SACCSIV – blog ortodox

Vom fugi in paduri? In padurile din care tara?

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 3, 2014

Parintele Ilie Cleopa se ascundea impreuna cu parintele Arsenie Papacioc in padurile din munti.

Luptatorii anti comunisti au rezistat multi ani in padurile din munti.

Multi dintre noi spun ca se vor refugia in aceleasi paduri din munti.

Care paduri din munti?

Piatra_Craiului_defrisari

Foto: http://www.stirialba.ro/wp-content/uploads/2014/03/Piatra_Craiului_defrisari.jpg

Vizionati va rog si:

 

Tagged with:

42 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. andrei-d said, on decembrie 3, 2014 at 11:05 am

    frate si ce e de facut? alte tari?

    Apreciază

    • andrei-d said, on decembrie 3, 2014 at 8:27 pm

      frate saccsiv,
      tu mai tii legatura cu fratele Gabriel? (apologeticum)

      Apreciază

  2. Irina said, on decembrie 3, 2014 at 12:01 pm

    Ne refugiem in padurile altor state acre au stiu sa si le pastreze. De pr Cleopa se stie de exemplu ca a inaintat in muntii pana ce a intra in carpatii Ucrainei. Mai raman pesterile si crapaturile pamantului in care sa ne adapostim.. Va avea grija Dumnezeu, ne va calauzi cu siguranta spre alte meleaguri daca la noi in tara nu ami avem unde sa ne adapostim. Nu stiu ce va mai ramane din tara asta, cred ca si daca ne-ar fura cineva acoperisul de deasupra noi tot nu am zice nimic. Suntem toleranti pana la prostie. Spuneti-mi si mie in ce tara se mai intampla ceea ce se intampla la noi, sa ne vanda o mana de politruci absolut tot ce am avut si ce mai avem, de la fabrici, pana la resurse solului, pana la paduri, mai grav pana la muntii nostri. Auzeam la tv aseara la stiri cum ca Rusia ne-a luat metalurgia, dar ce a facut Rusia cu ea? A investit-o la ei in tara, iar noi am ramas fara absolut nimic, aproape ca n-o sa mai avem nici dupa ce bea apa. In concluzie nu cred ca exista pe fata pamantului popor mai prost, tampit, cretin, ignorant, arogant si snob ca poporul nostru roman. O spun fratilor cu mare durere, ma doare enorm ca am spus asta, dar este pura realitate. Doamne desteapta-i pe romani, ca de ocrotit mai intai trebuie ca noi sa ne dorim.

    Apreciază

    • Ionut said, on decembrie 3, 2014 at 5:36 pm

      Incerc sa gasesc o explicatie, nu stiu daca e singura sau cea mai buna. In primul rand, de cand exista pe pamant, poporul roman a fost pisat continuu, nu cred sa fi avut 50 de ani de liniste neintrerupti. Stramosii nostri erau obisnuiti sa se descurce cu putin, dar, deseori, nu aveau nici acel putin. In timp ce apusul construia, inventa, traia in pace, stramosii nostri isi incendiau recoltele si otraveau fantanile pentru ca navalitorii sa nu se poata folosi de ele.
      Pe de alta parte, e si vina noastra, ca popor, ca nu-L cautam pe Dumnezeu cu osardie. Romanii au trecut prin 45 de ani de regim totalitar ateu si n-au invatat aproape nimic.

      Apreciază

  3. MihaelaIS said, on decembrie 3, 2014 at 1:21 pm

    Eu mai am o intrebare: cu cine vom fugi ? Personal, ma uit in jurul meu si nu cred sa fie mai mult de 2-3 persoane cu care as putea face acest lucru. Merg la o biserica din Iasi unde foarte multi au cunostinta de tot ce se intampla; totusi, foarte putini sunt cei care au avut o atitudine clara referitor la cardul de sanatate, motivand astfel:
    – inca nu e pecetea finala, mai e pana atunci
    – oricum nu ma duc la medic, l-am primit si il tin in casa
    Ma intreb in sinea mea: daca la primul pas concret facut de sistem suntem atat de dezbinati, cum vom fi oare mai incolo ?
    Mi-ar placea intr-adevar sa ne cunoastem, sa formam mici grupuri ‘de rezistenta’ in fiecare oras, asa cum s-a propus mai demult.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on decembrie 3, 2014 at 1:36 pm

      MihaelaIS

      Atunci au navalit intrusii spurcati. Totusi nu trebuie renuntat la idee. Cum sa facem insa?

