SACCSIV – blog ortodox

Ciprian Voicila: DE CE NU O SA VOTEZ?

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 24, 2014

   Iata ce putem citi la De ce nu o să votez?:

Ateul Remus Cernea a manipulat opinia publică, lăsând să se înțeleagă că a reușit să obțină scoaterea orei de religie (ca materie obligatorie) din școlile publice din România.Constat că există un consens extraordinar în rândul oligarhilor care ne conduc, atunci când vine vorba de decizii prin care sunt afectați creștinii ortodocși din România, motiv pentru care mulți ani de aici încolo eu nu o să mai votez. În mass-media se aude din nou strident melodia: „trebuie să votezi răul cel mai mic!” (compusă de „compozitorul” evreu austriac Karl R. Popper și difuzată în mentalul colectiv românesc de intelighenția ante și post-decembristă, care activează sub stindardul „societății deschise”) Așa se face căromânul este condamnat să aibă ca reper permanent răul, deși știe că din punct de vedere spiritual răul nu are existență în sine. El este doar absența binelui. Ți se inoculează ideea că este imoral să nu votezi. Totuși, într-o democrație reală votul este un drept, nu o obligație. Nu este imoral, în schimb, -potrivit aceleiași logici- să ai ca reper al vieții cele 10 porunci evanghelice, dar să alegi persoane cunoscute public drept profund imorale: moștenitori ai vechii nomenclaturi, plagiatori, dame de companie sexualo-politică, afaceriști oneroși, militanți ai grupurilor minorităților sexuale ș.a.m.d. La aceasta se adaugă amănuntul deloc neglijabil că în România președinții ajung în funcție- stau sau cad- cu sprijinul securității. Se desfășoară o cacealma în care ne prefacem că. O nouă filosofie a lui als ob, „ca și cum…” Ca și cum instituția votului ar mai conta. Ca și cum în România instituțiile ar fi, într-adevăr, independente. Ca și cum ar exista o legătură reală între reprezentanți și reprezentați. Ca și cum, pentru români, votul ar fi un act rațional, nu unul emotivist. Ca și cum în România ar fi mai importante proiectele politice, nu oamenii care chipurile le susțin. Ca și cum în România ar fi murit arhetipul tătucului priceput la toate și veghetor deasupra tuturor. Ca și cum în România nu ar mai funcționa clișee cum ar fi cel despre eroul civilizator, „neamțul” care o să facă el ordine în sfera politicii și în habitusurile noastre balcanice. În fapt, România este la cheremul securiștilor și oligarhilor care ne conduc. Asistăm la diverse lupte în care, vorba lui Raskolnikov, o lighioană înghite o altă lighioană. Cât despre Remus Cernea, a câștigat o bătălie insignifiantă, nu războiul. Ierarhii BOR-ului, asociațiile creștine, profesorii de religie, cei ce activează în blogosfera ortodoxă vor avea un cuvânt de spus. Pentru a înțelege regulile jocului – în interiorul căruia din păcate ne aflăm- vă recomand din nouRădăcinile naziste ale Bruxelles UE. Citiți și textul lui Marius Ianuș.

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Alegeri: ABSENTEISM = NELEGITIMATEA clasei politice. Prezenta masiva la VOT cu ANULAREA VOTURILOR = LEGITIMITATE

CITATE Victor Ponta. Va fi un bun GUVERNATOR al COLONIEI ROMANIA …

Sa-i luam pe rand: KLAUS JOHANNIS – MASON?

Radu Iacoboaie: S-o votam pe ELENA UDREA

Sa-i luam pe rand: MONICA MACOVEI vrea sa scoata ora de religie din scoli. Fondatoare ACCEPT (LGBT). Membra Grupul pentru Dialog Social

CARTE NOCIVA – Gheorghe Funar: PIRAMIDELE DIN ROMANIA SI EGIPT, COINCIDENTE SAU ADEVARURI ASCUNSE?

CORNELIU VADIM TUDOR critica poporul roman ce sta la coada la MOASTE …

Tagged with: , ,

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. aniush said, on octombrie 24, 2014 at 8:09 am

    Eu zic ca e bine sa mergem, chiar daca exprimam optiunea „vot nul”, pentru ca altfel riscam ca altcineva sa voteze in locul nostru si astfel sa fraudeze voturile. Cel putin asta e parerea mea. Fiecare insa are o parere a lui, nu cred ca cineva greseste. E dreptul fiecarui cetatean.

