SACCSIV – blog ortodox

PENTRU BASISTI: Cat de crestina a Alianta Crestin – Liberala (ACL)? INTREBARE SUPLIMENTARA: ce e aia DREAPTA?

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 17, 2014

jur.1200-738x1024

Foto: http://gazdaru.ro/2014/06/4588/

Definitie:

PNL şi PDL au aprobat, într-un congres extraordinar, fuziunea. Noua formaţiune de dreapta se va numi PNL, iar la alegerile prezidenţiale, cele două partide vor participa sub numele de Alianţa Creştin-Liberală.

Sunt tare curios sa aflu raspunsul basistilor la intrebarea din titlu.

Indubitabil, cei mai infocati dintre ei vor raspunde cu intrebari de genul: dar ce, Ponta, Antena 3 bla bla bla sunt mai crestini? Sau cu “concluzii” de tipul: aha, esti PSD-ist. Dar ca sa nu-si mai piarda timp pretios din viata cu intrebari si “deductii” inepte le zic aici: nu si nu.

Parerea mea e ca au mult tupeu sa se numeasca astfel.

Si o intrebare suplimentara: de ce zic ei ca e de dreapta?

Cititi va rog si:

Sa-i luam pe rand: KLAUS JOHANNIS – MASON?

14 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Saccsiv vieru ai belit masturbelu said, on august 17, 2014 at 3:01 pm

    aia cu care iti freci tu putza aia mica si bleaga de blangiu puscarias dilibau ce esti. ia de-aici boule care esti tu bou si retardat cu zdreanta mata care te-a fatat pe tapsan de lele pui de curgva bolsevica ce-mi esti :

    „http://www.gandul.info/international/premierul-din-donetk-doi-romani-lupta-pentru-separatisti-in-estul-ucrainei-13102457′

    stirea-i kosher canalie ca e spusa de pretenariitai de babrdela la ochiu maro cioloveci imputiti si fetizi cu stwema rosie tatuata in gura

    roamnii isi cunosc interesul bai cacat propagandist bolsevic comunist borat in pzda matii de lepra zoofila babardita de jigodii maidaneze turbate, asa ca fa bine si ia-o la muie pachetar labar bulangiu , pe 1 intri din nou la facultate cacatule , si o sa-ti bagam niste chestii in dos sa te saturi sda mai manci cacat cu lopata si dupa aia te trimtem sa-ti facem niste socuri in timp ce te punem sa te uiti cum ti-o facem posta in toate gaurile si pe tarfa aia de tiganca borata sanda si pe pzdele aste-as care iti tin saiturile feisbucilor in lindic poate asa iti vine minte la cap gruzin balciz si belshec , mortii matii cu natia matii cu tot de tigan bolsevic fecalofag ce esti

    Apreciază

  2. Marius said, on august 17, 2014 at 3:02 pm

    Atunci cand se declara „de dreapta”, ei inteleg apartenenta lor la partidul popular din PE si adoptarea ideologiei „crestin-democrate”, cel mai bine ilustrata prin exemplul CDU din Germania, al cancelarei Merkel.

    Apreciază

  3. Musoiu said, on august 17, 2014 at 6:40 pm

    Nu sunt basist nici antenist dar am sa-mi spun o parere 🙂

    Evident ACL-ul este un partid crestin doar cu numele. Daca de exemplu ii intrebi pe membrii de frunte ai partidului care sunt cele zece porunci sau crezul nici atat nu vor sti. 🙂 Acelasi lucru poate fi spus si despre liderii PSD si PC. Numele partidului are ca scop sa apeleze la simpatia unei parti din electorat cu vederi asemanatoare (centru-dreapta).

    Desigur daca ii intrebam pe membrii ACL care sunt principiile liberale, de dreapta, nici nu vor avea habar, sau le vor incurca cu cele de stanga 🙂 Lucru valabil si pentru omologii lor din PSD.

    Politica de dreapta presupune o interventie cat mai mica a statului in economie, taxe si impozite cat mai mici, sprijinirea IMM-urilor, o economie de piata liberalizata, o concurenta cat mai mare si cat mai corecta.

    Apreciază

  4. Romeo2110 said, on august 18, 2014 at 8:54 am

    Conceptul dreapta stanga apare in sec al XIX lea cand catolicismul lupta impotriva masoneriei.
    ‘DREAPTA’ inseamna nobilime catotlica+rege si credinta in Dumnezeu – Biserica catolica.
    La stanga se gasesc ‘democratii’: liberali, socialisti comunisti care promoveaza idealurile masoneriei, chiar daca de multe ori se dau regalisti convinsi.