      Apreciază

      • andrei-d said, on decembrie 3, 2014 at 2:34 pm

        frate saccsiv, in fiecare duminica, la un centru de aici din orasul x se dezbat anumite subiecte, unde vin specialisti in medicina, psihologie si juridica, iar noi facand parte din parohia de care apartine acest centru social propunem subiecte,,,,duminica asta va fi legat de ‘valorile’ europei, casatorii mixte etc! Pe sapt viitoare am propus sa vorbim despre actele biometrice si cum serile astea am intrat in contradictie cu preotul paroh de unde apartin si care propune subiectele de dezbatere, legat de cardurile de sanatate si nici el nu e ferm convins de ce se intampla, la care mi-a zis, vazand ca nu cedez si argumentam mereu: „Andrei, pregateste-te pentru sapt viitoare ca subiectul de dezbatere va fi ales de tine”, deci despre acte biometrice cipuri si semnul 666! Nu cred ca voi avea sustinatori multi si de aceea va trebui sa vad cum sa ma pregatesc mai intai, am 11 zile la dispozitie! Ma poti ajuta cumva? Ca dupa aceste dezbateri programul se va pune pe un blog si cei ce au dezbatut! Eu ar trebui sa chem persoane care sa ma sustina sau sa ma ajute, dar sunt limitat! Ce spui?

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 3, 2014 at 2:38 pm

        andrei-d

        Cum sa te ajut?

        Apreciază

      • andrei-d said, on decembrie 3, 2014 at 2:43 pm

        subiecte…cum sa demonstrez ca nu e doar ‘o inselare’,,,eu va trebui sa argumentez si sa raspund la fiecare provocare , pe langa proorocirile de la sfintii parinti va trebui sa adaug si sa arat ca aceste carduri sunt premergatoare pecetii,,,si ce e cel mai importanta trebuie sa arat LEGATURA CU LEPADAREA…preotul spunea ca aceste carduri si cipuri ne vor priva doar de libertatea PE PAMAT! ATAT a zis el, Poi sa-mi recomanzi cateva articole daca ai care sa demonstreze ca cipurile atenteaza si la libertatea duhovniceasca, a constiintei si ca sunt o problema in a ne mantui!

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 3, 2014 at 4:02 pm

        andrei-d

        Ai idee cat de putin timp am? Te rog mult pe viitor sa te inhami la ceea ce esti pregatit. Asta ca principiu.

        Concret si daca aveam timp, asa cum i-ai descris, oricum nu avea rost. Te invat ceva, ca sa stii si cu alte ocazii:

        – nu dai friptura celui ce de abia a inceput sa manance gris.
        – Cauta brese in grosul zid ce va desparte. Dupa ce le gasesti, largeste-le. Nu ataca taman acolo unde zidul e mai gros.
        – Cauta si gaseste aria parerilor comune ce le ai cu interlocutorul. Apoi aria aia o tot largesti.

        Si mai concret. Zice el “ca aceste carduri si cipuri ne vor priva doar de libertatea PE PAMAT!

        Tot e bine. Pedaleaza pe asta cu Big Brother pana ii determini sa se opuna lor. Intre fraze o mai poti arunca si pe aia cu: au inceput sa dispara si banii cash iar curand totul se va face doar electronic. Nu cumva vom ajunge in momentul in care fara cip sa nu mai putem cumpara sau vinde?

