dresa catre cultele religioase recunoscute din Romania, solicitandu-le sa respecte prevederile Constitutiei Romaniei, ale legislatiei nationale, ordinea de drept si drepturile omului”.

    Acesta precizeaza ca „adresa a fost expediata in zile de joi si vineri la principalele culte recunoscute, printre care si B.O.R.”. „Asociatia Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta are in vederea demararea procedurii pentru ridicarea statutului de cult recunoscut pentru cultele care continua sa incalce prevederile Constitutiei Romaniei, ale legislatiei nationale, ordinea publica si drepturile omului”, afirma Emil Moise.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19396385-asociatie-anunta-sesizeaza-curtea-conturi-pentru-profesorii-religie-platiti-ilegal-din-banii-statului-dupa-ccr-decis-religia-nu-obligatorie-pentru-elevi.htm

    Nu l-am auzit niciodata pe nenea profesorul sa fie atit de revoltat de palavramentul suprenumeric si de sumele vehiculate in buget, de legile scoase care trebuie modificate inainte de a putea fi aplicate…nu l-am vazut atit de virulent impotriva atitor de multe incalcari ale Constitutiei comise zi de zi de politicieni, judecatori, avocati, procurori, politisti, oameni de afaceri…nu, dinsul are probleme cu ora de religie, mai exact religia ortodoxa…

    Apreciază

    • geo said, on februarie 17, 2015 at 9:08 am

      domnul asta nu i-am retinut numele e suparat fiindca Biserica cere…e si normal – cere ce i s-a luat cu japca si de cuza si de comunisti…in schimb nu l-am vazut suparat cind partidele, de fapt niste gasti de golani, au cerut spatii, subventii, si cite si mai cite…nu l-am vazut suparat cind palvramentarii au cerut cit in Luna si in stele…nu l-am vazut suparat cind afaceristii de carton faceau afaceri cu statul milioane de romani raminind pe drumuri sau plecind aiurea in tari straine sa lucreze precum sclavii…nu, dumnealui are o problema: Biserica…dar nu oricare ci cea ortodoxa…

      Apreciază

  19. geo said, on februarie 16, 2015 at 3:14 pm

    Incep sa se trezeasca mintile si pe la noi:

    http://www.contributors.ro/global-europa/ucraina-a-pierdut-razboiul-noua-europa-de-est-ramane-captiva-in-zona-gri/

    Apreciază

  20. George said, on februarie 16, 2015 at 3:14 pm

    Inca un caz in care autoritatile perverse tampite norvegiene lasa parintii fara copii

    Apreciază

  21. Gabriel M. said, on februarie 16, 2015 at 3:48 pm

    Iertati-ma ca indraznesc .. Ma framanta o intrebare de cateva zile. Apelez la preotii sau la cei foarte informati sa imi raspunda la o nedumerire. Cand va fi uraciunea pustiitii la locul sfant, Mantuitorul spune „cei din Iudeea sa fuga in munti” de ce nu spune de toata lumea…. ?

    Va rog nu va dati cu parerea de dragul discutiei ci cautati raspunsuri si talcuiri precise. Merci mult.

    Apreciază

    • zcalin said, on februarie 16, 2015 at 6:16 pm

      Banuiesc ca te referi la Evanghelia dupa Matei, cap. 24, versetele 15-16. Prietene, cauta in talcuirile Sfintilor Parinti. De ex., Sfantul Teofilact al Bulgariei – Talcuirea Sfintei Evanghelii de la Matei. O gasesti in format pdf pe internet sau diferite site-uri. Crede-ma, de vei cauta vei gasi raspunsul.

      Apreciază

  22. STOP RFID said, on februarie 16, 2015 at 4:57 pm

    saccsiv

    Vasile te intreb ceva. Stii, cardul de transport RATB este nominal, adica prezinti buletinul ca sa ti-l elibereze? Stiu ca esti din Bucuresti, sau poate raspund altii care stiu.