    In Franta batalia cu masoneria este pierduta definitiv la 1848. Din acel moment Anglia si Franta devin factori activi si eficienti ai raspandirii ‘valorilor democratice’. SUA de la 1776 au fost stat organizat pe principii masonice, dar razboiul de secesiune consfinteste inlaturarea definitiva a centrelor de putere catolice si deposedarea lor prin forta de puterea economica.

    Un aspect mai putin cunoscut: imparatul purusac Wilhelm al II lea dorea un stat cu rol minor pt parlament si ura social democratii si evreii http://documentare.digitalarena.ro/primul-razboi-mondial-2003-10-episoade/
    URA CAPITALISMUL CA ECONOMIE.

    DINCOLO DE CE SE SPUNE IN MANUALELE DE ISTORIE, WW1 a fost un razboi ideologic impotriva capitalismului si a democratiei masonice, dus de puterile centrale. Din pacate n-au inteles cat de importanta este alianta cu Rusia – ca atunci cand Europa a fost salvata de satanocratia lui Napoleon I.

    In ciuda presiunilor, papa Benedict al XV lea nu a condamnat Germania, fiind suspectat de simpatii austro-germane !

    Astazi pozitionarea dreapta-stanga se face pe principii economice mai mult, in conditiile in care majoritatea familiilor regale occidentale, sunt integrate in masonerie sau aproba orice lege anticrestina propusa de parlamentele tarilor resperctive sau de UE.

    In Romania pana la primul razboi mondial au existat doua partide: unui traditonalist (Partidul Conservator) si altul masonic (Partidul Liberal).
    Dupa primul razboi mondial, doar Miscarea Legionara a contat in lupta pentru valorile traditionale, PNT fiind angrenat in implementarea valorilor bdemocratiei si coabitand cu partidele masonice si cu coruptia, cu toate ca Iuliu Maniu era greco-catolic.

    Apreciază

  5. Romeo2110 said, on august 18, 2014 at 9:09 am

    Despre Dreapta autentică şi „Dreapta” stîngii, în ROST nr. 106

    http://www.rostonline.org/p589-Despre+Dreapta+autentica+si++Dreapta+stingii+in+ROST+nr+106/

    A apărut numărul 106 al revistei Rost (primul tipărit în 2012), avînd ca temă „Dreapta”, atît în raport cu Stînga, cît şi în raport cu ceea ce am numit în altă parte „pseudomorfozele actuale ale dreptei”. O fereastră deschisă spre acea dreaptă de care am avea atîta nevoie, dar care azi nu mai există cu adevărat (şi se ridică întrebarea dacă va mai putea exista vreodată – nu ca opţiune personală şi principială, ci ca forţă politică activă şi determinantă la nivel comunitar).

    Un număr pe această temă, cu principalele repere teoretice şi practice ale problemei, abordate diacronic, dar şi sincronic, din perspectivă românească, dar şi europeană, era o datorie a grupării de la Rost, mai ales în contextul tot mai accentuatei confuzii morale şi doctrinare a vremurilor pe care le trăim. Chiar dacă unii se vor arăta, probabil, nemulţumiţi, Redacţia, fără să-şi ascundă poziţia proprie, a decis prezentarea mai multor puncte de vedere, după principiul „oglinzilor paralele” (Adrian Papahagi – intervievat pe tema „Statelor Unite ale Europei” şi a naţionalismului în contemporaneitate –, Răzvan Codrescu, Vlad Diaconu, Ovidiu Hurduzeu etc.), lăsînd cititorilor posibilitatea unei responsabile cumpăniri.
    Sigur că numărul nu se reduce la problematica strict politică. Ancheta numărului (realizată de d-l Mădălin Iacob) pune probolema religiei în şcoală, d-nii Mihail Albişteanu şi Vlad Diaconu se pronunţă pertinent despre „Hibele noii legi a învăţămîntului” şi „Reforma care deformează definitiv educaţia”, d-na Alina Ioana Dida consemnează conferinţa academicianului D. Vatamaniuc relevant intitulată „Eminescu printre noi”, iar d-l Dan Stanca glosează despre „Sertarul scriitorului român”. Cîntul XXIV al Purgatoriului dantesc – cînt esenţial pentru concepţia poetică a „Marelui Florentin” (il dolce stil nuovo) – acoperă rubrica de poezie.

    Nu lipseşte nici evocarea cîtorva mari figuri ale rezistenţei creştine anticomuniste din România secolului XX, foşti deţinuţi politici şi/sau participanţi la lupta eroică din munţi: doctorul Dumitru Uţă (în jurul căruia s-a alcătuit „dosarul” numărului), „haiducul” Gavril Vatamaniuc (admirabil prezentat de d-l Sorin Lavric) şi Ioan Ianolide (recenzie de d-l Bogdan Munteanu a cărţii Deţinutul profet, moşită editorial în obştea Diaconeştilor).