        Apreciază

      • MihaelaIS said, on decembrie 3, 2014 at 3:50 pm

        Ma gandesc ca printre cititorii acestui blog sunt mai multi din acelasi oras, care nu se cunosc intre ei. De aceea, propun sa facem rost de numere de telefon sau adrese de e-mail. Dupa care sa ne intalnim.
        Concret: Saccsiv, tu ai acces la adresa mea de e-mail. Poti sa o dai la alte persoane din orasul Iasi, care cauta sa formeze un grup cu cineva. Multumesc.

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 3, 2014 at 4:06 pm

        MihaelaIS

        Asta n-o voi mai face. Caci in trecut uneori a iesit bine, alteori foarte prost.

        Apreciază

      • mircea.v said, on decembrie 3, 2014 at 3:50 pm

        andrei-d,

        scuze ca ma bag si eu.
        Cuvantul lui X, sau al tau sau al lui Vasile sant zero fata de Parintii care vorbesc despre biometrie. Deci, in primul rand, citate, ziceri din Parintii Justin, Papacioc, Paisie, Elpidie, ceea ce spune Doamna Aspazia Otel Petrescu… sau/si altii. Ceea ce spune acel monah necunoscut din sec 15, staretul Antonie. Nu vorbim noi de nebuni ci acesti Parinti ne-au deschis ochii.
        Ei nu pot fi combatuti, nu se poate spune ca vor sa ne manipuleze…

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 3, 2014 at 4:05 pm

        mircea.v

        Si asta-i buna. La maniera: oare de ce marii duhovnici cu totii au zis sa nu le luam?

        Apreciază

      • MihaelaIS said, on decembrie 3, 2014 at 4:16 pm

        Poate are cineva o idee mai buna. E pacat de noi ca suntem singuri si izolati. In acest mod suntem o prada usoara pentru stim noi cine.
        Va rog sa ma iertati, poate am indraznit prea mult.

        Apreciază

      • andrei-d said, on decembrie 4, 2014 at 3:00 pm

        mircea v.,saccsiv,
        mulţumesc, mi-ati dat cateva idei bune. Saccsiv stiu ca nu prea ai timp liber, dar puţinul spus mi-e de mare folos, asemeni si ideea lui mircea.
        Mi-am facut o schema/categorii dupa care sa aduc argumente pentru fiecare in parte, subiectele principale sunt:
        UE, GLOBALIZARE, NATO, BIG BROTHER, dupa care intru si aduc argumente teologice: ECUMENISM, PROOROCIRILE PARINTILOR(legate de cip si antihrist), o sa fac referire si la faza cu ‘pedalarea’ pana ce nimeni nu va putea cumpara si vinde fara cipuri(fac referire si la cu Apoc. 13), apoi aduc imagini cu implementarea cipurilor in america. Dupa o sa accentuez CHEZASIA(garantia increderii pe care o poti avea in ei) a marilor duhovnici şi Parinti ortodocsi si la urma voi incerca sa-i inghesui cu avertizarile in UNANIMITATE(ca din gura a doi sau trei sa se statorniceasca adevarul) ale Parintilor Iustin, Elpidie, Papacioc si Paisie Aghioritul(citate si scrieri)! Schema va fi mai complexa. Ca idee, voi avea doua tablori ce aduc INROBIREA NOASTRA: unul pamantesc (bigbrother, globalizare, nato si schenggen), si unul duhovnicesc(ecumenismul, prorocirile).

        Apreciază

      • andrei-d said, on decembrie 4, 2014 at 3:30 pm

        saccsiv,
        O ultima intrebare: pot aduce in discutie si caracatita asta New Age? Sincretismul religios si cum opereaza pe mai multe planuri gen ideologic, social, religios, in medicina…..sau e ma complic prea tare?

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 4, 2014 at 3:48 pm

        andrei-d

        Depinde cat de bine merge restul discutiei si cat timp mai ai. Oricum, intr-o doara tot merita, caci face parte din puzzle.

        Apreciază

    • andrei-d said, on decembrie 3, 2014 at 2:38 pm

      ar fi o idee cu micile grupuri. dar in ele sa avem si un preot…..