    Apreciază

    • cristi o. said, on februarie 16, 2015 at 8:09 pm

      Exista (inca) posibilitatea cardului nenominal RATB. Se incarca pe la tonetele alea gri, in forma de butoi cilindric, de prin statii. Cel nominal se foloseste, in special, pentru abonament, ala se da, evident, cu buletinul. Recent, am luat unul nenominal si daca imi cerea buletinul ma lasam pagubas… Am facut Bucurestiul pe jos dintr-o institutie in alta cand lucram acolo. Asa ca drumul din centru pana la gara il faceam si pe jos ori cu taxiul la nevoie… La metrou sunt cartonasele cu banda magnetica de 2 sau mai multe calatorii – se dau la ghiseu ori la automat de cartele (fara buletin, dar cu bani potriviti). Sper ca va e de folos…

      Apreciază

  23. Stefan said, on februarie 16, 2015 at 6:12 pm

    De unde aduc islamistii zecile de combinezoane portocalii care seamana izbitor cu acelea din taberele de detinuti de la Guantanamo.Cine le da islamistilor uniformele de camuflaj impecabile si vestele de kevlar de provenienta americana dar si masinile blindate de ultima generatie islamistilor nigerieni ai lui Boko Haram ?

    Apreciază

    • cristi o. said, on februarie 17, 2015 at 3:31 am

      Putina lume s-a gandit la motivul folosirii combinezoanelor portocalii… Ele sunt tinuta puscariasilor considerati foarte periculosi ori a celor condamnati la moarte. Numai ca… semnificatia aceasta e valabila doar in SUA si poate, prin inductie „culturala”, in Canada! In celelalte tari, europene ori asiatice, in mentalul colectiv, nu prea exista o atare asociere! Da, unii ca noi, mai iscoditori din fire stim, dar suntem mult sub 1% din multimea de oameni ce nu prea stiu multe altele mai simple… Atunci, vin si eu si intreb, cui se adreseaza, de fapt, mesajul?!? (pornesc de la premisa, destul de solida, ca masacrele respective se vor a fi un mesaj…) Cumva publicului ori angajatilor din institutiile americane? Sa nu se mai opuna si, eventual, sa sustina cu toata puterea deciziile razboinice, cheltuielnice si totalitare ale guvernului lor iudeo-mason ce vrea „eradicarea terorismului” si implicarea SUA in toate porcariile din lume (pe care tot ei le-au provocat)?! Sa nu uitam si stilul de show iudeo-hollywoodian (adica masonic) de film horror, cu costume intalnite in unele filme, detalii, regie, operatori de filmare, lumini de platou etc, la nivel profesionist, in care sunt realizate filmarile masacrelor. Oare cine-o fi regizorul? Producatorul? Dupa calitatea executiei, ar trebui sa fie acolo o intreaga „casa de filme” si incep sa cred ca ar putea fi vorba chiar de personaje celebre din domeniul cinematografic care lucreaza pe contract cu CIA… (Or fi avand si ei, „Nicolaescul” lor… doar ca nu regizeaza „revolutii decembriste” in direct ci executii „primavaratice” in reluare…) Si mai e o chestiune care scartaie rau de tot, dar, de asemenea, n-a prea discutat-o multa lume: modul de organizare al isis nu are absolut nimic in comun cu felul de a fi al arabilor (de departe mult mai dezordonati in abordarea unor chestiuni razboinice paramilitare) ci are totul in comun cu modul de organizare occidental (poti sa juri ca sunt trupe SS). De unde au scos o armata impecabila de soldatei alesi pe spranceana, cand unei tari potente economic ii trebuie zeci de ani si o baza de selectie de sute de ori mai mare sa organizeze, de la zero, o armata decenta, gata de lupta (nu manechine consumabile/carne de tun, duse cu turma pe campul de lupta). Pana si rusii au avut nevoie de minimum 15 ani de investitii majore in sfera militara, dupa destramarea URSS, sa ajunga la stadiul actual, sub nivelul de paritate cu NATO, cu cheltuieli imense, dar au avut o populatie, la fel de imensa si au pornit, nu de la zero, ci de la arme nucleare, multime de ofiteri bine instruiti, know-how din teatre de operatiuni si infrastructura perfect functionala, dezvoltata in 60 de ani pe propriul teritoriu!!! De unde Dumnezeu a aparut isis?! Din palarie, ca la circ?! Dintr-o banda de infractori si smecherasi profitori dupa „lovilutia” araba, care au dat spargere la o banca??? Asta n-o poate crede decat un alienat mintal…

