SACCSIV – blog ortodox

Premiul MATRIX PRIDE pe noiembrie: Olandezul cu bitcoin sub piele

Posted in Uncategorized by saccsiv on noiembrie 14, 2014

   Iata ce putem citi in EVZ la Cu POROFELUL cu monezi virtuale, IMPLANTAT sub piele: „Ceea ce se stochează pe cipuri poate fi considerat o economie” | FOTO:

Un antreprenor din Olanda, specializat în monede virtuale (bitcoin), a reuşit să le stocheze sub piele cu ajutorul a două cipuri minuscule.

Cipurile electronice, protejate de un strat de sticlă „biocompatibilă”, de 12 mm x 2 mm, au fost injectate cu o seringă de un specialist, 20minutes.ch, citate de Agerpres.

Acestea funcţionează datorită unui sistem fără fir numit NFC şi pot stoca până la 888 biţi de informaţie fiecare. Martijn Wismeijer şi-a implantat cipurile pe 3 noiembrie împreună cu alte câteva persoane. După ce acţiunea sa a fost mult mediatizată, şi le-a retras.

„Scopul nu a fost decât ca atâta lume să ştie acest lucru. Am vrut să facem această experienţă ca să ducem mai departe conceptul de portofel virtual”, arată cofondatorul firmei MrBitcoin, specializată în bancomate de monede virtuale.

Cipurile electronice comunică cu aparate ca smartphone-urile care folosesc sistemul Android. „Ceea ce se stochează pe cipuri poate fi considerat o economie”, explică el.

„Terminalul de plată rămâne smartphone-ul, dar se pot transfera monede virtuale de pe cipurile electronice”, adaugă Wismeijer.

Cipurile se pot procura pe internet, fiind livrate cu seringi de firma „Dangerous Things”. Un pachet costă 99 de dolari. „‘Se recomandă implantarea lor de către un specialist pentru a evita infecţiile”, arată întreprinzătorul olandez.

În afară de stocarea de monede virtuale, cipurile pot fi programate printr-un smartphone, de exemplu, să deschidă uşi fără chei, să oprească un ceas deşteptător când mâinile sunt ocupate sau să deblocheze anumite aparate electronice. Potrivit lui Martijn Wismeijer, circa 1.500 de persoane din toată lumea şi-au instalat până în prezent astfel de cipuri.

El consideră că susţinerea unui astfel de proiect contribuie la acceptarea pe scară tot mai largă în societate a acestui gen de tehnologie „promiţătoare”, îndeosebi în domeniul implanturilor în scopuri medicale.

Comentariu saccsiv:

   Dintr-un motiv de ei stiut, EVZ reia aceeasi stire si sub alt titlu:

Și-a implantat sub piele un portofel cu monede virtuale. La ce pot fi folosite

Cititi va rog si:

PROPAGANDA BBC: De ce vreau un implant cu microcip?

32 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. aha said, on noiembrie 14, 2014 at 12:53 pm

    o sa vina vremea cand lumea o sa foloseasca cipurile astea implantate si o sa tipe ca le este foame si or sa li sa raspunda ca au un atasament de mail cu portia de mancare.

    Apreciat de 1 persoană

  2. scortisoara said, on noiembrie 14, 2014 at 1:23 pm

    Publicitate masonica la o tombola in supermarchet …imi vine sa vomit ….

    „Tehnologia , calea catre stele …. ” ???????? Doamneeee !!!!!!!!!!!!!

    http://www.kaufland.ro/Home/03_Recomandari/005_Participati_castigati/003_100_de_stele/007_noiembrie/index.jsp?et_cid=30&et_lid=212051&et_sub=GDN&gclid=COyK1-f8-cECFauWtAodohAAPA

    Apreciază

  3. Valentin said, on noiembrie 14, 2014 at 1:25 pm

    Dă clic pentru a accesa pliant_anticip_print_fv.pdf

    Apreciază

  4. Iani said, on noiembrie 14, 2014 at 3:54 pm

    Cred ca bitcoin e un experiment, al lor….

    Apreciat de 1 persoană

  5. Ortodox liber said, on noiembrie 14, 2014 at 4:10 pm

    ANGAJATII VATICANULUI AU MICROCHIP RFID IMPLANTAT SUB PIELE.