      Apreciază

      • Ioannis said, on decembrie 3, 2014 at 8:13 pm

        Ce preot, ca vor fi raritate acestia! Popi vor fi destui. Pr Justin spunea ca vin vremurile in care nu vom mai avea ce cauta prin majoritatea bisericilor, iar atunci cand va trebui sa fugi, fugi fara sa te mai uiti daca ai preot sau nu sa iei cu tine. E ca la razboi, cand esti singur fata in fata cu inamicul, si nu mai ai langa tine nici capitan, nici ofiter. Atunci, te lasi in Voia Domnului si te strecori cum poti. E interviu video cu aceste cuvinte. Si totusi, grupuri macar de 2-3 persoane ar trebui facute. Singur va fi extrem de greu, si ptr pustnici cu vechime, d’apoi ptr noi…

        Apreciază

      • Alexandru said, on decembrie 3, 2014 at 9:04 pm

        Doamne ajuta @andrei-d

        Sunt din TM, daca ai nevoie de info si sustinere pt intalnire cere emailul meu de saccsiv si scrie-mi.

        Am avut pasaport biometric , card de transport in comun si card bancar ambele contactless, tot ce nu vrei, precizez ca nu le mai detin , insa detin informatii referitoare la componenta lor si functionalitatea acestora.

        ori care poate sa-mi scrie in pvt. daca vrea.

        Mantuire intru Hristos Domnul.

        Apreciază

    • bianca said, on decembrie 3, 2014 at 6:06 pm

      Ai dreptate, cu toate astea esti binecuvântată ca exista macar acele 2-3 persoane. Este esential sa ne cunoastem pt ca sa ne putem sprijini, imbarbata. Poate suna idealist, marturisesc nu sunt la curent cu toate discutiile de pe acest blog dar uite cum oamenii care impartasesc aceleasi ganduri se intalnesc si discuta in conferinte despre cele mai banale lucruri( nu propun ideea unei conferinte). Parerea mea de neinitiata este ca aceea a Mihaelei … sa nu fim dezbinati.
      Poate ma insel dar cand ma gandesc ce ar fi facut cei de pe vremea prigoanelor primelor veacuri, automat ma gandesc ca ar fi format o comunitate.(nu in sensul uneia delimitata de spatiu ci in sensul unei comunitati de oameni care marturisesc acelasi adevar, se cunosc si se sprijina) Si chiar in exemplul Sf Martiri Brancoveni, incurajarea tatalui l-a ajutat pe fiul cel mai mic sa nu se lepede. Asa si noi avem nevoie sa ne cunoastem, macar pt a ne zice o vorba buna.

      Apreciază

    • Ionut said, on decembrie 3, 2014 at 6:41 pm

      Cred ca ar fi util ca fiecare sa citeasca un ghid de supravietuire in padurile Romaniei. Cel mai bine ar fi daca ar putea afla chiar de la un pustnic. In al doilea rand, cred ca fiecare ar trebui sa mearga cu familia si, eventual, cu oameni pe care ii cunoaste foarte bine. A te insoti cu oameni prea putin cunocuti poate fi riscant. De asemenea, cu cat grupul e mai mare, cu atat riscurile sunt mai mari.

      Apreciază

      • Ioannis said, on decembrie 3, 2014 at 9:19 pm

        Poate mai degraba un ghid de supravietuire in padurile defrisate ale rrromaniei 🙂 Ne va descoperi Bunul Dumnezeu unde sa ne refugiem, ori prin vreo padure de blocuri, ori prin pustie, ori prin curtea vreunui gospodar, ori prin canale unde poti gasi oameni mai sinceri decat la suprafaţă, ori direct pe Golgota, sub orice forma ar fi ea.

        Apreciază

      • Mirela said, on decembrie 8, 2014 at 6:21 pm

        Ioannis

        Spui că „ne va descoperi Bunul Dumnezeu unde sa ne refugiem, ori prin vreo padure de blocuri, ori prin pustie, ori prin curtea vreunui gospodar, ori prin canale unde poti gasi oameni mai sinceri decat la suprafaţă”.