    Prin editorial („Restaurarea normalităţii se amînă”) şi prin rubrica „Idei, vorbe, fapte”, d-l Claudiu Târziu, directorul publicaţiei, atinge cîteva puncte nevralgice ale actualităţii imediate (inclusiv cel al protestelor publice de peste iarnă, cu numeroasele lor implicaţii socio-politice şi psiho-morale). Oarecum compensatoriu, nu lipseşte nici nostalgia după „Binecuvîntata lume veche” (de fapt, necroloagele a doi nonagenari care ne-au părăsit spre sfîrşitul anului trecut: Leonte Radu şi Mircea Nicolau, fie-le ţărîna uşoară!).

    E un semn bun că Rostul reuşeşte – pe un fond atît de ingrat, de criză economică, socială şi politică – să afle resursele de a merge mai departe, păstrînd, în mare, aceeaşi linie de rectitudine echilibrată şi confirmînd buna impresie făcută în noua formulă grafică şi editorială (de după nr. 100). Va depinde însă mult de implicarea cititorilor apariţia lui pe tot parcursul anului, în aceleaşi condiţii şi cu aceeaşi ritmicitate. (R. Codrescu)

    Publicaţia costă 5,9 lei şi poate fi cumpărată de la anumite chioşcuri de presă şi librării, dar mai ales în sistem de abonament (cu 30% reducere), de la redacţie. În Bucureşti se mai găseşte la Librăria Sophia (str. Bibescu Vodă nr. 19), Librăria Bizantină 1 (str. Regina Maria nr. 50), Librăria Bizantină 2 (str. Bibescu Vodă nr. 20), în magazinele Naturalia din Calea Floreasca nr. 25, Calea Moşilor nr. 209, Piaţa Alba Iulia – Bd. Unirii nr. 69 şi la chioşcul Acces Press din Piaţa Sudului, de la capătul liniei de troleu. Vedeţi aici librăriile din ţară la care o găsiţi.

    Apreciază

  6. minionita said, on august 18, 2014 at 1:29 pm

    Fara sa comentam despre doctrina. In 90 tata era membru fondator al PNL. Pe mine nu ma interesa in mod deosebit politica fiindca faceam parte din categoria fraierilor care credeau ca o data cu Ceausescu am scapat de toate tarele. Dar imi aduc aminte destul de bine de Piata Universitatii de mineriade dar mai ales de cei care astazi sunt niste bosorogi ordinari care se vand pentru 2 mici si se plang de pensii dar in urma cu 20 de ani pe la 40-50 de ani comentau”bosorogii de Ratiu, Campeanu,Coposu, Diaconescu nu au mancat salam cu soia in timp ce dl.Iliescu…”, „PNL si PNTCD dau droguri si dolari la aia din piata ca sa il dea jos pe dl. Iliescu”
    Pe atunci nu prea intelegeam ce suferisera acesti oameni in inchisorile comuniste, si ca celor care vorbeau despre ei in asemen ea termeni ar fi trebuit sa le inchidem gura cu palme si pumni. Doar era democratie, aveam dreptul sa vorbim liber. Acum e prea tarziu, si pentru noi si pt.ei.
    Ma bucur ca tata, care nu-l suporta pe Iliescu, nu a trait sa vada avortonul USL fiindca mie imi venea sa vomit cand vedeam sageata si trandafirii alaturi. Si imi vine sa borasc(pardon de expresie) cand vad politicienii PNL cum ling pe unde au scuipat si si-au facut nevoile inainte. Despre PSD si PDL no comment pt ca nu merita. Si pe Base l-am votat prima oara fiindca nu-l suportam pe Nastase. Asta nu inseamna ca aveam iluzii in privinta unui om care fusese lansat in politica tot de partidul lui Iliescu.
    Nu stiu de ce mai discutam despre doctrina sau despre cum se denumesc ei. Si-ar spune si alianta musulmana, masonica, liber cugetatoare sau gay, daca asta le-ar aduce mai multe voturi. Sunt o adunatura de oameni fara scrupule, fara caracter si fara frica de Dumnezeu, care azi afirma ceva si maine neaga fiindca nu se gaseste nimeni sa ii puna la punct.

    Apreciază

  7. dralexmd said, on august 21, 2014 at 2:38 pm

    Cum face cruce Basescu:

    Fix asa Porosenco si femeia lui:
    http://dralexmd.livejournal.com/185950.html

    Sunt satanisti si masoni.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.