      Apreciază

    • geo said, on februarie 17, 2015 at 8:34 am

      boko haram, am mai postat aici, este finantata de cine altcineva decit de arabia saudita…in strinsa legatura cu…israelul…

      Apreciază

  24. Gabriel said, on februarie 16, 2015 at 7:07 pm

    Crucea lui baphomet. O puteți vedea pe turlele bisericilor renovate sau recent construite.

    https://prosistemhaha.wordpress.com/2015/02/15/crucea-lui-baphomet/

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on februarie 16, 2015 at 8:01 pm

      Gabriel

      Mai usor fratilor, ca nu e chiar asa. Voi scrie un articol.

      Apreciază

    • Stefan said, on februarie 16, 2015 at 9:21 pm

      O moneda tip gross de pe timpul lui Stefan cel Mare http://romaniancoins.org/alte/stefan2.jpg

      Apreciază

    • Mălin said, on februarie 16, 2015 at 9:43 pm

      Frate unde ai găsit asta? Acest însemn l-am văzut în piept la iudeo-masonul Niels Schnecker la un interviu care i s-a luat după înmormântarea masonului Florian Pittiş ( cel care a fost purtatorul de cuvânt al Marii Loji Nationale din Romania). Tot în videoclip mai apăreau câţiva masoni care îşi exprimau regretul pentru moartea lui Pittiş!

      Eu am scris despre asta când, din întâmplare, urmârind acel clipul cu Niels Schnecker despre înmormântarea lui Pitiiş, pur şi simplu mi-a sărit în ochi acest gest al cameramanului de a filma acel simbol din pieptul masonului Schnecker, dar şi pentru faptul că mi-am adus aminte că l-am mai văzut undeva – pe turlele bisericii Creţulescu din Bucureşti de lângă Sala Palatului. Simbolurile sunt foarte asemânătoare, aproape identice.
      https://saccsiv.wordpress.com/2014/01/24/articole-bloguri-ortodoxe-24-01-2014-apologeticum-oficial-nu-suntem-securisti-dar-scopul-a-fost-discreditarea-noastra-rebeliunea-legionara-21-23-ia/#comment-200098

      Simbolul se putea vedea clar in pieptul lui Schnecker în acel clip de pa acasă TV începând cu minutul 04:53. Acum când am văzut comentariul tău am încercat să-l revăd, însă linkul cu acel clip nu mai este valabil.

      Oricum ar fi, nu mai clac în viaţa mea în Biserica Creţulescu, fie şi pentru acest fapt care pentru unii poate părea neînsemnat.

      Apreciază

      • mihai444 said, on februarie 17, 2015 at 9:13 am

        si eu am retinut faza cu Schneker incat la vreo 2 saptamani dupa, am mers la biserica Kretulescu si l-am intrebat pe parintele deacolo care e treaba cu crucea de pe biserica pastorita de el.acelasi gen de cruce am revazut-o de curand (2-3 saptamani) la o biserica care se ridica pe undeva prin nordul tarii. Eh,cand l-am intrebat pe acel parinte de ce arata crucea cum arata,mi-a zis ca nu i se pare ciudata si ca a fost facuta la fabrica de tancuri din Bucuresti.Totusi, crucea trebuie sa fie cruce,sa ma mai lase cu ”stilistica”.Ca daca ar fi doar ”stilistica” as inghiti-o mai usor, insa am impresia ca e un atac frontal al masoneriei efectuat in timp si asta ma doare.