        Chiar ne-a descoperit Dumnezeu ce va trebui să facem în vremurile finale (doar că nu ne place):
        „Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă –
        Atunci cei din Iudeea SĂ FUGĂ ÎN MUNŢI.
        Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-şi ia lucrurile din casă.”
        Iar cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-şi ia haina.” (Mt. 24)

        https://saccsiv.wordpress.com/2012/01/07/ce-spun-profetiile-despre-fuga-crestinilor-in-timpul-antihristului/
        Şi la adresa de mai sus sunt multe profeţii care învaţă că oamenii nu vor putea scăpa de pecete decât dacă se vor adăposti prin crăpăturile pământului, prin peşteri.

        Ce blocuri, ce canale, ce curte de gospodar, ce oameni sinceri cu semnul fiarei? Toţi cei din oraşe vor fi marcaţi, iar cei care vor fi marcaţi vor sluji antihristului, nu creştinilor. Aştepţi ajutor de la cei pecetluiţi? Iar cei care vor rămâne în oraşe, contrar tuturor avertismentelor biblice şi patristice, nu vor avea justificarea că au fost forţaţi spre primirea semnului antihristic, căci ar fi trebuit să fugă.

        Iar în munţi, cred că nu se pune neapărat problema supravieţuirii fizice, ci doar problema salvării sufletului de pecete.

        Apreciază

  4. ioan said, on decembrie 3, 2014 at 1:32 pm

    se apropie vremea in care trebuie sa punem in practica cuvintele Mantuitorului … cautati mai intai inparatia lui Dumnezeu si toate celelalte se vor adauga voua. nu mai cautati solutii omenesti _ retragerea la tara, in paduri, etc. solutii omenesti nu mai sunt, spunea parintele Justin. singura solutie e nadejdea in Hristos. deci sa-l lasam pe EL sa dea solutia pt. fiecare in parte. INTELEGETI FRATILOR !!! singura solutie _ Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul.

    Apreciat de 1 persoană

    • papadiu said, on decembrie 3, 2014 at 6:52 pm

      mare dreptate ai.
      dar pasul asta ( sa te lasi in mainile Domnului ) nu va fi facut de toti, unii il vor face de voie, unii de nevoie. iar altii nu il vor face.
      Doamne ajuta !

      Apreciază

    • Ioannis said, on decembrie 3, 2014 at 8:28 pm

      Asta la nivel idealist, la care 1 la milion din practicanti poate ajunge, si asta in trecut cand erau povatuitori duhovnicesti incercati pe care azi nu prea-i mai avem. Deci singur nu prea poti, oricat de ascet ai fi, tot ai nevoie uneori de preot sau macar de comunitate. Avem ca pilda Sfintii Inchisorilor, care dobandisera astfel rugaciunea inimii. Pei cei singuri diavolul ii vaneaza primii. Pentru noi, cei şifonati de comunism si apoi de modernism nu ne ramane de facut altceva decat sa rabdam…

      Apreciază

    • nimeni said, on decembrie 3, 2014 at 9:31 pm

      Unii vor trebui sa plece totusi pentru ca nu vor mai putea trai in orase si sate, comunitatea nu-i va accepta si ori te faci frate cu lepadatii,ori vei fi prigonit, batjocorit, omorat sau pleci de acolo pentru a nu-ti pierde mantuirea dar nu suntem toti pregatiti dintru inceput sa devenim mucenici.Dupa cum s-a mai spus pe aici fara rugaciune si mai ales de unul singur nu va reusi nimeni si degeaba pleaca.Cei care vor pleca in grup pot reusi sa se izbaveasca pana la urma cu ajutorul lui Dumnezeu si bine este sa fie si un preot cu ei si daca nu il vor avea de la inceput are Dumnezeu grija sa aiba parte de unul pe parcurs, oricum este important sa vrei cu tot dinadinsul mantuirea ta si a celorlalti din grup si sa te sacrifici unul pentru celalalt.Urmariti in Sarea Pamantului – Arhimandrit Hristofor din Tula min.51:00 – min.55:30 si vedeti ce se spune acolo despre ce trebuie sa faca si cum trebuie sa fie o comunitate de crestini in vremurile din urma.
      https://saccsiv.wordpress.com/2014/10/25/video-sarea-pamantului-schiarhimandrit-hristofor-din-tula-daca-veti-accepta-mai-intai-asigurarea-apoi-in-al-doilea-rand-codul-numeric-personal-in-al-treilea-rand-pasaportul-nu/