    Acesta este articolul tradus cu Google Chrome din italiana. Forumurile din Italia sunt pline de aceasta stire:

    Într-o mișcare controversată de către Biserica Catolică, Papa Francis a declarat acordul pentru tehnologia RFID microcip și „ajutorul extraordinar”, care poate oferi omenirii. Indignarea provine din credința de mulți evanghelici, fundamentaliști și catolici, cipul RFID este „semnul fiarei”, menționat în Biblie în capitolele referitoare la sfârșitul timpului. În timpul predicii pe săptămână, a explicat Pontiful la mulțimea de credincioși perspectiva sa pe tehnologia RFID, și a primit asigurări că un sistem de acest fel nu poate provoca nici un rău spiritual.

    „Am examinat cu atenție Scripturile, și eu pot concluziona că nu există niciun indiciu că cipurile RFID sunt satanic în nici un fel. În orice caz, aceste dispozitive sunt o binecuvântare de la Dumnezeu Însuși revărsat asupra omenirii pentru a rezolva multe dintre relele din lume. ”

    El a cerut credincioșilor să aibă o minte deschisă, în această eră în care progresul tehnologic avansează în fiecare zi. Papa și-a exprimat entuziasmul său în audiență doresc să facă implanturile cu microcipuri subcutanat cerute tuturor angajaților și a rezidenților din Vatican.
    Luna trecută, NBC a prezis că până în 2017, fiecare american ar avea un cip RFID subcutanată. Nu este surprinzător, având în vedere dependența tot mai mare pe care umanitatea este de a face tehnologia. Odată cu apariția de produse, cum ar fi „Google Glass”, unirea de om și mașină se mișcă încet, zi de zi. Implantarea subcutanată a microcipuri pe scară largă ar putea fi un pas uriaș și istoric față de acest viitor utopic glorios.
    Spre sfârșitul anului trecut, cetățenii din Hanna, Wyoming, a ajutat testa RFID microcip sistemului sub piele. Toti locuitorii din oraș au o sub piele între degetul mare și arătător, folosindu-l atât ca un act de identitate ca o metodă de plată pentru bunuri și servicii. Opiniile acestor oameni de pe microcip este foarte pozitiv și a declarat că acestea au fost mândri să fim primii americani pentru a primi acest tecnologia.L’implementazione de teconologia RFID poate îmbunătăți multe aspecte ale vieții moderne. Crime, cum ar fi răpirea și furtul de identitate ar înceta să mai existe. În caz de urgență medicală, dacă pacientul nu are capacitate punct de vedere fizic, medicii pot găsi informații vitale prin scanarea cipurile sale individuale, precum și cei care iubesc cumpărături, nu ar mai trebui să efectueze în jurul valorii de bani care ar putea fi furate sau carduri de credit care ar putea fi pierdut; Acum, toate detaliile bancare pot fi literalmente în palma ta mano.Con aprobarea și binecuvântarea Papei, implanturi RFID va primi cu siguranta un sprijin larg din partea membrilor bisericii. S-ar putea, dacă totul merge bine, de a fi impulsul de care avea nevoie pentru a obține această notorietate proiect.

    http://ununiverso.altervista.org/blog/papa-francesco-entusiasta-dei-microchip-sottocutanei-li-rendera-obbligatori-in-vaticano/

    Apreciază

    • aha said, on noiembrie 14, 2014 at 8:07 pm

      sper sa fie fericit si el si ucenicii lui. eu sunt mahnit. fiecare face cum vrea. am ajuns la concluzia ca vorbesti degeaba cu oamenii. probabil sunt eu foarte prost si nu reusesc sa ii fac sa inteleaga. desi au , in unele momente, o strafulgerare ca e bine ce le zic…revin repede la ale lor. deci…fiecare sa faca ce doreste.

      Apreciat de 2 persoane

      • Ortodox Liber said, on noiembrie 14, 2014 at 10:29 pm

        Si eu din pacate am ajuns la aceiasi concluzie. Cred ca eu sunt mult prea prost incat nu reusesc sa le deschid ochii si altora asa cum eu si familia mea am deschis si nu am acceptat cardul de sanatate. La serviciu toti colegii fac bascalie de mine zicandu-mi ca eu o sa fiu singurul din birou cu toate organele la mine, neconstientizand nici unul pericolul donarii de organe, acela de a fi semnat pentru eutanasie. Asa zic si eu ca si tine, fiecare sa faca cum o vrea si cum o decide Dumnezeu pentru el. Cel mai trist mi se pare faptul ca oameni care frecventeaza des Sf. Biserica si au auzit ca nu trebuie sa luam cardul, l-au luat fara cartire.