        Apreciază

      • Mălin said, on februarie 17, 2015 at 1:25 pm

        @mihai444
        Din păcate, este mai mult decât o stilizare. Braţele crucii, lungimea lor, este modificată atât pe orizontală, cât şi pe verticală. Trebuie să existe o delimitare clară a braţelor crucii, să ştii unde începe şi unde se termină, astfel încât să exprime Răstignirea Mântuitorului Hristos. Mântuitorul S-a Răstignit pe Sf. Cruce, aşa cum o cunoaştem cu toţii, nu pe forme cu 6, 8, 10 sau nu ştiu câte ramificaţii. Cum poţi tolera aşa ceva pe cupolele bisericilor ortodoxe sau în interior bisericii?.Ştim cu toţii că atunci când ne închinăm reproducem cât mai fidel Semnul Sfintei Cruci, nu ducem mâna dreaptă în nenumărate puncte, sau direcţii. Mâine-poimâine ne trezim că o să monteze roata budistă, semiluna, steaua evreiască sau te miri ce altceva!

        Deci, semnul de lângă menorah din poza de mai jos, nu are nimic de aface cu crucea pe care S-a Răstignit Hristos:

        Aşa trebuie să arate crucile pe bisericile ortodoxe:



        Apreciază

      • Mălin said, on februarie 17, 2015 at 2:19 pm

        Cel mai propabil, masonii merg doar la aceste biserici pe care le identifică după aceste simboluri masonice.
        Apropo, la biserica Creţulescu slujeşte preotul Vasile Răducă, cunoscut pentru cărţile sale controversate şi sminţitoare. Simbolul poate fi regăsit şi pe turlele bisericii Sf. Gheorghe Nou din Bucureşti.
        De asemenea, recomand următorul videoclip, începând cu minutul 13:41, un mason aduce în discuţie acest subiect:

        Apreciat de 1 persoană

  25. energein7 said, on februarie 16, 2015 at 7:27 pm

    Reblogged this on energein7's Blog.

    Apreciază

  26. sherlock_holmes said, on februarie 16, 2015 at 7:33 pm

    Uciderea crestinilor copti de catre teroristii ISIL se pare ca este un avertisment la vizita lui Putin in Egipt,la contractele militare de miliarde de dolari ce se vor semna de cei 2 presedinti,la inlocuirea dolarului cu rubla in tranzactii si la lupta comuna a Rusiei si Egiptului impotriva terorismului.

    Parca prea multe suturi in fundul politicienilor americani,de unde si reactia omoririi de crestini ( avertisment si pentru Putin )

    http://www.independent.co.uk/news/world/africa/a-meeting-of-minds-in-cairo-billiondollar-arms-deal-on-table-as-putin-and-abdel-fattah-alsisi-seek-closer-trade-links-and-alliance-against-terror-10034972.html

    „Vladimir Putin arrived in Egypt last night for talks with his Egyptian opposite number on new roubles-only trade deals, the sale of billions of dollars’ worth of guns and tanks, and quite probably a new “anti-terrorist” alliance of the kind Russia already boasts in Syria. „

    Apreciază

  27. mircea.v said, on februarie 16, 2015 at 8:12 pm

    Problema este Coranul.
    Islamistul, normal, asculta de Coran. Si la Coran zice ca pe necredinciosul care nu se face musulman trebuie sa-l omori. Politeistii care se inchina la mai mulkte zeitati, astia sant cei mai nemernici zice Coranul; trebuie omorati. Crestinii se incadreaza si la necredinciosi si la politeisti, pt ca se inchina la Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Doar Alah e unul. Zice Clar in Coran, „nu cifra trei”. Adica astia sant cei mai periculosi. Ca daca ai avea 12 zeitati sau mai stiu eu cate, poate ai scapa mai usor.