      Parintele Ilie Cleopa avea cu el mereu o traista cu carti sfinte si recomanda si celorlalti sa aibe asa ceva cu ei dupa cum spune aici min. 4:48 – min. 5:14

      Fiecare poate sa invete despre supravietuire si poate trai in orice pustie daca merge acolo cu binecuvantare asa cum au trait Parintele Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc si multi altii prin paduri si pustiuri cu ajutorul lui Dumnezeu caci altfel nu se poate, asa pot trai si cei care vor fi nevoiti sa fuga mai ales ca trebuie sa fie in comunitati.

      http://www.doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/bordeiul-din-padure

      http://travel.descopera.ro/6911670-10-obiecte-care-iti-pot-salva-viata

      https://supraveghetorul.wordpress.com/category/supravietuire-general-info/

      Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 8, 2014 at 6:26 pm

      Ioan

      Retragerea în păduri nu este soluţie omenească, ci soluţie divină:

      “Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă –
      Atunci cei din Iudeea SĂ FUGĂ ÎN MUNŢI.
      Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-şi ia lucrurile din casă.”
      Iar cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-şi ia haina.” (Mt. 24)

      https://saccsiv.wordpress.com/2012/01/07/ce-spun-profetiile-despre-fuga-crestinilor-in-timpul-antihristului/

      Şi la adresa de mai sus sunt multe profeţii care învaţă că oamenii nu vor putea scăpa de pecete decât dacă se vor fugi şi se vor ascunde în crăpăturile pământului, în peşteri sau în munţi.

      Mai departe, totul e la mila lui Dumnezeu, dar creştinul trebuie să plece din lume.

      Apreciază

  5. Ionut said, on decembrie 3, 2014 at 2:46 pm

    aici un grup , acolo un grup , dincolo un grup si ne vom vedea in aceleasi paduri si pesteri. Ce este imposibil la om este posibil la Dumnezeu. Dar daca cineva ,care nu este ortodox, moare, datorita impotrivirii implementari semnului fiarei din motive teologice, va fi mantuit ? Avand in vedere ca se va luat Harul de pe pamant.

    Apreciază

  6. Ionut said, on decembrie 3, 2014 at 3:07 pm

    Cuv. Pr. Cleopa, roaga-te pentru noi. Tu ai fost mare pe pamant, dar te-ai socotit a fi doar un putregai. Desi stim acest lucru tot nu intelegem si nu urmam smereniei tale. Roaga-te pentru noi, ca Dumnezeu sa ne fie milostiv.
    Vorba cuviosiei tale: manca-ne-ar Raiul sa ne manance!

    Apreciază

  7. kamy said, on decembrie 3, 2014 at 3:42 pm

    Asa e, daca in 1950 putini au reusit sa scape de mucenicie cu atat mai putin vom scapa noi. Cum o vrea Dumnezeu. E adevarat ca e foarte greu sa te mai unesti cu cineva, chiar daca parintii recomanda ca rezistenta sa nu se faca cu 2-3 ci cu grupuri mai mare , e firesc. Dar nu ne putem baza pe oameni ci numai pe mila Domnului.

    Apreciază

    • Irina said, on decembrie 4, 2014 at 3:26 pm

      Intr-adevar trebuie sa nadajduim mai ales in Dumnezeu. Dar unindu-ne in grupuri mici, avand acelasi duh Dumnezeu va fi cu noi, si ne vom sprijini si unii pe altii. E clar ca asta e solutia, singuri nu avem cum sa reusim.