        Apreciază

  6. cosminmatiu said, on noiembrie 14, 2014 at 4:15 pm

    In curand va exista o moneda unica la nivel mondial si banii lichizi vor fi scosi , asa ca se va numi bitcoin sau altfel ea va exista.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Lucia said, on noiembrie 14, 2014 at 5:48 pm

    Saccsiv, in ziarul Libertatea de azi scrie ca izvorul Parintelui Arsenie boca ar fi secat. Nu pot avea incredere in acest ziar asa ca te intreb daca ai mai auzit din surse sigure despre asta.

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/chiar-atat-de-pacatosi-suntem-izvorul-tamaduitor-al-lui-arsenie-boca-a-secat-514558.html#ixzz3J1fQqGxq

    Incearca sa faci abstractie de tot ce inseamna PACAT pe pagina ziarului.

    Apreciază

    • Valentin said, on noiembrie 14, 2014 at 9:11 pm

      mai bine să nu mai intre pe acolo

      Apreciază

      • Valentin said, on noiembrie 14, 2014 at 9:13 pm

        nu e nimic duhovnicesc, nu ajută la nimic, strică.

        Apreciază

    • geo said, on noiembrie 14, 2014 at 9:36 pm

      Buna seara,

      Pot confirma ca fata de anul trecut anul acesta a durat mai mult sa umplu bidoanele cu apade la izvor – anul trecut curgea apa prin ambele tisnitori anul acesta numai prin una si aceea cu un debit destul de redus…

      Apreciază

    • Valentin said, on noiembrie 14, 2014 at 10:49 pm

      despre aceste adrese și despre toate porcăriile de pe internet și de la televizor păcătoase le pot adăuga la categoria asta la care se referă aici Sfântul Ioan Gură de Aur
      http://www.cuvantul-ortodox.ro/2014/11/14/a-inceput-postul-craciunului-cuvant-al-sfantul-ioan-gura-de-aur-ce-folos-ai-de-pe-urma-postului-cand-postesti-cu-trupul-dar-te-desfranezi-cu-ochii/#more-85874

      Apreciază

      • Valentin said, on noiembrie 14, 2014 at 10:53 pm

        deci vorbind așa vrednic de crezare precum aici ….


        Nu vă voi spune cuvântul meu, ca să nu-mi dispreţuiţi cuvântul, ci vă voi citi Legea dumnezeiască pe care n-o puteţi dispretui.

        – Ce spune dar Legea cea dumnezeiască?

        – “Aţi auzit că s-a zis celor de demult: Să nu faci desfrânare. Iar Eu vă spun vouă: Oricine se uită la o femeie, ca să o poftească, a şi făcut desfrânare cu ea în inima lui” (Matei 5, 27-28).

        Ai văzut că desfrânarea s-a săvârşit deplin? Ai văzut că păcatul s-a împlinit? Şi ceea ce-i mai cumplit e că cel ce a săvârşit desfrânarea va da socoteală de păcatul său nu în fata unui tribunal omenesc, ci înaintea tribunalului lui Dumnezeu, unde pedepsele sunt veşnice:

        Oricine se uită la o femeie, ca să o poftească, a şi făcut desfrânare cu ea în inima lui”.

        Legea aceasta nu stârpeşte numai boala, ci şi rădăcina bolii; iar rădăcina desfrânării este pofta desfrânată. De aceea Dumnezeu pedepseşte nu numai desfrânarea, ci şi pofta, mama desfrânării. Aşa fac şi doctorii. Nu vindecă numai bolile, ci şi cauzele bolilor
        …”

        nu putem să-l considerăm de aplicat doar parțial sau deloc, ci în totalitate.

        Apreciază

      • Valentin said, on noiembrie 14, 2014 at 10:59 pm

        iar asta nu e greu gândind cu gândirea cu care suntem îndemnați de către sfânt, anume:

        Cele grele prin fire ajung uşoare când nu ne gândim la osteneli, ci ne uităm la răsplata ostenelilor. Vrei să afli cum ajung uşoare cele grele prin firea lor? Ascultă-l pe Pavel, care spune:

        “Necazul nostru trecător şi uşor ne aduce mărime veşnică de slavă mai presus de măsură” (II Corinteni 4, 17).

        Apreciază

      • Valentin said, on noiembrie 14, 2014 at 11:06 pm

        să-l chemăm pe sfântul Ioan Gură de Aur toți în ajutor.