    Inca o data, radacina raului este Coranul. Merge papa si se intalneste cu ei, merg americanii… Oare ce or discuta?

    Apreciază

  28. Cosmin S. said, on februarie 16, 2015 at 8:52 pm

    via facebook:

    „Barbatii pana in 60 de ani cautati pentru inrolare?
    O nota interna de la ministerul invatamantului a circulat in toate scolile din Romania cu raspuns imediat, intr-o ora, pe e-mail-ul directorilor de scoli pentru secretariat.
    Scopul, evidenta barbatilor pana in 60 de ani, cu date personale si orice alte date posibile, barbati si numai barbati incadrati pe un post.
    Totul intr-o mare viteza ca nimic sa nu se rasufle.
    Cine poate confirma sa o faca.
    Dati share. nu este de gluma.
    Daca ni se pregateste ceva, merita sa aflam si noi.”
    …..

    Mâncarea cu nanotehnologie se experimentează în România!
    http://ph-online.ro/sanatate-frumusete/item/51285-mancarea-cu-nanotehnologie-se-experimenteaza-in-romania
    …”vor incerca sa ne implanteze nano-echipamente in corp, invizibile cu ochiul liber si care vor juca rolul unui spion. Aceste echipament va putea citi si interpreta semnalele corpului uman. Acesta va fi o parte din pecete. (…) Al doilea nivel va fi un cip extrem de subtil pe care il vor implanta pe mana sau pe frunte, un nano-cip (nu ca cele pe care le stim acum) care va comunica cu echipamentele pe care le vom avea deja in corpul nostru si care vor functiona ca un tot unitar, ca un computer si vor transmite informatii. ”
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/…/parintele-elpidie-al…/

    Apreciază

    • Cosmin said, on februarie 17, 2015 at 12:50 am

      Am gasit un coment pe un site, care arata cam asa:

      „Societatea actuală se îndreaptă cu paşi grăbiţi către o societate absolut controlată, acest fapt fiind posibil datorită capacităţii de control informaţional nemaiîntâlnit în istoria omenirii. Totul devine număr, totul devine informaţie, inclusiv cele mai intime gânduri.
      Un exemplu în aceste sens îl constituie procesul intentat de John St. Clair Akwei împotriva Agenţiei Naţionale de Securitate a S.U.A. (NSA), cu sediul la Fort George G. Meade, Maryland (Procesul civil nr. 92-0449). Reclamantul, John Akwei, a aflat de existenţa unor programe de spionaj ale NSA în urma efectelor supravegherii de către NSA din octombrie 1990 pânã în mai 1991.
      Actele procesului au fost publicate în formã integralã în revista Nexus pe lunile aprilie-mai 1996, din care cităm. Documentele dezvãluie o gamã uluitor de largã de tehnologii şi programe proiectate în scopul de a-i urmãri şi controla pe cetãţenii americani.
      Operaţiunea NSA de spionaj al semnalelor (programul Sigint) s-a transformat într-un program de decodificare a tuturor undelor EMF (electromagnetice) din mediul înconjurãtor, în vederea reperãrii de la distanţã şi a urmãririi oamenilor prin intermediul curenţilor electrici care se gãsesc în corpul lor. Programul SIGINT porneşte de la faptul cã orice obiect din mediul înconjurãtor care are în sine curent electric genereazã în jurul sãu un flux magnetic, flux care emite unde EMF.
      NSA şi Departamentul Apãrãrii au pus la punct şi brevetat echipament digital avansat care poate analiza de la distanţã orice obiect care desfãşoarã vreun fel de activitate electricã, fie el de natura organicã sau anorganicã.
      Câmpul bioelectric generat de un individ poate fi detectat de la distanţã, aşa încât omul poate fi depistat în orice loc s-ar afla. Criptologii NSA, utilizând echipamentele speciale EMF pot depista şi monitoriza de la distanţã potenţialele electrice, ulterior putând deduce prin decodificarea acestora stãrile cerebrale şi procesele mentale ale persoanei urmãrite; în acest fel, subiecţii pot fi supravegheaţi în mod absolut.
      Programul SIGINT al NSA foloseşte stimularea electromagneticã a encefalului în cazul supravegherii neuronale de la distanţã (Remote Neuronal Monitoring, RNM) şi al contactului encefalic electronic (Electronic Brain Link, EBL). Stimularea encefalicã de acest tip a început sã fie dezvoltatã prin programul MKULTRA de la începutul anilor ’50, care includea şi investigarea şi controlul neurologic al radiaţiilor (câmpurile electromagnetice neionizate), precum şi dezvoltarea şi cercetarea bioelectricã. NSA dispune de echipament electronic brevetat care analizeazã de la distanţã activitatea electricã a omului.
      „Harta” encefalicã generatã de computerele NSA asigurã supravegherea neîntreruptã a tuturor proceselor electrice care au loc în creier. NSA înregistreazã şi decodificã „hãrţile” encefalice a sute de mii de persoane, în scopul siguranţei naţionale. Stimularea encefalicã este folositã în secret şi de armatã în cazul conexiunilor creier-computer (de pildã în avioanele de atac).
      Având ca ţintã supravegherea electronicã, activitatea electricã desfãşuratã de centrul vorbirii – aflat în encefal – poate fi transpusã într-o redare aproape verbalã a gândurilor acelei persoane. RNM poate trimite semnalele codificate cãtre cortexul auditiv din encefal, înlesnind astfel comunicarea audio nemijlocitã cu creierul (fãrã a mai fi nevoie de ajutorul urechilor). Agenţii NSA pot utiliza aceastã metodã în secret, îmbolnãvind subiecţii prin emiterea cãtre ei a unor senzaţii auditive halucinante, caracteristice schizofrenicilor şi paranoicilor.
      Fãrã a avea vreun contact cu persoana urmãritã, supravegherea neuronalã de la distanţã poate întocmi o hartã a activitãţilor electrice a cortexului vizual din encefalul persoanei respective, iar dupã aceea sã redea pe un ecran imaginile din creierul subiectului. Agenţii NSA vãd exact ceea ce vãd ochii persoanei supravegheate. Poate fi „vizionatã” în acest mod şi memoria vizualã. RNM poate trimite imagini direct la cortexul vizual, fãrã a mai folosi ochii şi nervii optici. În acest mod, agenţii NSA pot „aşeza” pe furiş imagini în creierul unei persoane, îndeosebi în timpul somnului, de tip REM, pentru a-i programa creierul în Reţeaua SIGINT existã în SUA încã din anii ’40. NSA, cu sediul la Fort Meade, dispune de un sistem gigantic de supraveghere neuronalã de la distanţã, fãrã fir, bidirecţionat, folosit pentru a-i urmãri pe cei suspecţi şi a monitoriza în mod nedistructiv informaţiile audio-vizuale din creierul lor. Şi toate acestea se desfãşoarã fãrã vreun contact fizic cu subiecţii. RNM este cea mai sofisticatã şi mai recentã metodã de supraveghere şi spionaj civil. Cãtre cortexul auditiv al subiectului pot fi trimise fraze întregi, sunete tridimensionale şi sunete subliminale (fãrã a face uz de urechi), iar cãtre cortexul vizual pot fi trimise imagini RNM poate modifica percepţiile, stãrile şi controlul mişcãrilor unei persoane. Conexiunea cu cortexul auditiv/vizual a devenit cel mai utilizat şi mai performant sistem de spionaj. RNM permite o interconexiune audiovizualã creier-creier sau computer-creier.
      SIGINT are capacitatea de a monitoriza de la distanţã informaţiile din creierul uman prin decodificarea digitalã a potenţialelor electrice stimulate ale emisiilor electromagnetice encefalice având o frecvenţã între 30 şi 50 Hz şi o putere de 5 mW. Activitatea neuronalã a encefalului genereazã o activitate electricã fluctuantã, caracterizatã printr-un flux magnetic variabil. Acest flux magnetic genereazã o undã electromagneticã constantã de 30-50 Hz şi 5 mW. În emisia electromagneticã a creierului se aflã anumite şabloane şi semne caracteristice, denumite „potenţiale stimulate” [de rãspuns la un stimul]. Fiecãrui gând, reacţie, comandã de mişcare, fapt auditiv şi imagine vizualã din creier îi corespunde un „potenţial stimulat” sau un grup de asemenea „potenţiale stimulate”. Emisia electromagneticã encefalicã poate fi decodificatã sub forma gândurilor, imaginilor şi sunetelor aflate în creier.
      Reţeaua SIGINT foloseşte stimularea cerebralã ca pe un mod de comunicare şi transmitere a informaţiilor (precum şi a semnalelor sistemului nervos) cãtre spioni şi, de asemenea, pentru diferite transmisiuni cãtre creierul celor supuşi operaţiunilor secrete de supraveghere (la un nivel neperceptibil de om). Stimularea encefalicã electromagneticã funcţioneazã astfel: este trimis un semnal electromagnetic cu o codificare complexã, care sã rezoneze cu potenţialele stimulate din creier şi sã formeze astfel imagini auditive şi vizuale în circuitele neurale ale creierului. Stimularea encefalicã poate modifica starea cerebralã şi poate afecta controlul mişcãrilor.
      Contactul (conexiunea) encefalic electronic bidirecţionat este realizat prin monitorizarea de la distanţã a informaţiei audiovizuale din creier concomitent cu transmiterea sunetului cãtre cortexul auditiv (evitând urechile) şi a imaginilor estompate cãtre cortexul vizual (evitând nervii optici şi ochii). Imaginile apar sub formã de ecrane bidimensionale în encefal. Contactul encefalic bidirecţionat este arma cea mai redutabilã şi sistemul de comunicaţii preferat al personalului CIA/NSA. Supravegherea neuronalã de la distanţã (RNM, supravegherea de la distanţã a informaţiilor bioelectrice stocate în creierul uman) a devenit cel mai eficace sistem de urmãrire. El este folosit de un numãr limitat de spioni ai SUA.
      Pentru a putea aplica programul RNM, este necesarã mai întâi decodificarea frecvenţei de rezonanţã a fiecãrui centru de pe scoarţa cerebralã. Frecvenţele la care rãspund diferitele centre nervoase encefalice sunt situate în intervalul 3-50 Hz. Doar programul SIGINT al NSA moduleazã [emite] semnalele pe aceastã bandã de frecvenţã”