      Apreciază

  8. bi4 said, on decembrie 3, 2014 at 4:41 pm

    Cei care le taie efectiv (adica cei care tin topoarele si drujbele in maini) sunt niste localnici amarati, care vor sa castige si ei un ban pentru familiile lor.

    Cei care le transporta sunt (uneori) niste soferi platiti la negru, adica care nu au salariul intreg trecut pe cartea de munca.

    (cele 2 afirmatii de mai sus le fac in cunostinta de cauza.)

    Cei sus-pusi nu fac decat sa incaseze banii. Si de multe ori nici macar nu sunt romani.

    Nu stiu daca observati, dar o mare parte din tara asta a ajuns a strainilor, fara ca sa traga nici macar un foc de arma.

    Apreciază

    • Ionut said, on decembrie 3, 2014 at 5:52 pm

      Cu durere o spun, cu exceptia catorva perioade, si acelea chinuite, a domniei lui Mircea cel Batran, Stefan cel Mare si altor catorva domnitori si cu exceptia unei scurte perioade din timpul lui Ceausescu (probabil, doar in cursul anului 1989, dupa lichidarea datoriei catre FMI), pamantul asta a fost mereu al strainilor, intr-un fel sau altul.
      Pana si generalul Antonescu trebuia sa-i dea raportul lui Hitler.
      Marea greseala a conducatorilor cu ambitii de independenta a fost aceea ca si-au ignorat propriul popor, n-au stiut sa-l asculte si sa-l respecte, l-au tratat ca pe o masa amorfa care trebuie doar strunita. Chiar si acestia si-au cautat legitimitatea mai degraba in exterior decat in interior.

      Apreciază

    • papadiu said, on decembrie 3, 2014 at 6:40 pm

      noul cod silvic a venit cu metode noi de jaf „legal”. proprietarii de padure sunt obligati sa angajeze romsilva pentru diferite „servicII”, inclusiv paza. daca nu au bani sa plateasca atunci romsilva le taie din padure echivalentul valorii „serviciilor”. sunt localitati care au suprafete mari de padure in zonele montane si submontane (proprietatea comunitatii) iar romsilva pretinde ca le-a pazit in baza noului cod silvic ( fara ca cineva sa le solicite aceasta; nu ar pune nimeni lupul paznic la oi ) si vor incepe sa taie contravaloarea prestatiilor. pentru proprietarii indivuduali care au avut grija de paduri si intentioneaza sa le pastreze si sa le exploateze cum au facut-o din stramosi va fi dificil sa o faca.

      Apreciază

  9. cristi o. said, on decembrie 3, 2014 at 11:21 pm

    Da, padurile s-au imputinat. Dar sa fim realisti, credeti ca noi, cei care avem ganduri de fuga, vom fi atat de multi incat nu vom avea loc si ne vom imbulzi ca la fasole cu ciolan de 1 Decembrie? In realitate suntem in numar foarte redus… Nu mai spun cati vom pieri de frig/foame/boli in prima iarna de pribegie. Statistic vorbind, in prima toamna, iarna si primavara va fi maximum de pierderi, dupa care, incet, se revine catre valori naturale. Cei ce trec primele doua ierni, vor fi suficient de putini dar rezistenti. Fara o perioada de acomodare, va fi dramatic…

    Apreciază

  10. alfredos said, on decembrie 3, 2014 at 11:22 pm

    Doamne ajuta @andrei-d
    Sper sa te ajute,scurt si bine documentat :

    Dă clic pentru a accesa ieroschimon-dorotei-melinte-feriti-va-de-vicleana-pecetluire.pdf

    Doamne ajuta

    Apreciază

    • andrei-d said, on decembrie 4, 2014 at 11:18 pm

      alfredos,
      iti multumesc si tie frate, si eu nu refuz un ajutor! Doamne ajuta!

      Apreciază

  11. […] Iata comentariul sorei Mirela postat la articolul Vom fugi in paduri? In padurile din care tara?: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.