        Apreciat de 1 persoană

    • Mihail said, on noiembrie 15, 2014 at 2:42 pm

      cred ca parintele s-a suparat pe noi ca l-am lasat pe Ponta sa-i foloseasca imaginea

      Apreciază

  8. abc Marin said, on noiembrie 14, 2014 at 10:00 pm

    pentru cei care se îndoiesc precum că cipul implantat nu ar fi semnul de care vorbește Sf . Apostol Ioan și că ar fi ceva mai târziu , peste mulți ani , în apocalipsa tradusă în zilele noastre s-a omis un amănunt dar acest amănunt face o diferență foarte mare cu ce ar fi trebuit să fi fost cu adevărat scris ,, adică una e că am intrat în casă și alta e că m-am suit pe casă , diferență mare… și fiți atenți ce spune apocalipsa astăzi .

    16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.

    și ce spune apocalipsa din Biblia de la Blaj 1795

    16. Și face pre toți , cei mici și pre cei mari și pre cei bogați și pre cei săraci și pre cei slobozi și pre cei robi , ca să le dea lor sămn în mâna lor cea dreaptă sau în frunțile lor.

    adică nu te implantează cu japca dar va face să te duci de bună voie și semnul nu va fi la vedere ci va fi ,,în,, mână sau ,,în,, frunțile lor , deci nu la vedere cu vedem prin filme la derută și mai este o chestie pe care nu o înțeleg , spune , mână lor, la singular și frunțile lor , la plural .

    Apreciază

  9. geo said, on noiembrie 14, 2014 at 10:34 pm

    Buna seara,

    Dupa ce ieri rusii au prezentat inca o inregistrare radar cu avionul malaiezian – http://www.mk.ru/incident/2014/11/12/dannye-aviadispetcherov-podtverdili-ryadom-s-boingom-rukhnuvshim-na-ukraine-letel-voennyy-samolet.html, astazi inca o surpriza: o inregistrare din satelit a unui avion militar care trage asupra avionului malaiezian:

    Spy satellite images Ukrainian Su-27 shot down Malaysian Boeing MH17.

    A photo which was sent anonymously to the Russian Union of Engineers can prove that MH-17 was shot down by Ukrainian jet.

    On November 12 Russian Union of Engineers received an e-mail, which contained this photo.

    Short translation from TV news about this:

    „At the same time [after the RUE official report about MH-17] we began to receive large amounts of information, among which was different material, engineering calculations, and ultimately the 12th [12th November] we got it [letter with photo] here,” – said Ivan Andrievskiy, the first vice-president of the Russian Union of Engineers .
    [he quotes the letter]
    „I fully agree with the results of your analysis of the causes of destruction of the” Boeing „- says the man who introduced himself as George Bilt, a graduate of MIT, air expert with decades of experience . The ” Boeing „was shot down by a fighter jet chasing him.At first the jet fired an air cannon, then the cabin [of MH-17] was struck by an air to air missile, then the right engine and the right wing were damaged by a missile with a thermal homing system .”

    The picture, which clearly shows the launch from the left wing fighter, exactly at the cockpit. The terrain, weather, and aircraft dimension in the picture is fully consistent with the circumstances of the accident.

    „We saw ourselves satellite photo taken from not very high orbit. Usually such pictures are made for general Intelligence of air and ground. In accordance with the coordinates specified in the picture, we can assume that the picture was taken from the American or British satellite. We conducted a detailed analysis of the image and no sign of fraud is revealed, „- said Ivan Andrievskiy, the first vice-president of the Russian Union of Engineers.”

    se vede data de 17 iulie…

    Suplimentar a mai aparut o decodificare a inregistrarii unei presupuse conversatii dintre rebelii rusi:

    Verifiable proof that Kiev shot down MH-17 ….the attached video below is High Quality studio DAW WAV file analysis of the audio files that Kiev submitted of supposed Russian rebels conversing about Malaysia Airlines Flight MH-17. Make sure to turn on CC captions for English translation. Video fully exposes that the files are fake and were spliced together using basic studio DAW software in a rather unprofessional manner. WAV files overlap and digital splicing is obvious throughout multiple points of the conversations including obvious cuts, cutoff of voices and overlapping soundbites. It is 100% conclusive…..Kiev faked the audio they submitted that pointed the finger towards the rebels. Now the next logical question is why did thy submit fake ‘evidence’ and where did they get it? If they had time to make it in a studio as this video suggests then it is obvious they knew that MH-17 was going to be shot down. Keep in mind that they released this audio 25 minutes after the plane crashed.

    http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DT34AB6CImTE&h=8AQFHOlvN

    Se pare ca fotografia circula pe net inca din octombrie…

    http://z5h64q92x9.net/tr-url/ru-en.en/colonelcassad.livejournal.com/1898627.html

    Asistam oare la un concurs de dovezi? Sa fie falsuri? La falsuri? De ce?