      Apreciază

  29. minionita said, on februarie 16, 2015 at 9:05 pm

    Este evident ca executiile astea sunt destinate sa starneasca teroare. Ar fi mai putin socant daca le-ar trage un glont in cap in loc sa le taie gatul sau sa ii arda de vii. Dar va fi vai de ei in ziua in care Iisus va face dreptate celor ucisi pentru numele lui. E teribil de trist ca niste oameni sa fie omorati pt.ca saracia i-a umpins sa caute de lucru intr-un loc periculos. Dar Dumnezeu care ne vede pe toti le va face dreptate, cu siguranta.

    Apreciat de 1 persoană

  30. Cosmin S. said, on februarie 16, 2015 at 9:43 pm

    Dupa Putin, hop si Holande in ajutorul egiptului. Ce bine lucreaza impreuna franta si rusia.
    Hollande impreuna cu ministrul sau al apararii se vor deplasa maine la Cairo pentru a parafa un contract in valoare de 5.2 miliarde de euro pentru doua fragate multirol FREMM si doua escadrile de Rafale
    http://www.resboiu.ro/primul-client-extern-pentru-rafale/

    sherlock_holmes said, on februarie 16, 2015 at 7:33 pm

    Uciderea crestinilor copti de catre teroristii ISIL se pare ca este un avertisment la vizita lui Putin in Egipt,la contractele militare de miliarde de dolari ce se vor semna de cei 2 presedinti,la inlocuirea dolarului cu rubla in tranzactii si la lupta comuna a Rusiei si Egiptului impotriva terorismului.