    Apreciat de 1 persoană

  2. scortisoara said, on octombrie 24, 2014 at 9:46 am

    „Cum recunoşti un om căruia DIAVOLUL îi dă târcoale. Află care sunt primele semne ale POSEDĂRII”

    http://www.romaniatv.net/cum-recunosti-un-om-caruia-diavolul-ii-da-tarcoale–un-prim-indiciu-ar-fi-ca-este-foarte-arogant_175687.html#ixzz3H0d6Ad1z

    Apreciază

  3. IOAN said, on octombrie 24, 2014 at 11:01 am

    bucuria diavolului e foarte mare prin scoaterea adevarului Credintei Ortodoxe din scoli

    dar deasemenea constat ca majoritatea Profesorilor de religie invata copii ca nu e nicio problema cu CIPURILE 666 si ataca crestinii ortodocsi care indeamna la refuzarea lor numindu-i habotnici, fanatici, sectanti etc….

    din estimarile pe care le-am facut rezulta peste 95% Profesori care invata ca nu e nicio problema CIPURILE si ca nu exista niciun 666

    de Preoti nu mai zic !

    asa ca e adevarata Profetia ca veti alerga multi Km pentru a gasi UN PREOT ORTODOX in adevaratul sens al cuvantului si care sa pastreze nevestejita invatatura si viata intru HRISTOS

    Apreciază

  4. mihai said, on octombrie 24, 2014 at 1:07 pm

    astfel de indivizi precum tanti remus cernea si nenea monica macovei sunt oamenii potriviti la locul potrivit

    Apreciază

  5. stef said, on octombrie 24, 2014 at 4:05 pm

    Personal,eram de parere ca buletinul de vot trebuie anulat tocmai pentru ca cei din comisia electorala a sectiei de care apartin sa nu voteze dupa directivele primite, in locul meu, si sa completeze frauduluos lista gata pregatita – Intr-adevar prezenta mare la vot da legitimitate clasei politice si manipularea din media va pune accentul pe acest aspect.

    Apreciază

  6. Musoiu said, on octombrie 24, 2014 at 6:28 pm

    Dar daca nu ne mai convine actualul sistem bazat pe voturi, cu ce il vom inlocui? Inteleg ca daca votez fac jocurile sistemului mafiot. Dar daca, ipotetic vorbind, nimeni nu s-ar mai prezenta la vot, cu ce am inlocui modul de a ne alege conducatorii?

    Apreciază

    • cca70 said, on octombrie 24, 2014 at 8:52 pm

      cu monarhia de exemplu..un rege…nu se voteaza la 4 ani ci e pe viata…deci nu ai ce vota

      Apreciază

      • Musoiu said, on octombrie 25, 2014 at 12:20 pm

        Evident nu se va renunta la vot, pentru ca va trebui sa alegem Parlamentul iar Parlamentul va forma un Guvern.

        Eu nu ma refer doar la votarea sefului statului, eu ma refer si la votarea Parlamentului. Daca nu trebuie sa ne prezentam la vot pentru alegerea Presedintelui, pentru ca facem jocul sistemului, atunci nu trebuie sa ne prezentam nici la votul pentru Parlament. Sau poate vom avea un partid unic ca pe vremea legionarilor si a comunistilor?
        Dar daca nu mai votam deloc, cum ne vom alege conducatorii?

        Apreciază

  7. clement said, on octombrie 24, 2014 at 7:20 pm

    Sper ca Ciprian Voicila se va razgandi.
    Toti tiganii ( ma refer si la cei din diaspora) au fost mobilizati pentru a-l vota pe Ponta.
    Ii putem lasa sa aleaga pentru romani?
    Sa spunem :”cu Dumnezeu inainte!”, sa ne rugam pentru tara si sa alegem cu constiinta si inima.
    Referitor la cursurile de religie, parerea mea este ca in scoala trebuie studiata istoria religiilor . Copiii, tinerii, nu au cunostinte corecte referitoare la istoria crestinismului, profesorii nu le vorbesc despre cauzele scindarilor din Biserica Crestina , despre cruciade, despre marii teologi ai orthodooxiei, despre judaism si influentele zooroastrismului .
    Romania a dat lumii pe unul din cei mai importanti istorici ai religiilor, pe Mircea Eliade, dar in scoala se vorbeste despre acesta doar ca autor al romanului”La tiganci”. Despre istoria Bisericii Ortodoxe Romane, nici nu mai vorbesc.. E jale, copiii nu au habar nici cine a fost Andrei Saguna si nici Olga Greceanu…Marea majoritate a cadrelor didactice care predau religia au mari probleme de cultura generala si nu calca pe langa programa nici macar pentru a vorbi despre preotii morti in inchisorile comuniste.
    Sunt de parere ca familia si Biserica au rolul de a educa tinerii in duhul ortodoxiei. Scoala parohiala trebuie sa isi asume acest rol si o data pe saptamana diaconii, calugarii sau absolventii de teologie, consiliati de preotul paroh, se pot dedica acestei nobile lucrari spirituale.
    Multi romani din diaspora se bucura de acest mod de educare religioasa. Dupa cele 2 ore de predare si discutie, copiii primesc placinte si prajituri de casa pregatite de preoteasa, de mame si bunici. Credinta, familia si tara fac corp comun in astfel de momente.

    Remus este o aberatie si deci trebuie tratat ca atare.