    Asa arata o lansare a incriminatei rachete BUK:

    https://www.youtube.com/watch?v=DDXScnEKaP0 (BUK M2 missile being fired)

    https://www.youtube.com/watch?v=LSXMhaFntrU (BUK M1 Missile fired)

    Martorii au declarat ca nu au vazut acea dira!

    f the Airliner is 10km in the sky…..a BUK missile fired at an angle would travel approx 15km to hit the plane!
    The BIG clue is the thick white vapor trail it leaves all the way to the target.
    On a summer’s day with little wind……that vapor trail remains in the sky for about 10-15 mins before it dissipates (this is after the Plane has been hit).

    Not a single person saw a vapor trail, not a single photograph or video of a vapor trail emerged from either side of the front lines. A vapor trail like that would have been seen from a such wide area….. and from people from both fighting factions.

    https://www.youtube.com/watch?v=Sa_R2NA1txc (BBC Russia interviews with locals before being omitted.)

    from 21 c wire
    One very real possibility for MH17 losing being diverted 14km to the left is that its GPS or navigation system was being jammed. US-NATO forces happened to be conducting an electronic warfare exercise in the Black Sea on July 17th (see ‘SEA BREEZE 2014′, below). In addition to this possibility, all Boeing jets (except Germany’s Lufthansa fleet) are equipped with a remote override that can be accessed by authorities in certain foreign countries, one being the United States. Although not publicly acknowledged until recently, Boeing Uninterruptible Autopilot (BUAP) systems have been standard since the late 1990′s, apparently designed to take control of a commercial aircraft away from the pilot or flight crew, chiefly in the event of a terrorist incident.

    Another possible explanation for this crucial event in the timeline is that MH17 was hit, or damaged, taking an emergency 180º left turn for 14km, before disappearing completely off of radar. This appears to be the case. On July 23rd, Anna-News published an interview with retired Russian Air Force colonel Aleksand Zhilin (Александр Жилин) a frequent military commentator on Ukraine’s Civil War.

    “According to the colonel, at 16:19:45 (local time, and 5:19pm Moscow time), a Ukrainian jet fighter targeted the Boeing with an air-to-air missile R-60. The missile damaged the right engine of the Boeing. The Boeing was hit, but still managed to stay in the air. However, in doing so, the Boeing turned 180 degrees to the left. It was at this moment that the false flag attack started falling apart. According to Zhilin, part of the plan controlled by the US with Ukrainian hands executing it was to have the Boeing crash past the southern frontline by the Ukrainian-Russian border. Had the Boeing fallen there, securing the crash sites with the troops in response to international pressure was on top of all else effectively to allow Kiev to lift the encirclement of its brigades (currently pinned down by rebels) in the southern pocket by the Russian border.”
    “When, however, the Boeing started to turn in the opposite direction and was still apparently manageable, the US-Ukrainian headquarters of the special operation panicked and ordered the Buk battery to destroy the plane in the air in order to pre-empt the possibility of the Boeing’s emergency landing. A Buk missile was fired and the plane was then finally destroyed.”

    Apreciază

  10. Tamplaru' said, on noiembrie 14, 2014 at 10:59 pm

    Este destul de inventiva treaba cu aceasta moneda. Si daca va veti uita putin la filmuletele de mai jos veti vedea ca majoritatea suntem la zi cu asa ceva ( vestitul patratel cu care suntem obisnuiti de ceva timp si care se poate scana cu telefonul ). Asta va fi moneda universala. Nu prea sunt bucuros de ceea ce se intampla.. indobitocirea e in masa.


    https://www.youtube.com/watch?v=PFqBtvLVRpY ( partatelul de care spuneam)

    Apreciază

  11. Iani said, on noiembrie 15, 2014 at 1:40 am

    la palatul copiilor, targ cu produse sataniste, asa zic targ cu figurine comics. Am crezut ca sunt cu mickey mouse, am dat numai peste schelete si draci. (uitati-va pe tot site-ul).
    Printre altele: ciorapi de dama cu Sf Cruce pusa pe ei in batjocura (sunt doua sortimente cu cruce)

    http://www.darks.ro/ciorapi-colani-osete/350-sosete-cruce-alba.html

    Apreciază

  12. Mihail V said, on noiembrie 15, 2014 at 8:58 pm

    In ceea ce priveste bitcoin-ul pare-se ca suntem fruntasi pe ramura dupa cum se lauda asta in interviul de mai jos:

    Interviu cu Manuel Heilmann, Co-Fondator Coinzone

    http://www.business24.ro/companii/manageri/romania-este-cea-mai-avansata-tara-din-lume-in-ceea-ce-priveste-infrastructura-bitcoin-1551725#ziarecom

    Romania este cea mai avansata tara din lume in ceea ce priveste infrastructura Bitcoin

    Radu Georgescu, fondator al grupului GECAD si antreprenor cunoscut, care a infiintat companii precum Avangate sau ePayment, s-a asociat anul acesta cu Diwaker Singh si Manuel Heilmann, pentru a pune bazele Coinzone, o platforma globala de plati cu Bitcoin si alte cripto-monede adresata pietei europene si altor economii in curs de dezvoltare.

    In prezent, fondatorii Coinzone fac eforturi pentru a aduce solutia de plata in atentia comerciantilor din Europa. Manuel Heilmann, Co-Fondator Coinzone, va urca anul acesta pe scena How to Web Conference 2014, pentru a vorbi despre oportunitatile si provocarile aduse de dezvoltarea fara precedent cripto-monedelor in general, si a Bitcoin in special.

    Pana atunci insa, Business24 a stat de vorba cu Manuel Heilmann despre evolutia Bitcoin si perspectivele Coinzone in Romania si la nivel european.

    Care sunt motivele care v-au determinat sa infiintati o companie in domeniul platilor digitale?

    Cred ca industria platilor are un potential disruptiv, este o industrie in care nu au aparut inovatii majore in ultimii 50 de ani. Evolutia Bitcoin are potentialul de a avea un impact disruptiv si de a stimula inovatia in acest domeniu.

    M-am intalnit la finalul anului trecut cu Radu Georgescu si Diwaker Singh pentru a discuta o serie de idei si credem ca Bitcoin va evolua in urmatorii ani si va transforma modul in care oamenii efectueaza plati si transfera bani, iar ultimele evolutii ale pietei confirma presupunerile noastre.

    Spuneti-ne mai multe despre Coinzone, ideea din spatele proiectului si modul in care dumneavoastra si partenerii dumneavoastra o transforma in realitate?

    Atat eu, cat si cei doi Co-Fondatori, avem un background solid in domeniul platilor electronice si e-commerce. De fapt, am fost concurenti in ultimii 8 ani: eu am lucrat in Europa si SUA pentru Digital River, in timp ce Radu si Diwaker lucrau la Avangate.

    Atunci cand au vandut Avangate anul trecut, ne-am gandit ca a venit momentul sa facem ceva impreuna si, avand in vedere background-ul nostru, era o miscare logica sa dezvoltam o afacere cu Bitcoin.

    Am discutat o serie de idei si ne-am decis la final sa construim o solutie de plati online cu Bitcoin adresata pietei europene. Acest lucru pentru ca erau numeroase solutii pentru piata din SUA, dar nici una care sa adreseze nevoile consumatorilor si furnizorilor de pe piata europeana. Am fost norocos sa il gasesc pe Alex Tarla si sa il conving sa ni se alature ca CTO.

    El a angajat o echipa excelenta de programatori in Bucuresti si am reusit sa dezvoltam inca de la bun inceput o companie globala cu o cultura diferita si un produs deosebit. Imi place foarte mult faptul ca interactionez zi de zi cu o echipa raspandita pe tot globul, iar acest lucru ne ofera o perspectiva unica.

    Ne puteti spune cat ati investit pentru a transforma ideea in realitate?

    Imi pare rau, insa datele financiare sunt strict confidentiale si nu va pot spune cifra exacta care a fost investita in Coinzone.

    Ce va pot spune insa este ca a fost nevoie de o suma substantiala pentru a pune compania pe picioare si a ne asigura ca respectam toate reglementarile legale in vigoare.

    Pe data de 6 Mai a avut loc prima plata utilizand monede virtuale. Cum a evoluat activitatea voastra de atunci?

    In luna mai am facut intr-adevar prima tranzactie ca test. In luna octombrie am lansat platforma cu ajutorul unor clienti selectionati din Germania si Romania. Mai mult, sute de utilizatori s-au inregistrat pe site incepand cu luna mai si urmeaza sa le oferim accces la platforma pas cu pas in urmatoarele saptamani.

    Recent am lansat aplicatia pentru Android si iPhone si vom continua sa imbunatatim solutia si sa ii adaugam functionalitati in urmatoarele saptamani si luni.