    Parca prea multe suturi in fundul politicienilor americani,de unde si reactia omoririi de crestini ( avertisment si pentru Putin )

    http://www.independent.co.uk/news/world/africa/a-meeting-of-minds-in-cairo-billiondollar-arms-deal-on-table-as-putin-and-abdel-fattah-alsisi-seek-closer-trade-links-and-alliance-against-terror-10034972.html

    “Vladimir Putin arrived in Egypt last night for talks with his Egyptian opposite number on new roubles-only trade deals, the sale of billions of dollars’ worth of guns and tanks, and quite probably a new “anti-terrorist” alliance of the kind Russia already boasts in Syria. “

    Apreciază

  31. anonim said, on februarie 16, 2015 at 9:55 pm

    Ma uit pe TVR1 si vad cum interlopul Basescu iarasi incepe sa faca lobby pentru banda de criminali de la Kiev fara sa spuna un cuvant despre minoritarii romani trimisi cu forta in mijlocul Sectorului de Dreapta pe frontul de est. Culmea, acum a devenit si garantul integritatii statului fantoma Ucraina ca e dupa alegeri si doar in alegeri isi imbraca buburuza in costum popular si o trimite in deplasare sa-i sperie pe romanii din Chisinau si Timoc.

    Apreciază

  32. sherlock_holmes said, on februarie 17, 2015 at 1:21 am

    Ai dreptate CosminS.Sa vezi daca nu or sa iasa la rampa ISIS si in Franta acum,evenimentele acestea sint ca actiunea si reactiunea.Dai cu capul in zid si sigur iti iese un cucui.

    Se pare ca India a renuntat la cele 126 de rafale in schimbul sukhoi 30mki.Daca coopereaza bine cu rusii si aici si le dau Mistralele cumparate inapoi ( sper sa nu fie burdusite cu explozivi cu efect intirziat sau la comanda ) poate se razgindesc indienii si mai cumpara si citeva rafale.

    Apreciază

  33. Graiul Ortodox said, on februarie 17, 2015 at 2:13 am

    Orthódoxos Týpos: SCRISOAREA ANTIPAPISTAȘĂ A SFINTEI CHINOTITE A SFÂNTULUI MUNTE CĂTRE PATRIARHUL ECUMENIC- (și video)
    https://graiulortodox.wordpress.com/2015/02/05/scrisoare-a-sfintei-chinotite-catre-patriarhul-ecumenic-cu-privire-la-papa-romei/

    Apreciat de 1 persoană

  34. Alin said, on februarie 17, 2015 at 9:01 am

    Putin isi face „coridor terestru” spre Transnistria

    http://adevarul.ro/international/europa/Saakasvili-putin-isi-coridor-terestru-transnistria-1_54d38ed9448e03c0fd4f2f11/index.html

    Apreciază

  35. john said, on februarie 17, 2015 at 7:43 pm

    Statul Islamic continua teroarea: Alti 45 de oameni au fost arsi de vii
    http://www.ziare.com/international/statul-islamic/statul-islamic-continua-teroarea-alti-45-de-oameni-au-fost-arsi-de-vii-1348539

    Apreciază

  36. gheorghe said, on februarie 17, 2015 at 8:23 pm

    Nu am vazut ca americanii sa mentioneze faptul ca cei decapitati erau crestini…
    „Reactia” lor este in afara motivatiei religioase, care „ajuta” asa-zisei justificari politice.
    Nu e de mirare la cei care slujesc Anti-Hristului: sioneisti, masoni, eretici.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.