    Teoria conform careia raul nu exista va da batai de cap omenirii pana la a doua venire a Mantuitorului.Sfantul Dionisie a ajuns la concluzii ce contrariaza atat scrierile talmudice, cat si pe cele crestine, incantandu-i pe filosofii amatori de speculatii abstracte paradoxale.

    Apreciază

  8. safimvigilenti said, on octombrie 25, 2014 at 12:11 am

    eu as propune o varianta de mijloc pt cei ce nu vor sa iasa la vot: nu iesiti fratilor la vot in turul 2, mai ales daca ajunge in finala ceva de genul ponta iohannis sau alte combinatii similare, dar MERGETI macar in primul tur si alegeti ceva diferit de ce am avut de 25 de ani incoace. asa o sa impacam si capra si varza.
    nu toti 14 candidati de anul asta reprezinta clasa politica ce a jefuit tara pana acum, indiferent ce ar spune oricine, vadim, funar si DD nu pot fi acuzati de asa ceva. cred ca suntem datori sa dam o sansa in sfarsit unuia dintre ei. daca stam acasa si nu votam, se stie ce va fi: va veni iar ponta. deci cine il vrea pe ponta , sa stea acasa la alegeri.
    votul, desi se fraudeaza, inca are puterea lui, altfel nu s-ar cheltui miliarde de euro in campanii electorale. daca frauda ar fi singura care dicteaza rezultatul final, nimeni nu s-ar mai obosi in atatea lupte si eforturi electorale, fiti siguri de asta
    intr-adevar, argumentul cel mai greu este dat de pericolul de a lasa buletinul de vot gol. dupa ora 21, sectia se incuie si tot ce e necompletat ar putea fi stampilat dupa cum decid cei dinauntru. anul asta va fi mai greu de furat astfel deoarece, in premiera, exista in fiecare sectie si cate un reprezentant de la DD, pe langa psd, udmr si pnl sau cum le-o mai zice acum.
    e greu de ales, insa e simplu de constatat ca nu mai avem nevoie tot de astia care s-au invechit in rele

    Apreciază

  9. DAN DIACONESCU? Nu | Saccsiv's Weblog said, on octombrie 25, 2014 at 5:47 am

    […] Ciprian Voicila: DE CE NU O SA VOTEZ? […]

    Apreciază

  10. iustina said, on octombrie 25, 2014 at 11:08 am

    Poate cu Funar se poate incerca in primul tur dar cu Vadim omul lui Ilici si Diaconescu marioneta lui Base nicidecum.

    Apreciat de 1 persoană

    • clement said, on noiembrie 2, 2014 at 12:42 am

      Posibil ca Funar l-a citit pe Vasile Parvan, lucru absolut laudabil si de exceptie.
      Cati romani au citit „Dacia preistorica” si daca au citit tratatul, cati au inteles ce fel de oameni au fost getii?
      Din pacate nici Funar nu s-a lamurit prea bine de unde li s-a tras monoteismul celor mai viteji si drepti veri ai tracilor.
      Pacat de noi ca avem astfel de aspiranti la demnitatea de Sef al Statului.

      Apreciază

  11. […] Ciprian Voicila: DE CE NU O SA VOTEZ? […]

    Apreciază

  12. aniush said, on octombrie 26, 2014 at 1:09 pm

    Pai inseamna ca noi orice ar fi n-am avea dreptul la niciun fel de alegere, ca oricum iese cine trebuie. Asta inseamna ca toti presedintii sunt de fapt dictatori. Atunci nu mai vad rostul organizarii alegerilor prin vot…ii ceri unui om o parere, dar tot ce vrei tu faci ca nu tii cont de opinia lui…pai si de ce i-o mai ceri? N-are sens. Atunci ar trebui sa vina sa spuna cineva noi numim presedinte pe X si cu asta basta, ca tot una e.

    Apreciază

  13. […] Ciprian Voicila: DE CE NU O SA VOTEZ? […]

    Apreciază

  14. […] Ciprian Voicila: DE CE NU O SA VOTEZ? […]

    Apreciază

  15. […] Ciprian Voicila: DE CE NU O SA VOTEZ? […]

    Apreciază

  16. Irina said, on noiembrie 4, 2014 at 4:05 pm

    Cernea asta este un comunist notoriu, pentru ca nu intelege ca cel putin teoretic traim intr-o tara care se vrea democratica si ca urmare avem tot dreptul de a adera la Ortodoxie si de a o preda copiilor in scoli. Noi suntem indreptatiti sa nu fim de acord cu gayi lui, dar cu ce drept pretinde el mizeria asta intr-o tara ortodoxa de mii de ani. Trebuie pus la punct acest individ, sa se duca sa-i pupe in fund pe homosexualii, acasa in intimitatea lor nu sa ni-i impuna noua prin marsuri si alte tampenii.

    Apreciază

  17. […] Ciprian Voicila: DE CE NU O SA VOTEZ? […]

    Apreciază

  18. […] Ciprian Voicila: DE CE NU O SA VOTEZ? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.