    Cum vedeti viitorul platilor digitale?

    Cripto-monedele sunt cu siguranta viitorul si cred ca am ajuns intr-un punct din care nu ne mai putem intoarce.

    Cu toate acestea, abia au fost facuti primii pasi. Cred ca Bitcoin si cripto-monedele sunt echivalente cu dezvoltarea internetului in 1994, insa acestea vor evolua mult mai rapid si vom vedea multe inovatii in domeniu care se vor extinde mai mult decat Bitcoin sau platile.

    Coinzone va fi o parte din aceasta transformare si vom deschide platforma pentru a permite dezvoltatorilor sa construiasca aplicatii pe baza ei. Si lucrurile vor continua sa evolueze in urmatorii ani, exista o varietate de idei in acest sens.

    Care este potentialul lor in Romania?

    Romania este o piata cu 20 milioane de utilizatori, iar romanii tind sa fie mult mai deschisi decat europenii atunci cand vine vorba de noi tehnologii si testarea acestora. Romania este probabil tara cu cea mai buna oferta de Bitcoin datorita celor aproximativ 1600 de terminale existente de unde poti cumpara Bitcoin.

    Din acest punct de vedere, Romania are un avantaj urias fata de alte tari unde este mult mai dificil sa cumperi moneda virtuala. In acest context, cred ca romanii vor adopta Bitcoin mai repede decat altii si il vor utiliza pentru a-si plati facturile, nota de plata la restaurant si alte cumparaturi de zi cu zi.

    Din pacate insa exista foarte putine locuri in Romania care accepta Bitcoin ca moneda de plata si este obiectivul nostru sa schimbam acest lucru cat de repede posibil si sa convingem companiile sa accepte Bitcoin fara a-si asuma riscuri.

    Coinzone isi propune, asadar, sa ofere oamenilor posibilitatea de a efectua tranzactii cu monede digitale. Puteti explica avantajele acestui tip de monede pentru oamenii obisnuiti? Ne puteti oferi un scenariu in acest sens?

    Pot sa vorbesc din propria mea experienta. Calatoresc mult si de fiecare data cand aterizez undeva primul lucru pe care trebuie sa il fac este sa verific daca am suficienti bani cash in moneda locala pentru a plati taxi-ul pana la hotel.

    Ar fi mult mai convenabil pentru calatori sa nu mai fie nevoiti sa se ingrijoreze daca au la ei moneda locala. Ar putea sa ia un taxi si sa plateasca cu Bitcoin, sa mearga la restaurante fara sa aiba cash la ei si fara sa intrebe daca accepta plata cu cardul.

    Mi-ar placea foarte mult sa se intample asta si sunt convins ca sunt foarte multi oameni in situatia mea. Acest scenariu va deveni realitate foarte curand. Este doar in exemplu in care Bitcoin aduce valoare adaugata si este mult mai convenabil.

    Majoritatea romanilor inca au probleme sa se familiarizeze cu folosirea cardurilor pentru cumparaturi online. Cum planuiti sa le castigati increderea in Bitcoin?

    In Romania majoritatea companiilor accepta carduri de credit (cu exceptia taxi-urilor). Cu toate acestea, cash-ul este cea mai populara metoda de plata a facturilor, alaturi de terminalele electronice – chiar si atunci cand vine vorba despre cumparaturi online. Acest lucru nu inseamna ca romanii nu apreciaza lucrurile mai convenabile, ci ca nu au incredere in cardurile de credit.

    Acelasi comportament este intalnit si in Germania, si in alte tari europene: oamenii isi doresc sa aiba control asupra cheltuielilor. Bitcoin le ofera acest tip de control, alaturi de convenabilitatea platilor fara numerar.

    In momentul de fata nu este usor sa platesti folosind bitcoin pentru ca majoritatea portofelelor electronice nu ofera o experienta calitativa utilizatorilor. Coinzone lucreaza in prezent la solutii inovative pentru a gasi cea mai convenabila modalitate de plata pentru bunuri si servicii, atat online cat si la punctele de vanzare.

    Spuneti-ne in cateva cuvinte de ce Bitcoin este o investitie buna.

    Personal, sunt un sustinator al utilizarii Bitcoin pentru cumparaturile de zi cu zi. Un investitor poate insa specula cresterea rapida a pretului.

    Este foarte speculativ si recomand sa investesti in Bitcoin numai in contextul in care ai facut si alte investitii in actiuni sau obligatiuni si ai ceva experienta. Unii oameni cred ca pretul corect ar trebui sa fie 4.000 USD, altii considera ca va creste la 40.000 USD in viitor.

    Nimeni nu poate fi insa sigur. O alternativa mai sigura ar fi sa investesti in fonduri decat in Bitcoin.

    Cand vorbim despre companii, care sunt avantajele acestora?

    Sunt trei motive principale pentru care companiile ar trebui sa accepte plati in Bitcoin:

    Publicitate: Adoptarea Bitcoin ca metoda de plata ofera o oportunitate extraordinara de crestere a vizibilitatii pentru primele companii care vor face acest lucru: este ceva nou si presa scrie foarte mult despre asta. Este interesant sa accepti Bitcoin pentru ca sunt inca foarte putine companii care fac asta, asa ca poti iesi foarte usor in evidenta. Iar daca atragi atentia, vei avea noi clienti si implicit o posibila crestere a veniturilor.

    Costuri mai mici de tranzactionare: Comerciantii platesc un comision de aproximativ 1% pentru procesarea unei tranzactii cu Bitcoin, in comparatie cu 3-4% cat achita pentru platile cu cardul. Tranzactiile foarte mici pot costa 8-10% prin carduri de credit sau PayPal din cauza taxelor fixe percepute pentru fiecare plata.

    Diminuarea tranzactiilor frauduloase: Companiile emitatoare de carduri de credit pot solicita comerciantilor sa isi asume pierderile rezultate ca urmare a tranzactiilor frauduloase sau disputate de catre clientii lor. Bitcoin elimina acest risc, alaturi de riscul de a-ti fi blocate platile cu cardul.

    Ati spus ca e doar o chestiune de timp pana cand popularitatea Bitcoin va evolua si in Romania. Puteti sa faceti o estimare cu privire la timpul necesar pentru acest lucru?

    Asa cum am spus inainte, Romania este probabil cea mai avansata tara din lume in ceea ce priveste infrastructura Bitcoin. Aveti curs local de schimb si 1600 de terminale in tara care permit utilizatorilor sa cumpere Bitcoin, precum si primul bancomat in Bucuresti, urmand sa fie instalate mai multe in viitorul apropiat.

    Cu alte cuvinte, este foarte usor sa cumperi Bitcoin in Romania, insa trebuie ca si comerciantii sa accepte platile in aceasta moneda.

    Aici intervine Coinzone. Ne bucura interesul comerciantilor si al companiilor de plati si deschiderea acestora de a accepta Bitcoin si cred ca vom vedea multe companii care vor adopta aceasta metoda de plata in urmatoarele luni.

    Colaboram deja cu mai multe companii locale pentru a accelera procesul de adoptare al platilor prin Bitcoin si veti observa cu siguranta asta curand.

    Ce trebuie sa faci pentru a deveni parte din comunitatea Coinzone?

    Am dezvoltat un API care permite partenerilor sa integreze cu usurinta Coinzone in serviciile pe care le ofera sau sa dezvolte folosind ca baza solutia noastra. Coinzone isi propune sa aduca valoare afacerilor, consumatorilor si partenerilor, dar si comunitatii dezvoltatorilor, iar acest lucru a fost un obiectiv primordial al nostru inca de la bun inceput.

    Apreciază

  13. lastunnegru said, on noiembrie 15, 2014 at 11:04 pm

    Ortodox liber

    Daca te uiti atent jos la articolul

    ANGAJATII VATICANULUI AU MICROCHIP RFID IMPLANTAT SUB PIELE. de pe siteul italian

    http://ununiverso.altervista.org/blog/papa-francesco-entusiasta-dei-microchip-sottocutanei-li-rendera-obbligatori-in-vaticano/

    din acel site italian vei vedea ca articolul sursa care arata aceasta dezvaluire care ar fi spusa de papa Francisc este site-ul de STIRI

    http://nationalreport.net/ Acest site este DE SATIRA DE CATERINCA, STIRI FALSE SI STIRI LA MISTO

    http://realorsatire.com/nationalreport-net/

    ––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

    Va rog mult pe toti cand cititi o stire sa o si verificati pentru voi si pentru toti la care vreti sa o aratati. Din pacate si eu m-am luat dupa o stire neverificata si poate chiar falsa acum un an si ceva si am comis o sminteala si o prosteie mare de proportii uriase si imi pare rau pentru acel lucru rau care l-am facut atunci.

    Apreciază

  14. […] Premiul MATRIX PRIDE pe noiembrie: Olandezul cu bitcoin sub piele […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.